2020. augusztus 19. szerda

aug. 19
0:06
Jókora szélerőműpark-üzletet kötöttek Magyarországon (Infostart)
Az Alteo csoportnak jelentős tapasztalata van a szélerőművek jövedelmező működtetése területén, erre most majd szüksége is lesz.
aug. 19
0:10
140 ezer ember ellátása került veszélybe - elszakadt a cérna (Infostart)
A héten még csak munkalassító sztrájkot tartanak, ősszel azonban jöhet akár a teljes munkabeszüntetés is.
aug. 19
0:12
Új buszpályaudvart adtak át Esztergomban (ProfitLine)
Esztergom vasútállomása mellett átadták a város új buszpályaudvarát kedden. A 240 járatot kiszolgáló létesítménnyel intermodális közlekedési csomópont jött létre, amelyet augusztus 20-ától vehetnek igénybe az utasok.
aug. 19
1:06
A Photon Energy belép a lengyel piacra, a lengyelországi igazgató Maciej Górski lett (ProfitLine)
A Photon Energy N.V. (röviden: PEN, „a Vállalat” ill. „a Csoport”) ma hivatalosan bejelentette, hogy belép a lengyel piacra, és lengyelországi vezetőjének Maciej Górskit nevezi ki.
aug. 19
2:06
Negyedével csökkent a német gépipari export (ProfitLine)
Csaknem a negyedével csökkent a német gépipari export az idén a második negyedévben - ismerteti a Vdma (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau e. V.) ágazati szakmai képviseleti szervezet a honlapján kedden megjelent közleményében.
aug. 19
3:06
Depresszióba estek Nyugat-Európa pénzügyi topmenedzserei (ProfitLine)
Míg év elején még a fejlesztési beruházásokkal foglalkoztak és jó idei profitkilátásokról számoltak be a nyugat-európai vállalatok pénzügyi vezetői, ma már a vállalatok napi működéséhez szükséges pénzeszközök biztosítása, továbbá a rövid távú adósságok és a raktárkészletek kezelése a legfontosabb feladat, miközben a profitvárakozások is borúlátóbba
aug. 19
3:06
Depresszióba estek Nyugat-Európa topmenedzserei (Hírstart)
Így látják a jövőt a topmenedzserek a járvány után.
aug. 19
3:12
Lengyelország megpróbál csinálni egy lengyel Teslát (Növekedés)
Nagy út áll az állami hátterű lengyel vállalat, az Electromobility Poland előtt, olvasható a politico.eu hírportálon. Nemrég mutatta be az ország első elektromos autóját, az Izera-t, amelyet egy nagyon költséges és éles világgazdasági versenyben kell eljuttatnia a vásárlókhoz.
aug. 19
4:12
Tényleg eltűntek az ázsiai vevők a budapesti ingatlanpiacról? (ProfitLine)
Az elmúlt évek ingatlanpiaci nyüzsgésében kiemelt szerepet játszottak a külföldi befektetők. Budapest belvárosában különösen sok ingatlant vásároltak fel, rövidtávú bérbeadás és befektetés céljából, ez a helyzet viszont a világjárvány érkezésével együtt alaposan megváltozott. A Central Home hálózat, a belvárosi ingatlanok specialistája, így náluk g
aug. 19
4:12
Tényleg eltűntek az ázsiai vevők a budapesti ingatlanpiacról? (Hírstart)
Az elmúlt évek ingatlanpiaci nyüzsgésében kiemelt szerepet játszottak a külföldi befektetők. Budapest belvárosában különösen sok ingatlant vásároltak fel, rövidtávú bérbeadás és befektetés céljából, ez a helyzet viszont a világjárvány érkezésével együtt alaposan megváltozott. A Central Home hálózat, a belvárosi ingatlanok specialistája, így náluk g
aug. 19
4:36
Míg a válság elején nálunk csökkent, most nálunk nőtt a legnagyobbat a benzinár (Növekedés)
Az olajár a koronavírus-járvány elterjedésekor a korlátozó intézkedések, így visszaeső közlekedés miatt összeomlott, március-áprilisban, azóta azonban stabilizálódott. A környező országokban azonban meglepően eltérően reagált a benzinár.
aug. 19
4:42
Az EU-ban Ausztriában a legdrágább, Romániában a legolcsóbb a hús - mi sem panaszkodhatunk (Növekedés)
.
aug. 19
5:06
A Dharma zsarolóvírus kis- és középvállalkozásokat fenyeget a Covid-19 idején (ProfitLine)
A Dharma már 2016 óta ismert és az egyik legjobban profitáló zsarolóvírus család a tömeges piaci terjesztésre szánt, szolgáltatásalapú kereskedelmi modelljének köszönhetően. A forráskódjának számos iterációját jelentették meg online vagy árulták, így a kódjának jelenleg sok változata létezik.
aug. 19
5:06
Nyíregyházára is közlekednek az új IC+ kocsik (Hírstart)
Zalaegerszeg és Szombathely után már a Kelet-Magyarország megyeszékhelyeit érintő, Nyíregyházára közlekedő kör InterCity járatokon is találkozhatnak utasaink az új IC+ kocsikkal. Első alkalommal két – összesen pedig 20 – új IC+ kocsi közlekedik majd a szabolcsi megyeszékhelyet érintve.
aug. 19
5:12
InterCity-kocsikkal újít a MÁV (Hírstart)
Augusztus közepétől a Kelet-Magyarország megyeszékhelyein megálló, Nyíregyházáig közlekedő járatokon is korszerű vasúti szerelvényekkel lehet utazni.
aug. 19
5:30
A vállalati beruházásokon múlik minden (Növekedés)
A külföldi közvetlentőke-befektetések várhatóan csak átmenetileg mérséklődnek, melyek az elmúlt években a GDP 2 százaléka körül alakultak átlagosan, sok esetben meghaladva a régióban mért értékeket. Az MNB és a kormány intézkedései, az NHP Hajrá, az alacsony kamatkörnyezet és a középtávon fennmaradó 2 százalékpontos hazai növekedési többlet 25 száz
aug. 19
5:32
Két nagy botrányhullám alakítja át a lengyel belpolitikát - Zeöld Zsombor írása (Növekedés)
Rekordösszegű EU-s források biztosítása után idén ősszel Lengyelország kormányátalakításra készül – már ha a politikusi bejelentéseknek hinni lehet. A tét többes: megteremteni egy aktívabb külpolitika folytatásának feltételeit, illetve rendezni a kormánykoalíció pártjai közötti viszonyt – a legnagyobb kormánypárt Jog és Igazságosság (PiS) akarata s
aug. 19
5:36
Öt kérdés a professzionális térkövezésről (ProfitLine)
Az elmúlt bő egy évtizedben a betonburkolatokkal szemben a magas esztétikai értékkel bíró térkövek hódítanak, amelyek mellett számos szakmai érv szól: könnyen javíthatók, rendkívül tartósak és tökéletesen beolvadnak a környezetükbe. Nem csoda, hogy évről évre egyre nő a térkövezés iránti kereslet, a kivitelezők pedig számos tipikus kérdéssel találk
aug. 19
5:39
A sportklubok TAO-kalapozását nem akasztotta meg a koronavírus-járvány (Menedzsment Fórum)
Miközben a gazdaság és az élet is hónapokra leállt a koronavírus-járvány hazai megjelenése után, a sportszervezetek TAO-gyűjtési folyamatát nem akasztotta meg a pandémia.
aug. 19
5:42
Startup siker: hitelező fintechet vásárolt az AmEx (FinTechRadar)
Külön kel el a Kabbage nevű hitelezéssel foglalkozó fintech és a hitelportfóliója. Az üzlet bőven vet fel kérdéseket.
aug. 19
5:42
Sok céget a rossz kommunikáció vitt csődbe (KKV Magazin)
Hogyan állhatnak talpra a magyar vállalkozások a koronavírus-járványt követően? És vajon milyen kommunikációs eszközöket kell bevetnünk ahhoz, hogy akár karantén idején is versenyképesek maradhassunk? A szakember szerint a kulcsszó a stabil online jelenlét.
aug. 19
6:06
Budapest kapta a legnagyobb pofont (Infostart)
2020 második negyedévében 40 százalékkal esett vissza a kiadott építési engedélyek száma itthon, a fővárosban még az átlagosnál is nagyobb, 50 százalékos volt a csökkenés – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.
aug. 19
6:09
Már megugrott Magyarország adóssága, de a robbanást talán sikerül elkerülni (Portfolio)
Már a második negyedévben jelentősen megugrott Magyarország GDP-arányos adóssága a gigantikusra hízott költségvetési hiány és a gazdaság visszaesése miatt. A járvány esetleges második hulláma miatt a második féléves tendenciák is bizonytalanok, de elővettük a szokásos modellünket, melyben bizonyos forgatókönyveket szoktunk felrajzolni. Nagyon pessz
aug. 19
6:12
Régen várt fordulat: nyeregben érezhetik magukat a vevők a lakáspiacon (Privátbankár)
Megugrott az új lakásoknál a kedvezmények száma és értéke, a használtaknál nagyobb lett az olcsóbb lakások aránya és hosszabb ideig tart eladni ezeket. Mind arra utaló jelek ezek, hogy immár egyértelműen vevői piac van.
aug. 19
6:30
Senkit sem kellett elbocsátanunk - büszkélkedett az Indotek, miközben a dolgozók 30 százaléka elvesztette a munkáját a szállodájukban (444)
Az ötcsillagos budapesti Sofitel szálloda dolgozói döbbenten olvasták, hogy tulajdonosuk HR-igazgatója arról nyilatkozik: sem kirúgások, sem fizetéscsökkentés nem volt náluk. A valóság nem is állhatott volna ennél távolabb.
aug. 19
6:33
Tállai: 44 ezer anya élt az adókedvezménnyel (Menedzsment Fórum)
A mentességgel 380 milliárd forintot spórolhattak a gyermekes szülők.
aug. 19
6:36
Mészáros Lőrinc kiszállt horvát focicsapatából a Felcsút sikerei miatt (G7)
Július közepén minden előjel nélkül lemondott tisztségeiről és eladta részesedését az eszéki futballcsapatban Mészáros Lőrinc. Az új tulajdonos egy magántőkealap lett.
aug. 19
6:42
Eddig 44 ezer anya élt az adókedvezménnyel (Privátbankár)
A mentességgel 380 milliárd forintot spórolhattak a gyermekes szülők.
aug. 19
6:42
Így válunk tényleg gyarmattá (Hírstart)
Miközben egykor a térség éllovasának számított Magyarország, hamarosan Románia és Bulgária is megelőz bennünket – derül ki egy elemzésből. Ami miatt egyre inkább szégyenkezhetünk, azt a szerző szerint bátran lehet gyarmati függésnek nevezni.
aug. 19
6:44
Növelte forgalmát és javította eredményét a DIGI (Hírstart)
Magasabb bevételre tett szert és növelte működési eredményét a román DIGI.
aug. 19
6:54
Hamarosan eldőlhet, hogy kapnak-e pluszpénzt a nyugdíjasok (Piac és Profit)
Tavaly is augusztus közepén közölték a Kormányinfón, hogy lesz év végi pluszpénz, így hamarosan érkezhet a bejelentés.
aug. 19
6:54
Talán már holnap bejelentik, hogy lesz-e nyugdíjkompenzáció (Hírstart)
Tavaly is augusztus közepén közölték a Kormányinfón, hogy lesz év végi pluszpénz.
aug. 19
6:57
Megijedt a vagyonkezelő az árversenytől: egymásra indultak a NER-nagyágyuk (Népszava)
A legnagyobb titokban akarta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő
aug. 19
7:00
1,8 milliárdért dolgozhat a Strabag a neszmélyi kompon (Hírstart)
Az átkelővel napi 600 személyautó takaríthat meg 40 kilométeres kerülőt Szlovákia felé
aug. 19
7:06
A kedvezőtlenebb első féléves gazdasági környezet ellenére is nőtt a Takarék Jelzálogbank eredménye (ProfitLine)
Az előző év azonos időszakához képest 3,4 százalékkal 1,128 milliárd forintra nőtt a Takarék Jelzálogbank Nyrt. Ifrs szerinti egyedi adózott eredménye 2020 első félévében. A tavaly ősz óta letisztult portfólióval működő, jelzáloghitelek refinanszírozásával foglalkozó tőzsdei társaság az idei év első hat hónapját is jelentős pozitív eredménnyel zárt
aug. 19
7:06
Ilyen az elektromos Volkswagen ID.3 modell (okosipar.hu)
Eljött a nagy nap, augusztus 17-től a Volkswagen megkezdte az elektromos ID.3 modell limitált kiadású 1st verziójának értékesítését Magyaroroszágon. A modellt előjegyzők, akik tavaly pár óra alatt elkapkodták a 80 darab különleges ID.3 1st megvásárlására feljogosító vouchert, akár szeptember-októberben átvehetik új autójukat a kiválasztott márkaker
aug. 19
7:06
Szlávik: sok gyógyultnál megfigyelhető krónikus fáradtság és poszttraumás stressz (Növekedés)
A koronavírusból felgyógyultak között sokaknál megfigyeltek krónikus fáradtság és poszttraumás stressz szindrómát - mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa.
aug. 19
7:12
Milliárdos a Takarék Jelzálogbank nyeresége (Hírstart)
A gazdasági környezet ellenére nőtt a Takarék Jelzálogbank eredménye.
aug. 19
7:12
Budapesten olcsóbb a nyaralás, mint a Balatonnál (KKV Magazin)
A járvány miatt az emberek többsége amellett döntött, hogy idén belföldön nyaral. A legnépszerűbb úti cél egyértelműen a Balaton, a legnagyobb veszteségeket pedig jelenleg Budapest szenvedi el. A főváros pont ezért sosem látott kedvezményekkel várja a turistákat, a szállodák és a szakmai szervezetek összefogásának eredményeként sokkal olcsóbb 2020-
aug. 19
7:14
Messenger és Insta: Házasságra lépnek (Hírstart)
A Facebook egyre inkább arra törekszik, hogy a különböző szolgáltatásainak üzenetküldőit egymásba építse. Összeolvad a Messenger és az Instagram
aug. 19
7:16
Az ősemberek már 200 ezer éve is tudtak kényelmes, kártevőmentes ágyat vetni (Hírstart)
Hamurétegekre terítették rá a fűcsomókat.
aug. 19
7:18
Hivatalosan is Joe Biden a Demokrata Párt elnökjelöltje (Privátbankár)
Jimmy Carter szerint Biden képes lesz helyreállítani Amerika nagyságát.
aug. 19
7:18
Az ősember védekezett: 200 ezer éve sem csíphették ágyi poloskák (Hírstart)
Az ősemberek már 200 ezer éve is tudtak kényelmes, élősködőktől, rovaroktól mentes ágyat vetni egy új tanulmány szerint. A korabeli ember valószínűleg számos gyógynövényt is ismert.
aug. 19
7:18
A Lidl csatlakozott az Ensz nők szerepének erősítését célzó irányelvéhez (Hírstart)
A Lidl Magyarország aláírta az ENSZ nők szerepének erősítését célzó irányelvét (Women’s Empowerment Principles – WEPs), ezáltal csatlakozott a nők előmozdítása érdekében életre hívott globális kezdeményezéshez.   Ezzel a lépéssel a vállalat folytatja az egyenjogúság előmozdítását mind a vállalaton belül, mind értékláncát tekintve. Az áruházlánc his
aug. 19
7:21
Hivatalosan is Joe Biden a Demokrata Párt elnökjelöltje (Menedzsment Fórum)
Jimmy Carter szerint Biden képes lesz helyreállítani Amerika nagyságát.
aug. 19
7:24
Gyors diagnózishoz segítené a főváros a daganatos betegeket (Hírstart)
A főváros tíz nap alatt juttatná CT- és MR-lelethez a daganatgyanús betegeket októbertől, írja összeállításában a Magyar Hang.
aug. 19
7:27
Már több mint 44 ezer nő élt a nagycsaládosok szja-mentességével (Portfolio)
Tállai András, a A pénzügyminisztériumi államtitkár közölte: hónapról-hónapra egyre több nagycsaládos anya él a családvédelmi akció idén életbe lépett újításával: januárban 38 ezren, júniusban pedig már több mint 44 ezren éltek a mentességgel.
aug. 19
7:30
Még toborozzák az iskolaőröket (Privátbankár)
Már lejárt a határidő, de több megyében is várják a jelentkezőket.
aug. 19
7:36
Még toborozzák az iskolaőröket (Hírstart)
Már lejárt a határidő, de több megyében is várják a jelentkezőket.
aug. 19
7:39
Már lejárt a jelentkezési határidő, de még toborozzák az iskolaőröket (Menedzsment Fórum)
Több megyében is várják a jelentkezőket.

Keresés