2020. június 1. hétfő

jún. 1
0:03
Kezd visszatérni az autóvásárlási kedv (Infostart)
A vírushelyzet enyhülésével visszatérnek a vevők a használtautó-piacra, a keresések száma most már a veszélyhelyzet előtti szintet közelíti - mondta az InfoRádiónak Horváth László, a Jóautók.hu szakértője.
jún. 1
0:03
Erős, helyenként viharos erejű szél is várható hétfőn (Biztosító Magazin)
Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Éjszaka eleinte még folytatódik a borongós idő, majd észak, északnyugat felől vékonyodni, szakadozni kezd a felhőtakaró.
jún. 1
0:07
Meghalt 2 beteg és 3876-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon (Biztosító Magazin)
Meghalt 2 idős, krónikus beteg, és 9-cel, 3876-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.
jún. 1
0:09
Egyszerűsítik a csok és a babaváró hitel igénylésének, illetve a jelzáloghitel elengedésének feltételeit (444.hu)
Márciusban minden eddiginél többen igényelték a csokot.
jún. 1
0:11
Fitpuli blog: Csak rossz szokás – Hogyan (ne) kezeljük a dohányzást a munkahelyen? (Biztosító Magazin)
Mielőtt belemegyünk ezeknek a kérdéseknek a fejtegetésébe, nézzük meg egy kicsit közelebbről, mit is jelent a függőség valójában! A függőség nem más, mint ragaszkodás valamihez vagy valamilyen viselkedésformához, ami önmagában amúgy se nem jó, se nem rossz. A probléma ott kezdődik, amikor ez az ismétlődő viselkedés az emberre és az ember környezeté
jún. 1
0:12
Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda program keretében (ProfitLine)
Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda program keretében - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.
jún. 1
0:13
Mészáros túléli a járványt: 2,7 milliárdos negyedéves profit az Opusnál (444.hu)
És rengeteg kirúgás.
jún. 1
0:15
Lemondott az Mnb alelnöke, Nagy Márton (Biztosító Magazin)
A Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős alelnöke Nagy Márton - más fontos vezetői megbízatása miatt - csütörtökön lemondott alelnöki tisztségéről - tette közzé a jegybank honlapján.
jún. 1
1:06
Szlovéniai beutazás feltételei 2020 - hogyan mehetünk nyaralni Szlovéniába? (ProfitLine)
Lehet-e már pusztán nyaralási céllal Szlovéniába utazni? Magyar állampolgárok hogyan és milyen feltételekkel utazhatnak nyaralási céllal Szlovéniába? Mik a Szlovéniába való nyaralási célú utazás feltételei és milyen szabályokat kell betartaniuk a Szlovéniába utazó nyaralóknak? Kik azok az uniós állampolgárok akik nem kötelezettek a 14 napos hatóság
jún. 1
1:06
Hogyan lehet nyaralni menni 2020-ban Horvátországba? Horvátországi beutazás szabályai, és tudnivalók 2020 (Hírstart)
Lehet-e már pusztán nyaralási céllal Horvátországba utazni? Magyar állampolgárok hogyan és milyen feltételekkel utazhatnak nyaralási céllal Horvátországba? Mik a Horvátországba való nyaralási célú utazás feltételei és milyen szabályokat kell betartaniuk a Horvátországba utazó nyaralóknak? Karanténba kerül-e az a magyar állampolgár, aki Horvátország
jún. 1
4:06
Családi pótlék - Mikor érkezik a júniusi családi pótlék, mikor utalják azt? (ProfitLine)
Mikor fogja átutalni a MÁK (a Magyar Államkincstár) az idei évi június havi családi pótlékot? Június hónap elején valójában a május havi (az a május hónapra járó) családi pótlék fog megérkezni minden arra jogosult ember számára. Mutatjuk a pontos határidőt, és azt is megtudhatod cikkünkből, hogy az év hátralévő részében, az egyes hónapokban mikorra
jún. 1
5:06
Kihirdették az MVM Edison startup verseny győzteseit (ProfitLine)
Indukciós rollertöltő, digitális malacpersely és a megújuló energia közösségi finanszírozását lehetővé tevő megoldás nyerte az MVM Edison 2020 startup versenyt.
jún. 1
6:15
Beszippantotta a politika a Gyurcsány-családot, látványosan csökkent a cégeik aktivitása (Menedzsment Fórum)
Egyetlen jelentős tranzakció hozott izgalmat az egykori cégbirodalom megmaradt részében.
jún. 1
6:39
Lassan működni kezd a Starling KKV-s húzása (FinTechRadar)
A neobank újra tőkét vont be, és a vállalti ügyfeleivel jól jöhet ki a járványból és a válságból.
jún. 1
6:42
A koronavírus második hulláma halálosabb lehet, mint az első (Hírstart)
Az 1918-as spanyolnátha második hulláma rosszabb volt, mint az első hullám. A COVID-19-nél ez október és május között jöhet el, a legrosszabb eshetőség, ha a vírus mutálódik  – véli a University of California járványspecialistája, Ravina Kullar.
jún. 1
6:48
Mennyi idő alatt lábalhat ki a magyar gazdaság a válságból? (Portfolio)
A héten jöhetnek az első „borzasztó” adatok a magyar gazdaságból, hiszen az áprilisra még rányomta a bélyegét a koronavírus-járvány. Ugyanakkor az is kiderülhet, mikor láthatjuk meg a fényt az alagút végén. A piacok elsősorban az EKB kamatdöntő ülésére figyelhetnek, kérdés, hogy a jegybank szükségesnek tart-e további lépéseket a válság kezelésére.
jún. 1
6:50
2 millió adagot küldött a vitatott koronavírus-gyógyszerből az USA Brazíliának (Portfolio)
Az Egyesült Államok kétmillió adag hidroxiklorokint küldött Brazíliának koronavírus-fertőzöttek gyógyítására a fertőzés megelőzésére - jelentette be a Fehér Ház vasárnap.
jún. 1
6:54
Az Egyesült Államok kétmillió adag hidroxiklorokint küldött Brazíliának (Hírstart)
Az Egyesült Államok kétmillió adag hidroxiklorokint küldött Brazíliának koronavírus-fertőzöttek gyógyítására a fertőzés megelőzésére – jelentette be a Fehér Ház vasárnap. A szer jótékony hatása a koronavírus ellen ugyanakkor nemzetközileg vitatott. Közleményében az amerikai elnöki hivatal hangsúlyozta: az amerikai és a brazil nép szolidáris egymá
jún. 1
7:00
Kedvező adat érkezett a kínai feldolgozóiparból (Portfolio)
Javult a kínai feldolgozóipar teljesítménye májusban - derült ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.
jún. 1
7:03
Ők a válság nagy nyertesei: 60 ezerrel nőtt a fizetésük egyetlen hónap alatt (Pénzcentrum)
Hiába nőtt februárról március hónapra látványosan az átlagkereset Magyarországon, már látszanak a gazdasági válság első jelei: a statisztikai hivatal számaiból élesen kirajzolódik a szektor, amelyik szinte egyik pillanatról a másikra
jún. 1
7:06
Ennyien dohányoznak világszerte - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
A naponta dohányzók aránya a 15 évesnél idősebb felnőtt népességbol (százalék), adatok 2018-ból vagy a legfrissebb elérhető évből
jún. 1
7:15
Megéri leköltözni vidékre, hogy zöldséget és gyümölcsöt termeljünk magunknak? (G7)
Két tévhit akadályozza, hogy egy család önellátóvá váljon élelmiszerből. Az egyik, hogy a pázsit helyett káposztát és uborkát kell nézni a ház ablakából, a másik, hogy a kapálásba bele kell rokkanni a cél érdekében. A számok mást mutatnak.
jún. 1
7:30
Koronavírus: 6 millió felett a fertőzöttek száma a világban (Portfolio)
6 millió felett jár a megerősített koronavírusos fertőzöttek száma a világban és eddig több mint 372 ezer áldozatot követelt a járvány a Johns Hopkins hétfő reggeli adatai szerint. Az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött, a sorban Brazília, majd Oroszország következik.
jún. 1
7:30
Koronavírus – Meghaladta a hatmilliót a fertőzöttek száma (Hírstart)
A világban 6 060 207-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban. A halálos áldozatok száma 369 156, a gyógyultaké pedig 2 456 790-re emelkedett – a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint.
jún. 1
7:36
Koronavírus: 6 millió felett a fertőzöttek száma a világban (Hírstart)
6 millió felett jár a megerősített koronavírusos fertőzöttek száma a világban és eddig több mint 372 ezer áldozatot követelt a járvány a Johns Hopkins hétfő reggeli adatai szerint. Az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött, a sorban Brazília, majd Oroszország következik.
jún. 1
7:42
Zavargások Washingtonban: a Fehér Ház környékén gyújtogattak a tüntetők (Portfolio)
Gyújtogattak a Fehér Ház környékén, könnygázzal oszlatták a tömeget az amerikai fővárosban hétfőre virradóra.
jún. 1
8:06
Új bázist nyit Lárnakában és Milánóban a Wizz Air (ProfitLine)
Lárnakán és Milánóban nyit új bázist a Wizz Air, a diszkont légitársaság pénteki közleménye szerint júliustól hét repülőgéppel 15 országba indít majd járatokat 28. és 29. bázisáról. A légitársaság közölte, hogy Salzburgban és Tiranában is új központokat nyit.
jún. 1
8:12
Lekoppintották az egyik legnagyobb magyar webshopot: a csalók egyre kifinomultabbak (Portfolio)
A koronavírus-járvány hatására számottevően élénkült az online kereskedelem Európa-szerte, sok új vásárló is jelent meg a karantén időszaka alatt az online kereskedelemi piacon. Ezzel egyidejűleg megjelentek azok a rosszindulatú szereplők is, akik a gyanútlan vásárlók pénzére, adataira vadásznak. Még a legóvatosabb vásárlók is pórul járhatnak, ha n
jún. 1
8:12
Kedvező adat érkezett a kínai feldolgozóiparból (Hírstart)
Javult a kínai feldolgozóipar teljesítménye májusban - derült ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.
jún. 1
8:30
Az amerikai tüntetések elérték a Fehér Ház szomszédságát is (Hírstart)
Könnygázzal kellett oszlatni a tömeget az Egyesült Államok fővárosában.
jún. 1
8:45
Egyetlen új halottja van a koronavírusnak - hónapok óta nem láttunk ilyet (Privátbankár)
15-en fertőződtek meg a legfrissebb adatok szerint - csak egy új áldozata van a vírusnak, április legeleje óta nem volt ilyen.
jún. 1
8:48
Eséssel indulhat a hétfői kereskedés Európában (Portfolio)
A tengerentúli tőzsdék végül felemásan zárták a pénteki kereskedést, miután Donald Trump Kínával kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatóján a várakozásokkal ellentétben nem rúgta fel a januárban kötött kereskedelmi megállapodást. Ázsiában emelkednek a tőzsdék hétfőn, Európában eséssel indulhat a nap, miután a befektetők aggódva figyelték az Egyesült Á
jún. 1
8:51
Egyetlen új áldozata van a koronavírusnak - nem csökken az aktív fertőzöttek száma (Menedzsment Fórum)
15-en fertőződtek meg a legfrissebb adatok szerint - csak egy új áldozata van a vírusnak, április legeleje óta nem volt ilyen.
jún. 1
8:54
Egyetlen új halottja van a koronavírusnak - hónapok óta nem láttunk ilyet (Hírstart)
15-en fertőződtek meg a legfrissebb adatok szerint - csak egy új áldozata van a vírusnak, április legeleje óta nem volt ilyen.
jún. 1
9:00
Koronavírus Magyarországon: 1 főre csökkent a napi halálozás (Portfolio)
Újabb 16 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3892 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt egy napban egy idős, krónikus beteg hunyt el – derül ki a kormányzati portál által közzétett adatokból.
jún. 1
9:06
A legtöbben még mindig ingatlant vennének a Babaváró támogatásból (Hírstart)
Egy elemzés szerint még mindig az ingatlanvásárlás vagy felújítás a legnépszerűbb.
jún. 1
9:12
A Magyar Telekom 20 forintos osztalékot fizet (Portfolio)
A Magyar Telekom korábban bejelentette, hogy a tavalyi évi eredménye után részvényenként 20 forintos osztalékot fizet. A társaság a saját részvényeire eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között, a Magyar Telekom esetében ezért az egy részvényre ténylegesen jutó bruttó osztalék mértéke 20,17 forint. A részvényenként 20,17 fo
jún. 1
9:12
Washingtoni elemzők méltatják a magyar családtámogatási rendszert (Hírstart)
Az európai államok által nyújtott családi adókedvezmények mértéke jelentősen eltér.
jún. 1
9:14
A legfontosabb juhhúspiaci hírek (Hírstart)
Az Egyesült Királyság kormánya 2020. május 19-én nyilvánosságra hozta a Brexit utáni „UK Global Tariff” (UKGT) elnevezésű kereskedelmi rendszerre vonatkozó információkat. A kormány az olyan mezőgazdasági termékekre, mint a bárányhús, a marhahús és a baromfi, a hazai termelők védelme érdekében fenntartaná a vámtarifákat.
jún. 1
9:30
Felpattantak az európai tőzsdék (Portfolio)
A tengerentúli tőzsdék végül felemásan zárták a pénteki kereskedést, miután Donald Trump Kínával kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatóján a várakozásokkal ellentétben nem rúgta fel a januárban kötött kereskedelmi megállapodást. Ázsiában emelkednek a tőzsdék hétfőn, Európában a francia, a brit és az olasz tőzsde is felpattant ma délelőtt. A magyar tő
jún. 1
9:36
Emelkedett az üzemanyagok ára a hazai kutakon (Portfolio)
Emelkedett az üzemanyagok ára a holtankoljak.hu információi szerint, miután a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség június 1-ei érvényességgel megemelte a tagi hozzájárulás mértékét, az úgynevezett készletezési díjat. Így a benzin és a gázolaj ára is bruttó 2-2 forinttal nőtt literenként.
jún. 1
9:48
Hiába tiltakozik az USA, Irán tovább szállítja az olajat Venezuelába (Portfolio)
Irán, az Egyesült Államok tiltakozása ellenére, kész továbbra is kőolajat szállítani Venezuelába - jelentette ki hétfőn a teheráni külügyminisztérium szóvivője.
jún. 1
9:54
Koronavírus: Törökországban enyhítenek a járványügyi korlátozásokon (Portfolio)
Enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Törökországban: hétfőn az éttermek, kávézók, uszodák és a tengerpartok mellett megnyitnak a könyvtárak és a múzeumok is.
jún. 1
9:54
2020-06-01 napi árfolyam jelentés (GazdaságPortál)
Gyengült a forint ma reggelre Hétfő reggel 8 órára 0.25%-ot gyengült a forint az euróval szemben és így lett 346 forint és 51 fillér az euró, az ÁrfolyamTudós.hu napi jelentése szerint. A dollárhoz képest 0.45%-ot gyengült a hazai fizetőeszköz, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 311 forintba és 06 fillérbe kerül. A frankhoz viszonyítva
jún. 1
9:54
Hiába tiltakozik az USA, Irán tovább szállítja az olajat Venezuelába (Hírstart)
Irán, az Egyesült Államok tiltakozása ellenére, kész továbbra is kőolajat szállítani Venezuelába - jelentette ki hétfőn a teheráni külügyminisztérium szóvivője.
jún. 1
9:57
Erre költenék a magyarok a babavárót (Napi)
A legtöbben még mindig ingatlant vennének a babaváró támogatásból, a Duna House (DH) több mint félezer ügyletet elemezve közölte, még mindig az ingatlanvásárlás vagy felújítás a legnépszerűbb: az igénylők több mint fele, 54 százaléka lakás vásárlásra tervezi fordítani az összeget, majdnem 20 százalékuk pedig felújítaná vagy korszerűsítené a pénzből
jún. 1
9:57
Még így is csalódást hozott a karantén az italgyártóknak (Piac és Profit)
Az emberek sokkal több alkoholt vásároltak a karantén alatt az üzletekből, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza az iparág általános visszaesését. A turizmus, éttermek, szórakozóhelyek bezárása sokkal nagyobb lyukat ütött a bevételeken. Az alkoholos italok ágazatában évekig tartó lassú javulást várnak.
jún. 1
10:00
Lakást vennének a legtöbben a babaváró hitelből, de van, aki hiteleket fizet ki belőle (168 Óra Online)
A legtöbben még mindig ingatlant vennének a Babaváró támogatásból, a Duna House több mint félezer ügyletet elemezve közölte, még mindig az ingatlanvásárlás vagy felújítás a legnépszerűbb: az igénylők több mint fele, 54 százaléka lakás vásárlásra tervezi fordítani az összeget, majdnem 20 százalékuk pedig felújítaná vagy korszerűsítené a pénzből megl
jún. 1
10:00
Itt a rendelet, amiből kiderül, mi lesz a már befizetett utazások díjával (Hírstart)
Sokan nem tudtak utazni a koronavírus miatt, most kiderül, mire számíthatnak.
jún. 1
10:21
Váratlanul gyors a kínai gazdasági feltámadás - van azonban egy fenyegető tényező (Menedzsment Fórum)
Újra 50 pont fölött a BMI - a vártnál gyorsabban áll helyre a termelés és a kereslet, a kereskedelmi háború viszont mindent elronthat.

Keresés