2020. június 24. szerda

jún. 24
0:03
Dízelautók: lenni vagy nem lenni? – Beláthatatlan következményei lennének a gázolajos autók rövid időn belüli kivonásának (168 Óra Online)
.
jún. 24
0:03
Pár gondolat a tanfolyamok díjáról (TanfolyamOKJ)
Nincs pénzed a kiválasztott képzésre? Nehéz egyben kifizetni a tanfolyam díját? Tudjuk, hogy sok múlik az anyagiakon, de az oldalunkon található oktatási intézmények ebben is igyekeznek a segítségedre lenni: majdnem minden esetben részletekben is fizetheted a kiszemelt kurzust. Ez a legtöbb esetben ráadásul kamatmentes részletfizetést jelent. Kínál
jún. 24
0:03
Az MNB lépése miatt még olcsóbbak lesznek a hitelek (Demokrata)
Azzal, hogy rekordalacsony szintre, csökkent a jegybanki alapkamat, még olcsóbbak lesznek a rendeletben szabályozott fogyasztási hitelek.
jún. 24
0:06
Lezárult a régió legnagyobb idei ingatlanüzlete (Infostart)
Az MNB Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. érdekeltsége megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A. többségi tulajdonrészét.
jún. 24
0:06
Matolcsy lépett: zuhan a forint (Napi)
A váratlan lazítás hatására pillanatok alatt 350 forint fölé ugrott az euró ára. További gyengülésre számítanak a szakértők.
jún. 24
0:10
Mediterrán tengerparton pihennék ki a karantént a magyarok (Infostart)
A foglalások alapján sok magyar a koronavírus-járvány idején is egy mediterrán tengerparton akar nyaralni idén - mondta az InfoRádiónak Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. A charterjáratok hamarosan újraindulnak. Hozzátette: a biztonság iránti igény tovább erősíti az utazási irodák versenyelőnyét a személyes utazásszervez
jún. 24
0:10
Jó hírt kaptak a németek - megúszhatják fájdalommentesen (Napi)
A jelek szerint sikerül elintézni fájdalommentesen azt a problémát, amit a német alkotmánybíróság döntése okozott az ECB kötvényvásárlásaival kapcsolatos döntésével. Mindenki megússza sérülések nélkül
jún. 24
0:14
Jókora lyukat üt a szállásadók zsebén a külföldiek távol maradása (Infostart)
Ugyan a turizmus főszezonja még csak most kezdődik, és egyelőre a pandémia és az utazási lehetőségek változása miatt esetleg távol maradó külföldiek száma megjósolhatatlan, a legrosszabb forgatókönyv szerint akár a bevételük felét is elveszthetik a szállásadók. A tavalyi adatok szerint ugyanis ekkora volt a külföldiek részaránya az árbevételből
jún. 24
0:14
Lezárult a Globe Trade Centre megvásárlása (Napi)
Lezárult a közép-európai régió legnagyobb idei ingatlanüzlete, amelynek keretében az MNB Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. érdekeltsége megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A. többségi tulajdonrészét - közölte az Optima.
jún. 24
0:18
Megremegett a forint (Napi)
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon kedden - írja az MTI.
jún. 24
1:33
Visszaél piaci fölényével a Facebook Németországban (ProfitLine)
Visszaél piaci fölényével a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság Németországban - mondta ki egy kedden ismertetett határozatában a német szövetségi legfelső bíróság (BGH).
jún. 24
1:39
Visszaél piaci fölényével a Facebook Németországban (Hírstart)
Visszaél piaci fölényével a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság Németországban - mondta ki egy kedden ismertetett határozatában a német szövetségi legfelső bíróság (BGH).
jún. 24
3:03
Felére eshet vissza a turizmus Párizsban (ProfitLine)
Több mint a felével csökkenhet a megszokotthoz képest a nyári turizmus Párizsban a koronavírus-járvány miatt a fővárosi turisztikai hivatal becslése szerint, amely elsősorban a külföldi látogatók elmaradásától tart.
jún. 24
3:39
Meglepetést okozott az amerikai gazdaság teljesítménye (ProfitLine)
Májushoz hasonlóan a vártnál jobban teljesített az amerikai gazdaság júniusban is az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató felmérésének tanúsága szerint.
jún. 24
3:45
Kétnaponta végeznek koronavírustesztet majd a Hungaroring paddockjában (Növekedés)
A koronavírus-járvány miatt felborult a versenynaptár a Forma-1-ben is, márciusban nem lehetett elkezdeni a szezont, mely július 5-én indul az Osztrák Nagydíjjal zárt kapuk mögött. Az is eldőlt, hogy a Magyar Nagydíj a tervezettnél korábban, július 19-én lesz Mogyoródon, de itt is nézők nélkül. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigaz
jún. 24
4:09
Nyugdíjak kifizetése - milyen forrásokból finanszírozzák és mennyibe kerül az országnak? (ProfitLine)
2019 elején 2 millió nyugdíjkorhatárt betöltött, azaz 64 éves és annál idősebb ember élt Magyarországon, akiknek 92%-a öregségi nyugdíjban részesült, további 5%-uk korbetöltött özvegyi nyugdíjat, rokkantsági, illetve egyéb ellátást kapott. Az 582 ezer nyugdíjkorhatár alatti ellátottak legnagyobb részének, 39%-ának rokkantsági ellátást folyósítottak
jún. 24
4:33
Még olcsóbbak lesznek egyes fogyasztási hitelek (ProfitLine)
Azzal, hogy a monetáris tanács kedden 15 bázisponttal rekord alacsony szintre, 0,75 százalékra csökkentette az irányadó rátát, még olcsóbbak lesznek a rendeletben szabályozott fogyasztási hitelek - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
jún. 24
4:33
Veszélyben lehet a 2022-es agrártámogatások kifizetése? (Hírstart)
A Bizottság felelőtlensége azt eredményezheti, hogy 2022-ben nem lesz jogalap az uniós agrártámogatások kifizetésére, ami a források elvesztéséhez vezethet – mondta el az MTI-nek Nagy István agrárminiszter.
jún. 24
4:51
A John Deere Európa számára is elérhetővé teszi X-szériás kombájnjait (Agrofórum)
A 2021-es betakarítási szezonra megérkeznek az új X-szériás kombájnok, amelyekkel a nagy területen gazdálkodó farmerek képesek lesznek nagyobb t/h, illetve ha/nap teljesítményre még kedvezőtlen körülmények között is. Az X9 1000 és X9 1100 típusok, a John Deere cég új „zászlóshajójaként” a betakarítási teljesítmények új szintjét képviselik.
jún. 24
4:51
A Lagardére birodalom romjainál gyülekeznek a francia milliárdosok (Növekedés)
Bernard Arnault és Vincent Bolloré - mintha egy Balzac regényből léptek volna elő. És valóban: balzaci történet kerekedhet a Lagardére birodalom leépüléséből.
jún. 24
5:33
Magyarország 4,2 milliárd köbméter gázt vásárol a Gazpromtól (ProfitLine)
Megszületett a kereskedelmi megállapodás arról, hogy az idén október és jövő október között összesen 4,2 milliárd köbméter gázt vásárol Magyarország a Gazpromtól - mondta a Moszkvában tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek.
jún. 24
5:39
Ajándékmilliókból újíthatod fel a házad idén nyáron: mindenkinek jár, nagyon megéri (Pénzcentrum)
Szakértők szerint most van a legideálisabb időszakban az, aki energetikai korszerűsítést szeretni végezni lakásán, házán. Azzal viszont mindenkinek tisztában kell lennie, hogy az ingatlaniparban durván megszaladtak az árak, amiken a koronavírus-járvány
jún. 24
5:39
Segítség a fővárosi önkormányzattól (KKV Magazin)
Álláskeresőknek, kisvállalkozásoknak nyújt segítséget és a budapesti gyerekek nyári táboroztatásához is támogatást ad a fővárosi önkormányzat. A Főpolgármesteri Hivatal  MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács ülésén a fővárosi önkormányzat olyan vállalásokat tett, amelyekkel a koronavírus-járvány miatt bajba került
jún. 24
5:39
Forradalom a vasútiparban! A 3D fémnyomtatás úttörő eredménye (New Technology)
A 3D fémnyomtatás a vasútipar forradalmát jelentheti több szempontból is, ám még közel sem tartunk ott, hogy teljes mélységig ismerjük a benne rejlő lehetőségeket. Dr. Kovács Attila, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. fejlesztési igazgatója osztotta meg velünk tapasztalatait, gondolatait a 3D fémnyomtatásról, illetve a vállalat ed
jún. 24
5:45
K&H;: mennek idén táborba a gyerekek? (Hírstart)
Nem csak egy rendhagyó tavaszt tudhatunk magunk mögött, az idei nyár is eltér a megszokottól. Az iskolák bezárása miatt otthonról tanuló gyerekek felügyelete többnyire meg volt oldva a home office bevezetésével vagy a szülők kényszerszabadságával. Sajnos azoknak a családoknak, akiknél az utóbbi helyzet állt fenn, a nyári szünet megszervezése különö
jún. 24
5:45
Kényelem és hatékonyság – hódítanak az akkus fűnyírók (Agrofórum)
2020. májusában az Andreas Stihl Kft. nem reprezentatív online kutatást végzett a legnagyobb közösségi mediumban, hogy kiderüljön, a lakossági és hobbi felhasználók milyen szempontok alapján választanak fűnyírót. A kérdőíves felmérésből egyértelművé vált: az akkus fűnyírók a hobbikertészek körében egyeduralkodókká váltak.
jún. 24
5:45
Kik lesznek a járvány utáni gazdaság nyertesei? (Növekedés)
Azok a vállalkozások, akik felhőalapú szolgáltatásokat használnak, nem nehezedik rájuk akkora nyomás a koronavírus által. Még több automatizálás és mesterséges intelligencia alkalmazása tovább növelheti a pozíciójukat az ellátási láncban. A sikeres vállalkozásoknak rugalmasaknak és terhelhetőknek kell lenniük.
jún. 24
5:51
Milliárdos osztalékhoz jutott Tiborcz István a félkész visegrádi luxushotel eladásából (Menedzsment Fórum)
Az értékesítésnek köszönhetően milliárdos osztalékot tudott Tiborcz István kivenni a Hotel VSGRD Kft.-ből.
jún. 24
6:03
Nem vált be a kontaktkövető alkalmazás Franciaországban (ProfitLine)
Franciaországban nem vált be eddig a koronavírus terjedésének követésére kifejlesztett szoftver, miután négy héttel a bevezetése után csak 14 fertőzésgyanús esetet jelzett - közölte kedden a kormány.
jún. 24
6:03
Matolcsy: Az április brutális hónap volt (Hírstart)
A jegybank elnöke szerint túl vagyunk a nehezén.
jún. 24
6:09
Egy éve vezették be az alapjövedelmet Olaszországban - Mennyire vált be a rendszer? (Növekedés)
Az egy évvel ezelőtt bevezetett olasz alapjövedelmet azok a munkanélküliek kaphatják, akik vállalják a szigorú feltételeket, átképzik magukat, és igyekeznek a leghamarabb munkába állni. Az eredetileg havi akár 780 eurós alapjövedelem egyik legnagyobb kihívása, hogy nincs elegendő munkalehetőség a rendszerben, amit a munkaügyi központok kiajánlhatn
jún. 24
6:15
Merész, de amatőr befektetők milliói repültek rá a tőzsdékre; masszív bukás, halál lett a vége (Portfolio)
A koronavírus-krízis még bőven tetőzött, amikor az amerikai részvénypiacok megállíthatatlan raliba kezdtek; a befektetők gyakorlatilag mindent vettek, még csődbe ment vállalatok papírjait is. A rali alapvető oka az volt, hogy fiatal, tőzsdézésben teljesen tapasztalatlan kereskedők millió rohamozták meg a tőkepiacokat, jelentős többségük a Robinhood
jún. 24
6:18
"Számos meglepetést tartogathat a második hullám" - interjú Dr. Svéd Tamással, a Magyar Orvosi Kamara titkárával (Privátbankár)
A múlt hét csütörtöki Kormányinfón elhangzott, hogy a koronavírus-járvány ősszel várható második hullámára tökéletesen fel van készülve a magyar egészségügy. De vajon ők is így érzik? Dr. Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára válaszolt kérdésünkre.
jún. 24
6:27
A legértékesebb startupok fele már kínai (Növekedés)
A top tízes listán négy amerikai, négy kínai, egy indiai és egy szingapúri startup kap helyet, a legértékesebb becsült értéke 75 milliárd dollár. A CB Insights gyűjtéséből kiderül, melyek most a legértékesebb startupok a világon.
jún. 24
6:33
Új elnök került a Magyar Búvár Szakszövetség élére (ProfitLine)
Papp Gábor lett a Magyar Búvár Szakszövetség (Mbsz) elnöke.
jún. 24
6:39
A járvány frontvonalában voltak 300 ezer forintért (24.hu)
Az idősotthonok fenntartói szerény eszközeikkel próbálják elismerni dolgozóik erőfeszítéseit, ők ugyanis kimaradtak a kormány jutalomosztásából, az átlagkeresetük pedig alig bruttó 300 ezer forint.
jún. 24
6:39
Új elnök került a Magyar Búvár Szakszövetség élére (Hírstart)
Papp Gábor lett a Magyar Búvár Szakszövetség (Mbsz) elnöke.
jún. 24
6:39
Eltűntek a gyakornoki lehetőségek, még a diplomázás is bizonytalan egyes szakokon (G7)
A járvány hatására rövid idő alatt nagyot fordult a világ a gyakornokok körül a munkaerőpiacon. Eddig értük versengtek a cégek, mostantól annak is örülhetnek, ha elhelyezkedhetnek.
jún. 24
6:39
3 ingyenes online rendezvény ipari szakemberek számára! (New Technology)
Egyre népszerűbbek a webinárok, és nem véletlenül… Egyre több cég dönt úgy, hogy online térben tartja meg az eddig jellemzően élő bemutatóját. De miképpen tehetünk virtuális látogatást kiállításon, mérőszobában vagy egy szolgáltatás prezentációján? Illetve hogyan oldják meg a vállalatok, hogy az érdeklődőket megszólítsák és az interneten „találkozz
jún. 24
6:41
SiTime Mems oszcillátorok (3. rész) (New Technology)
Mems technológia használata hagyományos kristály rezonátorok kiváltására – a „programozható pontosság” A cikksorozat korábbi részeiben részletesen bemutattuk a digitális elektronikai eszköznek létfontosságú ütemet adó „metronóm”, a megbízható, stabil és hosszú élettartamú időzítő áramkörök új generációját. Megmutattuk, hogy a Mems technológiával gy
jún. 24
6:45
Koronavírus: tovább tombol Dél-Amerikában (Menedzsment Fórum)
Meghaladta a százezret a koronavírus okozta halálesetek száma Latin-Amerikában a Reuters szerdai összesítése szerint.
jún. 24
6:45
Matolcsy: Az április brutális hónap volt (Hírstart)
A jegybank elnöke szerint túl vagyunk a nehezén.
jún. 24
6:51
Fordulat jöhet a két Korea ügyében: Kim Dzsong Un egyelőre nem támad szomszédjára (Portfolio)
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető felfüggesztette a Dél-Korea elleni katonai cselekvési tervek végrehajtását - jelentette a phenjani rezsim szócsövének tartott KCNA hírügynökség kedden.
jún. 24
6:51
Wizz Air: indulnak a készpénzmentes gépek (Hírstart)
A Wizz Air bejelentette, hogy fokozott óvintézkedései keretében június 22-től kísérleti jelleggel a Budapestről, Temesvárról és Rigából induló járatain az utasoknak csak bankkártyás fizetésre van
jún. 24
6:53
Rossz hír az autósoknak, nagyot emelkedett az üzemanyagok ára (Portfolio)
Drágább lett a tankolás, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin literenkénti átlagára 8 forinttal emelkedett, míg a gázolaj literenkénti átlagára 6 forinttal nőtt.
jún. 24
6:54
Hány magyar kapott munkát Ausztriában a járvány lecsengése után? (Piac és Profit)
A márciusi csúnya zuhanás és az áprilisi stagnálás után májusban közel hatezer fővel nőtt az Ausztriában foglalkoztatott magyarok száma. Ezzel együtt is jelentős a csökkenés az egy évvel korábbi állapothoz képest. Ausztriában enyhén nőtt a fertőzések száma a napokban, de az illetékes miniszter szerint még mindig jól állnak.
jún. 24
6:57
Rossz hír az autósoknak, nagyot emelkedett az üzemanyagok ára (Hírstart)
Drágább lett a tankolás, a holtankoljak.hu információi szerint a benzin literenkénti átlagára 8 forinttal emelkedett, míg a gázolaj literenkénti átlagára 6 forinttal nőtt.
jún. 24
7:09
Tombol a koronavírus: Latin-Amerikában százezer felett a halálesetek száma (Portfolio)
Meghaladta a százezret a koronavírus okozta halálesetek száma Latin-Amerikában a Reuters szerdai összesítése szerint.
jún. 24
7:12
Kegyetlenül elbántak a devizahitelessel - több sebből vérzik az ügy (Napi)
A bedőlt devizahitelesek kálváriáival szinte Dunát lehet rekeszteni, azonban olyan esetről nem igazán lehetett még hallani, hogy maga a végrehajtó legyen az, aki nem akarja tudomásul venni a bírósági ítéleteket, azokat saját szája íze szerint átértelmezi és emiatt maga a bíróság tiltja el egy adott ügytől, mondván: nem várható el tőle, hogy pártatl
jún. 24
7:15
Ilyen még nem volt: a kormány szinte valós időben látja, mit művelt a koronavírus a gazdaságban (Portfolio)
Újfajta gazdasági mutatót alkotott a Pénzügyminisztérium, amely arra képes, hogy hetente mutassa meg a magyar gazdaság aktuális teljesítményét. A tárca Heti gazdasági indexének alakulása alapján elmondható, hogy a koronavírus-járvány miatt március utolsó és április első három hetében érte el a hazai gazdaság teljesítménye a mélypontot, április végé

Keresés