2020. május 1. péntek

máj. 1
0:03
Meghalt 12 króniuks idős beteg, 2775-re nőtt a fertőzöttek száma (Biztosító Magazin)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
máj. 1
0:07
A negyedik pillér: Krízisbiztosítást vezetnek be Magyarországon a mezőgazdaságban (Biztosító Magazin)
Az elmúlt időszak agrárágazatot érintő piaci nehézségei és a közeljövő kihívásai - ideértve a koronavírus-járvány által okozott jelenlegi piaci és gazdasági körülményeket - rámutatnak arra, hogy szükség van a már meglévő mezőgazdasági kockázatkezelési eszköztár bővítésére.
máj. 1
0:09
Koronavírus - megjöttek az első uniós munkanélküliségi adatok (Infostart)
A helyzet Görögországban a legrosszabb és Csehországban a legjobb. Megvannak a magyar adatok is.
máj. 1
0:09
Potenciális koronavírus-gyógyszert vett a Richter (Napi)
A Richter Gedeon Nyrt. a mai napon bejelentette, hogy termékvásárlási megállapodást írt alá a Mycenax Biotech Inc. vállalattal az utóbbi által kifejlesztett, reumatoid artritisz kezelésére szolgáló bioszimiláris tocilizumab készítményre. Franciaországi kutatások szerint jól alkalmazható a koronavírusos-betegek kezelésében.
máj. 1
0:09
Kissé lehűl az idő a hosszú hétvégén (Biztosító Magazin)
Kissé lehűl az idő az ünnepi hosszú hétvégén, vasárnap mindenütt 20 Celsius-fok alatt alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az Mti-nek.
máj. 1
0:11
A Generali ingyenes életbiztosítást kínál a magyar egészségügyi dolgozóknak (Biztosító Magazin)
A Generali Biztosító a koronavírus járvány kitörése óta dolgozik azon, hogy valamelyest enyhíthesse a járvány hatásait mind ügyfelei, mind pedig a szükséghelyzetben lévők életében.
máj. 1
0:12
A jövő évi költségvetésben még szó sincs a kormány által beígért 13. nyugdíjról (168 Óra Online)
A jövő évi költségvetés tervezési köriratában – ami a büdzsé tervezését elindító nyilvános dokumentum, elvileg ez alapján tervezik meg a kiadásaikat az egyes tárcák – nem esik szó a 13. havi nyugdíjról – mutatott rá a mfor.hu.
máj. 1
0:12
KSH: Márciusban 56 ezren veszítették el az állásukat (444.hu)
Ebben a kimutatásban még csak részben jelentek meg a koronavírus-járvány gazdasági következményei.
máj. 1
0:13
Vaskos számok, ilyen recessziót még nem látott az euróövezet (Infostart)
A valaha regisztrált legnagyobb mértékben csökkent az első negyedévben az euróövezet bruttó hazai terméke az Eurostat csütörtöki jelentése alapján.
máj. 1
0:13
Kapott egy kis haladékot a nehéz helyzetbe került magyar biztosító (Napi)
Az MNB döntése szerint május helyett legkésőbb augusztus elejéig kell teljesítenie a CIG EMABIT biztosítónak a szavatolótőke-helyzetének rendezésére hivatott tervet. A határidő meghosszabbítását az indokolja, hogy a biztosító által már beadott helyreállítási terv egyes adatait még ki kell egészíteni.
máj. 1
0:16
Megtartottuk a tavalyi helyünket: Magyarország a hatodik legszegényebb ország az Európai Unióban (168 Óra Online)
A magyarok 8,4 százaléka élt súlyos nélkülözésben tavaly az Eurostat adatai szerint. Ez jókora csökkenés a 2018-as 10,1 százalékhoz képest, de még így is az EU hatodik legrosszabb mutatója.
máj. 1
0:16
Az MNB továbbra sem emeli az alapkamatot, (444.hu)
ami már 2016. május 25. óta 0,9 százalékon áll.
máj. 1
0:17
Adria-rajongók figyelem, kiderült, mikortól lesz érdemes az M6-oson Horvátországba menni (Infostart)
150 kilométerrel rövidül az út egy sztrádaszakasz megépülésével, ennek irányába történik fontos lépés a magyar határtól.
máj. 1
0:17
Hozamcsökkenéssel mentek el a dkj-k (Napi)
Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdai aukcióján - írja az MTI.
máj. 1
0:20
Több mint ezer milliárdot nyerhet az Orbán-kormány azon, hogy ilyen gyenge a forint (168 Óra Online)
A forint gyengüléséből a kormány kézzelfogható, és nemcsak papíron létező hasznot húz, mégpedig az uniós támogatások átváltása révén.
máj. 1
0:20
Sörszövetség: Márciusban 13 százalékkal csökkent a belföldi sörforgalom (444.hu)
Tavaly márciushoz képest 53 százalékkal csökkent a hordós sör eladása, mivel a hónap közepén a gyártása a koronavírus-járvány elleni korlátozások miatt gyakorlatilag megszűnt.
máj. 1
0:21
Hernádi Zsolt: 2019 a Mol pénzügyileg erős éve volt (Infostart)
Visszatartja a Mol a 2019-es teljes adózott nyereséget, hogy majd esetleges osztalékként részben vagy egészben később fizesse ki, ha a részvényesek úgy döntenek - közölte a vállalat.
máj. 1
0:21
Most még többet nyerhet a szuperkötvénnyel (Napi)
A MÁP+-nál is megugrott a visszaváltások volumene az elmúlt hetekben, a forgalmazók egy része pedig úgy döntött, eladja a saját ügyfeleinek a visszaváltott papírokat. Aki régebbi MÁP+-t vesz, jobban jár, mint az, aki újat jegyez, hiszen az idő előrehaladtával folyamatosan emelkedik a kamat.
máj. 1
0:24
Nemzetgazdasági érdekké nyilvánította Tiborcz és Mészáros üzlettársának lakóparkját a kormány (168 Óra Online)
Nemzetgazdasági érdekké nyilvánította a kormány a XI. kerületi, 3475/48 helyrajzi számon található ingatlan fejlesztését, ez minden valószínűség szerint a Bikás park mellett épülő Vaba lakópark – írja az Index.
máj. 1
0:24
A Nébih egészségkárosodási kockázat miatt kivonatja a forgalomból a Boom Boom Extra étrend-kiegészítőt (444.hu)
Az étrend-kiegészítő terápiás mennyiségben tartalmaz impotencia kezelésére alkalmas Avanafilt, így súlyos egészségkárosodási kockázatot jelent.
máj. 1
0:25
Nagy beruházást jelentett be Szijjártó Péter (Infostart)
Az Unilever Magyarország Kft. 15 milliárd forintos ráfordítással bővíti a háztartás-vegyipari termékeket gyártó nyírbátori üzemét - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter.
máj. 1
0:25
Cserháti Pétert a Richter igazgatósági tagjává választották (Napi)
A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. igazgatósági tagjának választották Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) áprilisban leváltott főigazgatóját - szúrta ki a társaság közgyűlési jegyzőkönyvében az Index.
máj. 1
0:28
A magyar kormány 18,5 milliárdért épít vakcinagyárat Mongóliában, Szijjártó egy 50 millió dolláros segélyhitelt is felajánlott (168 Óra Online)
Csütörtökön 57 millió dolláros (cca 18,5 milliád forintos) megállapodást írt alá Magyarország Mongóliával, amelynek értelmében
máj. 1
0:28
2,5 milliárdra bírságolta a GVH a Booking.comot (444.hu)
A hivatal szerint a vállalat tisztességtelen volt a fogyasztókkal és agresszíven, pszichés nyomással értékesített.
máj. 1
0:29
A következő hiánytermék a fokhagyma lehet (Infostart)
Kína leállása a fokhagymapiacon is felfordulást és az új szezonig hiányt okoz, árrobbanást várnak az európai termelők.
máj. 1
0:29
Meglepetést okozott a Google anyavállalata (Napi)
A vártnál nagyobb bevételt ért el az Alphabet amerikai technológiai cég, a Google anyavállalata az idei első negyedévben még úgy is, hogy a vállalatok drasztikusan visszafogták kiadásaikat, köztük a reklámokra költött pénzeket a koronavírus-járvány miatti gazdasági aggodalmak közepette - írja az MTI.
máj. 1
0:30
Megjelent a rendelet az újranyitásról! A vidék kinyit, Budapest zárva marad (Portfolio)
Orbán Viktor miniszterelnök szerda esti bejelentése és Gulyás Gergely miniszter csütörtöki tájékoztatása után a Magyar Közlönyben csütörtök éjszaka meg is jelentek az új intézkedések részletszabályai.
máj. 1
0:32
Több mint 50 százalékos létszámleépítés Mészáros Lőrincék szállodaláncánál (444.hu)
A Hunguest Hotels a járvány miatt szünetelteti a szállodák működését, és a decemberben indítandó szállodafelújításokat előbb kezdik el.
máj. 1
0:33
Turizmus: az utasok kivárnak, de megy a harc a pénzért (Infostart)
Lecsillapodott az utazások húsvét előtti időszakban tapasztalt lemondási hulláma, az utasok kivárnak - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke.
máj. 1
0:33
Nagy veszteségek a Boeingnél (Napi)
A Boeing a tavalyi utolsó negyedév után az idei első negyedévet is veszteséggel zárta, a cég tovább csökkenti kereskedelmi géptípusainak gyártási rátáját - írja az MTI.
máj. 1
0:36
Koronavírus: megjelent a rendelet az újranyitásról! A vidék kinyit, Budapest zárva marad (Portfolio)
Orbán Viktor miniszterelnök szerda esti bejelentése és Gulyás Gergely miniszter csütörtöki tájékoztatása után a Magyar Közlönyben csütörtök éjszaka meg is jelentek az új intézkedések részletszabályai.
máj. 1
0:36
Árt a bizniszének a járvány, ezért Elon Musk a korlátozások feloldását kezdte követelni (444.hu)
Pedig amúgy a Tesla forgalma még bővült is az előző év azonos időszakához képest, de az előrejelzéseit lefele kellett módosítsa a kijárási korlátozások miatt.
máj. 1
0:37
Kiderült, hány benzinkutat zárt be a Mol a válság miatt (Infostart)
A cégnél működési stratégiát dolgoztak ki, amelyben meghatározták a legfontosabb irányokat - mondta Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója csütörtökön, az igazgatóság ülése után.
máj. 1
0:37
Erre számít a Volkswagen (Napi)
A Volkswagen azzal számol, hogy a tavalyinál jóval kisebb lesz az idei profitja a koronavírus-járvány miatt, azonban abban biztos, hogy nyereséges marad - írja az MTI.
máj. 1
0:40
Bebetonozza a veszélyhelyzet miatt kihirdetett kiskereskedelmi különadót a kormány (444.hu)
Az üzletek áremeléssel reagálhatnak a sarcra.
máj. 1
0:41
Megvette a Magyar Posta Zrt. a Díjbeszedő három tagvállalatának többségi részesedését (Infostart)
Megvásárolta a Magyar Posta Zrt. két leányvállalatán keresztül a Díjbeszedő Csoport három tagvállalatának - Díjnet Zrt., Díjbeszedő Faktorház Zrt. és Díjbeszedő Informatikai Kft. - a Takarék Invest Kft. tulajdonában álló részesedését, a tranzakció csütörtökön zárult.
máj. 1
0:41
Budapesten valami olyasmi történt, amire már régóta vártak elemzők (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1006,87 pontos, 2,98 százalékos emelkedéssel, 34 815,09 ponton zárt szerdán - írja az MTI.
máj. 1
0:44
Részmunkaidőbe kényszerítik a makói Continental gumigyár dolgozóit (444.hu)
Ezt állítja a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség vezetője, aki szerint a munkakörülmények is siralmasak a makói üzemben.
máj. 1
0:45
Eddigi legnagyobb adózott eredményét érte el az OTP csoport (Infostart)
Fennállása legnagyobb adózott eredményét érte el az OTP csoport 2019-ben, mérlegfőösszege pedig meghaladta a 20 ezer milliárd forintot az OTP Bank éves jelentése szerint.
máj. 1
0:45
Erős nap volt Európában (Napi)
Két százalékot meghaladó pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán - írja az MTI.
máj. 1
0:48
Június közepén indulhatnak újra a budapesti repülőjáratok (444.hu)
Májusban csak a Wizz Air és a KLM indít néhány járatot.
máj. 1
0:49
Erőre kapott a forint (Napi)
Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben szerda késő délután a reggeli szintekhez képest.
máj. 1
0:53
A 4iG részvényenként 22 forint osztalékot fizet (Napi)
A 4iG Nyrt. igazgatósága közgyűlési hatáskörben eljárva részvényenként 22 forint osztalék kifizetéséről határozott szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint - írja az MTI.
máj. 1
0:57
Erős nap volt a tengerentúlon (Napi)
Jelentős nyereséggel zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
máj. 1
1:01
Így készül a forint a hosszú hétvégére (Napi)
Csütörtökön nyitás után erősödött a forint. A négynapos munkahét utolsó napján alig 354 forintba kerül az euró.
máj. 1
1:05
Koronavírus: nagy volumenű vakcinagyártásról állapodott meg a Richter (Napi)
A Richter-Helm Biologics, a Richter Gedeon Nyrt. és a Helm AG közös tulajdonú vállalata ma bejelentette, hogy megállapodást kötött az USA-ban bejegyzett Inovioval fennálló gyártási partnerkapcsolat kiterjesztéséről. A megállapodás az Inovio fejlesztés alatt álló Covid-19 elleni DNS-alapú oltóanyagának nagy volumenű gyártására vonatkozik.
máj. 1
1:06
Kérdőjel a magyar exporttermékeknél (ProfitLine)
Bár a korábbi időszakhoz képest visszafogottabban, de nőtt az euróban számolt export és import az év első két hónapjában. Ugyanakkor a később érkező márciusi, áprilisi adatokban a járvány miatti leállások következtében drasztikus lesz a visszaesés. Az olaj, az üzemanyagok árának zuhanása viszont javítja a mérleget. A későbbiekben pedig az lesz a le
máj. 1
1:09
ALTEO: 59 százalékos növekedés, de elmarad az osztalékfizetés (Napi)
Az energiaszolgáltató vállalatnál elfogadták a tavalyi éves üzleti beszámolót. Az ALTEO eredményei jelentős növekedést, a megújuló energiában erősödést és erős pénzügyi immunrendszer meglétét mutatják, de a cég a járvány utáni gazdasági kiszámíthatatlanság miatt nem fizet most osztalékot.
máj. 1
1:13
ÉVOSZ: tovább sokkolta a lakáspiacot a járvány (Napi)
Az építőiparban a többnyire rövid átfutású munkán dolgozó mikro- és kisvállalkozók május végéig látnak csak előre, a hosszabb távú megbízásokon dolgozó közepes és nagy vállalkozások összességében az év közepéig tudnak tervezni, a második félév és 2021 számukra is bizonytalanná vált - állapítja meg friss összefoglalójában az Építőipari Vállalkozók O
máj. 1
1:17
A kormány ígérte, de még nem vezetik be a nyugdíjkötvényt (Napi)
A régóta várt nyugdíjkötvény konstrukciója elkészült, ám a koronavírus-járvány a tervezett időzítést átírta - olvasható ki Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújából.

Keresés