2020. május 8. péntek

máj. 8
0:03
Tényleg kampó a turizmusnak: alig költünk utazásra, ami 800-900 milliárdos kiesés, de olcsóbbak lehetnek a szállások (168 Óra Online)
Idén 43-48 százalékkal csökken a vendégéjszakák száma, ami közel 250-300 milliárd forint kiesést okoz a turizmusban a Szallas.hu elemzői szerint, idézi a portfolio.hu.
máj. 8
0:06
Több pénzhez jutott az állam, mint remélte (Infostart)
Az állampapír-értékesítésről az Államadósság Kezelő Központ számolt be.
máj. 8
0:06
Ezer dolgozója munkaidejét csökkenti júniustól a Dunaferr (444)
Drasztikusan csökkent a kereslet a dunaújvárosi acélmű termékei iránt.
máj. 8
0:10
Ennek a második helynek örülhet a magyar lakosság (Infostart)
Csak Bulgáriában volt alacsonyabb az elektromos áram ára a magyarországinál, a földgáz ára pedig Magyarországon és Romániában volt a legalacsonyabb.
máj. 8
0:12
Félmilliárd forintból modernizálta két üzletét a Spar (ProfitLine)
A Spar Magyarország 486 millió forintot fordított két vidéki szupermarketjének korszerűsítésére, az üzleteket csütörtökön nyitották meg újra - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
máj. 8
0:14
Újabb gazdaságvédelmi intézkedést izzított be a kormány (Infostart)
A bankok 150 milliárd forint értékű kötvényt bocsáthatnak ki - közölte a Pénzügyminisztérium.
máj. 8
0:18
Bejelentés nincs, de a számokból látszik: jelentős összeg kell majd a munkanélküliek ellátására (Infostart)
A GDP 0,2 százaléka helyett 0,5 százalék mehet a költségvetésből a munkanélküliek ellátására - derül ki az Európai Bizottságnak küldött frissített konvergenciaprogramból.
máj. 8
0:21
Félmilliárd forintból modernizálta két üzletét a Spar (Hírstart)
A Spar Magyarország 486 millió forintot fordított két vidéki szupermarketjének korszerűsítésére, az üzleteket csütörtökön nyitották meg újra - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
máj. 8
0:22
Jelentős változásokat hoz magával a turizmus újraindulása - ezt keresik majd az emberek (Infostart)
Miután márciusban gyakorlatilag leállt a magyar turizmus, az év hátralévő részében sem várható érdemben a talpra állása. A Szallas.hu elemzői szerint idén 43-48 százalékkal csökken a vendégéjszakák száma, ez közel 250-300 milliárd forint kiesést okoz, ami a tovagyűrűző hatások miatt akár triplaekkora veszteséget is jelenthet a hazai gazdaságnak.
máj. 8
0:26
A járványhelyzet is pörgette az online kiskereskedelmet (Infostart)
Az online kiskereskedelem 21,4 százalékkal bővült az év első három hónapjában.
máj. 8
0:30
Adókönnyítések és új adónemek a parlament előtt (Infostart)
Lezárta a korábban a gazdasági mentőcsomag részeként bejelentett adótörvény-változások - köztük a szociális hozzájárulási adó csökkentését, a fejlesztési adókedvezmény kiterjesztését, valamint az új bankadó és a véglegesített kiskereskedelmi különadó - általános vitáját a parlament.
máj. 8
0:34
Egészen szokatlan adományt kaptak az egészségügyi dolgozók (Infostart)
Országszerte 35 helyszínen mintegy 5000 adag feldolgozott vadhúst adományoznak az egészségügyi dolgozóknak a vadászok és a vadgazdálkodók - közölte az Agrárminisztérium.
máj. 8
0:36
Egymillió aláírás gyűlt össze a nemzeti régiók védelmében (ProfitLine)
Összegyűlt az egymillió aláírás szerda este negyed tízkor a Székely Nemzeti Tanács (Sznt) európai nemzeti régiók védelmében indított uniós petíciójának ügyében, de továbbra is várják az aláírásokat - mondta Pesty László, az aláírásgyűjtés kampányfőnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
máj. 8
1:06
2,5 millió euró nettó veszteséget könyvelt el a Waberer's (ProfitLine)
A Waberer's International Nyrt. 2,5 millió euró rendszeres (nem rendszeres tételekkel korrigált) nettó veszteséget könyvelt el az első negyedévben az egy évvel korábbi 4,4 millió euró veszteség után - közölte a cég csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
máj. 8
1:36
Lassult a járvány üteme Törökországban (ProfitLine)
Törökországban csütörtökön ismét lassult a koronavírus-járvány üteme, 1977-tel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, amely így 133 721-re emelkedett - derült ki a Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján megosztott táblázatból.
máj. 8
1:39
Lassult a járvány üteme Törökországban (Hírstart)
Törökországban csütörtökön ismét lassult a koronavírus-járvány üteme, 1977-tel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, amely így 133 721-re emelkedett - derült ki a Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján megosztott táblázatból.
máj. 8
2:06
Év végéig is eltarthat a járvány (ProfitLine)
A legoptimistább becslések szerint is legalább az év végéig eltart a koronavírus-járvány Németországban - mondta a német kancelláriaminiszter egy csütörtöki interjúban. A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) arra figyelmeztetett, hogy már ősz előtt elindulhat egy újabb nagyszabású fertőzéshullám.
máj. 8
3:06
Májusi nyugdíjak utalása - mikor érkezik a nyugdíj május hónapban? (ProfitLine)
Mikor utalja át a MÁK (Magyar Államkincstár) a 2020 évi ötödik, azaz május havi nyugdíjat és azok várhatóan mikor érkeznek meg a bankszámlákra? Nyugdíj kifizetés időpontja 2020 május hónapban.
máj. 8
4:06
Halálhír: meghalt a kapitalizmus, a halál időpontja: 2020.04.09. (ProfitLine)
Sok-sok év múlva, amikor erről a korszakról írnak könyveket, a 2020. április 9-i dátum úgy fog szerepelni a tankönyvekben, mint a nap, mikor meghalt az amerikai kapitalizmus.
máj. 8
4:12
Hogyan vágjunk bele a távoktatásba? 9 jó tanács profiktól (GazdaságPortál)
A Skoll több mint tíz éve foglalkozik online oktatási rendszerek, képzések és tananyagok fejlesztésével, bevezetésével és üzemeltetésével. A jelenlegi, rendkívüli helyzetben néhány hasznos tippel próbálnak segíteni mindazoknak, akik újoncként vágtak bele az online oktatásba.    A koronavírus, pontosabban az általa okozott Covid-19 világjárvány fene
máj. 8
4:36
Milliós kárt okozhatnak az irodába visszatérő munkavállalók (ProfitLine)
A kijárási korlátozások enyhítésével rengeteg vállalkozás kapott újra esélyt a normál üzletmenetének visszaállítására. A dolgozók visszatérésének azonban több kockázata is van, melynek kezeléséhez egymástól merőben eltérően állnak hozzá a vezetők. Az általános minta az, hogy amíg az egészségügyi kockázatok csökkentésére szigorú szabályokat vezetnek
máj. 8
5:06
Tőzsdei befektetést tervez? Érdemes óvatosnak maradni, hiába van tömeg a vevők oldalán (ProfitLine)
Bár a koronavírus-járvány mély recessziót eredményez, mégis úgy tűnik az elmúlt hetek alapján, hogy ezt mellékes tényezőnek tekintik a piaci szereplők. A márciusi zuhanások eredményeként az amerikai S&P 500 és a frankfurti DAX részvényindex 30-40 százalékot esett, azóta pedig a veszteség felét ledolgozták. A következő hetekben, hónapokban érkező ma
máj. 8
5:27
Ennyi koronavírusos beteget szűrtek ki eddig a magánklinikák: még csak most jön a dömping (Pénzcentrum)
Május 4-én hivatalosan is újraindult az egészségügy, másfél hónapos szünet után - ami alatt csak a sürgős és azonnali ellátások voltak engedélyezettek - több fontos területen újraindult az ellátás. Az új eljárásrend értelmében...
máj. 8
5:36
Jókora csökkenést hozott az iparban a koronavírus-járvány (ProfitLine)
Márciusban a nyers adatok szerint 5,6 százalékkal, a munkanaphatással korrigált adatok szerint pedig 10 százalékkal csökkent az ipari termelés a járvány miatti leállások eredményeként. Az áprilisi teljesítmény még gyengébb lehet.
máj. 8
5:39
Rekord árbevétellel zárta az első negyedévet a Richter (Portfolio)
Pénteken tette közzé legfrissebb számait a Richter, a társaság árbevétele az első negyedévben új rekordot döntött, a negyedév eredményeit kedvezően érintették a Vraylarhoz köthető royalty bevételek, a royalty bevétel állandó emelkedése ellensúlyozni tudta a bázisidőszakban realizált mérföldkő bevétel tárgyidőszaki hiányát. Az Európai Gyógyszerügynö
máj. 8
5:57
Róluk senki nem beszél, pedig ezt az ágazatot is padlóra küldte a koronavírus (Portfolio)
A koronavírus-válság hatásait egyre tisztábban látjuk a kiskereskedelemben, az iparban és a turizmusban, a nemzetgazdaságban viszont több olyan ágazat is van, amely kisebb publicitást kap. Cikksorozatunk most egy ilyen ágazatra fordul rá: az adminisztratív és támogató szolgáltatások iparágára. A gyűjtőág magában foglalja a lízing- és autókölcsönző
máj. 8
5:57
Jöhet a gáz: az FGSZ Zrt. elkészült a kompresszorállomási csomópontok átalakításával (NRGreport)
Északkelet-Magyarország gázellátás-biztonságának növelése céljából a MEKH végrehajtandó beruházási projektet írt elő az FGSZ Zrt-nek, melyet még a koronavírus járvány miatt hozott különleges intézkedések ellenére is jóval korábban, egy hónappal a május végi határidő előtt sikerült befejezni. Az FGSZ fejlesztései biztosítják, hogy az érintett kompre
máj. 8
6:03
Döbbenet, a koronavírus miatt veszteséges lett az OTP (Portfolio)
A koronavírus-járvány miatt korábban soha nem látott céltartalékolást hajtott végre az OTP, ami miatt a bankcsoport veszteséges lett az első negyedévben, miközben az elemzők 33 milliárd forint profitra számítottak. Biztosan sokakat meglep majd a 4 milliárd forintos mínusz, igazából nem a veszteség mértéke ijesztő, hanem egyrészt a tény, hogy a váls
máj. 8
6:06
Megvan a dátum, mikor robban majd be a hazai turizmus (Infostart)
Könnyid László szerint a pünkösd jelentheti az olvadás kezdetét, július-augusztusban pedig megmenthető valamennyi a nyárból.
máj. 8
6:06
Visszapattan az ingatlanpiac a járványt követően? (ProfitLine)
Az ingatlanfinanszírozási piac szereplői már előre tekintenek. Logisztikai parkot, lakóházfejlesztést vagy irodaépület-projektet részesítsen most előnyben egy építőipari vállalkozás? Beruházók, kivitelezők, nagybefektetők, kisvállalkozások egyaránt azt találgatják, melyik piaci szegmens lesz a nyerő.
máj. 8
6:15
Visszapattanhat a magyar lakáspiac: mibe érdemes fektetni a koronavírus után? (Hírstart)
Az ingatlanfinanszírozási piac szereplői már előre tekintenek. Logisztikai parkot, lakóházfejlesztést vagy irodaépület-projektet részesítsen most előnyben egy építőipari vállalkozás? Beruházók, kivitelezők, nagybefektetők, kisvállalkozások...
máj. 8
6:17
Trendforduló: emelkedhet a vállalati behajtási ügyek száma (Hírstart)
A gazdasági növekedéssel párhuzamosan folyamatosan csökkent Magyarországon a fizetésképtelenségi eljárások száma az elmúlt hat évben. A koronavírus-járvány hatására azonban 2021-ben már minden valószínűség szerint megfordul a pozitív trend. Már idén – várhatóan júniustól kezdődően – akár duplázódhat is a biztosítóhoz beérkező behajtási ügyek és kár
máj. 8
6:18
Messze vagyunk az élmezőnytől a koronavírusos mentésben (Privátbankár)
A brüsszeli Bruegel Intézet, a Nemzetközi Valutalap és a konvergenciaprogramok alapján összeállított listának csak a második felében helyezkedik el Magyarország az éppen kétszámjegyű GDP-arányos költségvetési stimulussal.
máj. 8
6:21
Rendezné viszonyát Kína és az Egyesült Államok a koronavírus-válságban (Portfolio)
Telefonon egyeztettek a kínai és amerikai kereskedelmi főtárgyalók a makrogazdasági és közegészségügyi együttműködés megerősítését tűzve ki célul - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség pénteken.
máj. 8
6:24
Duplájára drágult a Mészáros Lőrinc-közeli tornaakadémia tervezése (Menedzsment Fórum)
A jelek szerint a drasztikus áremelkedés nem zavarta a Nemzeti Sportközpontokat, a munkára kiírt közbeszerzési eljárás eredményesen zárult.
máj. 8
6:27
Alig csitul New Yorkban a koronavírus-járvány (Portfolio)
New York államban változatlanul alig lassul a koronavírus-járvány fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak növekedése - közölte Andrew Cuomo kormányzó csütörtökön, a szokásos napi sajtókonferenciáján. Elmondta: szerdán 231 ember halt meg az amerikai államban az új típusú koronavírus okozta, Covid-19 nevű tüdőgyulladásos betegségben. Mint fogalmazott
máj. 8
6:33
Óvatosan az online vásárlással (KKV Magazin)
Évek óta hasít az online vásárlás a hazai lakosság körében. A tendenciát erősíti a világjárvány okozta bezártság is, azonban nem árt az óvatosság, hiszen a válaszadók 34 százalékát érte már rosszindulatú támadás az online világban.
máj. 8
6:36
Lassú felfutásra számítanak az autópiacon (Infostart)
Drámai csökkenést tapasztaltak a kereskedők.
máj. 8
6:36
Tovább csökkentek a terményárak (ProfitLine)
Február óta folyamatosan csökken a legfontosabb élelmiszercikkek ára aCovid-19 járvány gazdasági és szállítmányozási hatásai generálta jelentős kereslet-visszaesés hatására.
máj. 8
6:39
Koronavírus: Norvégia is kinyit (Portfolio)
Norvégiában, ahol napról napra csökken a SARS-CoV-2 nevű vírusra diagnosztizált napi új fertőzöttek száma, hétfőn nyílnak újra az iskolák, a bárok pedig június 1-jén. A 200 főnél nem nagyobb kulturális és sportrendezvényeket június 15-től engedélyezik, és 16-án indulhat a profi labdarúgó-bajnokság, az edzések már csütörtökön megkezdődtek - közölte
máj. 8
6:42
Rég volt ilyen: veszteséges lett az OTP (24.hu)
Betett a koronavírus gazdasági hatása, a kockázati költségek jelentős emelkedése, meg a banki különadó és a törlesztési moratórium. 4 milliárdos mínusz az első három hónapban a 103 milliárdos profit után.
máj. 8
6:42
Tállai: Nem jelenthet a korábbinál nagyobb terhet az adósnak, hogy a hitelmoratórium idejével meghosszabbodik a futamidő (444)
A pénzügyminiszter-helyettese szerint Magyarország lekörözte Nyugat-Európát, mert ott csak a bajbajutottak kapnak pénzügyi segítséget.
máj. 8
6:44
Duplájára drágult az új sportakadémia épülete (24.hu)
A 418,4 millió forint nem volt elég.
máj. 8
6:45
Koronavírus: Norvégia is kinyit (Hírstart)
Norvégiában, ahol napról napra csökken a SARS-CoV-2 nevű vírusra diagnosztizált napi új fertőzöttek száma, hétfőn nyílnak újra az iskolák, a bárok pedig június 1-jén. A 200 főnél nem nagyobb kulturális és sportrendezvényeket június 15-től engedélyezik, és 16-án indulhat a profi labdarúgó-bajnokság, az edzések már csütörtökön megkezdődtek - közölte
máj. 8
6:48
Amire senki sem számított: veszteségbe lökte az OTP-t a koronavírus (Privátbankár)
Egy szempillantás alatt rondította el az OTP számait a koronavírus: a csoport a vártnál rosszabb eredménnyel zárta az első negyedévet, 4 milliárd forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el, szemben az előző negyedév 103 milliárd forintos, és az egy évvel korábbi 73 milliárd forintos negyedéves nyereségével. A jelentős eredményromlást
máj. 8
6:51
Zöld beruházásokkal küzdene az EU a koronavírus-válság ellen (Portfolio)
A koronavírus-járvány miatt az Európai Bizottságnak át kell rendeznie az európai zöld megállapodás prioritásait, előre hozva az épületfelújítási programot és más munkahely-teremtő kezdeményezéseket, miközben az is nyilvánvaló, hogy az eredetileg tervezettnél több közpénzt kell majd fordítani a zöld átállásra – közölte Diederik Samsom, az új, fennta
máj. 8
6:51
Jóval a várakozások felett nőtt a Richter árbevétele (Hírstart)
Budapest, 2020. május 8., péntek (MTI) - Jóval az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt a Richter Gedeon Nyrt. árbevétele és nyeresége idén az első negyedévben, a gyógyszeripari vállalat konszolidáltan 29,1 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 34,6 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakához képest, árbevétele pedig 16,3 százaléko
máj. 8
6:53
Ingyenhitel igényelhető az agrárvállalkozások számára (Hírstart)
A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére teljes kamat-, költség- és díjmentes Agrár Széchenyi Kártya igényelhető. A COVID-19 koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjt
máj. 8
6:54
Megfigyelik dolgozóikat az amerikai cégek a járvány lecsengése után (Piac és Profit)
Amerikában a nagyobb cégek már a gazdaság újbóli beindulására készülnek. A PwC saját irodáiban például olyan megfigyelő rendszert építene ki, ami alkalmas lehet arra, hogy nyomon kövesse a járvány terjedését, jelezze a fertőzött munkatársakat, és azt is, hogy azok kikkel kerültek kapcsolatba.
máj. 8
6:57
Mától újra nagyot emelkedik a benzin és a gázolaj ára a kutakon (Portfolio)
Mától a benzin ára 7 forinttal nő, a gázolajé pedig 4 forinttal emelkedik a kutakon. Szerdától szintén jelentősen emelkedtek az üzemanyagárak, a benzin bruttó kiskereskedelmi átlagára 16 forinttal, míg a gázolajé 10 forinttal.

Keresés