2020. május 8. péntek

máj. 8
0:03
Hétvégén beköszönt a nyár, de kellemetlenségek is jöhetnek (Infostart)
Melegszik az idő a hétvégén, vasárnap néhol csaknem 30 fokig emelkedik a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
máj. 8
0:06
Koronavírus: Ön kimozdul a hétvégén otthonról? (Blikk)
Ismét jön a hétvége, az időjárás-előrejelzés szinte nyári időt jósol. Mindenki szívesen menne a szabadba. Persze, itt a koronavírus ugye, és még vidéken, ahol enyhítések vannak, ott is lehet, hogy kétszer meggondolja az ember, mit tegyen. Budapesten és Pest megyében pedig a kijárási korlátozások még mindig élnek.
máj. 8
0:10
Mi van veled, időjárás? Van, ahol éppen szakad a hó (Blikk)
Míg hazánk több részén is már inkább a nyarat idéző meleg lesz, addig a Kárpátokban szakad a hó.
máj. 8
3:30
Strand a koronavírus idején: mutatjuk, hogyan fürdőzhetünk idén nyáron (Blikk)
Berobban a nyár a hétvégén: szombaton 27, vasárnap és hétfőn pedig 29-31 fok is lehet. A járvány miatti két hónapos bezártság után tömegek indulhatnak meg a vízpartokra és azokra a strandokra, fürdőkbe, amelyek már most kinyitnak. Pedig még mindössze 5-6 helyen várják a fürdőzőket.
máj. 8
4:45
Rég volt ilyen hétvége, de már látszik az újabb hidegfront (Infostart)
A Kárpát-medence időjárását péntek estig a nyugati irányból fölénk húzódó magasnyomás és magassági gerinc alakítja.
máj. 8
5:12
A hét legjobb napjai jönnek (Kiderül)
Nyugalmas időjárás érkezik: csillapodik a szél, és a hőmérséklet is emelkedik. Sok napsütésben lesz részünk, a hétvégén már néhol 30 fok közelébe melegszik az idő. Jövő héten várható jelentős változás.
máj. 8
6:33
Jelentős változások és fordulatok várhatóak az időjárásban (Hírstart)
Ma is sok napsütésre van kilátás, de emellett kevés gomoly-, illetve változó mennyiségű fátyolfelhő is lehet az égen. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 19 és 25, késő este 10 és 17 fok között várható. A hétvégén kifiejezetten nyári időre számíthatunk, majd a jövő hét elején folytatódik a meteorológiai hullámvasút: h
máj. 8
7:42
Melegszik az idő a hétvégén: akár 29 fok is lehet (Szeretlek Magyarország)
Jövő hét elején az ország keleti részén pedig nyáriasra fordul az idő, akár 31 fok is lehet.
máj. 8
8:03
Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.08. péntek (Hírstart)
Kiderül az ég, mindenütt mérséklődik a szél - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.05.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, m
máj. 8
11:30
Nálunk jön a nyár, a Kárpátokban szakad a hó (Hírstart)
Munkácstól nem messze mínusz 6 fokot mértek, és havazott.
máj. 8
13:06
Jön a 30 fokos meleg (Hírstart)
Vasárnapig a sok napsütés mellett egyre feljebb kúszik a hőmérő higanyszála, ám a nyári meleget nem élvezhetjük sokáig, mert a jövő hét erőteljes lehűléssel kezdődik majd.
máj. 8
13:24
Teljesen megőrült az időjárás: hétfőn karnyújtásnyi közelségbe kerül a tél és a nyár (Hírstart)
Hétfőn találkozik egymással a tél és a nyár Európa közepén, míg Magyarországra erős széllel érkezik a nyárias meleg, addig tőlünk nyugatra havazhat is. A csapadékra azonban hazánkban még várni kell, a hétfő este érkező hidegfront ugyanis csak elszórtan hoz záporokat, zivatarokat, ugyanakkor durván 10-15 fokos lehűléssel érkezik majd.
máj. 8
13:36
Jöhet még éjszakai fagy (Kiderül)
A hét jórészt nyugalmas idővel telik, majd jövő héten markáns hidegfront érkezik. A felhőzet csökkenésével a szélvédett helyeken, nagyobb területen fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet a jövő hét közepén, az éjszakai órákban.
máj. 8
15:54
Nyárias hétvége (Hírstart)
Nyugatias áramlással egyre melegebb légtömegek áramlanak a Kárpát-medencébe, ennek hatására egyre inkább erősödik a nappali felmelegedés. Több helyen is meghaladhatja a hőmérséklet a 25 fokot, azaz nyári napokra készülhetünk.
máj. 8
16:30
Már majdnem visszatért a kínai légszennyezettség a korábbi szintre (Hírstart)
A nitrogén-dioxid koncentrációja azonnal emelkedésnek indult, amint feloldották a korlátozásokat.
máj. 8
17:18
Nyárias hétvége – semmi csapadék (Hírstart)
Nyugatias áramlással egyre melegebb légtömegek áramlanak a Kárpát-medencébe, ennek hatására egyre inkább erősödik a nappali felmelegedés. Több helyen is meghaladhatja a hőmérséklet a 25 fokot, azaz nyári napokra készülhetünk.
máj. 8
17:42
Már visszatért a járvány előtti szintre a kínai légszennyezettség (Hírstart)
Nem volt tartós a koronavírus-járvány miatt leállás pozitív hatása Kína légszenyezettségére.
máj. 8
17:48
Több millió űrhulladék kering a Föld körül (Kiderül)
A műholdak adta lehetőségeknek sok tudományos felfedezést köszönhetünk, de mindennapi életünkben is teret hódít használatuk. A fejlődésnek azonban egyre nagyobb ára van.

Keresés