2020. május 8. péntek

máj. 8
0:03
Több mint száz magyart hoznak haza (Infostart)
Ez a harmadik mentesítő járat Észak-Amerikából.
máj. 8
0:03
A Dunaferr munkaidő-csökkentésre kényszerül (Napi)
Júniustól három hónapon át ezer dolgozó munkaidejét kénytelen csökkenteni a dunaújvárosi vasmű. A járvány miatti leállás világszerte érezhető hatása miatt a cég helyzete tovább romlott, a termékei iránti kereslet drasztikusan visszaesett, ezért csökkenteni kell a termelést - írta a Dunaferr cégvezetője, Evgeny Tankhilevich a munkavállalóknak címzet
máj. 8
0:03
Időpont és vírusteszt: így készüljön, ha orvoshoz megy! (Blikk)
Akár már fogtömésre is mehetünk a fogászatokra, a receptfelírás továbbra is telefonon keresztül történik. A vizsgálatok elvégzése, a védőoltások beadása előtt előzetes bejelentkezés szükséges. A koronavírus-fertőzöttséget kizáró, az orvosi beavatkozás feltételeként szabott vírusteszt elvégzéséről viszont az egészségügyi intézményeknek kell gondosko
máj. 8
0:03
Hétköznapi állampolgárként jelentkezett Dzsudzsák a külügynél, hogy hazamenekítsék az Emírségekből, most rendkívül hálás (168 Óra Online)
Ahogy korábban megírtuk, Dzsudzsák Balázs is rajta volt azon a gépen, amely több magyart is hazahozott a közelmúltban az Egyesült Arab Emírségekből. A külügy tájékoztatása szerint a magyarokért indult gép Dzsudzsákon kívül hét embert szállított vissza Magyarországra.
máj. 8
0:03
Pesti Hírlap: Élettársa zaklatási botránya és baloldali hatalmi harc állhat Varga Ivett menesztése hátterében (444.hu)
Nem mindenki hiszi el Karácsony Gergely magyarázatát, hogy szakmai alapon menesztette a BKK vezérigazgatóját.
máj. 8
0:07
Orbán Balázs: a turisztikai határnyitás a legnehezebb kérdés (Infostart)
A teljes határforgalom megnyitása az utolsó intézkedések között lehet – mondta Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a lélegeztetőgép-helyzetről, a kiskunhalasi járványkórházról és a nemzeti elit képzéséről is.
máj. 8
0:07
Ünnepeljük közösen a hőseinket! Hősök vagytok!-matricák lepték el az egész országot – galéria (Blikk)
Parkolóautomatán, postaládán vagy éppen a rendelő bejáratán – már mindenki tudja, hogyan mutassa meg a másiknak, hogy ebben a nehéz helyzetben ő igenis egy hős. Legyen szó postásról, orvosról vagy bolti eladóról, mindenkinek kedveskednek olvasóink a „Hősök vagytok!” matricákkal. Erről pedig már több mint 130 fotó árulkodik a hosokvagytok.hu oldalon
máj. 8
0:07
Szívatják az elterelés után a drogfogyasztókat: van, ahol velük fizettetik ki a nyomozás 350 ezres bűnügyi költségét (168 Óra Online)
Sok drogfogyasztót várhat kellemetlen meglepetés az elterelés után. A 2018 júniusában életbe lépett új büntetőeljárási törvény ugyanis már lehetővé teszi, hogy kábítószeres ügyekben az ügyészség azokkal is kifizettethesse, részben vagy teljes egészében a nyomozás költségeit, akik sikeresen elvégezték az elterelést – írja az Index.
máj. 8
0:11
Hétvégén nyitva lesz a Margitsziget és a Hajógyári-sziget is (Infostart)
Kezdik feloldani a korlátozásokat Budapesten a polgármesterek, de a Normafa például még nem lesz látogathatü.
máj. 8
0:11
Itt indítja a holnap reggelt Orbán Viktor! (Blikk)
Orbán Viktor miniszterelnök mindennap hírt ad a közösségi oldalán, arról, hogy miként is telik egy átlagos napja mostanság, a koronavírus idején. Ma például azt is megtudhattuk, hogy mit ebédel a miniszterelnök.
máj. 8
0:11
Egy hónap után újra megnyitják a Margitszigetet, a feltételekről még nincs pontos tájékoztatás (168 Óra Online)
Egy hónapos hétvégi zárvatartás után ezen a hétvégén ismét látogatható lesz a Margitsziget,
máj. 8
0:15
Elsietettnek tartja a lazításokat több balatoni település (Infostart)
Balaton-szerte lazítottak a korábbi, közterületeket lezáró korlátozásokon, ugyanakkor több polgármesterének is az a véleménye, korai volt az enyhítés.
máj. 8
0:15
Házhoz megy a színház Békéscsabán – Így énekeltek a színészek egy lakótelepen (Blikk)
A Békéscsabai Jókai Színház színészei énekeltek A színház házhoz megy című program során tartott előadáson a Mokry lakótelepen. A városban a koronavírus-járvány miatt kényszerszünetet tartó színház zenés sorozatot indított, az előadásokat közterületeken tartják.
máj. 8
0:15
Most Józsefváros pénze kellett a kormánynak járványügyi célokra: 1,1 milliárdot vontak el a kerülettől (168 Óra Online)
Pontosan 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást vont el, illetve csoportosított át a józsefvárosi önkormányzattól a kormány a járvány elleni védekezésre hivatkozva – erről a Belügyminisztérium küldött csütörtök reggel levelet a budapesti kerületnek.
máj. 8
0:15
Többen koronavírusosak a budapesti InterContinentalban lakó dél-koreai vendégmunkások közül, saját tesztjük mutatta ki a fertőzést (Hírstart)
A gödi Samsung-gyárnak mintegy 300 dél-koreai munkását szállásolták el a budapesti InterContinentalban, értesült korábban a hvg.hu. A munkások ellátásáról és elhelyezéséről a vállalat gondoskodik.
máj. 8
0:19
Nagyon veszélyes hasonlóság a koronavírus tüneteinél (Infostart)
A meleg idő beköszöntével ugyanis az emberek kiözönlenek a kullancsokkal telített kertekbe, mezőkre, erdőkbe, és nem veszik észre a csípést, amelyek után hasonló tünetek jelentkeznek - figyelmeztet a Magyar Kullancsszövetség elnöke.
máj. 8
0:19
Karácsony Gergely reagált Gulyás Gergely szavaira: "Úgy tűnik, mindenről én tehetek. Sőt, mindenről is." (168 Óra Online)
„Úgy tűnik, a korlátlan veszélyhelyzeti kormány-felhatalmazás ellenére mindenről én tehetek. Sőt, mindenről is” – reagált Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán Gulyás Gergely csütörtöki Kormányinfóján elhangzottakra. A kancelláriaminiszter arról beszélt, hogy Karácsony Gergely változtatott a korábbi álláspontján az élet budapesti újr
máj. 8
0:23
Óvatosan nyitnak a vidéki települések, félnek a Balatonnál (Infostart)
A koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseken egyelőre részlegesen enyhítenek vidéken. Van, ahol újra látogathatók a kirándulóhelyek, sportparkok, játszóterek, másutt ezt nem vagy nem mindegyik helyszínen tették lehetővé.
máj. 8
0:23
Gondolta volna? Az egészségügyi központ nem tartja számon, hogy eddig hány embert küldtek haza a kórházakból (168 Óra Online)
Hiába érdeklődött az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál (ÁEEK) arról Bencsik János független országgyűlési képviselő, pontosan hány embert küldtek haza a kórházakból a koronavírus-járvány miatt elrendelt ágyfelszabadítások miatt, illetve milyen műtéteket kellett elhalasztani,
máj. 8
0:27
Itt egy egyszerű tipp a biztonságos jelszóhoz, amit még megjegyezni is könnyű (Infostart)
És azt is, ha igazán rossz. A Nemzeti Kibervédelmi Intézet tippjei jönnek.
máj. 8
0:27
Orban üzent a Nagy-Magyarországra utalgató Orbánnak: „Éhes disznó makkal álmodik” (168 Óra Online)
Egy Nagy-Magyarországot ábrázoló földgömb fotójával kívánt sok szerencsét szerdán a történelemből érettségizőknek Orbán Viktor. Ezt nem hagyta szó nélkül a román kormányfő, Ludovic Orban reagált, nem is akárhogy.
máj. 8
0:31
Változtattak a betegek, és egy dolognak nagyon örülnek a háziorvosok is (Infostart)
Hétfőn újraindult az egészségügyi alapellátás és a járóbeteg szakellátás is az országban. Az elmúlt napok tapasztalatairól az Országos Alapellátási Szövetség elnökét, a járványügyi intézkedések lassú lazításáról az emberi erőforrások miniszterének a tanácsadóját kérdezte az InfoRádió.
máj. 8
0:31
Eldőlt, Rogánék vezetésével privatizálhatják a Balatoni Hajózási Zrt. értékes kikötőit és ingatlanjait (168 Óra Online)
Döntött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonosi köre szerdán: a járvány gazdasági hatásaira is hivatkozva több kikötőt, hajót, telket, nyereséges hotelt, kempinget értékesít, 11 vitorláskikötőt pedig bérbe ad a vállalat - írja az Index, értesülésüket pedig a cég is megerősítette.
máj. 8
0:35
Nem mindennapi fotó, ilyet még sosem lehetett látni a ferihegyi repülőtéren (Infostart)
Különleges kép készült a légikikötő betonján.
máj. 8
0:35
Cinizmus mestertempó: értetlenül áll a Fidesz az 1,1 milliárdtól megszabadított Józsefváros elégedetlensége előtt (168 Óra Online)
A járvány elleni védekezésben összefogásra van szükség, ez most nem a politikai csetepaték ideje – reagált a józsefvárosi Fidesz Pikó András polgármesterre, aki nehezményezte, hogy a kerület fejlesztésekre szánt 1,1 milliárd forintját a kormány váratlanul elvonta, azaz átcsoportosította a járvány elleni védekezésre.
máj. 8
0:39
A munkaerőpiacon nem keresett embereket segíti a Máltai Szeretetszolgálat (Infostart)
A koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált, a munkaerőpiacon nehezen boldoguló embereknek indított segítő programot a Máltai Szeretetszolgálat. Az ingyenes szolgáltatásra jelentkezőknek online tanácsadást nyújtanak, segítségek adnak a megfelelő önéletrajz elkészítéséhez, és az állásinterjúkra is felkészítik őket- mondta az InfoRádiónak Kovács
máj. 8
0:39
Többen koronavírusosak a budapesti InterContinentalban lakó dél-koreai vendégmunkások közül, saját tesztjük mutatta ki a fertőzést (168 Óra Online)
A gödi Samsung-gyárnak mintegy 300 dél-koreai munkását szállásolták el a budapesti InterContinentalban, értesült korábban a hvg.hu. A munkások ellátásáról és elhelyezéséről a vállalat gondoskodik.
máj. 8
0:51
Cinizmus mestertempó: értetlenül áll a Fidesz az 1,1 milliárdtól megszabadított Józsefváros elégedetlensége előtt (Hírstart)
A járvány elleni védekezésben összefogásra van szükség, ez most nem a politikai csetepaték ideje – reagált a józsefvárosi Fidesz Pikó András polgármesterre, aki nehezményezte, hogy a kerület fejlesztésekre szánt 1,1 milliárd forintját a kormány váratlanul elvonta, azaz átcsoportosította a járvány elleni védekezésre.
máj. 8
2:39
Megbukott nyelvtanból az MSZP-s (Hírstart)
Bangóné Borbély Ildikó és pártja már korábban többször is bizonyította, hogy hadilábon állnak a magyar helyesírással, mint például amikor egy tavaly márciusi ellenzéki "akció" során a képviselő asszony nem tudta hibátlanul  leírni a „minket” szót.
máj. 8
3:27
Strand a koronavírus idején: mutatjuk, hogyan fürdőzhetünk idén nyáron (Blikk)
Berobban a nyár a hétvégén: szombaton 27, vasárnap és hétfőn pedig 29-31 fok is lehet. A járvány miatti két hónapos bezártság után tömegek indulhatnak meg a vízpartokra és azokra a strandokra, fürdőkbe, amelyek már most kinyitnak. Pedig még mindössze 5-6 helyen várják a fürdőzőket.
máj. 8
4:39
A jövőheti érettségi feltételei is biztosítottak (Hírstart)
Angol nyelvből középszinten 1123 helyszínen 34 ezer 693-an 180 perc alatt, emelt szinten 210 helyszínen 14 ezer 521 fő 240 perc alatt tett érettségit a tegnapi nap folyamán.
máj. 8
5:03
Merkely Béla: Szinte kizártnak tartom, hogy a nyáron lényegi járvány legyen (24.hu)
És szerinte aki átesett a járványon, pár évre biztosan védettséget kap.
máj. 8
5:21
Készülnek a fürdők és a turistalátványosságok az újranyitásra, de vajon megéri nekik? (ATV)
Újranyitnak a fürdök és a turista látványosságok az egész ország területén. Minden helyszínen szigorú egészségügyi előírásokat kell majd betartani, ehhez pedig egy járványhelyzeti kézikönyvet is ajánl a Magyar Turisztikai Ügynökség.
máj. 8
5:51
Nagy változás lép életbe a Balatonnál (Infostart)
Május 8-tól újra 40 percenként jár a jelenleg óránként közlekedő balatoni komp, amelyen hétfőtől lazultak az utazási feltételek, de több óvintézkedés még érvényben marad az egészségügyi vészhelyzet végéig - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART).
máj. 8
6:09
Bombera Krisztina kikacsint a tévézésből (24.hu)
Sosem hagyta, hogy beleszóljanak a munkájába, de ha ma lenne fiatal, nem vágna bele a tévézésbe. Új videósorozatában külföldön élő magyarokkal beszélget. Interjú Bombera Krisztinával.
máj. 8
6:09
Hollik: Karácsony vállalja a felelősséget a Pesti úti idősotthonban történtekért! (Hírstart)
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint itt az ideje, hogy Karácsony Gergely főpolgármester vállalja a felelősséget azért, ami a Pesti úti idősotthonban történt a koronavírus-járvány alatt.
máj. 8
6:09
50 napja nincs saját orvosa a Pesti úti idősotthonnak! Karácsony saját magát buktatta le (Ripost)
Feketén-fehéren kiderül a Karácsony Gergely által most nyilvánosságra hozott iratokból, hogy legalább 50 napja a jogszabályi kötelezettség ellenére nincsen saját főállású orvosa a Pesti úti Idősotthonnak, ami a koronavírus-járvány gócpontja! Eddig az otthon 526 lakójából 296 kapta el a fertőzést, 40-en meghaltak. A fenntartó főpolgármester azonban
máj. 8
6:11
Változik az orvosi alapellátás Kecskeméten (Hírstart)
Háziorvosi, házi gyermekorvosi, védőnői és fogászati rendelésre minden esetben előzetesen telefonon be kell jelentkezni. Az orvosok óránként 4 beteget láthatnak el.
máj. 8
6:15
Péntektől újra 40 percenként jár a balatoni komp (Hírstart)
Több óvintézkedés még érvényben marad az egészségügyi vészhelyzet végéig.
máj. 8
6:15
Ma kezdődik a Nyugati tetőszerkezetének felújítása - itt volt már az ideje (Ez a lényeg)
Budapest első főpályaudvara, az 1877-ben átadott Nyugati pályaudvar nem csak azért különleges, mert a párizsi Eiffel tornyot tervező Gustave Eiffel irodája tervezte. Azért is, mert eső idején bent a csarnokban is esik.
máj. 8
6:21
Figyelem: változás jön a szentendrei Hév közlekedésében (Blikk)
Pályakarbantartás miatt változik a H5-ös HÉV közlekedése a mostani, valamint a május 16-17-i és 23-24-i hétvégén.
máj. 8
6:21
Nagyon nehéz helyzetbe kerültek a színészek a járvány miatt (ATV)
Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója létrehozott egy alapot, amely segíteni igyekszik a munka nélküli maradt színészeken. Erről és a hasonló kezdeményezésekről Szinetár Dóra színművész beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
máj. 8
6:21
Ma kezdődik a Nyugati tetőszerkezetének felújítása - itt volt már az ideje (Hírstart)
Budapest első főpályaudvara, az 1877-ben átadott Nyugati pályaudvar nem csak azért különleges, mert a párizsi Eiffel tornyot tervező Gustave Eiffel irodája tervezte. Azért is, mert eső idején bent a csarnokban is esik.
máj. 8
6:27
Karácsony Gergely fontos kéréssel fordult a budapestiekhez (ATV)
A főpolgármester közösségi oldalán azt kéri a fővárosiaktól, hogy aki felkérést kap az országos tesztelésre, az vegyen is részt rajta.
máj. 8
6:27
A külügyminisztérium nem árulja el, hogy miért kapott diplomataútlevelet Dzsudzsák Balázs (444.hu)
És mióta használhatja.
máj. 8
6:27
Módosul a szentendrei HÉV közlekedése három májusi hétvégén (Propeller)
Pályakarbantartás miatt változik a H5-ös HÉV közlekedése a mostani, valamint a május 16-17-i és 23-24-i hétvégén. A Szentlélek tér és Aquincum között a vonatok egy vágányon közlekednek az említett három hétvégén. A Batthyány tér és Békásmegyer között, a megszokottól eltérően, 6 kocsis szerelvényekkel, napközben 10 helyett 20 percenként jár a HÉV.
máj. 8
6:29
Pályafelújítás miatt változik a közlekedés a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon (Propeller)
A miskolci fővonal Rákos és Pécel, továbbá Gödöllő és Hatvan közötti szakaszán péntektől június 19-ig folytatják a pályafelújítást, ezért a késő esti és reggeli hatvani elővárosi személyvonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjana
máj. 8
6:33
Hatalmas fordulat: visszavonták a vádemelést Trump első nemzetbiztonsági tanácsadója ellen (Blikk)
Az amerikai igazságügyi minisztérium csütörtökön visszavonta a vádemelést Michael Flynn altábornagy, a Trump-kormányzat első nemzetbiztonsági tanácsadója ellen.
máj. 8
6:33
Szakdolgozókat einstandol az országos tiszti főorvos (Alternatív Energia)
Müller Cecília nem engedte vissza a koronavírusos betegek kezelésére átvezényelt egészségügyiseket. Azt javasolta, oldják meg az újraindítás problémáját helyettesítéssel vagy szüneteltessék tovább a rendelést.
máj. 8
6:33
Többen is fertőzöttek egy budapesti hotelban (NLC)
A gödi Samsung-gyár dél-koreai dolgozóit a budapesti szállodában helyezték el, többen is megfertőződtek közülük.

Keresés