2020. május 23. szombat

máj. 23
0:03
Rekorder gépszörny jelent meg a magyar utakon (Infostart)
Két hidat megerősítettek, távhővezetékeket, jelzőtáblákat bontottak el, hogy elférjen a minden eddigit felülmúló monstrum.
máj. 23
0:03
Bérlakás-felújítási programot indítanak a budapesti Dk-s polgármesterek (Blikk)
- A Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei bérlakás-felújítási programokat jelentettek be az általuk vezetett kerületekben.
máj. 23
0:03
Tutyimutyinak nevezte Karácsony Gergelyt az államtitkár a Pesti Úti Idősek Otthona ügyében (168 Óra Online)
Sajtótájékoztatót közvetített pénteken az Országos Mentőszolgálat a Facebookján. Az esemény apropója az volt, hogy 105 db GPS-es útvonaltervező készüléket kapott a mentőszolgálat. Megjelent rajta Schanda Tamás államtitkár, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Soltész Miklós államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordináció
máj. 23
0:03
Budapest továbbra is biztosítani fogja az eddigi jogokat a fővárosi kulturális szférában dolgozóknak (444.hu)
Akik Semjén Zsolt javaslata nyomán veszítették el közalkalmazotti státuszukat.
máj. 23
0:07
Fürjes Balázs: a másik végletet akadályoztuk meg a Városligetben (Infostart)
Június 9-én ül újra össze a Budapesti Közfejlesztések Tanácsa - jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Beszélt a Liget változtatási tilalmát felülíró döntésről és a Biodóm finanszírozásáról is.
máj. 23
0:07
Hősök vagytok! Róluk se feledkezzünk meg a járványhelyzet idején: hatalmas köszönet jár a véradóknak is (Blikk)
Hősök vagytok! kampányunkban köszönetünket szeretnénk kifejezni a véradók iránt is, akik a járványhelyzetben sem feledkeznek meg segítségre szoruló embertársaikról.
máj. 23
0:07
Szolnokon is őzhússal támogatja a kórházi dolgozók munkáját a kormány, a város szegényei paprikapalántákat kapnak (168 Óra Online)
Folytatódik a vadhús-program: az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és szervezésében ezúttal a szolnoki Hetényi Géza Kórház, valamint a MÁV Kórház egészségügyi dolgozóit – a vadászok, vadgazdálkodók által felajánlott – konyhakész őzhússal
máj. 23
0:11
Autósok, figyelem, megint nagy lezárás jön (Infostart)
A főváros ezzel a lépéssel kíván lehetőséget biztosítani arra, hogy aki sétálni, levegőzni szeretne, az megtehesse.
máj. 23
0:11
Döbbenet: brutális iskolai erőszakról és alázásokról készült videókat gyűjtenek egy magyar Instagram-oldalon (Blikk)
Sem az algoritmus, sem a rendőrség nem szúrta ki eddig azt az Instagram-oldalt, ahova különböző, főleg iskolai bántalmazásokról készült videókat gyűjtenek és tesznek közzé ismeretlenek.
máj. 23
0:11
„Állítólag Karácsony a sor elejére pofátlankodott egy bicikliszervizben" – írta a Pesti Srácok, de a főpolgármester másképp emlékszik (168 Óra Online)
Egy Facebook-poszt nyomán azt írta a a tavaly mindössze 12 sajtópert vesztett Pesti Srácok, hogy a főpolgármester egyik este fél 7-kor megérkezett egy Erzsébet királyné úti kerékpárszervizbe, ahol „fittyet hányva az ott várakozókra, a sor elejére állt”, emiatt pedig akadt, akit már nem szolgáltak ki, miután sorra került.
máj. 23
0:15
Az Ensz szerint egy új lehetőség nyílt Magyarország számára (Blikk)
Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány megszünteti a tranzitzónákat. A döntést üdvözölte az ENSZ menekültügyi szervezete is.
máj. 23
0:15
Kizuhant a negyedikről egy beteg, süket, vak, epilepsziás yorkshire terrier, az állatvédők békés gyetyagyújtással emlékeznek meg róla (168 Óra Online)
Egy kistestű eb tetemére bukkantak egy IX. kerületi társasház egyik erkélye alatt. Az állatvédők állítják, hogy a kis kutyát a gazdája egy családi vita közben hajította le a negyedik emeletről, hatalmas üvöltés kö­zepette.
máj. 23
0:19
Durván megugrott a munkanélküliség, csak áprilisban 428 ezer embernek nem volt állása (168 Óra Online)
Nagyon sok embert rúghattak ki áprilisban is, 428 ezer főre ugrott ugyanis a potenciális munkaerő-tartalék a KSH legfrissebb adatai szerint, melyeket az Index vett észre. A portál megjegyzi, ezekről csak május 27-én számoltak volna be, váratlanul egy grafikon most mégis megjelent a hivatal honlapján.
máj. 23
0:23
Fővárosi önkormányzat: Fürjes inkább a stadionok túlárazásával foglalkozzon, jelenleg nincs pénz a Lánchíd felújítására (168 Óra Online)
Kemény hangú levél érkezett a Fővárosi Önkormányzattól válaszul Fürjes Balázs államtitkár pénteki sürgetésére, amiben soron kívüli tájékoztatást kért Karácsony Gergelytől arról, miért kellett elhalasztani a Lánchíd rég tervezett felújítását, amire a kormány ad 6 milliárd forintot.
máj. 23
0:27
Egyetemistákat toboroz a honvédség, már be is lehet lépni a seregbe az ELTE-n (168 Óra Online)
Várják az egyetemistákat is a hadseregbe, ennek érdekében a patinás Egyetem tér 5. alatti épületben helyet is kapott a Magyar Honvédség még egyelőre ideiglenes toborzóirodája – adja hírül az ELTE oldalán megjelentek alapján a Pesti Hírlap.
máj. 23
0:31
Németh Sándor alapító lelkész többségi tulajdonában van az ATV (168 Óra Online)
Tavaly március óta már nem a Hit Gyülekezetéé az ATV többségi tulajdona, hanem átkerült Németh Sándor alapító lelkész magántulajdonába, írta az Átlátszó és a Magyar Hang közös cikkükben. Ők egyébként egy korábbi gyülekezeti tag májusban megjelenő könyvének nyomozását használták fel.
máj. 23
0:35
Most fusson, aki elbukott a vizsgán: elsősegélynyújtási ismeretek nélkül is kiadják a jogosítványt a veszélyhelyzet alatt (168 Óra Online)
A Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg az a kormányrendelet, amely a járványügyi helyzetre való tekintettel az elsősegélynyújtási ismeretekről szóló igazolás nélkül is kiadhatóvá teszi a jogosítványt, ha egyébként minden más vizsgafeltétel teljesült - szúrta ki az Index.
máj. 23
0:39
Vasúti járatritkításokra készül a kormány, a civil szervezet már tudja is, melyik vonalakon (168 Óra Online)
Úgy tűnik, eljutott a miniszterelnökhöz Tarlós István levele, amelyben több vasúti szárnyvonal bezárását javasolja a járványügyi helyzet alatt.
máj. 23
2:18
Orbán a baloldalról: Most megkapják a magukét (Hírstart)
Kásler Miklósnak történelmi érdemei vannak a járványkezelésben – egyebek mellett erről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjúban. A DK úgy reagált: a tárcavezető halálminiszterként érhette el a történelmi érdemeket. A kormányfő a járványkezeléssel kapcsolatban a baloldalnak is odaszúrt egyet. A Momentum EP-képviselője azonban emlékez
máj. 23
3:24
Kollektív szerződés a kulturális dolgozóknak (Hírstart)
És biztosítani fogják számukra a közalkalmazottival azonos jogokat is.
máj. 23
3:27
A lövés sem volt képes megfékezni: így harapta meg az őrjöngő pitbull a 12 éves csepeli kislányt (Blikk)
Csak a kukához lépett ki a házból az a csepeli kislány, akire egy kutya támadt rá csütörtök délután az Almafa utca végén. Timi (12) állapota súlyos, az édesanyja folyamatosan mellette van a kórházban.
máj. 23
3:36
Újabb hiányosságokat találtak fővárosi idősotthonokban (Hírstart)
Az egyik fővárosi kórházigazgató is azt állítja, hogy megdöbbentő körülmények között laknak a Pesti úton az idősek.
máj. 23
5:18
Hatalmas a feszültség Józsefvárosban több kivágott fa miatt (ATV)
Józsefvárosban a héten több fát is kivágtak, ami ellen Kocsis Máté korábbi fideszes polgármester és a kerület lakói is tiltakoznak, szerintük ugyanis a fák egészségesek voltak. A Főkert igazgatója viszont azt állítja, hogy betegség és balesetveszély miatt kellett kivágni a fákat, és erre engedélyt is kaptak az önkormányzattól. Józsefváros alpolgárm
máj. 23
6:06
Itt a rendelet, így működnek az iskolák júniusban (24.hu)
A hónap közepéig marad a digitális oktatás, de a tanulók felügyeletét meg kell szervezni. Menza is lesz.
máj. 23
6:12
Mégsem adják el a balatoni kikötőket (Alternatív Energia)
Két hete fogadták el a Bahart reorganizációs tervét, de máris eltérnek ettől: nem értékesítik a négy kijelölt Bahart-létesítményt, hanem inkább átadják a településeknek.
máj. 23
6:18
Itt a rendelet, így működnek az iskolák júniusban (Startlap)
A hónap közepéig marad a digitális oktatás, de a tanulók felügyeletét meg kell szervezni. Menza is lesz.
máj. 23
6:24
Soros György nem mond le az örökké fizetendő hitel tervéről (Menedzsment Fórum)
Soros György, a magyar származású milliárdos egy holland lapnak adott nyilatkozatot, ahol megismételte az örökjáradék kötvényes tervét, amely szerinte kiránthatná az Európai Uniót a mostani gazdasági válságból. Más kérdés, hogy számos európai politikus, így Orbán Viktor is határozottan ellene van az ötletnek.
máj. 23
6:27
Ilyen horrorkaravánt a rendőrök is ritkán látnak (Infostart)
Kötélen húzott egy kisbuszt és egy tréleren lévő autót a román sofőr.
máj. 23
6:30
Győrfi Pál sosem gondolta volna, hogy Magyarország egyik legnépszerűbb emberévé válik (ATV)
Tele van az internet a róla készült „maradjotthon" mémekkel, a mentő­szolgálat kommunikációs vezetője pillanatok alatt az ország legismertebb embere lett. Az életmentés elhívatásáról, a közszereplőségről és a jövőről is beszélgetett a Hetek Győrfi Pállal.
máj. 23
6:45
„Erősebb beavatkozásra készül a kormány” - interjú Kincses Gyulával, az orvosi kamara elnökével (Alternatív Energia)
A belügyminiszter biztató jelzéseket adott, amikor az orvosbérek emeléséről esett szó – idézte fel a találkozót Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.
máj. 23
6:48
Mégsem adják el a balatoni kikötőket (Hírstart)
Két hete fogadták el a Bahart reorganizációs tervét, de máris eltérnek ettől: nem értékesítik a négy kijelölt Bahart-létesítményt, hanem inkább átadják a településeknek.
máj. 23
6:48
Eurojust: Fontos, hogy megfelelő mértékű ítéletek szülessenek a terroristák ellen (Igényes férfi)
Öt tagállamban – Németországban, Franciaországban, Magyarországon, Finnországban és Hollandiában – több mint 20 esetben hoztak ítéletet.
máj. 23
6:50
Bakondi: Fokozódhat a migrációs nyomás a járvány után (Hírstart)
Ennek ellenére nem változik sem a magyar kormány migrációs politikája, sem a határőrizeti rendszer.
máj. 23
6:52
Szolnokon is őzhússal támogatja a kórházi dolgozók munkáját a kormány, a város szegényei paprikapalántákat kapnak (Hírstart)
Folytatódik a vadhús-program: az Agrárminisztérium tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és szervezésében ezúttal a szolnoki Hetényi Géza Kórház, valamint a MÁV Kórház egészségügyi dolgozóit – a vadászok, vadgazdálkodók által felajánlott – konyhakész őzhússal
máj. 23
7:12
Felhőszakadás, jégeső szombaton (24.hu)
És jó jó erős szél.
máj. 23
7:12
3713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 idős krónikus beteg (Hírstart)
A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézke
máj. 23
7:15
Strandjárőrök razziáznak a Balatonon a koronavírus miatt (Ripost)
„Jó napot kívánok, kérem, a járványveszély miatt vigye arrébb 1 méter 20 centivel a törölközőjét!” – mondja majd egy egyenruhás strandjárőr a siófoki Balaton-parton...
máj. 23
7:17
Elhunyt 6 beteg, de már csökken az aktív fertőzöttek száma Magyarországon (Ripost)
3713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 6 idős krónikus beteg.
máj. 23
7:18
Jogsértő "kiszervezés" váltja a tranzitzónákat (Alternatív Energia)
Akár pénzbüntetést is kaphat Magyarország, ha a tranzitzónák bezárása után ismét a nemzetközi jogba ütközően kezeli a menekültkérelmeket. Márpedig a külföldre kihelyezett ügyintézés biztosan jogsértő.
máj. 23
7:18
35-tel több fertőzött (3713), 6 újabb halott (888.hu)
Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma.
máj. 23
7:24
35-tel több fertőzött (3713), 6 újabb halott (888.hu)
Tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma.
máj. 23
7:24
Megkezdődött a hazai koronavírus-vakcina fejlesztése (Hírstart)
Ötszáz fő alá csökkent a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápoltak száma.
máj. 23
7:30
Állatvédők segítségét kérte: 14 kutyát tartott egy Zala megyei családi házban egy nő (ATV)
Állatszeretetből tartott 14 kutyát egy nő a Zala megyei Letenyén egy családi házban, de mint kiderült, ehhez nem voltak meg a feltételek. Nem volt pénze arra sem, hogy etesse a kutyákat. Miután látta, hogy nagy a baj, az állatvédők segítségét kérte.
máj. 23
7:30
Strandjárőrök razziáznak a Balatonon a koronavírus miatt (Hírstart)
„Jó napot kívánok, kérem, a járványveszély miatt vigye arrébb 1 méter 20 centivel a törölközőjét!” – mondja majd egy egyenruhás strandjárőr a siófoki Balaton-parton...
máj. 23
7:30
Hivatalos: Monostori híd lesz az épülő komáromi átkelő neve (Igényes férfi)
Mivel a híd Duna jobb partjára eső vége Komárom Koppánymonostor városrészében található – magyarázta az államtitkár.
máj. 23
7:33
Koronavírus - Itt vannak a friss hazai adatok (Infostart)
35-tel nőtt az új koronavírussal regisztráltan fertőzöttek száma Magyarországon, hatan haltak meg a betegségben az elmúlt 24 órában.
máj. 23
7:36
Megtorpedózták a balatoni kikötők eladását (Hírstart)
A korábbi tervekkel ellentétben mégsem értékesíti a Balatoni Hajózási Zrt. a balatonkenesei, a csopaki, a balatonudvari és a balatonakali kikötőjét.
máj. 23
7:38
Eddig 476 halálos áldozata van a vírusnak Magyarországon (Hírstart)
Az aktív fertőzöttek száma 1615-re csökkent. 1587-en már gyógyultan távoztak a kórházból.
máj. 23
7:42
Fokozódhat a migrációs nyomás a járvány után (Hírstart)
A szigorú határzárak idején csak napi egy-egy határsértés történt.
máj. 23
7:42
Ismét meghalt 6 beteg, 3713-ra emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon (Pénzcentrum)
Meghalt 6 idős, krónikus beteg, és 35-tel nőtt, 3713-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel. A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál...

Keresés