2020. május 6. szerda

máj. 6
0:03
Súlyosan érintené a patikákat az állandósuló különadó - mentesítést kérnek (Napi)
A kiskereskedelmi különadóról szóló törvényjavaslat felülvizsgálatát, a gyógyszertárak mentesítését szorgalmazza a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége. A HGYSZ azért fordult a Pénzügyminisztériumhoz, mert méltánytalannak érzi, hogy az alapvető, kiemelt egészségügyi szolgáltatást nyújtó patikákat is kötelezik a kiskereskedelmi adó folyamatos
máj. 6
0:03
Megszólalt a szakértő is a telefonos szoftverről, aminek a segítségével a rendőrség ellenőrizni tudja, betartják-e az emberek a házi karantén szabályait (Blikk)
A vírus elhozza a mobilos megfigyelés korát? Arcképpel és helyadatokkal ellenőrizheti majd a rendőrség a hatósági házi karanténban lévő embereket.
máj. 6
0:03
Az Erdő álma címmel hirdettek irodalmi pályázatot gyerekeknek Magyarországon, ahol lassan több lesz a láncfűrész, mint a fa (168 Óra Online)
Az Erdő álma címmel hirdette meg az idén országos vers- próza- és meseíró pályázatát a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
máj. 6
0:06
Egyszerűsödik a tömegközlekedés Budapest és Gödöllő között (Infostart)
Szerdától egy bérlettel lehet utazni a MÁV és a HÉV vonatain ezen a szakaszon.
máj. 6
0:06
Kásler szerint az Mszp halálesetek történeteivel „szórakoztatja” a parlamentet, az ellenzék a lemondását követeli (444.hu)
Bangóné Borbély Ildikó kérdezte a minisztert az országgyűlésben, aki váratlan választ adott.
máj. 6
0:07
Valamit nagyon elnéztek az osztrák labor eredményein (Napi)
Az Orbán Viktor miniszterelnök szerint járványügyben Magyarország laboratóriumának tekintett Ausztriában lassan feloldják a korlátozásokat, amelyet a Covid-19 járvány megfékezése érdekében hoztak. Ha valóban Ausztria a minta, akkor a magyar korlátozások igazi enyhítésére várni kellene még.
máj. 6
0:07
Döbbenetes dologra derült fény: dunaújvárosi lányt futtatott Marian Cozma gyilkosa (Blikk)
Szorul a hurok Marian Cozma (†26) egyik gyilkosa körül!
máj. 6
0:07
Mérföldkő a bankbiztosításban: beszállt Mészárosék alkuszcégének cégébe a Takarékbank (168 Óra Online)
Huszonöt százalékos tulajdonrészt vásárolt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Kft.-ben. - közölte az MTB az MTI-vel kedden.
máj. 6
0:10
A magyarok kétharmadának csökkent a bevétele a járvány miatt (Infostart)
A magyar válaszadók 32 százaléka érzi úgy, hogy alulbiztosított a koronavírus negatív következményeivel szemben – derül ki a Generali Biztosító globális reprezentatív felmérésének hazai adataiból.
máj. 6
0:11
Koronavírus: néhány forgalmazó változtat a benzinkutak nyitvatartásán (Napi)
Miután minden Magyarországon működő töltőállomás-hálózaton visszaesett az üzemanyag-forgalom a kijárási korlátozás miatt, az üzemeltetők többsége rövidebb nyitvatartást vezetett be, néhány kutat ideiglenesen be is zártak, a héten azonban már élénkült a forgalom, ezért több forgalmazó ismét hosszabb nyitvatartással várja az autósokat a kutakon - köz
máj. 6
0:11
Most jött: koronavírus-fertőzöttet találtak egy budapesti hajléktalanszállón (Blikk)
Koronavírustesztelés során egy fertőzött beteget találtak a XIII. kerületi ISOLA Éjjeli Menedékhelyen.
máj. 6
0:11
Ha visszaélnek az adataival, csak a járványhelyzet után fogják kivizsgálni az ügyet, a hivatalok még tovább ülhetnek a közérdekű adatigényléseken - ez az új… (168 Óra Online)
Egy sor olyan joggal nem élhetnek mától az állampolgárok, amelyek az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete, illetve az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló magyar törvény alapján megilletik őket. És ez már a folyamatban lévő ügyekre is vonatkozik. Az erről hozott kormányrendelet szerint az e „jogok gyakorlása
máj. 6
0:14
Hat budapesti park jövőjébe lehet most beleszólni (Infostart)
Az egyik ráadásul még nem is létezik, egy zárt parkolóról van szó Pesten.
máj. 6
0:15
150 munkahelyet teremt itthon a 6,5 milliárdos török beruházás (Napi)
A munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a mezőgazdasági gépekhez alkatrészeket gyártó török Yaris Kabin beruházását bejelentő, keddi sajtótájékoztatón. Szijjártó Péter közölte, hogy a 6,5 milliárd forint értékű beruházáshoz
máj. 6
0:15
Öt hete köhög egy másfél éves magyar kisfiú, mégsem végeztek rajta koronavírustesztet (Blikk)
Még csak másfél éves, de már egyedül tudja használni az inhalátort Noel. A kisfiú öt hete köhög, ám koronavírustesztet mégsem végezték el rajta.
máj. 6
0:15
Azt hiszi, már nem fér bele a napba, hogy Mészáros Lőrinc jól járjon? De, az egyik érdekeltsége egymilliárdért építheti meg a tanuszodát Téten (168 Óra Online)
Megnyerte a téti tanuszoda kivitelezésére kiírt,
máj. 6
0:19
A büntetés-végrehajtás szerint nincs koronavírusos a magyar börtönökben (Napi)
Befejeződött a börtönök megelőző fertőtlenítése, az intézményekben továbbra sincs koronavírus-fertőzött – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kedden az MTI szerint, a hírt a hvg.hu szemlézte.
máj. 6
0:19
Újabb 13 budavári önkormányzati dolgozó lett koronavírusos (168 Óra Online)
Április 29-én és 30-án összesen 380 gyorstesztet végeztek az I. kerületi önkormányzat dolgozóin, a vizsgált személyek között 13 pozitív esetet találtak, közölte a budavári önkormányzat.
máj. 6
0:23
Káosszal indult újra az egészségügy (Napi)
Kedd délután még mindig nem tudták az egészségügyi szolgáltatók, hogy hogyan zajlik a betegfogadás előtti, kötelezően előírt koronavírus-tesztelés - írja a hvg.hu. A legtöbb kerületben és vidéki nagyvárosban azt kérték mandulagyulladás-gyanúval jelentkező újságírótól, hogy jövő héten érdeklődjön, "addigra talán kiderül valami".
máj. 6
0:23
Szerdától közös bérlet lesz érvényes a MÁV-ra és a HÉV-re Budapest és Gödöllő között (168 Óra Online)
Szerdától a hatvani (80a) vasútvonal gödöllői szakaszán a felármentesen igénybe vehető vonatokra a MÁV és a HÉV; míg a H8-as hévvonalon a MÁV-START bérletei is felhasználhatók utazásra Budapest és Gödöllő között, a Budapest-bérlet felmutatásával együtt - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.
máj. 6
0:27
Koronavírus: így működött együtt a magán és az állami egészségügy (Napi)
Az elmúlt hetekben gyökeresen átalakította működését az Affidea Magyarország, hogy közel 1000 szakdolgozóval, 6 kórházi központban a Covid-19-járvány alatt is biztosítsa a nem halasztható és traumás ellátást. A vállalat szerint az elmúlt években és most a járvány során is jól vizsgázó működési modell kiindulási pont lehet az állami és a magánellátá
máj. 6
0:27
Schmidt Mária ingatlancége veszi meg a Magyar Posta eladásra kínált budapesti házmonstrumát (168 Óra Online)
Részesedést vásárolt a Magyar Postától a budapesti Üllői út 114-116. szám alatt található épületegyüttesben Schmidt Mária cége, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF).
máj. 6
0:31
Bár a családon belüli erőszak elleni küzdelemben csúnyán vesztésre áll a kormány, Semjén Zsolt a Facebookon az ellenzékre mutogat: ők "meg akarják szüntetni a… (168 Óra Online)
Semjén Zsolt nem hagyta szó nélkül – miután pártja volt az ötletgazda –, hogy az Isztambuli Egyezmény elutasítása komoly felháborodást váltott ki.
máj. 6
0:33
Pesti úti idősotthon: Karácsony nyilvánosságra hozta a teljes vizsgálati anyagot (Napi)
Hamis és megalapozatlan állításoktól hemzseg a Pesti úti idősotthon ügyében a Főváros Kormányhivatala által folytatott vizsgálati anyag. A téves állításokat az intézmény és a főjegyző a dokumentumok alapján tételesen cáfolja. A nyilvánvaló részrehajlás és politikai elfogultság miatt kezdeményezzük a fővárosi kormányhivatal kizárását a Pesti úti id
máj. 6
1:36
Benkő: a honvédség az ország egyik legjobb foglalkoztatója (Hírstart)
Benkő Tibor kiemelte: azok, akik a koronavírus miatt elvesztették munkájukat, meg fogják találni számításukat a Magyar Honvédségen belül is. Ez a kiszámítható pálya rendkívül vonzó a fiatalok számára - fogalmazott. Szólt arról is, hogy 51 kórházban és 13 idősotthonban katonák látják el az intézményparancsnoki feladatot. Nem azért vannak ott, hogy s
máj. 6
3:06
Zuri is látható a Szegedi Vadasparkban (Hírstart)
Mintegy másfél hónapos kényszerű zárva tartás után újra nyitva van a Szegedi Vadaspark, a látogatóknak több járványügyi szabályt is be kell tartaniuk.
máj. 6
3:12
Biztonságos érettségi: könnyebb volt a matek! (Hírstart)
Hétfőhöz hasonlóan, a tegnapi matematika érettségi is rendben, biztonságos körülmények között zajlott. Az érettségi a megszokott módon két részből állt, a szaktanárok szerint az előző évekhez képest könnyebb feladatsort kaptak a vizsgázók, melyek közül a Lokál is szemezgetett. Ma történelem tudásukról adnak számot a diákok.
máj. 6
3:27
Pusztító kórságok várnak ránk: ijesztő jövőképet festett egy magyar biológus (Blikk)
Maga az ember okozza a bajt, és a koronavírusnál is pusztítóbb járványokra készülhetünk fel, ha nem változtatunk az életvitelünkön.
máj. 6
3:54
Mszp: Mindennél fontosabb az emberi élet védelme (Hírstart)
A jelenlegi helyzetben a legfontosabb az emberi élet védelme, a tanárok és a diákok egészségének védelme. Hatalmas felelőssége van most a kormánynak- írja közleményében a Magyar Szocialista Párt.
máj. 6
5:48
Megdöbbentő videókat készítettek a magyar rendőrök (Infostart)
A Pofátlan(tan)ítás című sorozat tizedik részében van szabálytalan előzés, tiloson áthajtás és gyorshajtás is.
máj. 6
5:51
Érettségi: Történelemből vizsgáznak a diákok (Ripost)
A szerdai napon a történelem írásbelivel folytatódik az érettségi.
máj. 6
5:53
58 év után szakította el egymástól a koronavírus az idős házaspárt (Ripost)
Margit néni és Józsi bácsi életen át tartó szerelmének vetett tragikus véget a koronavírus. Noha mindketten betartották az előírásokat, mégis megfertőződtek. Az idős hölgy belehalt a fertőzésbe, a 79 éves Józsi bácsi 23 kórházi nap után gyógyultan térhetett haza.
máj. 6
5:57
Vizsgálják Szilágyi István fiának elmeállapotát (ATV)
Letartóztatta a bíróság Szilágyi István fiát, aki a gyanú szerint vasárnap reggel meggyilkolta a színművészt. A Híradónknak nyilatkozó jogász szerint a tragédia arra is rávilágít, hogy a magyar igazságszolgáltatás nem hatékony a családon belüli erőszakkal szemben.
máj. 6
6:09
Freedom House: Magyarország már nem demokrácia, hanem hibrid rezsim (444.hu)
Egyre távolabb Közép-Európától, egyre közelebb a Balkánhoz.
máj. 6
6:09
Pesti úti idősotthon: Karácsony nyilvánosságra hozta a teljes vizsgálati anyagot (Hírstart)
Hamis és megalapozatlan állításoktól hemzseg a Pesti úti idősotthon ügyében a Főváros Kormányhivatala által folytatott vizsgálati anyag. A téves állításokat az intézmény és a főjegyző a dokumentumok alapján tételesen cáfolja. A nyilvánvaló részrehajlás és politikai elfogultság miatt kezdeményezzük a fővárosi kormányhivatal kizárását a Pesti úti id
máj. 6
6:11
Borzot fotózták hétfő hajnalban a Déli pályaudvar aluljárójában (Hírstart)
Az újságos előtt lébecolt.
máj. 6
6:15
Késik a klíma a 3-as metrón: az oroszok is beszállnának a szerelésbe (Alternatív Energia)
A beszerzést a technikai nehézségek mellett a járvány, egy kötbérper, és az orosz gyártóval kötött szerződés is nehezíti.
máj. 6
6:15
Magyarországon is elindulhat a mobiltelefonos karantén-ellenőrzés, de jogilag még mindig aggályosnak tartják (ATV)
Okostelefon segítségével is ellenőrizheti a rendőrség, mennyire tartják be a hatósági karanténra vonatkozó szabályokat a megfigyelés alatt álló személyek. Az alkalmazás képeket és egészségügyi adatokat is továbbít a hatóságoknak. A program használata önkéntes alapon történik, jogvédők szerint azonban bizonyos szempontból aggályos.
máj. 6
6:18
Nyilvános a Pesti úti otthon vizsgálati anyaga (24.hu)
A főpolgármester szerint a jegyzőkönyv tele van hamis és megalapozatlan állításokkal.
máj. 6
6:27
Történelem írásbelivel folytatódik a rendhagyó karanténérettségi (Blikk)
Az érettségik első két napján alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett folytatódnak ma reggel 9 órától a vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten történelemből írásbeliznek országszerte.
máj. 6
6:27
Tüdőgyulladása van a gyerekének, koronavírus-tesztet viszont nem végeztek rajta (Szeretlek Magyarország)
Hetek óta köhög, lázas, tüdőgyulladása van, de nem tesztelik – erről panaszkodott egy budapesti anya.
máj. 6
6:30
A történelmi történelem következik (Infostart)
Az érettségik első két napján alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett folytatódnak ma reggel 9 órától a vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten történelemből írásbeliznek országszerte.
máj. 6
6:33
Szekértáborokba merevedett társadalom - Bíró-Nagy András: A migránsozásból a járványkezelés sem tudja kibillenteni a kormányt (168 Óra Online)
.
máj. 6
6:33
Mintegy 16 ezer erdei fülesbagoly telelt Magyarországon (Hírstart)
Az évről évre bővülő adatsorokból sok következtetés vonható le.
máj. 6
6:33
A történelem írásbelikkel folytatódik az érettségi (NLC)
A korábban bevezetett biztonsági intézkedések mellett szerdán történelemmel folytatódik az érettségi.
máj. 6
6:39
Tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, elhunyt újabb 10 beteg (Blikk)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 krónikus beteg. Ezzel 373 főre emelkedett az elhunytak száma, 759-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1979 fő. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhuny
máj. 6
6:39
Tüdőgyulladása van, koronavírus-tesztet viszont nem végeztek a gyerekén (Hírstart)
Hetek óta köhög, lázas, tüdőgyulladása van, de nem tesztelik – erről panaszkodott egy budapesti anya.
máj. 6
6:39
Koronavírus: 3111 főre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, elhunyt újabb 10 idős, krónikus beteg (ATV)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3111 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 krónikus beteg. Ezzel 373 főre emelkedett az elhunytak száma, 759-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
máj. 6
6:41
Karácsony nyilvánosságra hozta a Pesti úti idősotthonban zajlott vizsgálat anyagát (ATV)
Többek között az írja, hogy az intézményben márciusban minden nap, áprilisban pedig vagy egy tucatnyi napon volt orvosi jelenlét.
máj. 6
6:42
Történelem írásbelivel folytatódik az érettségi (Propeller)
Az érettségik első két napján alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett folytatódnak ma reggel 9 órától a vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten történelemből írásbeliznek országszerte. Az Oktatási Hivatal korábban közölt adatai szerint középszinten 64 342, emelt szinten 7073 érettségiző vizsgázik. A középszintű írásbeli 180 percig tar

Keresés