2020. május 4. hétfő

máj. 4
0:03
Kiderült: szomorú története van az angyalkának, amit Orbán Viktor az asztalán őriz (Blikk)
Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett hivatali fotókon rendre megfigyelhető az íróasztalon egy pici, üvegből készült angyalka.
máj. 4
0:03
Krónikus betegeknek segít egy új kezdeményezés (Infostart)
Otthon végezhető, gyógytornászok által kidolgozott tornagyakorlatokat adtak közre szív- és cukorbetegeknek, hogy a karantén miatt elmaradt csoportos foglalkozások híján se kerüljenek bajba.
máj. 4
0:03
Nem fog ki a vírus a reformátusokon se, autós istentiszteletet rendeztek az őrmezei P+R parkolóban (168 Óra Online)
Kezdetben vala Miklós atya, aki gyerekkorában annyira szerette a Velencei-tavi autósmozik atmoszféráját, hogy most a vírus és az ebből okszerűen következő távolságtartási szabályok miatt autós miséket kezdett rendezni szolgálati helyén, a Fejér megyei Előszállás róm. kat. temploma előtt:
máj. 4
0:06
A kormány nem árulja el, mennyibe kerül az új plakátkampány (444)
„Fontosnak tartjuk, hogy mindenki értesüljön az új intézkedésekről” - írták válasz helyett a 444-nek.
máj. 4
0:07
Bezártak a benzinkutak a járvány miatt (Blikk)
A koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a töltőállomások is. A holtankoljak.hu adatai szerint 30-40 százalékkal tankolnak kevesebbet az autósok.
máj. 4
0:07
Újabb szakmai szervezet támogatja a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését (Infostart)
A szakmai testület elnöke felhívásában úgy fogalmaz, a Magyar Mérnöki Kamara mindig is fontosnak tartotta a határokon átívelő, nemzeti alapon is szerveződő magyar-magyar mérnökszakmai és kollegiális együttműködést.
máj. 4
0:07
A túlélésben bíznak a boltosok - A kiskereskedelem résztvevőire eltérően hat a járvány (168 Óra Online)
.
máj. 4
0:09
Orbán Viktor: Az első csatát Magyarország megnyerte (Lokál)
A járvány elleni védekezés második szakaszába értünk. Szigorú menetrend és fokozatosság mellett újraindul az élet Orbán Viktor szerint, aki azt mondta, hogy a kulcskérdés ugyanaz, mint a 2008-as gazdasági válság idején, vagyis a munkahelyek megőrzése. A kormányfő kiemelte: az első csatát hazánk megnyerte, a második járvány hullám őszre várható.
máj. 4
0:11
Most kiderül, hány magyar fertőzött – Így zajlik a tesztelés (Blikk)
Több mint 17 ezren kapnak a napokban levelet, e-mailt, sms-t, ügyfélkapus üzenetet, vagy hívják fel őket, hogy menjenek el a Semmelweis Egyetem vezetésével zajló, négy hazai orvosképző szervezte nagy koronavírustesztre.
máj. 4
0:11
Monorierdőn elloptak egy vízszivattyút és egy kisebb harckocsit (168 Óra Online)
Egy hónapja nem járt felújítás alatt lévő monorierdői ingatlanán az a férfi, aki április 27-én kora délután szembesült a ténnyel, hogy
máj. 4
0:15
Parkolóban zengett a mise az autós istentiszteleten (Blikk)
A járvány a templomba járó hívők életét is jelentősen megnehezítette.
máj. 4
0:15
Ő járt utoljára Szilágyi Istvánnál - pénteken még megölelték egymást és a színész házának felújítására terveztek gyűjteni (168 Óra Online)
Mint korábban beszámoltunk róla, meggyilkolták Szilágyi István színművészt. A fiát gyanúsítják a borzalmas tettel, akit a helyszínen el is fogtak a rendőrök.
máj. 4
0:18
Miért alszunk rosszabbul a karanténban? (Hírstart)
A karanténhelyzet sokaknál okozhat kisebb vagy nagyobb alvászavarokat. De vajon mik a pontos tünetek, és mit tehetünk azért, hogy enyhítsünk rajtuk?
máj. 4
0:19
Demszky Gábor: Párizs messze van (168 Óra Online)
.
máj. 4
0:23
A budapestiek hétfőtől nem utazhatnak a Balatonra, ezért Rogán Cecília megragadta az utolsó nagy alkalmat (168 Óra Online)
A budapesti és Pest megyei lakosok hétfőtől nem utazhatnak vidékre, hogy ott folytassanak szabadidős sétát, és pláne nem aludhatnak ott – tudatta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett videóban szombaton:
máj. 4
0:27
Nem elég a teljes állami média: egy plakátkampány is kell a kormányzati mentőcsomag népszerűsítésére (168 Óra Online)
Alighanem egy új kormányzati plakátkampány indul, mivel az MTI fotósa, Sóki Tamás az alábbi képeket lőtte Pécsett:
máj. 4
0:48
Fagyit neveztek el Győrfi Pálról (Hírstart)
Győrfi Pál a hazai koronavírus-járvány egyik szimbóluma, több dal és mém is készült róla. A legújabb őrület pedig a róla elnevezett fagylalt. Fotó: Kovács Tamás / MTI Az elmúlt hónapokban mindenhol az ő arcát látjuk, reklámok, YouTube videók, interjúk, sőt még egy operaária is született a tiszteletére. Azonban a róla elnevezett fagyi talán a legme
máj. 4
1:48
Dalt osztott meg Orbán anyák napja alkalmából (Hírstart)
Mama kérlek.
máj. 4
2:06
Szafariparkkal szeretnék megmenteni a cirkuszi állatokat (Hírstart)
Május eleji hosszú hétvégén nyitották volna meg az ország első szafariparkját, de úgy tűnik, erre még várnia kell a Magyar Nemzeti Cirkusznak. Fotó: Pixabay Pedig a Kossuth-díjas cirkuszművész fiának, ifjabb Richter Józsefnek (28) nagyon régi álma volt egy ilyen létrehozása, amikor a szabadon lófráló állatok közé behajthatnak a látogatók és autóju
máj. 4
2:12
Újabb szakmai szervezet támogatja a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését (Hírstart)
A szakmai testület elnöke felhívásában úgy fogalmaz, a Magyar Mérnöki Kamara mindig is fontosnak tartotta a határokon átívelő, nemzeti alapon is szerveződő magyar-magyar mérnökszakmai és kollegiális együttműködést.
máj. 4
3:06
Itt a friss adatsor: ebben a megyében maradtak a legtöbben otthon (Hírstart)
Más megyékhez képest a budapestiek és a Pest megyeiek többet voltak otthon áprilisban a Google adatai szerint. Kiderült, hogy a magyarok a múlt hónapban több időt töltöttek el otthonaikban, mint januárban. A Google a felhasználóinak...
máj. 4
3:15
„Vétlen vagyok, mégis rabosítottak” – Százhetvennel tarolta le Törökéket a részeg nő az M3-ason, ám a baleset miatt a férfit is perbe fogták (Blikk)
Több mint 1400 napja csillapíthatatlanul fáj a nyaka az ötgyermekes Török Bálint (47) őstermelőnek.
máj. 4
4:12
Szerbiának 300 ezer maszkot küldtünk, de a szakképzős tanulók maguknak varrják, hogy el tudjanak menni vizsgázni (Hírstart)
Csaknem 100 ezer maszkot készítettek a szakképzésben tanulók - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.
máj. 4
4:15
Újra munkában az orvosok: ilyen rendszerben működik hétfőtől az egészségügy (Blikk)
Lassan két hónapja, hogy a koronavírus-járvány miatt bezártak az egészségügyi intézmények.
máj. 4
5:18
Budapestről nem lehet vidékre menni, de vidékről jöhetnek Budapestre (ATV)
Mától Budapest és Pest megye kivételével országszerte a szokásos rendjüknek megfelelően tarthatnak nyitva az üzletek. A központi régióból csak alapos indokkal lehet vidékre utazni. Ezt rendőrök is ellenőrzik majd. Vidékiek azonban megkötés nélkül jöhetnek a fővárosba: hétfőn a járványügyi védekezés szempontjából kettészakad az ország.
máj. 4
5:30
Hétvégi országos összesítő (Police)
Hétvégi országos összesítő ORFK Kommunikációs Szolgálat2020. 05. 04., h - 00:23
máj. 4
5:33
Újabb budapesti csomópont teljes átépítését tervezik (Infostart)
Társadalmi egyeztetés kezdődött a Petőfi híd és a Boráros tér komplex, a tervezett új, föld alatti HÉV-megálló gyalogosforgalmát is figyelembe vevő felújításáról. A beruházás a Lánchíd felújítása után kezdődhet.
máj. 4
5:51
Fontos változással indul a hét a balatoni kompnál (Infostart)
Még mindig csak óránként jár, de már szállít gyalogost, kerékpárt, motort is.
máj. 4
5:54
84 ezer diák kezdi meg ma reggel az érettségit (ATV)
Több, mint 84 ezer diák kezdi meg ma reggel 9-kor magyar nyelv és irodalomból az érettségit. Az idei vizsga szigorú szabályok szerint zajlik majd. Maruzsa Zoltán, államtitkár elmondta, a védekezéshez szükséges eszközök: maszkok, kesztyűk, fertőtlenítők kiszállítása megtörtént az intézményekbe.
máj. 4
6:00
Budapesti baleseti összesítő (Police)
Budapesti baleseti összesítő Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 05. 04., h - 05:51
máj. 4
6:03
Ilyen érettségi még soha nem volt Magyarországon, ez történik 9 órakor (Infostart)
A szokottnál egy órával később, 9-kor, magyar nyelv és irodalommal kezdődnek az idei érettségi írásbelik, a vizsgákra országszerte 84 284-en jelentkeznek, néhány tárgy kivételével a járvány miatt idén csak írásbeliket tartanak, hogy a felére csökkentsék a személyes kontaktusok számát.
máj. 4
6:12
A védekezés második szakasza kezdődik mától (888)
Mától vidéken szigorú menetrend szerint megkezdik a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítését, Budapesten és Pest megyében a fertőzöttek, illetve az elhunytak magas száma miatt még érvényben maradnak a korlátozások.
máj. 4
6:12
Rendkívüli érettségi: a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek a vizsgák (Propeller)
Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette, a szokottnál egy órával később, kilenc órakor a magyar nyelv és irodalom, és a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival országszerte megkezdődik ma reggel a május-júniusi érettségi időszak. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint hétfőn középszinten 68 458-an, emelt szinten pedig 2119-en
máj. 4
6:14
Maximális kapacitással működik a fővárosi tömegközlekedés az érettségik ideje alatt (Propeller)
Mától, az érettségik miatt megnövekedő forgalomra tekintettel, a fővárosi flotta lehető legtöbb járművét elindítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Május 4-től május 21-ig újra a járványhelyzet előtt megszokott tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. Ez azt jelenti, hogy mintegy 200 járművel több közlekedik majd, m
máj. 4
6:18
Mától egy kicsit könnyebb lesz az élet vidéken (Propeller)
Mától vidéken szigorú menetrend szerint megkezdik a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítését, Budapesten és Pest megyében a fertőzöttek, illetve az elhunytak magas száma miatt még érvényben maradnak a korlátozások. A Magyar Közlönyben megjelent intézkedések szerint Pest megye és a főváros kivételével hétfőtől megszűnik a kijárá
máj. 4
6:21
Képzelt díszparancs Magyarország belügyminiszterétől a tűzoltók ünnepnapja alkalmából (Lánglovagok)
Szolgálatuk teljesítése szolgáljon példaként minden ember és a jövő nemzedéke számára!
máj. 4
6:24
Leállással indul újra az egészségügy (Népszava)
Nehéz helyzetbe hozta az egészségügyi szolgáltatókat és a betegeket is Kásler Miklós ellentmondásos, hiányos utasítása. Csak vírusmentes beteget fogadhat a mától részben "újranyitott" ellátórendszer, de azt még tegnap este sem tudták az orvosok, kinek, hol, hogyan kell ezt igazolnia.
máj. 4
6:24
Maximális kapacitással működik a fővárosi tömegközlekedés az érettségik ideje alatt (Hírstart)
Mától, az érettségik miatt megnövekedő forgalomra tekintettel, a fővárosi flotta lehető legtöbb járművét elindítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Május 4-től május 21-ig újra a járványhelyzet előtt megszokott tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. Ez azt jelenti, hogy mintegy 200 járművel több közlekedik majd, m
máj. 4
6:26
Rendkívüli érettségi: a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek a vizsgák (Hírstart)
Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette, a szokottnál egy órával később, kilenc órakor a magyar nyelv és irodalom, és a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival országszerte megkezdődik ma reggel a május-júniusi érettségi időszak. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint hétfőn középszinten 68 458-an, emelt szinten pedig 2119-en
máj. 4
6:27
Régi adósságot törleszthet az Országgyűlés (Infostart)
Hétfőn napirend előtt a kormány képviselője tájékoztatja a törvényhozást a koronavírus-járvány elleni védekezés aktuális állásáról.
máj. 4
6:27
A járvány áldozata a zenei élet - Világhírű muzsikusaink a kényszerszünetről (168 Óra Online)
.
máj. 4
6:27
Újraéled a félig fagyott egészségügy (24.hu)
Nemcsak a várólisták nyúlhatnak meg, hanem idővel a külföld elszívó ereje is újra felerősödhet az egészségügyben, ahol azonban közel sem lehet teljesen visszaállni a járvány előtti működésre.
máj. 4
6:28
84 ezer diák kezdi meg ma reggel az érettségit (Hírstart)
Több, mint 84 ezer diák kezdi meg ma reggel 9-kor magyar nyelv és irodalomból az érettségit. Az idei vizsga szigorú szabályok szerint zajlik majd. Maruzsa Zoltán, államtitkár elmondta, a védekezéshez szükséges eszközök: maszkok, kesztyűk, fertőtlenítők kiszállítása megtörtént az intézményekbe.
máj. 4
6:30
A járvány kezelése lesz a téma a parlamentben, kemény kérdéseket kaphatnak a kormánytagok (ATV)
A képviselők ma várhatóan újra a koronavírus-járvány kezelésével összefüggésben tesznek fel azonnali kérdéseket a kormány tagjainak az Országgyűlésben.
máj. 4
6:30
Ma elindulnak az érettségik (888)
A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődnek a vizsgák.
máj. 4
6:33
Elkezdődött a védekezés új szakasza itthon, ezek a változások (Infostart)
Mától vidéken szigorú menetrend szerint megkezdik a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítését, Budapesten és Pest megyében a fertőzöttek, illetve az elhunytak magas száma miatt még érvényben maradnak a korlátozások.
máj. 4
6:33
Koronavírus: maximumon pörög a tömegközlekedés az érettségik miatt Budapesten (Blikk)
Mától – az érettségik miatt megnövekedő forgalomra tekintettel – a fővárosi flotta lehető legtöbb járművét elindítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
máj. 4
6:35
A mai naptól új szakaszba lépett a járványügyi védekezés, itt vannak a részletek (Blikk)
Mától vidéken szigorú menetrend szerint megkezdik a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítését, Budapesten és Pest megyében a fertőzöttek, illetve az elhunytak magas száma miatt még érvényben maradnak a korlátozások.
máj. 4
6:36
Budapestről nem lehet vidékre menni, de vidékről jöhetnek Budapestre (Hírstart)
Mától Budapest és Pest megye kivételével országszerte a szokásos rendjüknek megfelelően tarthatnak nyitva az üzletek. A központi régióból csak alapos indokkal lehet vidékre utazni. Ezt rendőrök is ellenőrzik majd. Vidékiek azonban megkötés nélkül jöhetnek a fővárosba: hétfőn a járványügyi védekezés szempontjából kettészakad az ország.
máj. 4
6:39
Szigorú óvintézkedések mellett ma a magyarérettségivel megkezdődnek az írásbeli vizsgák (Blikk)
Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette, a szokottnál egy órával később, kilenc órakor a magyar nyelv és irodalom, illetve a magyar mint idegen nyelv tárgyak írásbeli vizsgáival országszerte megkezdődik ma reggel a május-júniusi érettségi időszak.

Keresés