2020. május 20. szerda

máj. 20
0:03
A Szent János Kórház csökkentette a Covid-osztályokon dolgozók óradíját (Infostart)
A Szent János Kórház vezetése a koronavírusos betegeket ellátó Covid-osztályokon dolgozók extra magas, 180 százalékos óradíját csökkentette kiemelten magas, 150 százalékos díjra a járványhelyzet javulásával - olvasható a kórháznak az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.
máj. 20
0:03
Hatalmas sprintet vágott le Gurmai Zita a Hír TV stábja elől menekülve, végül egy italboltban lelt menedéket (Hírstart)
Alighanem sokáig fogunk emlékezni arra a videóra, amelyet hétfőn tett közzé a Hír TV. Nem is részletezzük tovább, átadjuk a szót az Informátor című műsor stábjának:
máj. 20
0:06
Zsoldos Dedy örömapa lett: szűk családi körben férjhez adta legidősebb lányát (Blikk)
Hévíz – Férjhez adta legidősebb nagylányát a Hungária és a Dolly Roll egykori dobosa.
máj. 20
0:06
Mindent átvert ma a Fidesz: adatainkat megkapja a nemzetbiztonság, ugrott a kulturális dolgozók közalkalmazotti státusza, 10 évig titkos a Budapest-… (168 Óra Online)
Rengeteg törvényt fogadott el hirtelenjében a Fidesz a Parlamentben.
máj. 20
0:06
Gyula fideszes képviselője kiállt a helyi ellenzékit rémhírterjesztésért feljelentő fideszes polgármester mellett (444.hu)
Kovács József azt írta, Hollik István is mellettük áll.
máj. 20
0:06
Elárulta a kormány: hamarosan elkezdhetik feloldani a határzárakat (Propeller)
Szijjártó már több ország külügyminiszterével tárgyalt erről. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn és kedden több körben egyeztetett Alexander Schallenberg osztrák, Tomas Petricek cseh és Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel a közös határokon alkalmazott korlátozó intézkedések lehetséges enyhítéséről. A miniszter kedden Faceboo
máj. 20
0:07
Zsidai Roy: az igazán veszteséges időszak most jön a vendéglátásban (Infostart)
Még hónapokra van szükség ahhoz, hogy a vendéglátásban visszaálljon a régi rend, de a külföldi turisták nélkül a forgalom csak a korábbi töredéke lesz – hangsúlyozta a Zsidai gasztronómiai csoport vezetője. A magyar vendégek bátrak voltak a fővárosi korlátozások enyhítésének első napján.
máj. 20
0:10
Merkely Béla: a magyar lakosság 99 százaléka maradt „potenciálisan fertőzhető” (Blikk)
A meghívott csaknem 18 ezer ember 67,7 százaléka részt vett a szombaton lezárult országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálaton, ami magas részvételi aránynak számít – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője az M1 aktuális csatornán kedd este.
máj. 20
0:10
Segítségünkkel támogatóhoz jutott és elkerülte a mai kilakoltatást a szegedi Király család (168 Óra Online)
.
máj. 20
0:10
Egy magyar professzor szerint nem fog soha visszatérni a járvány – ezért gondolja ezt (Propeller)
A professzor szerint fellélegezhetünk hamarosan. Dr. Ternák Gábor professzor, egyetemi tanár, volt országos infektológus szakfőorvos, a trópusi betegségek szakértője válaszolt arra, milyennek látja a koronavírus-járvány magyarországi helyzetét. A professzorral a Pesti Srácok készített interjút, amelyben a szakember többek közt elmondta: a hazai, k
máj. 20
0:11
A koronavírus-járvány második hullámában erre számíthatunk, ha jön (Infostart)
A meghívott csaknem 18 ezer ember 67,7 százaléka részt vett a szombaton lezárult országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálaton, ez magas részvételi aránynak számít - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője az M1 aktuális csatornán kedd este.
máj. 20
0:14
„Remélem, mihamarabb hazamehetek a családomhoz” – Igazi hős: a vírusveszély miatt elköltözött a feleségétől és a fiaitól egy budapesti mentőápoló (Blikk)
Folyamatos teszteléseket végez kollégáival, amikor riasztják, percek alatt teljes védőfelszerelésbe öltözik, majd kórházba szállítja a koronavírusos betegeket Őri-Kiss Zsolt (46) mentőápoló.
máj. 20
0:14
Míg a parlament vígan megszavazta, hogy minden adatunk innentől a nemzetbiztonságé, Kövér László a Soros György-projektről olvasgatott az újságban (168 Óra Online)
„Vajon melyik cikk legfontosabb gondolatait húzza alá éppen Kövér László?” – tette föl a kérdést Facebook-oldalán Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője, aki fotót is mellékelt a leíráshoz. A fotóról kiderül,
máj. 20
0:14
Gyorsan meggondolták magukat: a kormány visszavonta az egyszer használatos műanyagok betiltását (Propeller)
Alig egy hét kellett ahhoz, hogy meggondolják magukat. Az Európai Unió 2021-től betiltja a könnyen és olcsón helyettesíthető egyszer használatos műanyagokat, így a műanyag fülpiszkálókat, evőeszközöket, tányérokat, szívószálakat, italkeverőket és léggömbpálcikákat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium május 13-án este nyújtotta be a törvényj
máj. 20
0:18
Mostantól nem kell Afrikáig utaznunk, ha tevét vagy zebrát akarunk testközelből látni: holnap nyit Szadán az első magyar autós szafaripark (Blikk)
Nem kell többé Afrikába utaznia annak, aki szafarin szeretne részt venni.
máj. 20
0:18
Bayer Zsolt az agyonverését pedzegette, rendőrségi feljelentést fontolgat a rockzenész, de nem lesz könnyű dolga (168 Óra Online)
Rendőrségi feljelentést fontolgat Czutor Zoltán zenész, amiért Bayer Zsolt a blogján az agyonverésről elmélkedett.
máj. 20
0:18
A SOTE rektora szerint a magyar lakosság 99 százaléka maradt „potenciálisan fertőzhető” (Propeller)
Szerinte még mindig fennáll a veszély. A meghívottak csaknem 18 ezer ember 67,7 százaléka részt vett a szombaton lezárult országos reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálaton, ami magas részvételi aránynak számít – mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője az M1 aktuális csatornán kedd es
máj. 20
0:21
Most már egészen biztos, hogy kilábalunk a válságból: 150 milliárdot ad a kormány turisztikai fejlesztésekre (Hírstart)
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre újabb 150 milliárd forintot biztosít a kormány – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója kedden Alsópáhokon.
máj. 20
0:22
Járványkórház, kérdőjelekkel – A kiskunhalasi bravúr egyelőre öncélúnak tűnik (168 Óra Online)
.
máj. 20
0:26
Fityiszt mutat a Fidesz a klímavédelemnek: visszavonták az eldobható műanyagok betiltásáról szóló törvényjavaslatot (168 Óra Online)
Mégsem olyan fontos saját javaslata, az egyszer használatos műanyagok betiltása a kormánynak. Semjén Zsolt ugyanis az erről szóló törvényjavaslatot – ahelyett, hogy az kedden a rendes ügymenet szerint az Országgyűlés elé került volna – a kormány nevében visszavonta, derül ki a hvg.hu beszámolójából.
máj. 20
0:30
Hatalmas sprintet vágott le Gurmai Zita a Hír TV stábja elől menekülve, végül egy italboltban lelt menedéket (168 Óra Online)
Alighanem sokáig fogunk emlékezni arra a videóra, amelyet hétfőn tett közzé a Hír TV. Nem is részletezzük tovább, átadjuk a szót az Informátor című műsor stábjának:
máj. 20
0:34
Most már egészen biztos, hogy kilábalunk a válságból: 150 milliárdot ad a kormány turisztikai fejlesztésekre (168 Óra Online)
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre újabb 150 milliárd forintot biztosít a kormány – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója kedden Alsópáhokon.
máj. 20
1:33
Lehetséges enyhítéséről egyeztetett Szijjártó Péter (Hírstart)
Szijjártó Péter azt írta, örülnek a könnyítő intézkedéseknek, a kölcsönösség biztosítására alkalmas döntéseket a magyar kormány is megtárgyalja.
máj. 20
2:51
A szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték a lakókat a vírustól (Hírstart)
A szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték az intézmények lakóit a koronavírustól - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára kedden, Tordason, ahol látogatást tett a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben.
máj. 20
3:09
László Imre 100 milliós számlát küldött a kormánynak, hogy fizessék ki a járványra költött költségeket (Hírstart)
A DK azt mondja, hogy csökkent a COVID-osztályokon dolgozók bére. A párt szerint viszont nem csökkenteni, hanem megduplázni kellene az egészségügyi dolgozók juttatásait. László Imre XI. kerületi polgármester arról beszélt, hogyan akarja kifizettetni a kormánnyal a koronavírus megelőzésére fordított költségeket.
máj. 20
3:21
Hatályba lép a Budapest–Belgrád vasútfelújítási szerződés (Hírstart)
Hatályba lép a Budapest–Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának teljes körű tervezésére és kivitelezésére szóló szerződés.
máj. 20
3:25
Lazítottak a korlátozások, máris csökken a munkanélküliség Ausztriában (Hírstart)
Április közepe óta több mint 55 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Ausztriában, így a munkanélküliségi mutató egyre kedvezőbb - jelentette be Christine Aschbacher munkaügyi miniszter kedden egy bécsi sajtótájékoztatón.
máj. 20
3:36
Nagyon féltik a betörőktől Jolika nénit: bekamerázzák Szilágyi István (†82) özvegyének otthonát (Blikk)
Lassan három hete, hogy elhunyt Szilágyi István (†82) színművész, akivel a gyanú szerint fia, Péter (49) végzett az otthonukban.
máj. 20
3:51
Orbán Viktor levélben köszöntötte Novotny Zoltánt (Hírstart)
A legendás riporter 80. születésnapja alkalmából írt a miniszterelnök
máj. 20
3:55
A határokon alkalmazott korlátozások lehetséges enyhítéséről egyeztetett Szijjártó Péter (Hírstart)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn és kedden több körben egyeztetett Alexander Schallenberg osztrák, Tomas Petricek cseh és Ivan Korcok szlovák külügyminiszterrel a közös határokon alkalmazott korlátozó intézkedések lehetséges enyhítéséről. A miniszter kedden Facebook-oldalán azt írta: az emberi élet és egészség védelmének elsőb
máj. 20
4:06
Szívszaggató tragédia: a kis Hanga minden este az édesapját keresi, akit egy bedrogozott taxisofőr vett el tőle (Blikk)
Minden este keresi tragikus sorsú édesapját Hanga (4).
máj. 20
4:27
Visszavonta a kormány az egyszer használatos műanyag betiltásáról szóló törvényjavaslatot (24.hu)
Az Origon olvasható az indoklás is.
máj. 20
4:42
Dunai Mónika is az 1000 milliárdos kínai gigahitel titkosítására szavazott (Ez a lényeg)
Ma ismét bebizonyították a Fidesz-Kdnp képviselői, hogy a magyar emberek érdekeinél sokkal fontosabb nekik Mészáros Lőrinc gazdagodása.
máj. 20
4:46
Dunai Mónika is az 1000 milliárdos kínai adósrabszolgaságra szavazott (Ez a lényeg)
Ma ismét bebizonyították a Fidesz-Kdnp képviselői, hogy a magyar emberek érdekeinél sokkal fontosabb nekik Mészáros Lőrinc gazdagodása.
máj. 20
4:50
A teljes Fidesz-Kdnp frakció a kínai gigahitel titkosítására szavazott (Ez a lényeg)
Ma ismét bebizonyították a Fidesz-Kdnp képviselői, hogy a magyar emberek érdekeinél sokkal fontosabb nekik Mészáros Lőrinc gazdagodása.
máj. 20
4:54
Aradszki András is az 1000 milliárdos kínai gigahitel titkosítására szavazott (Ez a lényeg)
Ma ismét bebizonyították a Fidesz-Kdnp képviselői, hogy a magyar emberek érdekeinél sokkal fontosabb nekik Mészáros Lőrinc gazdagodása.
máj. 20
5:18
Lakást akar eladni vagy venni? – Legyen nagyon óvatos! (ATV)
Nagy a bizonytalanság a lakáspiacon, hiszen a kijárási korlátozások megszűnésével indulhat csak újra a hazai ingatlanpiac – erről Balogh László, az Ingatlan.com vezető elemzője beszélt az ATV Start című műsorában.
máj. 20
5:27
Visszataszító jelenség bukkant fel a Balaton vizében (Infostart)
A balatonalmádi öbölben a vízfelszínen több mint tízhektárnyi kiterjedésű barnás algaszőnyeg jelent meg.
máj. 20
5:30
Hírhedt provokátor rúgta meg a rendőrnőt Hadházyék balhéjánál (BorsOnline)
Hírhedt ellenzéki provokátor szítja a tüzet hetek óta: ezúttal Hadházyék dudálós agymenésén rúgott meg szándékosan labdával egy rendőrnőt.
máj. 20
5:33
Lakást akar eladni vagy venni? – Legyen nagyon óvatos! (Hírstart)
Nagy a bizonytalanság a lakáspiacon, hiszen a kijárási korlátozások megszűnésével indulhat csak újra a hazai ingatlanpiac – erről Balogh László, az Ingatlan.com vezető elemzője beszélt az ATV Start című műsorában.
máj. 20
5:42
Szégyen: Barcza Attila is ezer milliárd titkosítására szavazott (Ez a lényeg)
Ma ismét bebizonyították a Fidesz-Kdnp képviselői, hogy a magyar emberek érdekeinél sokkal fontosabb nekik Mészáros Lőrinc gazdagodása.
máj. 20
5:44
Ezer milliárd forint közpénz elköltése válhat titkossá Hoppál közbenjárásával (Ez a lényeg)
Ma ismét bebizonyították a Fidesz-Kdnp képviselői, hogy a magyar emberek érdekeinél sokkal fontosabb nekik Mészáros Lőrinc gazdagodása.
máj. 20
5:48
Pesti úti idősotthon: ma sincs főállású orvos, alig fürdetik a lakókat (Ripost)
160 betegre jut egy nővér, az idős betegeket alig fürdetik, még a mosással is spórolnak, ritkán érkezik szennyes a mosodába – tudta meg a Ripost az otthonban dolgozóktól. Kitálaltak az ápolók, ma is borzalmas körülmények vannak a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban, a koronavírus-járvány gócpontjában.
máj. 20
5:48
Ma sincs főállású orvos, alig fürdetik a lakókat (BorsOnline)
Az idős betegeket alig fürdetik, még a mosással is spórolnak, ritkán érkezik szennyes a mosodába – tudta meg a Ripost az otthonban dolgozóktól. Kitálaltak az ápolók, ma is borzalmas körülmények vannak a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban, a koronavírus-járvány gócpontjában.
máj. 20
5:51
Pesti úti idősotthon: ma sincs főállású orvos, alig fürdetik a lakókat (Hírstart)
Az idős betegeket alig fürdetik, még a mosással is spórolnak, ritkán érkezik szennyes a mosodába – tudta meg a Ripost az otthonban dolgozóktól. Kitálaltak az ápolók, ma is borzalmas körülmények vannak a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban, a koronavírus-járvány gócpontjában.
máj. 20
6:00
Leszakadt alkatrész: állja az orosz cég a metrókocsik helyreállításának költségeit (ATV)
Bármikor leszakadhat egy hűtőszekrény méretű alkatrész a felújított orosz metrókocsikról - írta meg elsőként az atv.hu. Az újabb sorozathibára két közlekedési egyesület hívta fel a figyelmet. A VEKE elnöke Híradónknak azt mondta: az alkatrész leszakadása a szerelvény kisiklását is előidézheti. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes hozzátette: már zaj
máj. 20
6:03
Ebben látja az orvosi kamara a magyar egészségügy átfogó reformját (Infostart)
A Magyar Orvosi Kamara szerint összehangolt lépésekre és a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásra van szükség az egészségügyi ellátórendszer átfogó reformjához. Kincses Gyula elnök az InfoRádiónak azt mondta: ehhez rendezni kell az ágazat dolgozóinak bérét, ki kell vezetni a hálapénzt, valamint biztosítani kell a szervezeti átláthatóságot
máj. 20
6:06
Már nem aggódik Péterfalvi Attila a titkosszolgálati törvény miatt, de még így is rengeteg a kérdőjel (168 Óra Online)
A keddi parlamenti törvénygyárban elfogadtak egy olyan fideszes törvényjavaslatot, amely
máj. 20
6:06
Bruttó 161 ezer forintért várja a munkanélkülieket a Honvédség (24.hu)
6 hónapos kiképzést kell vállalni.
máj. 20
6:18
15 éve bujkáló, európai és nemzetközi körözés alatt is álló csalót kapcsolt le a rendőrség (ATV)
15 éve bujkáló csalót fogtak el a Heves megyei rendőrök. Hazai és európai elfogatóparancs is érvényben volt ellene, egy tolnai benzinkúton bukott le. Az általa elkövetett bűncselekmények egy része 2021 januárjában elévült volna.

Keresés