2020. május 20. szerda

máj. 20
0:03
A Kos orvosi beavatkozása jól sikerül, a Bikát meglopják, a Rák pénzügyi zavarba kerül, a Bak új állást talál (Blikk)
És a te életed hogyan alakul?
máj. 20
0:07
Sok milliót bukott Hajas László, ám emberségből ötösre vizsgázott (Blikk)
Nagyon komoly dolgot vállalt fel.
máj. 20
0:11
Meghozta a döntést Demcsák Zsuzsa. Nem győzik lebeszélni rajongói (Blikk)
Sokan kérik, hogy ne tegye.
máj. 20
0:15
A gerinc fájdalom okai: ezzel a szerveddel van valójában probléma! (Blikk)
Tapasztaltunk már olyat, hogy a gerinc egy bizonyos pontjának megnyomása egy teljesen más testrészre is kisugárzott és ott is fájdalom lépett fel?
máj. 20
0:15
Jobban bízunk az ingatlanközvetítőkben (Hírstart)
A lakáspiac erőviszonyait is átrajzolta a koronavírus-járvány.  Az ingatlan.com május közepén végzett - nem reprezentatív - felmérése szerint, jobban bízunk az ingatlanözvetítőkben.
máj. 20
0:42
Kipróbáltuk, és imádjuk: pár perces videók, amik tökéletesen edzik a futás után a core izmokat! (Joy)
Kicsit ráfeküdnél a core izmok edzésére, de unod a szokásos planket és a haspréseket? Összeszedtünk néhány rövid, de annál ütősebb videót, amikben a hangsúly abszolút a core izmokon van. Egytől egyik kipróbáltuk mindet, és azt kell mondjuk, ezeket tényleg érdemes hetente többször megcsinálni, akár a futásaid után is!
máj. 20
2:06
Kutyák és cicák, akik őrülten különleges bundával születtek (Joy)
Ezek a cicák és kutyák nagyon egyedi bundával lettek megáldva, és pont ettől eszméletlenül menők!
máj. 20
3:09
A Kost veseprobléma dönti ágynak, az Oroszlánt megcsalja a párja, a Szűz nem találhat jobb napokat a gyermekvállalásra (Blikk)
Sok izgalmat generálnak most a bolygók.
máj. 20
3:12
Chlamydia trachomatis - Milyen betegségeket okozhat? (WebBeteg)
A chlamydiák családjába baktériumok tartoznak, amelyek önállóan életképtelenek, sejten belül élősködő parazitaként viselkednek. Cikkünk a család legismertebb tagja, a Chlamydia trachomatis által okozott betegségek tüneteiről és terjedésükről szól.
máj. 20
3:39
A Johnson & Johnson felhagy a vitatott babahintőpor amerikai és kanadai forgalmazásával (Hírstart)
A precedens értékű ítélet után több mint 9 ezer, rákban megbetegedett nő nyújtott be kártérítési igényt, és a vállalat ellen jelenleg is 16 ezer per folyik.
máj. 20
4:09
Ápolónő: "Nem tudjuk, meddig tart" (HáziPatika)
Történelmi címlappal jelenik meg a Nők Lapja. Az újság legújabb lapszámán nem egy világsztár vagy egy hazai híresség szerepel, hanem Nagy Zsuzsanna ápoló mosolyog az olvasókra. Történetén keresztül az egészségügyi dolgozók kemény mindennapjaiba...
máj. 20
4:39
Döbbenetes méretű akvárium Szöul utcáján (NLC)
A világ legnagyobb kültéri digitális hirdetőtáblájából elképesztő látványosságot csináltak.
máj. 20
4:45
Egy megdöbbentő függőség: a Pica betegség (Női NetCafe)
A 28 esztendős Patrice Benjamin-Ramgoolam úgynevezett „pica” betegségben szenved, amely tápérték nélküli tárgyak iránti sóvárgást jelent. A hölgy 18 éves korában szokott rá a téglaevésre, s „rákattant a földszerű ízre”. Függősége odáig fajult, hogy naponta hat evőkanállal is elfogyasztott belőle.
máj. 20
5:09
Hatástalanítja a koronavírust ez a fertőtlenítőszer (HáziPatika)
Az új koronavírus hatástalanítására képes és hosszan tartó védelmet nyújtó fertőtlenítőszert fejlesztettek ki a haifai Izraeli Műszaki Egyetem (Technion) szakemberei.
máj. 20
5:12
Esszenciális trombocitémia - Extrém magas vérlemezkeszám (WebBeteg)
Az esszenciális trombocitémia (ET) egy olyan ismeretlen okú hematológiai megbetegedés, melyben a vérlemezkéket termelő megakaryocyták kontrollálatlan osztódásba kezdenek, és a vérlemezkeszám nagyon megnő.
máj. 20
5:15
Melyik a leghatásosabb zöldség, ha szépülni akarsz? (Női NetCafe)
Az uborka számtalan formában megtalálható étkezési szokásainkban, legyen szó egy finom kovászos uborkáról, vagy csemegeuborkáról. De egész évben érdemes a kígyóuborkát rendszeresen fogyasztani, mert megszépülhetünk tőle.
máj. 20
5:39
Otthoni mintavétel, laboratóriumi vizsgálat: újfajta koronavírus-tesztelés egy magyar diagnosztikai vállalkozástól (Napidoktor)
Amerikai tudósok által kidolgozott módszert vezetett be hazánkban a több mint 20 éves tapasztalattal bíró Neumann Diagnostics Érintésmentes, biztonságos, otthoni környezetben, önmintavétellel elvégezhető koronavírus tesztelési eljárást tett elérhetővé Magyarországon a Neumann Diagnostics. A Washington Egyetem vizsgálatai alapján 94%-os érzékenységű
máj. 20
5:45
Nagy az igény a bölcsődei, óvodai ügyeletre (HáziPatika)
A járványhelyzet kedvező alakulása miatt először vidéken, majd Pest megyében, utoljára pedig Budapesten is enyhített a korlátozásokon a kormány. Ennek következtében egyre több szülő szeretné gyermekét óvodába, bölcsődébe vinni, hogy újra be tudjon...
máj. 20
6:09
Egy szingapúri stúdió innovatív termékekkel száll be a Covid-19 elleni harcba (Startlap)
Egy szingapúri kreatív stúdió, a STUCK Design innovatív termékeket tervez és készít a COVID-19 elleni harc elősegítésére, a mintákat pedig ingyenesen osztják meg különböző kórházzal. Maszksteriziáló, elszigetelő, orvosi sátor és hasonló fejlesztések jönnek.
máj. 20
6:15
Aggasztó, hogyan hat az emberekre a koronavírus (HáziPatika)
Az Egyesült Államokban elvégeztek egy felmérést a világjárvány érzelmi hatásainak vizsgálatára. Az eredmények arra utalnak, hogy sokan fordulnak az alkoholhoz és a marihuánához, hogy könnyebben meg tudjanak birkózzanak a szorongással és...
máj. 20
6:15
100 ezer páros jeggyel ajándékozza meg az egészségügyi dolgozókat a Jetblue (Startlap)
A Jetblue légitársaság kétszeresen is tisztelgett a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozóknak: egyrészt három egyedi festésű repülőgépének New York feletti, alacsony áthúzásával, másrészt százezer páros repülőjegyet ajánlott fel nekik.
máj. 20
6:18
15 híres nő, akik megváltoztatták a frizurájukat - De vajon jó döntést hoztak? Szavazd meg! (Joy)
Az elmúlt hónapokban több sztár is változtatott egy kicsit (vagy nagyot) a frizuráján. Most te is eldöntheted, kinek melyik állt jobban!
máj. 20
6:27
Ma megnyit Magyarország első szafari parkja (Hírstart)
Közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.
máj. 20
6:33
Megjött a júniusi időjárás előrejelzés. Erre számíthatunk (Blikk)
Egy bő hét és már itt van!
máj. 20
6:39
Ma megnyit Magyarország első szafari parkja (24.hu)
Közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat.
máj. 20
6:45
Ennyi ideig ajánlott kerülni az intimitást a koronavírus után (HáziPatika)
Egy szakértő szerint a gyógyulás után bizonyos ideig érdemes önmegtartóztatást gyakorolni.
máj. 20
6:45
A lelki terheket is megsokszorozza az otthonápolás járványhelyzetben (NLC)
A koronavírus-járvány még nehezebb helyzetbe hozta azokat, akik otthon ápolják rokonukat. Biró Eszter, a Magyar Hospice Alapítvány pszichológusa a hozzátartozók nehézségeiről beszélt.
máj. 20
6:47
Ha tavasz, akkor megújulás – mindannyiunk érdekében (NLC)
Tavasszal megújul a világ körülöttünk, s ez remek alkalom arra, hogy belül, lélekben mi magunk is rendet tegyünk. Megjelennek azok a dolgok, amelyeket télen nélkülöznünk kellett: kisüt a nap, énekelnek a madarak, kirügyeznek a fák, s rövidebbé válnak az éjszakák. Mit tegyünk, hogy mi is a részesévé váljunk a megújulásnak? Íme egy tipp, amiért ráadá
máj. 20
6:51
Fidelity: A kínai turisták újból útra kelnek (Hírstart)
Több mint 100 millió kínai kelt útra az ötnapos május elsejei ünnep alatt, ami a belföldi turizmus iránti igény első komoly próbája volt azóta, hogy elkezdték feloldani a Covid-19 miatt bevezetett korlátozásokat. A Fidelity International szakemberei azt vizsgálják, vajon megindul a fellendülés, vagy a fogyasztók egy darabig még óvatosan élnek az új
máj. 20
6:53
Elindult a Privát Ultrabalaton az eredeti helyett (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt májusról októberre halasztották az NN Ultrabalatont, de az ultrafutás rajongói nem maradnak versengés nélkül. Több hazai ismert futó is rajthoz áll külön időpontokban, és körbefutja a Balatont. Maga a verseny 2020-ban 14. alkalommal rajtol – ezúttal októberben. A Balatont megkerülő egykörös verseny Magyarország legnépsze
máj. 20
6:55
Indul a balatoni kompközlekedés (Hírstart)
A hajózási szezon kezdetével a kompszolgáltatás mellett a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok is elérhetővé válnak a Balatonon május 30-tól. A Bahart, alkalmazkodva a kormányzati rendelkezésekhez, kéthetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét. A társaság folyamatosan nyomon követi majd az utasforgalom alakulását, és szükség sze
máj. 20
7:03
Lovaggá ütik a járvány elleni harc 100 éves hősét (Infostart)
II. Erzsébet brit uralkodó lovaggá üti Tom Moore-t, azt a 100 éves katonát, aki születésnapja alkalmából, járókerettel kertjében fel-alá sétálva 33 millió font adományt gyűjtött a brit egészségügy számára.
máj. 20
7:09
Kiderült, mennyi értelme van a maszkviselésnek (HáziPatika)
Állatkísérletekkel igazolták, miért is olyan fontos a maszk használata a járvány ideje alatt.
máj. 20
7:09
Ha Badacsonyba vágysz, nyomozz velünk (Hírstart)
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a Nyomozz Velünk (AR/VR Game Flow Kft.) csapata 2020. május 18-tól 4 héten keresztül tartó nyereményjátékot hirdetett „Ha Badacsonyba Vágysz, Nyomozz Velünk!” címmel. A játék célja, hogy ismertté tegyék Badacsony festői szépségű környezete mellett a környéki vállalkozásokat, a kitűnő borokat, a különleges v
máj. 20
7:09
Nőies, blézeres öltözékek tavaszra: 9 inspiráló szettet mutatunk (Retikül)
Lassan elérkezik a nyár, de addig is szükségünk lehet olykor egy kiskabátra a szeszélyes, hűvösebb időben. Jó szolgálatot tehet ilyenkor egy blézer, amivel nagyon könnyen változatossá és sikkessé tehetjük a megjelenésünket. A blézer a ruhatár jolly joker darabja A blézer a nőies ruhatár alapdarabja, ami azonnal megfűszerezi a megjelenést. Az alábbi
máj. 20
7:21
Az időseknek segít a MOME Gondos Pakkja (Hírstart)
Elkészült a MOME Segítő Pakk kezdeményezés második, 65 év feletti generációt célzó csomagja. A Gondos Pakk olyan tárgyakat, eszközöket tartalmaz, amelyek a higiénia mellett a bezártság problémájára is fókuszálnak, ezért segíthetnek az egyedüllét érzésének csökkentésében.
máj. 20
7:23
A Numil Ffp2 maszkokkal segíti a szociális otthonokat és számos kórházi osztályt (Hírstart)
Különleges vállalással segíti az egészségügyi dolgozók munkáját a Danone egyik magyarországi alvállalata, a Numil Kft. A speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek magyarországi forgalmazója bízik abban, hogy a rendszeres termékadományok mellett a 10 millió forint értékű, FFP2 maszkokkal is segítheti a szociális otthonok dolgozóinak munkáját és
máj. 20
7:30
3598 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma (WebBeteg)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3598 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg.
máj. 20
7:39
Merkely Béla: Lesz második hulláma a járványnak (NLC)
Merkely szerint azonban az új járvány enyhe lesz.
máj. 20
7:41
Ha nem tetszik amit írsz, feljelentelek! (NLC)
Előbb utóbb minden anya belép egy fórumba, vagy egy online csoportba, ahol szülők, gyerekneveléssel kapcsolatban osztják a tanácsokat. Egymás halálának kívánásától a legönzetlenebb segítségig mindenfélébe belefuthatunk.
máj. 20
7:44
Újabb 150 milliárd forint jut turisztikai fejlesztésekre (WMN)
A magyarországi szálláshelyek teljes körű felújítását célzó program utolsó szakaszára, valamint további turisztikai fejlesztésekre újabb 150 milliárd forintot biztosít a kormány – közölte a Magyar...
máj. 20
8:00
Negyedszer is hazatért Dél-Afrikából a jeladós szalakóta (Hírstart)
Az Eleven névre hallgató, „rekorder” madár ismét sikeresen tette meg a három kontinenst érintő tavaszi vándorútját, miközben nemcsak az elektromos áramütés jelentette veszélyt kerülte el, de áthaladt a madárvadászat miatt különösen veszélyes Mediterráneumon is.
máj. 20
8:09
Ez a frizura lesz a nyár kedvence: mutatós, mégsem bonyolult elkészíteni (Retikül)
Minden nyáron van egy bizonyos frizura, ami a középpontba kerül és minden trendkedvelő azt hordja. Ez idén sincs másképp, és nem meglepő módon ismét egy fonott frizura lett a meleg hónapok sztárja. Az áthúzott fonás a nyár kedvenc frizurája Egy fonott frizura mindig szuper választás, hiszen mutatós és a nagy melegben is kényelmes viselet. Ezeket
máj. 20
8:12
Meglepő ok a fogromlás hátterében (Napidoktor)
A fogak romlását nem csak az elnagyolt fogmosás vagy a túl sok cukrozott üdítő, édesség okozhatja, hanem reflux betegség jele is lehet. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa elmondta, hogy ilyen esetben csak a reflux kezelésével lehet megállítani a folyamatot. Mi a reflux? Étkezés során, az elfogyasztott táplálék a szá
máj. 20
8:15
A lombkorona vastagsága ezért élet-halál kérdés (HáziPatika)
Ha a lombozatban rés keletkezik, akkor a vadon élő növények hirtelen olyan klíma hatásainak vannak kitéve, melyet nem tudnak elviselni. Az aljnövényzet lakói számára ez végzetes lehet.
máj. 20
8:15
Ezért veszélyesebb a koronavírus a dohányzókra (NLC)
Érdekes módon nem a tüdő állapota, hanem egy fehérje nagyobb jelenléte okolható azért, hogy a dohányosok érzékenyebbek a fertőzésre.
máj. 20
8:18
Mire kell figyelniük a fogamzásgátlókat szedő nőknek? (Női NetCafe)
A legnépszerűbb fogamzásgátló gyógyszereket szedő nők figyelmét arra hívták fel a hatóságok, hogy a készítmények bizonyos esetekben az életveszélyes vérrögképződés kockázatával járhatnak.
máj. 20
8:24
Napi horoszkóp május 20.: a Kosok bátorságukat bizonyíthatják, az Oroszlánoknak új helyzettel kell megbirkózniuk (Joy)
Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, mert a csillagok ismét üzentek!
máj. 20
8:27
Hogy lehet a távolságot egy fodrászatban betartani? (Életforma)
A korlátozó intézkedések fokozatos feloldásával lassan újra kinyitnak a fodrászatok és a kozmetikai szalonok. Egy hajvágást, vagy éppen egy arcpakolást azonban elég nehéz a társadalmi távolságtartás szabályait betartva megcsinálni; nehéz helyzetben vannak a szakma képviselői, de óvatosak a páciensek is.
máj. 20
8:33
Baby boomra számítanak Indonéziában (NLC)
A baby boomot az okozza, hogy sok ember alig jut hozzá a fogamzásgátlási lehetőségekhez az országban.

Keresés