2020. május 16. szombat

máj. 16
0:03
Nyílik az ország - polgármesterek beszéltek arról, mire lehet számítani (Infostart)
Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András nyugodtan várja a járványvédelmi szabályok újabb enyhítését, mert jó tapasztalatokat gyűjtött az elmúlt két hétben. Eger első embere, Mirkóczki Ádám aggodalmát fejezte ki, szerinte a következő két hét kritikus lesz.
máj. 16
0:03
Az ügyészség szerint nem terjesztett álhíreket az ellenzéki gyulai férfi (Blikk)
Mint korábban megírtuk, Csóka-Szűcs János ellenzéki politikust pénteken elfogták az otthonában, majd rémhírterjesztés gyanújával vitték be a gyulai őrsre. A férfit nem tájékoztatták arról, melyik posztjáról is van szó, ezért ő értetlenül állt az ügy előtt.
máj. 16
0:03
Mészáros után Tiborcz is szabadul a részvényektől, eladta az Appeninn nagy részét a rejtélyes ingatlanmilliárdosnak (Hírstart)
Az Appeninn Holding Nyrt. pénteken arról tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsdét, hogy
máj. 16
0:06
Szombattól megnyitják a fővárosi játszótereket (444.hu)
De a felnőtteknek ott is kötelező lesz az arc eltakarása.
máj. 16
0:06
Kásler: Európában egyedülállóan sikeres a koronavírus-járvány kezelése (Propeller)
Az egészségügy fokozatos újraindításán van a hangsúly – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Fotó: MTI/Máthé Zoltán A közlemény beszámolt róla: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kórházak főigazgatóinak tartott videokonferencián azt mondta, hogy Európában egyedülállóan sikere
máj. 16
0:07
Szerva itt, asztalcsere ott: ilyenek lettek a felújított pingpongasztalok a Városligetiben (Blikk)
Magad uram, ha szolgád nincs – a régi közmondást követve újított fel három pingpongasztalt a budapesti Városligetben Torday-Nagy Szabolcs (43) a barátaival.
máj. 16
0:10
Hadházyék a gyulai rendőrkapitányság elé vonultak, hogy kiálljanak a véleménye miatt előállított férfi mellett (444.hu)
Csóka-Szűcs János még mindig nem kapta vissza a lefoglalt számítógépét és telefonját.
máj. 16
0:10
Egyesülhet a Takarék Csoport és az MKB (Propeller)
Közös pénzügyi holding társaság létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB), hogy megvizsgálják egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét, a bankok közti szinergiák, valamint az együttműködésükben rejlő jelentős működési és költségoptimalizálási potenc
máj. 16
0:11
Megszólalt Hopp Csilla ügyvédje: „Fel voltunk készülve arra, hogy idővel jön majd egy idézés” (Blikk)
Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsította meg a rendőrség Hopp Csillát, L.L. Junior volt párját. Ügyvédje, Horváth B. Gábor a Mokka műsorában elmondta: bár Csillát felzaklatta az újabb esemény, már annyi minden nehézségen keresztül ment, hogy ezzel is megbirkózik majd.
máj. 16
0:14
Egy ellenzéki képviselő 150 ezres bírságot kapott a dudálós tüntetés miatt (444.hu)
Ettől függetlenül jövő héten ugyanúgy ott lesz.
máj. 16
0:14
Gigantikus tűzijátékot ígérnek idén augusztus 20-ára (Propeller)
Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni idén augusztus 20-án – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója egy podcastben - írja az Index. Fotó: MTI/Mónus Márton A show a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható. Újdonság lesz, hogy már egy nappal az államalapításunk ünnepe előtt
máj. 16
0:15
Fúzió: közös pénzügyi társaság létrehozásán tárgyal az Mtb és az Mkb bank (Blikk)
Közös pénzügyi holding társaság létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB), hogy megvizsgálják egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét, a bankok közti szinergiák, valamint az együttműködésükben rejlő jelentős működési és költségoptimalizálási potenc
máj. 16
0:18
A kormány 38 millióval támogatja az együttműködést Novák Katalin nemzetközi szervezetével (444.hu)
A szervezet idén őszre tervezi a budapesti csúcstalálkozóját.
máj. 16
0:18
Varga Judit megvédte a "rémhírterjesztőkre" lecsapó rendőröket (Propeller)
Az igazságügyi miniszter volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége. Varga Juditot arról is kérdezték, hogy mi a véleménye a hatóságok által tévesen előállított, állítólag rémhírt (igazából saját véleményt) terjesztő emberek ügyéről. Az igazságügyi miniszter erre azt felelte, hogy "Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik." Mint mondta, előf
máj. 16
0:22
Kína a magyar kormánnyal együtt akadályozza, hogy Tajvan csatlakozzon a WHO-hoz (444.hu)
Ez a részlet a magyar közleményekből valahogy kimaradt.
máj. 16
1:09
Eddig az ország 33 idősotthonában jelent meg a koronavírus, ebből 20 vidéki intézmény (Hírstart)
Részletes adatokat közölt a hazai idősotthonok átfertőzödöttségéről a kormányzati vírusportál. Ezekből ugyanis kiolvasható, milyen különösen súlyosnak tűnik a helyzet Budapesten, legalábbis főként a fővárosra vonatkozó adatokat részletezik alaposabban.
máj. 16
1:33
Megszűnt az eljárás a gyulai facebookos ellen is, nem terjesztett rémhírt a kórházi ágyak kiürítéséről (Hírstart)
A Békés Megyei Főügyészség megbízott főügyészhelyettese a Media1-et arról tájékoztatta péntek délután, hogy a mai napon elfogadták Csóka-Szűcs János gyulai ügyészségen tett panaszát, így a facebookozó, akiből szerdán azért vált gyanúsított, mert közzétette, hány ágyat kellett kiüríteni a gyulai kórházban,
máj. 16
2:09
Egészségügy újranyitása: a fokozatosságon van a hangsúly (Hírstart)
Európában egyedülállóan sikeresen kezeljük az új koronavírus-járványt, köszönhetőn az időben meghozott kormányzati korlátozó intézkedéseknek, a kórházak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közötti folyamatos együttműködésnek...
máj. 16
2:51
Több ezer ember életét mentette meg a légszennyezés csökkenése Kínában (Hírstart)
A koronavírus miatt elrendelt karantén nem csupán a Covid-19 betegség terjedését gátolta meg, hanem jelentősen javította a levegő minőségét is.
máj. 16
3:03
Egyre fogy a levegő Orbán körül Brüsszelben? (Hírstart)
Dobrev Klára, a DK EP-képviselője szerint a magyar miniszterelnököt egyre kevesebben támogatják az uniós vezetők közül, ennek pedig nem csak a Fideszre, de az egész országra nézve súlyos következményei lehetnek.
máj. 16
3:33
Mi más juthatna Vágónak Trianonról eszébe, mint a nácizás? (Hírstart)
A Harmadik Birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot Gyurcsány pártjának az elnökségi tagja.
máj. 16
3:39
A katonaság szakította őket ketté, ám a múltbéli érzelmek azóta sem enyhültek: 52 évvel ezelőtti szerelmét keresi egy idős miskolci férfi (Blikk)
Azt mondják, az ember csak egyszer szeret igazán. Ezt tapasztalta meg Boros Sándor (70) is a saját bőrén, aki 52 évvel ezelőtti szerelmét nem tudja feledni.
máj. 16
3:39
A kormány 38 millióval támogatja az együttműködést Novák Katalin nemzetközi szervezetével (Hírstart)
A szervezet idén őszre tervezi a budapesti csúcstalálkozóját.
máj. 16
3:45
Szervezete nem bírta tovább az állandó stresszt: sztrókot kapott a 20 éve eltűnt Till Tamás édesanyja (Blikk)
Pokoli héten van túl a 20 éve nyomtalanul eltűnt Till Tamás édesanyja.
máj. 16
3:57
Pest megye szabadul a korlátozásoktól, sokan mégsem örülhetnek teljesen: mi lesz azokkal, akik az utca „rossz” oldalán élnek? (Blikk)
Sóvárgó, irigykedő tekintetek perzselik a közeljövőben azokat az utcákat, amelyeknek lakói igazán bizarr helyzetbe kerültek a járványhelyzet miatti korlátozások, illetve azok enyhítése miatt.
máj. 16
3:57
“Ellenkezik a Balaton-törvény szellemiségével közforgalmú balatoni kikötők eladása” (Hírstart)
“Ellenkezik a Balaton-törvény szellemiségével, hogy közforgalmú balatoni kikötőket adjanak el, ráadásul olyan településeken, ahol ezek egyetlen lehetőséget jelentenek a víz szabad megközelítéséhez a fizetős strandokon kívül” – mondta Huszár Szilvia, a Lechner Nonprofit Kft. szakértője a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki online ülésén. Bóka I
máj. 16
4:09
„Talán lehettem volna koncentráltabb” – A döntő előtt nem sokkal kellett távoznia az Exatlon legújabb kiesőjének (Blikk)
La Romana – Újabb párbaj, újabb kieső: ezúttal a Bajnokok csapata rövidült meg egy taggal, a wakeboard-világbajnok Orbán Olivér távozott a TV2 sportreality-jéből, az Exatlon Hungary-ből.
máj. 16
4:51
A járvány miatt csúszik a balatoni vízparti tervek egyeztetése (Hírstart)
A járvány miatt késik, de amint lehet, várhatóan nyáron megkezdik az egyeztetéseket a 44 Balaton-parti településsel külön-külön az új vízparti tervekről – mondta Füleki Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki online ülésén.   A tavaly életbe lépett új területrendezési tör
máj. 16
5:15
Ugrásszerűen megnőtt a Zala megyei koronavírus-fertőzöttek száma (ATV)
Ugrásszerűen megnőtt a Zala megyei koronavírus-fertőzöttek száma. Volt olyan nap, amikor a megyében több új esetet regisztráltak, mint Budapesten. A betegek jó része valamilyen zárt közösségben él: a két zalaegerszegi idősotthonban is többen elkapták a vírust. A hivatalos adatok szerint tegnapig négyen haltak bele a fertőzésbe.
máj. 16
5:33
Negatív teszteredményét mindig magánál hordja Barta Sylvia (BorsOnline)
Felépült a koronavírusból Barta Sylvia! A TV2 időjósa küzdelmes két hónapot tudhat maga mögött, de nagyon boldog, hogy mindez már a múlté. Exkluzív interjút adott a Ripostnak.
máj. 16
5:54
„Hetven kilométeren belül nem volt más munka" (24.hu)
Romániából jóval kevesebb idénymunkás érkezik, így a földeken állásukat vesztett színészek és ékszerészek is dolgoznak.
máj. 16
6:03
Megjelent a rendelet a kijárási korlátozások további enyhítéséről - íme a részletek (Infostart)
A pénteki Magyar Közlönyben részletesen szerepelnek a kijárási korlátozások lazításának következő fázisára vonatkozó szabályok.
máj. 16
6:24
Orbánnak nem kell az osztrák őszinteség (Alternatív Energia)
A miniszterelnök mintának nevezte Ausztria intézkedéseit, de épp az ellenkezőjét teszi Budapesttel, mint a jobboldali osztrák kormány az ellenzéki Béccsel.
máj. 16
6:33
Jelentős átalakítás a budai Vár oldalában (Infostart)
Sétaparkká alakítják a rekonstrukció során az Ellyps sétányt, egységes utcabútorokkal, erózióvédő növénytakaróval.
máj. 16
6:33
Jakab Ferenc virológus: A koronavírus még sokáig itt lesz velünk (ATV)
Fel kell készülni arra, hogy újra és újra fel fog bukkanni a koronavírus, különösen influenzaszezonban. Oltóanyag leghamarabb egy év múlva várható, ám az antivirális gyógyszereket illetően a Pécsi Tudományegyetem kutatói bizakodóak - mondta a Heteknek Jakab Ferenc virológusprofesszor, a Koronavírus-kutató Akciócsoport vezetője.
máj. 16
6:33
150 ezer forintra büntették a "dudálós tüntetésen" résztvevő ellenzéki képviselőt (Hírstart)
150 ezer forintra büntették ez egyik ellenzéki képviselőt, aki a Hadházy Ákosék által szervezett "dudálós tüntetésen" részt vett - mondta az ATV A nap híre című műsorában Szaniszló Sándor.
máj. 16
6:57
Léket üthet a balatoni magánflottán a Bahart (Alternatív Energia)
A koronavírus-járvány közepén emelte meg drasztikusan a Bahart a séta- és rendezvényhajózó cégek kikötői bérleti díjait.
máj. 16
6:59
Karácsony Gergely: teljesen egyértelmű, hogy itt a nyitás ideje (Alternatív Energia)
Minden bezárt nap milliárdos veszteség. Ha az iparűzési adóbevétel a felére csökken, fejre áll a város – állítja Karácsony Gergely főpolgármester.
máj. 16
7:00
Kijött a rendelet, így néznek ki a további vidéki nyitás részletei (24.hu)
Enyhülnek a közmunkaprogram feltételei is.
máj. 16
7:03
Deutsch Vadai rémhírterjesztő feljelentése bukásáról (888.hu)
Deutsch Tamás fideszes EP képviselő Facebook-bejegyzésében reagált Vadai Ágnes DK-s politikus szélsőséges feljelentésére ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője ellen.
máj. 16
7:15
Budapesten megvalósult az egység: ellenzéki és fideszes polgármesterek is a nyitás mellett vannak (Hírstart)
Fokozatosan és óvatosan, de a fővárosi kerületek vezetőinek többsége egyetért azzal, hogy itt az ideje lazítani a kijárási korlátozásokon, és hasonló véleményen van a főpolgármester is. Információt azonban továbbra sem kapnak a pontos járványügyi adatokról. Orbán Viktor eközben az időt húzza, és járványügyi szakemberekkel is egyeztetni akar.
máj. 16
7:17
Orbán: Készen állok visszaadni a különhatalmat még ebben a hónapban (Hírstart)
Ezt Belgrádban jelentette be, ahová azután utazott el, hogy közölte az EU-val: Brüsszelbe elmenni nem ér rá.
máj. 16
7:18
Viharos szél és eső csap le az országra: durva idő keseríti meg a hétvégét (Ripost)
Szombaton alig látjuk majd a napot, vasárnap pedig már a szél is bonyolítja az időt.
máj. 16
7:21
Bakondi: ha a járvány miatti korlátozásokat feloldják, megindulhat az illegális migráció (Hírstart)
Magyarország a bevált migrációs politikáján nem kíván változtatni – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
máj. 16
7:21
Guruló nyaralók a Balatonon, Adrián - így utaznak mostantól a magyarok? (Pénzcentrum)
A koronavírus egyelőre az életünk része, és ha a járvány lecseng, valószínűleg akkor sem lesz minden ugyanolyan, mint korábban volt. Feltételzhető, hogy megváltoznak például az utazási szokások, az utazni vágyók számára az elsődleges...
máj. 16
7:30
Párbeszéd helyett hárítja a felelősséget a kormány (Alternatív Energia)
Nehéz nem a felelősség áthárításaként értelmezni azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormánya szombati határidővel váratlanul mégis kikérte a fővárosi önkormányzatok véleményét a kijárási korlátozások feloldásáról – állapították meg Népszavának nyilatkozó ellenzéki politikusok. „Úgy kellene javaslatokat tennünk, hogy nincsenek pontos, hiteles, r
máj. 16
7:33
A koronavírus mellett a gyilkos madárkór is sújtja a hazai baromfitenyésztőket (Napi)
Az embereket tömegesen fertőző koronavírusról szóló hírek nagyrészt kiszorították a médiából a hazai madárinfluenza megjelenését. Pedig a járvány tovább csökkentheti a baromfitenyésztésből élők, amúgy is zsugorodó számát – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.
máj. 16
7:33
„Talán lehettem volna koncentráltabb” – A döntő előtt nem sokkal kellett távoznia az Exatlon legújabb kiesőjének (Hírstart)
La Romana – Újabb párbaj, újabb kieső: ezúttal a Bajnokok csapata rövidült meg egy taggal, a wakeboard-világbajnok Orbán Olivér távozott a TV2 sportreality-jéből, az Exatlon Hungary-ből.
máj. 16
7:45
Szombat: 3473 (+56) beazonosított fertőzött (888.hu)
Tovább csökken az aktív fertőzöttek száma.
máj. 16
7:45
3473 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 6 idős krónikus beteg (Pénzcentrum)
3473 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 448 főre emelkedett az elhunytak száma, 1371-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést...

Keresés