2020. május 31. vasárnap

máj. 31
0:06
Az MSZP szénája még mindig jól áll a magánadakozóknál - mégis nagy a mínusz (Infostart)
125 millió forint mínusszal zárta a tavalyi évet a szocialista párt, az LMP 7 millió pluszban. Elszámoltak a pártok.
máj. 31
0:06
„A fiam élete megváltozhat, ami fantasztikus lenne” – Most kell a legnagyobb segítség az Sma-s Noelnek (Blikk)
Egyre optimistábbak a kilenc hónapos Ölyüs Noel szülei, bíznak benne, hogy beteg gyermekük születésnapjára (július 12.) összegyűlik az a 700 millió forint, ami Zentének (2) és Leventének (2) is sikerült tavaly. Az erdélyi magyar kisfiú hozzájuk hasonlóan ugyanis gerincvelői izomsorvadásban, SMA-ban szenved. A család egyetlen reménye a csillagászati
máj. 31
0:10
Havi egy szabadnapot és 12 órás munkaidőt hozhat egy válság utáni javaslat? (Infostart)
A Vasas Szakszervezeti Szövetség bújtatott kizsákmányolástól tart.
máj. 31
0:10
Megvannak az ötös lottó nyerőszámai, kinek szerencsés a mai nap? (Blikk)
A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
máj. 31
0:14
Több mint száz kistelepülésen alakítanak ki szolgálati lakásokat (Infostart)
Több mint száz kistelepülésen alakítanak ki szolgálati lakásokat, erre ötmilliárd forintos keretösszeget különítettek el a Magyar falu programban - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Vasegerszegen, egy szolgálati lakás átadásán.
máj. 31
0:14
„Miniszterelnök Úr, most az Önök kezében van a változtatás lehetősége” – Ezért írt levelet Orbánnak a Magyar Orvosi Kamara elnöke (Blikk)
Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke az Orbán Viktor, miniszterelnöknek címzett nyílt levelében az orvosi bérek rendezését kérte.
máj. 31
0:18
Megkezdődött a balatoni vitorlás szezon (Infostart)
A Balaton megkoszorúzásával és szolid ünnepséggel vette kezdetét az idei vitorlás szezon szombat délelőtt Balatonfüreden.
máj. 31
0:18
Varga Judit megnyitotta az eperszezont (Blikk)
Varga Judit, igazságügyi miniszter szombaton megnyitotta az eperszezont.
máj. 31
0:22
A járványveszély nem múlt el - KormányinfóPlusz az intézkedésekről (Infostart)
A koronavírus-járvány elleni védekezés eddig sikeres volt, de a járványveszély nem múlt el, ezért fenn kell tartani a járványügyi készültséget - mondta a kormányszóvivő szombaton, a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón.
máj. 31
1:00
Újabb 8 illegális migráns Hercegszántónál (Police)
Újabb 8 illegális migráns Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 00:50 Valamennyien jogellenesen jutottak be hazánk területére.
máj. 31
1:48
Bkk: Az érettségi után is marad a normál menetrend (Hírstart)
A teljes kapacitást biztosító normál menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok az érettségi után is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az Mti-vel.
máj. 31
2:06
Pünkösdvasárnap és -hétfőn ünnepnapi, illetve munkaszüneti menetrend lesz érvényben (Hírstart)
Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint indulnak.
máj. 31
2:24
Tovább bővülnek az egészségügyi ellátások (Hírstart)
A szervezett szűréseken való részvétel a Nemzeti Népegészségügyi Központ által, személyre szólóan kiküldött meghívóval, továbbra is előre egyeztetett időpontban történik. A szűrővizsgálatok bevezetésénél is érvényes a fokozatosság, csak a járványügyi szabályoknak megfelelő, meghatározott számú beteget tudnak fogadni. A HUNCHEST tüdőrákszűrő program
máj. 31
3:24
Ismét illegális migránsok Hercegszántónál (Police)
Ismét illegális migránsok Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 03:12 A 2 illegális migráns jogellenesen jutott be hazánk területére.
máj. 31
3:42
Kozma Imre: pünkösd üzenete az "egymást értés csodája" (Hírstart)
Pünkösd üzenete az "egymást értés csodája" – fogalmazott Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője az M1 szombat esti műsorában. Fotó: maltai.hu Az atya azt mondta: az európai kereszténység sorsdöntő helyzetben van, döntés előtt áll, hogy van-e elegendő hite, akarata és küldetéstudata, hogy megjelenítse a keresztény örökséget, az
máj. 31
4:30
Ismét illegális migránsokat fogtak a rendőrök Hercegszántónál (Police)
Ismét illegális migránsokat fogtak a rendőrök Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 04:20 A 4 illegális migráns jogellenesen jutott be Magyarország területére.
máj. 31
4:30
A baloldal mindig nemet mondott a határon túli magyarságra (Hírstart)
A baloldal, ha tehette, mindig rárontott a magyar nemzetre, mint a 2004. december 5-i népszavazáson.
máj. 31
4:36
Újabb illegális migránsok Hercegszántónál (Police)
Újabb illegális migránsok Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 04:28 Az 5 illegális migráns jogellenesen jutott be Magyarország területére.
máj. 31
4:36
Hogyan indul újra az élet? – Szentkirályi Alexandra válaszol (Hírstart)
Csok, moratórium, támogatások: a kormányszóvivő a Facebookon tájékoztatott.
máj. 31
4:54
Nem volt telitalálat a lottón, íme a nyerőszámok (24.hu)
A négytalálatos 1,3 millió forintot ér.
máj. 31
4:54
Több mint száz kistelepülésen alakítanak ki szolgálati lakásokat a Magyar falu program keretében (Hírstart)
Tavaly és idén is egyaránt 150 milliárd forint a keretösszege a Magyar falu programnak.
máj. 31
5:00
Használ a vérplazmás kezelés (Hírstart)
Pillanatnyilag négy - eredetileg súlyos és krónikus - betegen alkalmazzák a vérplazmás kezelést a koronavírus ellen.
máj. 31
5:09
Felpörgette a digitális bankolást a járványhelyzet (GazdaságPortál)
Felgyorsította a bankhasználat digitalizációját, átalakította a korábbi szokásokat a pandémiás helyzet. Az Erste Banknál megugrott a digitálisan aktív ügyfelek száma, a NetBankban és a MobilBankban a tranzakciók száma az egy évvel korábbi kétharmadával- illetve csaknem a háromszorosára nőtt, az elektronikusan befizetett csekkek száma pedig a korább
máj. 31
5:18
Tovább enyhítik a korlátozásokat Európa-szerte (ATV)
Többen összegyűlhetnek szabadtéren, megkezdődnek a futballmérkőzések, és dokumentáció nélkül lehet belföldön utazni. Ezekkel a lépésekkel enyhítik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat több európai országban, miután folyamatosan csökken a fertőzések száma.
máj. 31
5:18
Felpörgette a digitális bankolást a járványhelyzet (Hírstart)
Felgyorsította a bankhasználat digitalizációját, átalakította a korábbi szokásokat a pandémiás helyzet. Az Erste Banknál megugrott a digitálisan aktív ügyfelek száma, a NetBankban és a MobilBankban a tranzakciók száma az egy évvel korábbi kétharmadával- illetve csaknem a háromszorosára nőtt, az elektronikusan befizetett csekkek száma pedig a korább
máj. 31
5:36
Fertőtlenítés, óvintézkedések, szigorú szabályok: így zajlott a fürdők újranyitása (Blikk)
A pünkösdi hétvégén már kinyit a strandok és fürdők többsége, és szigorú szabályokat kell betartaniuk a vendégeknek.
máj. 31
5:42
Két év javítóintézetre ítéltek egy iskolatársát hátba szúró lányt (Hírstart)
A Tatabányai Törvényszék pénteken jogerősen két év, javítóintézetben letöltendő büntetésre ítélt egy tizenhárom éves lányt, aki hátba szúrta tizenöt éves iskolatársát egy esztergomi gyermekotthonban – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. Borbély Veronika helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint az elkövető 2019. december 29-én minden
máj. 31
5:48
Pünkösdi menetrend: ünnepi misék, istentiszteletek vasárnap (Infostart)
Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről. A koronavírus-járvány miatt a szertartásokon biztonsági előírások betartásával vehetnek részt a hívek.
máj. 31
6:24
Terézvárosban fogtak el két kábítószer-kereskedőt; még aznap azonosították és elfogták a két „felettük álló” dílert is (Police)
Terézvárosban fogtak el két kábítószer-kereskedőt; még aznap azonosították és elfogták a két „felettük álló” dílert is Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 05:38 A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályával együttműködve közösen számolták fel a
máj. 31
6:30
2 illegális migránst fogtak el a rendőrök Röszkén (Police)
2 illegális migránst fogtak el a rendőrök Röszkén Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 06:15 Járműszerelvényben megbújva akartak Magyarország területére belépni.
máj. 31
6:30
Gálvölgyi János Páger Antalt idézve fejtette meg, hogy mi az a színészet (ATV)
Gálvölgyi János az 1968-as Ki Mit Tudon tűnt fel hangutánzó parodistaként. A zsűri elnöke az a Major Tamás volt, aki torkaszakadtából nevetett Gálvölgyi produkcióján. Gálvölgyi Jánost a Heti Napló stábja látogatta meg.
máj. 31
6:39
Kelet-Közép-Európa távközlési piacát kevésbé érintheti a válság (GazdaságPortál)
A koronavírus-járvány kezdete óta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Nmhh) rendszeresen készít összefoglalókat a hírközlési piac alakulásáról, amelyekhez többek között nemzetközi elemzőcégek előrejelzéseit és távközlési vállalatok elemzéseit veszi alapul. A májusi összefoglalók kiemelt témái közé tartozik a távközlési cégek jövője és a mobilte
máj. 31
7:06
A gyereknap, az gyereknap (Police)
A gyereknap, az gyereknap ORFK Kommunikációs Szolgálat2020. 05. 31., v - 06:55 Bár idén kicsit másként ünnepeljük, de azért nem tűnt el a gyereknap. Bebizonyítjuk :)
máj. 31
7:09
Újra volán mögött az ország (GazdaságPortál)
Megnövekedett az autóforgalom, érdemes felkészülnünk a visszaállásra Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának tájékoztatása alapján a kijárási korlátozások folyamatos feloldásával növekedett a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma. Érezhetően sűrűsödött az autóforgalom, az elkövetkezendő időszakban pedig ez várhatóan tovább fo
máj. 31
7:12
Újra volán mögött az ország (Hírstart)
Megnövekedett az autóforgalom, érdemes felkészülnünk a visszaállásra Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának tájékoztatása alapján a kijárási korlátozások folyamatos feloldásával növekedett a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma. Érezhetően sűrűsödött az autóforgalom, az elkövetkezendő időszakban pedig ez várhatóan tovább fo
máj. 31
7:24
Emberölés Gyulán (Police)
Emberölés Gyulán Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 07:09 A rendőrök előállítottak egy férfit, mert a gyanú szerint késsel megsebesített két embert. Az egyik sérült meghalt.
máj. 31
7:36
Iskolaőrség: Nyugalmazott rendőröket is várnak (ATV)
Megvonná a kormány a családi pótlékot azoknak a gyermekeknek és fiataloknak a szüleitől, akik erőszakosan viselkednek az iskolában. Horváth László miniszterelnöki megbízott szerint a kormány az iskolai erőszak visszaszorításért, több más szigorítást is bevezet, például iskolaőrséget hoz létre. Ennek soraiba többek között nyugalmazott rendőröket is
máj. 31
7:36
Kábítószergyanús anyagokat találtak a győri járőrök egy autóban (Police)
Kábítószergyanús anyagokat találtak a győri járőrök egy autóban Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 07:25 A nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a jármű utasait.
máj. 31
7:36
A fehér emberek kiírtásáról hallucinálnak egy új könyvben (888)
Minőségi irodalom.
máj. 31
8:00
Itt a hír, amire a tengerpartra vágyók vártak (Infostart)
Közleményben jelentett be a az utazási irodák szövetsége.
máj. 31
8:00
Összefoglaló Győr-Moson-Sopron megyéből (Police)
Összefoglaló Győr-Moson-Sopron megyéből Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 07:51
máj. 31
8:03
Heti abszurd: Zárt kapus (Népszava)
Nincs azzal semmi baj, hogy egy magyar férfiember, lett légyen miniszter, szereti a sportot. Sőt! Magam is magyar férfiember volnék, mindenem a foci. Mondanom sem kell, hogy nagyon megviseltek az elmúlt hónapok a csapatom nélkül. Amikor kiderült, hogy az aranylábúak újra pályára léphetnek, ráadásul a méltán népszerű Magyar Kupa elődöntőjében, már d
máj. 31
8:06
Lezárt akta: Ismerősét rabolta ki, a rendőrök elfogták (Police)
Lezárt akta: Ismerősét rabolta ki, a rendőrök elfogtákBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 08:05 Vádemelést javasolnak a kecskeméti rendőrök egy 22 éves helyi férfi ellen, aki a gyanú szerint barátját rabolta ki.
máj. 31
8:18
Révfülöp polgármestere egy tucat vaddisznó becsapdázása után megelégelte a dolgot (Infostart)
A Balaton északi parti nádasai egyre jobban tele vannak vaddisznókkal, vannak példányok, amelyek már ott születnek és nem is akarnak onnan elmenni. Ez pedig az embernek nyilván nem tetszik.
máj. 31
8:18
Ma sem számíthatunk nagy melegre! Esős, szeles vasárnap elé nézünk (Lokál)
Ma sem lesz kirándulós idő, ne felejtsük otthon az esernyőt,  egy hidegörvény miatt tovább vastagszik felettünk a felhőzet és sokfelé várható eső, zápor.
máj. 31
8:30
Lopás miatt kell felelnie (Police)
Lopás miatt kell felelnie Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 08:17 Befejezték a vizsgálatot a rendőrök annak a nőnek az ügyében, aki a pécsi vásártéren lopott egy árustól.
máj. 31
8:36
Kentaurbeszéd – Fabiny Tamás: Bábel és pünkösd (Népszava)
.
máj. 31
8:39
Pünkösdi áldás helikopterről (Mandiner)
Szederkényi Károly c. prépost, esperes, a gazdagréti Szent Angyalok-templom plébánosa emelkedett a magasba.
máj. 31
8:42
Rendőrkézen a kerékpártolvaj (Police)
Rendőrkézen a kerékpártolvaj Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 07:51 A Kisteleki Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki egy 19 éves férfit, aki elvitt egy kerékpárt a városból. Lopás miatt indult eljárás ellene.
máj. 31
8:54
Szóváltásból tettlegesség – rendőrkézen a garázda (Police)
Szóváltásból tettlegesség – rendőrkézen a garázda Vas Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 31., v - 08:47 A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügy körülményeit.

Keresés