2020. május 2. szombat

máj. 2
0:00
Azt hitte, hogy a haragosáé a robogó, váratlan dolgot tett vele (Ripost)
Döbbenetes okkal magyarázta a rendőröknek, miért lopta el a motorkerékpárt.
máj. 2
0:06
A debreceni végzős diákok egy napra megkapják a nagyerdei strandot – ígéri a polgármester (Blikk)
A nyáron egy napra a végzős diákoké lesz az új nagyerdei strand, az önkormányzat ezzel kárpótolja a fiatalokat az elmaradt ballagások miatt – közölte a cívisváros polgármestere a diákoknak írt és az MTI-hez is eljuttatott levelében pénteken.
máj. 2
0:06
Így mehet hétfőtől szakrendelésre, háziorvoshoz, fogorvoshoz, kórházba (Infostart)
A kijárási korlátozások elrendelésével együtt állították le gyakorlatilag a teljes magyar egészségügyet a sürgős ellátások és a koronavírusos betegek kezelésének kivételével. Most fokozatosan indítják újra - az is kiderült, hol milyen feltételeknek kell megfelelni.
máj. 2
0:06
Koronavírus: fontos bejelentést tett a MÁV (Napi)
Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében.
máj. 2
0:06
Ötmilliárd forintért írtak ki közbeszerzést tanácsadásra az Orbán Ráhel ismerőseihez köthető állami cégek (168 Óra Online)
„Tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére” címmel jelent meg egy ötmilliárd forintos, turisztikai témájú közbeszezési kiírás, amiről Hadházy Ákos független parlamenti képviselő írt a Facebookon, amit a 444.hu vett észre.
máj. 2
0:10
Vállalja az érettségit a diákok 97 százaléka (Blikk)
A valódi alternatíva hiánya miatt még a krónikus betegségekkel küzdő diákok is kénytelenek a járvány közelgő tetőzése ellenére hétfőn megkezdeni az érettségit – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.
máj. 2
0:10
Debrecenben strandot kapnak a végzős diákok (Infostart)
A nyáron egy napra a végzős diákoké lesz az új nagyerdei strand, az önkormányzat ezzel kárpótolja a fiatalokat az elmaradt ballagások miatt - közölte a cívisváros polgármestere a diákoknak írt levelében pénteken.
máj. 2
0:10
A járvány miatt erősödött a készpénzőrület - mégis eltűntek az ötszázasok (Napi)
A friss jegybanki adatok szerint az utóbbi egy évben is tartott a készpénzőrület Magyarországon - egy forintcímletből azonban kevesebb van forgalomban, mint 2019. március végén.
máj. 2
0:10
Európa Tanács: az Orbán-kormány 2010 óta szisztematikusan dolgozik a magyar sajtószabadság leépítésén (168 Óra Online)
"A közmédia Oroszországban, Lengyelországban és Magyarországon a kormány szócsövévé vált, amely kényelmes propagandaeszközként működik a választások előtt és alatt" - állapította meg az Európa Tanács friss jelentése a média helyzetéről Európában, amelyet az Index szemlézett. A dokumentum azt is hozzáteszi, hogy a
máj. 2
0:14
Lesz következménye a magyar–román csörtének? Ez Gyarmati István válasza (Blikk)
Három gyors kérdés Gyarmati Istvántól a témában!
máj. 2
0:14
Jönnek a tiltások: nem minden egyházmegyében nyílnak meg a kapuk (Infostart)
Bár csütörtökön még úgy tűnt, fizikailag legalább vidéken újraindulhat a közösségi hitélet, sorra jelennek meg a hivatalos egyházmegyei állásfoglalások.
máj. 2
0:14
Három megye is fertőzöttebb Pest megyénél lakosságarányosan, ott mégis lazítanak a kijárási korlátozásokon (168 Óra Online)
Míg vidéken elkezdi lazítani május 4-től a koronavírus miatt hozott korlátozó intézkedéseket a kormány, addig Budapesten és környékén marad a szigor – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán. Ezt azzal indokolják: a fővárosban és Pest megyében található az aktív fertőzöttek 70 százaléka.
máj. 2
0:18
Ezt tegye, ha sok a szemét otthon (Blikk)
A Blikk egy sokakat érintő problémával fordult az operatív törzshöz!
máj. 2
0:18
Felszálltak az első újraindított járatok Ferihegyről (Infostart)
Az utasok betartották a biztonsági intézkedéseket.
máj. 2
0:22
Hangyaszorgalommal varrnak a magyar egészségügynek (Infostart)
Maszkokat és védőruhákat készítenek a fogvatartottak.
máj. 2
1:12
A polgármester szórta vissza az illegális helyen lerakott szemetet egy pápai család udvarára (Hírstart)
A polgármester először a közösségi oldalán üzent a családnak, hogy ha nem szállíttatják el szabályosan a szemetet, ő maga viszi vissza. Így is tett. Az akcióról pedig videó is készült.
máj. 2
3:12
Babát vár Eszter, akit egy lezuhant faág bénított le – Így kezdett új életet a mindent megváltoztató vihar után (Blikk)
Hatalmas akaraterővel tanult meg újra járni Delbó Eszter, az a győri anyuka és néptáncoktató, akire 2017. június 23-án rázuhant egy sokmázsás faág a viharban. Napokig feküdt életveszélyben. Most elárulta: harmadik babájukat várják a férjével, Zoller Tamással.
máj. 2
3:54
Nem tudta, Orbán úr? Pest megyénél lakosságarányosan három fertőzöttebb megyénk is van (Hírstart)
Vidéken elkezdi lazítani május 4-től a koronavírus miatt hozott korlátozó intézkedéseit a kormány, de Budapesten és környékén marad a szigor – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán. Ezt azzal indokolják: a fővárosban és Pest megyében található az aktív fertőzöttek 70 százaléka. De vajon mi a helyzet akkor, ha a lakosság számához viszony
máj. 2
4:00
Megkezdődtek a mintavételek (Hírstart)
A Szegedi Tudományegyetem péntek reggel, az országos járványügyi kutatás részeként, megkezdte a mintavételeket — jelezte közleményében az intézmény.
máj. 2
4:04
Hétfőn újra kinyit a vidéki vadaspark (Hírstart)
Szigorú óvintézkedések mellett megnyitja kapuit a Kecskeméti Vadaspark.
máj. 2
4:30
Hatvanéves az ország egyetlen vidámparkja, május 9-én újranyitják (Hírstart)
A Debrecenben található vidámpark a járványhelyzet miatt március 17-e óta zárva tart, de a járványügyi enyhítő rendelkezéseknek köszönhetően újranyitják.
máj. 2
4:30
Koronavírus – Hatvan éves az ország egyetlen vidámparkja, május 9-én újranyitják (GazdaságPortál)
Hatvan évvel ezelőtt, 1960. május elsején nyitotta meg kapuit először a debreceni Nagyerdőben az akkori nevén Lúdas Matyi Vidámpark, amely társadalmi munkával épült meg a vele összevont állatkerttel együtt – közölte az intézmény igazgatója pénteken az MTI-vel. Nagy Gergely Sándor hozzátette: az elmúlt évtizedekben látogatók generációi nőttek fel ör
máj. 2
5:54
Már arcfelismeréssel is azonosíthatnak a rendőrök (ATV)
Május elsejétől megváltozhat a rendőri igazoltatás menetet. Azokat, akik valamilyen ok miatt nem igazolják magukat, azonosíthatja a rendőr. Mostantól ugyanis - egy tavaly elfogadott jogszabály alapján - arra is lehetőség van, hogy a rendőr fényképet készítsen, és az adatbázisban meglévő találatokat használja fel az azonosításhoz. A jogvédőknek vann
máj. 2
6:15
„Hetekig vártam a semmiért”- Gyorsan vesztik el munkájukat az emberek, de segítséget csak lassan kapnak (Alternatív Energia)
Van, aki két hónap alatt sem jutott álláskeresési járadékhoz.
máj. 2
6:18
Még az utcára sem lehet kimenni: lezárják ezeket a magyar városokat a hétvégére (Ripost)
Több városban is szigorítottak a kijárási korlátozáson. Van, ahol kijárási tilalmat vezettek be, máshol azt is megszabják, mennyi ideig lehet kutyát sétáltatni.
máj. 2
6:20
Elképesztő: Karácsony azért nem megy a Pesti úti idősotthonba, mert látogatási tilalom van (Ripost)
Egy hónapja tombol a járvány a Pesti úti Idősek Otthonában, de az intézmény fenntartója, Karácsony Gergely főpolgármester azóta se tette be oda a lábát! Valamitől fél? Nem mer az idős emberek szemébe nézni? Fél, hogy aztán nem tud majd aludni? A Ripost kérdésére, hogy miért is nem kíváncsi a szörnyű helyzetben lévő lakókra, Karácsony Gergely a köve
máj. 2
6:30
Szabad ország, szabad Országgyűlés: Harminc éve volt az első alakuló ülés (ATV)
Május 2-án lesz harminc éve, hogy 1990-ben megtartotta alakuló ülését az első szabad Országgyűlés, ahol az MDF és az SZDSZ megállapodása nyomán Göncz Árpád írót választották meg ideiglenes köztársasági elnöknek.
máj. 2
6:42
Harminc éve szabadon – Az Országgyűlés alakulása 1990 óta (Igényes férfi)
Az Mtva Sajtóadatbankjának összeállítása a parlamenti képviselői helyek megoszlásáról a parlamenti ciklusokban.
máj. 2
6:48
Egészen megváltozott kívülről Budapest egyik közismert temploma - galéria (Infostart)
A korábban sárga templom krémszínű lett, és kívülről teljesen megújult. A munkálatok hamarosan a beltérben folytatódnak.
máj. 2
6:48
Szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődik hétfőn az érettségi (Igényes férfi)
Országszerte 84 284-en kezdhetik meg a vizsgákat, néhány tárgy kivételével csak írásbeliket tartanak.
máj. 2
7:06
Havonta emiatt akár 4000-en is meghalhatnak: a járvány csak olaj a tűzre Magyarországon (Pénzcentrum)
Egyre több áldozatot követel hazánkban a koronavírus járvány, egyelőre nem csökken a naponta elhunytak száma. A hivatalos közlés szerint az áldozatok nagy része idős, vagyis 65 év feletti, és gyakran nem is egy, hanem több krónikus...
máj. 2
7:12
Koronavírus: közelíti a 3 ezret a fertőzöttek száma (Napi)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
máj. 2
7:12
Így tüntette el a munka ünnepét a koronavírus (24.hu)
Képpárokkal demonstráljuk a változást.
máj. 2
7:14
Felszálltak az első újraindított járatok Ferihegyről (24.hu)
Berlinbe ment az első gép. Áprilisban az utasforgalom 99,3 százaléka kiesett.
máj. 2
7:18
Közel 3 ezer igazoltan koronavírusos beteg van Magyarországon (888.hu)
Közzétették a szombat reggeli, friss számokat.
máj. 2
7:18
Kőkemény üzenet Demszkytől Karácsonynak (Hírstart)
"Most, hogy lezárták a fővárost bizonytalan időre, az értelmetlen korlátozások sorozatával, Pestet két-három hétre, még szájzárra lehet ítélni, blokkolni, és aztán mindent Karácsonyra kenni." - olvasható Demszky Gábor legfrissebb Facebook-posztjában.
máj. 2
7:18
Koronavírus: 2942 fertőzött Magyarországon, 12 újabb haláleset egyetlen nap altt (Pénzcentrum)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg. Ezzel 335 főre emelkedett az elhunytak száma, 625-en...
máj. 2
7:18
Demszky Gábor: Most, hogy lezárták a fővárost (Igényes férfi)
Az értelmetlen korlátozások sorozatával Pestet két-három hétre még szájzárra lehet ítélni, blokkolni, és aztán mindent Karácsonyra kenni.
máj. 2
7:21
Pásztorfiúszobor orvosi maszkkal: a Hortobágyon megdermedt az élet (Alternatív Energia)
A falu aktív lakosainak jó része idegenforgalom híján minden bevételét elvesztette, s így járt az önkormányzat is.
máj. 2
7:21
Elhunyt 12 beteg, több mint 1000 embert kezelnek koronavírussal kórházban (Ripost)
2942 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 krónikus beteg.
máj. 2
7:23
Meg kell védeni a dolgozók érdekeit - Német szakszervezeti vezető üzent Orbán Viktornak (Alternatív Energia)
Reiner Hoffmann attól tart, hogy a második világháború óta nem tapasztalt gazdasági válság közeleg.
máj. 2
7:24
Újabb 12 halott itthon, 2942-re nőtt a fertőzöttek száma (Infostart)
Egy nap alatt 79-cel nőtt a betegek száma Magyarországon.
máj. 2
7:30
2942 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 12 újabb elhunyt van (ATV)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg. Ezzel 335 főre emelkedett az elhunytak száma, 625-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélege
máj. 2
7:36
Így alakul a koronavírus-fertőzöttek száma megyénként - térképen mutatjuk (Hírstart)
Továbbra is Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, a legkevesebb beteget Vas és Békés megyében regisztrálták.
máj. 2
7:48
Illegális szemétlerakó bosszantja a kaposváriakat (ATV)
Egy illegális szemétlerakó miatt háborognak egy kaposvári utca lakói. Itt nagy mennyiségben építési törmeléket helyeztek el, de az utóbbi időben ismeretlenek odahordanak mindent, még a trágyát is. Nem régen a szeles időben a kupac egy része lángra kapott, penetráns szagú füsttel lepve be a környéket.
máj. 2
7:54
Morális és alkotmányos alapok nélkül áll a rendszer – állítja Elek István, Orbán volt tanácsadója (Alternatív Energia)
Elek István a rendszerváltó politikusok egyike. Szerepe volt abban is, hogy Orbán Viktor a jobboldal vezérévé vált. A Fidesz szerinte már régen eltávolodott a polgári értékrendtől.
máj. 2
7:54
75 éve a földdel vált egyenlővé, majd nyílt meg újra a fővárosi állatkert (Igényes férfi)
Az állatok 99 százalékának nyoma veszett: megszökött, elpusztult vagy megették a budapestiek – írja a PestBuda.
máj. 2
8:06
Ünnepi ülésnapon emlékezik harminc évvel ezelőtti megalakulására az Országgyűlés (Infostart)
Az Országgyűlés ünnepi ülésnapon emlékezik arra, hogy harminc évvel ezelőtt tartotta alakuló ülését a rendszerváltás utáni első szabad választások eredményeként létrejött parlament.
máj. 2
8:06
Rendkívüli! 33 éves férfi a koronavírus legfiatalabb magyar áldozata (Pénzcentrum)
Tegnap egy 33 éves a magyar férfi is belehalt a koronavírus okozta COVID-19 betegségbe (avagy annak szövődményeibe) - szúrta ki a Pénzcentrum a kormányzati tájékoztatási oldalon közzétett adatokban. Mint eddig szinte minden hazai elhunytnak...
máj. 2
8:06
Csizmadia László: Bizniszágyak (Igényes férfi)
A gyurcsányi szakpolitika létrehozta a talpnyalók és a diplomás szélkakasok édenkertjét.

Keresés