2020. május 26. kedd

máj. 26
0:03
Újabb bértámogatási lehetőség és fontos tudnivalók az eddigiekről (Infostart)
Megjöttek a gazdaságvédelmi akcióterv legfrissebb eredményei. Péntektől két új pályázati lehetőség is indul.
máj. 26
0:03
Újabb felmérést végeztek: ezért lehet ekkora a koronavírus halálozási rátája Magyarországon (Blikk)
Magyarországnak sikerült megbirkóznia a koronavírus-járvánnyal, ám a halálozási rátánk magas, 13 százalék, ezért a szakértők szerint az országunk különös helyet foglal el a járványügyi felmérésekben – írja a Portfolio.
máj. 26
0:03
Növénypalántákat adományozott a NAIK (Napi)
Növénypalántákat adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász és a XXII. kerületi önkormányzat számára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ. Az adományt idősotthonoknak, fogyatékkal élők otthonaiba, rászoruló családoknak osztják szét országszerte.
máj. 26
0:03
Még vízióra sem telik – A kormány siet, fércmű lehet a következő költségvetés (168 Óra Online)
.
máj. 26
0:06
Kásler: a leveleimet meghamisítják, úgy közlik a sajtóban (Propeller)
Folytatódott a parlamenti csörtéje Szabó Tímeával. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd Szabó Tímea (Párbeszéd) arról kérdezte Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy mikor vállalja a felelősséget több száz ember haláláért a járványban. Azt is kérdezte, hogy visszahelyezi-e a posztjára azt a korábban felmentett két kórházigazgatót, Cserhá
máj. 26
0:07
Megint hozzányúlnak az M1-eshez (Infostart)
Újabb szakaszokon újítják fel az autópályát.
máj. 26
0:07
A települések önkormányzatainak hirdetett támogatási csomagot az osztrák kormány (Blikk)
A pályázaton induló városok és falvak között egymilliárd eurót osztanak szét – jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn Bécsben, aki példátlan méretűnek nevezte a támogatási csomagot.
máj. 26
0:07
Vitézy: nem kell új parkoló a ligetbe (Napi)
A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint semmi szükség nincs a Városligetben új parkolóház megépítésére. Vitézy Dávid erről annak kapcsán írt hétfőn a Facebook-oldalán, hogy a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) módosítására készült friss fővárosi javaslatban ismét szerepel a Biodóm mellé tervezett 700 férőhelyes parkolóház.
máj. 26
0:07
Nincsenek jól fizetve az orvosok – ismerte be Orbán Viktor, majd állította, mindent megtesznek, hogy megfizessék őket (168 Óra Online)
Ismét ellenzéki kérdésekre válaszolt a miniszterelnök a parlament hétfői ülésén.
máj. 26
0:10
Karácsony: Vitézy olyasmi ellen tiltakozik, amit nem is akarunk megépíteni (Propeller)
A főváros nem kíván parkolóházat építeni a Biodóm mellé – reagált a fővárosi önkormányzat hétfő este közleményben a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatójának Facebook-bejegyzésére. Közösségi oldalán Vitézy Dávid arról írt, hogy a Városligeti Építési Szabályzat módosítására készült friss fővárosi javaslatban ismét szerepel a Biodóm mel
máj. 26
0:11
Varga Judit: Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl (Infostart)
A hétfői kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslat, amelyet kedden terjesztünk az Országgyűlés elé - közölte az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.
máj. 26
0:11
Tragédia: kizuhant a negyedik emeletről egy szombathelyi férfi (Blikk)
Idegenkezűség gyanúja egyelőre nem merült fel az kapcsán.
máj. 26
0:11
Nem a legdrágább a nyerő: segítség a grillsütő választáshoz (Napi)
Kell-e infraégő a grillre? A faszenes vagy az elektromos verzió süti át jobban az ételt? Számít-e, hogy mennyire dizájnos egy grillsütő? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ az a nemzetközi teszt, amelyet a Tudatos Vásárlók Egyesülete tett közzé. Az ár nem feltétlenül garancia a minőségre, az első helyen végzett terméknél ugyanis töb
máj. 26
0:11
Egy állami szervezet sem árulja el, miért nem védekezésre költik az augusztus 20-i tűzijáték költségét, ahogy azt sem, mennyibe fog kerülni (168 Óra Online)
„Augusztus 20-án Magyarország születésnapjára, az államalapításra, a több mint ezeréves történelmünkre emlékezünk, amely megérdemli, hogy méltó módon, többnapos eseménysorozat keretében megünnepeljük" – több napnyi gondolkodás után ezzel indokolta a hvg.hu-nak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ),
máj. 26
0:14
A köztévén megünnepelték az őszödi beszéd évfordulóját (Propeller)
Az őszödi beszéd ismerete nélkül nem lehet érteni a magyar politikai helyzetet – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója hétfő este az M1-en. Fotó: MTI/Kovács Tamás Az igazgató annak kapcsán, hogy kedden lesz az őszödi beszéd 14. évfordulója, hangsúlyozta, szerinte a Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök által elmondo
máj. 26
0:15
Vitézy Dávid: nincs szükség parkolóházra a Biodóm mellett (Infostart)
A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója szerint megérett az idő arra, hogy a Városliget csak a gyalogosok és kerékpárosok birodalma legyen.
máj. 26
0:15
„Már látszott a baba feje” – Megszólalt az a két rendőr, akik segítettek egy vajúdó nőnek a Blaha Lujza téren (Blikk)
Nyilatkozott az a két rendőr, akik levezényeltek egy szülést a Blaha Lujza téren.
máj. 26
0:15
Jó hírt közölt a kisnyugdíjasokkal az OTP (Napi)
Az év végéig szuper alacsony kamattal felvehető személyi hitelt hétfőtől már 75 ezer forintos havi nyugdíjjal is lehet igényelni, korábban 100 ezer forint volt a minimum.
máj. 26
0:15
Virtuális békemenetet hirdet a CÖF, hogy minden szellemi honvédő lássa, hogyan akadályoznák meg Karácsonyék nemzeti vagyonunk gyarapodását (168 Óra Online)
Bárki bekapcsolódhat a Fővárosi Önkormányzat keddi, Liget-projektről szóló lakossági fórumába. A csatlakozás a fórum kezdete előtt, 15:30-tól lehetséges, és egy chat felületen keresztül hozzászólási lehetőséget is lehet kérni.
máj. 26
0:18
Kizuhant a negyedikről egy férfi Szombathelyen (Propeller)
Kizuhant egy férfi az egyik tízemeletes épület negyedik emeleti erkélyéről Szombathelyen, a Kodály Zoltán utcában – tudta meg a vaol.hu. A középkorú férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni. A rendőrség vizsgálja a tragédia körülményeit, eddig idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Még nem tudni, hogy az áldoz
máj. 26
0:19
A rendes bírósági működés visszaállítását kéri a Kúria elnöke, az OBH elnöke és a legfőbb ügyész (Infostart)
Darák Péter, a Kúria elnöke, Polt Péter legfőbb ügyész és Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az Igazságügyi Minisztériumnak címzett levélben kérte, hogy a rendkívüli jogrend megszűnésével mielőbb kerüljön sor a rendes ítélkezési rend visszaállítására - tudatta a Kúria.
máj. 26
0:19
Visszaállna a rendes működésre a bíróság (Napi)
A rendes bírósági működés visszaállítását kéri a Kúria elnöke, az OBH elnöke és a legfőbb ügyész
máj. 26
0:19
Találó nevet kap a híd, amelyet uniós támogatásból húzott fel Mészáros Lőrinc a két Komárom közé (168 Óra Online)
A két Komáromot összekötő hidat Monostori hídnak (Most Monoštor) fogják nevezni - jelentette a TASR hírügynökség beszámolója nyomán a Parameter. A névadást indokolja, hogy magyar oldalon Komárom Koppánymonostor nevű városrészében szeli át a Dunát az új híd, melyhez ráadásul közel lesz a Monostori erőd, mely a komáromi erődrendszer részét képezi.
máj. 26
0:22
Az összes magyar orvos nevében visszautasítják, hogy Kásler rájuk kenje a kórházi ágyak kiürítését (Propeller)
A Magyar Orvosi Kamara reagált a miniszter kijelentéseire. A kórházi ágyak kiürítésével kapcsolatban Kásler Miklós a kormány nevében úgy fogalmazott, hogy  ők azt az utasítást adták a kórházaknak, hogy minden beteget el kell látni, akinek az állapota ezt megköveteli. Ezek után az orvosok döntöttek, hogy az illető beteget benntartják, vagy hazaeng
máj. 26
0:23
A halálba zuhant egy szombathelyi férfi (Infostart)
A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.
máj. 26
0:23
A közmunka paradoxonjai – Megszorításokkal menti hatalmát a kormány (168 Óra Online)
A közmunka minden egyes napja távolabb sodorja a piaci állásoktól az ott foglalkoztatottakat, ráadásul napi nyolc óra után kétséges, hogy marad-e idő és energia állás után járni. A kormány mégis megduplázza a közmunka keretét. Legalább 400 ezren vannak most állás nélkül.
máj. 26
0:27
Koronavírus: megvan, hogy gyógyszer vagy vakcina lesz-e előbb (Infostart)
A Semmelweis Egyetem rektora felvázolta: teljesen új gyógyszer kifejlesztésére nem lesz idő, ennek híján viszont két lehetséges út járható a koronavírussal kapcsolatos kutatásokban.
máj. 26
0:27
Fehér parlagi szamár született Debrecenben, a Guszti nevet kapta (168 Óra Online)
Fehér parlagi szamár született a debreceni állatkertben, az életerős és kifogástalan étvágyú kis csődör május 7-én, Gusztáv napján jött világra egy bő év vemhességet követően, így
máj. 26
0:31
Idén kiemelten fontos lesz a Rátz Tanár Úr Életműdíj (Infostart)
Idén huszadik alkalommal adják át a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat a felsős-gimnazista természettudományi pedagógusoknak - mondta el az InfoRádiónak a díj egyik alapítója, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója, Jakab Roland.
máj. 26
0:31
„A németek nem fogják engedni” – mondja a Nyílt Társadalom Alapítvány európai intézetének igazgatója (168 Óra Online)
.
máj. 26
0:35
Érdekes tanulság: "Nem a pizsamás templomba járók számát növeltük" (Infostart)
A Magyarországi Református Egyház megerősödve jöhet ki a járványból - ezt reméli a Bogárdi-Szabó István református püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke.
máj. 26
0:35
Nyunyókájuk nélkül kellett altatni a gyerekeket az oviban, hatalmas volt az izgalom (168 Óra Online)
Hétfőtől a Budapesten kívül működő óvodák, bölcsődék nyithattak újra, de a legtöbb helyen volt egy feltétel, amit nehezen dolgoztak fel a szülők.
máj. 26
0:39
Több mint 60 ezren jelentkeztek az informatikai alapképzésre (Infostart)
Az ingyenes képzés a járvány elleni gazdaságvédelmi akcióterv része.
máj. 26
0:39
Egymásra néztünk és tudtuk, itt nincs mese, ezt a helyzetet meg kell oldani – mesélik a szülést levezető rendőrök (168 Óra Online)
A 4-es és a 6-os villamos Blaha Lujza téri megállójában szülte meg gyermekét Budapesten vasárnap este egy nő, akinek rendőrök segítettek, írtuk meg korábban.
máj. 26
0:57
Maga ellen indítana etikai eljárást Sneider Tamás (Hírstart)
Tovább fokozódik a feszültség a Jobbikban.
máj. 26
1:33
1,2 millió forint bírságot kapott eddig egy 71 éves férfi, aki rendszeresen részt vett a dudálós tüntetésen (Hírstart)
A kisnyugdíjas már 'visszaesőnek' számít, ugyanis korábban már többször feljelentették.
máj. 26
3:27
Az összes magyar orvos nevében visszautasítják, hogy Kásler rájuk kenje a kórházi ágyak kiürítését (Hírstart)
A Magyar Orvosi Kamara reagált a miniszter kijelentéseire. A kórházi ágyak kiürítésével kapcsolatban Kásler Miklós a kormány nevében úgy fogalmazott, hogy  ők azt az utasítást adták a kórházaknak, hogy minden beteget el kell látni, akinek az állapota ezt megköveteli. Ezek után az orvosok döntöttek, hogy az illető beteget benntartják, vagy hazaeng
máj. 26
3:45
Mráz Ágoston Sámuel: Az őszödi beszéd ismerete nélkül nem lehet érteni a magyar politikai helyzetet (Hírstart)
Gyurcsány Ferencnek megszűnt a legitimitása, miután a beszéd nyilvánosságra került, hiszen csalt a választáson azzal, hogy hazudott az ígéreteit illetően – fogalmazott a Nézőpont Intézet igazgatója.
máj. 26
3:51
Kizuhant a negyedikről egy férfi Szombathelyen (Hírstart)
Kizuhant egy férfi az egyik tízemeletes épület negyedik emeleti erkélyéről Szombathelyen, a Kodály Zoltán utcában – tudta meg a vaol.hu. A középkorú férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni. A rendőrség vizsgálja a tragédia körülményeit, eddig idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Még nem tudni, hogy az áldoz
máj. 26
5:09
Úgy tűnik, megvan, miért szorul ki a Jobbikból Sneider Tamás (Hírstart)
Az Azonnali arról írt, hogy Sneider Tamást – 2-3 nappal azelőtt, hogy a Jobbik frakciójának elnöksége tudatta Sneiderrel, hogy szeretnék visszahívni a parlament alelnöki posztjáról – hamisan vádolta egy vezető beosztású politikustársa, ezért szeretné, ha a párt Országos Etikai és Fegyelmi Bizottsága kivizsgálná az állításokat.
máj. 26
5:11
Megváltozik Csongrád megye neve június 4-től Trianonra emlékezve (Hírstart)
Idén lesz a békediktátum aláírásának századik évfordulója. Mutatjuk az új nevet.
máj. 26
5:15
A hivatásos járművezetői vizsgák is megkezdődnek (Hírstart)
A tízezret közelíti a vizsgaszervezési tevékenység május 11-i újraindulása óta országszerte valamilyen kategóriában közlekedési vizsgát tevők száma.
máj. 26
5:18
Több ezer vendéget veszített idén a Hortobágyi Nemzeti Park (ATV)
A járvány miatti korlátozások enyhítésének köszönhetően újra látogatható a Hortobágyi Nemzeti Park több szabadtéri látványossága. A munkatársak két hónapot töltöttek turisták nélkül. A kényszerpihenőt arra használták, hogy amit lehetett, rendbe tettek. A látványosságok egyelőre korlátozásokkal látogathatók.
máj. 26
5:27
Több ezer vendéget veszített idén a Hortobágyi Nemzeti Park (Hírstart)
A járvány miatti korlátozások enyhítésének köszönhetően újra látogatható a Hortobágyi Nemzeti Park több szabadtéri látványossága. A munkatársak két hónapot töltöttek turisták nélkül. A kényszerpihenőt arra használták, hogy amit lehetett, rendbe tettek. A látványosságok egyelőre korlátozásokkal látogathatók.
máj. 26
5:36
Pucéran strandolt a szexi csaj! Lefotózták (Ripost)
Ruha nélkül, pőre testtel élvezte a napsütést és a vízcseppeket, amikor a fényképész megörökítette a meztelen pillanatot...
máj. 26
5:38
Deák téri késelés: A két testépítő korábban a főbérlőjét is véresre verte (Ripost)
Borzasztó az a kegyetlenség, ahogy 3 fiatal férfi meggyilkolt két fiatalembert a budapesti Deák téren pénteken. De nem csak a késelő, Cs. Krisztián volt már korábban is hírhedt, hanem két társa, a vele egy albérletben lakó testépítő ikrek is.
máj. 26
5:45
Centiken múlott a súlyos karambol (Infostart)
Csak a fék és a duda segített.
máj. 26
6:03
Felmérés: csak minden hatodik szülő engedné el gyermekét ottalvós táborba (Infostart)
A Kopp Mária Intézet felmérése szerint a 14 év alatti gyermeket nevelő szülők 40 százaléka tervezi, hogy táborba küldi gyermekét a nyári szünet alatt.
máj. 26
6:06
Szakértő: a hitelek 20 százaléka bedőlhet januártól (ATV)
A lakáshitelesek fele továbbra is fizeti a tartozását, biztonságra törekedve a legnagyobb vagyonelemük védelme érdekében. Népszerűek az olcsó, alacsony kamatozású személyi hitelek, ezek törlesztője viszont többszörösére nőhet januártól - hívta fel a figyelmet az adószakértő.
máj. 26
6:06
Az orvosok visszautasítják Kásler kijelentéseit (24.hu)
A miniszter azt mondta, hogy az ágykiürítéseknél az orvosok nem vették figyelembe a hippokratészi esküjüket.

Keresés