2020. május 9. szombat

máj. 9
0:03
Péntek estétől lezárják a Nyugati utascsarnokát - egyes vonatok máshonnan indulnak majd (Napi)
Péntek este 10 órakor elkezdődik a Budapest, Nyugati pályaudvar utascsarnok tetőszerkezetének felújítása, mely miatt a csarnokban található 10-13-as vágányt május 8. 22 órától május 11. hajnali 4 óráig tejles hosszában lezárják az utasforgalom elől - jelentette be a MÁV. A munkák ideje alatt ideiglenes menetrend lesz érvényben, több vonatot más bud
máj. 9
0:03
Karácsony: itt valami nagyon nem stimmel (Propeller)
A fővárosra vonatkozó, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatok nyilvánosságra hozatalát kérte a kormánytól Karácsony Gergely főpolgármester. Fotó: Facebook/Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében azt írja, Orbán Viktorral egyetért abban, hogy a város újranyitása csak fokozatosan és óvatosan történhet. És ha a miniszterelnök zakóját rángatják a
máj. 9
0:06
Hétvégi műsorok az InfoRádióban - Arénák (Infostart)
A hétvégén az InfoRádió műsorában hallható lesz mások mellett Kosztolányi György, Bagdy Emőke, Orbán Balázs, Vinkó József és Bereményi Géza is.
máj. 9
0:06
Íme a legfrissebb képek a Szent László kórházból: így kezelik most a koronavírusos betegeket – galéria (Blikk)
A kormany.hu újabb fotókat tett közé, amelyek révén beleshetünk a Szent László kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályára. Így kezelik most a koronavírussal kórházba került betegeket!
máj. 9
0:06
Páncélozott harci járműveket fotózott Mészáros Lőrinc magántavánál, az Erőmű-tóként emlegetett helyen Hadházy Ákos (168 Óra Online)
Bicskén rengeteg Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ingatlan, cég, tulajdon található. Pélkául egy magántó, amely a milliárdos egyik társasága, a Búzakalász 66 Kft. nevén van.
máj. 9
0:07
Júliustól változik a nyugdíj-jogszerzés 300 ezer magyar esetében (Napi)
A koronavírus járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló kormányrendelet megemeli a főállású kisadózók járulékalapját. A leginkább sújtott iparágak kisadózói négy hónapra vonatkozóan (március, április, május és június) mentesülnek a tételes adó alól - figyelmeztet a nyugdíjguru.hu.
máj. 9
0:10
Az ígéretes kezelés kitalálója már tárgyal a magyar kormánnyal (Infostart)
Áttörést hozhat a koronavírus-fertőzés kezelésében egy magyar kutató által kifejlesztett infúzióterápia. Baranyi Lajos Egyesült Államokban élő biológus többféle hatóanyagból álló készítménye képes meggátolni a kórokozó által kiváltott túlzott immunreakciót. A szer szabadalmazás előtt áll, magyarországi fejlesztéséről és gyártásáról pedig már elkezd
máj. 9
0:10
Olvasóink szavaztak: a szülők nem akarják, hogy még ebben a tanévben újra kinyissanak az iskolák (Blikk)
Úgy tűnik, hiába kezdik fokozatosan feloldani a koronavírus-járvány miatt életbe léptetett korlátozásokat, az iskolákba már nem térhetnek vissza a gyerekek ebben a tanévben.
máj. 9
0:10
Száz kiló vadhússal köszönte meg a balassagyarmati kórház dolgozóinak áldozatos munkáját az erdőügyi államtitkár (168 Óra Online)
A balassagyarmati kórház dolgozói az elsők között kapták meg azt a száz kilogramm feldolgozott, kiváló minőségű hazai vadhúst, amivel a vadgazdálkodók önkéntesen segítik az orvosok és ápolók ellátását - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön MTI-vel.
máj. 9
0:11
Jönnek a lazítások a budapesti köztereken - ezek a helyek látogathatók (Napi)
Ezen a hétvégén már nyitva lesz a Margitsziget és az Óbudai-sziget - jelentette be Budapest főpolgármestere pénteken a Facebook-oldalán közzétett videójában.
máj. 9
0:14
A fővárosi intézkedések enyhítésének feltételeiről beszélt a főpolgármester (Infostart)
Karácsony Gergely szerint a kórházak, és azokon keresztül az idősotthonok lehetnek a koronavírus-fertőzés főbb területei Budapesten, ezért, mint mondta, várja a város átfertőzöttségének adatait ahhoz, hogy az enyhítésekről dönthessenek.
máj. 9
0:14
Megmaradt jelmezanyagból varrtak maszkokat, az Operettszínház főigazgatója most átadta az egészségügyi dolgozóknak (Blikk)
Ezer maszkot ajándékozott a Madarász utcai gyermekkórháznak Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.
máj. 9
0:14
Újabb 6 milliárdot költ az állampolgárok „tájékoztatására" Rogán Antal, a pénz persze megint Balásy Gyulánál landol (168 Óra Online)
Újabb több mint 6 milliárd forintot költ el az állampolgárok tájékoztatására a kormányzati kommunikációért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda. A Rogán Antal vezette tárca még április elején állapodott meg az állami hirdetési pénzeket felszívó cégcsoporttal, de a szerződést csak most töltötték fel az erre a célra létrehozott felületre – írja a G7
máj. 9
0:18
Baleset, 7 km-es dugó az M0-son (Infostart)
Diósdnál felborult egy tréler több kilométer hosszan araszolnak a járművek.
máj. 9
0:18
Így oldaná meg Orbán Viktor a munkanélküliek helyzetét (Blikk)
Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában a honvédség toborozását említette a munkanélküliség egyik orvoslásaként. A szakértő szerint a segélyt kéne hosszabb ideig folyósítani.
máj. 9
0:18
Hivatalos: A kormányban is félreértették, mehetnek-e a budapestiek és a Pest megyeiek vidékre, de most egyszer és mindenkorra tisztázták a kérdést (168 Óra Online)
A kormányrendelet értelmezéséből adódtak a kijárási korlátozás változásait illető anomáliák – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese az ATV Start című műsorában péntek reggel.
máj. 9
0:22
Szeptemberig valószínűleg már nem térnek vissza az iskolákba a diákok (Infostart)
Az iskolák felkészültek az idei érettségire – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Horváth Péter szerint mindenhol sikerült biztosítani a plusz termeket és felügyelő tanárokat, emellett a szükséges védőeszközök is megérkeztek. A műsorban az is elhangzott, a diákok vélhetően digitális munkarendben fejezik be az id
máj. 9
0:22
Operatív törzs: Jön a nemzeti oltóanyaggyár, mától lesz a patikákban a jobb minőségű védőmaszkokból is (168 Óra Online)
Az operatív törzs pénteki tájékoztatóját az Emmi köznevelésért felelős államtitkára kezdte. Maruzsa Zoltán is elmondta – mint eddig minden kormányzati szereplő, például csütörtökön Gulyás Gergely, péntek reggel meg Orbán Viktor –, fennakadás, probléma és botrány nélkül sikerült megszervezni az érettségiket. Nagyon örül annak, hogy
máj. 9
0:26
Merkely Béla nyitáspárti, de azért nem a teljes nyitásé (Infostart)
Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma alapján elmondható, nem dübörög a koronavírus-járvány Magyarországon, de a veszély még nem múlt el – nyilatkozta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki egyébként az óvatos nyitás híve.
máj. 9
0:26
Visszaáll a békebeli rend, hétfőtől megint csak az első ajtón lehet felszállni a Volánbusz legtöbb járatára (168 Óra Online)
Hétfőtől ismét az első ajtón kell felszállni a Volánbusz Pest megyét és Budapestet nem érintő járataira, és bizonyos feltételekkel jegyet, bérletet is lehet vásárolni a buszvezetőktől - közölte a közlekedési társaság pénteken az MTI-vel.
máj. 9
0:30
Lejtőn az ingatlanpiac: tizenkét százalékot zuhant az új lakások ára áprilisban (168 Óra Online)
Az év első három hónapjához viszonyítva áprilisban átlagosan 12 százalékkal estek Budapesten az új lakások árai, a folyamat részben a járványhelyzet miatt bevezetett kormányzati intézkedésekkel is magyarázható - közölte az Otthon Centrum pénteken az MTI-vel.
máj. 9
0:30
Pont akkor kezdtek tömegesen gyógyulni a betegek, amikorra Orbán Viktor megjósolta a járvány tetőzését (Hírstart)
Néhány hete magabiztosan jelentette ki Orbán Viktor, hogy a koronavírus-járvány hazánkban május 3-án fog tetőzni. Ezt később az operatív törzs is megerősítette. Az Index vetette össze a miniszterelnök jóslatait a jelenlegi adatokkal, és a gyógyulási görbe esetében igen látványos egyezésre mutatott rá. Az jött ki, hogy  május 5-e óta átlagosan 58
máj. 9
0:34
Hétvégén már mehetünk a Margitszigetre és több parkba, de a főpolgármester azt kéri, keressünk kevésbé ismert kirándulóhelyeket (168 Óra Online)
Noha nyitva lesz a Margitsziget és a Óbudai-sziget, arra kérem a budapestieket, hogy figyeljenek egymásra
máj. 9
0:38
"Ez a cég Józsié, ez nekem nem szimpatikus, akkor őt kizárom?" – Kispest aljegyzője nem érti a bírságot a Mészáros-közeli menzacég miatt (168 Óra Online)
Százmilliós bírságot kell kifizetnie a kispesti önkormányzatnak,
máj. 9
1:36
"Meg kell verekedni majd az időpontokért" - jelentősen megnőttek a várólisták (Hírstart)
A koronavírus-járvány több területen valósággal felrobbantotta a várólistákat. Van olyan beavatkozás, amire az eddigi néhány hét helyett most akár több hónapot is várni kell. Tovább rontja a helyzetet, hogy sok 65 év feletti orvos valószínűleg nem fog visszatérni a rendszerbe.
máj. 9
1:54
Belépett az MSZP-be a volt fideszes politikus (Hírstart)
A közelmúltban belépett az MSZP-be Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke, aki korábban a Fideszben is politizált.
máj. 9
2:36
Panaszkodnak a szakrendelők: nem mindenhol kaptak koronavírus-tesztet (Hírstart)
Így sok helyen továbbra is csak a sürgős eseteket látják el.
máj. 9
2:54
Az érdi kézilabdaedző beperli a polgármestert, mert az közzétette, hogy a tréner 2,4 milliót keresett havonta (Hírstart)
A közelmúltban jelentette be Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere, hogy az önkormányzat a jövőben nem kívánja a kért 700 millió forinttal támogatni – a korábbi 400 millió helyett – a szerinte pazarló költségvetéssel működő érdi kézilabdacsapatot. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt Csőzik most tovább ment, és Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta az elk
máj. 9
3:00
Lemondatnák Göd városának momentumos polgármesterét (Hírstart)
Május 1-je óra nem posztolt közösségi oldalán Balogh Csaba, Göd város momentumos polgármestere, holott korábban pártja stílusában csak ott kormányozta városát, ahol arról beszélnek, a Momentum vezérkara megintette Baloghot az eddig elkövetett hibái miatt
máj. 9
3:36
Megúszhatjuk a tragédiát? Íme 10 tény, ami alátámasztja, hogy nyerésre állunk a koronavírussal szemben (Blikk)
Úgy tűnik, nyerésre állunk a koronavírussal szemben. A szakértők bizakodnak, megúszhatjuk az olaszországihoz és spanyolországihoz hasonló tömeges tragédiákat. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint annyira kedvező a helyzet, hogy nyáron akár már nyaralni is lehet itthon; ő maga a Balatonra készül, és bízik benne, hogy 6-9 hónapon belül
máj. 9
3:42
Sokkolta a románokat Orbán földgömbje (Hírstart)
Szomszédaink nem képesek elfogadni, hogy számunkra a magyar múlt tényleg maga a velünk élő történelem.
máj. 9
3:48
Torlódás alakult ki a nagylaki és a csanádpalotai átkelőnél (Hírstart)
.
máj. 9
3:54
Újra indul a lillafüredi és a pálházi kisvasút (Hírstart)
A májusban megszokotthoz képest egyelőre korlátozott kínálattal várja utasait a két vasút.
máj. 9
4:06
Sikeres volt a terápia: eltűnt a daganat kétharmada a magyar családapa szervezetéből - ez vár még rá a jövőben (Blikk)
Eredményes volt az izraeli terápia a nyirokrákkal küzdő Vörös Zoltánnál (41).
máj. 9
4:18
Joggal lehetünk büszkék a magyar történelem katonáira (Hírstart)
Méltán lehetünk büszkék az ezer év magyar katonáira – mondta Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium (HM) humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára. Ruszin Romuluszt annak kapcsán kérdezték, hogy a HM és a Magyar Honvédség 1000 év katonái címmel kétfordulós, honvédelmi témájú szellemi csapatvetélkedőt hirdetett. A helyettes államtitkár kie
máj. 9
4:30
Hétfőtől kezdődik a védekezés új szakasza (Hírstart)
Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy a rendőrök a hétvégén eddig 3512 esetben intézkedtek a kijárási korlátozás megszegése miatt. Ebből 1751 volt figyelmeztetés, 986 esetben szabtak ki helyszíni bírságot és 775 feljelentést tettek. A kijárási korlátozásokkal összefüggésben március 28. óta több mint 44 ezer esetben volt szükség valamilyen ren
máj. 9
5:00
Szigorú óvintézkedésekkel indul újra a mindennapi élet vidéken (Hírstart)
Míg a fővárosban és Pest megyében érvényben maradtak a szigorú korlátozások az ottani nagyszámú koronavírusos megbetegedések miatt, addig a kormány az ország többi részére vonatkozóan új szabályokat határozott meg a járvány elleni védekezés érdekében. A vidéki településeken fokozatosan újraindulhatott az élet: kinyitottak az üzletek, a butikok, val
máj. 9
5:06
A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról (Lokál)
Magyarország kormánya március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet az országban, a koronavírus-járvány elleni védekezésképpen pedig számos intézkedéseket hoztak azóta. Íme a legfrissebb hírek a veszélyhelyzet ötvenkilencedik napján.
máj. 9
5:12
A nyíregyházi rendőrök felszámolták a nőket kizsákmányoló bűnszervezetet (Police)
A nyíregyházi rendőrök felszámolták a nőket kizsákmányoló bűnszervezetet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 09., szo - 05:00 Németországban üzemeltettek bordélyházat.
máj. 9
5:12
A legfrissebb hírek a koronavírus-járványról (Hírstart)
Magyarország kormánya március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet az országban, a koronavírus-járvány elleni védekezésképpen pedig számos intézkedéseket hoztak azóta. Íme a legfrissebb hírek a veszélyhelyzet ötvenkilencedik napján.
máj. 9
5:45
A hét lényege Szabó Szabolccsal (Ez a lényeg)
5 rövid kérdés 5 rövid válasz - a hét legfontosabb helyi ügyeiről kérdeztük Csepel-Soroksár országgyűlési képviselőjét.
máj. 9
6:12
Mégsem „megy a pénz”: újabb elvonásra készülhet Budapest (Népszava)
A járványra hivatkozva nem fizetné ki idén a buszvásárlásra ígért támogatást a kabinet – tudta meg a Népszava. Ezzel hitelfelvétebe hajszolhatják a várost.
máj. 9
6:18
A honvédség segítségével hoztak Magyarországra több embert Bamakóból (Hírstart)
A négy katona közül egy magyar, három pedig szerb állampolgár.
máj. 9
6:21
Jakab Ferenc: Mindenki hordjon maszkot! (24.hu)
Immár akár kötelezővé is tenné a virológiai akciócsoport vezetője.
máj. 9
6:24
Lezárt akta: Bankkártyát loptak, majd azzal vásároltak (Police)
Lezárt akta: Bankkártyát loptak, majd azzal vásároltak Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 09., szo - 06:06 A rendőrök befejezték egy győri férfival és nővel szemben indult ügy vizsgálatát.
máj. 9
6:24
Telerondította kék plakátokkal az országot a kormány (Hírstart)
Ismét ellepték az országot a kék plakátok. Ezúttal nem Brüsszelnek üzenjük, hogy több tiszteletet a magyaroknak, és nem is Soros Györgyöt akadályozzuk meg abban, hogy ő nevessen a végén. A mostani plakátokon azt kürtöli világgá a kormány, hogy már megint milyen jó volt hozzánk, azaz, a gazdaságvédelminek nevezett terv nagyszerűségére hívja fel a ma
máj. 9
6:30
Orbán: Készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjunk (Hírstart)
Jóslatot adott ki arról is, mikor várhatóak az újabb „újraindítási lépések”.
máj. 9
6:39
Karácsony a fővárosra vonatkozó adatokat kéri a kormánytól (Mandiner)
A főpolgármester Orbán Viktor péntek reggeli rádiós nyilatkozatára reagált.
máj. 9
6:45
Nem lesz csodaszer a közmunka (Népszava)
Vegyes a fogadtatása annak a kormánydöntésnek, ami szerint a járvány okozta gazdasági krízis miatt akár 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát ad az állam a mostani kevesebb, mint százezer helyett. Az ország északkeleti területein megmentőként tekintenek az egyelőre novemberig szóló megoldásra, másfelé a falvakban, és főleg a fővárosi kerületekbe
máj. 9
6:48
Elképesztő képsorokat rögzített a kamera az Erzsébet téri metrófelújításon (Infostart)
Egyes előkészítő munkák már 1996-ban elkészültek, például egy akkori aknából lesz most akadálymentes lejutás a metróba felújítás során.

Keresés