2020. május 30. szombat

máj. 30
0:06
A tanároknak és a diákoknak is bejött - jövő héten megismétlik (Infostart)
A várakozásokon felüli népszerűségnek örvendett a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája által május 18-án – a Múzeumok Nemzetközi Napja apropóján – megrendezett Digitális Edukációs Múzeumi Órák, azaz DEMÓ nap, melynek nyomán jön a DEMÓ 2.
máj. 30
0:06
Az ügyes marketing juttatta volna a csúcsra? Cikizik a nagydíjas Zsolnay-kerámiát (Blikk)
Letarolta a piacot a Zsolnay, amely már 150 éve nemcsak használati tárgyakat, hanem a gyűjtők kedvenceit is gyártja.
máj. 30
0:06
Megint emelkedik az üzemanyag ára, június 1-től két forinttal drágább lesz a benzin és a dízel is (168 Óra Online)
Június elsejétől ismét nő az üzemanyagok ára.
máj. 30
0:06
126 milliárdot vont el a kormány a koronavírus-járvány miatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból (444.hu)
Összesen 196 milliárd forintot csoportosított át a kormány, az intézkedés nagy nyertese a honvédség.
máj. 30
0:10
Kifizetik az erasmusos diákok plusz költségeit (Infostart)
A koronavírus-járvány miatt felmerülő plusz költségeit meg kell téríteni azoknak a diákoknak, akik az Erasmus+ programban vesznek részt - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.
máj. 30
0:10
Trianon 100: egy megtiport ország tragédiája veszteségszámokban (Blikk)
Sosemvolt tragédia a haza életében, Magyarország megcsonkítása – ezek még az enyhébb jelzők közé tartoztak és tartoznak mindmáig a trianoni döntés következményeit tekintve. De mit is jelentett valójában a történelmi Magyarország feldarabolása? Íme a számok!
máj. 30
0:10
Emlékművet állíttat a Hableány áldozatainak Szijjártó Péter és Karácsony Gergely (168 Óra Online)
Emlékművet állítanak Budapesten, a Margit híd pesti hídfőjénél a Hableány sétahajó áldozatainak - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen.
máj. 30
0:10
A kormány a hétvégére engedélyezte az autós könnyűzenei koncerteket (444.hu)
Mindenkinek abban az autóban kell maradnia, amivel a buliba érkezett.
máj. 30
0:14
Bukhatják az egyéni vállalkozók a csokot és a Babaváró hitelt, ha a tevékenységüket ideiglenesen szüneteltetik (Blikk)
Több ezer olyan katás egyéni vállalkozó volt kénytelen szüneteltetni a tevékenységét az elmaradó bevételek miatt, aki nem tudta fizetni még az adóját sem, és nincs azon szerencsések között, akiknek három hónapig elengedik a fizetési kötelezettségét. Ez azonban még visszaüthet egy esetleges hitelfelvétel, csok vagy Babaváró hitel igénylése során. Ho
máj. 30
0:14
Pavilonokat állítana a Budai Várba az önkormányzat, a Fidesz a városkép megcsúfolása miatt háborog (168 Óra Online)
Budavári civilekkel együtt tiltakozik az I. kerületi Fidesz-KDNP-frakció amiatt, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzat pályázatot írt ki a Mátyás-templom mögötti közterület hasznosítására; a terv ellenzői szerint nem szabad "gagyi vásári színhellyé" tenni a világörökségi védettségű területet.
máj. 30
0:14
A Tankcsapda pont arra a két napra szervezett autós koncerteket, amikor a kormány megengedte (444.hu)
Mintha pont rájuk találták volna ki a jogszabályt.
máj. 30
0:18
Most érkezett: az utcán halt meg egy férfi Budapesten – Fotók a helyszínről (Blikk)
A Blikk információi szerint rosszul lett, majd meghalt egy férfi péntek kora este Budapesten, a Jászai Mari tértől nem messze.
máj. 30
0:18
Operatív törzs: Aki a veszélyhelyzet alatt elsősegélynyújtó vizsga nélkül kapott jogosítványt, nem kell utólag pótolnia (168 Óra Online)
Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóját Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára kezdte, aki a munkaerőpiaci intézkedésekről számolt be. Megismételte, hogy ezekkel a családoknak, a munkavállalóknak és a munkáltatóknak akar segíteni a kormány.
máj. 30
0:18
Tavaly már egyáltalán nem volt bevétele a Közgépnek (444.hu)
Simicska Lajos egykori cége csak veszteséget termelt.
máj. 30
0:22
Nagyon úgy fest, hogy a kifejezetten a Tankcsapdára szabott egy rendeletet a kormány (168 Óra Online)
A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet, amely egy rövid időre engedélyezi autós koncertek megtartását.
máj. 30
0:22
Hollik István kiállt és bejelentette: A Fidesz támogatja a nemzeti konzultációt (444.hu)
Mert "minden magyar embert érint."
máj. 30
0:24
Bekérdezett Lendvai Ildikó: Helló, nácik, nácicskák, hát itt vagytok megint? (Hírstart)
Nem mondom, hogy hiányoztatok, pedig sok az ismerős arc. Itt van a 64 vármegye, a Betyársereg, a Mi Hazánk Toroczkaival, Novák Előddel. „Megemlékezés" a Deák téren. Megemlékezés? Ugyan! Hol voltatok más szörnyű eseményeknél, ahol nem gyanítottatok cigány elkövetőt? (Most sem tudni, de hátha... Drukkoltok, hogy így legyen, igaz?) Azok az áldozatok n
máj. 30
0:26
Több mint 700 milliós bevétellel és 160 milliós támogatással is veszteségesen zárt a Ripost cége, így kénytelen volt megszűnni (168 Óra Online)
Több mint 583 milliós vesztesége volt 2019-ben a Ripost Média Kft-nek, ráadásul ezt mindössze kilenc hónap alatt szedte össze, szeptember 30-án ugyanis átalakulással megszűnt a cég - figyelt fel rá az Index.
máj. 30
0:26
Szél: Az elmaradt rendőri fellépés mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül (444.hu)
A Clark Ádám tér büntettek a rendőrök, a Mi Hazánk vonulásán nem.
máj. 30
0:30
Balog Zoltán: Megduplázza a támogatást a kormány, jövőre már 5,2 milliárdot kapnak a falusi papok, lelkészek és rabbik (168 Óra Online)
Két lépésben, júniustól és januártól megduplázódik a kistelepüléseken szolgáló lelkészek, papok, rabbik kiegészítő jövedelempótléka - közölte Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
máj. 30
0:30
Használhatatlan a felcsúti tao-pénzekről szóló minisztériumi jegyzőkönyv (444.hu)
Pereskedés után adta ki az Emmi a vizsgálat anyagát.
máj. 30
0:34
Nem foglalkozások kategorizálása alapján osztogatják a diplomata útleveleket, Dzsudzsák mégis kapott, mint csapatkapitány (168 Óra Online)
Továbbra sem lehet tudni, pontosan miért kapott diplomata útlevelet Dzsudzsák Balázs válogatott futballista. A 444.hu szúrta ki azt a közleményt, amelyben a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól választ kapott Vadai Ágnes országgyűlési képviselő arra a kérdésére, hogy mely magyar sportoló, esetleg edző rendelkezik még diplomata útlevéllel. Szijjárt
máj. 30
0:34
Ha Hadházyékat megbüntetik, a fociszurkolókat miért nem? (444.hu)
Veszélyhelyzetben tilos a gyülekezés, de a szabályt úgy írták meg, hogy szankcionálni nem lehet miatta. Hadházyék esetében azért talált rá módot a rendőrség.
máj. 30
0:38
Erzsébetváros polgármestere bekérte a teraszok díjait a bulinegyed vendéglátósaitól, pedig azt kormányrendelet törölte (168 Óra Online)
A Magyar Közlönyben május 16-án megjelent kormányrendelet alapján a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek szeptember 1-ig nem kell a közterület-használati díjat megfizetni a teraszok után.
máj. 30
0:38
Köztisztviselők Szakszervezete: Azonnali támogatás kell az önkormányzatoknak, hogy ne kerüljenek csődhelyzetbe (444.hu)
Levélben kéri az érdekvédelmi szervezet Pintér Sándor belügyminisztert, hogy üljön tárgyalóasztalhoz az önkormányzatokkal.
máj. 30
0:42
Magyar űrhajóst küldene az Orbán-kormány 2025-ig a Nemzetközi Űrállomásra (168 Óra Online)
Továbbra is célunk, hogy magyar űrhajóst küldjünk a Nemzetközi Űrállomásra az évtized közepéig - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, az Európai Unió űrtevékenységért felelős minisztereinek pénteki videokonferenciáján.
máj. 30
0:42
A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjén kifogott az a kérdés, hogy milyen témák lesznek a nemzeti konzultációban (444.hu)
Farkas Örs sorosozással mentette ki magát.
máj. 30
0:46
Kedves Semjen Zsolt! Egy betűt nem engedünk a nevünkből! (444.hu)
A Hősök terén égették el születési anyakönyvi kivonataikat transzneműek, hogy tiltakozzanak a kormány új törvénye ellen, ami végleg ellehetetleníti a hivatalos nemváltást Magyarországon.
máj. 30
1:42
A debreceni BMW-gyár megépítése csak néhány hónapot fog csúszni (Hírstart)
Az autógyár több mint ezer új munkahelyet fog teremteni.
máj. 30
1:48
Kovács Zoltán levélben követel bocsánatkérést külföldi kutatóktól (Hírstart)
Kovács Zoltán személyes levélben szólít fel bocsánatkérésre külföldi kutatókat, amiért kétségbe vonták a magyar demokráciát mostanában. A magyar politikát harminc éve kutató Heino Nyyssönen a magyar nagykövetségtől kapta meg Kovács levelét, melyben a nemzetközi kommunikációs államtitkár a magyar nép nevében kifogásolja, hogy a finn politológus ledi
máj. 30
2:12
Holnap nyitnak a strandok: Müller Cecília enyhített a szabályokon (Hírstart)
Szigorú előírások mellett, de megnyitnak a fővárosi strandok. Eleinte úgy volt, csak online lehet jegyet venni, ezt végül felülvizsgálták, és a helyszínen is lesz rá lehetőség. A nyitás részleteiről Szűts Ildikó, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.​ vezérigazgatója beszélt az ATV Egyenes Beszéd műsorában.
máj. 30
2:24
Gyereknap - Zenélő csacsifogat, bábosok és pónilovaglás is várja a gyerekeket a debreceni Nagyerdőben (Hírstart)
Izgalmas programokkal, egyebek mellett zenélő csacsifogattal, bábosokkal, gólyalábasokkal, pónilovaglással várják a látogatókat a pünkösdi hétvégén és gyereknapon a debreceni nagyerdei állatkertben és vidámparkban.
máj. 30
2:36
Aranyszőrű takin és tevecsikó is várja a látogatókat a Fővárosi Állatkertben (Hírstart)
A nemrégiben érkezett aranyszőrű takin és a péntek hajnalban született tevecsikó mellett az elmúlt hetekben-hónapokban világra jött több más kisállat is várja a látogatókat a hosszú hétvégén és gyereknapon a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
máj. 30
2:48
A migrációval kapcsolatban a nemzeti érdek az első (Hírstart)
Számos liberális csoportosulás törekvése az, hogy a magyarok hagyják abba a határok őrizetét, engedjék be az érkezőket – mondta Bakondi György.
máj. 30
3:00
Az online jegyvásárlás mellett a helyszínen is lehet belépőt vásárolni a budapesti strandokra (Hírstart)
A 2020. május 30-án, illetve június 15-én újranyitó fővárosi strandokra a helyszínen is lehet belépőket váltani az online értékesítés mellett.
máj. 30
3:36
Kettős életet élt az abonyi testvérpár: kegyetlenül megverték és bedrogozták a prostitúcióra kényszerített tiniket futtatóik (Blikk)
Egyszerre rohanta le a rendőrség bevetési osztaga a lánykereskedő abonyi testvérpárt és Szolnokon lakó apjukat.
máj. 30
4:06
Ismét nagyot ment Kövér László: A „nemzeti önazonosság védelméről” címmel nyújtott be politikai nyilatkozatot, melynek értelmezése igazi ínyencség (Hírstart)
A „nemzeti önazonosság védelméről” címmel benyújtott politikai nyilatkozat igazi ínyencség. Hatan jegyzik a kormánypártok soraiból: Kövér László, Semjén Zsolt, Potápi Árpád János, Pánczél Károly, Harrach Péter és Kocsis Máté.
máj. 30
4:48
Szijjártó: Továbbra is célunk, hogy magyar űrhajóst küldjünk a Nemzetközi Űrállomásra (Hírstart)
Továbbra is célunk, hogy magyar űrhajóst küldjünk a Nemzetközi Űrállomásra az évtized közepéig - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, az Európai Unió űrtevékenységért felelős minisztereinek pénteki videokonferenciáján.
máj. 30
5:09
Müller Cecília: erre számítsunk, ha jön a járvány második hulláma (Ripost)
Az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány második hullámáról beszélt.
máj. 30
5:30
Erdő Péter: Ne onnan kezdjük, ahol abbahagytuk! (Hírstart)
Keressük mind a legfontosabbat: a találkozást Krisztussal.
máj. 30
5:42
Vírus viszi a szabadstrandot (Hírstart)
Strandok válhatnak fizetőssé és fejlesztések maradnak el a bevételkiesés miatt a balatoni településeken.
máj. 30
6:12
Viheti a vírus a szabadstrandot, fejlesztések maradhatnak el (Hírstart)
Strandok válhatnak fizetőssé és fejlesztések maradnak el a bevételkiesés miatt több balatoni településen – írja a polgármesterekkel történt beszélgetésekre hivatkozva a sonline.hu. A járvány miatt sok pénzt vonnak el az önkormányzatoktól, emiatt merült fel a bélatelepi és egy fonyódi szabadstrand fizetőssé tétele. A hír vihart kavart a nyaralótulaj
máj. 30
6:12
Pucéran medencézett a csajszi, az egész szomszédság megleshette bájait (Ripost)
Nudizását egy leleményes fényképész meg is örökítette...
máj. 30
6:14
20 kérdés és válasz az újranyitásról – Mit szabad és mit nem? Hová mehetünk a hosszú hétvégén? (Ripost)
Budapest is megnyitott, megszűntek a kijárási korlátozások, kinyitottak az éttermek. Sokan nem tudják, mit szabad és mit nem – most a Ripost összegyűjtötte a legfontosabb kérdéseket és válaszokat.
máj. 30
6:15
Megint tesztelik a tábort: közpénzből mozgósít a Fidesz (Alternatív Energia)
Több vezető fideszes politikust is meglepett, hogy Orbán Viktor újabb nemzeti konzultációt indít – értesült lapunk.
máj. 30
6:18
Végre nyitás: 20 kérdés és válasz az új szabályokról (Hírstart)
Budapest is megnyitott, megszűntek a kijárási korlátozások,kinyitottak az éttermek.
máj. 30
6:20
A nemzeti érdek a legfontosabb a migráció kérdéskörében (Hírstart)
Az emberek nem akarják, hogy illegálisan érkezzenek a migránsok az országba – hangsúlyozta Bakondi György.
máj. 30
6:36
20 kérdés és válasz az újranyitásról – Mit szabad és mit nem? Hová mehetünk a hosszú hétvégén? (Hírstart)
Budapest is megnyitott, megszűntek a kijárási korlátozások, kinyitottak az éttermek. Sokan nem tudják, mit szabad és mit nem – most a Ripost összegyűjtötte a legfontosabb kérdéseket és válaszokat.
máj. 30
6:48
Indul a nagy metróvizsgálat (Alternatív Energia)
Korábban az élőhalszállítmányozás kultúrájának fejlesztési lehetőségeit is kutatta a metró felülvizsgálatával megbízott cég.
máj. 30
6:48
Bakondi: A nemzeti érdek az első (Hírstart)
A belbiztonsági főtanácsadó arra számít, hogy ez a támadás folytatódni fog.

Keresés