2020. február 1. szombat

febr. 1
0:00
Nem tudni magyar fertőzöttről (Magyar Hírlap)
Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy nő a migrációs nyomás
febr. 1
0:18
Megszüntetné a győriek által ismert kapcsolati hálókat Dézsi Csaba András (Hírstart)
Megszüntetné a győriek által ismert kapcsolati hálókat Győr frissen megválasztott fideszes polgármestere. Ezt az eskütétele után tartott sajtóbeszélgetésen mondta Dézsi Csaba András. Hozzátette: szerinte a két munkája nem zárja ki egymást, ezért ő is azt gondolja, hogy módosítani kell azt a szabályt, amely korlátozza az orvosokat a köztisztviselésb
febr. 1
0:21
Orbán Viktornak egy megveszekedett fillérje sincs (HVG)
Vagy a korábbiaknál is jobban elszegényedett, vagy hibát vétett a 2019-es vagyonbevallása kitöltésénél a miniszterelnök: a parlament honlapján frissen megjelent dokumentum szerint Orbán Viktornak ugyanis egyetlen forint megtakarítása sincs.
febr. 1
0:27
Kövér László egy fillért sem törlesztett, miközben elhalmozták ajándékokkal (HVG)
A házelnök vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy félmillióval csökkent a bankban tartott pénze.
febr. 1
0:33
Kitették a városi cégből Hörömpő Annamária fideszes képviselőt, aki Cegléden elbukta az önkormányzati választást (168 Óra Online)
Amíg önkormányzati képviselő volt, éveken át a Ceglédi Termálfürdő pénzügyi menedzseri pozícióját is betöltötte a helyi Fidesz-elnök, Hörömpő Annamária. Vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 520 ezer forint bér járt neki az évek óta masszív veszteséget termelő fürdőtől. A 24.hu információi szerint azonban az év elején elköszöntek Hörömpőtől.
febr. 1
0:37
Visszavonták a budaörsi szemészeti sebészet működési engedélyét (168 Óra Online)
Visszavonta a Pest Megyei Kormányhivatal a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos szemészeti sebészetének működési engedélyét, mert a decemberben ott végzett szürkehályogműtétek után fertőzések miatt tizenkét betegen utólagos szemműtétet kellett végrehajtani az állami Szent János Kórházban – mondta a kormányhivatal vezetője a Magyar Nemzetnek adott
febr. 1
0:39
Matolcsyéknál a család gyarapodott, nem a vagyon (HVG)
Gratulálunk!
febr. 1
0:41
Lehányták a nemrégiben felavatott csepeli Wass Albert-szobrot (168 Óra Online)
Tarlós István még csak a hónap elején adta át Wass Albert szobrát Csepelen, de máris megrongálták. Ezt a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd vette észre. A Hír TV-nek azt mondta, ő látta, amint éppen lehányják a szobrot, de valamilyen szerrel is megrongálták.
febr. 1
0:45
A fideszes politikus Facebook-oldalán egy fényképen hirdette, mennyivel szebbek a kormánypárti politikusok az ellenzékieknél (168 Óra Online)
Vigh László fideszes – és vélhetően fehér, keresztény, heteroszexuális – országgyűlési képviselő olyan képet osztott meg a Facebook-oldalán, amely kinézetük alapján szembeállítja a kormánypárti politikusnőket az ellenzékiekkel. A posztot a 444 vette észre.
febr. 1
0:45
Gyurcsány 238 milliót vett ki cégéből (HVG)
A DK elnöke vagyonnyilatkozatában feltüntet 225 millió forint lakásvásárlási előleget és foglalót is.
febr. 1
0:49
Debrecenben egy betegnél felmerült a koronavírus gyanúja, hamarosan meglesz a laboreredmény (168 Óra Online)
Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg, de a nap folyamán érkezett egy minta Debrecenből, amelynek laboratóriumi eredménye hamarosan meglesz – közölte az országos tisztifőorvos pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
febr. 1
0:51
Mindent átírt Rogán válása: Cecília és a Pasa parki lakás is eltűnt a vagyonnyilatkozatból (HVG)
Bár Rogán Antal válásának részletei nem ismertek, a friss bevallása olyan, mintha már lezajlott volna: feleségének megjelölése, de lakás, nyaraló, festmények is kikerültek a vagyonnyilatkozatából. Viszont ugrásszerűen megnőttek a - könnyen mobilizálható - megtakarításai.
febr. 1
0:53
Gyanúsított lett a férfi, aki a HVG tudósítójára támadt az erzsébetvárosi fideszes tüntetésen (168 Óra Online)
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 30-án 17 óra körül Budapesten, a VII. kerület Erzsébet körút 9-11. szám előtti bejelentett gyűlésen résztvevő B. Zsolt budapesti lakos szóváltásba keveredett egy, a gyűlésről tudósító, munkáját végző újságíróval. B. Zsolt az újságírót szidalmazta, meglökte, valamint a szemüvegét is levette –
febr. 1
0:57
Szívszerelem – A győri szappanopera vége (168 Óra Online)
.
febr. 1
1:01
Miközben a Fidesz börtönkártérítések ellen ágál, egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda szakít a legtöbbet a kártérítéseken (168 Óra Online)
Miközben Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában is sokat beszélt arról, hogy gátlástalan ügyvédek keresnek óriási pénzeket azzal, hogy a fogvatartottak börtönkörülményei miatt „pereket indítanak a saját hazájukkal szemben”, kiderült, hogy éppen egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda keresett a legtöbbet a kormányzati kommunikációban emleget
febr. 1
1:05
Lovasi András szerint a Fidesz-központ nem akarta, hogy megjelenjen a győri fideszes polgármester-jelöltet támogató videója (168 Óra Online)
A Fidesz-központból azt kérték Dézsi Csaba Andrástól, hogy ne tegyen ki a kampányban a Facebook-oldalára olyan videót, amelyen Lovasi András szerepel – erről Lovasi beszélt a Spirit FM Spirit Show című műsorában. Mint beszámoltunk róla, a győri időközi polgármester-választás előtt Lovasi András zenész videóban állt ki a Fidesz vasárnap megválasztot
febr. 1
1:09
Negatív lett a Debrecenből kapott minta, továbbra sincs koronavírusos beteg Magyarországon (168 Óra Online)
Nem igazolódott az új koronavírus jelenléte abban a mintában, amit Debrecenből kapott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laboratóriuma.
febr. 1
1:09
Lázár tovább erősített nagytőkésként, vett egy kabriót is (HVG)
Hét új ingatlant vallott be, közte házat, szőlőt, szántót. Úgy törlesztett 35 milliót, hogy közben nőttek megtakarításai.
febr. 1
1:12
Honvéd és rendőr együtt őrzi-védi a Tiszán a határt (Magyar Hírlap)
Éjjellátó, radar és nagy erejű reflektorok éppúgy segítik a munkát, mint a speciális kommunikációs eszközök vagy a hagyományos távcsövek + MH VIDEÓ
febr. 1
1:15
Továbbra is talány, miből érvényesítenék Simonkánál a 850 milliós vagyonelkobzást (HVG)
A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított fideszes képviselőnek ugyanis jószerével semmije nincs. Friss vagyonbevallása minimális változástól eltekintve az elejétől a végéig megegyezik az egy évvel ezelőttivel: továbbra is csak 5600 forint van a számláján, van viszont egy ennek tizenötezerszeresére rúgó tartozása.
febr. 1
1:19
Bajkai Istvánnak már feleannyit sem hoz az ügyvédi irodája (HVG)
A fideszes Bajkai István nemesfém készlete és CD gyűjteménye még megvan, de jelentősen visszaesett az állami megrendelésekkel kistafírozott ügyvédi irodájából származó bevétele. Autója viszont továbbra sincs.
febr. 1
1:36
Kevesebb óraszám és több új tantárgy: Elkészült az új Nemzeti Alaptanterv (Hírstart)
Csökken a tanulók óraszáma, és több új tantárgyat is bevezetnek – elkészült a módosított Nemzeti Alaptanterv. Kásler Miklós miniszter szerint az új alaptantervvel ugyanazokat a lehetőségeket biztosítják minden magyar gyereknek. A Pedagógusok Szakszervezete szerint túl későn hozták nyilvánosságra a módosításokat, amelyről szerintük nem is folyt szél
febr. 1
1:39
Pintér Sándornak még mindig tartoznak egymilliárd forinttal (HVG)
Az 1995-ös Wartburg még megvan. De vett egy kis Appenin-részvényt is, a cég Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető.
febr. 1
1:43
Szolidan tollasodott Kubatov Gábor (HVG)
Kubatov megtakarításai nőttek valamennyivel, de szinte alig van más változás a tavalyi vagyonnyilatkozatához képest.
febr. 1
1:54
"Börtönbizniszes" ügyvéddel hozták kapcsolatba a debreceni önkormányzatot, gyorsan reagáltak (Hírstart)
Közleményt adtak ki a gyanúsítással kapcsolatban. Debrecen polgármestere – fotó: Facebook/Papp László A debreceni önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs a "börtönbizniszben" érintett helyi ügyvédi irodával – közölte a városháza sajtóirodája pénteken az MTI-vel. Közleményük szerint pénteken több sajtótermékben megjelent az a hír, miszerint a "bö
febr. 1
2:00
Üveggel dobálták meg egy utcafórumon a II. kerület ellenzéki polgármesterét (Hírstart)
Még mindig forrnak az indulatok a csütörtöki "rasszizmus-ellenes" tüntetés óta. Fotó: Facebook/Őrsi Gergely Cseh Katalin, momentumos EP-képviselő osztotta meg Twitter-oldalán, hogy Berg Dánielt, a II. kerület momentumos alpolgármesterét és Őrsi Gergelyt, a kerület MSZP-s polgármesterét megdobálták egy utcafórumon. A két politikus felé egy cideres ü
febr. 1
2:03
Novák Katalin havi 2 milliót keres ingatlan-bérbeadással (HVG)
Ennél kevesebb az államtitkári fizetése. Egy év alatt pedig 20 milliót tudott félretenni.
febr. 1
2:09
A takarékos Kósa Lajos félretett 1,2 millió forintot (HVG)
Kósa Lajos vagyoni helyzete most sem változott jelentősen, de azért faragott adósságán és gyarapította a számláin található összeget is. A BMW motorja azért továbbra is megvan.
febr. 1
2:18
Miközben a Fidesz börtönkártérítések ellen ágál, egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda szakít a legtöbbet a kártérítéseken (Hírstart)
Miközben Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában is sokat beszélt arról, hogy gátlástalan ügyvédek keresnek óriási pénzeket azzal, hogy a fogvatartottak börtönkörülményei miatt „pereket indítanak a saját hazájukkal szemben”, kiderült, hogy éppen egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda keresett a legtöbbet a kormányzati kommunikációban emleget
febr. 1
3:00
Mindent átírt Rogán válása: Cecília és a Pasa parki lakás is eltűnt a vagyonnyilatkozatból (Hírstart)
Bár Rogán Antal válásának részletei nem ismertek, a friss bevallása olyan, mintha már lezajlott volna: feleségének megjelölése, de lakás, nyaraló, festmények is kikerültek a vagyonnyilatkozatából. Viszont ugrásszerűen megnőttek a - könnyen mobilizálható - megtakarításai.
febr. 1
3:30
Nyilvánosak a képviselők vagyonnyilatkozatai (Hírstart)
Az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók is eleget tettek a január 31-ei határidőig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek az Országgyűlésről szóló 2012. évi törvény alapján – közölte Hargitai János (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke péntek este az MTI-vel. Fotó: MTI/Balogh Zoltán A bizottsági elnök tájékoztatá
febr. 1
3:54
Belügyminisztérium: Elkészült az operatív törzs akcióterve (Hírstart)
Elkészült a koronavírus-járvány magyarországi terjedését megakadályozni hivatott akcióterv, amelyet a Belügyminisztérium péntek este juttatott el az Mti-hez. Az operatív törzs terve 28 pontból áll.
febr. 1
3:57
Orbán lassan nem áll meg saját lábán, Rogánt viszont egy hurrikán sem billenti ki (HVG)
Gondolta volna, hogy Orbán Viktornak mind egy szálig elfogyott a megtakarítása? És azt, hogy Novák Katalin többet keres lakáskiadásból, mint államtitkárként? Rogán Antal vagyoni helyzetét alaposan felforgatta a válás, Lázár János pedig hatalmas léptekkel halad a nagytőkésség felé. Gyurcsány Ferenc kinézett egy új házat, Áder János viszont már meg i
febr. 1
3:58
A takarékos Kósa Lajos félretett 1,2 millió forintot (Hírstart)
Kósa Lajos vagyoni helyzete most sem változott jelentősen, de azért faragott adósságán és gyarapította a számláin található összeget is. A BMW motorja azért továbbra is megvan.
febr. 1
4:18
Országos felháborodás (Magyar Hírlap)
Mind többen tiltakoznak a DK-s Niedermüller uszító kijelentése miatt
febr. 1
4:36
Orbán lassan nem áll meg saját lábán, Rogánt viszont egy hurrikán sem billenti ki (Hírstart)
Gondolta volna, hogy Orbán Viktornak mind egy szálig elfogyott a megtakarítása? És azt, hogy Novák Katalin többet keres lakáskiadásból, mint államtitkárként? Rogán Antal vagyoni helyzetét alaposan felforgatta a válás, Lázár János pedig hatalmas léptekkel halad a nagytőkésség felé. Gyurcsány Ferenc kinézett egy új házat, Áder János viszont már meg i
febr. 1
6:06
Nyílt nap és toborzás Győrben (Police)
Nyílt nap és toborzás Győrben Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 01., szo - 05:43 Az egyenruhások a rendőri hivatást népszerűsítették a diákok körében.
febr. 1
6:08
Lopás miatt felelhet (Police)
Lopás miatt felelhet Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 01., szo - 06:00 Az oroszlányi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a 25 éves helyi lakos ellen.
febr. 1
6:10
Szombati forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Szombati forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 02. 01., szo - 06:00 A mai napon, 2020. február 1-jén gyűlés miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest VII. kerületében.
febr. 1
6:27
Fokozódik a készültség: továbbra sem egyértelmű, hogy miként terjed emberről emberre a koronavírus (Népszava)
Operatív törzs koordinálja a hazai járványügyi védekezést. A repülőtéren ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét.
febr. 1
6:36
Második kerületi lakást vett Áder János (24.hu)
Emiatt egy 45 milliós lakásvásárlási hitelt vett fel.
febr. 1
6:38
Matolcsy Györgynek gyermeke született (24.hu)
Ez vagyonnyilatkozatából derült ki.
febr. 1
6:57
A kormány folytatja Budapest építését (Magyar Nemzet)
A kormány Budapest-politikájának fókuszában a közlekedés, a minőségi zöldfelületek növelése és az otthonteremtés áll Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár szerint.
febr. 1
7:00
Mi csak egyengetjük az állami beruházások útját a fővárosban - interjú Vitézy Dáviddal (Népszava)
Hét-tíz év alatt megépülhet az M5-ös metró első szakasza és megtörténhet a HÉV-járműcsere. Utóbbi költsége önmagában százmilliárd fölött lesz, nem is kevéssel – mondja Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője.
febr. 1
7:00
Már csak éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák (Hírstart)
Péntek éjfélig érvényesek a tavalyi megyei és országos autópálya-matricák, szombattól csak a 2020-as úthasználati jogosultságokkal lehet a díjköteles utakon közlekedni.
febr. 1
7:03
Értékszűrővel kell felvértezni a diákokat (Magyar Nemzet)
A hazafias nevelés erősítésével az a cél, hogy kialakítsuk a gyermekekben a szülőföldjük iránti kötődést és tiszteletet – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István kormánybiztos.
febr. 1
7:06
Ittasan hajtott az árokba (Police)
Ittasan hajtott az árokba Zala Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 01., szo - 06:46 A nagykanizsai rendőrök lezárták az ügyet.
febr. 1
7:08
Szeméremsértés miatt keressük (Police)
Szeméremsértés miatt keressük Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 01., szo - 06:55 A mosonmagyaróvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.
febr. 1
7:09
Cideres üveggel dobálták meg a II. kerület polgármesterét (24.hu)
Erkélyről hajították az üveget a szocialista polgármester és a momentumos alpolgármester felé.
febr. 1
7:10
Apa-fia páros adta ki magát vízvezetékszerelőnek (Police)
Apa-fia páros adta ki magát vízvezetékszerelőnek Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 02. 01., szo - 07:00 A terézvárosi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik csőtörésre hivatkozva jutottak be két idős nőhöz, majd otthonaikból ékszereket és pénzt loptak; társaikat keresik.

Keresés