2020. február 1. szombat

febr. 1
0:00
Nem tudni magyar fertőzöttről (Magyar Hírlap)
Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy nő a migrációs nyomás
febr. 1
0:33
Kitették a városi cégből Hörömpő Annamária fideszes képviselőt, aki Cegléden elbukta az önkormányzati választást (168 Óra Online)
Amíg önkormányzati képviselő volt, éveken át a Ceglédi Termálfürdő pénzügyi menedzseri pozícióját is betöltötte a helyi Fidesz-elnök, Hörömpő Annamária. Vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 520 ezer forint bér járt neki az évek óta masszív veszteséget termelő fürdőtől. A 24.hu információi szerint azonban az év elején elköszöntek Hörömpőtől.
febr. 1
0:37
Visszavonták a budaörsi szemészeti sebészet működési engedélyét (168 Óra Online)
Visszavonta a Pest Megyei Kormányhivatal a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos szemészeti sebészetének működési engedélyét, mert a decemberben ott végzett szürkehályogműtétek után fertőzések miatt tizenkét betegen utólagos szemműtétet kellett végrehajtani az állami Szent János Kórházban – mondta a kormányhivatal vezetője a Magyar Nemzetnek adott
febr. 1
0:41
Lehányták a nemrégiben felavatott csepeli Wass Albert-szobrot (168 Óra Online)
Tarlós István még csak a hónap elején adta át Wass Albert szobrát Csepelen, de máris megrongálták. Ezt a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd vette észre. A Hír TV-nek azt mondta, ő látta, amint éppen lehányják a szobrot, de valamilyen szerrel is megrongálták.
febr. 1
0:45
A fideszes politikus Facebook-oldalán egy fényképen hirdette, mennyivel szebbek a kormánypárti politikusok az ellenzékieknél (168 Óra Online)
Vigh László fideszes – és vélhetően fehér, keresztény, heteroszexuális – országgyűlési képviselő olyan képet osztott meg a Facebook-oldalán, amely kinézetük alapján szembeállítja a kormánypárti politikusnőket az ellenzékiekkel. A posztot a 444 vette észre.
febr. 1
0:49
Debrecenben egy betegnél felmerült a koronavírus gyanúja, hamarosan meglesz a laboreredmény (168 Óra Online)
Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg, de a nap folyamán érkezett egy minta Debrecenből, amelynek laboratóriumi eredménye hamarosan meglesz – közölte az országos tisztifőorvos pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
febr. 1
0:53
Gyanúsított lett a férfi, aki a HVG tudósítójára támadt az erzsébetvárosi fideszes tüntetésen (168 Óra Online)
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 30-án 17 óra körül Budapesten, a VII. kerület Erzsébet körút 9-11. szám előtti bejelentett gyűlésen résztvevő B. Zsolt budapesti lakos szóváltásba keveredett egy, a gyűlésről tudósító, munkáját végző újságíróval. B. Zsolt az újságírót szidalmazta, meglökte, valamint a szemüvegét is levette –
febr. 1
0:57
Szívszerelem – A győri szappanopera vége (168 Óra Online)
.
febr. 1
1:01
Miközben a Fidesz börtönkártérítések ellen ágál, egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda szakít a legtöbbet a kártérítéseken (168 Óra Online)
Miközben Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában is sokat beszélt arról, hogy gátlástalan ügyvédek keresnek óriási pénzeket azzal, hogy a fogvatartottak börtönkörülményei miatt „pereket indítanak a saját hazájukkal szemben”, kiderült, hogy éppen egy Fidesz-közeli ügyvédi iroda keresett a legtöbbet a kormányzati kommunikációban emleget
febr. 1
1:05
Lovasi András szerint a Fidesz-központ nem akarta, hogy megjelenjen a győri fideszes polgármester-jelöltet támogató videója (168 Óra Online)
A Fidesz-központból azt kérték Dézsi Csaba Andrástól, hogy ne tegyen ki a kampányban a Facebook-oldalára olyan videót, amelyen Lovasi András szerepel – erről Lovasi beszélt a Spirit FM Spirit Show című műsorában. Mint beszámoltunk róla, a győri időközi polgármester-választás előtt Lovasi András zenész videóban állt ki a Fidesz vasárnap megválasztot
febr. 1
1:09
Negatív lett a Debrecenből kapott minta, továbbra sincs koronavírusos beteg Magyarországon (168 Óra Online)
Nem igazolódott az új koronavírus jelenléte abban a mintában, amit Debrecenből kapott a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laboratóriuma.
febr. 1
1:12
Honvéd és rendőr együtt őrzi-védi a Tiszán a határt (Magyar Hírlap)
Éjjellátó, radar és nagy erejű reflektorok éppúgy segítik a munkát, mint a speciális kommunikációs eszközök vagy a hagyományos távcsövek + MH VIDEÓ
febr. 1
4:18
Országos felháborodás (Magyar Hírlap)
Mind többen tiltakoznak a DK-s Niedermüller uszító kijelentése miatt
febr. 1
6:12
Kínai koronavírus: döbbenetes, milyen rémhírek terjednek (Ripost)
Bár egyetlen haláleset sincs nemhogy Magyarországon, de Európában sem, szélsebesen terjednek a rémhírek a kínai koronavírusról: álhíroldalak és magánszemélyek is írogatnak hazugságokat és bődületes baromságokat, majd sok hiszékeny és ijedt ember meg is osztja őket…
febr. 1
6:27
Fokozódik a készültség: továbbra sem egyértelmű, hogy miként terjed emberről emberre a koronavírus (Alternatív Energia)
Operatív törzs koordinálja a hazai járványügyi védekezést. A repülőtéren ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét.
febr. 1
6:36
Második kerületi lakást vett Áder János (24.hu)
Emiatt egy 45 milliós lakásvásárlási hitelt vett fel.
febr. 1
6:38
Matolcsy Györgynek gyermeke született (24.hu)
Ez vagyonnyilatkozatából derült ki.
febr. 1
6:57
A kormány folytatja Budapest építését (Bankmonitor)
A kormány Budapest-politikájának fókuszában a közlekedés, a minőségi zöldfelületek növelése és az otthonteremtés áll Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár szerint.
febr. 1
7:00
Mi csak egyengetjük az állami beruházások útját a fővárosban - interjú Vitézy Dáviddal (Alternatív Energia)
Hét-tíz év alatt megépülhet az M5-ös metró első szakasza és megtörténhet a HÉV-járműcsere. Utóbbi költsége önmagában százmilliárd fölött lesz, nem is kevéssel – mondja Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője.
febr. 1
7:03
Értékszűrővel kell felvértezni a diákokat (Bankmonitor)
A hazafias nevelés erősítésével az a cél, hogy kialakítsuk a gyermekekben a szülőföldjük iránti kötődést és tiszteletet – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István kormánybiztos.
febr. 1
7:09
Cideres üveggel dobálták meg a II. kerület polgármesterét (24.hu)
Erkélyről hajították az üveget a szocialista polgármester és a momentumos alpolgármester felé.
febr. 1
7:21
Niedermüller szavai miatt feljelentést tesz a CÖF-CÖKA (Bankmonitor)
Sem a Magyar Helsinki Bizottság, sem a Társaság a Szabadságjogokért nem lép fel Niedermüller Péter botrányos szavai ellen. A Cöf-Cöka viszont feljelentést tett közösség elleni uszítás elkövetése alapos gyanújával.
febr. 1
7:24
A kormány szerint Mészáros Lőrinc sem ismerte előre a pályázati feltételeket (Napi)
A kormány szerint nem kerültek ki előre a Kisfaludy-pályázat dokumentációi bizonyos pályázókhoz, így minden szállodásnak ugyanannyi ideje és esélye volt pályázni a vissza nem térítendő állami milliárdokra.
febr. 1
7:33
Egészségügyből egyest adtak a kormánynak (Alternatív Energia)
Még a kormánypárti választók is úgy látják, hogy a Fidesz vezetői az önkormányzati választás előtt „elbízták magukat és nem kampányoltak”.
febr. 1
7:33
Tisztogat az ellenzék Szekszárdon is (Bankmonitor)
A megyei kormányhivatal nevezheti ki Nagykanizsa alpolgármesterét, miután a városban a balliberális többségű közgyűlés harmadszorra sem választott helyettest Balogh László (Fidesz-Kdnp) polgármesternek.
febr. 1
7:39
Jogbiztonság, átláthatóság és az NGO-k (Bankmonitor)
A Századvég Alapítvány szerint aggályosnak tekinthető a minimális társadalmi beágyazottságú Magyar Helsinki Bizottság és más külföldről finanszírozott nem kormányzati szervezetek (Ngo-k) működése.
febr. 1
7:51
Hazánkban nincsen koronavírusos beteg (Bankmonitor)
Az új koronavírusos járványt a kormány komolyan veszi, a védekezésre a költségkeret biztosított, az eddigi intézkedések nem igényeltek a meglevőnél nagyobb forrást.
febr. 1
8:06
Csak nehogy a nép döntsön - Túl nagy fegyver lett volna az ellenzék kezében egy sikeres referendum (Alternatív Energia)
Három év alatt majdnem harmadára esett vissza a népszavazási kezdeményezések száma. 2010 óta végül minden kísérlet elvérzett valahol – kivéve a kormányét.
febr. 1
8:08
Módosított Nemzeti alaptanterv: keresztényibb, nemzetibb, mint eddig (Alternatív Energia)
A „hagyományos értékrend” közvetítését az iskolának is hangsúlyosan fel kell majd vállalnia.
febr. 1
8:18
Gyereke van? Jó hír érkezett! (Napi)
A Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma, az éves kamatszintje 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik februártól - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az MTI-nek.
febr. 1
8:18
Mától életbe lép a meddő párok támogatása - Százezreket spórolnak (Ripost)
Megjelent tegnap a Magyar Közlönyben az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) az a rendelete, ami az ingyenessé váló meddőségi kezelésekről szól. Várhatóan az ehhez szükséges gyógyszerek – amiket ma 90 százalékban támogat a társadalombiztosítás – szintén térítésmentessé válnak.
febr. 1
8:27
Így növelte Rogán Antal 809 millióra a megtakarításait (ATV)
Kijöttek a parlamenti képviselők és kormánytagok friss vagyonnyilatkozatai, amiből láthatjuk, mennyire állnak a honatyák és honanyák stabil gazdasági alapon. A teljesség igénye nélkül a legérdekesebbekből szemezgettünk.
febr. 1
8:27
Nagyon nő a Babakötvény kamata (NLC)
A magas hozam az infláció változásának köszönhető.
febr. 1
8:30
Nagyot drágult a sertéshús - ezt mindenki megérzi! (Napi)
Az egekbe szökött az elmúlt hónapokban a sertéshús ára, a Magyar Nemzetnek nyilatkozó áruházláncok szerint már a keresleten is meglátszik a drágulás hatása.
febr. 1
8:39
Teljesen legatyásodott Orbán Viktor (Alternatív Energia)
A miniszterelnöknek már nincs megtakarítása, igaz, törlesztett valamennyit a családi hitelből is.
febr. 1
8:39
Gyurcsány Ferenc 225 milliós ingatlanügyletbe fogott (Bankmonitor)
A legtöbb képviselő anyagi helyzete egy-két kivételtől eltekintve érdemben nem változott. Míg Gyurcsány Ferenc komoly házvásárlásba fogott, addig például Rogán Antal megszabadult a nevén lévő ingatlanoktól.
febr. 1
8:42
Lakáshitele van? Akkor erről Önnek is tudnia kell! (Napi)
Eltérő, pár tízezer forintos költségei vannak a változó kamatozású jelzáloghitel-szerződések fix kamatozásúvá alakításának a különböző bankoknál; a legtöbb pénzintézet ügyfelének csak a közjegyzőnek kell díjat fizetnie a szerződésmódosításkor, de van olyan bank is, amelyik nem ragaszkodik a közjegyzői okirathoz - derül ki az MTI körkérdéséből.
febr. 1
8:51
Igazságügyi Minisztérium: Milliárdokat kaptak közpénzből az elítéltek (ATV)
Milliárdokat kaptak közpénzből az elítéltek; a kártalanításra kifizetett összeg több mint fele ügyvédi számlákra érkezett - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) szombaton az MTI-vel.
febr. 1
8:57
Több mint 800 milliós vagyona lett Rogán Antalnak (444.hu)
A tavalyi 40 milliós megtakarítása meghúszszorozódott. A politikus a válása utáni ingatlaneladásokkal magyarázza megtollasodását.
febr. 1
9:00
Minden országgyűlési képviselő leadta vagyonnyilatkozatát (Napi)
Az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók is eleget tettek a január 31-ei határidőig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek az Országgyűlésről szóló 2012. évi törvény alapján - közölte Hargitai János (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke péntek este az MTI-vel.
febr. 1
9:12
Még mindig kísértenek az egykori devizahitelek (Napi)
Öt évvel a forintosítás és elszámolás után még mindig van 295 ezer egykori devizahitel-szerződés a rendszerben, amelyek átlagos futamideje 9 év, de 106 ezer ügyfél tíz évnél is tovább törleszthet még. A jegybank aggódik értük, de kevesen tanultak a múltból.
febr. 1
9:12
Új pisztolyra markolnak: a rendőrség minden hivatásos tagjának oldalfegyverét lecserélik (Alternatív Energia)
Ködben, kesztyűben, éles helyzetben csak mérsékelt sikerrel lehetett pontosan lőni a rendőrök negyven éve tervezett pisztolyaival. Most 38 ezer új maroklőfegyvert vesz a szervezet, ráadásul magyar gyárból.
febr. 1
9:15
A többség szerint a Fidesz 2022-es "vesztét" korruptsága okozhatja (ATV)
Nagyjából ugyanannyian értenek egyet azzal az állítással, hogy a Fidesz összességében elvesztette az önkormányzati választásokat, mint ahányan nem látják így. Utóbbiak egy hajszállal többen vannak - derült ki a Publicus Intézet legújabb közvélemény-kutatásából, amelyet a cég a Népszava megbízásából készített.
febr. 1
9:18
Kilépett az Egyesült Királyság az Európai Unióból (BorsOnline)
Kilépett az Európai Unióból az Egyesült Királyság. A brit EU-tagság az előzetesen kijelölt időpontban, brit idő szerint pénteken 23 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor szűnt meg.
febr. 1
9:21
Igaza volt a magyar tanárnak, hogy illegálisan fegyvert vett? (Ripost)
Okozhat-e halálos áramütést a villanypásztor, és a tolvaj üldözése is jogos védelemnek számít-e? Azt vizsgálja a Kúria szakértői csoportja konkrét ügyeken keresztül, hogy a bírók mikor fogadják el jogosnak az önvédelmet. Legfőbb megállapításaikat a napokban összegzik.
febr. 1
9:30
Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok (Infostart)
Az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók is eleget tettek a január 31-ei határidőig vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek az Országgyűlésről szóló 2012. évi törvény alapján - közölte Hargitai János (KDNP), az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke.
febr. 1
9:30
Kövér: A külhoni magyarok támogatása az egységes Kárpát-medence fejlődését is elősegíti (Magyar Hírlap)
Végső soron csak a demográfiai fordulat hozhat megoldást a munkaerőhiányra - szögezte le a házelnök
febr. 1
9:33
Kövér László: A külhoni magyarok támogatása az egységes Kárpát-medence fejlődését is elősegíti (Bankmonitor)
A külföldről érkező vendégmunkások alkalmazása sem „ördögtől való”, de ez nem vezethet tömeges bevándorláshoz, végső soron csak is a demográfiai fordulat hozhat megoldást – mondta Házelnök.
febr. 1
9:36
Hoppá! 16 fokkal indul a február (BorsOnline)
Kellemes, tavaszias idő várható hétvégén, egyelőre nyoma sincs annak, hogy visszat�
febr. 1
9:42
Ezt is megértük: az EU nagykövetséget nyitott Londonban (Napi)
Mivel az Egyesült Királyság elhagyta az Európai Uniót, és tagságának megszűnésével unión kívüli országgá vált, Brüsszel diplomáciai külképviseletet nyitott Londonban, amely szombattól teljes körűen dolgozik a felek közötti zökkenőmentes együttműködés biztosítása érdekében - közölte Josep Borrell, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főké

Keresés