2020. február 4. kedd

febr. 4
0:00
Gyurcsányné elmenekült a kérdések elől (Hírstart)
A Fidesz szerint sokatmondó, hogy Gyurcsányné, ahelyett, hogy elhatárolódott volna Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) VII. kerületi polgármester kijelentéseitől, inkább elmenekült az azokra vonatkozó újságírói kérdések elől.
febr. 4
0:00
Közvetlen repülőjáratok indulnak Budapestről a horvát tengerpartra (Propeller)
Júliustól hetente kétszer közvetlen járatot indít a Ryanair Budapestről a horvátországi Zárába (Zadar) – tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselete hétfőn az MTI-t. Fotó: MTI/Jászai Csaba A horvát turisztikai szervezet a Ryanair közleményét idézte, amely szerint a nyári menetrend életbe lépésétől, júliustól szeptemberig, he
febr. 4
0:03
Élesen bírálja a szakma az új Nemzeti alaptantervet, ezért! (Blikk)
A vártnál is jóval nagyobb vihart kavart szakmai berkekben a múlt hét pénteken közzétett új Nemzeti alaptanterv (NAT).
febr. 4
0:03
Lázas kínai utas lett rosszul a Budapestre tartó repülőn, Ferihegyen elkülönítették (168 Óra Online)
A repülőgépen lett rosszul egy kínai utas Budapestre tartva, a leszálláskor már 39 fokos láza volt. A Szent László Kórházban vizsgálják – adta hírül az MTI. A hőkamera szűrte ki, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
febr. 4
0:04
Rétvári: az EU élvonalában vagyunk az oktatási oklevelek arányát nézve (Propeller)
Magyarország az élvonalban van az Európai Unióban az oktatás területén kiadott oklevelek arányát tekintve. Fotó: MTI/Kovács Attila A harmadik legmagasabb, 16 százalék az ilyen dokumentumot szerzők aránya az összes végzett számához képest – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke az Eurostat nemrég közzétet
febr. 4
0:07
Brüsszelben tárgyalt a Fidesz jövőjéről Orbán Viktor: ezt kéri a kormányfő az Európai Uniótól (Blikk)
A Fideszről és a következő hét év magyarországi uniós támogatásairól tárgyalt Orbán Viktor (56) miniszterelnök Brüsszelben az uniós csúcsvezetőkkel.
febr. 4
0:07
Gyöngyöspatával indokolja az államtitkár, miért kell kamerákat telepíteni az iskolákba (168 Óra Online)
Meglepő fordulatot vett a kormány narratívája a gyöngyöspatai szegregáció ügyében. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentette: a „zavartalan munkavégzés körülményeinek biztosításával” meg kell védeni a pedagógusokat, ezért
febr. 4
0:08
Biztonsági kamerarendszert telepítene az iskolákba a magyar kormány (Propeller)
A zavartalan munkavégzés körülményeinek biztosításával meg kell védeni a munkájukat ellátó pedagógusokat – mondta a köznevelésért felelős államtitkár a gyöngyöspatai szegregációs iskolaügyben, a településen tartott hétfői sajtótájékoztatón. Fotó: MTI/Komka Péter Maruzsa Zoltán közölte: a gyöngyöspatai szegregációs iskolaügy és a napokban egy nagyká
febr. 4
0:11
Közeleg a tavasz? Nem hiszi el, de már kinyíltak az első hóvirágok (Blikk)
A Duna–Dráva Nemzeti Park a Facebook-oldalán jelentette be az örömteli hírt, miszerint a Dráva mentén lévő erdőkben kinyíltak az első hóvirágok.
febr. 4
0:15
Vajon mi lehet az újabb stílusváltás oka? A bajsza mellé szakállt is növeszt Kövér (Blikk)
Ősz, vélhetően szakállá terebélyesedő borostával egészült ki Kövér László (60) bajszos tekintete.
febr. 4
0:19
Gyász: elhunyt az ismert magyar fotográfus (Blikk)
A közösségi médiában tették közzé a hírt, hogy 81 évesen elhunyt az ismert fotográfus, Kanyó Béla.
febr. 4
0:23
Életet mentett az Országos Mentőszolgálat új alkalmazása (Blikk)
Felesége természetellenes, furcsa beszédére lett figyelmes egy férfi, ezért azonnal úgy döntött, a mentők segítségét kéri az ÉletMentő appon keresztül – írja az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán. Az app segítségével a mentésirányító pillanatok alatt megkapta a pontos helyszínt, a feleség betegségeit, illetve az asszony által rendsz
febr. 4
0:27
Megszerették a vállalkozók az iparkamarát (Blikk)
Komoly fordulat következett be a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) korábban jócskán megtépázott renoméjában tavaly január és december között: a tagság körében végzett elégedettségi felmérés jól látható javulást mutatott a szervezet megítélését illetően.
febr. 4
0:31
Újabb iskola botrány: mezőtúri diákok bántalmazták az egyik tanárukat (Blikk)
Ismét tanárbántalmazásról készült felvétel látott napvilágot: egy mezőtúri iskola diákjai videóra vették, ahogy osztálytársaik a tanáruk ruháját húzzák, majdnem megütik, végül pedig egy papírlappal ütögetik őt – hangzott el a hétfő esti Tényekben. A felvételen hallatszik, ahogy a többi tanuló hangosan nevet a tanárt megalázó helyzeten.
febr. 4
0:35
Így sütkéreztek az állatok a villámtavaszban (Blikk)
A február eleji tavasz első napsugaraira előbújtak a felsőlajosi MagánZoo állatkert lakói és áhítattal merültek el a napfürdőzésben.
febr. 4
0:36
Kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast a ferihegyi repülőtéren (Hírstart)
Kiszűrt a hőkamera egy lázas kínai utast hétfőn a Liszt Ferenc-repülőtéren – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (Nnk) az Mti-vel hétfőn este.
febr. 4
0:39
Fellázadtak a fiatalok Baján: hiába próbálják őket ellehetetleníteni, harcolni fognak (Blikk)
Bár működése során számtalan díjat kapott a Bajai Ifjúsági Fórum (BIF), a város vezetősége elvette tőlük a belvárosi irodát.
febr. 4
3:54
Közvetlen repülőjáratok indulnak Budapestről a horvát tengerpartra (Hírstart)
Júliustól hetente kétszer közvetlen járatot indít a Ryanair Budapestről a horvátországi Zárába (Zadar) – tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviselete hétfőn az MTI-t. Fotó: MTI/Jászai Csaba A horvát turisztikai szervezet a Ryanair közleményét idézte, amely szerint a nyári menetrend életbe lépésétől, júliustól szeptemberig, he
febr. 4
3:58
Rétvári: Az Eu élvonalában vagyunk az oktatási oklevelek arányát nézve (Hírstart)
Magyarországon 2010-hez képest a negyedével nőtt az oktatási területen diplomát szerzők száma.
febr. 4
4:33
John Lennon hippimintás luxusautója újra tündököl (Ripost)
Évtizedek óta egy múzeumban dekkol, de most leporolták és újra kiállítják a Beatles legenda vadítóan sárga, virágmintás Rolls Royce-át. Így a rajongók újra láthatják a csodakocsit, melynek rikító karosszériája egy egész korszak jelképévé vált a ’60-as években.
febr. 4
5:12
Elfajult a helyzet Gyergyóditrón a Fidesz migránsellenes gyűlöletkeltése miatt (Ez a lényeg)
A napokban óriási botrány kerekedett abból az egyébként full egyszerű tényből, hogy egy székelyföldi falu pékéségében két Srí Lanka-i alkalmazottat fogalkoztatnak.
febr. 4
5:18
Orbán szerint az unió költségvetése unfair (ATV)
A Néppárt tagjainak többsége úgy döntött, hogy 2021 első felében egy külön kongresszuson döntenek majd a Fidesz néppárti tagságáról, addig meghosszabbítják a felfüggesztését. Erről a párt politikai közgyűlésén volt szó Brüsszelben. Eközben Orbán Viktor is az unió fővárosában tartózkodott, az Európai Tanács elnökével tárgyalt az unió 7-éves költségv
febr. 4
5:48
Kellemetlen hibába futhat bele, aki megyei autópálya-matricát vásárol (Infostart)
Most van a megyei matricák megvételének boomja, és közben becsúszhat ilyen-olyan tévedés.
febr. 4
5:48
Elképesztő, mi történt a magyarok hiteleivel: nagyon rég nem láttunk ilyet (Pénzcentrum)
Történelmi pillanatot élünk át a fogyasztási hitelek piacán: a személyi hitelekben fennálló tartozás összege már több, mint a szabad felhasználású jelzáloghiteleké. Ez nem meglepő, hiszen a személyi hitelek kamata rekordot döntött:...
febr. 4
5:54
Megmutatjuk, mennyire keveset ér a magyar minimálbér (Menedzsment Fórum)
Az egy dolog, hogy a magyar bruttó minimálbér leszakadó pályára állt a régiós országokhoz képest. Ez azonban nem zárja ki, hogy az országokban kialakult árszínvonalhoz viszonyítva a nettó minimálbér sokat érjen. Így hát utána jártunk, mire is futja a kötelező legkisebb keresetből.
febr. 4
5:54
Közel 10 ezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól (Hírstart)
Az Oktatási Hivatal 8 napon belül dönthet a szülők kérelmeiről.
febr. 4
5:56
Orbán szerint az unió költségvetése unfair (Hírstart)
A Néppárt tagjainak többsége úgy döntött, hogy 2021 első felében egy külön kongresszuson döntenek majd a Fidesz néppárti tagságáról, addig meghosszabbítják a felfüggesztését. Erről a párt politikai közgyűlésén volt szó Brüsszelben. Eközben Orbán Viktor is az unió fővárosában tartózkodott, az Európai Tanács elnökével tárgyalt az unió 7-éves költségv
febr. 4
6:00
Online konzultációt indít a DK az európai minimálbérről (ATV)
Online konzultációt indít a Demokratikus Koalíció az európai minimálbérről - jelentette be Dobrev Klára. A DK európai parlamenti képviselője azt is mondta, hogy a párt kezdeményezését az Európai Bizottság is támogatja, ugyanakkor azt tapasztalják, hogy a magyar kormány ebben nem akar részt venni.
febr. 4
6:00
Rektor: Szükség esetén a Semmelweis Egyetem klinikáit is bevonják az ellátásba (Hírstart)
Amennyiben megjelenik Magyarországon a koronavírus-fertőzés, a Délpesti Centrumkórházon kívül a klinikákat is bevonják az ellátásba – mondta a Semmelweis Egyetem (Se) rektora hétfőn az M1 aktuális csatornán.
febr. 4
6:03
Rabbi az iskolában – Európai színtérre lépett a Tett és Védelem Alapítvány (168 Óra Online)
A 2012-ben alakult Tett és Védelem Alapítvány antiszemitizmus elleni fellépése három pilléren nyugszik: a zsidóság jogvédelmén, az antiszemita jelenségek megfigyelésén és elemzésén, valamint az oktatáson. Ilyen összetett tevékenységet más zsidó szervezetek nem végeznek Európában, ezért az alapítvány úgy döntött, hogy – Tett és Védelem Liga néven –
febr. 4
6:06
Merénylet kontra biztos alap: kapott hideget, meleget a módosított NAT (Infostart)
A módosított Nemzeti alaptanterv merénylet a tanárok, a diákok és a nemzeti kultúra ellen – fogalmazott a Magyartanárok Egyesületének elnöke az InfoRádiónak. Az emberi erőforrások minisztere szerint a NAT ismeretanyaga mindenki számára biztos alapot nyújt az elhelyezkedésre az élet bármely területén.
febr. 4
6:06
Tagad a férjét felmosónyéllel halálra verő asszony (24.hu)
Nem érzi bűnösnek magát.
febr. 4
6:24
Mentőautókat vesz az OMSZ (Napi)
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) együtt írt ki mentőautó-tendert, 3 milliárd 186 millió forintos keretösszeggel.
febr. 4
6:24
Fidelitas: felháborító a Helsinki érvelése (Bankmonitor)
A Fidelitas továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy egy ilyen gyűlölködő, keresztényellenes kijelentés következmények nélkül maradjon.
febr. 4
6:24
Értetlenkedés fogadta, hogy a Demokrata Párt késlekedik az eredmények közzétételével (Propeller)
Az amerikai sajtó értetlenkedve fogadta hétfő este, hogy a Demokrata Párt késlekedik a jelölőgyűlések eredményeinek közzétételével. A CNN hírtelevízió műsorvezetői feltették a kérdést: vajon mi lehet az oka a késlekedésnek, a Fox televízió pedig gyanakvással kommentálta a késedelmet. A jelölőgyűlések voksolásai után mintegy három órával a Demokrat
febr. 4
6:30
Tízmilliárddal tartoznak, húsz hiányzik, összesen meg lesz legalább 62 milliárd az állatkerti Biodóm (Alternatív Energia)
A kormány egyelőre azt se fizette ki, amit korábban ígért a Biodómra. A főváros elrendelte a projekt felülvizsgálatát.
febr. 4
6:36
A napokban kapják kézhez emelt alapbérüket az egészségügyi szakdolgozók (Hírstart)
A napokban kapják kézhez januári, emelt alapbérüket az egészségügyi szakdolgozók – mondta el az egészségügyért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Balogh Zoltán Horváth Ildikó kitért arra, hogy a béremelésen kívül a munkakörülmények javításával és a szakdolgozóknak szóló különböző ösztöndíjakkal is javítani kívánnak
febr. 4
6:36
Bántalmazottként, nehezített pályán (Bankmonitor)
Több száz súlyos pszichés vagy disszociá­lis tüneteket mutató, pszichoaktív szerekkel küzdő, tartósan beteg, fogyatékos, ezért különleges ellátást igénylő fiatal él jelenleg Magyarországon speciális gyermekotthonokban.
febr. 4
6:39
Kamerákat kapnak az iskolába a gyöngyöspataiak (24.hu)
Az odajárók viszont pénzbeni kártérítést továbbra sem számíthatnak.
febr. 4
6:41
Több méteres vízszintemelkedés várható a Dunán (24.hu)
Árvízvédelmi készültség egyelőre nincs.
febr. 4
6:42
Európa elutasítja Dobrevék ötletét (Hírstart)
Magára maradt Dobrev Klára és pártja, a Demokratikus Koalíció az európai minimálbérötletével, noha a Gyurcsány-párt tagjai még tegnap is arról beszéltek, Brüsszel támogatja javaslatukat.
febr. 4
6:45
Ön látta? Eltűnt egy 14 éves lány budapesti otthonából (Blikk)
Február 3-án távozott otthonából a 14 éves Bogdán Barbara, aki azóta nem adott életjelet magról.
febr. 4
6:48
Hegyekben állnak a használt autógumik Pécs határában (ATV)
Hegyekben állnak a használt autógumik Pécs határában. A telek mellett egy gumijavító-műhely üzemel. A tulajdonos azt mondta az abroncsok nagy részét idegenek rakták le, így nem az ő feladata elszállíttatni a hulladékot.
febr. 4
6:48
Mintegy tízezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól (Hírstart)
.
febr. 4
7:03
Dolgozói osztalékkal növelnék a béreket - Tóth Bertalan az MSZP új baloldali programjáról, összefogásról, kormányváltásról (Alternatív Energia)
Lehet kakaskodni az ellenzéki térfélen, csak semmi értelme - mondta Tóth Bertalan MSZP-s pártelnök, aki azt is elárulta: ha a pártján múlik, az állam maximálja az albérlet- és lakásárakat.
febr. 4
7:05
Megint nincs érsebésze a Péterfy kórháznak (Alternatív Energia)
A budapesti érsebészeti ellátás meglehetősen kritikus állapotban van.
febr. 4
7:12
A Tesco nekiment a magyar kormánynak (24.hu)
Az áruházlánc szerint a magyarországi kiskereskedelmi különadó igazságtalan.
febr. 4
7:12
Konzultációt indít a DK az európai minimálbérről (Hírstart)
A DK hétfőn indított online konzultációt az európai minimálbérről - jelentette be Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.
febr. 4
7:24
Elhunyt a nemzetközileg elismert magyar történész (Propeller)
Életének 84. évében meghalt Péter Katalin „Őszinte megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 84. évében, 2020. február 2-án elhunyt Péter Katalin professzor emeritus, a magyar történetírás nemzetközileg is elismert képviselője, aki 1959 óta volt intézetünk munkatársa. Emlékét megőrizzük” – olvasható az MTA oldalán.  ( tti.btk.mta.hu )
febr. 4
7:24
Lement a boltba, majd eltűnt egy 12 éves fiú Budapesten (Szeretlek Magyarország)
A rendőrségen édesanyja tett bejelentést: hétfő este Kótai Márk Marcell lement a boltba vásárolni, és azóta nem került elő. Eltűnt aznap egy 14 éves lány is.

Keresés