2020. február 2. vasárnap

febr. 2
0:12
Az új NAT ellehetetleníti az irodalomtanítást – állítja a Magyar Tanárok Egyesületének elnöke (24.hu)
Arató László szerint fél évszázadot megyünk vissza az időben.
febr. 2
0:12
Századvég: a civil szervezetek a jövőben is számíthatnak segítségre (Hírstart)
A Századvég elkötelezett a valódi civilek mellett, ezért a jövőben is segíti őket a Budapesti Civil Információs Centrumon (Budapesti CIC) keresztül – közölte a Századvég Alapítvány a civilek napja alkalmából szombaton az MTI-vel.
febr. 2
1:18
Nem fertőzött koronavírussal a Kínából Budapestre érkezett férfi (24.hu)
Már tovább is engedték.
febr. 2
1:36
Illegális határsértőket fogott a rendőrség (Hírstart)
A magukat marokkóinak és tunéziainak valló külföldiek illegálisan érkeztek Magyarországra. – írja a police.hu Ahogyan arról korábban beszámolt a rendőrség, három határsértőt fogtak el a rendőrök 2020. február 1-jén 11 óra körül Mezőkovácsházán, a vasútállomáson. Közülük két férfi marokkóinak, egy pedig tunéziainak mondta magát. Egyikük sem tudta hi
febr. 2
1:48
A legfontosabb információk a koronavírusról (Hírstart)
A koronavírusról és a kialakult járványügyi helyzetről tárgyilagosan címmel jelentetett meg egy ismeretterjesztő írást az mta.hu. "Ahogy arról az elmúlt napok híradásaiból mindenki tájékozódhatott, a világban jelenleg egy új koronavírus (2019-nCoV) okoz járványt. Nagyon sok hivatalos és félhivatalos, hiteles és légből kapott hír jelent meg, így a
febr. 2
2:42
Forgalomkorlátozás Lipótvárosban (Police)
Forgalomkorlátozás Lipótvárosban Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 02:31 Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2020. február 4. és február 12. között Budapest V. kerületében.
febr. 2
2:42
Bakondi György: Egyre magasabb szintű támogatás állhat a határsértők mögött (Hírstart)
A migránsok nagy csoportjai hirtelen letértek a balkáni migrációs útvonalról, és jó helyismerettel, új módszerekkel, a leginkább támadható szakaszokon próbálták meg átlépni a magyar határt.
febr. 2
2:48
Szidta, leköpte és veréssel fenyegette tanárát egy szakiskolai diák Nagykátán (Hírstart)
Egy videón az látszik, hogy osztálytársai közben arra buzdítják: üsse arcon a tanárt.
febr. 2
3:30
Bozóki: Orbánék rendszerszinten rombolnak (24.hu)
Ugyanakkor szerinte a kultúrát nem lehet elpusztítani, legjobbjai úgyis megtalálják az utat.
febr. 2
3:48
Gáz- riasztó fegyverrel lőtt (Police)
Gáz- riasztó fegyverrel lőtt Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 03:35 A győri rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt fogtak el egy helybéli férfit.
febr. 2
4:00
Eltűnés miatt keressük Tüske Miklós Sándort (Police)
Eltűnés miatt keressük Tüske Miklós Sándort Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 03:50 A győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.
febr. 2
4:18
Népszavazás lehet a szentendrei biciklis Duna-hídról (Hírstart)
A helyiek nem akarják, hogy a belvárosba érkezzenek a biciklisek egyből a hídról, ők más helyszínt javasolnak.
febr. 2
4:24
Népszavazás lehet a szentendrei kerékpáros hídról (Hírstart)
"Ronda, elcsúfítaná a belváros képét és veszélyessé teheti a korzót." Ezt mondja sok szentendrei a tervezett kerékpároshídról. A városon áthaladó európai kerékpár útvonalról az előző városvezetés már tárgyalt az Infrastruktúra-fejlesztővel, de az új önkormányzat kikérné a helyiek véleményét. Ezért még februárban népszavazás lesz – írja a hvg.hu az
febr. 2
5:15
Veszélyes jégre menni, brutális büntetést kaphatunk (ATV)
Veszélyessé vált a jégréteg a tavakon, az olvadás miatt. A következő napokban pedig tovább romlik a helyzet, mert jön a kora tavaszias idő, akár 17 fokkal. Ha valaki a tiltás ellenére mégis rámegy a jégre, 50-ezer forintig terjedő helyszíni bírságot kaphat. Súlyos esetben pedig szabálysértési eljárás is indulhat, amelyben akár 150-ezer forintos pén
febr. 2
6:06
A szlovák férfi egy komáromi áruházból lopott (Police)
A szlovák férfi egy komáromi áruházból lopottKomárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 06:00 A cipőt már az áruházban felvette, a többi terméket a táskájába rejtette. A komáromi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát a tettes ellen.
febr. 2
6:06
Kvíz magyar közmondásokból: ismeritek őket? (Eduline)
Szeretitek a magyar közmondásokat? Lássuk, a következőket ismeritek-e.
febr. 2
6:27
A Kardashian család és az örmény népirtás (ATV)
Az örmények kereszténységhez való viszonya az apostolok idejére nyúlik vissza, hiszen örmény, asszír, görög és latin nyelvű történelmi források bizonyítják, hogy Tádé és Bertalan apostol is hirdette Arménia területén az evangéliumot.
febr. 2
6:48
Lezárt akta: segítséget ajánlottak (Police)
Lezárt akta: segítséget ajánlottak Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 06:39 A hódmezővásárhelyi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a négy fiatallal szemben, akik pénztárcát, illetve mobiltelefont vittek el egy idős nőtől Mindszenten. Kifosztás miatt kell felelniük.
febr. 2
7:00
Videó: centiken múlott a gyalogosok élete a zebrán (Infostart)
Nem foglalkozott a piros jelzéssel a sofőr.
febr. 2
7:09
Megújult a Nemzeti alaptanterv, csökken a tanulók terhelése (Magyar Nemzet)
Szeptembertől komplex természettudomány-órát is tarthatnak az iskolák a különálló fizika-, biológia- és kémiaóra helyett.
febr. 2
7:12
Véradások a megyében 2020. február 3 – 9. között (Hírstart)
A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Jász-Nagykun-Szolnok megyében.
febr. 2
7:14
Varga Mihály: februártól 6,4 százalékra nő a Babakötvény éves kamata (Hírstart)
A Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma, az éves kamatszintje 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik februártól.
febr. 2
7:16
Vasárnap két helyen lesz időközi választás (Hírstart)
Hejőszalontán és Hidvégardón is polgármestert választanak.
febr. 2
7:21
Időjárás: durva szél miatt adték ki a vörös kódot (24.hu)
Marad a nyálkás, őszies idő.
febr. 2
7:24
Négymilliárdból újul meg a Márton Áron kollégium (Napi)
Hat ajánlattevő közül az Építő-és épületkarbantartó Zrt. újíthatja fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem Márton Áron Kollégium és Szakkollégium épületét, nettó 4 milliárd 47 millió forintért.
febr. 2
7:27
Átlátszó: Fidesz-közeli ügyvédi iroda szakít a legtöbbet a "börtönbizniszen" (ATV)
Elszámoltatná a börtönkártérítési perekben eljáró ügyvédeket a Fidesz. Budai Gyula szerint Magyar György kereste a legtöbbet a börtönbizniszen. Az Átlátszó ugyanakkor azt írja, hogy a legtöbb ilyen ügye egy debreceni irodának volt, amelyet ráadásul Fidesz-közelinek nevezett meg a portál. Az ATV Híradója kereste az irodát, de nem nyilatkoztak.
febr. 2
7:30
Tiltott eszköz és tetten érés a Balatonnál (Infostart)
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói orvhalászat miatt indítottak eljárást egy sarkadi lakossal szemben.
febr. 2
7:30
Tiltott eszköz és tetten érés a Balatonnál (Hírstart)
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói orvhalászat miatt indítottak eljárást egy sarkadi lakossal szemben.
febr. 2
7:36
Hamis alvázszám, forgalmi engedély és típusmatrica (Police)
Hamis alvázszám, forgalmi engedély és típusmatrica Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 07:24 A magyar rendőrök az olasz hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A sofőr ellen büntetőeljárás indult.
febr. 2
7:45
Heti abszurd: Pékmese (Népszava)
Nem tudom, minek volt rosszabb lenni a héten: heteroszexuális, keresztény fehér férfinak, Niedermüller Péternek vagy két Srí Lanka-i pékmesternek Gyergyóditróban, de gyanítom, leginkább az utóbbiaknak. Őket ugyanis nem védi semmi, ha rájönnek, hogy el akarják venni a gyergyóiak munkáját. A két aljas pék egy borongós januári délutánon érkezett a rom
febr. 2
7:48
Gyorsan megjárta az arcátlan taxis (Infostart)
A rendőrök kapcsoltak és a szabálytalan autós után eredtek.
febr. 2
7:54
Helyi népszavazás dönthet a szentendrei kerékpárhídról (24.hu)
Sok a vitás pont eddig.
febr. 2
8:06
Cegléd és Szolnok között indul az első emeletes KISS-vonat (Hírstart)
Először Cegléd és Szolnok között utazhatnak az utasok a Stadler által gyártott emeletes motorvonattal, mégpedig március 15-én – írta a Magyar Nemzet.
febr. 2
8:12
Kaderják Péter: A GDP 2-2,5 százalékára lesz szükség ahhoz, hogy elérjük 2050-re a klímasemlegességet (Propeller)
Magyarországon a 2050-re kitűzött klímasemlegességi cél eléréséhez a következő 30 évben a GDP 2-2,5 százalékát kell környezetvédelmi beruházásokba fektetni, megközelítőleg 120 milliárd eurót – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szombaton, Gödöllőn. Kaderják Péter a 20. O
febr. 2
8:18
Szüdi János: A gyűlölet nyáltengerén (Népszava)
Arcunkon csorog a nyál. Zsebkendőért alig nyúl valaki. Nem számít. Hadd csorogjon! Megszoktuk? Jól is esik? A nyál a miniszterelnök-pártelnök szájából fröcsög. Áttör a mikrofonon, a képernyő üvegfalán. Jut belőle annak is, aki hallja, annak is, aki nem figyeli, annak is, aki, lesi szavait, annak is, aki csak tudomásul veszi, annak is, aki nem is tu
febr. 2
8:18
Bíróság elé állhat a kifosztó (Police)
Bíróság elé állhat a kifosztó Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 08:02 A kiskunhalasi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja egy idős asszony pénzét vitte el.
febr. 2
8:18
Kaderják Péter: A GDP 2-2,5 százalékára lesz szükség ahhoz, hogy elérjük 2050-re a klímasemlegességet (Hírstart)
Magyarországon a 2050-re kitűzött klímasemlegességi cél eléréséhez a következő 30 évben a GDP 2-2,5 százalékát kell környezetvédelmi beruházásokba fektetni, megközelítőleg 120 milliárd eurót – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szombaton, Gödöllőn. Kaderják Péter a 20. O
febr. 2
8:20
Baleseti összesítő Vas megye útjairól (Police)
Baleseti összesítő Vas megye útjairól Vas Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 08:09
febr. 2
8:24
Államtitkár: a magyar GDP nagy része kell a zöld fordulathoz (Napi)
Magyarországon a 2050-re kitűzött klímasemlegességi cél eléréséhez a következő 30 évben a GDP 2-2,5 százalékát kell környezetvédelmi beruházásokba fektetni, megközelítőleg 120 milliárd eurót - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára Kaderják Péter az MTI szerint.
febr. 2
8:24
Tűzzétek akkor zászlóra a gyűlöletet (888)
.
febr. 2
8:24
Télvégi akciók a szezonnyitó WAMP-on (Propeller)
Télvégi akciókkal várja az érdeklődőket február 9-én a szezonnyitó WAMP dizájnvásár, amelyen a Rozmaring Hungarian Design márka első alkalommal mutatkozik be a Bálna Budapestben. Új kiállítóként vesz részt a vásáron a Rozmaring Hungarian Design, amely magyar tradíciókból, minta- és formavilágból inspirálódva hoz létre fiatalok számára kényelmes és
febr. 2
8:27
Raporton a vezérnél – Nem könnyű a nyájat egyben tartani (168 Óra Online)
.
febr. 2
8:30
Télvégi akciók a szezonnyitó WAMP-on (Hírstart)
Télvégi akciókkal várja az érdeklődőket február 9-én a szezonnyitó WAMP dizájnvásár, amelyen a Rozmaring Hungarian Design márka első alkalommal mutatkozik be a Bálna Budapestben. Új kiállítóként vesz részt a vásáron a Rozmaring Hungarian Design, amely magyar tradíciókból, minta- és formavilágból inspirálódva hoz létre fiatalok számára kényelmes és
febr. 2
8:33
Semmit sem ér a becsület az ellenzéknek (Lokál)
Több ezren követelték Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármester lemondását a Fidesz és a Fidelitas helyi szervezete által meghirdetett, a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt csütörtökön tartott demonstráción. A helyszínen Bajkai István, fideszes országgyűlési képviselő a Lokálnak elmondta, hogy az ellenzéknek semmi sem drága a hatal
febr. 2
8:36
Eltűnt Bertalan Tamás (Police)
Eltűnt Bertalan Tamás Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 08:26 A bonyhádi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 25 éves férfi megtalálása érdekében.
febr. 2
8:42
Békés megye útjain történt (Police)
Békés megye útjain történt Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 08:27 Közlekedési baleset Gyulán, Békésen és Békéscsabán.
febr. 2
8:42
Semmit sem ér a becsület az ellenzéknek (Hírstart)
Több ezren követelték Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármester lemondását a Fidesz és a Fidelitas helyi szervezete által meghirdetett, a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt csütörtökön tartott demonstráción. A helyszínen Bajkai István, fideszes országgyűlési képviselő a Lokálnak elmondta, hogy az ellenzéknek semmi sem drága a hatal
febr. 2
8:44
Kapcsoljon, amíg nem késő! (Police)
Kapcsoljon, amíg nem késő! Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 08:32 Az első ülésen állva utazott egy kisgyermek egy személygépkocsiban Kétegyházán. A férfi, aki vitte őt, úgy gondolta, hogy ez nem probléma, mert csak rövid utat akartak megtenni.
febr. 2
8:48
Balesetet okozott Szabadbattyánban a jogtalanul eltulajdonított járművel ittasan és jogosítvány nélkül közlekedő sofőr (Police)
Balesetet okozott Szabadbattyánban a jogtalanul eltulajdonított járművel ittasan és jogosítvány nélkül közlekedő sofőr Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 08:38 Társa kábítószer birtoklása miatt is felelhet.
febr. 2
8:54
Betonoszlopnak ütközött (Police)
Betonoszlopnak ütközött Zala Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 02., v - 07:42 A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy 23 éves férfi ittasan okozott balesetet.

Keresés