2020. február 14. péntek

febr. 14
0:06
Influenza: már a veszprémi kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el (Blikk)
Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban szombattól - tudatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal az MTI-vel csütörtöki közleményében.
febr. 14
0:06
Totális sztrájk jöhet a BKV-nál (Lokál)
Egy hét múlva beszüntethetik a munkát a fővárosi közlekedési cégnél a dolgozók – tudta meg a Világgazdaság. Miközben a szakszervezetek 15 százalékos bérnövekedést szeretnének, a főváros ezt nem akarja megani, ráadásul a főpolgármester Brüsszelben lobbizik, ahelyett, hogy a budapestiekkel foglalkozna.
febr. 14
0:10
Sajtótájékoztató a Fidesz balatonfüredi frakcióülése után – Kocsis Máté nem köntörfalazott: kemény mondatok hangzottak el, neveket is említett (Blikk)
A Fidesz-KDNP támogatni fogja a feltételes szabadlábra bocsátás szigorítására és a "börtönbiznisz" felszámolására vonatkozó igazságügyi minisztériumi előterjesztéseket, amelyek a tavaszi ülésszakban kerülnek majd az Országgyűlés elé - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonfüreden, a kormánypártok kihelyezett frakcióülését
febr. 14
0:10
Nemzeti konzultációt indít a kormány (Lokál)
Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi  frakcióülésén. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón elmondta: a kormánynak világos válasza van az elmúlt hónapokban társadalmi vitákat kiváltó kérdésekben.
febr. 14
0:14
Felújítják a 150 éves esztergomi bazilikát: eddig tartanak majd a munkálatok (Blikk)
Mintegy 13 milliárd forintból újul meg teljesen az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert Főszékesegyház homlokzata.
febr. 14
0:14
Nyomozást indítottak Niedermüller ellen (Lokál)
Közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt, a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el a  CÖF-CÖKA  január 31-én tett feljelentésére Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatosan.
febr. 14
0:18
Jó hír a tanároknak: most kiderült, mennyivel kereshetnek többet nyártól (Blikk)
Július 1-jével változik a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya.
febr. 14
0:18
Orbán: Növekedhet a migrációs nyomás (Lokál)
Röszkén járt tegnap Orbán Viktor, aki Peter Pellegrini szlovák kormányfővel tekintette meg a határkerítést. A magyar miniszterelnök szerint növekedni fog a migrációs nyomás.
febr. 14
0:22
Még a Balatonra is hatással van a klímaváltozás: erre kell számítani a jövőben (Blikk)
A globális klímaváltozás következménye a Balaton tavaly nyár végi algásodása.
febr. 14
0:24
Valentin-napi menetet szerveznek a bevándorlók a szerb-magyar határhoz (Hírstart)
Újabb támadást indíthatnak Szerbia és Magyarország határátkelői ellen az észak-balkáni országokban tartózkodó migránsok pénteken – írja az Origo.
febr. 14
0:26
„Minden egyes nap meghal egy kicsi belőle” – Megállt a gyűjtés, pedig egyre égetőbb szüksége lenne a segítségre az Sma-s Noelnek (Blikk)
Érkörtvélyes - Nehezen gyűlik a pénz Orlyus Noelnek; az erdélyi magyar kisfiút SMA 1-gyel diagnosztizálták még tavaly.
febr. 14
0:30
Nyomozást indított a rendőrség Niedermüller Péter, kamerák előtt tett kijelentéseivel kapcsolatban (Blikk)
Nyomoz a rendőrség Niedermüller Péter ATV-ben tett kijelentései miatt - közölte a Civil Összefogás Fórum közösségi oldalán.
febr. 14
0:34
Kedves emlékekkel búcsúzik Wichmann Tamástól a gyermekmentő szolgálat (Blikk)
Wichmann Tamás mintegy húsz évig segítette a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot. Amikor Puskás Öcsi, Hidegkuti Nándor, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula és Szepesi György megalakították az NGYSZ Sport Bizottságát, Tamás azonnal jelentkezett, hogy ő is részt akar venni a munkában. Az egyik legszorgalmasabb és leglelkesebb önkéntesünk volt, nem tudtunk
febr. 14
0:38
Brutális drágulás! Luxus lesz a párizsi? (Blikk)
A szakértő szerint is meglepő az áremelkedés, a sertéspestis is közrejátszik.
febr. 14
0:42
Kilátástalan a helyzet: ezer munkás kerül utcára Ózdon, a miniszter próbál segíteni (Blikk)
Kilátástalan helyzetbe kerülhet Ózd városa, miután a több mint ezer főt foglalkoztató ABB gyár a napokban bejelentette, hogy az év végéig végleg bezárja kapuit.
febr. 14
1:36
Totális sztrájk jöhet a BKV-nál (Hírstart)
Egy hét múlva beszüntethetik a munkát a fővárosi közlekedési cégnél a dolgozók – tudta meg a Világgazdaság. Miközben a szakszervezetek 15 százalékos bérnövekedést szeretnének, a főváros ezt nem akarja megani, ráadásul a főpolgármester Brüsszelben lobbizik, ahelyett, hogy a budapestiekkel foglalkozna.
febr. 14
2:00
Több száz vadlúd pusztult el a Kiskunsági Nemzeti Parkban a vihar miatt (Hírstart)
A vadlibaállomány másfél százaléka odaveszett, soha nem volt még ekkora lúdpusztulás.
febr. 14
2:06
Nemzeti konzultációt indít a kormány (Hírstart)
Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi  frakcióülésén. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón elmondta: a kormánynak világos válasza van az elmúlt hónapokban társadalmi vitákat kiváltó kérdésekben.
febr. 14
2:42
Július 1-jével változik a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya (Hírstart)
A szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya a július elsejével esedékes jelentős béremeléssel egyszerre változik majd meg - emelte ki közös közleményében a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A két tárca a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) csütörtöki bejelentésére reagált, miszerint az
febr. 14
3:36
Két határsértőt és két embercsempészt fogtak el a rendőrök Békés megyében (Police)
Két határsértőt és két embercsempészt fogtak el a rendőrök Békés megyében Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 14., p - 02:58 Lőkösházán, egy vonatról előállítottak a rendőrök két román állampolgárságú férfit, akik egy nepáli és egy tibeti határsértőt akartak átvinni Magyarországon.
febr. 14
4:00
A magyarok is egyre többet költenek Valentin-napi ajándékokra (Hírstart)
A Valentin-napi költések 17 százalékkal, a készülődés alatti vásárlások összege pedig több mint 30 százalékkal nőtt az elmúlt három évben - közölte a Mastercard egy 53 ország adatait feldolgozó tanulmány alapján. A magyarok is egyre többet költenek kedvesükre Valentin-napon.
febr. 14
4:06
Zseniális földrajzi teszt reggelre: tudjátok, hol vannak ezek a magyar települések? (Eduline)
Jól ismeritek az országot? Kívülről tudjátok, hogy melyik település, hol található? Lássuk, hibátlanul megtudjátok-e oldani a következő tesztet.
febr. 14
4:18
Mit üzentek a kísérteties sorok? Ez lehetett az előjele a brutális tatabányai családirtásnak (Blikk)
Tatabánya – Hazaköltözött Bécsből a gyilkossá vált villamosmérnök anyósa, hogy támogassa lányát, aki két kisfiát gyászolja.
febr. 14
4:48
Farkastámadás Magyarországon (Infostart)
Farkasok támadták meg egy erdész kutyáját Füzérnél, videót is készített róluk.
febr. 14
4:48
Két győztes párja is van a Blikk Valentin-napi játékának: ők a szerencsés nyertesek (Blikk)
Végéhez ért népszerű fényképes játékunk! Szerkesztőségünket elárasztották a szerelmes fotók, olvasóink pedig rengeteg szavazatot küldtek a szívükhöz legközelebb álló párokra.
febr. 14
4:57
Harc a Nemzeti alaptantervért (Magyar Hírlap)
Magyar Bálinték 2003-as alaptantervét a Soros Alapítvány által támogatott Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társaság készítette elő, és még liberálisabb lett, mint a Fodor Gábor minisztersége alatt, 1995‑ben elfogadott NAT
febr. 14
5:06
Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány (Hírstart)
A Kormányinfón jelentették be, ahol az új nemzeti konzultációról és a koronavírusról is szó volt.
febr. 14
5:06
Hányan kerülhetnek be idén az egri egyetemre? Itt a válasz (Eduline)
Február 15-ig jelentkezhettek a 2020-as felvételin valamilyen felsőoktatási képzésre. Cikksorozatunkban megnézzük, hányan kerülhetnek be a különböző egyetemekre és főiskolákra ebben az évben. Tizennegyedik rész: Eszterházy Károly Egyetem.
febr. 14
5:18
"Renner Erika és Orosz Bernadett ügye bátorságot adott a nőknek" (ATV)
Egyszerre kell jogi- és kommunikációs segítséget nyújtaniuk olykor a bajba jutottaknak – erről mesélt az ATV Start című műsorban a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” mozgalom alapítója. Mérő Vera úgy érzi, hogy Renner Erika és Orosz Bernadett bátorságot adott a hasonló helyzetben lévő nőknek.
febr. 14
6:00
Hoffmann Rózsa: A régi támadás folyik a NAT ellen (Magyar Nemzet)
A korábbi államtitkár szerint a módosítással további olyan szerzők – köztük Wass Albert és Nyirő József – kerülnek a kötelező tananyagba, akiknek az életműve alkalmas a hazafias nevelésre.
febr. 14
6:06
A kormány pénzt adott a közép-európai hadseregre (Napi)
A kormány 3 milliárd 192 millió forintot hagyott jóvá a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság ideiglenes elhelyezésére.
febr. 14
6:06
Hitelbe hajszolt főváros: kész a büdzsé tervezete (Népszava)
Az új városvezetés részvételi költségvetést készített, és 2023-ig lehívná a 99 milliárdos hitelkeret megmaradt részét.
febr. 14
6:06
Eredményt hirdettek (Police)
Eredményt hirdettek Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 14., p - 06:00 A Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan kiállítást rendeztek Tatabányán.
febr. 14
6:06
Gyermekkel való kapcsolattartás – Újabb bírósági változás lép életbe március 1-től (Hírstart)
2020. március 1-től a bíróság jár el a gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtása iránti ügyekben.
febr. 14
6:06
Fontos számok a felvételiben: ezeket érdemes még átnézni a jelentkezés előtt (Eduline)
Hamarosan itt a jelentkezési határidő utolsó napja a 2020 felvételiben. Rengeteg dologra kell odafigyelni a jelentkezés során, szinte mindenhol láthattok számokat, amiknek nagy jelentősége lesz a felvételi későbbi részében vagy akár az egyetem alatt is. Most megnéztük, hogy melyik mit jelent.
febr. 14
6:08
Két életellenes bűncselekménnyel is gyanúsítják (Police)
Két életellenes bűncselekménnyel is gyanúsítjákBudapesti Rendőr-főkapitányság2020. 02. 14., p - 06:00 A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták a feltételezett elkövetőt.
febr. 14
6:08
Budapest akkor és most - 75 éve ért véget a város ostroma (Hírstart)
Pontosan 75 éve, 1945. február 13-án ért véget Budapest ostroma. A 102 napig tartó harcban a város közel 40 000 épületének mintegy negyede maradt épen, a civil lakosság közül pedig 38 000-en estek áldozatul az eseményeknek
febr. 14
6:12
Nő a migrációs nyomás a határon (Magyar Nemzet)
Amit a nemzetközi sajtó képeiből látni, nem fedi a valóságot, mivel 95 %-ban katonakorú férfiak érkeznek. Európában tilos ezt mondani, de ez egy „megszervezett invázió” – jelentette ki Orbán Viktor.
febr. 14
6:18
Tetőpontjához közelít az influenzajárvány (ATV)
Tetőpontjához közelít az influenzajárvány. Pest, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sporon megyékben a legmagasabb a megbetegedések száma, de Pest megyében például a múlt héthez képest már kevesebben a beteg. Baranyában viszont az ÁNTSZ friss adatai szerint megkétszereződött a fertőzött betegek száma.
febr. 14
6:18
„A beleim kifordultak” – 15 centi hosszan vágta fel Erika hasát szomszédja (Hírstart)
15 centi hosszú vágást ejtett Erikán szomszédja. A Blikk azt írja: a férfit 48 órán belül kiengedte a rendőrség az őrizetből.
febr. 14
6:18
Molnár Tibor az emberek gondjaira koncentrálna az Országgyűlésben (Magyar Nemzet)
Az időközi országgyűlési képviselő-választáson a Fidesz támogatásával induló független jelölt úgy véli: ha megválasztják, akkor nagyban támaszkodhat a polgármesterként megszerzett tapasztalatokra.
febr. 14
6:20
„A beleim kifordultak” – 15 centi hosszan vágta fel Erika hasát szomszédja (ATV)
15 centi hosszú vágást ejtett Erikán szomszédja. A Blikk azt írja: a férfit 48 órán belül kiengedte a rendőrség az őrizetből.
febr. 14
6:24
Elfogták a Népfürdő utcai emberölés feltételezett elkövetőjét (HVG)
A rendőrség szerint a férfi egy másik életellenes bűncselekménnyel is megalapozottan gyanúsítható.
febr. 14
6:24
A Fitch Ratings és a Standard & Poor's vizsgálja a magyar államadós-osztályzatokat (Propeller)
Megkezdődik pénteken egyszerre két felülvizsgálattal a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan 2020-ban is összesen hatszor – egyenként két-két alkalommal – veszi napirendre a magyar szuverén besorolásokat. Az idei menetrendek alapján először
febr. 14
6:30
Belenyúlt a kormány az idei költségvetésbe (Napi)
A kormány több mint egymilliárd forintot csoportosított át az idei központi költségvetésen belül, legtöbbet a sport kapta.
febr. 14
6:30
Két éve állt le a gyártás, azóta hol van, hol nincs K-vitamin a csecsemőknek (ATV)
Nagyjából két éve állt le a gyár, azóta hol van, hol nincs az újszülöttek számára gyártott K-vitamin készítményből – egyebek mellett erről beszélt a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) elnöke az ATV Start című műsorban. Póta György azt is elmondta, hogy a kórházakban nincs hiány, csak a patikákban.
febr. 14
6:30
Elfogták a Népfürdő utcai emberölés feltételezett elkövetőjét (Hírstart)
A rendőrség szerint a férfi egy másik életellenes bűncselekménnyel is megalapozottan gyanúsítható.
febr. 14
6:30
Gyárfás Tamás: Azt is bizonyítaniuk kell, hogy elmebeteg vagyok (Magyar Nemzet)
A Fenyő János meggyilkoltatása vádjával felbujtóként bíróság elé állt volt médiavállalkozó szerint szó sincs arról, hogy ő bárkit is megbízott volna a gyilkossággal.
febr. 14
6:36
Előrehozott büntetésnek nincs helye – Az ítéletek bírálata gyakran a jogszabályok kritikája (168 Óra Online)
.
febr. 14
6:36
Graffitizett a Nyugati téren (Police)
Graffitizett a Nyugati téren Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 02. 14., p - 06:30 A terézvárosi rendőrök keresik a képeken látható elkövetőt.

Keresés