2020. február 14. péntek

febr. 14
0:06
Influenza: már a veszprémi kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el (Blikk)
Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban szombattól - tudatta a Veszprém Megyei Kormányhivatal az MTI-vel csütörtöki közleményében.
febr. 14
0:10
Sajtótájékoztató a Fidesz balatonfüredi frakcióülése után – Kocsis Máté nem köntörfalazott: kemény mondatok hangzottak el, neveket is említett (Blikk)
A Fidesz-KDNP támogatni fogja a feltételes szabadlábra bocsátás szigorítására és a "börtönbiznisz" felszámolására vonatkozó igazságügyi minisztériumi előterjesztéseket, amelyek a tavaszi ülésszakban kerülnek majd az Országgyűlés elé - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonfüreden, a kormánypártok kihelyezett frakcióülését
febr. 14
0:14
Felújítják a 150 éves esztergomi bazilikát: eddig tartanak majd a munkálatok (Blikk)
Mintegy 13 milliárd forintból újul meg teljesen az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert Főszékesegyház homlokzata.
febr. 14
0:18
Jó hír a tanároknak: most kiderült, mennyivel kereshetnek többet nyártól (Blikk)
Július 1-jével változik a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya.
febr. 14
0:22
Még a Balatonra is hatással van a klímaváltozás: erre kell számítani a jövőben (Blikk)
A globális klímaváltozás következménye a Balaton tavaly nyár végi algásodása.
febr. 14
0:24
Valentin-napi menetet szerveznek a bevándorlók a szerb-magyar határhoz (Hírstart)
Újabb támadást indíthatnak Szerbia és Magyarország határátkelői ellen az észak-balkáni országokban tartózkodó migránsok pénteken – írja az Origo.
febr. 14
0:26
„Minden egyes nap meghal egy kicsi belőle” – Megállt a gyűjtés, pedig egyre égetőbb szüksége lenne a segítségre az Sma-s Noelnek (Blikk)
Érkörtvélyes - Nehezen gyűlik a pénz Orlyus Noelnek; az erdélyi magyar kisfiút SMA 1-gyel diagnosztizálták még tavaly.
febr. 14
0:30
Nyomozást indított a rendőrség Niedermüller Péter, kamerák előtt tett kijelentéseivel kapcsolatban (Blikk)
Nyomoz a rendőrség Niedermüller Péter ATV-ben tett kijelentései miatt - közölte a Civil Összefogás Fórum közösségi oldalán.
febr. 14
0:34
Kedves emlékekkel búcsúzik Wichmann Tamástól a gyermekmentő szolgálat (Blikk)
Wichmann Tamás mintegy húsz évig segítette a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot. Amikor Puskás Öcsi, Hidegkuti Nándor, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula és Szepesi György megalakították az NGYSZ Sport Bizottságát, Tamás azonnal jelentkezett, hogy ő is részt akar venni a munkában. Az egyik legszorgalmasabb és leglelkesebb önkéntesünk volt, nem tudtunk
febr. 14
0:38
Brutális drágulás! Luxus lesz a párizsi? (Blikk)
A szakértő szerint is meglepő az áremelkedés, a sertéspestis is közrejátszik.
febr. 14
0:42
Kilátástalan a helyzet: ezer munkás kerül utcára Ózdon, a miniszter próbál segíteni (Blikk)
Kilátástalan helyzetbe kerülhet Ózd városa, miután a több mint ezer főt foglalkoztató ABB gyár a napokban bejelentette, hogy az év végéig végleg bezárja kapuit.
febr. 14
1:36
Totális sztrájk jöhet a BKV-nál (Hírstart)
Egy hét múlva beszüntethetik a munkát a fővárosi közlekedési cégnél a dolgozók – tudta meg a Világgazdaság. Miközben a szakszervezetek 15 százalékos bérnövekedést szeretnének, a főváros ezt nem akarja megani, ráadásul a főpolgármester Brüsszelben lobbizik, ahelyett, hogy a budapestiekkel foglalkozna.
febr. 14
2:00
Több száz vadlúd pusztult el a Kiskunsági Nemzeti Parkban a vihar miatt (Hírstart)
A vadlibaállomány másfél százaléka odaveszett, soha nem volt még ekkora lúdpusztulás.
febr. 14
2:06
Nemzeti konzultációt indít a kormány (Hírstart)
Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi  frakcióülésén. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kormányinfón elmondta: a kormánynak világos válasza van az elmúlt hónapokban társadalmi vitákat kiváltó kérdésekben.
febr. 14
2:42
Július 1-jével változik a szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya (Hírstart)
A szakképzésben dolgozó pedagógusok jogviszonya a július elsejével esedékes jelentős béremeléssel egyszerre változik majd meg - emelte ki közös közleményében a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A két tárca a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) csütörtöki bejelentésére reagált, miszerint az
febr. 14
4:00
A magyarok is egyre többet költenek Valentin-napi ajándékokra (Hírstart)
A Valentin-napi költések 17 százalékkal, a készülődés alatti vásárlások összege pedig több mint 30 százalékkal nőtt az elmúlt három évben - közölte a Mastercard egy 53 ország adatait feldolgozó tanulmány alapján. A magyarok is egyre többet költenek kedvesükre Valentin-napon.
febr. 14
4:18
Mit üzentek a kísérteties sorok? Ez lehetett az előjele a brutális tatabányai családirtásnak (Blikk)
Tatabánya – Hazaköltözött Bécsből a gyilkossá vált villamosmérnök anyósa, hogy támogassa lányát, aki két kisfiát gyászolja.
febr. 14
4:48
Farkastámadás Magyarországon (Infostart)
Farkasok támadták meg egy erdész kutyáját Füzérnél, videót is készített róluk.
febr. 14
4:48
Két győztes párja is van a Blikk Valentin-napi játékának: ők a szerencsés nyertesek (Blikk)
Végéhez ért népszerű fényképes játékunk! Szerkesztőségünket elárasztották a szerelmes fotók, olvasóink pedig rengeteg szavazatot küldtek a szívükhöz legközelebb álló párokra.
febr. 14
5:06
Klíma- és természetvédelmi akciótervet fogadott el a kormány (Hírstart)
A Kormányinfón jelentették be, ahol az új nemzeti konzultációról és a koronavírusról is szó volt.
febr. 14
5:18
"Renner Erika és Orosz Bernadett ügye bátorságot adott a nőknek" (ATV)
Egyszerre kell jogi- és kommunikációs segítséget nyújtaniuk olykor a bajba jutottaknak – erről mesélt az ATV Start című műsorban a „Nem tehetsz róla, tehetsz ellene!” mozgalom alapítója. Mérő Vera úgy érzi, hogy Renner Erika és Orosz Bernadett bátorságot adott a hasonló helyzetben lévő nőknek.
febr. 14
6:00
Hoffmann Rózsa: A régi támadás folyik a NAT ellen (Bankmonitor)
A korábbi államtitkár szerint a módosítással további olyan szerzők – köztük Wass Albert és Nyirő József – kerülnek a kötelező tananyagba, akiknek az életműve alkalmas a hazafias nevelésre.
febr. 14
6:03
Óriási változás, nem zárhatják el a gyereket a külön élő szülőtől (Ripost)
Március elsejétől változik az elvált szülők helyzete a gyermekükkel való kapcsolattartást illetően – tudta meg a Ripost. Az ezzel kapcsolatos határozatok végrehajtása a gyámhatóságoktól a bíróságok kezébe kerül, és ez remélhetően hozzájárul ahhoz, hogy a szülők ne háborús eszközként használják fel a gyerekeiket egymással szemben. Jobban érvényesüln
febr. 14
6:05
Tasnádit támadta Gyárfás a tárgyaláson (Ripost)
Tasnádi Péter szerepéről, és az ominózus hangfelvételekről beszélt Gyárfás Tamás a maratoni tanúvallomásának második napján csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken.
febr. 14
6:06
A kormány pénzt adott a közép-európai hadseregre (Napi)
A kormány 3 milliárd 192 millió forintot hagyott jóvá a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság ideiglenes elhelyezésére.
febr. 14
6:06
Hitelbe hajszolt főváros: kész a büdzsé tervezete (Alternatív Energia)
Az új városvezetés részvételi költségvetést készített, és 2023-ig lehívná a 99 milliárdos hitelkeret megmaradt részét.
febr. 14
6:06
Gyermekkel való kapcsolattartás – Újabb bírósági változás lép életbe március 1-től (Hírstart)
2020. március 1-től a bíróság jár el a gyermekkel való kapcsolattartásra vonatkozó határozatok végrehajtása iránti ügyekben.
febr. 14
6:08
Budapest akkor és most - 75 éve ért véget a város ostroma (Hírstart)
Pontosan 75 éve, 1945. február 13-án ért véget Budapest ostroma. A 102 napig tartó harcban a város közel 40 000 épületének mintegy negyede maradt épen, a civil lakosság közül pedig 38 000-en estek áldozatul az eseményeknek
febr. 14
6:12
Nő a migrációs nyomás a határon (Bankmonitor)
Amit a nemzetközi sajtó képeiből látni, nem fedi a valóságot, mivel 95 %-ban katonakorú férfiak érkeznek. Európában tilos ezt mondani, de ez egy „megszervezett invázió” – jelentette ki Orbán Viktor.
febr. 14
6:18
Tetőpontjához közelít az influenzajárvány (ATV)
Tetőpontjához közelít az influenzajárvány. Pest, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sporon megyékben a legmagasabb a megbetegedések száma, de Pest megyében például a múlt héthez képest már kevesebben a beteg. Baranyában viszont az ÁNTSZ friss adatai szerint megkétszereződött a fertőzött betegek száma.
febr. 14
6:18
„A beleim kifordultak” – 15 centi hosszan vágta fel Erika hasát szomszédja (Hírstart)
15 centi hosszú vágást ejtett Erikán szomszédja. A Blikk azt írja: a férfit 48 órán belül kiengedte a rendőrség az őrizetből.
febr. 14
6:18
Molnár Tibor az emberek gondjaira koncentrálna az Országgyűlésben (Bankmonitor)
Az időközi országgyűlési képviselő-választáson a Fidesz támogatásával induló független jelölt úgy véli: ha megválasztják, akkor nagyban támaszkodhat a polgármesterként megszerzett tapasztalatokra.
febr. 14
6:20
„A beleim kifordultak” – 15 centi hosszan vágta fel Erika hasát szomszédja (ATV)
15 centi hosszú vágást ejtett Erikán szomszédja. A Blikk azt írja: a férfit 48 órán belül kiengedte a rendőrség az őrizetből.
febr. 14
6:24
A Fitch Ratings és a Standard & Poor's vizsgálja a magyar államadós-osztályzatokat (Propeller)
Megkezdődik pénteken egyszerre két felülvizsgálattal a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan 2020-ban is összesen hatszor – egyenként két-két alkalommal – veszi napirendre a magyar szuverén besorolásokat. Az idei menetrendek alapján először
febr. 14
6:30
Belenyúlt a kormány az idei költségvetésbe (Napi)
A kormány több mint egymilliárd forintot csoportosított át az idei központi költségvetésen belül, legtöbbet a sport kapta.
febr. 14
6:30
Két éve állt le a gyártás, azóta hol van, hol nincs K-vitamin a csecsemőknek (ATV)
Nagyjából két éve állt le a gyár, azóta hol van, hol nincs az újszülöttek számára gyártott K-vitamin készítményből – egyebek mellett erről beszélt a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) elnöke az ATV Start című műsorban. Póta György azt is elmondta, hogy a kórházakban nincs hiány, csak a patikákban.
febr. 14
6:30
Elfogták a Népfürdő utcai emberölés feltételezett elkövetőjét (Hírstart)
A rendőrség szerint a férfi egy másik életellenes bűncselekménnyel is megalapozottan gyanúsítható.
febr. 14
6:30
Gyárfás Tamás: Azt is bizonyítaniuk kell, hogy elmebeteg vagyok (Bankmonitor)
A Fenyő János meggyilkoltatása vádjával felbujtóként bíróság elé állt volt médiavállalkozó szerint szó sincs arról, hogy ő bárkit is megbízott volna a gyilkossággal.
febr. 14
6:36
Előrehozott büntetésnek nincs helye – Az ítéletek bírálata gyakran a jogszabályok kritikája (168 Óra Online)
.
febr. 14
6:36
Toroczkaiék fáklyákkal vonulnak egy borsodi gyilkosság helyszínére (444.hu)
A Mi Hazánk és más radikális szervezetek demonstrációján most nem állnak meg a városközpontban, hanem be is vonulnak Sályra.
febr. 14
6:36
Kellemetlen események a képviselő-testületi ülésen (Bankmonitor)
Több lakos folyamatosan megzavarta az ülést, és viselkedésével pszichikai nyomás alá helyezte a Fidesz–Kdnp-s és a Mi Hazánk színeiben politizáló önkormányzati képviselőket.
febr. 14
6:39
Már fizetik az egészségügy kisebb, 100 millió alatti adósságait (Alternatív Energia)
Gulyás Gergely nem cáfolta és nem is erősítette meg, hogy azt kérték volna a beszállítóktól, hogy engedjék el a kibocsátott számláik összegének 20 százalékát, de azt elmondta: ahol nem születik egyezség, ott peres eljárások is lehetnek.
febr. 14
6:48
Mi történt az öblítő árával? Mely termékek drágultak a legdurvábban? (Napi)
A 4,7 százalékos januári inflációt többek között az élelmiszerek és az üzemanyagok drágulásával magyarázza a KSH. A termékek közül a sertéscomb, a karaj és az alma ért el kiemelkedő drágulást. Olcsóbbak lettek viszont az LCD-tévék.
febr. 14
6:48
Szijjártó barátja is trükkel jutott vári lakáshoz (Hírstart)
Az azóta kegyvesztetté vált, börtönnel fenyegetett Kuna Tibor az Úri utcai önkormányzati lakásra cserélt ingatlant egy nappal azután visszavásárolta, hogy megkötötték a csereszerződést.
febr. 14
6:48
Több már a családbarát munkahely (Bankmonitor)
Az elmúlt tíz évben hazánk vállalatai sokat fejlődtek a gyermekvállalás utáni munkába történő visszailleszkedésben, de még mindig van bőven tennivaló.
febr. 14
6:57
Szijjártó barátja is trükkel jutott vári lakáshoz (24.hu)
Az azóta kegyvesztetté vált, börtönnel fenyegetett Kuna Tibor az Úri utcai önkormányzati lakásra cserélt ingatlant egy nappal azután visszavásárolta, hogy megkötötték a csereszerződést.
febr. 14
7:06
Elfoghatták a Népfürdő utcában agyonvert nő gyilkosát, aki a gyanú szerint egy alvó férfit is majdnem megölt (168 Óra Online)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint megölt egy 33 éves nőt a XIII. kerületben - írja a police.hu.
febr. 14
7:06
Továbbhaladni az örökölt csizmával kitaposott úton (Bankmonitor)
Moussa Ahmed Junior Prima-díjas táncművész, koreográfus a FolkAréna produkciós igazgatójaként és az Urban Verbunk művészeti vezetőjeként is sokat tesz a néptánckultúra terjesztéséért. .
febr. 14
7:06
Ez lehetett az előjele a brutális tatabányai családirtásnak (Ripost)
Néhány nappal a tragédia előtt vészjósló dalszöveget tett közzé a családirtó zenekara a Facebookon.
febr. 14
7:06
Kíméletlenül lecsap az időjárás Valentin-napon: eső és havazás is jön (BorsOnline)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntek délelőttig erősen

Keresés