2020. február 12. szerda

febr. 12
0:03
Támad az influenza: látogatási tilalmat rendeltek el a zalai kórházakban (Blikk)
Zalaegerszegen teljes, Nagykanizsán pedig részleges látogatási tilalmat rendeltek el a kórházakban.
febr. 12
0:03
Egy felháborodott divatszakértő érte el, hogy helyreigazítást kapjon a Hírcsárdától (168 Óra Online)
Felháborította Schiffer Miklós divatszakértőt a deklaráltan viccoldalként működő Hírcsárda egyik vele kapcsolatos írása, aminek a vége az lett, hogy a Hírcsárda helyreigazítást közölt kedden, illetve már az eredeti cikk sem érhető el – vette észre az Azonnali.
febr. 12
0:07
Kiderült: egyszerre drágulást és áresést is tartogat az ingatlanpiac 2020-ra (Blikk)
Stagnálással indult az év az ingatlanpiacon, de tavasztól emelkedésre lehet számítani. A gazdaságban zajló pozitív folyamatok hatnak az ingatlanpiacra is, a növekedés folytatódik, idén a reálbérekkel azonos szintű árnövekedésre lehet számítani.
febr. 12
0:07
A fideszes polgármester szerint „megsürgeti a megoldás megtalálását", hogy harmadszor is letépte a szél az orosházi vásárcsarnok tetejét (168 Óra Online)
Ismét letépte az orosházi vásárcsarnok csaknem teljes tetőszerkezetét a kedd hajnali viharos szél, a káreset során személyi sérülés nem történt - tájékoztatta kedden kora délután a város polgármestere az MTI-t.
febr. 12
0:09
Varga Judit: A kormány egyik legnagyobb teljesítménye a jogállamiság folyamatos tiszteletben tartása (Hírstart)
„Ha végeztem a minisztériumban, az olyan legyen, mikor a családanya elmegy otthonról, és a fiókban az utolsó zokni is be van hajtogatva” – mondta a munkájáról az igazságügyi miniszter.
febr. 12
0:11
Hogyan igényelhetjük a nyugdíjszolgáltatást? Itt van minden, amit tudni kell vagy érdemes (Blikk)
– Idén márciusban megyek nyugdíjba, 15 éve vagyok önkéntes nyugdíjpénztári tag. Hogyan férek hozzá a megtakarításomhoz? – érdeklődött I. Dalma Mohácsról a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértőitől.
febr. 12
0:11
Belügyminisztérium: két magyar van a koronavírussal leginkább sújtott területen (168 Óra Online)
A Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat – közölte a Belügyminisztérium, amely most részletes tájékoztatást, adatokat adott a vírusról.
febr. 12
0:15
Letépte a szélvihar az orosházi vásárcsarnok tetejét, nagy baj lehetett volna belőle – Itt vannak a fotók (Blikk)
Ismét letépte az orosházi vásárcsarnok csaknem teljes tetőszerkezetét a kedd hajnali viharos szél, a káreset során személyi sérülés nem történt - tájékoztatta kedden kora délután a város polgármestere az MTI-t.
febr. 12
0:15
Beperelte az a férfi Orosz Bernadettet, aki a felismerhetetlenségig összeverte volt párját (168 Óra Online)
A bántalmazó perelte be áldozatát.
febr. 12
0:15
Ismét őrületes poént sütöttek el a Kétfarkú Kutyák – ezúttal egy HÉV-megállót dekoráltak ki (Hírstart)
Egy ismert számítógépes játékot festettek fel az omladozó falra. Az ország legviccesebb pártja most a kaszásdűlői HÉV-megállót szemelte ki magának, ahol sikerült megvalósítaniuk a klasszikus aknakeresőt. Munkájuk során nem volt könnyű dolguk, hiszen a fal, amelyen keresték az aknákat, folyamatosan lepotyogott, így – ahogy azt a bejegyzésükben is í
febr. 12
0:19
Az Mta felajánlotta a segítségét egy új Nat kidolgozásához – Az Emmi szerint ez meglepő, itt a válaszuk (Blikk)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint meglepő a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közleménye, amelyben felajánlja segítségét egy szakmai konszenzuson alapuló Nemzeti alaptanterv (Nat) létrehozásához, mert a minisztérium évekkel ezelőtt be akarta vonni az MTA-t a Nat megújításába, de az akadémia visszalépett.
febr. 12
0:19
Megrongálta a szélvihar a Magyar Nemzeti Múzeumot, lezárták a főbejáratát (168 Óra Online)
A Facebookon tudatta a Magyar Nemzeti Múzeum, hogy az időjárás okozta károk miatt a főbejáratot bezárták, a látogatók közlekedését a Bródy Sándor utca felőli portán keresztül biztosítják – vette észre a Fidelio.
febr. 12
0:23
Izzik a levegő a macik körül: a jászberényi állatkertben is készülnek a Valentin-napra (Blikk)
Lázasan készül a Jászberényi Állat- és Növénykert Valentin-napra. Ezért hatalmas lakomát rendeztek Helmutnak és Macinak.
febr. 12
0:23
Mostantól bármikor felhívhatja az MTVA, hogy mit gondol a műsoraikról (168 Óra Online)
Meg akarja ismerni az MTVA a lakosság médiafogyasztási szokásait, ezért egy éven át egy cég fogja kutatni nekik a műsorokkal kapcsolatos véleményeket – számol be a G7.hu. Ez pedig kis híján 94 millió forintba kerül.
febr. 12
0:27
Mezőgazdálkodj okosan: ismerje fel a műhúst és zsebelje be azt a drónt (Blikk)
Mezőgazdálkodj okosan! néven online vetélkedőt indított a DUE Médiahálózat, a fődíj egy drón és a hozzá tartozó drónkezelő tanfolyam!
febr. 12
0:31
Hegyi mentők vitték kórházba Ujhelyi Istvánt: már az első csúszásnál megtörtént a baj (Blikk)
Kénytelen lesz hetekig mankózni Ujhelyi István (44) MSZP-s EP-képviselő egy rosszul sikerült síelés miatt. A politikust hegyimentők vitték le a hegyről a kórházba.
febr. 12
0:35
Koronavírus: közel 200 magyar még a járvány ellenére sem tér haza Kínából (Blikk)
A kormány döntésének megfelelően a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a fertőzésre vonatkozó ellenőrzött egészségügyi és járványügyi adatokat – közölte a Belügyminisztérium kedden az MTI-vel.
febr. 12
0:39
Olyasmit művelt a Hév-megállóban a Kutyapárt, hogy a fal adja a másikat (Blikk)
A Magyar Kétfarkú Kutyapárt óbudai szervezete egy HÉV-megállóban keltette életre az ikonikus számítógépes játékot, az aknakeresőt.
febr. 12
2:57
Koronavírus: majdnem 200 magyar úgy döntött, Kínában marad (Hírstart)
A belügy operatív törzse folyamatosan figyeli a helyzetet, ma közleményt adtak ki. Azt írták: a világ 28 országában ismertté vált megbetegedések száma 43 109, a haláleseteké 1018, a felépült betegeké 4065. Magyarországon koronavírusos megbetegedés nem ismert, magyar állampolgár fertőzöttségéről jelentés nem érkezett – olvasható a közleményben. Hoz
febr. 12
3:12
Ha megemelik a lakbért, Bayer Zsolt akkor is marad a Várban (24.hu)
És Palkovics László is.
febr. 12
3:27
Zajvédő fal épül az M3-as kivezető szakaszán (Hírstart)
Új zajvédő fal épül az M3-as autópálya kivezető szakaszán a nyár végére - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.
febr. 12
3:45
Kötetének bemutatóján emlékeztek az idén elhunyt Roger Scrutonra (Hírstart)
A Futóbolondok, csalók, agitátorok címmel, Az újbaloldal gondolkodói alcímmel magyarul megjelent kötetének bemutatóján emlékeztek az idén elhunyt Roger Scruton angol író-filozófusra kedden a Xxi. Század Intézetben.
febr. 12
4:39
Kiterjesztette a látogatási tilalmat a Honvédkórház (Hírstart)
Szerdától a Honvédkórház három telephelyére is kiterjesztették az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalmat - tájékoztatta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az MTI-t. Eddig még csak a Honvédkórház egyes osztályain volt tilos a látogatást.
febr. 12
4:45
Ez egészen hihetetlen – Újabb vizsgálatokat végez a Nébih: még mindig mást etetnek velünk, mint a nyugatiakkal (Blikk)
Ismét teszteket végez 280 termék esetében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) annak érdekében, hogy kiderítse: silányabb minőségű termékeket készítenek-e a magyar piacra a nyugat-európai élelmiszergyártók. Osztrák, német és magyar termékeket hasonlítanak össze.
febr. 12
4:45
Megalakult a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Ez a lényeg)
Megtartotta alakuló ülését a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) kedden, a háromoldalú érdekegyeztető fórumban öt szakszervezeti és öt munkáltatói szövetség, valamint a fővárosi önkormányzat képviselői foglalnak helyet.
febr. 12
5:15
Zajvédő fal épül az M3-as autópálya kivezető szakaszán (Hírstart)
.
febr. 12
5:45
Megrohanták a magyarok a bankokat: sokaknak már csak ilyen hitel kell (Pénzcentrum)
Egyre nagyobb teret hódítanak az online személyi kölcsönök. Átlagosan az mondható el, hogy a hiteligénylések 20-30 százaléka történik online csatornákon, némelyek pedig már teljesen online zajlanak. Ennek ellenére még mindig vannak...
febr. 12
5:45
DK: ki kell hirdetni az isztambuli egyezményt! (Ez a lényeg)
Vadai Ágnesék javaslatot nyújtanak be a parlamentnek, amely előírja a nők elleni erőszakkal szembeni határozott állami fellépést és az isztambuli egyezmény kihirdetését. A Fidesz ellenzi.
febr. 12
5:47
Budapest ostromáról megemlékező kiállítás nyílt a metróban (Ez a lényeg)
Budapest szabad - 1945. február 13. címmel utazó kiállítás nyílt metrószerelvényekben a 75 évvel ezelőtt véget érő budapesti ostrom emlékére a pusztítás és a helyreállítás képeiből, a tárlat április 11-éig látható a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonal több szerelvényén.
febr. 12
5:57
DK: ki kell hirdetni az isztambuli egyezményt! (Hírstart)
Vadai Ágnesék javaslatot nyújtanak be a parlamentnek, amely előírja a nők elleni erőszakkal szembeni határozott állami fellépést és az isztambuli egyezmény kihirdetését. A Fidesz ellenzi.
febr. 12
5:57
Százmilliókat kérnek számon Gyurcsányon (Bankmonitor)
Miután magyarázkodása ellenére sem tudott százmilliókkal elszámolni, a Fidesz–Kdnp vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen.
febr. 12
6:03
Akár százhúszezer gyermek is utazhat a határon túlra (Bankmonitor)
Március 30-ig pályázhatnak a magyarországi iskolák a Határtalanul! programra, a kiírás kedden jelent meg. Újdonság, hogy ezúttal a pedagógusoknak tanulmányutat szerveznek a határon túlra.
febr. 12
6:09
Egy napot élt a nácimentegető Karácsony Gergely bojkottja (Bankmonitor)
Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd politikusa kedden saját maga törte meg az általa „nácimosdatással” vádolt Hír Tv ellen hirdetett nyilatkozatstopot.
febr. 12
6:15
Döbbenet a tatabányai családirtás után (ATV)
„Mindannyiunkban létezik mindenféle dolog”, de senki nem születik gyilkosnak – mesélte a kriminológus az ATV Start című műsorban. Németh Zsolt szerint kiterjesztett öngyilkosságról sem beszélhetünk a tatabányai családirtás esetében.
febr. 12
6:15
Gy. Németh: Továbbra sem tudni, hogy ki fogja finanszírozni a független színházakat (444.hu)
A főpolgármester-helyettes szerint a színházigazgatói kinevezésekről döntő bizottságokba Kásler miniszter fideszes kultúrharcosokat küldött.
febr. 12
6:15
Kiakadt Gy. Németh: Egy szakmai bírálóbizottságba nem fideszes kultúrharcosok kellenek (Hírstart)
Továbbra sem lehet tudni, hogy TAO-támogatások hiányában ki fogja finanszírozni a független színházakat, továbbá a színházi igagatók kinevezése körül is több kérdés felmerült- többek között erről beszélt Gy. Németh Erzsébet főplgármester-helyettes az Egyenes Beszédben.
febr. 12
6:15
Vasúti átjáróban üresen álló autóval ütközött két vonat (Propeller)
A baleset a Budapest-Cegléd vonalon történt. Tehervonat személygépkocsival ütközött Vecsés és Üllő között egy vasúti átjáróban, az üresen álló autónak a másik vágányon szembejövő, Ceglédről a Nyugati pályaudvarra tartó Z50-es személyvonat is nekirohant, tájékoztatott a Mávinform. A baleset miatt jelentősen nőtt a vonatok menetideje a Budapest-Ceglé
febr. 12
6:17
Akár százhúszezer gyermek is utazhat a határon túlra (Hírstart)
Március 30-ig pályázhatnak a magyarországi iskolák a Határtalanul! programra, a kiírás kedden jelent meg. Újdonság, hogy ezúttal a pedagógusoknak tanulmányutat szerveznek a határon túlra.
febr. 12
6:18
Brüsszelben terjeszkedik a Fidesz pártalapítványa (Alternatív Energia)
Még ebben a hónapban irodát nyit Brüsszelben a Polgári Magyarországért Alapítvány
febr. 12
6:21
Határtalanul – megjelentek a következő tanév pályázatai (Hírstart)
Elérhetők a külhoni osztálykirándulásokat finanszírozó Határtalanul! program következő tanévének pályázati kiírásai. Idén pedagóguscsoportok is pályázhatnak tanulmányutakra - közölte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.
febr. 12
6:27
Tánctörténeti jelentőségű előadással lép fel Budapesten a Hargita Nemzeti Székely Népi együttes (168 Óra Online)
A budapesti Hagyományok Házában lép fel február 15–16-án a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes – jelezték közleményben a szekelyhon.ro hírportálnak.
febr. 12
6:27
Baán: Nincs B terv az új Nemzeti Galéria helyett (Bankmonitor)
A Liget-projekt tervei túl erősek és jók ahhoz, hogy változtassunk rajtuk, és sok érv szól amellett, hogy a galériát is a Városligetben kell megépíteni, nem pedig másik helyszínen – mondta a miniszteri biztos.
febr. 12
6:33
Brüsszeli irodát nyit a Fidesz pártalapítványa (444.hu)
A "valódi Magyarországot" szeretnék megismertetni.
febr. 12
6:33
Itt a naprakész influenzatérkép (Propeller)
Hiába az enyhébb idő, sem a télnek, sem a vele járó influenzaszezonnak nincs még vége. A Házipatika.com naprakész influenzatérképén folyamatosan nyomon követhető, és a járvány terjedéséről aktuális adatokkal szolgál az egészségügyi portál látogatói számára, valamint a megbetegedések számáról. Ráadásul a maga nemében egyedülálló fejlesztés egyedi mó
febr. 12
6:39
Brüsszeli irodát nyit a Fidesz pártalapítványa (Hírstart)
A "valódi Magyarországot" szeretnék megismertetni.
febr. 12
6:39
„Úgyis megdöglesz, te fasiszta!” (Bankmonitor)
A budapesti gyerekek a kitörés után kilőtt harckocsironcsok és holttestek között keresgélték, gyűjtögették a fegyvereket, kézigránátokat, hogy majd a kommunisták letartóztathassák és felakaszthassák őket fegyverbirtoklásért.
febr. 12
6:39
Mégis lehet kamerákat telepíteni az iskolákba? (NLC)
Bizonyos szabályok betartásával mégis megfigyelhetők a gyerekeink.
febr. 12
6:39
Tízmilliókat szavazott meg magának egy kormánypárti polgármester (Propeller)
Bese Ferenc először tagadta, hogy tulajdonrésze lenne az ingatlanban, amelynek a felújítására 60 millió forintot szántak, majd egy jobbikos képviselő elővette a tulajdoni lapot. Egy olyan ingatlan rekonstrukciójára szavazott meg 60 millió forintot a soroksári közgyűlés, amelyben Bese Ferenc polgármesternek is tulajdonrésze van – írta a Népszava.
febr. 12
6:39
Orbánék politikájának következménye: Újabb környezetpusztítást végeztek a Tisza mentén (Ez a lényeg)
Orbánék környezetvédelmet semmibevevő, pusztításmániás politikájának következményeképp most a Tisza mentén irtottak ki egy védett, idős ligeterdőt, teljesen engedély nélkül.
febr. 12
6:41
Az LMP módosítaná a nukleáris hulladékok elhelyezésének nemzeti stratégiáját (Ez a lényeg)
A zöldpárt húszezer aláírást gyűjt össze, hogy rábírja a Fidesz-kormányt a változtatásra.

Keresés