2020. február 13. csütörtök

febr. 13
0:03
Figyelmeztet a rendőrség, csalók próbálják kihasználni a járványpánikot: így verik át az embereket (Blikk)
Figyelmeztet a rendőrség, a koronavírus-pánikot kihasználva akarják pénzzel lehúzni a jóhiszemű embereket a telefonos csalók. Az országban még nincs is koronavírus-fertőzött beteg, de a csalók már megjelentek Magyarországon, az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében próbálják átverni az embereket.
febr. 13
0:03
A koronavírus még nem, de a belőle hasznot húzó telefonos csalók már megjelentek Magyarországon (168 Óra Online)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől Magyarországon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.
febr. 13
0:07
Figyelmeztet a Nébih: ha ilyet vásárolt, nehogy egyen belőle, vigye vissza azonnal (Blikk)
Kéntartalmú adalékanyag miatt visszahívta a forgalomból a LOLO tomato veggie snack paradicsomcsipszet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
febr. 13
0:07
Orbán bejelentette a legújabb nemzeti konzultációt, főszerepben a gyöngyöspatai romák, a bírók és a börtönbiznisz (168 Óra Online)
Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén szerdán, mert "egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál" - értesült a Magyar Nemzet online felülete, a magyarnemzet.hu.
febr. 13
0:11
Ne rohangáljon feleslegesen: ezért is hasznos mindenkinek az ügyfélkapu (Blikk)
Nem kötelező, de ajánlott, hogy a felvételi űrlapot kitöltés után az ügyfélkapus rendszeren hitelesítsék a diákok. Ennek egyébként két módja létezik: postai úton vagy a már említett ügyfélkapun keresztül.
febr. 13
0:15
174 alapszakma várja a tanulni vágyókat (Blikk)
Megjelent a tavaly decemberben elfogadott szakképzési törvény végrehajtási rendelete. A középfokú szakképzés az iskolarendszeren belül két nagy egységre tagozódik, a szakoktatásra és a munkaerőpiaci szakmai képzésre.
febr. 13
0:15
Csipszet hívott vissza a Nébih (Hírstart)
Kéntartalmú adalékanyag miatt visszahívta a forgalomból a Lolo tomato veggie snack paradicsomcsipszet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
febr. 13
0:19
Itt a végleges döntés a Magyar Természettudományi Múzeum költözésének ügyében (Blikk)
A Magyar Természettudományi Múzeum egyelőre marad a Ludovika épületében, a megújított Orczy-park mellett - írja Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitteren.
febr. 13
0:23
Épp csak munkába állt, de több százezeres jutalmat kapott egy budakalászi köztisztviselő – Ráadásul nem ő az egyetlen (Blikk)
Öt nap munkaviszony után kapott bruttó 400 ezer forintos jutalmat a budakalászi önkormányzat egyik köztisztviselő munkatársa. Egy másik kollégának 10 munkanap után fizettek 350 ezer forintot. Mindketten november második felében kezdtek. Erről a Blikk értesült helyi forrásokból.
febr. 13
0:27
Nem lehet nem imádni: pótmama neveli a bébipáviánt a Veszprémi Állatkertben (Blikk)
Édesanyja helyett a Veszprémi Állatkert gondozója, Katalin neveli Bendegúzt, a bébi-dzseládapáviánt. A fotók tanúsítják, milyen bensőséges a kapcsolat közöttük. A kölyök szinte egy pillanatra sem engedi el Katalint, úgy csimpaszkodik belé, ahogy a természetben a páviánkölyök az anyaállatba. Éjjel-nappal vele van, dolgozni is együtt járnak az állatk
febr. 13
0:27
A kormány 16-18 éveseket táboroztatna tudatformálás céljával (Hírstart)
A Magyar Hang azt írja, Demeter Szilárd részvételével igyekeznének a fiatalokban a keresztény, nemzeti értékeket elmélyíteni.
febr. 13
0:31
Mit hoz a jövő? Szakértő elemezte a Fidesz balatonfüredi frakcióülését (Blikk)
Egy négycsillagos balatonfüredi szállodába vonultak el tegnap este két napra a kormánypárti képviselők, hogy felkészüljenek a következő ülésszakra.
febr. 13
0:35
Napról napra a határait feszegeti: szívmelengető dolgot közölt édesanyja a kis Zentéről (Blikk)
Mindennap egyre hosszabb ideig képes megállni Zente, az a gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő kisfiú, aki pár hónappal ezelőtt megkapta a világ legdrágább gyógyszerét.
febr. 13
0:39
Óriási az öröm: ők lettek a Blikk második milliomosai! (Blikk)
Szabó Miklósra (72) és Szabó Miklósnéra (68) egy ici-pici békési faluban talált rá a szerencse. Ők lettek a Milla + Verda játékunk 2. milliomosai. Szabóék szerényen, de nagy szeretetben élnek Pusztaottlakán. Évek óta előfizetőink, de nem gondolták volna, hogy ekkora szerencséjük lesz velünk.
febr. 13
0:51
Bombákat találtak Várpalotánál (Hírstart)
Egy kerítés alapjának ásása közben bukkantak a második világháborús robbanótestekre.
febr. 13
2:57
Pénteken ideiglenesen lezárják az M7-es autópálya letenyei határátkelőjét (Hírstart)
Pénteken délután három órán át zárva lesz az M7-es autópálya letenyei határátkelője felújítási munkálatok miatt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.
febr. 13
3:09
Másodperceken múlt Károly élete: alig egy hete vette az autót, amit két vonat is letarolt a vecsési horrorátjáróban – És ez már nem az első ilyen baleset (Blikk)
Mindössze három hónap leforgása alatt két autó is elakadt ugyanabban a vecsési vasúti átjáróban. Mind a két sofőrnek volt annyi lélekjelenléte, hogy az utolsó pillanatban kiszálljon a kocsiból, elkerülve így a biztos halált, amit a többtonnás vonattal való ütközés garantál.
febr. 13
3:45
Lassan, de tovább terjed az influenza (Hírstart)
Február 3. és 9. között 34 900 ember, az előző hetinél 16,3 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (Nnk).
febr. 13
3:57
Összefogás a Balatonért: civilek követelnek több szabadstrandot és a nádirtások megállítását (Hírstart)
Összefogás a Balatonért néven közösségi oldalon szerveződött civilek tartottak békés demonstrációt szerda délután Balatonfüreden, a Fidesz frakció kihelyezett ülésére időzítve akciójukat, hogy átadhassák levelüket Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkárnak. A levelet dr. Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke vette át.
febr. 13
4:03
Fidesz: egész napos szezonnyitó elnökségi ülés zajlik (Hírstart)
Egész napos, szezonnyitó elnökségi ülést tart a Fidesz a Lendvay utcában: napirenden szerepel a holnap kezdődő két napos kihelyezett frakcióülés, valamint a tavaszi parlamenti törvényalkotási ülésszak előkészítése, de Orbán Viktor tegnapi berlini útja után nyilván a Fidesz-Néppárt kapcsolata is.
febr. 13
4:48
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 12-én megtartott 7. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki: Első számsorsolás: 1 (egy) 4 (négy) 5 (öt) 9 (kilenc) 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 31 (harmincegy) Második számsorsolás: 1 (egy) 5 (öt) 6 (hat) 7 (hét) 13 (tizenhárom) 23 (huszonhárom) 24 (huszonnégy) Nyeremények
febr. 13
4:51
Bizarr szextrend borzolja a kedélyeket: totális leuralás (Ripost)
Önmagában egy eset is túlzás lenne ebből a bizarr fétisből. De kiderült, hogy szerte a világon rengetegen hódolnak neki, férfiak és nők egyaránt. Pedig az orvosok szerint kimondottan ártalmas.
febr. 13
5:16
Vona Gábor: nagyon nehezen dolgoztam fel a Szegedi Csanád-ügyet (ATV)
A magyar társadalom még nem nőtt fel a demokráciához, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is „azt a szintet képviselik, amelyet ez a magyar társadalom megérdemel” – hangzott el Vona Gábortól a Spirit FM-en futó Harcosok Klubja című műsorban. A Jobbik ex-elnöke arról is mesélt, hogyan lépett ki a törzsi gondolkodásból és milyen szerepet játszottak ebbe
febr. 13
5:48
Itt a trükk: 40%-kal olcsóbban utazhatsz Európa legszebb üdülőhelyeire (Pénzcentrum)
A magyarok évről évre egyre többet, egyre szívesebben utaznak a statisztikák szerint, de ami nem változott, hogy igyekeznek minél jobb áron megcsípni az ajánlatokat. Az igazán szemfülesek már novemberben lecsaptak az utazási irodák legjobb...
febr. 13
5:54
Így csapják be a koronavírusra hivatkozva az időseket (Ripost)
Ismeretlen számról hívogatják a csalók a nyugdíjasokat országszerte. Ha felveszik a telefont, először egy gépi hang szólal meg és a WHO-ra hivatkozva azt mondja: a koronavírus miatt járványmegelőzési csomagot tudnak vásárolni kedvezménnyel. Ezután élő személyt kapcsol a vonal, aki beszél a termékről. Lapunk beszélt egy asszonnyal, aki állítja: őt i
febr. 13
5:56
Megszólalt a Ripostnak az összevert Bernadett (Ripost)
Beperelte volt párját az a katonatiszt, aki korábban a felismerhetetlenségig összeverte a nőt. Tette mindezt azért, mert Orosz Bernadett – miután brutális módon bántalmazták – egy Facebook posztban kiírta a férfi teljes nevét. A Ripostnak megszólalt Bernadett, aki pofátlanságnak tartja, hogy bántalmazója perelte be.
febr. 13
6:00
Vegyesen értékelték az előválasztás eredményét a demokrata párti jelöltek (ATV)
Vegyesen értékelték a Demokrata Párt New Hampshire-i előválasztásának eredményét az elnök-jelöltségért küzdő versenyzők. Bernie Sanders ismét azzal vádolta riválisát, Pete Buttigieget, hogy milliárdosok támogatják. Amy Klobuchar és Elizabeth Warren arról beszéltek, hogy egységre van szükség. Joe Biden a gyenge szereplése ellenére közölte, hogy nem
febr. 13
6:06
Orbán bejelentett egy újabb nemzeti konzultációt (Hírstart)
Többek között a raboknak fizetendő kártérítésekről, „a Szeviép-üggyel összefüggésben felmerült bírói korrupció gyanújáról” és a gyöngyöspatai romák kártérítéséről lesz szó.
febr. 13
6:12
Elhalasztják a több száz fős leépítést a Dunaferrnél (Hírstart)
Sikerült megállapodni a szakszervezetekkel, így nemcsak, hogy az idei év végéig eltolták a leépítéseket, de béremelést is kapnak a dolgozók.
febr. 13
6:15
Alig kér valaki menedéket nálunk, az se kapja meg (Alternatív Energia)
Többségében 18 évesnél fiatalabbak nyújtottak be menedékkérelmet Magyarországon tavaly – tudta meg a Népszava. Az 500 kérelemből alig 60-ban volt pozitív döntés.
febr. 13
6:17
A tranzitban hiába kopogtatnak (Alternatív Energia)
Többségében 18 évesnél fiatalabbak nyújtottak be menedékkérelmet Magyarországon tavaly – tudta meg a Népszava. Az 500 kérelemből alig 60-ban volt pozitív döntés.
febr. 13
6:18
Tizenötezer háztartás jár jól egy Zala megyei építkezéssel (ATV)
Az ország egyik legnagyobb egybefüggő napelemparkja épül és kezdi meg az üzemelést a Zala megyei Bocfölde közelében. A falusiak azt mondják, hogy a kivitelezés ugyan zavarja őket, de abban bíznak, hogy az építkezéssel járó kellemetlenségek rövidesen megszűnnek. A park egyébként annyi áramot termel, ami 15 ezer háztartást tud kiszolgálni.
febr. 13
6:18
Két kézzel szórja a pénzt az MSZP (Bankmonitor)
Csak januárban összesen ötvenmillió forint értékben kötött különböző megbízási szerződéseket Tóth Bertalan, az egyre fogyatkozó támogatottságú párt elnök-frakcióvezetője.
febr. 13
6:24
Újabb drágulás a Ligetben (Napi)
A budapesti Városliget szélén épülő Dózsa György úti mélygarázs 1,6 milliárd forinttal drágul, mivel felette rehabilitálni kell a zöldfelületet.
febr. 13
6:24
Jól járhat, aki más településen bérel lakást, mint ahol a sajátját kiadja (ATV)
A magánszemélyek levonhatják a lakás bérbeadásából származó bevételükből az általuk más településen bérelt lakás igazoltan megfizetett bérleti díját - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett tájékoztatóból.
febr. 13
6:24
Gyárfás Tamás újabb maratoni vallomásra készül (Bankmonitor)
A volt média-, illetve jelenlegi sportvezető a a magyar keresztapáról, azaz Tasnádi Péterről, Portik Tamás csapdáiról és két zsarolójáról beszél, akik csak tanúk az ügyben.
febr. 13
6:30
Vegyesen értékelték az előválasztás eredményét a demokrata párti jelöltek (Hírstart)
Vegyesen értékelték a Demokrata Párt New Hampshire-i előválasztásának eredményét az elnök-jelöltségért küzdő versenyzők. Bernie Sanders ismét azzal vádolta riválisát, Pete Buttigieget, hogy milliárdosok támogatják. Amy Klobuchar és Elizabeth Warren arról beszéltek, hogy egységre van szükség. Joe Biden a gyenge szereplése ellenére közölte, hogy nem
febr. 13
6:32
Jól járhat, aki más településen bérel lakást, mint ahol a sajátját kiadja (Hírstart)
A magánszemélyek levonhatják a lakás bérbeadásából származó bevételükből az általuk más településen bérelt lakás igazoltan megfizetett bérleti díját - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett tájékoztatóból.
febr. 13
6:34
Tizenötezer háztartás jár jól egy Zala megyei építkezéssel (Hírstart)
Az ország egyik legnagyobb egybefüggő napelemparkja épül és kezdi meg az üzemelést a Zala megyei Bocfölde közelében. A falusiak azt mondják, hogy a kivitelezés ugyan zavarja őket, de abban bíznak, hogy az építkezéssel járó kellemetlenségek rövidesen megszűnnek. A park egyébként annyi áramot termel, ami 15 ezer háztartást tud kiszolgálni.
febr. 13
6:36
Oxigénpalack nélkül akarja meghódítani a közel 9000 méter magas csúcsot a magyar páros (Blikk)
Újabb nyolcezres hegy meghódítására indul április elején az Eseményhorizont elnevezésű mászócsapat két alpinistája, Klein Dávid és Suhajda Szilárd.
febr. 13
6:36
Karácsony régi-új tanácsadói (Bankmonitor)
Miközben Karácsony Gergely népszerűsége még a baloldali szavazók körében is csökken, az ellenzéki főpolgármester a Soros-hálózathoz is köthető „civilekből” állította fel stábját.
febr. 13
6:36
A jelölőgyűléseken kialakult káosz miatt lemondott az iowai Demokrata Párt elnöke (Propeller)
A február 3-án tartott jelölőgyűléseken (caucus) kialakult kaotikus helyzet miatt szerdán lemondott Troy Price, az iowai Demokrata Párt elnöke. Közleményében Price leszögezte: mint a párt elnöke, mélységes sajnálatomat fejezem ki a történtekért és az iowai Demokrata Párt nevében minden kudarcért vállalom a felelősséget. A 2017 óta az iowai párt
febr. 13
6:42
Meghalt Wichmann Tamás (168 Óra Online)
Hosszan tartó, súlyos betegség után szerdán 72 éves korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója - értesült a Nemzeti Sport a családtól.
febr. 13
6:42
Újabb lélektani határt lépett át a forint (ATV)
Történelmi mélypontra került szerdán a forint az euróval szemben a bankközi piacon, az euró árfolyama átlépte a 340 forintot - írja az MTI. A gyengülés pedig tovább folytatódott csütörtök reggel.
febr. 13
6:42
Ügyészek kezére adták a drogkereskedő hálózat tagjait (Propeller)
A nyomozók nemzetközi együttműködés keretében feltérképezték a kábítószerrel üzletelő bűnözői csoportot, tagjait elszámoltatták, majd – az eljárást befejezve – átadták az iratokat az ügyészségnek. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Pécsi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúj
febr. 13
6:54
Pénzt, paripát, fegyvert is elvesz az ellenzék a fideszes polgármestertől (24.hu)
Nagykanizsa fideszes polgármestere szerint ő nyitott a megegyezésre az alpolgármesteri posztokról, az ellenzéki szövetségnél viszont négy hónap után betelt a pohár. A közgyűlési szavazatarány az ellenzéknek kedvez, de a kormányhivatal fentről várhatóan bele fog szólni a pozícióharcba.
febr. 13
7:00
Ügyészek kezére adták a drogkereskedő hálózat tagjait (Hírstart)
A nyomozók nemzetközi együttműködés keretében feltérképezték a kábítószerrel üzletelő bűnözői csoportot, tagjait elszámoltatták, majd – az eljárást befejezve – átadták az iratokat az ügyészségnek. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Pécsi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúj
febr. 13
7:00
Meddig gyengül még a forint? (Propeller)
Tovább gyengült és az előző este elért történelmi mélypontja körül alakult a forint csütörtökön reggel a bankközi devizapiacon. Reggel 6.30 órakor az eurót 340,08 forinton jegyezték, de az éjszaka folyamán 340,2 forint felett is járt az euró. Szerdán este került a történelmi mélypontjára a forint az euróval szemben: az euró röviddel 18 óra előtt á
febr. 13
7:06
Rendőrnő segített a vajúdó kismamának eljutni a kórházba, miután az M1-esen beindult a szülés (Szeretlek Magyarország)
A Budapest felé vezető oldalon dugó volt, így a rendőrnő megkülönböztető jelzéssel vezette fel a szülőket a kórházig.
febr. 13
7:12
Vegyesen értékelték az előválasztás eredményét a demokrata párti jelöltek (ATV)
Vegyesen értékelték a Demokrata Párt New Hampshire-i előválasztásának eredményét az elnök-jelöltségért küzdő versenyzők. Bernie Sanders ismét azzal vádolta riválisát, Pete Buttigieget, hogy milliárdosok támogatják. Amy Klobuchar és Elizabeth Warren arról beszéltek, hogy egységre van szükség. Joe Biden a gyenge szereplése ellenére közölte, hogy nem

Keresés