2020. február 21. péntek

febr. 21
0:00
Elkezdődött a mohácsi busójárás: még a padlásról is kizavarják a telet (Blikk)
Ma kezdődött és egészen jövő keddig tart a hagyományos mohácsi busójárás.
febr. 21
0:00
A YouTube nem engedi vissza a Pesti Srácokat, ráadásul a rendőrség már két éve kinyomozta a törlést okozó pedofilügyet (168 Óra Online)
A YouTube újabb állásfoglalást tett közzé a Pesti Srácok YouTube-csatornájának megszüntetésével kapcsolatban. A kormánypárti portál feltöltött egy részletet egy pedofil pornóból a videómegosztóra. A részlet egy gyermekabúzusról szóló cikk illusztrációja lett volna, ami később meg is jelent az oldalon, és a videót nem listázottra állították, a Pesti
febr. 21
0:04
Horgászok, figyelem! Ideje leadni a fogási naplót (Blikk)
Horgászok ne feledjék, hogy 2020. február 28-ig kell összesítve leadni a régi fogási naplót, ha erre nem kerítenek sort, akkor az új csak emelt áron vásárolható meg.
febr. 21
0:04
Orbán Ráhel volt gimnáziumának tanárai is tiltakoznak az új Nemzeti alaptanterv bevezetése ellen (168 Óra Online)
A Városmajori Gimnázium 48 tanára, az intézménytől függetlenül, tiltakozik a Nemzeti alaptanterv (NAT) bevezetése ellen - szúrta ki a 24.hu a gimnázium Facebook-oldalán közzétett állásfoglalást.
febr. 21
0:08
Megszólalt Gyurcsány, miután kiderült, hogy a Dk-ba igazoltak át polgármesterek – Az Mszp szerint cserbenhagyták a közösségüket (Blikk)
Átlép két MSZP-s fővárosi kerületi polgármester a Demokratikus Koalícióba (DK) - erősítették meg az érintett pártok csütörtökön az MTI-nek. Az MSZP szerint a polgármesterek cserbenhagyták közösségüket, Gyurcsány Ferenc DK-elnök viszont pártja táborának bővülése miatt fejezte ki örömét.
febr. 21
0:09
Pénzt vett el az egyházaktól Gyurcsány embere (Lokál)
Jelentősen csökkentette Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere a kerületben működő vállási közzéségeknek szánt támogatás összegét – írja az Origo.
febr. 21
0:12
Angyalföldi tragikomédia: képes volt bezárni a mentősök és a beteg asszony orra előtt a liftet egy nő, majd még neki állt feljebb (Blikk)
Az Országos Mentőszolgálat osztott meg egy megdöbbentő posztot a Facebookon.
febr. 21
0:13
Petrás Mária: Külföldön felnéznek a magyar kultúrára (Lokál)
Petrás Mária, Magyar Örökség díjas népdalénekes és keramikus, a mai napig tart néhány hagyományt, melyet gyerekkorában látott szülőföldjén, Csángóföldön, és igyekszik ezeket minél több fiatallal megismertetni. Mária külföldön is képviseli a magyar kultúrát, pár hónapja  New Yorkban is örömmel fogadták.
febr. 21
0:16
Micsoda üzleti érzék: kerületi vezető örülhet a telekminősítésnek (Blikk)
Elképesztő üzleti érzékről tett tanúbizonyságot a kispesti önkormányzat építéshatósági irodájának vezetője, aki egy remekül időzített vásárlással több tízmillió forintot kaszálhat.
febr. 21
0:17
Gyurcsánynak sikerült szétverni az MSZP (Lokál)
Kiss László, Óbuda, illetve Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc szocialista polgármestere is elhagyja az MSZP-t és jövőhéten csatlakozik a Gyurcsány-párthoz – írja az Index.
febr. 21
0:20
Döbbenetes titkosszolgálati jelentés látott napvilágot: kiderült, ezért került tiltólistára a legendás magyar rockzenekar (Blikk)
A jelentés az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának közösségi oldalán jelent meg.
febr. 21
0:21
Felszámolják az illegális hulladéklerakókat (Lokál)
Július 1-jétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását. Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is - számolt be Schanda Tamás az M1-en.
febr. 21
0:24
Egészen hihetetlen történet – Rosszul lett egy kétéves szombathelyi kisfiú: ez mentette meg a szülei életét (Blikk)
Szombathely – Nehezen ébredő kétéves kisgyerekhez riasztották a mentőszolgálat munkatársait. A szakemberek jöttek rá, hogy nagyobb a baj, mint sejtették.
febr. 21
0:25
Ma kiderül lesz-e BKV-sztrájk (Lokál)
Sokadjára ül ma össze a BKV cégvezetése és az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy döntsenek a cégnél dolgozók fizetésemeléséről. Naszály Gábor a szakszervezet elnöke szerint, az elhúzódó tárgyalások után, talán ma végre sikerülhet megállapodniuk egymással.
febr. 21
0:27
Embercsempészt fogtak el a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök (Police)
Embercsempészt fogtak el a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 21., p - 00:13 Három illegális migránst szállított autójában a magyar taxis Ausztria felé.
febr. 21
0:28
Elképesztő látvány: százával vonulnak a gímszarvasok Tolnában (Blikk)
Hatalmas szarvasvonulást vettek videóra Tolnában – írja a 24.hu.
febr. 21
0:29
Megállítaná a börtönbizniszt a kormány (Lokál)
A kormány célja, hogy megállítsa a börtönbizniszt, amely mára több milliárdos iparággá vált – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az Országgyűlésben a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos törvényjavaslat általános vitájában.
febr. 21
0:32
Így változik az életünk: a jövő évtől már csak lebomló szívószállal ihatjuk az üdítőt (Blikk)
Többszörös áron adják a lebomló műanyagot, így drágább lehet a szolgáltatás.
febr. 21
0:36
Tagadja a kormány, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezményének felfüggesztéséről tárgyalt volna (Blikk)
A kormány soha nem tárgyalt olyan előterjesztést, amely az Emberi Jogok Európai Egyezményének felfüggesztésére vagy felmondására irányult volna – áll a Miniszterelnökség csütörtök délutáni közleményében.
febr. 21
1:15
Demeter Szilárd: Bánt, hogy náciznak, mert székely vagyok, és a székelyek nem nácik (Hírstart)
A PIM főigazgatója a fideszes L. Simon Lászlóval, az MSZP-s Hiller Istvánnal és a volt LMP-s képviselő Kukorelly Endre íróval beszélgetett a kultúrpolitikáról.
febr. 21
2:15
A magyar szuveneritás mellett foglalt állást a Századvég (Hírstart)
Magyarország döntései nem függhetnek semmilyen külső hatalomtól vagy erőközponttól – állapította meg az alapítvány csütörtöki közleményében.
febr. 21
3:06
Hátat fordított a politikának: lovas turizmusra nyergelt át Simicska (Blikk)
Állataival és vidéki birtokával foglalkozik a pár éve még a legnagyobb hatalmú milliárdosnak számító Simicska Lajos (60), akinek az irodájában egykoron miniszterek és állami vezetők előszobáztak. Orbán Viktor (56) miniszterelnök egykori legjobb barátja már nem politikusok és üzletemberek között forog, hanem egy kis bakonyi faluban tölti ideje nagy
febr. 21
3:21
Július 1-jétől megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását (Hírstart)
Meg kell vizsgálni, mely szabályokat kell módosítani ahhoz, hogy a hulladék illegális elhelyezése ellen még határozottabban és eredményesebben lehessen fellépni – tájékoztatott Schanda Tamás.
febr. 21
3:24
Belebetegedett, hogy neje elvitte tőle a gyerekeket – Imával gyógyul a rákból István (Blikk)
Hiába a jogerős végzések, Mongóliában élő felesége nem adja a gyerekeket.
febr. 21
4:42
Rendet akarsz otthon? Ezt a 3 mondatot felejtsd el! (Ez a lényeg)
A legtöbb háztartási munkától eltérően, a lomtalanítás nemcsak fizikai teendő, hanem lelkileg is megterhelő feladat lehet.
febr. 21
4:45
Durván kiakadtak a helyiek, miután gázolajjal pusztítják a zamárdi fákat (ATV)
A maximálisan elfogadható szennyezés harmincszorosát mérték a szakemberek Zamárdiban az Újszülöttek Ligetében, ahol évek óta ültetnek fákat, ha új baba érkezik a településre. Januárban vették észre, hogy valaki, valamilyen olajos anyagot locsolt a kis fák gyökerére. Ezeket ki kell vágni, a nagyobbakat talán meg tudják menteni.
febr. 21
4:46
Legyőzheti a koronavírus James Bondot?! (Ez a lényeg)
A Nincs idő meghalni áprilisban kerül a mozikba, de a koronavírus miatt komoly veszély fenyegeti a sikerét. Kínában zárva vannak a mozik.
febr. 21
5:00
Nagyobb mozgásteret kapnak a tanárok (Magyar Hírlap)
Az alapfogalmak és a szabályok sulykolása helyett az általános iskolában gyakorlatorientáltabb oktatásra van szükség
febr. 21
5:06
Bálványfát mentene a reformátusokat megsarcoló Baranyi (Magyar Hírlap)
A tájékozatlan ferencvárosi polgármester egy veszélyes növény megóvására hivatkozva akadályozza a kollégium újjáépítését, amire korábban közterület-használati díjat rótt ki
febr. 21
5:15
Teljesen egyedül, pizsamában kóborló kétéves kisfiút találtak egy budapesti főút mellett (ATV)
Egyedül sétált az egyik forgalmas fővárosi főút, a Grassalkovich út melletti járda nélküli szakaszon egy két év körüli kisfiú kedd este. A kisfiút apa és fia helyezték biztonságba, akik értesítették a rendőröket. A szülőket a rendőrök megtalálták.
febr. 21
5:24
Üresen áll az egymilliárdos hulladékválogató Kőbányán (Ez a lényeg)
A majd öt éve átadott csarnok a mai napig nem üzemel, de így is évi 200 millióba kerül az adófizetőknek. Egyelőre remény sincs az üzembe helyezésére.
febr. 21
5:39
Kezdődik a tavaszi lomtalanítás (Lokál)
Ma veszi kezdetét a tavaszi lomtalanítás a fővárosban. Az első városrész, amelyben a szakemberek elszállítják a fölöslegessé vált lomot az V. kerület lesz. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. a Lokál kérdésére elmondta a legfontosabb tudnivalókat.
febr. 21
5:42
5 fontos fejlesztés Baján az elmúlt 3 hónapból (Ez a lényeg)
Mióta új, ellenzéki vezetése van Bajának, számos fejlesztés történt a városban. Kigyűjtöttük a legfontosabbakat.
febr. 21
5:44
Vámpír-ügy: Bayer börtönnel fenyegeti az újságírókat (Ez a lényeg)
Perekkel és börtönnel fenyegeti Bayer Zsolt az Országos Vérellátó Szolgálat nevében a Válasz Online újságíróját, mert meg merte írni az igazságot a feleségéről, aki a magyarok vérével kufárkodik. Durva!
febr. 21
5:46
Baranyi: Döntsön a nép a fák kivágásáról! (Ez a lényeg)
Közösségi döntést kér a Markusovszky téri fák sorsáról a ferencvárosi polgármester.
febr. 21
5:48
Közösségi kertekkel zöldül az I. kerület (Ez a lényeg)
A momentumos Tölcsér Borbála javaslatára közösségi kertekkel növelik a zöldfelületi arányt a várkerületben.
febr. 21
5:51
Vámpír-ügy: Bayer börtönnel fenyegeti az újságírókat (Hírstart)
Perekkel és börtönnel fenyegeti Bayer Zsolt az Országos Vérellátó Szolgálat nevében a Válasz Online újságíróját, mert meg merte írni az igazságot a feleségéről, aki a magyarok vérével kufárkodik. Durva!
febr. 21
5:57
Digitális vadnyugat - megregulázhatóak a techcégek? (ATV)
Abban szinte politikai oldaltól függetlenül egyetértés van, hogy valamit kell kezdeni a techcégek monopolhelyzetével. Az viszont még a jövő zenéje, hogy a szabályozás alatt nagyobb biztonságot vagy szabadságot értenek a jogalkotók.
febr. 21
5:57
Baranyi: Döntsön a nép a fák kivágásáról! (Hírstart)
Közösségi döntést kér a Markusovszky téri fák sorsáról a ferencvárosi polgármester.
febr. 21
5:57
Parlamenti vizsgálat indulhat Gyurcsány ellen (Magyar Nemzet)
Még a héten kezdeményezi Gyurcsány Ferenccel szemben a vagyon­nyilatkozat-tételi eljárást a mentelmi bizottságnál Hollik István – értesült a Magyar Nemzet.
febr. 21
6:03
Pénteki forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Pénteki forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 02. 21., p - 06:00 A mai napon, 2020. február 21-én rendezvény miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest XIV. kerületében.
febr. 21
6:03
Közös órákat javasol a NAT a tanároknak (Magyar Nemzet)
A módosított Nemzeti alaptantervben meghatározott nevelési célok és módszertani alapelvek a korábbi Nat-hoz képest számos lényeges korszerűsítést, korszerű pedagógiai módszert tartalmaznak.
febr. 21
6:06
Gyenge pontot látnak a 3-as metró meghosszabbításának részleteiben (Infostart)
A Budapesti Közlekedési Központ lakossági fórumot tartott a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításáról, valamint annak feltételeiről. A fórumon az érintett polgármesterek és különféle szakértők is kifejtették álláspontjukat a megvalósíthatósággal kapcsolatban. A Metróért Egyesület elnöke szerint a beruházás könnyen kivitelezhető.
febr. 21
6:06
Veronai busztragédia: egyedül a vétkesnek tartott sofőr háziorvosát gyanúsítják itthon, aki pedig eltanácsolta V. J.-t a vezetéstől (168 Óra Online)
.
febr. 21
6:09
Feljelentésként értékelte Polt a 60 milliós kérdést (Hírstart)
Az ellenzék botrányról, Bese Ferenc soroksári polgármester rágalmakról beszélt. A legfőbb ügyész nem foglalt állást.
febr. 21
6:09
Felfalja a DK az MSZP-t (Magyar Nemzet)
Folytatódik az Mszp felbomlása, csütörtökön két budapesti szocialista polgármester – Szaniszló Sándor és Kiss László – lépett ki a pártjából, és bejelentették, hogy a Dk-hoz csatlakoznak.
febr. 21
6:09
Ilyen lesz az emelt történelemérettségi - itt van a szóbeli tételek listája (Eduline)
Történelemből fogtok emelt szinten érettségizni? Kíváncsiak vagytok, milyen témakörökre számíthattok a szóbeli vizsgán? Itt a lista.
febr. 21
6:15
Kamu "csodaszereket" árult egy internetes oldal (ATV)
Csoda készítményeket kínál szív-, és érrendszeri problémákra, valamint magas vérnyomásra egy internetes oldal, a Magyar Kardiológusok Társasága neve alatt. A társaság elnöke híradónknak azt mondta: ezt a készítményt korábban más néven árulták, néhány hete viszont új néven jelent meg a piacon, rájuk hivatkozva. A tudományos szakmai szervezet arra ké
febr. 21
6:15
"Azt gondolták, a DK politikája az, ami hasznos a kerületüknek" - megszólalt a párt a két polgármesterről (Hírstart)
Elhagyja az MSZP-t és a DK-hoz csatlakozik két fővárosi polgármester. Kiss László óbudai, valamint Szaniszló Sándor Pestszentlőrinci városvezető azzal indokolta döntését, hogy a DK-tól kapják a legtöbb támogatást programjuk végrehajtásához. Az MSZP elnöke úgy reagált: a két politikus csalódást okozott közösségüknek. Gyurcsány Ferenc szerint az a le
febr. 21
6:21
Tíz esztendeje szemben a liberális fősodorral (Magyar Nemzet)
Újabb kutatási projektet indít az Alapjogokért Központ. Az elmúlt tíz év kormányzásának eddigi tapasztalatait tekintik át újszerű módszertannal, fókuszba helyezve a világnézeti kérdéseket.

Keresés