2020. február 20. csütörtök

febr. 20
0:06
Brutális bejelentés: jövőre betiltják Magyarországon a Pet-palackokat, de ez még nem minden: íme a lista, mi készül! (Blikk)
Nyolc pontból áll a Klíma- és természetvédelmi akcióterv, amelynek intézkedései megfelelnek a klímapolitika három elvárásának, miszerint hozzájárulnak a károsanyag kibocsátás csökkentéséhez, alkalmazkodást jelentenek az éghajlatváltozáshoz, valamint szerepük van a szemléletformálásban - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter s
febr. 20
0:10
Nagy bejelentés érkezett a Tescotól a magyar dolgozóknak (Blikk)
Két lépésben emeli az idén is munkavállalói bérét a Tesco-Global Áruházak Zrt., a vállalat 3,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelmi dolgozók bérfejlesztésére a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) kötött megállapodás értelmében.
febr. 20
0:14
Felvétel is készült a volt élettársát fojtogató és levizelő monori férfiről (Blikk)
– Meg akarta ölni volt élettársát egy férfi Monoron, a bíróság letartóztatta.
febr. 20
0:15
Május 16-án rendezik az első Pride felvonulást vidéken (24.hu)
Pécs lesz a helyszín.
febr. 20
0:18
Ensz: több százezres menekülthullámra számíthat Európa (Blikk)
Újabb menekülthullám indult útnak.
febr. 20
0:22
Megszólalt a Xii. kerületi önkormányzat a Normafánál történt fakivágásokkal kapcsolatban (Blikk)
A korábban tervezett 220 fa helyett „csak” 60 fától szabadultak meg egy parkoló miatt.
febr. 20
0:26
Ezért tárgyalt Svédországban Benkő Tibor honvédelmi miniszter (Blikk)
/Stockholm – Aktuális védelempolitikai kérdésekről és a két ország védelmi szektorát érintő együttműködési lehetőségekről egyeztetett Benkő Tibor honvédelmi miniszter Peter Hultqvist svéd védelmi miniszterrel szerdán Stockholmban – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.
febr. 20
0:30
Már napok óta halott lehetett: a szomszédok találtak rá az elhunyt nyíregyházi férfira – Ez okozhatta a halálát! (Blikk)
A szomszédok azt gondolták, a régóta betegeskedő férfi egyszerűen elment otthonról.
febr. 20
0:34
Megszólalt Karácsony Gergely a Bkv-sztrájkkal kapcsolatban (Blikk)
Karácsony Gergely kizártnak tartja a BKV-sztrájkot, és bízik abban, hogy létrejön a megállapodás a szakszervezetek és a BKV között. A bértárgyalások pénteken folytatódnak, a költségvetési tervezetben kulturális és szociális területeken is béremeléssel számolnak – írja a 24.hu.
febr. 20
0:38
Ezt a kitüntetést kapta a lengyel államfőtől Novák Katalin (Blikk)
Andrzej Duda lengyel államfő a Lengyel Köztársasági Érdemrend parancsnoki keresztjével tüntette ki Novák Katalint, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkárát „a lengyel–magyar kapcsolatok mélyítéséért tett elévülhetetlen érdemeiért”. A kitüntetést szerdán Marlena Malag munka-, családügyi és szociálpolitika
febr. 20
0:42
Dr. Szlávik János főorvos: Magyarországon a legkisebb gyanú esetén is elrendelik a kórházi karantént (Blikk)
Magyarországon a koronavírus-fertőzés legkisebb gyanúja esetén is elrendelik a kórházi karantént – emelte ki Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatornán szerdán.
febr. 20
0:51
„Ha nem fékezzük meg a Google-t és a Facebookot, ők döntik el a 2022-es választást!” (Hírstart)
Tüntetést tart a PestiSrácok.hu szerkesztősége csütörtökön ötkor a Google budapesti irodája előtt, mivel a technológiai óráscég mindenféle indoklás nélkül törölte a portál YouTube-csatornáját.
febr. 20
0:57
Karácsony kizártnak tartja, hogy eljussanak a BKV-sztrájkig (Hírstart)
A főpolgármester szerint jelentős béremelésre számíthatnak a BKV dolgozói.
febr. 20
1:51
Koronavírus: Magyarországon a legkisebb gyanú esetén elrendelik a kórházi karantént (Hírstart)
Szlávik János főorvos szerint még nem 'lélegezhet fel' a világ, hogy nem lesz világjárvány.
febr. 20
2:39
Hadházy Ákos az emberektől kér pénzt büntetése kifizetéséhez (Hírstart)
1 millió 979 ezer 400 forintra büntette az Országgyűlés elnöke Hadházy Ákost, a hétfői molinós akciója miatt.
febr. 20
3:06
Vaddisznó nyársalta fel Ricsit, senki nem mert segíteni neki (Blikk)
Millimétereken múlt az élete annak a fiatalembernek, akit megtámadott egy vaddisznó a Kazincbarcikához közeli Tardonán.
febr. 20
4:45
Hadházy Ákos: "Nincs értelme az ellenzéknek a parlamentben maradni” (Hírstart)
Reagált a Kövér Lászlótól kapott kétmillió forintos büntetésére a független képviselő. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos Hadházyt azért meszelte el az Országgyűlés elnöke, mert a független képviselő „stop propaganda” feliratú molinót lógatott a karzatról a házelnök pulpitusa mögé.  A független képviselő szerint az esetnek két tanulsága van. Az egyik, hog
febr. 20
4:51
Dömötör Csaba bemutatta a konzultációs kérdőív első témakörét – Itt megnézheti! (Hírstart)
Mostantól kezdve témakörönként ismertetik a nemzeti konzultáció kérdéseit, az első témakör a börtönbiznisszel foglalkozik.
febr. 20
4:51
Kiakadtak az autósok, mert Karácsony megint bevezeti a kerékbilincset (Ripost)
Dühöngenek a budapesti autósok: tegnap kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester megint bevezeti a kerékbilincselést. A módszert Tarlós István azért szüntette meg, mert pont a legrosszabb helyen rögzítik vele a forgalmat akadályozó autókat.
febr. 20
4:51
Bayer Zsolt felesége a Magyar Vámpír (Ez a lényeg)
A magyar emberek vérével üzletel és kaszál nagyot Bayer Zsolt felesége, aki beperelte a gyanús ügyeit megíró újságot, persze el is vesztette.
febr. 20
5:21
Júliusban kezdik meg az illegális hulladéklerakók felszámolását (Hírstart)
Az utak melletti árkokat, a vasútvonalak környékét is kötelező lesz megtisztítani, összegyűjtik az erdők, szántóföldek, települések szélére kihordott hulladékkupacokat is.
febr. 20
5:39
Magyar családok tízezrei úszhatják meg az áramszámlát: élesedett az akcióterv (Pénzcentrum)
Orbán Viktor február 16-án jelentette be a kormány klímavédelmi akciótervét, melynek egyik fontos eleme, hogy Magyarország meghatszorozza a naperőművek kapacitását a következő 10 évben. Ez pedig egyáltalán nem tűnik megvalósíthatatlan...
febr. 20
5:45
Kiderültek a klímavédelmi akcióterv részletei (Hírstart)
Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében jelentette be, hogy a kormány klímavédelmi akciótervet fogadott el. A program részleteit Palkovics László, az innovációs és technológiai miniszter ismertette tegnapi sajtótájékoztatóján. A tárcavezető szerint a nyolc pont eleget tesz a klímapolitika három szempontjának: a károsanyag kibocsátásának c
febr. 20
5:48
Mintha direkt szúrnák el a tarjáni fideszesek (Ez a lényeg)
Salgótarjánban nem lehet túl jó orbánistának lenni. A kormánypárt egyébként sem túl népszerű a térségben, néhány prominens szereplő pedig még mélyebbre húzza az egyébként is leszerepelt Fideszt.
febr. 20
5:50
Megvonná a királynő a "királyi" szó használati jogát Harrytől és Meghantól (Ez a lényeg)
Egybehangzó szerdai londoni médiaértesülések szerint II. Erzsébet királynő meg akarja tiltani Harry hercegnek és feleségének, Meghan hercegnőnek, hogy a "Royal", vagyis a "királyi" szót márkanévként használják.
febr. 20
5:52
Veszprém fideszes polgármestere gyerekekkel pózolt - valaki számonkérte (Ez a lényeg)
Porga Gyulától nem áll messze a politikai pedofília, ami azt jelenti, hogy egészen kicsi gyermekeket használ fel arra, hogy szimpatikussá tegye a saját imázsát. Vajon tényleg ennyire fontos neki a jövő generációja?
febr. 20
5:54
Itt a lista: ezeket az utakat újítják fel Baján az idén (Ez a lényeg)
Régóta fejfájást okoz a bajaiaknak az úthálózat állapota (főleg, ha biciklivel zötykölődnek rajta), de jó hír, hogy az új városvezetés még idén célként tűzte ki több út felújítását.
febr. 20
5:54
Édesanyja csak ordítani tudott, brutális vaddisznótámadás érte Ricsit (Ripost)
A 21 éves fiatalt több órás műtéttel tudták csak megmenteni, de újra kell tanulnia járni.
febr. 20
5:57
Magyar családok tízezrei úszhatják meg az áramszámlát: élesedett az akcióterv (Hírstart)
Orbán Viktor február 16-án jelentette be a kormány klímavédelmi akciótervét, melynek egyik fontos eleme, hogy Magyarország meghatszorozza a naperőművek kapacitását a következő 10 évben. Ez pedig egyáltalán nem tűnik megvalósíthatatlan...
febr. 20
6:03
Bíróság elé áll Demeter Márta (Bankmonitor)
Jövő hét pénteken 13 órakor kell Demeter Mártának megjelennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol az előkészítő üléssel megkezdődik a hivatali visszaélés miatt ellene indított per.
febr. 20
6:15
Kasza Tibi a mai napig álmodik a bukással és a szegénységgel (ATV)
Meglepő lehet ugyan, de Kasza Tibi – a közösségi médiák egyik koronázatlan királya – meglehetősen kemény mondatokkal szállt bele abba a területbe, amelynek ő maga is haszonélvezője. Mint mondta, „a modern világ legnagyobb átka, hogy ez a közösségi média ki lett találva”. Az énekes a Húzós című műsorban persze nem csak erről beszélt, hanem arról is,
febr. 20
6:21
Bíróság elé áll Demeter Márta (Hírstart)
Jövő hét pénteken 13 órakor kell Demeter Mártának megjelennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ahol az előkészítő üléssel megkezdődik a hivatali visszaélés miatt ellene indított per.
febr. 20
6:21
Több mint kétszázmillió forintból fejlesztették a német nemzetiségi bölcsődét és az idősek otthonát Pécsváradon (Propeller)
Közel 210 millió forint értékben csaknem megduplázták a német nemzetiségi bölcsőde férőhelyeinek számát és új épülettel bővítették az idősek otthonát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Pécsváradon – tájékoztatta a baranyai város önkormányzata az MTI-t. Közölték: a tavaly év végén lezárult beruházásnak köszönhetően
febr. 20
6:24
Évek óta tartó kínlódásnak vetnek véget a Balaton térségében (Infostart)
Korszerűsítették az ajkai Bakonyi Erőmű Zrt. tízes számú kazánját, ezzel csökken a környezetszennyezés, megszűnhet a városban évek óta tartó pernyehullás.
febr. 20
6:27
Kiérkezési számháború: vesztésre áll az OMSZ (Alternatív Energia)
Kozmetikázza a szolgálat az adatokat: a mentők kiérkezési idejét nem a hívástól számítják, hanem a gépkocsik indulása és a helyszínre érkezés között rögzítik.
febr. 20
6:27
Ez az ingatlanos sztori remekül bemutatja, hogy folytak az ügyek a szocialista irányítású Kispesten (444.hu)
A kerületi ingatlaniroda vezetője az anyósa nevében árverésen megvett a saját önkormányzatától egy jelképes áron adott telket. Az ár azért volt alacsony, mert oda nem volt szabad építkezni. Csakhogy a szabályt nemsokára megváltoztatták, és már el is készült a ház.
febr. 20
6:27
Zsákutca lenne az iparűzési adó jelentős csökkentése (Bankmonitor)
Az iparűzési adó jelentős csökkentése a városok polgárainak káros, a gazdaságnak pedig zsákutca – jelentette ki Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.
febr. 20
6:30
Megszólalt Orosz Bernadett támadója: K. Isvtán nem emlékszik a történtekre (168 Óra Online)
Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a Bujákon összevert nő egykori támadója. A Borsnak adott exkluzív interjúban a volt alezredes – aki az ügyvédje társaságában fogadta a lap munkatársát – azt mondta: a mai napig nem tisztázott számára, hogy mi is történt valójában. Mint kiderült, a nőt azután verték meg, hogy bejelentették az eljegyzésüket.
febr. 20
6:39
A főváros 1,8 milliárdot költ a Cséry-telep egy részének kármentesítésére (ATV)
Megszünteti a budapesti Cséry-telepi talajszennyezés egy részét a főváros. A száz éve szeméttelepként üzemelő területre az utóbbi évtizedben szennyvíziszapot és olajos iszapot is leraktak - illegálisan. A szennyezés mértékére egyelőre csak becslések vannak, a káros anyagok mennyisége majd csak a föld kitermelésekor derül ki. A talajcsere után hulla
febr. 20
6:39
Megszólalt Orosz Bernadett támadója: K. Isvtán nem emlékszik a történtekre (Hírstart)
Először szólalt meg a nyilvánosság előtt a Bujákon összevert nő egykori támadója. A Borsnak adott exkluzív interjúban a volt alezredes – aki az ügyvédje társaságában fogadta a lap munkatársát – azt mondta: a mai napig nem tisztázott számára, hogy mi is történt valójában. Mint kiderült, a nőt azután verték meg, hogy bejelentették az eljegyzésüket.
febr. 20
6:39
„Egyszer kimondtam az igent, és nem akartam visszavonni” (Bankmonitor)
Tanárnőként dolgozta végig az életét Imre Margit Ágota nővér, aki pont azelőtt lett bazilita növendék, hogy a kommunisták feloszlatták a szerzetesrendeket.
febr. 20
6:39
Rendkívüli ülésen tárgyalnak a börtönzsúfoltsági kártérítésekről (Propeller)
Az Országgyűlés a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatban tart rendkívüli ülést ma a kormányoldal kezdeményezésére. A parlament 9 óra 30 perckor, napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, ezután kerül terítékre a kormány javaslata, amely a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetését célozza. Az előte
febr. 20
6:48
Ki nem találná, mi történt a BMW-gyár körüli fejlesztésekkel! (Napi)
A kormány megemelte a debreceni BMW-gyár infrastruktúra kiépítésére fordítható összeget 1,5 milliárd forinttal, így az 73 milliárd 183 millió forint lett.
febr. 20
6:51
289 ezer forint lesz a legalacsonyabb fizetés a Tescónál (24.hu)
Két lépésben emelik a béreket.
febr. 20
6:53
Nem lesz kegyes hozzánk a csütörtöki időjárás (24.hu)
Ellenben 12 fok is lehet ma.
febr. 20
6:57
Visszaszól a kulturális szakma (Alternatív Energia)
Sok múzeum és közgyűjtemény költözése mögött egy ok áll: az Orbán-kormány kinézte a helyüket a hatalmi reprezentációs céljaira - véli több akadémikus.
febr. 20
6:57
Niedermüller Péter pénzt vett el az egyházaktól és a kerületi lakosoktól (Bankmonitor)
A Dk-s kerületvezetés keresztény egyházak iránt viselt ellenszenve tettekben is megmutatkozott, és el akarják üldözni azokat a civil szervezeteket, amelyeket nem tudnak hasznosítani a politikai küzdelemben.
febr. 20
6:57
Baleset és forgalomkorlátozás az M1-esen, reggel dugóra kell készülni (Ripost)
Egy terepjáró és a trélere borult fel Győr közelében.
febr. 20
6:59
A cigiző utas oldotta meg a  Ryanair-botrányt (Ripost)
Áll a bál a Ryanair körül, az ír fapados légitársaság csúnyán megszívatta a Budapestről Gran Canariára induló utasait. Az utasok 6 órán át ültek a gépen indulás előtt, és nem engedték le őket, mert a kapitány túlsúlyosnak találta a gépet. Az utasoknak pénzért kínálták az ételeket – majd a 6 órányi üldőgélés után következett az 5 és fél órás út... A
febr. 20
7:01
Így lopnak biciklit a trükkös tolvajok (Ripost)
Pofátlan módon próbálnak kerékpárokat lopni újabban a tolvajok. A sajátos módszer most Nyíregyházán bukkant fel.

Keresés