Hírarchívum - Számítástechnika - 2020 február 20.

2020. február 20. csütörtök

febr. 20
0:15
S2 Spoiler: gyógyító drón és ellenfelet sebző, gadgetet jelölő szögesdrót az újoncoknál? (Metabro)
Még mindig hihetetlen, ami megy mostanában az R6 körül: oké, hogy új év és új szezon, de erre nincs szavak. Hála a jó égnek! Folyamatosan esnek be az újabb és újabb infók, tartalmakról hírek, csak győzze az ember követni – tegnap például a Pro League skinek kerültek ki az internetre: Thermite és Fuze a két
febr. 20
4:42
A Funside School szakértői tudják a tutit (Mínuszos)
A biztonságos internetezésre fel kell készíteni a gyerekeket – hívta fel a figyelmet a Funside School informatikai iskola a biztonságos internet napja alkalmából. Véleményük szerint a teljes tiltás és a végtelen megengedés sem megoldás. A szakértők szerint fontos, hogy bizalmi kapcsolat alakuljon ki a szülők és a gyerekek között. Amikor új alkalmaz
febr. 20
5:36
Bő egy év késéssel, de közel 626 millió forintból fejlesztik a bicskei járás internethálózatát (Mínuszos)
Miközben a kormányzat 2018 végére ígérte, hogy az ország minden magyar háztartásban elérhető lesz a 30 megabites “szupergyors” internet, a napokban jelentették be, hogy közel 626 millió forintért építi meg a Key Telecom Kft. a bicskei járás újgenerációs szélessávú (NGA) hálózatát pályázati és saját forrásból a bicskei járásban. A cég közleménye sze
febr. 20
5:45
Csúszhat az új iPad Pro a koronavírus miatt (24.hu)
A járvány hatással lehet a frissített iPad Pro gyártására.
febr. 20
5:57
Már a Samsung Galaxy Note 20 kinézetéről jönnek képek (Hírstart)
Alig jelent meg az S20 család, máris az őszi erőgéppel foglalkoznak a hírek. Erős óriás lehet, de az S20 böszme kameraszigetét megtarthatja.
febr. 20
6:03
Olcsóbb lett a Galaxy Note 10 Lite (Hírstart)
Épphogy a piacra került, máris akciósan elérhető a Samsung Galaxy Note 10 Lite Nagy-Britanniában.
febr. 20
6:06
Először született gyermeke egy rákbeteg nőnek mesterségesen érlelt és lefagyasztott petesejtekből (HVG)
Először született gyermeke egy rákbeteg nőnek éretlen petesejtből, amelyet laboratóriumban érleltek, lefagyasztottak, majd öt évvel később felolvasztottak és megtermékenyítettek – jelentették be a Párizs melletti Antoine-Béclère Egyetem Kórházának szakemberei.
febr. 20
6:18
A 30 éves Adobe Photoshop is elsötétül (24.hu)
Sötét módot kap a 30 éve kiadott képszerkesztő.
febr. 20
6:36
Elhárítás: megszaporodnak a kibertérben a militánsok és a propagandisták (Mínuszos)
Megszaporodnak a kibertérben a militánsok és a propagandisták – áll a Kémelhárítási és Biztonságpolitikai Központ (NCSC) nevű amerikai intézet jelentése. Az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) felügyelete alá tartozó, és az amerikai kormányzat, a hírszerző és kémelhárító közösségek számára elemzéseket készítő intézet az Egyesült Államok kémelhár
febr. 20
7:06
Rákapcsolt Kína: több mint 80 kísérletbe kezdtek, hogy megtalálják a koronavírus gyógymódját (HVG)
HIV-vírus elleni gyógyszereket, maláriaellenes szert, őssejtkezelést és a hagyományos kínai gyógyászat szereit is tesztelik kínai kutatók több mint 80 klinikai próbában az új koronavírus gyógymódjának megállapítására – összegezték a Nature című tudományos folyóirat szerkesztői.
febr. 20
7:36
Fontos dolog derült ki a reggeliről (HVG)
Kétszer annyi kalóriát égethet el, ezzel megelőzheti az elhízást és a magas vércukorszintet az, aki nagy vacsora helyett reggelire eszik többet – derítették ki német kutatók.
febr. 20
7:39
Fontos dolog derült ki a reggeliről (Hírstart)
Kétszer annyi kalóriát égethet el, ezzel megelőzheti az elhízást és a magas vércukorszintet az, aki nagy vacsora helyett reggelire eszik többet – derítették ki német kutatók.
febr. 20
7:42
Az MNB-alelnök forradalmi változást vizionál (Mínuszos)
Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés márciusi elindulása Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint. Patai szerint forradalmi változást hoz az új rendszer a magyar pénzforgalomban, ami az ügyfeleknek minőségi ugrást jelent a pénzügyekben. (Vagyis nem lesz forradalmi változás. A minőségi ugrásnak is örülünk… A -szerk- megj.)
febr. 20
7:54
Teljesítményteszten járt a Galaxy Z Flip (GSMring)
A Samsung nemrég debütáló különleges telefonja a Galaxy Z Flip is járt a Geekbench-nél, mutatjuk mennyit pontot ért el a szintetikus teszten. A dél-koreai székhelyű Samsung a múlt héten mutatta be legújabb csúcsmobiljait. A Galaxy S20 széria mellé idén egy különös kagylótelefont is kaptunk, ami Galaxy Z Flip néven érkezett. Ez a telefon hazánkban i
febr. 20
8:06
"Élve megfőtt" félmillió kagyló Új-Zéland partjainál – videó (HVG)
A szokatlanul meleg óceánvíz miatt csaknem félmillió étikagyló "főtt meg élve" Új-Zéland partjainál. A kutatók szerint a jelenség a klímaváltozással állhat összefüggésben.
febr. 20
8:09
Globális felmelegedés: élve megfőtt félmillió kagyló Új-Zélandon (Hírstart)
Egyre gyakoribbak lehetnek a tömeges kagylópusztulások.
febr. 20
8:15
"Élve megfőtt" félmillió kagyló Új-Zéland partjainál – videó (Hírstart)
A szokatlanul meleg óceánvíz miatt csaknem félmillió étikagyló "főtt meg élve" Új-Zéland partjainál. A kutatók szerint a jelenség a klímaváltozással állhat összefüggésben.
febr. 20
8:24
A digitális technológia az egész biztosítási piacot átalakítja (Bitport)
Az IDC szerint 2022-ben a globális biztosítási ipar 126 milliárd dollárt költ IT-ra, és ebből 28 milliárd az ügyfélélményre fejlesztésére megy.
febr. 20
8:36
Nagy gond van a Windows 10 legutolsó frissítésével, ne telepítse (HVG)
A Microsoft minden új Windows-funkció bevezetésekor megígéri, hogy jobbá teszi a frissítéseket. Ez a jelek szerint még várat magára.
febr. 20
9:06
Androidos? Vagy iPhone-ja van? Akkor már ön is letöltheti a Microsoft nagy Office appját (HVG)
Egyetlen okostelefonos alkalmazásba integrálta a Microsoft a Word, az Excel és a PowerPoint programjait, és bárki számára elérhetővé tette az ingyenes appot.
febr. 20
9:09
A GDPR millió dolláros kérdése: mit is kell megvédeni? (Hírstart)
A GDPR elsősorban értünk van, személyes adatainak védelmére hozták létre. Sokszor mégis felesleges tehernek tűnik. Magánemberként gyakran bosszúságnak érezzük, ha a sokadik hozzájárulást kell megadnunk az adataink kezeléséhez. Vállalati döntéshozóként vagy informatikai szakemberként pedig ennél jóval több feladatot ró ránk, hogy ezeket az érzékeny
febr. 20
9:15
Androidos? Vagy iPhone-ja van? Akkor már ön is letöltheti a Microsoft nagy Office appját (Hírstart)
Egyetlen okostelefonos alkalmazásba integrálta a Microsoft a Word, az Excel és a PowerPoint programjait, és bárki számára elérhetővé tette az ingyenes appot.
febr. 20
9:54
Meghalt az ember, aki kitalálta a Ctrl+C és Ctrl+V parancsokat (HVG)
Ha Larry Tesler munkásságáról hű módon szeretnénk megemlékezni, akkor ezt a hírt valahonnan csak bemásolnánk. De nem ezt tesszük.
febr. 20
10:06
Eltöröltek egy 2012-es rendelkezést, ismét drágulhatnak a .com webcímek (HVG)
Donald Trump politikájába nem illik bele az a döntés, amit még Barack Obama kormánya hozott a .com végződésű webcímek áráról. A 2012-es befagyasztás után most újra elindulhatnak felfelé a tarifák.
febr. 20
10:09
Furcsa értesítések érkeztek a Samsung mobiljaira (24.hu)
Rengeteg felhasználó kapott az elmúlt órákban érthetetlen értesítést a telefonjára.
febr. 20
10:21
Furcsa értesítések érkeztek a Samsung mobiljaira (Hírstart)
Rengeteg felhasználó kapott az elmúlt órákban érthetetlen értesítést a telefonjára.
febr. 20
10:21
Ez nem semmi: Deadpool az új Battle Pass-ben, videón a kiüthető tartalmak egy része! (Metabro)
A Fortnite Battle Royale részének leghosszabb várakozását zártuk le a mai nappal: sorozatos teaserek után végre valahára megérkezett a Chapter 2 második szezonja, lássuk, hogy milyen Battle Pass érkezik! A képen látható skinek benne lesznek tehát az idei Battle Pass-ben, melyhez egy videót is kaptunk: Chapter 2 Battle Pass Trailer pic.twitter.com/X
febr. 20
10:39
Terv szerint működnek a magyar műholdak (Hírstart)
Az ATL 1 és SMOG-P nevű műszereket még december 6-án állították pályára
febr. 20
10:48
Brexit után: a Google kivette a briteket az EU-ból (Napi)
Elvesztik az EU-s adatvédelmet a britek a Google-nál, a cég ugyanis bejelentette, hogy a brit felhasználók fiókjára ezentúl az amerikai adatvédelmi szabályok vonatkoznak - írja a Reuters nyomán a Portfolio.hu.
febr. 20
10:48
Jó hír jött a fellőtt magyar zsebműholdakról (HVG)
Az ATL–1 és SMOG–P nevű eszközök is úgy működnek, ahogy kell, folyamatosan új adatokkal szolgálnak. Küldetésük tehát remek ütemben halad.
febr. 20
10:51
Új starter pack és felfoghatatlan mennyiségű skin: íme az új szezonnal érkező tartalmak! (Metabro)
Végre elindult a Fortnite 2. szezonja, nemrégiben a Battle Pass tartalmáról kaphattunk egy kis ízelitőt: Ez nem semmi: Deadpool az új Battle Pass-ben, videón a kiüthető tartalmak egy része! Ezek mellett érkezett egy cinematic, a rend kedvéért mutatjuk ha lemaradtál volna: Trailer Temporada 2!#fortnite pic.twitter.com/ouUvJAHjVS — Fortnite LAT – Not
febr. 20
11:06
A Mastercard már a kiberháborúra készül (Napi)
A Mastercard létrehozza az Európai Kiberbiztonsági Központot, melynek célja, hogy csúcstechnológiával felszerelkezve segítse a piaci szereplők együttműködését, így erősítve a régió kiberbiztonságát - adta hírül a cég.
febr. 20
11:06
Erről a grafikonról leolvashatja, hol és mennyire kell félni a koronavírustól (HVG)
Nem egy olyan térkép van ma már, amelyik mutatja a koronavírus aktuális terjedését. Azonban egy olyan modell is készült, amelyik azt mutatja, mire számíthatunk a közeljövőben, mely 30 ország a legveszélyeztetettebb.
febr. 20
11:15
Teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása (Hírstart)
A 2025-ig tartó időszakban gyökeres változásokra számíthatunk az egészségügy digitális forradalmában, derül ki egy tanulmányából.
febr. 20
11:21
Jó hír! Tökéletesen működnek a decemberben pályára állított magyar műholdak (Hírstart)
Tervezett pályájuk élettartamának felénél járnak a december 6-án pályára állított ATL 1 és SMOG-P nevű magyar műholdak, a jelek szerint minden úgy működik, ahogy a magyar szakemberek tervezték.
febr. 20
11:27
Jó hír jött a fellőtt magyar zsebműholdakról (Hírstart)
Az ATL–1 és SMOG–P nevű eszközök is úgy működnek, ahogy kell, folyamatosan új adatokkal szolgálnak. Küldetésük tehát remek ütemben halad.
febr. 20
11:29
Megjelent az Android 11 első előzetes kiadása! (Hírstart)
Nagy meglepetésünkre a Google máris kiadta az Android 11 első fejlesztői verzióját (Developer Preview), ami már ki is próbálható az újabb Pixel telefonokon. Kicsit váratlanul jött az első kiadás, mindenféle előzetes beharangozás nélkül, bár a múltkori baki után számíthattunk volna rá. Egyelőre keveset tudni az új rendszerről, de ami érdekes, hogy m
febr. 20
11:33
Meghalt Larry Tesler, a copy-paste kitalálója (Hírstart)
Az informatikus 74 éves volt.
febr. 20
11:48
Meghalt Larry Tesler, a copy-paste kitalálója (24.hu)
Az informatikus 74 éves volt.
febr. 20
11:54
Kering az űrben néhány aszteroida, amik városokat törölhetnek el, ha a Földnek ütköznek (HVG)
Az adatvizualizációra szakosodott MetaBallStudios YouTube-csatorna ezúttal a Naprendszerben keringő aszteroidák és kisbolygók kapcsán jelentkezett érdekes és igen ijesztő felvétellel.
febr. 20
12:12
20-féle androidos telefonra terjeszti ki a Google játékos szolgáltatását (HVG)
A Google Stadia nevű streamingjáték-szolgáltatását eddig PC-ken és a Google Pixel telefonjain lehetett igénybe venni, de most több új eszközre is kiterjesztették a lehetőséget.
febr. 20
12:24
Bemutatták az uniós digitális stratégiát (Bitport)
Három pillérre épül: a kommunikációt biztosító keretrendszerre, a mesterséges intelligencia használatára vonatkozó white paperre, valamint az adatstratégiára.
febr. 20
12:27
Kering az űrben néhány aszteroida, amik városokat törölhetnek el, ha a Földnek ütköznek (Hírstart)
Az adatvizualizációra szakosodott MetaBallStudios YouTube-csatorna ezúttal a Naprendszerben keringő aszteroidák és kisbolygók kapcsán jelentkezett érdekes és igen ijesztő felvétellel.
febr. 20
12:54
Itt terjed a leggyorsabban az oltásellenesség (24.hu)
Nem is olyan meglepő: a közösségi média minden alfája és omegája.
febr. 20
13:03
Sodapoppin elárulta, miért hagyta ott a Classic WoW-ot (Metabro)
Augusztus 26-án elstartoltak a World of Warcraft Classic szerverei, amit Sodapoppin már jó előre várt. A startnál el is kezdett játszani, amit természetesen közvetített is, egészen addig, amíg be nem került a Honor System, ezzel együtt pedig a PvP jutalmak, na meg a rangok. A híres WoW-streamer elhatározta, hogy felmászik Rank 14-re, ami a lehető
febr. 20
13:09
Új, K-szériás mobilokkal jelentkezett az LG (Hírstart)
2020 második negyedévében startolnak el a középkategóriás, androidos okostelefonok.
febr. 20
13:11
Hivatalos az LG K41S, K51S és a K61 (Hírstart)
A dél-korai gyártó három új készülékéről rukkolt elő a tegnapi napon.
febr. 20
13:12
A frászt hozta a világra a Samsung egy fura értesítéssel (HVG)
Szerkesztőségünk néhány tagja is megkapta azt a (hiba)jelzést, amit a Samsung küldött szét csütörtökön a Galaxy mobilok tulajdonosainak, véletlenül.
febr. 20
13:12
Tanúsítványt zsebelt be a Huawei P40 és a Huawei P40 Pro (GSMring)
A Huawei P40 és Huawei P40 Pro megjelenése egyre közelebb van. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint, hogy a megjelenéshez szükséges tanúsítványokat már be is szerezték. A Huawei P40 szériája várhatóan március végén fog debütálni. Ezért nem meglepő, hogy a megjelenéshez szükséges tanúsítványok beszerzését már megkezdte a gyártó. A két készülék most a K
febr. 20
13:15
A frászt hozta a világra a Samsung egy fura értesítéssel (Hírstart)
Szerkesztőségünk néhány tagja is megkapta azt a (hiba)jelzést, amit a Samsung küldött szét csütörtökön a Galaxy mobilok tulajdonosainak, véletlenül.

Keresés