2020. január 28. kedd

jan. 28
1:12
"Elődeim állatként terelték őket a halálba" – Gyurcsány Ferenc is megemlékezett a holokauszt magyar áldozatairól (Hírstart)
A gyűlöletkeltés elleni fellépés, illetve a közös felelősségvállalás fontosságát emelték ki ellenzéki pártok megemlékező soraikban hétfőn, a holokauszt nemzetközi emléknapján. Fotó: MTI/Bruzák Noémi Az MSZP az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy arról a több millió emberről emlékezünk meg, akik hetvenöt évvel ezelőtt a gyűlölet politik
jan. 28
1:16
800 ezer forintos kárt okozott, hogy megszerezzen egy egyfontos pénzérmét egy brit férfi (Hírstart)
Az egyfontos érme vásárlás közben esett be egy olyan helyre a pultnál, ahol nem érték el. A férfi pedig nagyon bepöccent emiatt.
jan. 28
1:36
Megalázta a keresztényeket Gyurcsány embere (Hírstart)
A DK alelnökének, Niedermüller Péternek sikerült még Gyurcsány Ferencet is alulmúlnia. Rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat. A kerülete ügyeivel vajmi keveset törődő erzsébetvárosi polgármester ismét bebizonyította: az ellenzéki gyűlölködés az átlagnak szól.
jan. 28
1:40
A MÁV szerint évi 50-60 milliárddal több kellene ahhoz, hogy csökkenjen a késések száma (Hírstart)
A MÁV elnök-vezérigazgatója szerint, így 4-5 éven belül javulna a vasút állapota, és kevesebb késés lenne.
jan. 28
3:24
Köves Slomó: Magyarországon biztonságban vannak a zsidók (Hírstart)
Ma van a holokauszt nemzetközi emléknapja. Köves Slomó rabbi a Lokálnak azt mondta, hogy a holokauszt nem zsidó ügy és mindannyiunk számára van benne okulni való. Úgy véli, a mai Magyarországon biztonságban és nyugalomban élhetnek a zsidók.
jan. 28
3:30
Tarolt a Fidesz Győrben (Hírstart)
Hiába kampányoltak Győr városában ellenzéki politikusok Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelölte nagy fölénnyel nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást. A nagy arányú siker azt mutatja, hogy a győriek nem kértek abból a káoszból, ami az ellenzéki vezetésű településeket kialakult az elmúlt hónapokban.
jan. 28
4:48
A kezelés után lábra állt Zente (24.hu)
Az SMA-s kisfiú anyukája videóra vette a jelenetet.
jan. 28
5:12
Üzletággá fejlődött a börtönbiznisz (Hírstart)
Rátelepedtek és üzletággá fejlesztették a fogvatartottak és elítéltek kártérítési rendszerét a "balliberális körökhöz és a Soros-hálózat által finanszírozott" ügyvédi irodák - mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
jan. 28
5:24
Kispest szocialista vezetése megszavazta a tényfeltáró bizottságot, aztán kiherélte, ahogy tudta (Hírstart)
Nyilvános helyett zárt üléseken, fél év helyett három hónapig működhet az LMP-s Ferenczi István bizottsága.
jan. 28
5:36
Viharos széllel folytatódik a hét, de jó hírünk is van (Ripost)
A szeles időhöz legalább nem kell kemény mínuszokat elviselnünk.
jan. 28
5:38
10 tonna szemét állt a ház udvarán, kényszertakarítást rendeltek el (Ripost)
Újabb kényszertakarítást rendelt el az önkormányzat egy biatorbágyi háznál, melynek lakója egy mániákus gyűjtögető, aki Volán-járattal hordta haza a lomot. A férfi nem ellenkezett, sőt, hálás volt a rendrakásért, azt mondta, örül, hogy végre látja a saját házát…
jan. 28
5:57
Kedvezőbb munkafeltételek a szakképzésben (Bankmonitor)
Országjáró körútra indul februárban Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, hogy személyesen egyeztessen az igazgatókkal az ősszel debütáló változásokról.
jan. 28
6:03
A kormánypártok a háborgó tengeren is tudják tartani az irányt (Bankmonitor)
Az elmúlt száz évben a hazai politika csak az országhatárok szabta keretek között gondolkodhatott a jövőről, most viszont kitágult a horizont – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.
jan. 28
6:06
Egy új kutatás alapján lehet okunk az óvatos optimizmusra (Infostart)
A következő 10 évben akár növekedhet is a magyarok egészségben eltöltött éveinek száma – a legfőbb kockázatokon kívül ez is kiderült az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének körképéből.
jan. 28
6:06
Felállhat a kispesti vizsgálóbizottság, házkutatás volt az önkormányzatnál (Hírstart)
Hétfőn arról határoztak a kispesti önkormányzati képviselők, hogy felállhat a Lackner-botrányt vizsgáló bizottság, habár az eredetileg tervezett 6 helyett csak 3 hónapig dolgozhat a testület.
jan. 28
6:08
Latorcai Csaba: Rajtunk áll, tanulunk-e a múltból (Hírstart)
Az államtitkár a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján tartott budapesti megemlékezésen úgy fogalmazott: felelősséggel viseltetünk az egész teremtett világért és Európa jövőjéért.
jan. 28
6:09
Szimbolikus értékű győzelmet aratott Győrben a Fidesz (Bankmonitor)
Megtört az ellenzék lendülete, csaknem ötezer szavazattal szerzett több voksot a győri időközi polgármester-választáson Dézsi Csaba András (Fidesz-Kdnp), mint októberben Borkai Zsolt.
jan. 28
6:10
Egy új kutatás alapján lehet okunk az óvatos optimizmusra (Hírstart)
A következő 10 évben akár növekedhet is a magyarok egészségben eltöltött éveinek száma – a legfőbb kockázatokon kívül ez is kiderült az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének körképéből.
jan. 28
6:12
Ugrásszerűen nőtt a kistermelői piacok száma (Hírstart)
A helyi termelői piacok száma hét év alatt a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett - mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön. Nagy István szerint ez a vidék saját erőforrásainak fokozott használatát és munkaerő megtartó erejét jelenti. A kistermelők között is kiemelt fontossággal bír a hazai méztermelők helyzete.
jan. 28
6:15
Átverték a rendőröket: kisebb béremelés, több költség (Alternatív Energia)
A megyei rendőr főkapitányságok munkatársait a napokban tájékoztatták, hogy februártól bérletet kell venniük a Volánbusz járataira, mert a szervezet nem tudott megállapodni a busztársasággal.
jan. 28
6:24
Nyoma veszett a decemberi játékadónak - 2 milliárd hiányzik (Napi)
A Magyar Államkincstár kimutatása szerint tavaly decemberben mindössze 931 millió forint játékadó folyt be a költségvetésbe, ami minden idők legkisebb összege lehet, pedig tombolt a lottóláz és a kaszinók már eddig is kedvezményesen adóztak.
jan. 28
6:24
Év végére elkészülhet a berettyóújfalui börtönkórház (Hírstart)
A városban mintegy kétszáz új munkahely létesülhet.
jan. 28
6:30
Az év végére elkészülhet az új börtönkórház (Hírstart)
Ez kétszáz új munkahelyet jelent a városban.
jan. 28
6:39
Jakab Péter: Az új Jobbik-vezetés felszólította Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza a mandátumát (444.hu)
„A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele” - mondta az új elnök a Duna-parti cipőkbe beleköpő politikusról.
jan. 28
6:39
Fellépett a gyámügy a baba védelmében (Bankmonitor)
Nyomoznak a négy és fél hónapos dusnoki baba szülei ellen, akik szerint nincs szükség a gyereknek anyakönyvre, tb- és adókártyára, sőt egészségügyi ellátásra sem.
jan. 28
6:42
A törvényes képviselő is kiválthatja az e-receptet (Hírstart)
Már folyamatban van a rendeletszintű jogszabály-módosítás.
jan. 28
6:45
Akciószövetségben küzd négy szakszervezet a magasabb bérekért és nyugdíjakért (ATV)
Közös fellépést sürget a bérek és a nyugdíjak emelése érdekében négy szakszervezet, amely akciószövetségbe tömörült.
jan. 28
6:45
Lassulva növekszik a fertőzésgyan (Propeller)
Újabb 25 beteg halt meg Kínában hétfő estig koronavírus okozta tüdőgyulladás miatt, így a halottainak száma egy nap alatt 81-ről 106-ra nőtt. A Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint a kórtól fertőzött tüdőgyulladásos betegek száma a vasárnap esti 2835-ről 4515-re nőtt. Közülük 976-nak válságos az állapota, egy nappal korábban 461 ennyire súlyos es
jan. 28
6:48
Postást játszik az Oktatási Hivatal (Alternatív Energia)
Az esetek többségében nem tud önálló szakmai döntést hozni az Oktatási Hivatal
jan. 28
6:57
Koronavírus: karantén a gödi Samsung-gyárban (NLC)
A cég megelőző intézkedéseket vezet be a gyárban.
jan. 28
7:00
Jakab Péter: Az új Jobbik-vezetés felszólította Kulcsár Gergelyt, hogy adja vissza a mandátumát (Hírstart)
„A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele” - mondta az új elnök a Duna-parti cipőkbe beleköpő politikusról.
jan. 28
7:18
Gyengült a forint - mit lép az MNB? (Napi)
Kamatdöntő ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, elemzők arra számítanak, hogy a jegybank továbbra sem változtat az alapkamaton és a kamatfolyosón - írta az MTI.
jan. 28
7:21
Milliárdok a baráti cégnek üzemeltetésért Szijjártó tárcájától (Alternatív Energia)
Négy év alatt összesen akár 4,8 milliárd forintot is kaphat a Mega-Logistic Beruházási és Üzemeltetési Zrt. tizenöt magyar külképviseleti épület karbantartásáért és műszaki üzemeltetéséért – derült ki egy lapunk birtokába jutott minisztériumi feljegyzésből.
jan. 28
7:21
A Fidesz tüntetést szervez Niedermüller Péter ellen, mert „rémisztő képződmény” fehér keresztény heteroszexuálisokról beszélt (444.hu)
Bayer Zsolt lesz a vezérszónok
jan. 28
7:27
Zsidró Tamás és Várkonyi Andrea megszólaltak a kapcsolatukról (Propeller)
Várkonyi Andrea és Zsidró Tamás hétfőn osztotta meg ugyanazt a fotót a közösségi oldalán, amelyen kutyáik sétálgatnak. Igen, a hír igaz. Valóban „barátkozunk”, nagyon jól alakulnak a dolgok, és reméljük, így is marad. Köszönjük szépen az érdeklődéseteket – mondta a Blikknek a sztárfodrász, akinek Dobó Katával néhány hónappal ezelőtt ért véget a k
jan. 28
7:42
„Koronavírusos vagyok” – már így mennek orvoshoz az influenzások (Ripost)
Egyre nagyobb a pánik a kínai koronavírus-járvány terjedése miatt – miközben az influenza sokkal veszélyesebb. Kínában továbbra is döntően idősek és betegek halnak bele a vírus okozta szövődményekbe. Európában hétfő estig csupán Franciaországból jelentettek megerősített eseteket, de minden beteg jól van. Az eddigi magyar „fertőzöttek” mind pánikkel
jan. 28
7:44
80 millió forintot gyűjtött össze az asszony férje gyógykezelésére (Ripost)
A négy gyermeket nevelő Vörös Zoltán felesége decemberben kezdett harcba, hogy összegyűjtsön férje kezelésére 80 millió forintot. Sikerrel járt: az édesapa már Izraelben van és azt reméli, hamarosan gyógyultan térhet haza a családjához. A rajta végzett kezelés lehet a rákgyógyítás jövője.
jan. 28
7:45
Hardy visszatér (Igényes férfi)
Kommunikációs szakemberből újra médiaszereplő lesz.
jan. 28
7:51
Rendőrség: „Nagyobb migránscsoport” próbált meg bejutni Röszkénél, figyelmeztető lövések dördültek (444.hu)
Többen bejutottak Magyarország területére, őket feltartóztatták.
jan. 28
7:51
Rekordösszeget hajtott be a MÁV a bliccelőktől (NLC)
Tavaly 30 ezer alkalommal szabtak ki bírságot bliccelés vagy vasúti szabálysértés miatt.
jan. 28
7:54
Fogynak a bliccelők, de egyre többet fizetnek - rekord összeget hajtott be tavaly a MÁV (Alternatív Energia)
2017-ben és 2018-ban is 35-35 ezer jegyzőkönyvet állítottak ki bliccelés vagy egyéb vasúti szabálysértés miatt, 2019-ben már csak 30 ezret, mégis tavaly fizették be a legtöbbet.
jan. 28
7:54
Ötven bevándorló megpróbálta áttörni a kerítést Röszkénél (Hírstart)
Egy nagyobb migránscsoport megpróbált jogellenesen Magyarország területére bejutni, a rendőrök megakadályozták őket. A szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le.
jan. 28
7:57
A főpolgármester a Lánchíd felújítására fordítaná az alagútra szánt kormánypénzt (ATV)
A főpolgármester kezdeményezi a kormánynál a Várhegy-alagút felújítására biztosított 6 milliárd forint átcsoportosítását a Lánchíd felújítására - írja a Népszava.
jan. 28
8:00
Jó hírt közölt a MÁV (Napi)
Tavaly a bliccelő utasok által befizetett bírságokból több mint 103 millió forint bevétele származott az állami vasúttársaságnak, erre az elmúlt öt évben nem volt példa - közölte a MÁV Zrt. A társaság csak tavaly 313 millió forint értékben szabott ki új bírságot.
jan. 28
8:03
Budapesten is elmarad a kínai utcaünnep (Igényes férfi)
A szervezők a koronavírus miatt döntettek a Monori Centerben lévő felvonulás törléséről.
jan. 28
8:06
Ónos eső, hó, viharos szél – térképen a veszélyek (24.hu)
A keddi nap időjárását az átvonuló hidegfront határozza meg. Riasztást, figyelmeztetést adtak ki.
jan. 28
8:09
Migránsok próbáltak áttörni Röszkénél, lövések is dördültek (Igényes férfi)
Súlyos határincidens történt a határátkelőnél – közölte a rendőrség. Az M1 szerint továbbra is ellenőrzik a közúton közlekedőket.
jan. 28
8:09
Rekord összegeket hajtott be a MÁV a bliccelőktől tavaly (Propeller)
Tavaly a bliccelő utasok által befizetett követelésbehajtásból származó befolyt bevétel meghaladta a 103 millió forintot, amire az elmúlt öt évben nem volt példa. Az elmúlt öt évben nem volt példa arra, hogy olyan nagy összeget tudott volna behajtani a MÁV a bliccelő utasoktól, mint tavaly. A vasúttársaságnak több mint 103 millió forint bevétele sz
jan. 28
8:12
Figyelmeztető lövés dördült a röszkei határon (Infostart)
A környéket lezárták, a röszkei közúti határátkelőhely nem üzemel, de az autópálya-határátkelőhelyen folyamatos a forgalom. Röszke és Szeged között a rendőrök több ellenőrzőpontot állítottak föl, minden járművet megállítanak és átvizsgálnak
jan. 28
8:15
Figyelem! Jelentős változás jöhet az e-recept rendszerben (ATV)
Bővülhet az e-receptek funkciója - tudta meg a Világgazdaság. Így már nemcsak felírási igazolással, hanem a meghatalmazott vagy törvényes képviselő a saját személyi igazolványának és tajkártyájának együttes bemutatásával is átveheti a vényköteles terméket a patikában.

Keresés