2020. január 17. péntek

jan. 17
0:54
Harrach Péter: A KDNP biztosan bejutna a parlamentbe, ha önállóan indulna (Hírstart)
Nem lenne értelme, hogy önállóan induljon a KDNP a választáson, pedig biztosan bejutna – magyarázta a párt frakcióvezetője.
jan. 17
2:24
Az egészségügyi államtitkár meglepődött a javaslaton, ami bűncselekménnyé tenné a hálapénz elfogadását (Hírstart)
Horváth Ildikó szerint ez döntően etikai kérdés.
jan. 17
3:42
Beismerte a zsámboki gyilkos: meggyalázta a nőt (24.hu)
Életfogytiglant kért rá az ügyész.
jan. 17
5:18
Új útvonalakkal és vándortáborral bővül idén a Vándortábor program (Hírstart)
24 útvonal várja azt a mintegy 13 ezer felső tagozatos és középiskolás gyereket, akik idén nyáron gyalog, kerékpárral vagy vízen fedezik fel Magyarország tájait, kulturális örökségét – jelentette be Révész Máriusz.
jan. 17
5:54
Kétmilliárd forintot fizetett az állam a nyelvvizsgákra (Bankmonitor)
Az elmúlt két évben már több mint 65 ezer fiatal igényelte és kapta vissza a sikeres nyelvvizsgájának az árát – tudta meg a Magyar Nemzet a szaktárcától.
jan. 17
6:00
Világszerte ugyanannyi áldozatot szed a szmog, mint a dohányzás (Bankmonitor)
Évente megközelítőleg hétmillió ember hal meg a világon a szmog következtében – ez a szám a dohányzás miatti korai halálozással egyezik meg.
jan. 17
6:03
A tóparton napozott toplesz a fiatal csaj! Lefotózták (Ripost)
Fedetlen keblekkel élvezte a napsütést a vízparton...
jan. 17
6:05
Nincsenek jó híreink, a hétvégén is szomorkás időnk lesz (Ripost)
A ködös, sötét, hideg idő egy darabig még nem tágít hazánkból.
jan. 17
6:06
Húsz kórházigazgató önként ment az Állami Számvevőszékhez (Infostart)
Lezárult a kórházak főigazgatóinak szervezett vezetőképzés. Az Állami Számvevőszék azután indította el a programot, hogy megállapították: az intézményeknél évről évre felhalmozódó adósságot könyvelési, gazdálkodási szabálytalanságok okozzák. A Kórházszövetség szerint a tartozások megelőzéséhez több pénz kell.
jan. 17
6:06
Nem tud fizetni Gyöngyöspata (Hírstart)
Törvénytelenséget követne el a szegregáció miatt elmarasztalt önkormányzat, ha kiutalná a roma családoknak járó, a Soros-hálózat által kiharcolt összeget
jan. 17
6:09
Hova tart a Fidesz a tegnapi EP-döntés után? (ATV)
Még nem dőlt el semmi, de brüsszeli fideszes források - a tegnapi jogállamisági EP-szavazás után - arra látnak legnagyobb esélyt, hogy Orbán Viktor kilépteti a Fideszt az Európai Néppártból, és a Kaczynskiék által dominált ECR-frakcióval és Salviniék frakciójával egy körülbelül 140 fős “szövetséget“ alkothatnak az EP-ben. Az sem kizárt, hogy ez az
jan. 17
6:12
Felülírhatja az alkotmány a strasbourgi ítéleteket (Bankmonitor)
Az Emberi Jogok Európai Bírósága és a Soros-hálózat nyomásgyakorlása az európai büntetőjog fokozatos felpuhulásához vezet ifj. Lomnici Zoltán szerint.
jan. 17
6:21
Az ellenzék már 2022-re készül, de sok még a kérdőjel (ATV)
Hosszú munka lesz megtalálni a közös hangot a DK-val, de szükség van az összefogásra ahhoz, hogy az ellenzék leváltsa a Fideszt 2022-ben – erről beszélt a Momentum elnöke. Fekete-Győr András szerint a következő években pártja és a DK fogja meghatározni az ellenzék politikáját, az azonban nem lenne szerencsés, ha Gyurcsány Ferenc lenne a közös minis
jan. 17
6:24
Rengeteg követ hordanak a Balatonba - vajon miért? (Napi)
A Tihanyi-félsziget nyugati oldalán, a Sajkodi sorként ismert sétaút előtt mintegy 10 ezer köbméter kőből mesterséges zátonyokat, "akadókat" építenek ívóhelynek a halaknak - adta hírül a Balatontipp.hu.
jan. 17
6:36
Tízmilliókkal tartoznak a baranyai tanároknak (Alternatív Energia)
Nem kapták meg díjazásukat a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését segítő pedagógusok a Szigetvári Tankerület több iskolájában. Vannak, akiknek félmillió forinttal tartoznak.
jan. 17
6:36
Ingyen tanulhatnának Gyöngyöspata romái (Bankmonitor)
Pénz helyett a tanulás lehetőségével biztosítanának jóvátételt azoknak a gyöngyöspatai roma családoknak, akiknek szegregáció miatt korábban kártérítést ítélt meg a bíróság.
jan. 17
6:42
Budapesten újra eltűnt a 11 éves fiú (Hírstart)
Édesapja pesterzsébeti lakóhelyéről távozott ismeretlen helyre.
jan. 17
6:48
Mázsaszám hordják a követ a Balatonba, kiderült, hogy miért (Infostart)
Félmilliárdos beruházásról van szó a Tihanyi-félsziget nyugati oldalán, a Sajkodi sorként ismert sétaút előtt.
jan. 17
6:51
Háromszor gyorsabban drágultak a magyar lakások és albérletek az EU-s átlagnál (ATV)
Háromszor akkorát drágultak a magyar lakások és albérletek, mint az EU-átlag - írja a hvg.hu az Eurostat tanulmánya alapján.
jan. 17
6:54
Simonka György: Ha úgy gondolják a választók, hogy szükség van egy igazi, harcos képviselőre, akkor állok rendelkezésükre (444.hu)
A költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt politikus interjút adott a 24.hu-nak.
jan. 17
6:54
Hatékonyabbá válnak a védelmi beszerzések (Bankmonitor)
Az év végi törvénymódosítással illetve kormányrendelettel életre hívott Védelmi Beszerzési Ügynökség (Vbü) ezekben a napokban kezdi meg munkáját – értesült a Magyar Nemzet.
jan. 17
7:03
Elment az apjától, aztán nem ért haza ez a 11 éves fiú, és nem először teszi ezt (Propeller)
Kóczé Róbert Mózes, édesapja pesterzsébeti lakhelyéről távozott ismeretlen helyre. A rendőrségen Kóczé Róbert Mózes édesanyja tett bejelentést, hogy fia csütörtökön X. kerületi lakásukból édesapja XX. kerületi lakhelyére ment, majd délután hazaindult. A 11 éve fiú azóta ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrök jelenleg is keresik. A police.hu sze
jan. 17
7:06
Ingyen tanulhatnának Gyöngyöspata romái (Hírstart)
Pénz helyett a tanulás lehetőségével biztosítanának jóvátételt azoknak a gyöngyöspatai roma családoknak, akiknek szegregáció miatt korábban kártérítést ítélt meg a bíróság.
jan. 17
7:06
Bedurvult a hálapénz: már 180 ezer egy szülés az állami kórházakban (Ripost)
Egészen eldurvult a „hálapénzbiznisz”: 200 ezer forint alatt már alig lehet szülni Magyarországon az ingyenes állami intézményekben. Az orvosi kamara most azt javasolja: legyen bűncselekmény a hálapénz elfogadása, majd Cser Ágnes szakszervezeti vezető meglepő módon ezt túlzásnak nevezte.
jan. 17
7:08
Elment az apjától, aztán nem ért haza ez a 11 éves fiú, és nem először teszi ezt (Hírstart)
Kóczé Róbert Mózes, édesapja pesterzsébeti lakhelyéről távozott ismeretlen helyre. A rendőrségen Kóczé Róbert Mózes édesanyja tett bejelentést, hogy fia csütörtökön X. kerületi lakásukból édesapja XX. kerületi lakhelyére ment, majd délután hazaindult. A 11 éve fiú azóta ismeretlen helyen tartózkodik, a rendőrök jelenleg is keresik. A police.hu sze
jan. 17
7:09
Ma is hat a migránspropaganda (Alternatív Energia)
Bár sok városban győzött az ellenzék ősszel, a falvakban változatlanul működik a menekültekkel riogató kormányzati kommunikáció, emiatt ott töretlen a Fidesz népszerűsége.
jan. 17
7:09
Simonka György hosszú posztban reagált a csütörtöki tárgyalásra (ATV)
Simonka György országgyűlési képviselő a Facebookon reagált a csütörtöki tárgyaláson történtekre.
jan. 17
7:11
Nem állt ki a lengyel bírák mellett a Magyar Bírói Egyesület (Alternatív Energia)
Pedig a tervezet ellen tiltakozott az Európai Unió Bíróságának elnöke, a Bírói Tanácsok Európai Hálózata, az Európa Tanács emberi jogi biztosa is, a szombati varsói tüntetésre pedig 22 európai országból érkeztek bírák.
jan. 17
7:12
Gyöngyöspata: aláírásgyűjtés indul a miniszterelnök mondatai miatt (Hírstart)
"A miniszterelnök és a Fidesz súlyosan megsértette a bírói függetlenséget és a bíróságok autonómiáját, ezért aláírásgyűjtés indul" - ezt mondta híradónknak Setét Jenő roma jogvédő, miután Orbán Viktor a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítés kapcsán úgy fogalmazott: az érintettek munka nélkül jutnak pénzhez. A Fidesz szerint a kormányfő nem aka
jan. 17
7:18
Milyen segédeszközöket lehet használni a középiskolai felvételi írásbeli vizsgáján? (Hírstart)
Most szombaton, azaz január 18-án 10 órától írják a középiskolákba jelentkező diákok a központi írásbeli vizsgát. Egy magyar nyelvi és egy matematikai feladatlapot kell megoldaniuk, melyekre összesen 90 percük van.
jan. 17
7:21
Minimális forintgyengülés péntek reggel (Propeller)
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákhoz mérve péntek reggelig a csütörtök esti szinthez képest a nemzetközi bankközi piacon. Az euró 334,66 forintra erősödött röviddel 7 óra előtt a csütörtök esti 334,50 forintról. A dollár árfolyama 300,39 forintról 300,48 forintra, a franké pedig 311,33 forintról 311,39 forintra emelkedett. Az
jan. 17
7:24
Felülírhatja az alkotmány a strasbourgi ítéleteket (Hírstart)
Az Emberi Jogok Európai Bírósága és a Soros-hálózat nyomásgyakorlása az európai büntetőjog fokozatos felpuhulásához vezet ifj. Lomnici Zoltán szerint.
jan. 17
7:30
Megint csak a vb-vel zsarolja a kormányt a főpolgármester (Bankmonitor)
.
jan. 17
7:33
Törölte Facebook-oldalát a győri Fidesz-jelölt (24.hu)
Talán túl sok képen látszottak autó- és madárritkaságai.
jan. 17
7:36
Egyre több öreg autót hoznak Magyarországra (Napi)
Tovább özönlenek az öreg importautók Magyarországra - írja a Világgazdaság pénteken a Vezess összeállítására hivatkozva az MTI szerint.
jan. 17
7:36
Jön a középiskolai felvételi: milyen felmentéseket kaphatnak az SNI-s diákok az írásbelin? (Hírstart)
Szombaton lesz az középiskolai felvételi első nagy állomása: jön a központi vizsga. Most arra a kérdésre válaszolunk, hogy milyen felmentéseket kaphatnak a sajátos nevelési igényű diákok az írásbelin.
jan. 17
7:39
Útinform: lassul a haladás a fővárosba vezető utakon (Propeller)
Az M0-s déli szakaszán 5-15 perces menetidő-növekedéssel kell számolni. Az Útinform péntek reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Erősödik a forgalom az M0-s autóút déli terelt szakaszán. Az M1-es autópálya felé Dunaharaszti és Szigetszentmiklós között 10-15 perces menetidő-növekedés várható, az ellenkező, M5-ös autópálya felé
jan. 17
7:51
Simonka György Facebookon üzent azoknak, akik ellen vallottak (Szeretlek Magyarország)
Azt írta, szerinte megfélemlítés és nyomásgyakorlás hatására tették, egyébként pedig priuszuk van.
jan. 17
7:54
Orbán: Egy centire voltunk attól, hogy kilépjünk a Néppártból (Hírstart)
Orbán szerint csak azért nem léptek ki, mert a spanyolok, olaszok és franciák kiálltak Magyarország mellett.
jan. 17
8:00
Megugrott az állam kivából származó bevétele (Napi)
A kisvállalati adó (kiva) amellett, hogy az Európai Unió egyik legversenyképesebb adófajtája, még a költségvetési bevételekre is jótékonyan hat - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.
jan. 17
8:06
Megérkezett az áresés - még olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök (Napi)
Olcsóbban lehet személyi kölcsönhöz jutni 2020. januárban, mint egy évvel korábban. Legalábbis akkor, ha 1 millió forintnál nagyobb összeget venne fel valaki, mert a 13 hazai bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora szerint a kis értékű hiteleknél az elérhető legkedvezőbb kamat nem változott.
jan. 17
8:09
Államtitkár: feltehetően bevándorló szúrt meg egy magyar férfit Németországban (ATV)
A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.
jan. 17
8:09
Orbán Balázs: A néppárti tagság nem cél, hanem eszköz (Igényes férfi)
„Szükség van egy keresztény-konzervatív-jobbközép néppártra az európai politikában, a Néppárt nem az” – fogalmazott Orbán Balázs az Atv Egyenes Beszéd című műsorában.
jan. 17
8:15
Megjött az eső és a politikai vihar Ausztráliában (Alternatív Energia)
Az ausztrál kormány súlyos hanyagságról tett tanúbizonyságot a pusztító tűzvész megfékezése során. Eközben Scott Morrison kabinetje és a jobboldali lapok mindenért a baloldalt hibáztatják.
jan. 17
8:21
Milliókkal tartozik a Szigetvári Tankerület a hátrányos helyzetű gyerekek tanárainak (ATV)
Nem kapták meg díjazásukat a hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztését segítő pedagógusok a Szigetvári Tankerület több iskolájában - írja a Népszava.
jan. 17
8:24
Orbán Viktor: a magyarok nem rasszisták, de van egy határ, amit sosem fognak átlépni (Infostart)
Az osztrák kancellárral folytatott prágai tárgyalásairól, a gyöngyöspatai romáknak megítélt százmilliós kártérítésről és az elítélteknek a magyar állammal szembeni kártérítési igényeiről is beszélt a Kossuth Rádióban a miniszterelnök.
jan. 17
8:30
Államtitkár: feltehetően bevándorló szúrt meg egy magyar férfit Németországban (Hírstart)
A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.
jan. 17
8:30
Mesterséges intelligencia gyorsíthatja a gyógyulást (Bankmonitor)
Mérhetően gyorsult az agyi érkatasztrófán átesett betegek ellátása egy mesterséges intelligenciára épülő szoftvernek köszönhetően.
jan. 17
8:33
Beszakadt az út, két trolijárat is terelve közlekedik (Propeller)
A 70-es és a 78-as troli terelve közlekedik. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint  a 70-es és a 78-as trolibusz terelve közlekedik, nem érinti a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út, a Zichy Jenő utca és az Andrássy út (Opera M) megállót. A Keleti pályaudvar, illetve az Erzsébet királyné aluljárója felé a Báthory utca / Bajcsy-Z
jan. 17
8:33
Orbán Viktor: Két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás (BorsOnline)
Két nagy kihívás van a világ előtt: a migráció és a klímaváltozás – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. Az interjúban a kormányfő szólt a tegnapi V4-Ausztria csúcstalálkozó eredményeiről, az Európai Parlament tegnap zajlott Magyarországról szóló vitájáról, a Fidesz és a Néppárt kapcsolatának várható alakulásáról is – írja a Ripost.

Keresés