2020. január 15. szerda

jan. 15
1:06
Nincs kivel tárgyalniuk, sztrájkra készülnek a pécsi buszsofőrök (Hírstart)
Hiába próbálkoznak, továbbra sem találnak tárgyalópartnert a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő Tüke-busz dolgozói. A sofőrök béremelést szeretnének, mert a fizetésük elmarad az állami tulajdonba került volános kollégáik bérétől. Az egyik szakszervezet sztrájkot tervez, ehhez a sofőrök fele csatlakozna.
jan. 15
1:12
Egyre több az idős tanár, vannak, akik már csődhelyzetet jósolnak (Hírstart)
Egyre több az ötvenévesnél idősebb tanár, miközben csökken a fiatal pedagógusok száma az MTA legfrissebb kutatása szerint.
jan. 15
1:36
Felháborító a jobbikos Bástya elvtárs fürdőzése (Hírstart)
Felháborítónak nevezte Zsigmond Barna Pál, a Fidesz parlamenti képviselője, hogy Janiczak Dávid Ózd jobbikos polgármestere „privát fürdőzésre és randevúzásra” használja a város uszodáját.
jan. 15
3:06
Németországban is elismerik a magyar családpolitikát (Hírstart)
A német döntéshozók elismerően, érdeklődéssel fordulnak a magyar családpolitika felé. Novák Katalin szerint hazánk vonzó a német tőkének, a piaci környezet és a munkaerő helyzete miatt is. Soltész Miklós államtitkár a családpolitikai intézkedések eredményeiről számolt be kedden.
jan. 15
3:54
Polgármestert választanak vasárnap a Tolna megyei Gyulajon (Hírstart)
.
jan. 15
5:00
Az államtitkár szerint a gyermekvállalást lelkileg is támogatni kell (Hírstart)
A gyermekvállalást nemcsak anyagilag, de lelkileg is támogatni kell – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Budapesten. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke hasonlókról beszélt nem sokkal az államtitkár előtt.
jan. 15
5:24
Tematikus programsorozat indul Szent István 2025 címmel (Hírstart)
Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke hangsúlyozta, a kapcsolatok javítását szolgálhatja a környező országokkal, hogy a szlovákok és a horvátok is szent királyukként tisztelik Szent Istvánt.
jan. 15
5:57
Vigyázat, lehet, hogy az ön gyereke is veszélyben van (ATV)
Fénysebességgel fejlődik és nyeri meg a fiatalokat a TikTok, amely ma már az egyik legnépszerűbb social média platform lett a 10-25 éves korosztályban. Ormós Zoltán internetjogász az ATV Start című műsorban elmondta, hogyan próbálták meg korábban ellopni a fiatalok adatait az applikáción keresztül.
jan. 15
6:00
Száz nap következmények nélkül (Bankmonitor)
Máig következmények nélkül maradt az október elején kirobbant kispesti szocialista korrupciógyanús botrány, amit a Hír Tv és a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra.
jan. 15
6:15
Egyre nehezebb helyzetben a vidéki óvodák: van, ahol nyugdíjasok vigyáznak a gyerekekre (ATV)
Egyre nehezebb a vidéki óvodák helyzete, ugyanis nincs elég diplomás óvónő. Van olyan település, ahol évek óta nem találnak szakembert. Nógrád megyében egy álláskereső portál szerint: 150 álláshelyre várnak óvodapedagógusokat.
jan. 15
6:24
Álhírt cáfolt Dömötör Csaba (Hírstart)
Azt írta a tegnapi Népszava, hogy Budapest nem kap majd uniós pénzeket a következő 7 éves költségvetési időszakban. Ez egy vaskos álhír – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.
jan. 15
6:24
Karácsony a Népszavával karöltve gyártott hamis hírt (Bankmonitor)
Dömötör Csaba a Facebook-oldalán közzétett videójában rámutatott: nincs még döntés a következő hét évre vonatkozó uniós költségvetésről sem Budapesten, sem Brüsszelben.
jan. 15
6:26
Öt hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet (Hírstart)
Öt hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet, március 2-ig várják a szakmai képzéseket szervező intézmények pályázatait összesen 12 szakterületre - olvasható az intézet keddi közleményében.
jan. 15
6:30
Mohács polgármesterének fél év alatt kellene csodát tenni (444.hu)
Az idő és a fideszes többség nem Csorbai Ferencnek dolgozik. Már most lehet tudni, hogy áprilisban feloszlatja magát a képviselőtesület, hogy megfosszák a mandátumától Csorbait. Ő az, aki egyedüli jelöltként úgy lett a város polgármestere, hogy a kampányban elhunyt a fideszes ellenfele.
jan. 15
6:33
Soha nem volt még annyi készpénz a magyaroknál, mint most (ATV)
Rekordot döntött a készpénzállomány 2019 végén - írja szerdai kiadásában a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva.
jan. 15
6:36
Áttörés jöhet kontinensünk kisebbségpolitikájában (Bankmonitor)
Egy sor olyan, a kisebbségek jogtiprásával kapcsolatos ügynek adhat új lendületet a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés, amelyekben évek óta nem sikerült előrelépést elérni.
jan. 15
6:39
WC-kagylók, törmelék: elárasztja a szemét a szelektív hulladéklerakókat (ATV)
Az önkormányzatok szinte tehetetlenek, mert hiába számolják fel a szeméthegyeket, másnap újra megjelenik az illegális szállítmány. Nagykanizsán tarthatatlan helyzetről számoltak be.
jan. 15
6:42
Gyászol az Országos Mentőszolgálat (Propeller)
A megrendült életmentők mécsesekkel gyülekeztek a garázsmester egykori pihenőhelyén.  Tragikus hírt közölt kedd este Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat: egy bajtársuk távozott az élők sorából. A bejegyzés szerint az egykor az ország egyik legnagyobb mentőállomásán, a Bázison dolgozó – ahogy munkatársai nevezték – Bendzsi bácsi életéért köz
jan. 15
6:48
Nem ad pénzt Budapest a Giro d'Italiára (Alternatív Energia)
A kormány és a főváros is egyetért abban, hogy a kerékpárverseny fontos esemény, de a felek egyelőre nem tudtak megállapodni a finanszírozásról.
jan. 15
6:48
Jávor Benedek szerint az ellenzéki városok többségét kihagyhatják az uniós fejlesztési területekből (444.hu)
A volt EP-képviselő szerint a paksi bővítés környékére viszont csatornázna a kormány uniós pénzeket.
jan. 15
6:48
Titokzatos női holttestre találtak Budapesten, a 13. kerületben (Ripost)
A nő a nyílt utcán, egy irodaház előtt feküdt. Testén a nyomok durva bántalmazásra utalnak.
jan. 15
6:54
Jávor Benedek szerint az ellenzéki városok többségét kihagyhatják az uniós fejlesztési területekből (Hírstart)
A volt EP-képviselő szerint a paksi bővítés környékére viszont csatornána a kormány uniós pénzeket.
jan. 15
7:09
Vizézy elkeserítő képet festett a közlekedésről (24.hu)
Budapest problémái az elővárosokban kezdődnek, teljes szemléletváltásra lenne szükség.
jan. 15
7:12
Bankszámlája van? Hét éve nem látott áremelések várhatók a következő hetekben (Napi)
Hamarosan emelkedik a banki szolgáltatások ára, a hitelintézetek ugyanis az inflációhoz mérten változtatják a bankszámlák díjait. A lakásbiztosításokat is a inflációval indexálják a biztosítók, és az önkormányzatok is ezt veszik alapul a díjaik emelésénél.
jan. 15
7:12
Veszélyes poharakat hív vissza az IKEA (Propeller)
Rossz teszteredményeket kapott az IKEA egy utazópohárról, arra kérik a vásárlókat, hogy többé ne igyanak belőle. Az IKEA olyan teszteredményeket kapott, melyek szerint a Troligtvis utazópohár dibutil-ftalát-kibocsátási szintje meghaladhatja az előírt határértékeket – közölte a cég. Az IKEA arra kéri  minden vásárlóját, aki „Made in India” jelöl
jan. 15
7:15
Visszahívja egyik termékét az Ikea, mert az előírtnál nagyobb mennyiségben bocsáthat ki vegyi anyagokat (ATV)
Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki "Made in India" jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja a poharat, mert az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.
jan. 15
7:18
Veszélyes poharakat hív vissza az IKEA (Hírstart)
Rossz teszteredményeket kapott az IKEA egy utazópohárról, arra kérik a vásárlókat, hogy többé ne igyanak belőle. Az IKEA olyan teszteredményeket kapott, melyek szerint a Troligtvis utazópohár dibutil-ftalát-kibocsátási szintje meghaladhatja az előírt határértékeket – közölte a cég. Az IKEA arra kéri  minden vásárlóját, aki „Made in India” jelöl
jan. 15
7:21
Visszahoznák a kedvezményes lakásáfát, de csak Budapesten - interjú Fürjes Balázs államtitkárral (Alternatív Energia)
A kormány hajlandó módosítani a szuperkórház helyszínét, ha a főváros ingyen ad hozzá telkeket – mondta Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.
jan. 15
7:23
Ha vett egy Troligtvis utazópoharat az Ikeában, ne használja (Alternatív Energia)
Ha Indiában készült, blokk nélkül is visszaadják az árát bármelyik áruházban.
jan. 15
7:24
Visszahív egy terméket az Ikea (Infostart)
Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki "Made in India" jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja azt, mert az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.
jan. 15
7:24
Veszélyben a betegellátás - súlyos kockázatai vannak az adósságrendezés késlekedésének (Napi)
Súlyos kockázatai vannak, ha a kormányzat nem tisztázza rövidesen a tavaly november végére 70 milliárdra duzzadt kórházi adósság rendezésének határidejét és elveit, valamint juttatja el a számlák ellenértékét a beszállítóknak. A késlekedés szállításkimaradáshoz, elmaradó műtétekhez vezethet, aminek beláthatatlanok a következményei a betegekre nézve
jan. 15
7:30
Ha az Ikeában ilyen terméket vett, azonnal vigye vissza! (Napi)
Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki "Made in India" jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja a poharat, mert az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat - írja az MTI.
jan. 15
7:30
Nagyon úgy tűnik, korábban szabadulhat a skálás gyilkos (Igényes férfi)
A három ember megölése, valamint pénzrablás miatt életfogytiglani büntetését töltő Bene Lászlónak egy bíróság ítélet nyomán nem élete végéig kell rácsok mögött maradnia.
jan. 15
7:30
Felvették az első embereket a debreceni BMW-gyárba (Propeller)
A szakértői és menedzseri munkakörök betöltésére fókuszálnak az épülő debreceni üzemben. Ezerfős létszámmal terveznek, de ez tovább bővülhet. Hét munkatársa már most van a BMW jövőbeni debreceni gyárának – közölte a cég a Világgazdasággal. A tavaly szeptemberben bejegyzett BMW Manufacturing Hungary Kft.-nél az első pozíciókat nem meglepő módon a hu
jan. 15
7:32
Útinform: közel félórával növeli a menetidőt a szokásos reggeli Budapest körüli torlódás (Propeller)
Az összes nagyobb fővárosba vezető úton torlódnak az autók, de az M0-s déli szakaszán sem lehet száguldozni. Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Élénk a forgalom az M3-as autópálya bevezető szakaszán, Mogyoród térségében lassulás, az M0-s csomóponttól befelé araszolás vár az autósokra. - Az M0-s autóúton
jan. 15
7:33
Veszélyes poharat hív vissza az IKEA (NLC)
Határérték fölötti vegyi anyagot bocsáthat ki a pohár.
jan. 15
7:36
Újabb sporteseményről egyezkedik a kormány és a főváros (Infostart)
A Népszava információ szerint már folynak az egyeztetések a főváros és a kormány között a májusi Giro d’Italia kerékpárversennyel kapcsolatos teendőkről és költségekről, és a kabinet több tételt is a fővárostól várna.
jan. 15
7:42
Rogánék két-három naponta mérik a magyarok véleményét (444.hu)
A két és fél év alatt megrendelt 400 közvélemény-kutatás közt már nem is találják a Soros Györgyről szólókat.
jan. 15
7:42
Visszahívja egyik termékét az Ikea, mert az előírtnál nagyobb mennyiségben bocsáthat ki vegyi anyagokat (Hírstart)
Az Ikea lakberendezési vállalat arra kéri minden vásárlóját, aki "Made in India" jelölésű Troligtvis utazópoharat vásárolt, hogy ne használja a poharat, mert az előírt határértéknél nagyobb mennyiségben bocsáthat ki bizonyos vegyi anyagokat.
jan. 15
7:45
Még nincs megállapodás a Giro d'Italia magyarországi szakaszának finanszírozásáról a főváros és a kormány között (ATV)
Folyamatosan egyeztet a Giro d'Italia nemzetközi bicikliverseny magyarországi szakaszának megrendezéséről a főváros és a kormány, de a finanszírozásról még nem sikerült megállapodniuk – írja a Népszava.
jan. 15
7:48
Tévhitet oszlattak el a húsok kötelező zászlózásáról (Infostart)
Egy uniós rendelkezés magyarországi bevezetéséről van szó - mondta az InfoRádióban a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Az előrecsomagolt húsok esetében eddig is feltüntették a származási helyet, mostantól azonban sok helyen a pultban kapható sertéshúsok esetében is kötelezővé tették ezt - tájékoztatott Éder Tamás.
jan. 15
7:48
Rogánék két-három naponta mérik a magyarok véleményét (Hírstart)
A két és fél év alatt megrendelt 400 közvélemény-kutatás közt már nem is találják a Soros Györgyről szólókat.
jan. 15
7:51
Jáksó László üzent Gyurcsánynak: ne akarj többet miniszterelnök lenni! (Ripost)
Csúnyán beszólt Jáksó László Gyurcsánynak, szerinte a politikus az egész ország előtt felsült.
jan. 15
7:54
Háromnaponta rendelt új közvélemény-kutatást Rogán hivatala (Alternatív Energia)
Volt, hogy két hónap alatt 55 felmérést készíttetett az Orbán-kormány; az elképesztő méretű adatgyűjtés megágyazhatott a Soros-ellenes kampányhoz is.
jan. 15
7:54
Gyilkos számok a magyar egészségügyről (Hírstart)
Emberéletekben mérhető az egészségügy kivéreztetése. Kiszámolták, hány áldozatot követel a pénzek torz kormányzati elosztása.
jan. 15
7:54
Bakondi: a migrációs viták továbbra is folytatódnak (Propeller)
A magyar kormány arra számít, hogy az Európai Unióban folytatódnak a migrációs és a jogállamisági viták – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában. Bakondi György hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy az Európai Unió szakítson eddigi elhibázott migrációs politikájával. Bíznak benne, hogy a
jan. 15
7:56
Ellenőrizetlenül elfolyó eurók (Alternatív Energia)
Orbán Viktor kormányfő a múlt héten összemosta az uniós és a hazai költségvetési forrásokat, emellett a befizetést a közös kasszába is sajátosan értelmezte.
jan. 15
8:00
Soha nem tartottak még maguknál ennyi készpénzt a magyarok (Menedzsment Fórum)
6627 milliárd forintnyi összegről van szó, melynek java része a lakosságnál van. Ez túl sok.
jan. 15
8:00
Szerdán lejár egy fontos időpont (Propeller)
Január 15-ig kell jelentkezniük az egykori evásoknak. A volt evások január 1-je óta áfaalanynak minősülnek, ami azzal jár, hogy legkésőbb január 15-ig be kell jelenteniük, hogy adófizetési kötelezettségüknek hogyan kívánnak eleget tenni – hívta fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján. Január 1-je óta áfaalanynak minősülnek azok, akik 2019. dece
jan. 15
8:06
Van egy magyar falu, ahol egész télen havasak az utcák (Infostart)
Csodás téli hangulat uralkodik Olaszfaluban, köszönhetően az eplényi sípályának.

Keresés