2020. január 21. kedd

jan. 21
0:18
Jogerős a Kétfarkú győzelme, Strasbourg nekik adott igazat (Hírstart)
Egy appot készítettek, amellyel a szavazók megoszthatták érvénytelen voksaikat, melyeket a 2016-os kvótareferendum során adtak (volna) le. A magyar állam már 2018-ban is veszített az ügyben.
jan. 21
0:36
Elhunyt Takács Ildikó a hazai és nemzetközi reklámszakma emblematikus alakja (Hírstart)
.
jan. 21
0:54
A bajaiak roma származásáról is adatokat gyűjtött a volt fideszes önkormányzat cége (Hírstart)
Zsigó Róbert azt állítja, hogy ő nem ismer ilyen kutatást.
jan. 21
1:42
Az ügyvédi kamara nekiment a vádaskodó Orbánnak (Hírstart)
A Magyar Ügyvédi Kamara Elnöksége – egyhangú döntésével – a leghatározottabban visszautasítja az ügyvédeket érő támadásokat, ennek keretében az ismételten felbukkanó listázási próbálkozásokat – olvasható a kamara hétfői közeményében. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt Azt írták, aggodalommal tekintenek a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehang
jan. 21
1:48
Kiborult Bessenyei Ferenc özvegye Márki-Zayra (Hírstart)
Botrányba fulladt Hódmezővásárhelyen Márki-Zay díjátadó ünnepsége, vasárnap. A polgármester beszéde után ugyanis a Promenád beszámolója szerint Élthes Eszter, Bessenyei Ferenc özvegye bejelentette: a díj alapításakor a tőle kért engedélyt a név használatára visszavonja a várostól.
jan. 21
3:54
Megkezdődött a balatoni nádaratás (Hírstart)
Megkezdődött a balatoni nádaratás, a tervek teljesítését azonban hátráltatja, hogy a tó nem fagyott be, és a vízügynek nincs saját aratógépe, a vállalkozók részéről pedig csekély az érdeklődés – tájékoztatta Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az Mti-t hétfőn.
jan. 21
4:06
Az emberek 97 százaléka szerint Orbánnak van igaza (Hírstart)
Szinte mindenki egyetértett Orbán Viktorral abban, hogy túlzás a gyöngyöspatai romáknak ítélt 100 millió forintos kártérítés összege – derült ki a Hír Tv vasárnap lezárult szavazásából, ahol a megkérdezettek – 60 ezer szavazó – 97 százaléka, értett egyet a kormányfővel.
jan. 21
5:15
Szeptember közepe óta 95-en fagytak halálra (ATV)
Szeptember közepe óta 95-en fagytak halálra a Magyar Szociális Fórum adatai szerint. Legtöbben a saját otthonukban, de sokan a kórházban, vagy épp úton a kórházba, és vannak, akik a közterületeken. Megkerestük az EMMI-t, a minisztérium azt írta, a Magyar Szociális Fórum nem rendelkezhet hiteles adatokkal, a most közölt adatok csak hangulatkeltésre
jan. 21
5:24
Nagy munka indult a Balatonnál (Infostart)
Megkezdődött a balatoni nádaratás, a tervek teljesítését azonban hátráltatja, hogy a tó nem fagyott be, és a vízügynek nincs saját aratógépe, a vállalkozók részéről pedig csekély az érdeklődés - közölte Csonki István, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.
jan. 21
5:48
Egyre vadabb dolgokat látnak az utakon a rendőrök (Infostart)
Volánbusz-sofőr is került a szégyenfalra.
jan. 21
5:51
Súlyos fertőzésveszélyre figyelmeztetnek a patikák: ezt a legtöbb magyar elrontja (Pénzcentrum)
Az elmúlt 10 évben több mint 2500 tonna gyógyszerhulladékot gyűjtött be a lakossági szelektív gyógyszerhulladék begyűjtését végző nonprofit cég: adataikból az derül ki, hogy a szemét a mennyiség évről évre nő. A háztartások...
jan. 21
5:54
Nem csak Budapest lépne ki a Kukaholdingból, több milliárddal tartoznak vidéken is (Hírstart)
Budapest továbbra is ki szeretne lépni a kukaholdingból. Erről a főpolgármester beszélt ma reggeli Start című műsorunkban. A budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár szerint viszont csak a fővárosnak van vitája a holdinggal. Szeged és Eger vezetői azonban több milliárdos tartozásról beszélnek.
jan. 21
6:00
Gyurcsányék külföldre továbbítják az információkat (Bankmonitor)
Lényeges kérdésben, a politikai véleményre vonatkozó adatok külföldre, harmadik országba juttatására nem kér külön hozzájárulást a Demokratikus Koalíció azoktól, akik a pártelnökkel „beszélgetnek” a közösségi oldalán.
jan. 21
6:06
Szeptember közepe óta 95-en fagytak halálra (Hírstart)
Szeptember közepe óta 95-en fagytak halálra a Magyar Szociális Fórum adatai szerint. Legtöbben a saját otthonukban, de sokan a kórházban, vagy épp úton a kórházba, és vannak, akik a közterületeken. Megkerestük az EMMI-t, a minisztérium azt írta, a Magyar Szociális Fórum nem rendelkezhet hiteles adatokkal, a most közölt adatok csak hangulatkeltésre
jan. 21
6:08
Levelet írt osztálytársainak a győri késelő diák, nem érti, miért támadta meg osztályfőnökét (Hírstart)
Ha kiderül, hogy tette idején nem volt beszámítható, kezelés várhat rá.
jan. 21
6:09
Nem vesz rész a tárgyalásain Galambos Lajos (24.hu)
Több tízmillió forintos közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolják,
jan. 21
6:12
Bessenyei Ferenc özvegye kiosztotta a díjátadón Márki-Zay Péter polgármestert (Hírstart)
Visszavont névhasználat
jan. 21
6:12
Politikai mészárlással telt Karácsony Gergely első száz napja (Bankmonitor)
A hangzatos programból és szólamokból azonban kórházstop, szimbolikus intézkedések, neki nem tetsző sajtótermék betiltásával való fenyegetés lett.
jan. 21
6:15
Megbukott a nagy metrócsalás (Alternatív Energia)
A BKV menedzsmentje gyakorlatilag beismerte az igazgatótanács rendkívüli ülésén, hogy az oroszoktól vett szerelvények többsége valójában új – értesült lapunk.
jan. 21
6:18
Ismét teljes szélességében járható az M5-ös Szegednél (Bankmonitor)
.
jan. 21
6:24
Rácsok mögött: élmezőnyben a magyarok (Infostart)
Magyarországon 100 ezer emberre 155 bebörtönzött jut - írta a Világgazdaság.
jan. 21
6:24
MSZP-s fekete kassza: a NAV-nál van az ügy (Bankmonitor)
A szocialisták egy hónapra kitiltották sajtótájékoztatóikról a köztévé híradójának stábját, miután az ügyről kérdezték Harangozó Gábor elnökségi tagot.
jan. 21
6:27
Az ügyvédi kamara visszautasítja Orbán Viktor vádjait (ATV)
Aggodalommal tekintünk a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehangolt hangulatkeltésre - ezt írta közleményében a Magyar Ügyvédi Kamara.
jan. 21
6:36
28 milliós elektromos Audi terepjárót kapott Áder (444.hu)
Lecserélték a benzines Mercit.
jan. 21
6:36
Az ügyvédi kamara visszautasítja Orbán Viktor vádjait (Hírstart)
Aggodalommal tekintenek „a bíróságok és az ügyvédi tevékenység elleni összehangolt hangulatkeltésre.” A miniszterelnök a napokban beszélt arról, hogy bizonyos ügyvédek bizniszt csinálnak a rossz körülmények között fogvatartott elítéltek kártérítési ügyeiből, és a személyükkel kell majd foglalkozni.
jan. 21
6:36
Karácsony mészárlással nyitott (Bankmonitor)
Aki az október 13-i választási eredménytől új ellenzéki politikát és egy új politikai generáció felbukkanását várta, annak rövid úton csalatkoznia kellett.
jan. 21
6:38
Az Orbán-kormány is európai börtönöket akart, aztán mégsem építették meg őket (444.hu)
Pintér Sándor örült, hogy a kiskunhalasi börtön már "más minőséget képvisel", és megfelel a nemzetközi sztenderdeknek. Aztán mégis börtönbizniszezni kezdtek.
jan. 21
6:39
Hableány-katasztrófa: A Viking cég nem akar fizetni (Ripost)
Sem a Viking Sigyn tulajdonosa, sem a hajót biztosító társaság nem ismeri el a felelősségét a Hableány-katasztrófában – tudta meg a Ripost. Bár a magyar áldozatok hozzátartozóinak képviselői a peren kívüli megegyezés ügyében tárgyaltak, a Viking mégis azt javasolta: forduljanak bírósághoz. Nem is akárhol: Londonba citálnák az összes magyar és dél-k
jan. 21
6:39
Nincs mindig meleg víz a Szent János osztályán (NLC)
Főleg hétvégéken jelentkezik a fűtési rendszer felújításából eredő probléma.
jan. 21
6:42
Két érzékeny témában lép a Kúria (Infostart)
A Kúria idén megvizsgálja a kártalanítás és a feltételes szabadságra bocsátás feltételeinek bírói gyakorlatát – jelentette be idei munkatervéről a legfelsőbb bírói testület.
jan. 21
6:45
Nagyon keveset tudnak az emberek a 21. század egyik legégetőbb problémájáról, az Alzheimer-kórról (ATV)
Nagyon keveset tudnak az emberek a 21. század egyik legégetőbb egészségügyi problémájáról, az Alzheimer-kórról. A betegek száma 5 évente a duplájára nő. Hazánkban nagyjából 250 ezer embert érint a visszafordíthatatlan, lassú lefolyású agyi betegség. A témában dokumentumfilm készült, Kollár István rendezésében. A sajtópremieren híradónk is ott volt.
jan. 21
6:45
Nemzetközi innovációs ötletverseny indul márciusban a vízválság megelőzéséért (GazdaságPortál)
A vízválság megelőzésének megoldásait keresve nemzetközi innovációs ötletversenyt rendez március 26-27. között a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Design Terminal – közölte az alapítvány kedden az MTI-vel. A közlemény szerint az “Aquathon: Találd ki, hogyan takarékoskodjunk a vízzel!” című versenyre március 1-ig jelentkezhetnek azok a startup
jan. 21
6:48
Saját kuratóriumi elnökének cégével szerződött a Győri Nemzeti Színház (Napi)
Egyedüli pályázóként a Győri Nemzeti Színház kuratóriumi elnökének cége újíthatja fel a helyi Padlásszínházat. A győri direktor büszke a beruházásra.
jan. 21
6:48
Végrehajtás lehet a kártérítési ügyekből Gyöngyöspatán (Alternatív Energia)
Hétfőn még egyetlen gyöngyöspatai roma sem indított végrehajtási eljárást a szegregáció miatt neki megítélt kártérítésért, de ez változhat.
jan. 21
6:51
Megint 335 forint felé haladt az euró (Propeller)
Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon kedd reggel a hétfő esti szintekhez képest. Az euró jegyzése 334,78 forint volt reggel fél hét körül a hétfő esti 334,27 forint után. A svájci frank árfolyama 311,23 forintról 311,69 forintra erősödött, a dolláré pedig 301,56 forintról 301,66 forintra emelkedett. Az euró minimálisan e
jan. 21
6:53
Nemzetközi innovációs ötletverseny indul márciusban a vízválság megelőzéséért (Propeller)
A vízválság megelőzésének megoldásait keresve nemzetközi innovációs ötletversenyt rendez március 26-27. között a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és a Design Terminal – közölte az alapítvány kedden az MTI-vel. A közlemény szerint az "Aquathon: Találd ki, hogyan takarékoskodjunk a vízzel!" című versenyre március 1-ig jelentkezhetnek azok a startu
jan. 21
6:54
Titkolja a kormány, hogy miért csúszik a trieszti kikötőépítés (444.hu)
Az adásvételt aláírták, megállapodni mégsem sikerült.
jan. 21
6:54
Eltávolította a nőgyógyászt rágalmazó cikkét a 168 Óra (Bankmonitor)
Eltüntették azt a cikket, amelyben Nagy Gábort, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház orvosigazgatóját azzal vádolták, hogy rasszista indíttatásból kioperáltatta egy általa cigánynak vélt nő mindkét petevezetékét.
jan. 21
7:06
Bértárgyalások kezdődnek a Tescónál (Napi)
Kedden kezdődnek az idei bértárgyalások a Tesco áruházláncnál - írja a Magyar Nemzet.
jan. 21
7:12
Óriási változás a bankoknál - itt vannak a részletek (Napi)
A magyar bankok is beszálltak a digitális versenybe. Egyre többüknél lehet online számlát nyitni, személyi hitel, áruhitel, autóhitel, sőt babaváró támogatás is elérhető már otthonról a fotelból.
jan. 21
7:12
Ellenzéki lejárató kampány indult a miskolci kórház ellen (Hírstart)
Hazugság és egyértelmű lejáratás, hogy a miskolci kórházban kivették egy nő mindkét petevezetékét, méghozzá rasszista indítékkal, hogy ne tudjon gyereket szülni.
jan. 21
7:15
Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ, Vitézy Dávid a vezérigazgató (ATV)
Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz - tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.
jan. 21
7:15
Az újságból tudták meg, megszűnik a tantárgyuk (24.hu)
A média tantárgy megszüntetéséről pedagógusok és egyetemi hallgatók maradnak valódi jövőkép nélkül, de az is kérdés, hogy az ismeretanyagot hogyan fogják beépíteni más tárgyakba.
jan. 21
7:15
Igazolnia kellett, hogy 27 éve amputálták a lábát (NLC)
A zárójelentésekből egyértelmű, hogy Éva állapota végleges, mégis végig kellett csinálnia a tortúrát.
jan. 21
7:15
Visszatért Vitézy Dávid (Propeller)
A BFK létrejöttével a kormány a budapestiek érdekében végzett fejlesztési feladatait rendezi új szervezeti keretbe. Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balá
jan. 21
7:18
Nagyot gurít Budapesttel kapcsolatban a kormányzat (Infostart)
Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.
jan. 21
7:21
Futballtámogatás másként: 150 millióért kísérték a szurkolókat (Alternatív Energia)
Törött csontok és ablakok maradtak a tavalyi év emlékezetes meccsei után, amiket a rendőrség alkalmanként több tízmillió forintért biztosított.
jan. 21
7:23
Lerántják a leplet magyar menedékrendszerről (Alternatív Energia)
Éheztetett, néha megvert, csapdahelyzetbe került menedékkérők, zárt kapuk, rácsok és reménytelenség
jan. 21
7:24
Új feladatot kapott Vitézy Dávid (Napi)
Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz - tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.
jan. 21
7:24
Egy átlagos budapesti 162 órát ült dugóban tavaly (444.hu)
Tizenegy százalékkal többet mint tavalyelőtt.

Keresés