2020. január 24. péntek

jan. 24
0:12
Ma hozzák nyilvánosságra a keresztféléves felvételi-eljárás ponthatárait (Hírstart)
Ma hozzák nyilvánosságra a felvi.hu oldalon a februárban induló keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait.
jan. 24
1:06
Újra megrendezik a fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen (Hírstart)
.
jan. 24
1:36
Jelentős feladatai vannak Magyarországnak a drónközlekedésben (Hírstart)
A HungaroControl éves gáláján a miniszter elmondta, az elmúlt időszakban jelentős változásokon ment át a repülőgépipar, ezért is dolgozta ki a kormány az ágazatra vonatkozó stratégiáját.
jan. 24
3:06
Hamis papírokkal érkezett Európába az erőszakoló szomáliai (Hírstart)
Zavaros történettel, norvégiai nagynéniről szóló mesével, piacon vett hamis papírokkal érkezett Európába, még 2015 januárjában az a migráns, aki két napja hajnalban megerőszakolt egy védtelen fiatal lányt Budapesten a VII. kerületben – tudta meg a Ripost.
jan. 24
4:48
Deák Dániel: A Bölcsek Tanácsa nem fogja megoldani a Fidesz és a Néppárt ügyét (Hírstart)
Elmondta: az Európai Néppárt nyugat-európai tagpártjai mostanra balliberális irányba mozdultak el, és szükség volna egy „visszamozdulásra”.
jan. 24
5:12
Itt vannak a felvételi statisztikák: 4616-an kerültek be egyetemre a több mint hatezer jelentkezőből (Hírstart)
Nyilvánosságra hozták csütörtök délután a felvi.hu oldalon a februárban induló keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait. Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 4616-an nyertek felvételt a több mint hatezer jelentkezőből.
jan. 24
5:15
Vészesen közeledik a határidő, de még kérdőjelek sora maradt a beiskolázással kapcsolatban (ATV)
Bő egy hetük maradt a szülőknek, hogy beadják kérvényeiket az Oktatási Hivatalhoz, ha azt szeretnék, hogy gyermekeik még egy évet tölthessenek az óvodában. A Szülői Hang Közösség képviselője azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy bár vannak helyek, ahol segítenek a kérvény kitöltésében, még rengeteg a kérdőjel az egész újítás körül.
jan. 24
5:48
Ennél rosszabb hírt magyar autós most nem kaphat (Infostart)
A kátyú okozta károk mintegy 70 százaléka az év első negyedében keletkezik - mondta az InfoRádiónak Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetéségnek kommunikációs vezetője. Az átlagos kár 20 ezer forint nagyságrendű.
jan. 24
5:54
Nő a zöldfelület aránya a Városligetben (Bankmonitor)
A Városliget parkjának teljes rehabilitációjára a kormány mintegy 15 milliárd forintot szán, ekkora összeget még nem fordítottak hazánkban kertépítési feladatokra.
jan. 24
6:03
3 gyereket nevel a magyar lányt megerőszakoló szomáliai (Ripost)
Albérletben, a nemi erőszak helyszínétől nem messze élt 3 gyerekkel és egy nővel az a migráns férfi, aki megerőszakolt egy magyar lányt Budapest közepén. A férfi Kenyából 2014 decemberében repülővel érkezett Európába, kenyai papírokkal, ám kiderült, hogy az összes irata hamisítvány volt. Mivel mindig új történetet adott elő a személyazonosságáról,
jan. 24
6:05
Visszasírják az óbudaiak a szelektív hulladékgyűjtőket (Ripost)
Aláírást gyűjtenek a fővárosi lakosok, hogy helyezzék vissza a szelektív szemétgyűjtő szigeteket – azokat, amiket épp lakossági bejelentések nyomán szüntetett meg a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Az emberek persze nem a dugig töltött kukák körüli rendetlenséget sírják vissza, hanem azt szeretnék, hogy legyen hová tenni a szelektív szemetet és a
jan. 24
6:06
Választottbíróság vagy rendes bíróság - mi alapján válasszunk? (Napi)
Két éve új szabályok vonatkoznak a rendes bírósági eljárásokra, amelyek jóval nehezebbé, formalizáltabbá tették a pereskedést. Ezért a jogász mind gyakrabban szembesül azzal a kérdéssel, hogy vajon a választottbíróság vagy a rendes bíróság a megfelelőbb az esetleges vitás kérdések eldöntésére. Erre persze a klasszikus válasz, hogy: az attól függ
jan. 24
6:06
Ps: A Szeviép-ügy bírája tárgyalta Botka titkárnőjének ügyét is (Hírstart)
Újabb botrány a szegedi bírák körül? A Pesti Srácok birtokába jutott papírok szerint a Szegedi Törvényszék bírája – az, aki a portál információi szerint korábban felmentő ítéletet hozott a Szeviép-ügyben, és aki potom áron vásárolhatott meg egy 100 négyzetméteres szegedi palotalakást a várostól – Botka szegedi ellenfélére nézve hátrányos ítéletet h
jan. 24
6:08
Elindult az ÉletMentő applikáció, ami gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást (Hírstart)
A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új alkalmazása amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.
jan. 24
6:12
Elítélték a szomszédja életét megkeserítő férfit (24.hu)
Elítélték a szomszéda életét keserítő kukkolót.
jan. 24
6:12
Baloldali politikusok is a Fidesz győri jelöltje mögött (Hírstart)
Nyögvenyelősen indult és botrányokkal tarkítva folytatódott az ellenzéki pártok időközi önkormányzati kampánya Győrben, ahol a balliberálisok indulója, Pollreisz Balázs kényszerből vállalta a polgármesterjelöltséget.
jan. 24
6:12
Baloldali politikusok is a Fidesz győri jelöltje mögött (Bankmonitor)
Nyögvenyelősen indult és botrányokkal tarkítva folytatódott az ellenzéki pártok időközi önkormányzati kampánya Győrben, ahol a balliberálisok indulója, Pollreisz Balázs kényszerből vállalta a polgármesterjelöltséget.
jan. 24
6:15
Megint Habony Árpád irányít (Alternatív Energia)
A romaellenesség, a börtön- és bírótematika már az ő keze munkája.
jan. 24
6:15
Csáki: mindent elvehetnek a függetlenektől, ők akkor is működni fognak (ATV)
Színházi barátságai sínylették meg szakmáját, és Kaposváron is indokolatlanul szüntették meg munkaviszonyát – egyebek mellett erről mesélt Csáki Judit a Húzós című műsorban. A színikritikus szerint a szakmára rosszul hat a jelenlegi széttartás, ugyanakkor a függetlenek még akkor is létezni fognak, ha már a jelenlegi politikai szereplők sehol sem le
jan. 24
6:18
Gyermekmosolyokért gyűjtött kilométereket a Bridgestone (Hírstart)
A Bridgestone kilométergyűjtő akciójának felhívására a vállalat magyarországi dolgozói 49.000 kilométernyi távot futottak, kerékpároztak vagy úsztak azért, hogy a tatabányai Szent Borbála Kórház gyermekosztályán rendszeresen vizitelő bohócdoktorokat támogathassák. Végül több mint 1 millió forint gyűlt össze, amit a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítván
jan. 24
6:24
Cigánypasztoráció, a csepp remény (Bankmonitor)
Az a cigány fiatal, akit megérint a keresztény hit, nagyobb esélyt kap a tisztességes életre – vallják a boldvai Egy csepp reménység hívő közösség tagjai.
jan. 24
6:36
Frontot alkotnak a daganatos megbetegedésekkel szemben (Bankmonitor)
A Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia azért is alakult, hogy a lehető legjobb gyakorlatokat dolgozzuk ki együtt a rák legyőzéséhez – mondta a Magyar Nemzetnek Andrej Dimitrie­vics Kaprin.
jan. 24
6:42
Liget Budapest – Tovább nő a zöldfelület aránya a Városligetben (Hírstart)
További ötezer négyzetméterrel nő a zöldfelület a betonutak rovására a Városligetben, ahol 2019 végén 124 új ligethonos fát is elültettek a Liget Budapest projekt keretében, később pedig tovább bővül majd a park zöldfelülete.
jan. 24
6:45
Stefka István: Az ausztrál tüzeket a klímalobbi gyújtotta, hogy klímavészhelyzet legyen (24.hu)
Szerinte a klímalobbi erre is képes, és nem véletlen, hogy Kaliforniában is pont ez történt.
jan. 24
6:45
Ez a Fidesz 5 legnagyobb bűne Dunaújváros ellen (Ez a lényeg)
A 2019-es önkormányzati választások számos helyen visszaadták a reményt az embereknek, Dunaújváros lakói is így vannak ezzel. Ne felejtsük el azonban, mennyi bűnt követtek el a fideszesek városaink ellen.
jan. 24
6:47
Borkai Zsolt 3 legnagyobb bűne Győr ellen (Ez a lényeg)
Rengeteg hibát követett el Borkai Zsolt Győr város polgármestereként. Össze is szedtük a 3 legnagyobb bűnét a bukott Fidesz-csicskának.
jan. 24
6:48
Fordulat: nem lesz part menti mobilgát a Rómain (Alternatív Energia)
Új gyalogos híd, két méteres fal a Nánási-Királyok útján, újrafazonírozott pavilonok a sétányon – egyebek mellett ezek szerepelnek a városháza elképzeléseiben.
jan. 24
7:00
Nő a zöldfelület aránya a Városligetben (Hírstart)
A Városliget parkjának teljes rehabilitációjára a kormány mintegy 15 milliárd forintot szán, ekkora összeget még nem fordítottak hazánkban kertépítési feladatokra.
jan. 24
7:06
Ezért késelte meg a rendőröket az erdőkertesi ámokfutó (Ripost)
V. László évek óta fenyegette, és zaklatta a rendőröket, mert azt hitte, hogy a menyasszonyát a titkosszolgálat rabolta el.
jan. 24
7:12
Kötelező biztosítás: kilistázzák a rossz sofőröket (Napi)
Több százezer autós szembesülhet azzal, hogy a károkozói pótdíj miatt a normál tarifa másfél-kétszeresét, extrém esetben akár az ötszörösét számítják fel a biztosítók. A rossz sofőrök ajánlatát is kötelező befogadni a biztosítóknak, amelyek - érthetően - nem kapkodnak az ilyen ügyfelek után.
jan. 24
7:12
Az ellenzéki összefogás jelöltjeként nyerő képviselő is a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja Győrben (Hírstart)
Dézsi Csaba Andrást tartja képesnek arra, hogy vezesse Győrt.
jan. 24
7:18
Elítélték Szécsény fideszes polgármesterét, mert lekapcsolta a város internetszervereit (Hírstart)
Kilenc órára megbénult többek között a rendőrkapitányság és a kormányhivatal informatikai rendszere is.
jan. 24
7:21
Pollreisz Balázs: Nem lefutott ez a meccs (Alternatív Energia)
Arra számítok, hogy az történik majd mint a jászberényi megismételt választáson: többen szavaznak és veszít a Fidesz – mondta az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje, Pollreisz Balázs.
jan. 24
7:23
Dézsi Csaba András: Folt esett a becsületünkön (Alternatív Energia)
Le akarom zárni a Borkai-érát és el akarom kezdeni a Dézsi-korszakot - mondta Dézsi Csaba András, a Fidesz győri polgármesterjelöltje.
jan. 24
7:24
Négymilliárdos kárt okozott Karácsony (Bankmonitor)
A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint szabálytalanul torpedózta meg Karácsony Gergely előterjesztése alapján a Fővárosi Közgyűlés a Bkv hirdetési felületeinek értékesítését célzó pályázatot.
jan. 24
7:27
Nem vitatja az EMMI, hogy kár érte a gyöngyöspatai roma fiatalokat (ATV)
Nem vitatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy kár érte a gyöngyöspatai roma gyerekeket, szerintük azonban a pénz nem segít.
jan. 24
7:54
Alelnöki posztokért csatáznak a Jobbik tisztújításán (Alternatív Energia)
Sneider Tamás javaslatára az utolsó pillanatokban módosultak a tisztújítási szabályok. A párt új vezetőjének, Jakab Péternek gyakorlatilag nem lesz lehetősége vétózni.
jan. 24
7:54
Saját bőrén (888.hu)
Biztos, hogy megérte hagyni, hogy a muszlimok egyre agresszívabb különálló társadalmat építsenek fel?
jan. 24
7:56
Soros György egymilliárd dollárból indít globális egyetemi hálózatot (Alternatív Energia)
A CEU lesz a nemzetközi szervezet egyik központja. Céljuk átalakítani az oktatást, elérni a kiszorított társadalmi csoportokat – Soros ezzel mintha az Orbán-kormánynak is üzenne.
jan. 24
7:57
Erősödött valamennyit a szupergyenge forint (Propeller)
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon. Péntek reggel hét órakor az euró 336,90 forinton forgott, 27 fillérrel csökkent az árfolyama az előző esti 337,17 forinthoz képest. A dollár árfolyama 305,08 forintról 304,90 forintra, a svájci franké pedig 314,76 forintról 314,31 forintra gyengült. A jent 2,7833 forinton je
jan. 24
8:09
Jönnek a pluszok, csak hajnalban lesz brutális a hideg (Ripost)
A hétvége felhősnek ígérkezik, de pénteken még élvezhetjük a napsütést.
jan. 24
8:11
Meglepő, mivel tettek tönkre egy zárat Budapesten (Ripost)
Néhány hónapja szereltetett fel biztonsági ajtót egy budapesti pár, máris tönkretették nekik, ráadásul fogalmuk sincs, ki volt az.
jan. 24
8:18
Idén megtudjuk, mennyire szemetelték tele a Tiszát (Infostart)
Önkéntesek, hulladékgazdálkodási szakemberek és kutatók segítségével mérik fel a PET Kupa szakemberei a műanyagszennyezés gócpontjait a Tisza teljes hosszában, "A Tiszta víz, boldog Tisza" elnevezésű program keretében.
jan. 24
8:27
Városliget: Tovább nő a zöldfelület aránya, nemrég 124 új fát ültettek el (SzMo)
A park teljes rehabilitációjára a kormány mintegy 15 milliárd forintot szán - mondta a Városliget Zrt. vezérigazgatója.
jan. 24
8:30
Kevesebben nélkülöznek hazánkban (Bankmonitor)
.
jan. 24
8:33
Soros szerint a Ceu megvédte az akadémiai szabadságot Orbánnal szemben (Igényes férfi)
„Újfajta globális oktatási hálózatra van szükség” – emelte ki az üzletember.
jan. 24
8:48
Frontot alkotnak a daganatos megbetegedésekkel szemben (Hírstart)
A Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia azért is alakult, hogy a lehető legjobb gyakorlatokat dolgozzuk ki együtt a rák legyőzéséhez – mondta a Magyar Nemzetnek Andrej Dimitrie­vics Kaprin.
jan. 24
8:57
Tiborcz köre jár jól a Kútvölgyi költözésével (24.hu)
Fejetlenség kíséri a Semmelweis Egyetem klinikáinak költöztetését. Az orvosok nem értették, miért kell ideiglenes megoldásokra milliárdokat kidobni, ám a friss megbízások fényében sejthető a válasz.
jan. 24
8:57
Három gyereket nevel a magyar lányt megerőszakoló szomáliai (BorsOnline)
Albérletben, a nemi erőszak helyszínétől nem messze élt 3 gyerekkel és egy nővel az a migráns férfi, aki megerőszakolt egy magyar lányt Budapest közepén. A férfi Kenyából 2014 decemberében repülővel érkezett Európába, kenyai papírokkal, ám kiderült, hogy az összes irata hamisítvány volt. Mivel mindig új történetet adott elő a személyazonosságáról,
jan. 24
9:00
Kapkodva költözik a Kútvölgyi kórház, Tiborcz köre pedig ezzel is jól jár (Alternatív Energia)
Paár Attila és Orbán vejének érdekeltségei újítják fel a kútvölgyi klinika számára kijelölt pesti épületeket, a folyamat azonban korántsem zökkenőmentes.

Keresés