2020. január 8. szerda

jan. 8
0:54
Tiltakoznak a Kossuth rádió csatornaigazgatójának kinevezése ellen (Hírstart)
Nem ért egyet a nyíltan rasszista Siklósi Beatrix kinevezésével a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának három tagja.
jan. 8
2:24
Ujhelyi: Nem sírunk Szanyi miatt (Hírstart)
Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője gúnyosan reagált Szanyi Tibor kilépésére, ráadásul problémás figuraként írta le egykori párttársát. A szocialisták szétesésének újabb fejezete ráadásul élő adásban zajlott. Közben egy másik emblematikus alak is távozik a pártból.
jan. 8
3:03
Erőszak áldozatait segíti az új polgármester (NLC)
A nemrég megválasztott polgármester szerint kevés az olyan védett ház, amelyben a családi erőszak áldozatai és gyermekeik találhatnak menedéket.
jan. 8
3:48
4,5 millióan dolgoznak Magyarországon (Hírstart)
Az előző év azonos időszakához képest 23 ezerrel több, mintegy 4,5 millió ember dolgozott Magyarországon a 2019. szeptember-novemberben – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
jan. 8
4:00
Pingvinfiókák keltek ki a Fővárosi Állatkertben (Hírstart)
Pár héten belül személyesen is találkozhat velük a közönség.
jan. 8
4:45
Budapesten tesztelik a szélütést felismerő mesterséges intelligenciát (Ripost)
Fél éven át tesztelték Budapesten a mesterséges intelligenciát, és bevált! Most folytatják a kísérletet. Tudományos együttműködési szerződés aláírására készül a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikája azzal a céggel, amelyik mesterséges intelligenciát fejlesztett ki a sztrók diagnosztizálásának megkönnyítésére – közölte dr. Gunda Bence, a klinika
jan. 8
5:12
Mit tanulhattok a legnépszerűbb szakokon? Minden infó a kereskedelem és marketing alapképzésről (Hírstart)
Milyen képzésekre szeretne bekerülni a legtöbb felvételiző és mit tanulnak a top szakokon? Új cikksorozatunkban megnézzük, a legnépszerűbb képzéseken milyen tárgyakat tanulhattok, milyen szakmai tudást szerezhettek, és hogy milyen végzettséget nyújtanak a frissdiplomásoknak. Itt a 2019-es év második helyezettje, a kereskedelem és marketing alapszak
jan. 8
5:24
Hamarosan új vezető kerül több fővárosi cég élére is (ATV)
Már a jövő héten új vezetője lehet a Főkertnek, miután kiderült, hogy a budaörsi Fidesz egykori elnökének cége több éven keresztül készített tanulmányt évi 6 millió forintért a budapestiek parkhasználati szokásairól. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes Híradónknak azt mondta: hamarosan lezárul a BKK és Budapesti Gyógyfürdők Zrt. élére kiírt pályáza
jan. 8
5:45
Több sebből vérzik a kormány grafikonja, amit az egészségügyi dolgozók béréről készített (24.hu)
Még megtippelni is nehéz, mi járhatott a grafikon készítőjének fejében.
jan. 8
5:48
Robbanás rázta meg Zala megyét hajnalban (Ripost)
Teljes terjedelmében égett egy családi ház, amelyben egy gázpalack is felrobbant.
jan. 8
5:54
Választói adatbázisokat épít a Gyurcsány–Bajnai-hátország (Bankmonitor)
A 2018-as választások előtt már létrehozott DatAdat Professional Kft. egyik tulajdonosa Ficsor Ádám, míg Szigetvári Viktor menedzserként dolgozik a cégnél.
jan. 8
6:00
Nem szégyen a meddőség, sokkal inkább népbetegség (Bankmonitor)
A szakemberek azt is hangsúlyozzák, hogy aki gyermeket szeretne, az időben, lehetőleg még a húszas éveiben kezdjen hozzá a családalapításhoz.
jan. 8
6:00
Csúnyán megbánhatja, aki így vezet: büntetőügy is lehet a vége (Pénzcentrum)
Akár súlyos baleset is lehet a vége, ha valaki szemetet dobál ki az autójából menet közben. Sajnos kicsi az esély a tettenérésre, de ha valakit mégis elkapnak, a szabálysértési bírságtól akár a büntetőügyig is kiterjedhet a retorziók...
jan. 8
6:06
Szolgálnak és utaznak – Vidéki zsaruk őrzik Budapestet (Alternatív Energia)
A képzés után átvezényelt fiatalok tartják életben a fővárosi rendőrséget. A kerületi kapitányságoknál dolgozó egyenruhások csaknem kétharmada nem budapesti.
jan. 8
6:06
Hamarosan új vezető kerül több fővárosi cég élére is (Hírstart)
Már a jövő héten új vezetője lehet a Főkertnek, miután kiderült, hogy a budaörsi Fidesz egykori elnökének cége több éven keresztül készített tanulmányt évi 6 millió forintért a budapestiek parkhasználati szokásairól. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes Híradónknak azt mondta: hamarosan lezárul a BKK és Budapesti Gyógyfürdők Zrt. élére kiírt pályáza
jan. 8
6:08
Na, ebből tuti cirkusz lesz! (Hírstart)
Lélegzetelállító programokat ígérnek a nagyközönségnek a XIII. Budapest nemzetközi Cirkuszfesztivál szervezői.
jan. 8
6:18
Magyar doppingcsoport vezetője: „csúsztatás és hamis tény” az ARD riportjában (ATV)
Minden téren cáfolja a Magyar Antidopping Csoport vezetője, hogy a magyar doppingellenőrök korruptak lennének. Tiszeker Ágnes az ATV Start című műsorában azt is elmondta, hogy nem lepné meg, ha ennek hátterében az állna, hogy orosz kihívója akadt Aján Tamásnak a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöki posztjáért.
jan. 8
6:18
Bükki farkasfalkáról készült felvétel (24.hu)
Lakott terület közelében bóklásztak.
jan. 8
6:24
Elköltünk 267 milliót "kastélykommunikációra" (Napi)
Egyedüli ajánlattevőkként a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. valamint a Lounge Design Szolgáltató Kft. végezheti hét kastély kommunikációját, nettó 267 millió forintért.
jan. 8
6:24
Több százezres büntetést kaphat, aki rossz helyre dobja ki a karácsonyfát (ATV)
Nem mindegy, hol helyezzük el a feleslegessé vált fát: csak a kukák mellé vagy a kijelölt gyűjtőhelyeken szabad letenni, úgy, hogy a fa ne akadályozza se a gyalogosokat, se a parkolást, se a forgalmat. Legtöbben ilyenkor szabadulnak meg a karácsonyfáktól, amelyek ekkorra már kiszáradtak, ez pedig akár veszélyes is lehet.
jan. 8
6:24
„Velünk ezt is meg lehet csinálni?” (Bankmonitor)
Forrnak az indulatok Gyöngyöspatán, miután elterjedt a hír, hogy a városnak százmillió forintot kellene fizetnie a szegregációs ügyben érintett cigány tanulók családjának.
jan. 8
6:36
Budapestinfó helyett Karácsony posztol (Bankmonitor)
Karácsony Gergely a szemtől szembeni kommunikációra lehetőséget adó sajtótájékoztatók helyett az utóbbi időben számos fontos döntést és információt is a közösségi médiában jelentett be.
jan. 8
6:39
Nem álltak meg segíteni az autósok Gesztesinek (NLC)
Több autós is elhajtott a bajba jutott színész mellett.
jan. 8
6:39
Pánikbetegség és depresszió kínozta Batiz Andrást (Propeller)
Három hónap alatt rengeteg gyógyszert vett be. Batiz András 22 évesen már a Fókusz műsorvezetője volt, majd kormányszóvivőként dolgozott. Ezt követően kommunikációs céget alapított, ám az állandó hajtás felőrölte, így segítségre volt szüksége. Kezdetben csak apró szünetekre vonult el, végül egy szorongásos roham miatt mentőt kellett hívni hozzá, sz
jan. 8
6:51
Anyáznak és szétfagynak az utasok a ferihegyi bádogvárosban (Ripost)
Itt a kemény hideg, rengetegen dühöngenek Ferihegyen a fapados járatokra várva: szétfagynak a „bádogvárosban”, amelyről beszállítanak a gépekre. Szégyen az országra, de már hatodik éve állnak ezek az „ideiglenes egyszerűsített beszállókapuk”. Az eredeti ígéretek szerint már át kellett volna adni az új beszállítócsarnokot, ami még mindig csak épül..
jan. 8
6:57
Navracsics egy évet ad a Fidesznek (Propeller)
Navracsics szerint a Fidesznek valóságérzékelési problémája van. A következő egy évben eldől a Fidesz és a kormány sorsa, sok múlik azon, hogy képesek-e a korrekcióra – mondta a jobbikos N1TV-nek Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos. Navracsics szerint a Fidesz valóságérzékelési problémájá
jan. 8
7:00
Csaknem négymilliárdos állami támogatást kap Paks (ATV)
Csaknem négymilliárd forint állami támogatást kapott a paksi önkormányzat az új atomerőmű építéséhez kapcsolódó városi fejlesztésekre.
jan. 8
7:12
Többmilliárdos támogatást adna a kormány a magyar üzletláncoknak (Napi)
A kormányzat eltökélt szándéka, hogy pénzügyi segítséget nyújtson a kistelepüléseken működő élelmiszerboltoknak, amelyek közül sok még működési költségeit is alig bírja kitermelni. Egy minisztériumokon átívelő szakértői gárda már hónapok óta intenzíven dolgozik azon, hogy az uniós szabályoknak maradéktalanul megfelelő támogatási formát alakítson ki
jan. 8
7:12
Magyar katonák a bosszú tűzvonalában (Alternatív Energia)
A mártírnak tekintett meggyilkolt kémfőnök meggyilkolása miatt Irakban is pattanásig feszült a helyzet, a külföldi katonák maradása kérdéses. A magyar haderőt közvetlen veszély nem fenyegeti, de nem tudni, egy átlag iraki meg tudja, meg akarja-e különböztetni az amerikai és az európai katonát, ha bosszúra készül.
jan. 8
7:14
Megvan a pénz, de lassan fizetnek Gyöngyöspatán (Alternatív Energia)
Gyöngyöspata közel egymilliárdos költségvetéséből ki lehetne fizetni a cigány gyerekek szegregációja miatt megítélt 80 milliós kártérítést, ám erre nem mutatkozik szándék.
jan. 8
7:15
Valami nem stimmel a kormány kommunikációjában (Propeller)
Több sebből vérzik a kormány grafikonja. Januártól újabb 14 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói és az ápolói bérek – olvasható az örömhír a kormány Facebook oldalán. A bejelentéshez egy grafikont is csatoltak, ezen viszont sehogy nem jön ki a matek.  Címlapkép: Facebook/Magyarország Kormánya (24.hu)
jan. 8
7:17
Útinform: torlódás van az M3-ason Mogyoródnál és az M0-s csomópontnál (Propeller)
Több Budapestre bevezető úton lassan és araszolva halad a forgalom. Az Útinform szerda reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: Torlódik a forgalom az M3-as autópályán Mogyoródnál, illetve az M0-s autóúttól befelé. A 4-es főúton Monor és Üllő között, a 31-es főúton Maglód és Mende térségében, a 10-es főúton Üröm előtt, valamint az
jan. 8
7:21
Egészségügyi intézményből tűnt el egy férfi (Propeller)
Az erzsébetvárosi rendőrök jelenleg is keresik Csorba Attilát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság keresi a képen látható Csorba Attilát, aki január 7-én este 8 óra körül távozott egy erzsébetvárosi egészségügyi intézményből, azóta nem tudni hol tartózkodik. A hatóság információi alapján a férfi világos szövetnadrágot és sötét pólót viselt eltűnésekor
jan. 8
7:24
Kétséges béremelés, elbocsátás az iparban (24.hu)
A feldolgozóiparban a cégek felénél azzal számolnak, hogy az év végére kevesebben fognak náluk dolgozni, mint most.
jan. 8
7:26
A napsütés után ónos eső, fagyott eső, hó jöhet (24.hu)
Este jön a melegfront ónos esővel, hóval. Csütörtökre kiadták a veszélyjelzést.
jan. 8
7:33
Hajnalban szólt a MÁV, hogy négy kora reggeli vonat kimarad (Propeller)
A rejtélyes "műszaki ok" áll a háttérben. A Mávinform Facebook-oldalán szerda reggel 5:06-kor jelent meg a kiírás, amelyben arról tájékoztatták az utazókat, hogy négy vonatjárat kimarad (illetve kettő a kiírás ideje előtt közlekedett volna).  A mai napon műszaki ok miatt nem közlekedik a Szolnokról a Keleti pályaudvarra 4:23-kor, a Nagykátáról a K
jan. 8
7:36
Gépkocsivezetőt keres a Dél-pesti Kórház - itt vannak a részletek (ATV)
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szállítási csoportjába keresnek gépjárművezetőt – írja a 20. kerület hivatalos portálja.
jan. 8
7:39
Családi ház égett Türjében, gázpalack is robbant a tűzben (Propeller)
A tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat. Teljes terjedelmében égett egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű családi ház Türjén, a Széchenyi utcában. A tűzesethez a zalaegerszegi és a keszthelyi hivatásos, valamint a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugár segítségével eloltották a lángokat. A tűz k
jan. 8
7:45
Vakoknak utalja sérelemdíját a látássérült pápai polgármester (Alternatív Energia)
Áldozó Tamást a Facebookon ócsárolták részleges vaksága miatt. A polgármester perel, és egyúttal segít sorstársain is.
jan. 8
7:45
Szanyi után újabb ősmszp-s távozott a pártból (Igényes férfi)
Szöllősi Istvánné az ősszel már pártja ellen indult Somogy megyében.
jan. 8
7:45
Cserék lesznek a budapesti cégek élén (Propeller)
A főváros új vezetése szerint szükség van új pályázat kiírására. Már jövő héten kiderülhet, ki lesz a Főkert első embere, hamarosan pedig a BKK és a Budapesti Gyógyfürdők Zrt. élére kiírt pályázat is lezárul – tájékoztatta az ATV Híradót Tüttő Kata  főpolgármester-helyettes. Karácsony Gergely  főpolgármester eddig a Főtáv és az FKV vezetőjét mene
jan. 8
7:48
Magyar Nemzet: a falusi csoknak az idei év lesz az igazi próbája (ATV)
Alig néhány év alatt megsokszorozódott a családok otthonteremtésére igényelhető, vissza nem térítendő támogatások összege, amelyet kedvezményes hitellehetőségek is kiegészítenek. Míg az elmúlt években elsősorban az építkezésbe kezdő vagy új lakást vásárló gyermekes párokat segítették a juttatások, az idén már a kistelepülési házvásárlásra és -felúj
jan. 8
7:54
Orbán Viktor: Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség (Ripost)
Orbán Viktor miniszterelnök egy fényképet osztott meg a közösségi oldalán lengyelországi találkozójáról.
jan. 8
8:00
Csaknam 3 milliárdért kap új buszokat a Volánbusz (Napi)
Új Volvo buszokkal bővül a Volánbusz flottája, miután a Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte meg a Volánbusz Zrt. tavaly augusztusban meghirdetett közbeszerzési eljárását - idézi a Világgazdaságot az MTI.
jan. 8
8:06
Nyugdíjemelés: új javaslat kerül a kormány elé, megszólalt az államtitkár (Napi)
Minimum 3,5 százalékos nyugdíjemelést követel a Magyar Szakszervezeti Szövetség a kormánytól 2020-ra. De hatpontos javaslatcsomagjukban szerepel az alapnyugdíj bevezetése, valamint hogy készüljön felmérés a nyugdíjasok helyzetéről. A kormány már reagált is a felvetésekre.
jan. 8
8:12
Két nappal az ítélet előtt számlázott a bírónő cége (HírTV)
A PestiSrácok.hu emlékeztet: Nóvé Ágnes és férje építőipari cége 800 milliós megrendelést kapott a várostól.
jan. 8
8:15
Karácsony: az állami kukaholding vezetője felülírta Orbánt (Propeller)
A budapesti főpolgármester szerint az állami kukaholding vezetője azt állítja, hogy nem érvényes a főváros és a kormány közti megállapodás. A Facebook-oldalán jelezte Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, hogy már novemberben is jelezte egy kormányülésen, hogy botrányosnak gondolja a hulladékgazdálkodás finanszírozását - szúrta ki a 444. Fot
jan. 8
8:15
Orbán Viktor: Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség (BorsOnline)
Orbán Viktor miniszterelnök egy fényképet osztott meg a közösségi oldalán lengyelországi találkozójáról.
jan. 8
8:18
Botrányos kinevezés a közrádióban (Alternatív Energia)
Mucsányi Marianna helyett Siklósi Beatrix lesz a Kossuth Rádió csatornaigazgatója. A Papp Dániel vezette Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
jan. 8
8:18
Döbbenet a magyar piacokon: brutális árkülönbségekkel vásárolnak a magyarok (Pénzcentrum)
Drasztikusan kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyarok: a lakosság több mint 60 százaléka csak hetente vagy annál is ritkábban visz be a szervezetébe a vitaminforrásokból. A téli időszakban kiemelten érdemes figyelnünk...

Keresés