2020. január 20. hétfő

jan. 20
3:00
Erdő Péter: A keresztények egységéhez kevés az emberi erőfeszítés (Hírstart)
Az egység megteremtéséhez szükség van a szívből jövő, állhatatos imádságra – mondta a bíboros, esztergom-budapesti érsek az ökumenikus imahét megnyitóján.
jan. 20
3:12
Fekete-Győr megint bakot lőtt (Hírstart)
Fekete-Győr András: Rontaná az ellenzék esélyeit, ha túl sok párt maradna Újabb vitát, ellenségeskedést robbantottak ki az ellenzéki oldalon a Momentum elnökének szavai
jan. 20
3:24
A volt tábori református püspök szerint a Helsinki Bizottság gyufásdobozokban csempész csótányokat a magyar börtönökbe (Hírstart)
Hiszen csak így tudják bizonyítani a rabok, hogy embertelen viszonyok közt tartják őket.
jan. 20
4:00
Nyolc településen rendeznek ma időközi választást (Hírstart)
Nyolc településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Inárcson, Gyulajon, Szakonyban és Döröskén polgármestert, a főváros XXII. kerületében, Törökszentmiklóson és Sajószentpéteren egyéni választókerületi képviselőket választanak, Nagybudméron pedig nemzetiségi képviselőket. Az időközi polgármester- és egyéni képviselői választásokra azér
jan. 20
5:00
Elindult a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt (Hírstart)
.
jan. 20
5:15
Fürjes elárulta, miért nem fizet a kukaholding a fővárosnak (ATV)
Nem kaptak számlát, ezért nem fizet a kukaholding a fővárosnak – mondta híradónknak Fürjes Balázs. Az államtitkár szerint amint megtörténik az adategyeztetés, kifizetik a 2019-ből fennmaradt 10 milliárdos összeget az FKF-nek. Mártha Imre, a cég vezetője szerint az a gond, hogy az elszámolás bonyolultsága miatt az FKF jóval később jut pénzéhez, mint
jan. 20
5:18
Hőkamerával, drónnal és radarral is védik a határt (Hírstart)
Jelentős rendőri és katonai létszámmal, illetve komoly eszközparkkal őrzik a kerítéssel nem védett határszakaszt Bács-Kiskun megyében, így a rendőrség hőkamerát, a Magyar Honvédség pedig drónt és radart is alkalmaz – mondta Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
jan. 20
5:24
Igazságtalannak tartják a magyarok a gyöngyöspatai ítéletet (Hírstart)
A bírói ítélet szerint százmillió forintos kártérítést kellene fizetnie Gyöngyöspata volt és jelenlegi fenntartójának az ott élő roma gyermekek iskolai szegregációjának ügyében. A Századvég szerint a magyarok több mint kétharmada igazságtalannak tartja az ítéletet, a kormány pedig az önkormányzatot csődbe juttató összeg kifizetése helyett oktatássa
jan. 20
5:27
Kiderült, miért nem biztosít jobb ellátást a hálapénz (Ripost)
Alaposan felkavarta olvasóinkat a hálapénz témája: mint arról pénteken beszámoltunk, eldurvult a „hálapénzbiznisz”, már legalább 200 ezer forintot kell adni az ingyenes állami intézményekben egy szülésért.
jan. 20
6:12
Ellenzéki lejárató kampány indult a miskolci kórház ellen (Bankmonitor)
Hazugság és egyértelmű lejáratás, hogy a miskolci kórházban kivették egy nő mindkét petevezetékét, méghozzá rasszista indítékkal, hogy ne tudjon gyereket szülni.
jan. 20
6:24
Fürjes elárulta, miért nem fizet a kukaholding a fővárosnak (Hírstart)
Nem kaptak számlát, ezért nem fizet a kukaholding a fővárosnak – mondta híradónknak Fürjes Balázs. Az államtitkár szerint amint megtörténik az adategyeztetés, kifizetik a 2019-ből fennmaradt 10 milliárdos összeget az FKF-nek. Mártha Imre, a cég vezetője szerint az a gond, hogy az elszámolás bonyolultsága miatt az FKF jóval később jut pénzéhez, mint
jan. 20
6:30
Mínusz 9 fok is lehet a jövő héten (24.hu)
Napos idő lesz, csak hideg.
jan. 20
6:30
A többség szerint igazságtalan a gyöngyöspatai kártérítés (Bankmonitor)
A Hír Tv által múlt pénteken indított és vasárnap este fél nyolckor lezárult voksolás eredménye szerinte a nézők 97 százaléka értett egyet Orbán Viktor miniszterelnökkel.
jan. 20
6:30
Török cégé volt a mérgezett paradicsom? (Ripost)
A hírekből tudta meg a hódmezővásárhelyi beszállító, hogy az áruházlánc visszahívta a fürtös paradicsomját – válaszolta a Ripost kérdésére Feczák Tamás a cég képviseletében. Sőt, még arról sincsenek meggyőződve, hogy az ő termékükről van szó.
jan. 20
6:32
A fideszes zughotel csak a jéghegy csúcsa (24.hu)
Számos olyan belvárosi szálláshelyet találtunk, amely minden jel szerint engedély nélkül működik. A jelenség komoly, tízmilliós adókieséssel járhat a belső kerületekben.
jan. 20
6:39
Dobrev Klára: az orbáni diktatúrát itt akarjuk elkapni (Alternatív Energia)
A költségvetésről szóló viták idején különösen kínos látni, ahogy Orbán Viktor téblábol a tanácsüléseken, mert senki nem szívesen áll vele szóba - mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője.
jan. 20
6:42
Újabb szakadás fenyegeti a Jobbikot (Bankmonitor)
Belharcokkal teli elnökválasztás előtt áll a Jobbik, úgy tűnik, többen ellenzik Jakab Péter pártvezetővé választását, mondván, az egyenes út a balliberális pártokkal való teljes összeboruláshoz.
jan. 20
6:48
Megdöbbentő részlet derült ki a veronai busztragédiáról (Infostart)
Az ügyben pénteken Veronában, a bíróságon folytatódik a tárgyalás, ahová mások mellett beidézték a magyar buszsofőrt is.
jan. 20
6:48
A Helsinki pert indít a csótányozós református püspök ellen (444.hu)
A volt püspök szerint a Helsinki csótányokat csempészett a börtönökbe, a civil szervezet perel.
jan. 20
6:51
Időközi választás: a Fidesz és az ellenzék is örülhetett (ATV)
Az októberi önkormányzati választáson mutatkozó szavazategyenlőség miatt több helyen is időközi választást tartottak vasárnap, pártpolitikai szempontból közülük kettő lényeges – ezek pedig eltérő eredményt hoztak. Budafokon a Fidesz, Törökszentmiklóson az ellenzéki egyesület győzött.
jan. 20
7:03
Így élte túl a karácsonyi rohamot a Posta (ATV)
A belföldi csomagok csaknem 98 százalékát a vállalt időgaranciát betartva juttatták célba a karácsonyi szezonban.
jan. 20
7:03
Jó biznisz zughoteleket üzemeltetni a Belvárosban (Propeller)
Számos olyan belvárosi szálláshelyet a 24.hu, amely minden jel szerint engedély nélkül működik. A jelenség komoly, tízmilliós adókieséssel járhat a belső kerületekben. December közepén írt a hírportál a Nógrád megyei fideszes országgyűlési képviselő, Becsó Zsolt Nagymező utcában található szálláskomplexumáról, amely bár hotelként hirdette magát, a
jan. 20
7:06
Jó biznisz zughoteleket üzemeltetni a Belvárosban (Hírstart)
Számos olyan belvárosi szálláshelyet a 24.hu, amely minden jel szerint engedély nélkül működik. A jelenség komoly, tízmilliós adókieséssel járhat a belső kerületekben. December közepén írt a hírportál a Nógrád megyei fideszes országgyűlési képviselő, Becsó Zsolt Nagymező utcában található szálláskomplexumáról, amely bár hotelként hirdette magát, a
jan. 20
7:12
Súlyos pusztítás a magyar vizekben, veszélyben az élővilág (Napi)
Olyan betegségek tizedelik a magyar halállományt, amelyek tíz évvel ezelőtt nem voltak jelen. Azokat az állatokat pedig, amiket nem a kórságok, a horgászok vagy a kárókatonák tüntetnek el, azokat az inváziós fajok pusztítják ki. Egyre gyakoribb, hogy laikusok kezdenek önkéntes haltelepítésbe, mondván saját kezükbe veszik a haldemográfiai kérdést, é
jan. 20
7:12
Vényválsággal indult az év a patikákban, és még nincs vége (Alternatív Energia)
A szaktárca elfelejtett módosítani két jogszabályt, és nehezen kezelhető helyzeteket teremtett a gyógyszertárakban.
jan. 20
7:12
A Középsuli című, tinik körében népszerű websorozatba beleírt reklámokkal irányítják a gyanútlan gyerekeket egy fizetős SMS-tudakozóhoz (444.hu)
A reklámokat, amik eltitkolják, hogy a Bongóért fizetni kell, beleszőtték a sztoriba. A szálak egy kormányközeli, körözés alatt álló vállalkozóhoz vezetnek.
jan. 20
7:15
Itt a szakszervezetek javaslata, kiszámolták, mennyivel kellene megemelni a nyugdíjakat (ATV)
A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint mintegy 750 milliárd forintba kerülne az, hogy öt év alatt az átlagbérek 70 százalékáig felzárkóztassák az átlagnyugdíjakat.
jan. 20
7:27
Fagyhalál: tíz nap alatt huszonegy áldozat (ATV)
A fagyhalál áldozatainak száma 95-re nőtt szeptember közepétől január közepéig. A Magyar Szociális Fórum összesítése szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, hiszen január 5-ig hetvennégyen hűltek ki végzetesen Magyarországon.
jan. 20
7:27
Fidesz: Magukra hagyták a fertőzést kapott embereket Budaörsön (Igényes férfi)
Tucatnyi emberből többen maradandó károsodást szenvedtek akkor, amikor szemészeti beavatkozáson jártak Budaürs egészségügyi központjában.
jan. 20
7:27
Közel 300 illegális határátlépővel volt dolguk a hatóságoknak a hétvégén (Propeller)
274 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 113, szombaton 85, vasárnap 41 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági h
jan. 20
7:33
Ma 3 éve történt a veronai buszkatasztrófa (Ripost)
Ma, a tragédia 3. évfordulóján csendes megemlékezést tartanak. Még mindig nem tudjuk, hogy pontosan ki a felelős, pedig 3 éve történt a veronai buszkatasztrófa, amikor 17-en haltak meg a Szinyei Merse Pál gimnázium sítúráról hazatérő buszának balesetében az olaszországi Verona közelében az autópályán.
jan. 20
7:33
Alig késett a Posta a karácsonyi csomagokkal (NLC)
A belföldiek közül majdnem mindent kivittek időben, a külföldi csomagokról nincs adat.
jan. 20
7:33
Útinform: balesetek lassítják a forgalmat országszerte (Propeller)
A fővárosba vezető utakon és az M0-s déli szakaszán több helyen araszol a forgalom a torlódás miatt. Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint a következő a helyzet az utakon: - Baleset miatti sávzárásra kell készülni a 4-es főút fővárosi szakaszán, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. A Budapest felé tartók a 400-as főúti csomóponttól torlódásra
jan. 20
7:35
Hatalmas fejlődés: Zente már futómotorozik (Ripost)
Újabb örömteli hír érkezett arról az SMA-ban szenvedő kisfiúról, aki országos összefogás segítségével kapta meg a drága külföldi gyógyszert.
jan. 20
7:36
Fagyhalál: 95-re nőtt az áldozatok száma (24.hu)
Magyarországon az elmúlt tíz napban huszonegyen fagytak meg.
jan. 20
7:36
Fürjes Balázs: Budapest nem lehet csatatér (Bankmonitor)
A budapesti egészségügyi ellátás javításának lehetőségeiről és a fővárosi szemétszállítással kapcsolatos vitás kérdések megoldásáról tárgyaltak a kormány és a főváros képviselői múlt héten.
jan. 20
7:45
Boldog István körzetében nyert az ellenzék, a XXII. kerületben a Fidesz (Alternatív Energia)
Hét településen tartottak időközi önkormányzati választást az országban vasárnap, valamennyi helyen az októberben kialakult szavazategyenlőség miatt.
jan. 20
7:54
Megoldódhat végre a szeméttörténet (Napi)
Az állam kifizet mindent, csak kapjon róla számlát.
jan. 20
7:54
A Műegyetemen végzettek jól keresnek (Bankmonitor)
Agrártudományokat a Corvinuson, természettudományt pedig a Műegyetemen érdemes tanulni, itt a legmagasabb ugyanis a pályakezdők átlagkeresete – derül ki az Oktatási Hivatal friss jelentéséből.
jan. 20
7:57
Közel háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén (Igényes férfi)
Hat gyanúsított ellen indult eljárás embercsempészés miatt.
jan. 20
7:57
Tíz nap alatt 21 ember halt meg a fagyos hideg miatt Magyarországon (Propeller)
A fagyhalál áldozatainak száma 95-re nőtt szeptember közepétől január közepéig. A Magyar Szociális Fórum összesítése szerint tíz nap alatt huszonegyen fagytak meg az országban, hiszen január 5-ig hetvennégyen hűltek ki végzetesen Magyarországon. Az emberjogi szervezet szerint a tavalyihoz képest az emberéletben keletkezett veszteség növekvő tenden
jan. 20
8:09
Szakszervezet: Nem ezt a megoldást vártuk (ATV)
Így reagált a Népszavának a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete a hírre, hogy a Miniszterelnökség fizetésemelést jelentett be.
jan. 20
8:09
Ökumenikus megnyitóval kezdődött az idei ökumenikus imahét (Igényes férfi)
Húszéves az összkeresztény egységért megrendezett programsorozat Magyarországon.
jan. 20
8:09
Orbánék a föld alatt építenek maguknak majorságot? (Propeller)
Hadházy Ákos független képviselő új információkat kapott a Hatvanpusztai építkezésről. Föld alá mennek a jobbágyok? Új verzió Hatvanpusztán: MAJORSÁGRA ÉS KIEGÉSZÍTŐ ÉPÜLETEIRE kaptak engedélyt Orbánék - írta Hadházy Ákos legfrissebb Facebook bejegyzésében. Egy hete a járási kormányhivatal természetvédelmi osztálya azt írta, PORTAÉPÜLET épül a
jan. 20
8:12
Újabb verzióval állt elő a kormányhivatal arról, hogy mi is épül a föld alatt és fölött az Orbán-klán hatvanpusztai uradalmán (444.hu)
Eddig azt állították, hogy porta lesz a hatalmas földalatti komplexum, most azt mondják, majorság. Csakhogy Orbánéknak papíron nincs ott semmiféle földje, a környék a tőlük független Mészáros Lőrincé.
jan. 20
8:18
Trükkös kormányígéret: eltérő mérce szerint emelik a béreket a hivatalokban (Alternatív Energia)
Elfogadhatatlan a kormányhivatali tisztviselők megyénként eltérő béremelése a területen működő szakszervezetek szerint.
jan. 20
8:18
Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén (Bankmonitor)
A rendőrök pénteken 113, szombaton 85, vasárnap 41 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.
jan. 20
8:21
Összehangolt szakképzéssel mentenék meg a Balatont: íme a koncepció (Pénzcentrum)
A balatoniság fogalmát alkalmaznák a szakképzésben egy új elképzelés szerint, amelyben leginkább a tóparti vállalkozások munkaerő-piaci igényére fókuszálnának függetlenül attól, hogy az Somogy, Zala vagy Veszprém megyében található....
jan. 20
8:27
Valami történt hétvégén a forinttal, nézze, hogy áll most! (ATV)
Erősödött kissé a forint hétfő reggelre a péntek esti árfolyamához képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizapiacon.
jan. 20
8:27
Kunhalmi Ágnes: Csak két hír (Igényes férfi)
12 időközi választásból 9-et a nem fideszes jelölt nyert!

Keresés