2020. január 14. kedd

jan. 14
0:03
A DK képviselői elmentek Felcsútra, hogy megkapják végre Mészáros Lőrinc akadémiájának tao-papírjait (168 Óra Online)
Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke a mai napon személyesen látogattak el a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány irodájába, hogy megtudják, mire költötte Mészáros Lőrinc akadémiája a tao-milliárdokat – írja a párt szerkesztőségünkhöz elju
jan. 14
0:03
Pokorni Zoltán elsírta magát egy megemlékezésen (Hírstart)
Pokorni Zoltán elsírta magát a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén – számolt be a mazsihisz.hu. Fotó: Youtube/Hegyvidék TV Maros utcai rendelőintézetben annak emlékére rendeztek megemlékezést, hogy hetvenöt évvel ezelőtt, 1945. január 12-én délben a nyilasok vérfürdőt rendeztek a kórházban, és 84 embert meggyilkoltak. A portál beszámolója szer
jan. 14
0:03
Pokorni Zoltán elsírta magát egy megemlékezésen (Propeller)
Pokorni Zoltán elsírta magát a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén – számolt be a mazsihisz.hu. Fotó: Youtube/Hegyvidék TV Maros utcai rendelőintézetben annak emlékére rendeztek megemlékezést, hogy hetvenöt évvel ezelőtt, 1945. január 12-én délben a nyilasok vérfürdőt rendeztek a kórházban, és 84 embert meggyilkoltak. A portál beszámolója szer
jan. 14
0:07
Fertőzés miatt lezárták az Amerikai úti idegsebészet több osztályát, műtéteket is elhalasztanak (168 Óra Online)
Elmarad a hétre tervezett műtéte az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten – erről értesítették az Index olvasójának rokonát.
jan. 14
0:11
1,5 milliárdért nyújt nyújt informatikai támogatást a falvak orvosi ellátásához Mészáros Lőrinc volt jobbkezének cége (168 Óra Online)
A Jászai Gellérthez és Mészáros Lőrinchez köthető 4iG informatikai vállalkozás ezúttal az Emmi Magyar Falu Programjának keretében megvalósuló, orvosi ellátást segítő informatikai fejlesztésre kiírt közbeszerzési eljáráson nyert.
jan. 14
0:15
Egyre idősebbek a pedagógusok, nagyon kevés a pályakezdő (168 Óra Online)
Minden intézményfenntartónál megfigyelhető a tanári kar öregedése a közoktatásban. A 2008 és 2018 közötti időszakban az 50-59 éves tanárok aránya jelentősen, 27-ről 35 százalékra nőtt, a 60 évesnél idősebb pedagógusoké pedig 2-ről 9 százalékra – írja a Népszava a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) frissen publikált tanulmánya alapján.
jan. 14
0:19
A magyar hadiflotta vízre bocsátotta a 66 éves Baja nevű járőrhajót a Tiszán, és máris talált egy migráns gumicsónakot (168 Óra Online)
A honvédség hadihajós ezredének „Baja" nevű járőrhajója hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tisza kijelölt területén, Szeged térségében. A hajót szombaton közúton szállítottak a fővárosi hadikikötőből Kiskörére, ahonnan a Tiszán halad tovább a Kisköre Vízlépcső-Szeged útvonalon.
jan. 14
0:23
Kétszáz részes sorozat indul a Kossuth Rádióban a határon túli magyar örökségről, a Nélküled című NER-himnusz lesz a főcímzenéje (168 Óra Online)
Hiszek egy hazában címmel a határon túli magyar örökséget, a magyar kultúra évezredes értékeit, a külhoni magyarság szellemi és anyagi alkotásait bemutató új, 200 részes sorozat indul a Kossuth rádióban – jelentette be a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
jan. 14
0:27
Pótmunkák miatt bő ötmilliárddal drágul tovább a Liget Projekt (168 Óra Online)
Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ felépítési költsége az eredeti 11 milliárd 998 millió forintról 17 milliárd 184 millió forintra emelkedett. Az indok pótmunka, a kivitelező a Strabag két cége és egy német vállalkozás volt – írja a napi.hu.
jan. 14
0:31
Az Orbán-kormány szerint nincs szó Budapest kivéreztetéséről, Budapest a 8. oldalon a prioritások között szerepel (168 Óra Online)
Hétfőn a Népszava írt azokról a kormányzati dokumentumokról – az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik prezentációjáról –, amelyek a tanúsága szerint az Orbán-kormány arra készül, hogy minden uniós fejlesztési forrást elvonjon Budapesttől 2021-2027 között. Ez arról szól, hogy Magyarország milyen rendszerben használná fel a következő, 2021-2
jan. 14
0:35
Momentumos politikus nem lehet tag Márki-Zay Péter mozgalmában (168 Óra Online)
A Momentum Mozgalom etikai bizottsága kimondta, hogy az ellenzéki párt tagja nem lehet egyúttal a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) is – írja a Magyar Hang. Az etikai bizottság a Momentum Mozgalom egyik tagjának a beadványa nyomán döntött erről, aki szeretett volna belépni az MMM-be. A
jan. 14
0:39
Egyre inkább úgy néz ki, hogy gyalogoshíd lesz a Lánchídból (168 Óra Online)
Még döntést kell hozni arról, hogy mit tegyenek a Lánchíddal, de akkor is fel kell újítani, ha gyalogoshíd lesz belőle – mondta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
jan. 14
2:45
Hajléktalanszálló lett a Gellért-hegyből (Hírstart)
Fagyoskodó hajléktalanok lakóhelyévé változott Budapest szíve, a turisták által is közkedvelt Gellért-hegy – írja a Ripost. A lap megjegyzi, úgy tűnik, a hajléktalanság ügyében a lovak közé dobta a gyeplőt Karácsony Gergely főpolgármester és László Imre, a XI. kerület ellenzéki polgármestere.
jan. 14
3:51
Berlinben konzultál Novák Katalin a Fideszről és a Néppártról (Hírstart)
Novák Katalin, a Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke Berlinben vezető német politikusokkal folytat megbeszélést és téma lesz a Fidesz-Néppárt kapcsolata is. A “közös pontokra” szeretne koncentrálni elsősorban - posztolta a Facebookon.
jan. 14
5:15
Ha beválik, a baromfit is nemzeti színű zászlóval jelölhetik a jövőben (ATV)
Kötelező lesz január 15-től nemzeti színű zászlót tűzni a sertéshúsba a boltok húspultjaiban - tudta meg a G7 portál. A zászlókat csak a 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező boltokban kötelező használni, vagyis a hiper- és szupermarketekben. A Magyar Húsiparosok Szövetsége Híradónknak azt mondta: örülnek a rendelkezésnek, és abban rem
jan. 14
5:18
Pokorni sírva beszélt nyilas nagyapjáról a városmajori megemlékezésen (24.hu)
A Maros utcai kórházban hetvenöt évvel ezelőtt a nyilasok 84 embert meggyilkoltak.
jan. 14
5:24
Vészhelyzet a Balatonon – lépett a rendőrség (Infostart)
Jeges ügyben adott ki figyelmeztetést a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság.
jan. 14
5:36
Migránsáradat – megdöbbentő helyszíni riport a Vajdaságból (Ripost)
Hetek óta lehet látni a híradásokban, hogy a szerbiai Magyarkanizsát is ellepték a migránsok, akik Magyarországra próbálnak bejutni. A főként magyarok lakta vajdasági településen mindennaposak az incidensek, a migránsok több épületet is elfoglaltak, a helyiek aggódnak. A Ripost helyszíni riportja.
jan. 14
5:39
Lelepleztük a bankokat: hiába alacsonyak a kamatok, jóval többet fizetsz a hiteledre (Pénzcentrum)
Rengeteg hitelt vesznek fel manapság a magyarok, a lakáshiteleknél is hatalmas volt a keresletélénkülés az elmúlt években, a személyi hiteleknél pedig történelmi rekordot döntött a 2019-es év (ez még a decemberi adatok ismerete nélkül...
jan. 14
5:48
Népszavazás jöhet nyugdíjügyben (Infostart)
Már be is nyújtották a nyugdíjrendszer reformját célzó kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottsághoz hitelesítésre.
jan. 14
5:57
Pokorni sírva beszélt nyilas nagyapjáról (Hírstart)
A XII. kerület fideszes polgármestere a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén beszélt, szót ejtett a nyilasok közé állt nagyapjáról, Pokorni Józsefről is.
jan. 14
5:57
Orbán Viktor felméri a választókerületek helyzetét (Bankmonitor)
Az elkövetkező két hétben Orbán Viktor miniszterelnök minden fideszes választókerületi elnökkel konzultál, értékelik az eddigi eredményeket és szó lesz a következő időszak feladatairól is.
jan. 14
6:03
Így tartózkodjunk a jégen! Fontos dologra hívja fel a figyelmet a rendőrség (Hírstart)
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nagyon fontos tanácsokat és kötelezően betartandó szabályokat osztott meg a jégen való tartózkodással kapcsolatban, amivel elkerülhetőek a súlyos balesetek, sőt életeket is menthet ezek ismerete.
jan. 14
6:03
A világ élvonalában vannak a magyar egyetemek (Bankmonitor)
A Szent István Egyetem (Szie) belépésével a korábbi hét helyett már nyolc magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet a világ 1400 legjobb egyetemét felsoroló ranglistán.
jan. 14
6:09
Ha beválik, a baromfit is nemzeti színű zászlóval jelölhetik a jövőben (Hírstart)
Kötelező lesz január 15-től nemzeti színű zászlót tűzni a sertéshúsba a boltok húspultjaiban - tudta meg a G7 portál. A zászlókat csak a 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező boltokban kötelező használni, vagyis a hiper- és szupermarketekben. A Magyar Húsiparosok Szövetsége Híradónknak azt mondta: örülnek a rendelkezésnek, és abban rem
jan. 14
6:09
Liberális jogvédők állnak harcban a demokráciával (Bankmonitor)
Stratégiai perekkel és a szakmai-társadalmi csoportok módszeres érzékenyítésével gyakoroltak jelentős nyomást az államra a Brüsszel és Soros György által támogatott jogvédő szervezetek az elmúlt évtizedben.
jan. 14
6:15
Ami ellen semmit nem tudsz tenni: deepfake-jelenségek a kampányokban (ATV)
Ha valamiben nem vagyunk lemaradva a világ vezető országaitól, úgy az internetet ellepő álhírek-áramlása, amelynek valódi ellenszere – valljuk be – egyelőre nincs. Viszont az amerikai elnökválasztási kampánynak a fake news ipar mellett, továbbá a ferdítések, a manipulált dokumentumok és a photoshoppal készített hamis képek után újabb, talán minden
jan. 14
6:15
Törökbálinton nyíltan összeállt a Fidesz és az Mszp, lebénul a testület (444.hu)
Annyira nyílt az együttműködés, hogy a szocialista Szentmiklósi-Tóth Tamás kezdeményezte, hogy a fideszes polgármester idén háromszoros jutalmat kapjon.
jan. 14
6:21
Minisztériumban dolgozó kommunista alvó ügynökökről beszélt L. Simon (Hírstart)
A törvényalkotási folyamatról beszélt egy rendezvényen a Fidesz parlamenti képviselője.
jan. 14
6:27
Lehangolóan fest a XV. kerület (Bankmonitor)
Egyre élhetetlenebbé válik a Xv. kerület, ahol illegális szemetelők, hajléktalanok, utcalányok és drogosok okoznak komoly kellemetlenséget a helyieknek.
jan. 14
6:33
Az amerikai kormányzat megszüntette Kína árfolyammanipulátor besorolását (Propeller)
Az amerikai kormányzat megszüntette Kína árfolyammanipulátor besorolását – jelentette be helyi idő szerint hétfőn Washingtonban Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter. A döntéssel az amerikai kormányzat tavaly nyáron hozott, és az Egyesült Államokban is sok szakértő által ellentmondásosnak ítélt döntését változtatta meg. Az amerikai pénzügyminis
jan. 14
6:36
Orbán meghirdette a kórházi "Patyomkin-programot", ami meglepetést és zavart okozott (Alternatív Energia)
Annyi volna az egészségügy észszerű átalakításának? Minden rendelő, kórház kifestése egyet jelentene a rendszer konzerválásával.
jan. 14
6:38
Ficzere: Nagyon nehéz helyzetben vannak a kórházak (Alternatív Energia)
A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint további béremelésre és a kórházi díjtételek korrekciójára is szükség van.
jan. 14
6:39
Pokorni Zoltán elsírta magát, miközben nyilas nagyapja rémtetteinek helyszínén mondott beszédet (444.hu)
328 embert mészároltak le a rendelőben, a kórházban és a szeretetotthonban a Városmajornál.
jan. 14
6:39
Mindennapi betevő segítőkész emberektől (Bankmonitor)
Több száz rászorulónak jelentenek segítséget azok az ételadományok, amelyeket az ország több pontján megtalálható ételdobozba helyeznek ki jóakaratú emberek, egyházi vagy civil szervezetek.
jan. 14
6:39
Csoda történt a várpalotai horrorhintából kirepült Krisztoferrel (Ripost)
A fiú heteken át feküdt kómában, gépek tartották életben. Édesanyját a legrosszabbra is felkészítették az orvosok, ám most, két évvel később, minden megváltozott.
jan. 14
6:39
Feljelentette a rokkanthelyen álló köztereseket (NLC)
A férfi szerint miközben neki egy tízezres csekket írtak, a közteresek egy százezres szabályt szegtek meg.
jan. 14
6:39
Kagylókkal tisztít vizet egy magyar vállalkozás (Propeller)
A kagylók vízszűrű képességén alapuló, mobil vízkezelő rendszer prototípusát dolgozta ki két magyar vállalkozás, az S+H Portfolio Zrt. és a Cement Kft. konzorciuma – közölte az S+H Portfolio Zrt. az MTI-vel. A közlemény szerint a prototípus megalkotásához az S+H Portfolio Zrt. csaknem egymilliárd forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatá
jan. 14
6:48
Komoly felújítás érkezik a Semmelweis klinikán (Napi)
A Semmelweis Egyetem hat épületének felújítását nyerte el egyedüli ajánlattevőként a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. A teljes vállalási ár nettó 1 milliárd 985 millió forint.
jan. 14
6:57
Novák Katalin: A Fideszt nem lehet csak úgy kitenni a Néppártból (24.hu)
A Fidesz alelnöke arról is beszélt, hogy egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt.
jan. 14
6:57
Rejtélyes rendeltetésű műholdat lőttek fel a kínaiak (Propeller)
Titokzatos rakományt juttatott az űrbe a Kínai Űrügynökség múlt héten – írja a Space.com. A szakértők egyelőre csak találgatnak, hogy pontosan mi is utazhatott a Hosszú Menetelés-3B típusú rakétán. A kínai média szerint egy műholdat, a TJS-5 állították geostacionárius pályára, mintegy 36 ezer kilométerrel a felszín felett. A CCTV közleménye alapjá
jan. 14
7:09
Szűkülő Balaton: Mészáros és Tiborcz csak egy kis szelet partot hagyna a világosiaknak (Alternatív Energia)
A volt pártüdülő területének csak 5 százalékára engedné be a helyieket a Mészáros-Tiborcz páros, pedig az ingatlan 20 százaléka állami tulajdonban van – tudta meg lapunk. Ha átverik akaratukat, akkor túlzsúfolt strand marad csak a helyieknek.
jan. 14
7:09
Gyermekorvosi rendelőt építenek, háziorvosi rendelőt újítanak fel Pécsen (Bankmonitor)
Csaknem 110 millió forintos beruházással épül gyermekorvosi rendelő és újul meg egy háziorvosi rendelő a baranyai megyeszékhely külvárosában egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően – tájékoztatta a pécsi önkormányzat az Mti-t.
jan. 14
7:11
Borult, ködös időnk lesz, néhol hószállingózás is előfordulhat (Alternatív Energia)
Csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
jan. 14
7:12
Százezer budapesti harapott rá az új fejlesztésre (Napi)
Közel félmilliárd forintért vett eddig jegyet és bérletet az a több mint 100 ezer ügyfél, akik használatba vették a budapesti mobilos fizetési lehetőséget. A közlekedési központ most is gyűjti a tapasztalatokat az ősszel indult rendszer gyerekbetegségeiről, amihez az utasok türelmét kéri.
jan. 14
7:21
Már Mészáros Lőrincet is hamisítják: a NER elmúlt éveinek legtrükkösebb adócsalása (Propeller)
Furcsa cégnévre bukkanhatott a jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók tavaly őszi listáján az, akinek valamiért az ilyen dokumentumok böngészése a hobbija. Az adóhivatal által közzétett kimutatás 25. helyén ugyanis egy bizonyos Mészáros & Felcut Kft. szerepelt, amelytől összesen közel 440 millió forintot követelt a NAV. Valószínűleg kevés e
jan. 14
7:27
Január végétől drágulhat a kenyér (Propeller)
Az afrikai sertéspestis is hat a magyarországi malmok eredményességére. Hamarosan drágulhat a liszt és a kenyér, tájékoztatott kedden a Világgazdaság, a mely szerint a malmok január végétől 3-5 forinttal növelik a liszt kilogrammonkénti árát, a pékségek pedig 10-15 százalékos emelést terveznek a következő hetekben. A drágulás oka az alapanyagok,
jan. 14
7:30
Szokatlan víztisztítási módszerrel próbálkozik egy magyar cég (Napi)
A kagylók vízszűrű képességén alapuló, mobil vízkezelő rendszer prototípusát dolgozta ki két magyar vállalkozás, az S+H Portfolio Zrt. és a Cement Kft. konzorciuma.
jan. 14
7:30
Korábbi LMP-st indít a Fidesz a XIII. kerületi időközin (24.hu)
Tempfli József tavaly augusztusban lépett ki az LMP-ből.
jan. 14
7:39
Vége a klímabohóckodásnak (888.hu)
A közel háromórás miniszterelnöki sajtóértekezlet egyik legnagyobb tanulsága, hogy bebizonyosodott: lehet üres, semmire sem kötelezhető locsogások nélkül is beszélni a klímavédelemről.

Keresés