2020. január 14. kedd

jan. 14
0:03
A DK képviselői elmentek Felcsútra, hogy megkapják végre Mészáros Lőrinc akadémiájának tao-papírjait (168 Óra Online)
Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke a mai napon személyesen látogattak el a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány irodájába, hogy megtudják, mire költötte Mészáros Lőrinc akadémiája a tao-milliárdokat – írja a párt szerkesztőségünkhöz elju
jan. 14
0:03
Pokorni Zoltán elsírta magát egy megemlékezésen (Hírstart)
Pokorni Zoltán elsírta magát a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén – számolt be a mazsihisz.hu. Fotó: Youtube/Hegyvidék TV Maros utcai rendelőintézetben annak emlékére rendeztek megemlékezést, hogy hetvenöt évvel ezelőtt, 1945. január 12-én délben a nyilasok vérfürdőt rendeztek a kórházban, és 84 embert meggyilkoltak. A portál beszámolója szer
jan. 14
0:03
Pokorni Zoltán elsírta magát egy megemlékezésen (Propeller)
Pokorni Zoltán elsírta magát a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén – számolt be a mazsihisz.hu. Fotó: Youtube/Hegyvidék TV Maros utcai rendelőintézetben annak emlékére rendeztek megemlékezést, hogy hetvenöt évvel ezelőtt, 1945. január 12-én délben a nyilasok vérfürdőt rendeztek a kórházban, és 84 embert meggyilkoltak. A portál beszámolója szer
jan. 14
0:03
A Fidesz a szocialista „titkos feketekasszával” kapcsolatos tényekre kíváncsi (Magyar Hírlap)
Hollik szerint az MSZP-nek elő kellene állnia az igazsággal - Az MSZP mindent tagad
jan. 14
0:07
Fertőzés miatt lezárták az Amerikai úti idegsebészet több osztályát, műtéteket is elhalasztanak (168 Óra Online)
Elmarad a hétre tervezett műtéte az Amerikai úti idegsebészetként ismert Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben, a Funkcionális Idegsebészeten – erről értesítették az Index olvasójának rokonát.
jan. 14
0:07
„Az európai asztalnál a régtől minket megillető helyet foglaltuk el” (Magyar Hírlap)
Áder János fogadást tartott a diplomáciai testület részére
jan. 14
0:09
Hajléktalanszálló lett a Gellért-hegyből (Lokál)
Fagyoskodó hajléktalanok lakóhelyévé változott Budapest szíve, a turisták által is közkedvelt Gellért-hegy – írja a Ripost. A lap megjegyzi, úgy tűnik, a hajléktalanság ügyében a lovak közé dobta a gyeplőt Karácsony Gergely főpolgármester és László Imre, a XI. kerület ellenzéki polgármestere.
jan. 14
0:11
1,5 milliárdért nyújt nyújt informatikai támogatást a falvak orvosi ellátásához Mészáros Lőrinc volt jobbkezének cége (168 Óra Online)
A Jászai Gellérthez és Mészáros Lőrinchez köthető 4iG informatikai vállalkozás ezúttal az Emmi Magyar Falu Programjának keretében megvalósuló, orvosi ellátást segítő informatikai fejlesztésre kiírt közbeszerzési eljáráson nyert.
jan. 14
0:13
Elítélték Hunvald Györgyöt (Lokál)
Egy év szabadságvesztésre és 27 millió forint kártérítés megfizetésére ítélte Erzsébetváros volt szocialista polgármestereként elkövetett több tízmilliós hűtlen kezelés miatt Hunvald Györgyöt a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokon.
jan. 14
0:15
Egyre idősebbek a pedagógusok, nagyon kevés a pályakezdő (168 Óra Online)
Minden intézményfenntartónál megfigyelhető a tanári kar öregedése a közoktatásban. A 2008 és 2018 közötti időszakban az 50-59 éves tanárok aránya jelentősen, 27-ről 35 százalékra nőtt, a 60 évesnél idősebb pedagógusoké pedig 2-ről 9 százalékra – írja a Népszava a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) frissen publikált tanulmánya alapján.
jan. 14
0:17
Vágó hazudott, és lebukott (Lokál)
A tárgyilagosságára és tényszerűségére oly büszke kvízprofesszor, Vágó István sikeresen lebuktatta magát. A DK-s politikus hazudott, amikor azt állította, hogy rozsdától rothadó metrókocsikat látott az Örs vezért téri javítóban, azt ugyanis nem ott vannak. Ráadásul a rozsda miatt szétszerelt járművekből is csupán három darab létezik, derült ki Tarl
jan. 14
0:19
A magyar hadiflotta vízre bocsátotta a 66 éves Baja nevű járőrhajót a Tiszán, és máris talált egy migráns gumicsónakot (168 Óra Online)
A honvédség hadihajós ezredének „Baja" nevű járőrhajója hétfőtől folyamatos járőrözést hajt végre a Tisza kijelölt területén, Szeged térségében. A hajót szombaton közúton szállítottak a fővárosi hadikikötőből Kiskörére, ahonnan a Tiszán halad tovább a Kisköre Vízlépcső-Szeged útvonalon.
jan. 14
0:21
Utolsóból lett első a magyar gazdaság (Lokál)
Tíz év leforgása alatt Magyarország utolsóból első lett a gazdasági növekedést tekintve az európai uniós tagállamok között - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter hétfőn Hongkongban az Ázsiai Pénzügyi Fórumon elmondott beszédében.
jan. 14
0:23
Kétszáz részes sorozat indul a Kossuth Rádióban a határon túli magyar örökségről, a Nélküled című NER-himnusz lesz a főcímzenéje (168 Óra Online)
Hiszek egy hazában címmel a határon túli magyar örökséget, a magyar kultúra évezredes értékeit, a külhoni magyarság szellemi és anyagi alkotásait bemutató új, 200 részes sorozat indul a Kossuth rádióban – jelentette be a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
jan. 14
0:25
Több száz migránst fogtak a hétvégén (Lokál)
351 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig –közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
jan. 14
0:27
Pótmunkák miatt bő ötmilliárddal drágul tovább a Liget Projekt (168 Óra Online)
Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ felépítési költsége az eredeti 11 milliárd 998 millió forintról 17 milliárd 184 millió forintra emelkedett. Az indok pótmunka, a kivitelező a Strabag két cége és egy német vállalkozás volt – írja a napi.hu.
jan. 14
0:31
Az Orbán-kormány szerint nincs szó Budapest kivéreztetéséről, Budapest a 8. oldalon a prioritások között szerepel (168 Óra Online)
Hétfőn a Népszava írt azokról a kormányzati dokumentumokról – az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik prezentációjáról –, amelyek a tanúsága szerint az Orbán-kormány arra készül, hogy minden uniós fejlesztési forrást elvonjon Budapesttől 2021-2027 között. Ez arról szól, hogy Magyarország milyen rendszerben használná fel a következő, 2021-2
jan. 14
0:35
Momentumos politikus nem lehet tag Márki-Zay Péter mozgalmában (168 Óra Online)
A Momentum Mozgalom etikai bizottsága kimondta, hogy az ellenzéki párt tagja nem lehet egyúttal a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) is – írja a Magyar Hang. Az etikai bizottság a Momentum Mozgalom egyik tagjának a beadványa nyomán döntött erről, aki szeretett volna belépni az MMM-be. A
jan. 14
0:39
Egyre inkább úgy néz ki, hogy gyalogoshíd lesz a Lánchídból (168 Óra Online)
Még döntést kell hozni arról, hogy mit tegyenek a Lánchíddal, de akkor is fel kell újítani, ha gyalogoshíd lesz belőle – mondta Karácsony Gergely budapesti főpolgármester hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
jan. 14
2:45
Hajléktalanszálló lett a Gellért-hegyből (Hírstart)
Fagyoskodó hajléktalanok lakóhelyévé változott Budapest szíve, a turisták által is közkedvelt Gellért-hegy – írja a Ripost. A lap megjegyzi, úgy tűnik, a hajléktalanság ügyében a lovak közé dobta a gyeplőt Karácsony Gergely főpolgármester és László Imre, a XI. kerület ellenzéki polgármestere.
jan. 14
3:09
Így lehet egyénileg középiskolába jelentkezni - itt vannak a részletek (Eduline)
A középfokú felvételi eljárásban a felvételi lapok kitöltését főszabályként a jelentkező általános iskolája végzi. Azonban vannak kivételek és egyénileg is lehet középiskolába jelentkezni. Mutatjuk, hogyan.
jan. 14
3:27
Székesfehérváron mutatták be a Hóman Bálint és népbírósági pere című kötetet (Magyar Hírlap)
"Ezzel a kötettel kellett volna kezdeni Hóman rehabilitációját"
jan. 14
3:51
Berlinben konzultál Novák Katalin a Fideszről és a Néppártról (Hírstart)
Novák Katalin, a Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke Berlinben vezető német politikusokkal folytat megbeszélést és téma lesz a Fidesz-Néppárt kapcsolata is. A “közös pontokra” szeretne koncentrálni elsősorban - posztolta a Facebookon.
jan. 14
3:57
„A tanárt nem lehet kivenni a digitális pedagógiából” (Magyar Hírlap)
Az esélyegyenlőséget is elősegíti, ha minden iskolát egységes technológiával szerelnek fel, ugyanakkor nem szabad eszközcentrikusnak lenni, szemléletmódot kell tanítani
jan. 14
4:03
Ilyen előzetes ponthatárokat kell megugranotok, ha a legnépszerűbb képzésekre jelentkeztek (Eduline)
Idén is több kiemelt szakon húztak előzetes ponthatárokat. Azonban az előző évekhez képest több szakon is jóval alacsonyabbak lettek a számok, mutatjuk, hol kell megugrani az előzetes határokat.
jan. 14
4:57
Magyarok a boldoggá avatás előszobájában (Magyar Hírlap)
Ozsvári Csaba szintén fölajánlotta életét Istennek, majd egy órával később szívinfarktus következtében hunyt el
jan. 14
5:01
Családokat erősíthet meg az elfogadott, születendő gyermek (Magyar Hírlap)
Napjainkban van néhány olyan, az egyház által működtetett leányanyaotthon is, amelyben a nehéz helyzetbe került nők menedéket találhatnak – mondta Veres András püspök
jan. 14
5:03
Középiskolai felvételi: ilyen lesz a szombati írásbeli vizsga (Eduline)
Ezen a héten tartják a középiskolába jelentkezők központi írásbeli felvételi vizsgáját. Milyen feladatlapokat kell megoldaniuk és mire számíthatnak a felvételizők? Itt vannak a tudnivalók.
jan. 14
5:03
Nem vesz el forrást Budapesttől a kormány (Magyar Hírlap)
Brüsszeli keretek
jan. 14
5:05
Bővült idén a falusi otthonteremtési támogatás (Magyar Hírlap)
Áfa-visszatérítés
jan. 14
5:07
„A bűnözőknek nem pénz, hanem büntetés jár” (Magyar Hírlap)
Milliárdos biznisz
jan. 14
5:09
Karácsony klímahisztije (Magyar Hírlap)
A fővárosi klímastratégiát tájépítészek, mérnökök, közgazdászok, meteorológusok, valamint geográfusok állították össze, és 2018. április 25-én hagyta jóvá a Tarlós vezette közgyűlés
jan. 14
5:09
Feketekassza az MSZP-nél (Magyar Hírlap)
Korrupciógyanú
jan. 14
5:11
Takarékos igazságszolgáltatás: már nem kell utazni ahhoz, hogy valaki betekinthessen a perirataiba (Magyar Hírlap)
E-akta a törvényszéken
jan. 14
5:11
Szocialista rémhírek Miskolcról (Magyar Hírlap)
Kártékony leminősítés
jan. 14
5:13
Egy év börtönre ítélte a bíróság Hunvaldot (Magyar Hírlap)
Kitöltötte büntetését az előzetesben az egykori erzsébetvárosi szocialista polgármester
jan. 14
5:15
Ha beválik, a baromfit is nemzeti színű zászlóval jelölhetik a jövőben (ATV)
Kötelező lesz január 15-től nemzeti színű zászlót tűzni a sertéshúsba a boltok húspultjaiban - tudta meg a G7 portál. A zászlókat csak a 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező boltokban kötelező használni, vagyis a hiper- és szupermarketekben. A Magyar Húsiparosok Szövetsége Híradónknak azt mondta: örülnek a rendelkezésnek, és abban rem
jan. 14
5:15
Értékteremtő tevékenység (Magyar Hírlap)
Fülöp Attila: Magyarország szeretne a legjobb lenni a térségben a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában
jan. 14
5:18
Pokorni sírva beszélt nyilas nagyapjáról a városmajori megemlékezésen (24.hu)
A Maros utcai kórházban hetvenöt évvel ezelőtt a nyilasok 84 embert meggyilkoltak.
jan. 14
5:24
Vészhelyzet a Balatonon – lépett a rendőrség (Infostart)
Jeges ügyben adott ki figyelmeztetést a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság.
jan. 14
5:33
Pokorni sírva beszélt nyilas nagyapjáról (HVG)
A XII. kerület fideszes polgármestere a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén beszélt, szót ejtett a nyilasok közé állt nagyapjáról, Pokorni Józsefről is.
jan. 14
5:39
Lelepleztük a bankokat: hiába alacsonyak a kamatok, jóval többet fizetsz a hiteledre (Pénzcentrum)
Rengeteg hitelt vesznek fel manapság a magyarok, a lakáshiteleknél is hatalmas volt a keresletélénkülés az elmúlt években, a személyi hiteleknél pedig történelmi rekordot döntött a 2019-es év (ez még a decemberi adatok ismerete nélkül...
jan. 14
5:48
Népszavazás jöhet nyugdíjügyben (Infostart)
Már be is nyújtották a nyugdíjrendszer reformját célzó kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottsághoz hitelesítésre.
jan. 14
5:57
Pokorni sírva beszélt nyilas nagyapjáról (Hírstart)
A XII. kerület fideszes polgármestere a városmajori tömeggyilkosságok helyszínén beszélt, szót ejtett a nyilasok közé állt nagyapjáról, Pokorni Józsefről is.
jan. 14
5:57
Orbán Viktor felméri a választókerületek helyzetét (Magyar Nemzet)
Az elkövetkező két hétben Orbán Viktor miniszterelnök minden fideszes választókerületi elnökkel konzultál, értékelik az eddigi eredményeket és szó lesz a következő időszak feladatairól is.
jan. 14
6:03
Így tartózkodjunk a jégen! Fontos dologra hívja fel a figyelmet a rendőrség (Hírstart)
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nagyon fontos tanácsokat és kötelezően betartandó szabályokat osztott meg a jégen való tartózkodással kapcsolatban, amivel elkerülhetőek a súlyos balesetek, sőt életeket is menthet ezek ismerete.
jan. 14
6:03
A világ élvonalában vannak a magyar egyetemek (Magyar Nemzet)
A Szent István Egyetem (Szie) belépésével a korábbi hét helyett már nyolc magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet a világ 1400 legjobb egyetemét felsoroló ranglistán.
jan. 14
6:03
Rekordot döntöttek: még sosem voltak annyian az Educatio Kiállításon, mint az idén (Eduline)
Idén minden eddiginél többen mentek ki a felsőoktatási intézmények kiállítására.
jan. 14
6:09
Ha beválik, a baromfit is nemzeti színű zászlóval jelölhetik a jövőben (Hírstart)
Kötelező lesz január 15-től nemzeti színű zászlót tűzni a sertéshúsba a boltok húspultjaiban - tudta meg a G7 portál. A zászlókat csak a 200 négyzetméternél nagyobb, húspulttal rendelkező boltokban kötelező használni, vagyis a hiper- és szupermarketekben. A Magyar Húsiparosok Szövetsége Híradónknak azt mondta: örülnek a rendelkezésnek, és abban rem
jan. 14
6:09
Minisztériumban dolgozó kommunista alvó ügynökökről beszélt L. Simon (HVG)
A törvényalkotási folyamatról beszélt egy rendezvényen a Fidesz parlamenti képviselője.

Keresés