2020. január 31. péntek

jan. 31
0:00
Pikó szerint egy félreértés miatt írathatták alá az őt lejárató nyilatkozatot az óvónőkkel (Hírstart)
"Egy félreértelmezett utasítás miatt írathattak alá a józsefvárosi óvónőkkel olyan nyilatkozatot, amelyben a polgármester nevében azt kérték tőlük: jelentsék ki, hogy nem tagjai civil szervezeteknek." Ezt Pikó András mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A polgármester szerint hivatalba lépése óta többször is kellemetlen helyzetbe került oly
jan. 31
0:03
Niedermüller Péter lemondását követelték Budapesten (GazdaságPortál)
Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelték a Fidesz és a Fidelitas helyi szervezete által meghirdetett, a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt csütörtökön tartott demonstráción. A tiltakozók, akik teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a városháza előtti területen, az ellenzéki politikus azon kijelentése ellen
jan. 31
3:36
Máris lepusztult a nemrég felújított Vörösmarty tér (Hírstart)
A Tarlós idején nemrég felújított Podmaniczky téren vagy a Vörösmarty térem járva is áldatlan állapotokat találunk, a Karácsony által vezetett fővárosban. Megrongálódott márvány, elhagyott, gazdátlan cipők, és repedezett járdák tarkítják az belvárosi összképet.
jan. 31
4:09
Százezer migráns van a balkáni útvonalon (GazdaságPortál)
A migrációs nyomás fokozódik, százezer migráns van a balkáni útvonalon – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Kedd hajnalban mintegy 80 férfi megpróbált erőszakosan áttörni Magyarország déli határán, de a magyar hatóságok többségüket feltartóztatták, elriasztották, azt a négy férfit, aki ped
jan. 31
4:27
Több kínai csoport lemondta szállásfoglalását a koronavírus miatt (GazdaságPortál)
Több kínai csoport lemondta szállásfoglalását a koronavírus miatt – mondta az M1 aktuális csatornának csütörtökön Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. A Híradóban elhangzott: hétfő óta sok a szállodai lemondás, mivel a kínai turistacsoportok lemondták útjaikat. Flesch Tamás ugyanakkor hozzátette: nem csak kínaiak mondt
jan. 31
4:51
A Vuhanban rekedt magyarokat francia segítséggel hozhatják haza (GazdaságPortál)
Francia segítséggel hozhatják haza a Vuhanban rekedt magyarokat, az őket szállító repülőgép péntek hajnalban indulhat a kínai városba – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. Menczer Tamás kiemelte: jelenleg nyolc magyar
jan. 31
5:12
Halálos fenyegetést kapott Niedermüller (Ez a lényeg)
A fideszes gyűlöletkampány már minden határt átlépett: Niedermüller Péter halálos fenyegetést kapott. Lapunk utánajárt, hány bűncselekményt követhetett el, aki döglött patkányt küldött Erzsébetváros polgármesterének.
jan. 31
5:48
Érzékeny időszak jön, figyelmeztetést adott ki a rendőrség a gyerekek miatt (Infostart)
A diákok hamarosan megkapják a félévi értékelést, ám ez egyeseknél szorongást okozhat.
jan. 31
5:51
Újpesti korábbi polgármestere egy fehér, keresztény, heteroszexuális férfi (24.hu)
Kitűzővel coming outolt Wintermantel Zsolt.
jan. 31
5:57
Öt hónappal tovább élhetnénk, ha kevesebb por lenne a levegőben, de a Miniszterelnökségen elakadt az erről szóló program (444.hu)
Nagyon durva a szállópor-szennyezés itthon, a fejlett országok és Európa legrosszabbjai között vagyunk. A kormány tudja ezt, dolgozni is kezdett a megoldáson, de az utolsó pillanatban valami közbeszólt.
jan. 31
6:00
Kárpátaljai óvodát újítottak fel (Hírstart)
Újabb kárpátaljai óvodát újítottak fel és korszerűsítettek a magyar kormány támogatásával, ezúttal Csontoson - közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.
jan. 31
6:03
Nem lesz több budaörsi szemműtét (Bankmonitor)
Tizenkét betegen kellett utólagosan szemműtétet végrehajtani a fővárosban, mert egy budaörsi magánklinikán fertőzés történt. Egy ember közülük véglegesen megvakult.
jan. 31
6:03
Hétvégére megjön a jó idő, de viharos szél zavarja meg az örömöt (Ripost)
Jelentősen emelkedik a hőmérséklet és a nap is kisüt, de szeles idővel kell számolni.
jan. 31
6:06
Százmilliókkal tartozhat a barátainak a Budapesten eltűnt tai chis férfi (Hírstart)
A jelek szerint akár félmilliárd forinttal is tartozhat az ismerőseinek az a férfi, aki két hete eltűnt a budai az erdőkben.
jan. 31
6:08
Már Magyarország is saját bőrén érezheti a koronavírus hatását (Hírstart)
Több kínai csaport lemondta szállásfoglalását a koronavírus miatt – mondta csütörtökön Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Hétfő óta sok a szállodai lemondás, mivel a kínai turistacsoportok lemondták útjaikat. Flesch Tamás ugyanakkor hozzátette: nem csak kínaiak mondták le a szobákat; jó páran megijedhettek a vírustó
jan. 31
6:09
Niedermüller Péter: Arról az ideológiáról beszéltem, ami végképp tönkre fogja tenni Magyarországot (444.hu)
A DK-s politikus szerint politikai hangulatkeltést folytattak ellene a tüntetésen felszólalók.
jan. 31
6:09
Niedermüller lemondását követelték a tüntetők (Bankmonitor)
Ezrek tüntettek csütörtökön az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt Niedermüller Péter polgármester (Dk) rasszista és kereszténygyűlölő szavai miatt.
jan. 31
6:12
Mezítláb, droggal a hóna alatt próbált menekülni egy férfi a rendőrök elől (Hírstart)
Hat helyszínen csaptak le a rendőrök egy drogkereskedő banda tagjaira.
jan. 31
6:12
A szigetszentmiklósi rendelőben 2020-ra elfogytak az időpontok (Ez a lényeg)
És még csak január van. Úgy tűnik a hazai egészségügy egyre elborzasztóbb. Ha egy pillanatra azt hinnénk, ennél már nincs lejjebb, akkor a pofánkba csapódik egy olyan szinten elkeserítő Facebook poszt, hogy köpni-nyelni nem tudunk.
jan. 31
6:18
Itt a Brexit napja: inkább fellélegzés, mint üdvrivalgás (Alternatív Energia)
Rövid távon kevés változást fognak érezni a britek az alkotmánytörténeti lépés után.
jan. 31
6:24
A jobbos tüntetés előtt patkánytetemet küldtek a DK-s polgármesternek (Hírstart)
Legfeljebb kétezer ember tüntet, a HVG újságíróját löksödni kezdték. A Fidesz Niederemüller Péter terézvárosi polgármester ellen tüntet többek között Hollik István és Bayer Zsolt részvételével – írta a 24.hu csütörtökön késő délután. A tüntetésen egy-kétezer ember vesz részt, a nagykörút egy részét látszólag meg is töltik. A tüntetések épp elkezdt
jan. 31
6:27
Versenyfutás indul a jövőben az EU-s források kiharcolásáért? (ATV)
Az uniós támogatások összege az ügyességtől is függ, miután a pályázati rendszer erősödik az Európai Unióban – egyebek mellett erről beszélt Csaba László az ATV Start című műsorban. A közgazdász azt is hozzátette, hogy nő az Európai Bizottság szerepe a jövőben, és a jogállami normák megsértése alapján, akár a főosztályvezető is felfüggesztheti a pé
jan. 31
6:27
„Ma megpróbálok átjutni a határon” (Bankmonitor)
A vajdasági Horgosról indult Magyarország felé az a nagyjából hetven migráns, akik kedd hajnalban Röszkénél átszakítva a kerítést rövid időre bár, de betörtek hazánk területére.
jan. 31
6:33
Az Mtva hírhamisító vezetője Köves Slomóval próbálta bevédeni Siklósi Beatrixot (444.hu)
Papp Dániel azt állította, hogy a rabbinak sincs kifogása Siklósi kinevezése ellen, pedig de.
jan. 31
6:39
Új magyar fegyverek a rendőrségnek (Bankmonitor)
A rendőrség közel negyvenezer darab új, magyar gyártású lőfegyver beszerzéséről döntött. Az oldalfegyverek lecserélése szinte az egész hivatásos állományt érinti.
jan. 31
6:45
"Minden pillanat maga a pokol" - Wichmann Tamás megrázó vallomása (ATV)
Nyíltan beszélt testi és lelki fájdalmakról a csütörtökön megjelent Pesti Hírlap első számában Wichmann Tamás, február 4-én tölti be 72. életévét, és gyógyíthatatlan beteg.
jan. 31
6:51
Csenyéte: sürgős eset, visszafogott tempó (Alternatív Energia)
Húsz-huszonöt perc alatt tett meg 25 kilométert az a rendőrjárőr, amelyet a csenyétei esethez küldött mentők védelmére riasztottak. Vagyis nem csak a mentők voltak lassúak.
jan. 31
6:53
Pénteken jöhet az év eddigi legmelegebb napja, 17 fokot is mérhetünk (Alternatív Energia)
Az ónos eső miatt viszont több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
jan. 31
6:57
Vietnámi vagyok! - írják a boltokra a pánik ellen (NLC)
A koronavírus miatti aggodalom Magyarországra is elért.
jan. 31
7:03
Megtámadták és megütötték a Hvg.hu újságíróját a Niedermüller Péter és a kirekesztés elleni tüntetésen (Szeretlek Magyarország)
Hont Andrást a Vadhajtások.hu munkatársa, Bede Zsolt inzultálta. Többször is leverte a szemüvegét, megütötte és közben szidalmazta.
jan. 31
7:06
Koronavírus: ez a legjobb védekezés ellene (Ripost)
Továbbra sincs Magyarországon koronavírusos beteg, miközben kitört a sokkal veszélyesebb, évente több ezer halálos áldozatot követelő influenzajárvány. „Az esetleges koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges minden eszköz rendelkezésre áll, és a tisztifőorvos akciótervet készít„ – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszte
jan. 31
7:08
Hazudott a másik Viking kapitánya, ő is áthajtott a fuldoklók fölött (Ripost)
Saját legénységének is hazudott Fegya, a Viking Idun ukrán kapitánya, akit most gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség a Hableány tragédiája miatt, majd pedig bűnügyi felügyelet alá került. Miután testvérhajója, a Viking Sigyn elsüllyesztette a Hableányt, az Idun segítségnyújtás nélkül átment a fuldoklók fölött.
jan. 31
7:10
TOP10-be került Böjte atya és Orbán Viktor a katolikus lapban (Ripost)
Böjte Csabát és Orbán Viktort a 2019-es év legkiemelkedőbb keresztény személyiségei közé választotta a világ egyik legnagyobb katolikus lapja, az Inside the Vatican. Minden januárban közzéteszik azoknak a listáját, akiknek a tevékenysége kiemelkedő katolikus szempontból. Idén két magyar is bekerült a TOP 10-be.
jan. 31
7:12
Nagyon hiányolja imádott apukáját az SMA-s Levi (Ripost)
Az ország egy emberként fogott össze az SMA-s Leviért, most pedig már karanténban van a kisfiú a 700 milliós gyógyszer beadása óta. Levivel van az édesanyja, viszont kishúga és édesapja már nagyon hiányzik neki.
jan. 31
7:18
Február helyett csak márciusban ülhetünk fel az emeletes motorvonatra (Infostart)
Március 15-én először a Cegléd-Szolnok vonalon utazhatnak az utasok először az új járművel, áprilisban pedig már a váci elővárosi forgalomban is találkozhatnak a KISS-szel.
jan. 31
7:24
Nagy változás jön a magyar vasúton (Napi)
Március 15-én először a cegléd-szolnoki vonalon utazhatnak az utasok az emeletes motorvonattal, áprilisban pedig már a váci elővárosi forgalomban is találkozhatnak a KISS-szel. Az év ­végéig tizenkilenc, nagy kapacitású elektromos szerelvény érkezik az elővárosi vonalakra, 2022 végéig pedig mind a negyven KISS forgalomba áll - tudta meg a Magyar Ne
jan. 31
7:24
EPP: Orbán időt kapott a trükközésre (Alternatív Energia)
Az Európai Néppárt
jan. 31
7:30
A rendőrség nem firtatta a szekszárdi fideszesek óriási profitját (24.hu)
Szekszárdi fideszesek megvásároltak egy lerobbant, üres húsüzemet, amire a paksi atomerőmű-bővítés miatt néhány hónap múlva szüksége lett az államnak. A rendőrség meg sem nézte, mennyit nyertek az üzleten, lezárta a nyomozást.
jan. 31
7:36
„Ma megpróbálok átjutni a határon” (Hírstart)
A vajdasági Horgosról indult Magyarország felé az a nagyjából hetven migráns, akik kedd hajnalban Röszkénél átszakítva a kerítést rövid időre bár, de betörtek hazánk területére.
jan. 31
7:42
Az Mtva hírhamisító vezetője Köves Slomóval próbálta bevédeni Siklósi Beatrixot (Hírstart)
Papp Dániel azt állította, hogy a rabbinak sincs kifogása Siklósi kinevezése ellen, pedig de.
jan. 31
7:45
Február helyett március közepén áll forgalomba az első emeletes vonat (Propeller)
Nem kapkodnak a MÁV-nál. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy változik a 11 emeletes vonat szállításának ütemezése (ezeket a Stadler gyártotta le), és a korábbiakkal ellentétben nem februárban, hanem március 15-én áll utasforgalmi próbaüzembe az első emeletes vonat.  A lap szerint a próbaüzem is kétlépcsős, először utasok nélkül kell a kocsiknak az e
jan. 31
7:51
Márciusban állnak forgalomba az új emeletes vonatok (ATV)
Március 15-én először a cegléd-szolnoki vonalon utazhatnak az utasok az emeletes motorvonattal, áprilisban pedig már a váci elővárosi forgalomban is találkozhatnak a KISS-szel. Az év végéig tizenkilenc, nagy kapacitású elektromos szerelvény érkezik az elővárosi vonalakra, 2022 végéig pedig mind a negyven KISS forgalomba áll - írta pénteki számában
jan. 31
7:54
Germán harcos nyugodott a 309-es sírban (Hírstart)
Hódmezővásárhely külterületén, a Kenyere-ér partján 2015 és 2017 között a 47-es főút elkerülő szakaszának építése során a régészek 50 ezer négyzetméternyi területet vizsgáltak át, s az elvégzett ásatások során 330 objektumot találtak meg, amelyeknél összesen 445 régészeti jelenséget regisztráltak. Erről Varga Sándor, a szegedi Móra Ferenc Múzeum ré
jan. 31
7:57
Eltűnt pécsi százmilliók nyomában (Alternatív Energia)
A város új vezetése sok furcsaságot talált az önkormányzat cégeinél folyó átvilágítás során.
jan. 31
7:57
Sorra megszegik ígéreteiket az ellenzéki vezetők (Bankmonitor)
A kampányban megígértekkel ellentétes döntéseket hozott több megyei jogú városban a balliberális többségű közgyűlés, Érden, Szombathelyen és Miskolcon is több ügy borzolja a kedélyeket.
jan. 31
8:03
Így alakult ma reggel a forint árfolyama (ATV)
Vegyesen mozgott a forint árfolyama a főbb devizákhoz mérve péntek reggelig a csütörtök esti szinthez képest a nemzetközi bankközi piacon.
jan. 31
8:06
Új magyar fegyvereket kapnak a rendőrök (Napi)
A rendőrség csaknem negyvenezer darab új, magyar gyártású lőfegyver beszerzéséről döntött - számolt be a Magyar Nemzet.
jan. 31
8:09
Rónai Sándor: A kormányt azonnal állítsa le a Kína és Magyarország közti repülőforgalmat! (Igényes férfi)
A gazdasági érdek nem lehet fontosabb az emberéleteknél.
jan. 31
8:09
Valószínűleg egy őz dúlta fel Gesztesi Károly sírját (Propeller)
A színész sírját három héttel a temetés után feldúlták. Volt diákjai, rajongói zarándokhelyévé vált Gesztesi Károly sírja, ám meglepő dologra lettek figyelmesek a Ripost újságírói, amikor a napokban kint jártak a színész sírjánál. Valóságos pusztítás nyomait vélték felfedezni, mécsesek összetörve, a virágok szanaszét. Az első gondolat a feldúlt sí
jan. 31
8:12
Orbán Viktor: A legrosszabbra is fel kell készülnünk (Napi)
Nincs baj, de a legrosszabbra is fel kell készülnünk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel, amikor a kínai koronavírus elleni intézkedésekről is kérdezték.

Keresés