2020. január 23. csütörtök

jan. 23
0:06
Karácsony: A türelmemet, amire nagy szükségem volt a köztévé stúdiójában, ott, a hajléktalanszállón veszítettem el (Hírstart)
„Azok a propagandisták, akik a valós problémák kibeszélése helyett azok elferdítésén és politikai furkósbottá faragásán dolgoznak, talán nem is sejtik hogy milyen iszonyú bűnök száradnak a lelkükön” – írja a főpolgármester.
jan. 23
1:36
BKV: A 3-as metró minden szerelvénye biztonságos (Hírstart)
.
jan. 23
1:42
Fiatal rendőrnő mentette meg egy tacskó életét Budapesten (Hírstart)
Megható történetet osztott meg honlapján a rendőrség. Petneházi Kitti – fotó: police.hu Az eset még január 1-jén történt, amikor a szabadnapos Petneházi Kitti őrmester, az V. Kerületi Rendőrkapitányság járőre a 20-as buszról leszállva észrevett egy ötvenes éveiben járó nőt, aki kétségbeesetten próbálta megnyugtatni a vele lévő tacskót. A kutyus ele
jan. 23
1:54
Feltérképezik a műanyagszennyezést a Tisza teljes hosszában (Hírstart)
.
jan. 23
2:18
Bakondi György: Alagúton, létrán, vízen, leplombált kamionokban jönnek a bevándorlók (Hírstart)
A magyar hatóságok éjjellátó és hőérzékelő rendszerekkel, drónokkal és helikopterekkel vigyázzák az államhatárt – mondta a szakember.
jan. 23
3:18
Magyarország "hibás demokrácia" besorolást kapott az Economist listáján (Hírstart)
167 ország közül az 55. helyen áll Magyarország az Economist Intelligence Unit demokráciaindexeinek listáján, amelyet a hvg.hu ismertetett.
jan. 23
3:24
Hétvégén csak egy sáv lesz járható az M0-s autóút 51-es úti csomópontjának környékén (Hírstart)
Az M0-s autóút déli szektorában a Győr felé vezető oldalon, az 51-es úti csomópont környezetében a Nif Zrt. megbízásából burkolat helyreállítási munkálatok zajlanak január 25-én, szombaton és január 26-án, vasárnap. A 23-as kilométerszelvényben végzett munkák ideje alatt mindkét napon 8 és 17 óra között az autósok egy sávon tudnak közlekedni az éri
jan. 23
3:39
A szülők felét nem tájékoztatták a beiskolázásról (NLC)
A határidő pedig vészesen közeleg.
jan. 23
5:15
Dugók Budapesten: „elkezdtük kinőni a várost” (ATV)
Abba az irányba megy Budapest, hogy kiszorítsa az autókat, miközben a tömegközlekedés sem jelent manapság megfelelő alternatívát – egyebek mellett erről beszéltek a Budapesti Autósok Közösségének munkatársai az ATV Start című adásban. Innovatív ötletnek tartanák a dugók elkerülésére azt is, ha időszakosan lehetne változtatni azt, hogy a sávokon mel
jan. 23
5:36
Nem minden szakra kell emelt szintű érettségi (Hírstart)
Több ezer hallgató mentesülhet a felvételi szigorítása alól, emelt szintű érettségi nélkül lehet ugyanis jelentkezni például a művészeti szakokra, de némelyik pedagógusképzésre is.
jan. 23
5:54
A Fidesz jelöltjét támogatja a volt MSZP-s alelnök (Ripost)
Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja az MSZP helyi szervezetének volt alelnöke a vasárnapi időközi győri polgármester-választáson.
jan. 23
5:56
Megrázó részletek, ez derült ki a debreceni egyetemista öngyilkosságáról (Ripost)
A 20 éves egyetemista valószínűleg a vizsgák miatti stressz miatt vetett véget életének.
jan. 23
6:00
Börtönbiznisz és Szeviép-ügy a napirenden (Bankmonitor)
Balatonfüreden tartja szokásos, évadnyitó kihelyezett frakcióülését február 12–13-án a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja – tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 23
6:06
Elmondták, mitől rozsdásodtak a metrókocsik (Infostart)
A 3-as metró minden szerelvénye biztonságos, utaztatásra alkalmas, semmilyen biztonsági kockázat nincs - hangsúlyozták azon a sajtótájékoztatón, amelyet a metróvonal felújított szerelvényeinek műszaki állapotáról megjelent hírek miatt hívtak össze.
jan. 23
6:06
Titkolják a mentők, hogy mennyit fejlődtek az uniós milliárdokból (Alternatív Energia)
Kérésünkre se adta ki a mentőszolgálat azokat az adatokat, amelyekből kiderülne, hogy valóban úgy javul a teljesítményük, ahogyan azt hirdetni szeretik.
jan. 23
6:18
Engedély nélkül járta villogóval a kerületet Ferencváros „életmentője” (444.hu)
A rendőrség értetlenül áll Bácskai János barátjának mentőautója előtt. Vizsgálatot indít a BRFK.
jan. 23
6:24
Nyomoz az adóhatóság az MSZP zavaros pénzügyeivel kapcsolatban (Bankmonitor)
Már évekkel ezelőtt közszájon forgott, hogy az Mszp-ben létezik egy úgynevezett fekete kassza, amelyből a párt bizonylattal fedezni nem tudott kiadá­sait finanszírozták.
jan. 23
6:33
Bakondi: alagúton, létrán, vízen, leplombált kamionokban jönnek a migránsok Magyarországra (ATV)
Egyre több migráns érkezik Magyarország területére különféle módszerekkel: a kerítés alá ásott alagutakon, a kerítésen létrán átmászva, vízi úton, leplombált kamionokban - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda este.
jan. 23
6:36
Mérföldkőhöz ért az orvostudomány a Parkinson-kór kezelésében (Bankmonitor)
Új szintre lépett az előrehaladott stádiumú Parkinson-kór kezelése a világban, miután január 16-tól lehetővé vált egy új mélyagyi stimulációs eszköz beépítése.
jan. 23
6:39
„Súlyosan megalázó politikai támadás” (Alternatív Energia)
A roma családok egyetlen fillért sem fizettek azért, hogy az alapítvány jogi képviseletet biztosított számukra, és a jövőben sem kell fizetniük – hangsúlyozta Farkas Lilla ügyvéd, aki az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány megbízásából képviseli az iskolai elkülönítésben érintett gyöngyöspatai gyerekeket.
jan. 23
6:45
Felfüggesztette Aján Tamás elnököt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (ATV)
Kilencven napra felfüggesztette Aján Tamást, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnökét a szövetség végrehajtó bizottsága - számolt be a főleg az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames hírportál szerdán.
jan. 23
6:45
Közpénzből finanszírozták a politikai kérdéseket tartalmazó kérdőívet Baján (Ez a lényeg)
Egyre rosszabb a helyzet a nemrégiben, az egyik bajai önkormányzati cég irodájában előkerült rejtélyes dokumentumok kapcsán.
jan. 23
6:48
A Fidesz a cigányokra fordította a célkeresztet (Hírstart)
Az önkormányzati választás és a klímaügyi defenzíva után keresi a kommunikációs kitörési pontot a Fidesz. Egyelőre a cigányokon és a börtönviselteken csattant az ostor, de jól látszik: a kormány olyan ügyeket keres, amelyekben az emberek igazságérzetére hivatkozva könnyen maga mellé tudja állítani a többséget.
jan. 23
6:51
Hét településen tartanak időközi választást vasárnap (HírTV)
Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket választanak.
jan. 23
6:57
Speciális agyműtétet végeztek el Szegeden (ATV)
Közép-Európában először végeztek el olyan agyműtétet, amelyhez egy speciális képalkotó eljárást hívtak segítségül. Az új módszer lányege, hogy műtét közben is ellenőrizhetik az orvosok, hogy pontosan végzik-e a beavatkozást. Egy idős Parkinson-kóros betegen hajtották végre a műtétet. A szakemberek szerint évente 2-3 ezer hasonló beavatkozásra lenne
jan. 23
6:57
A magyar lány hiába szállt szembe a migráns támadóval -újabb részletek (Ripost)
Megtalálta a Ripost azt a lányt, akit hétfőn hajnalban megerőszakolt egy szomáliai bevándorló Budapest belvárosában egy közparkban. Még mindig a történtek hatása alatt áll, sokkot kapott. Mint azt a ripost.hu elsőként hírül adta, hiába védekezett a 25 éves magyar fiatal, a 30 éves férfi leteperte, lerángatta a ruháját és megerőszakolta. A tettest e
jan. 23
6:59
Jön a felmelegedés, hétvégén akár 10 fok is lehet (Ripost)
A következő napokban a borulást többször is felváltja a napsütés.
jan. 23
7:12
Szenzációs áttörés! Mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy betegnek Szegeden (Hírstart)
Új mélyagyi stimulációs eszközt ültettek be egy előrehaladott Parkinson-kórban szenvedő betegnek szerdán a Szegedi Tudományegyetemen.
jan. 23
7:15
Egyre több a rendőrségi ügy a parkolási igazolvány kapcsán (ATV)
Meredeken emelkedik a mozgássérült kártyás rendőrségi ügyek száma - írja az Index. A rendőrség adatai szerint két év alatt több, mint a duplájára nőtt a mennyiségük. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége híradónknak elmondta, az elmúlt időszakból több olyan esetről is tudnak, amikor olyan érintetteket vizsgáltak, akik jogosultak
jan. 23
7:15
Ma hozzák nyilvánosságra a keresztféléves eljárás ponthatárait (Propeller)
Ma hozzák nyilvánosságra a felvi.hu oldalon a februárban induló keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait. A felvételi eljárás hitelesítési időszaka tavaly november 22-én zárult, és összesen 6023-an nyújtottak be jelentkezést a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételiben. Az első helyen megjelölt jelentkezéseket figyelembe véve me
jan. 23
7:24
Engedély nélkül járta villogóval a kerületet Ferencváros „életmentője” (Hírstart)
A rendőrség értetlenül áll Bácskai János barátjának mentőautója előtt. Vizsgálatot indít a BRFK.
jan. 23
7:24
Lényegesen kevesebb gyermek él szegénységben, mint tíz esztendeje (Bankmonitor)
Az utóbbi években javult a szülők iskolázottsága és elhelyezkedési mutatója – olvasható a Magyar Tudományos Akadémia friss közoktatási tanulmányában.
jan. 23
7:27
Bankkártyákkal csalt egy benzinkutas nő - összesen egy millió forintnyi kárt okozott (ATV)
A bankkártyás fizetés közben kialakult számítástechnikai rést használta ki egy benzinkutas a Zala megyei Lentiben. Rájött ugyanis, hogy miként tudja a kártyát úgy használni, hogy arról ne vonják le a pénzt. Egy véletlen folytán derült ki számára, hogy a pénztárgép már elfogadja a kártyát a fizetés előtt, de ha időben kihúzza a plasztikot, akkor a k
jan. 23
7:27
Megint a Magyar Posta nevében verik át az embereket (Propeller)
A posta nevével csalók próbálnak visszaélni a Facebookon. Újabb megtévesztő hirdetéssel próbálnak visszaélni a posta nevével – közölte a Magyar Posta a Facebook-oldalán. A Facebookon, nyereményjátékot és okostelefont ígérnek a csalók, mindössze 324 forint befizetését kérnek, ezért cserébe egy új Iphone 11 ígéretével kecsegtetnek. A Magyar  élnek v
jan. 23
7:30
Mérföldkőhöz ért az orvostudomány a Parkinson-kór kezelésében (Hírstart)
Új szintre lépett az előrehaladott stádiumú Parkinson-kór kezelése a világban, miután január 16-tól lehetővé vált egy új mélyagyi stimulációs eszköz beépítése.
jan. 23
7:33
Van olyan papír, amit nem kérhet el a rendőr (Propeller)
Hasznos bejegyzést tettek közzé a DAS Jogvédelmi Biztosító szakértői. A vezetői engedélynek és a forgalminak mindig nálunk kell lenniük, ezt eddig is tudtuk. De például a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötvény (kgfb-kötvény) is szükséges? A válasz az, hogy nem – írta a HVG a DAS Jogvédelmi Biztosító szakértőire hivatkozva. A vonatkozó törv
jan. 23
7:36
Győr mellett még hat helyen választanak vasárnap (Infostart)
Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket választanak.
jan. 23
7:36
Vasárnap megválasztják Borkai utódját (Napi)
Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket választanak - írja az MTI.
jan. 23
7:36
Ma hozzák nyilvánosságra a keresztféléves felvételi-eljárás ponthatárait (Bankmonitor)
Ma hozzák nyilvánosságra a felvi.hu oldalon a februárban induló keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárait.
jan. 23
7:39
Több mint 100 milliós bírságot kapott a BKV és a BKK (24.hu)
Közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosításával kapcsolatos törvénysértés miatt.
jan. 23
7:45
Csütörtökön hozzák nyilvánosságra a keresztféléves ponthatárokat (Alternatív Energia)
A mesterképzések elsőhelyes jelentkezéseit figyelembe véve idén is a gazdaságtudományi és a műszaki szakok voltak a legnépszerűbbek.
jan. 23
7:45
Német kormánymegbízott: példamutató Magyarország kisebbségpolitikája (ATV)
Példamutató, és komoly történelmi tudatról tanúskodik Magyarország kisebbségpolitikája - hangsúlyozta Bernd Fabritius, a német szövetségi kormány kitelepülők ügyéért és nemzeti kisebbségekért felelős megbízottja szerdán Münchenben a Magyarországról elűzött németek emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen.
jan. 23
7:45
Óriási pénzzel ment Brüsszelbe Trócsányi (Propeller)
A volt igazságügyi miniszter az egyéves szabadságán túli szabadnap után kapott pénzt, ami a polgármesterekkel ellentétben az állami vezetőknél elméletileg nem lehetséges. Összesen bruttó 13 millió forintnyi lelépési pénzzel távozott Trócsányi László Brüsszelbe az igazságügyi tárca éléről a nyáron – szúrta ki a Blikk. Ebből 10,4 millió forintot vé
jan. 23
7:47
Balatongyöröknek nem kell az ipari kikötő (Alternatív Energia)
A vízügy lakossági fórumon próbálta meggyőzni a helyieket a a település határába tervezett beruházás szükségességéről – kevés sikerrel.
jan. 23
7:48
Felbukkant Mészáros a BMW-gyár körül (Napi)
Másfél milliárd forintért két Mészáros Lőrinc érdekeltségű cég építheti ki a debreceni BMW-gyárhoz a vasutat. A munka egy korábban elnyert közbeszerzés kiegészítése.
jan. 23
8:00
Hét településen tartanak időközi választást vasárnap (Bankmonitor)
Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Győrben, Patakon, Bokorban, Pötrétén és Irotán polgármestert, Apátvarasdon és Sényén képviselőket választanak.
jan. 23
8:00
Elképesztő állapotok a budaörsi rendelőben: 2 ember megvakult (Ripost)
Ketten megvakultak, négyen még reménykednek, hogy visszanyerik a látásukat: 12 embert kellett azonnal újraműteni, miután Budaörsön szürkehályog-műtét közben fertőzést kaptak az egynapos sebészeten, a Wittinghof Tamás polgármester ismeretségi körébe „kiprivatizált” egészségügyi centrumban. A fertőzöttek egybehangzóan állítják: csatornaszagot éreztek
jan. 23
8:03
A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a január 22-én megtartott 4. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki: Első számsorsolás: 3 (három) 10 (tíz) 13 (tizenhárom) 30 (harminc) 31 (harmincegy) 33 (harminchárom) 34 (harmincnégy) Második számsorsolás: 3 (három) 12 (tizenkettő) 14 (tizennégy) 17 (tizenhét) 18 (tizennyolc) 24
jan. 23
8:03
Póniészlelés akadályozta a MÁV járatát (Propeller)
Pónik miatt  késett 13 percet a MÁV egyik járata. Érdekes dolog miatt késett vasárnap egy vonat: a sínen két póni sétált, és a vonat hiába dudált rájuk, nem álltak odébb. Igazi komédiába illő jelenet, ahogy a vonat lassan araszol a két póni mögött, miközben dudál, ám ez a jószágokat nemigen érdekli. De ami igazán viccessé teszi a helyzetet, az a h
jan. 23
8:06
Milliókat bukhat egy hitelen, ha rosszul választja meg a futamidőt (Napi)
Hiteligénylésnél az ideális futamidő kiválasztása nem egyszerű, de ha kéznél van egy lakáshitel kalkulátor, sokkal könnyebb a dolgunk.

Keresés