2020. január 23. csütörtök

jan. 23
2:33
Rágalmazás miatt indul per Hillary Clinton ellen (ProfitLine)
Rágalmazás miatt pert indít Tulsi Gabbard, az amerikai demokraták elnökjelöltségére pályázó politikusnő Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje, volt külügyminiszter ellen.
jan. 23
2:51
Oláh Dániel: Nem volna szerencsés felülni az euróvonatra (expresszkolcson.hu)
Mivel járhat a német gazdaság lassulása? Mit üzen Oszkó Péternek és Matolcsy Györgynek? Mikor lesz magyar euró? Mihez kezd a kormány a kórházak adósságával? Valóban kudarc a kormányzat lakáspolitikája? Varga Mihály pénzügyminisztert kérdeztük.
jan. 23
3:03
Figyelem: Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zárva tartását! (ProfitLine)
Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zárva tartását Magyarország teljes területén annak érdekében, hogy tovább csökkenjen a vadon élő madarakkal az érintkezés lehetősége, és ezáltal a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződésének kockázata - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján szerdán
jan. 23
3:45
A kombájnfejlesztés trendjei – Agritechnica 2019 (Agrofórum)
A kombájnfejlesztés fókuszterületei az informatika és a cséplőrendszer. Első alkalommal jutottunk oda, hogy a szenzortechnológia képes a betakarítási körülmények előrejelzésére. A cséplő- és leválasztórendszerek fejlesztése további teljesítménynövelést tesz lehetővé. A vágóasztalok területén szintén sok fejlesztéssel lehet találkozni, amelyek segít
jan. 23
4:09
Most kell mozdulni?! Drasztikusan emelkednek a belépő bérek az Auchannál (ProfitLine)
Megállapodott az Auchan Retail Magyarország a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével a 2020-as béremelésről. A 2020 során több mint 1,6 milliárd forint befektetést jelentő új javadalmazási rendszer a nem vezetői munkakörökben foglalkoztatott munkavállalók esetében 17%-kal emeli a belépő béreket.
jan. 23
4:33
Klímavészhelyzeti nyilatkozatot fogadott el a spanyol kormány (ProfitLine)
A spanyol kormány klímavészhelyzeti nyilatkozatot fogadott el, amelyben a globális felmelegedés elleni sürgős cselekvés szükségességét ismeri el - jelentette a spanyol sajtó szerdán.
jan. 23
4:36
Itt a magyar bankszektor legnagyobb beruházása (Familyversum)
Az azonnali átutalás bevezetését a jegybank szabályozza
jan. 23
4:39
Másfél éves csúcson korrigált enyhén a búza ára (Agrofórum)
Az elmúlt időszak látványos ralija után 0,8 százalékkal csökkent a búza árjegyzése. A szójabab piacán is az eladók voltak fölényben, azonban a kukorica kurzusa emelkedett.
jan. 23
4:40
Várja a fiatalokat az agrárium (Familyversum)
Nagy István: A magyar mezőgazdaságigép-gyártás jelentős hozzáadott értéket nyújt a nemzetgazdaságnak
jan. 23
4:42
Több az elektromos autó (Familyversum)
A zöld rendszámhoz ingyenes parkolás biztosított
jan. 23
4:44
Megugrottak tavaly az adóbevételek (Familyversum)
Csökkent a bruttó hazai termékhez viszonyított államháztartási hiánycél, az uniós bevétel alulmúlta az összkiadásokat
jan. 23
4:46
Palkovics: A hidrogéngazdaság a klímavédelem egyik alapja (Familyversum)
A zalaegerszegi autonóm járművekre épített pálya tökéletesen alkalmas arra is, hogy a drónokat és a földfelszínen haladó járművekkel folytatott interakciójukat is tesztelhessék
jan. 23
4:48
Trump vámokkal fenyeget (Familyversum)
Davosi Világgazdasági Fórum. Elsősorban az Európából érkező autókat sarcolná meg az amerikai elnök,aki ismét nyomásgyakorlással kényszerítené ki a neki tetsző megállapodást az unióval
jan. 23
4:52
Egyetértés a célkitűzésekben (Familyversum)
Kaderják Péter: A klímaváltozás globális jelenség, amit Magyarország nem tud megállítani, de felkészülhet hatásaira
jan. 23
5:15
Zöld opció a karbonsemleges Telekomnál (Márkamonitor)
A Magyar Telekom Csoport a hazai nagyvállalatok közül elsőként, európai vezető távközlési szolgáltatók körében elsők között vált teljes mértékben karbonsemlegessé 2015-ben, és a tavalyi évben soron következő ötödik karbonsemleges évét zárta. A vállalat fenntarthatósági intézkedésein túl lakossági és üzleti ügyfeleit is bekapcsolta klímavédelmi töre
jan. 23
5:33
Ezt mondja az autószerelő az E-10 pánikról (Infostart)
Német tesztek mellett autószerelői tapasztalatok szerint sem érdemes előre temetni a korosabb autókat a magasabb bioetanol tartalmú benzin bevezetése miatt.
jan. 23
5:39
Kriptováros épül Afrikában (FinTechRadar)
Első nekifutásra hülyeségnek hangzik, de végiggondolva nem biztos, hogy csőd lesz Akon kriptopénze. A város egy más kérdés.
jan. 23
5:42
Indul a munka: a kormánypárti városvezetők lazsálnak, az ellenzékiek a tettek mezejére léptek (Hírstart)
Egyelőre úgy tűnik, hogy elég lassan indul a 2020-as év, már ami a vidéki nagyvárosok önkormányzatainak munkáját illeti. A legtöbb városban még nem tudni, hogy mikorra tervezik összehívni a közgyűlést, viszont néhány testület már a héten megkezdi a munkát. Megnéztük, miről lesz szó az év első ülésein.
jan. 23
5:45
Kevesek kiváltsága: ennél olcsóbb és biztonságosabb hitel nincs ma Magyarországon (Pénzcentrum)
Rendkívül népszerűek a diákhitelek Magyarországon, ami az alacsony kamatokat és a bedőlési rátát látva nem is csoda. Ma olyan szerencsés helyzetben vannak a diákok, hogy az alacsony kamatok miatt még akkor is csökken a tőketartozásuk...
jan. 23
5:51
Indul a munka: a kormánypárti városvezetők lazsálnak, az ellenzékiek a tettek mezejére léptek (Menedzsment Fórum)
Egyelőre úgy tűnik, hogy elég lassan indul a 2020-as év, már ami a vidéki nagyvárosok önkormányzatainak munkáját illeti. A legtöbb városban még nem tudni, hogy mikorra tervezik összehívni a közgyűlést, viszont néhány testület már a héten megkezdi a munkát. Megnéztük, miről lesz szó az év első ülésein.
jan. 23
5:54
Zúzmarával küzdöttek az áramcégek (AQUA)
Éjjel-nappal dolgoztak az elmúlt napokban azoknak a villamosenergia-szolgáltatóknak a munkatársai, amelyeknek a középfeszültségű vezetékeik nem bírták a párás időben rájuk rakódó jégréteg súlyát.
jan. 23
5:56
Új keretek közt tárgyalnak az Audinál (AQUA)
Átadta szerdán bérköveteléseit a győri Audi Hungaria Zrt.-nél működő Audi Hungária Független Szakszervezet (Ahfsz), a konkrétumokról jövő héten kezdődhetnek az egyeztetések.
jan. 23
5:57
Ők nyerhetnek milliárdokat a legnagyobb magyarországi beruházásból (Portfolio)
Akár már az év végén megkezdődhet az ország jelenlegi legnagyobb beruházási projektjének, a legalább egymilliárd eurós bezenyei-hegyeshalmi mezőgazdasági, logisztikai és ingatlan komplexumnak a kivitelezése – mondta lapunknak Nikolai Ulrich, a beruházó német FAKT AG igazgatósági tagja a hét elején a tervet ismertető, első nyilvános mosonmagyaróvári
jan. 23
6:15
A 20 éves után jöhetnek a nyugdíj- és a zöldkötvények – interjú az ÁKK vezérigazgatójával (Privátbankár)
A piaci viszonyok függvényében a tervezett 120 milliárd forintnál akár nagyobb értékben is értékesíthet az idén az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az új, 20 éves kötvényből – közölte a Privátbankár.hu-nak és az Mfor.hu-nak adott interjúban Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója, aki szerint korai még 30, 50, 100 éves papírokban gondolkodni. Kijele
jan. 23
6:15
A piac kedvence lehet az új Toyota C-Hr (Márkamonitor)
Az elődmodell nélküli Toyota C-HR 2016 év végi bemutatásakor valódi kategóriateremtő újdonságnak bizonyult, amely minden várakozáson felüli sikereket hozott a Toyota számára, és minden korábbinál népszerűbbé tette a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtást. Az autó magával ragadó, futurisztikus formavilága korosztálytól függetlenül elképesz
jan. 23
6:24
Új keretek közt tárgyalnak az Audinál (Hírstart)
Átadta szerdán bérköveteléseit a győri Audi Hungaria Zrt.-nél működő Audi Hungária Független Szakszervezet (Ahfsz), a konkrétumokról jövő héten kezdődhetnek az egyeztetések.
jan. 23
6:33
Így nőtt a Mapei Kft. árbevétele 2019-ben (ProfitLine)
A Mapei Kft. árbevétele 2019-ben meghaladta a 19,77 milliárd forintot, ami 20,17 százalékos növekedés 2018-hoz képest. A társaság belföldi árbevétele 19,6 százalékkal emelkedett tavaly az előző évhez képest, 19,43 milliárd forintot tett ki - közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó cég szerdán az MTI-vel.
jan. 23
6:45
Szlovákiában terjeszkedik a magyar IT-cég (Napi)
A Kulcs-Soft tegnap jelentette be, hogy Szlovákiában is terjeszkedni kíván, és ennek érdekében akár nyilvános kibocsátást is fontolgat. Szabó Ervin vezérigazgató nyilatkozott a részletekről.
jan. 23
6:45
Gombaszúnyogok a gombatermesztésben (Agrofórum)
A gombatermesztésben megjelenő kártevők közül a gombaszúnyogok tekinthetők a legveszélyesebbeknek. Több faj is megjelenhet egyszerre a termesztőknél, azonban azok külsőre nagyon hasonlók, alaposabb vizsgálat nélkül ránézésre nem lehet elkülöníteni őket egymástól. Gyakorlati szempontból a fajok pontos azonosítása nem fontos, ugyanis az állatok életm
jan. 23
7:03
Évekre elúszhat a magyar vasúttörténet legdrágább fejlesztése (G7)
Megfeneklett a kínai-magyar kapcsolatok kirakatprojektje, a Budapest-Belgrád vasút magyarországi szakaszának fejlesztése. A magyarok a pénzre, a kínaiak a tervekre várnak.
jan. 23
7:06
Titkolják a mentők, hogy mennyit fejlődtek az uniós milliárdokból (Hírstart)
Kérésünkre se adta ki a mentőszolgálat azokat az adatokat, amelyekből kiderülne, hogy valóban úgy javul a teljesítményük, ahogyan azt hirdetni szeretik.
jan. 23
7:12
Milliárdjainkba fáj a Mátrai Erőmű bezárása (Üzlet és Utazás)
Legalább kétmilliárd forintba kerül majd az adófizetőknek a Mátrai Erőmű bányáinak bezárása - derítette ki Tóth Bertalan MSZP-elnök a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól adatigényléssel megkapott iratok alapján.
jan. 23
7:12
Mire mentek a mentők uniós milliárdjai? (Hírstart)
A Népszavának nem adta ki a mentőszolgálat azokat az adatokat, amelyekből kiderülne, valóban úgy javul a teljesítményük, ahogyan hirdetik.
jan. 23
7:15
Közgyűlést tartott az idén 45 éves Magyar Reklámszövetség (Márkamonitor)
A Magyar Reklámszövetség közgyűlése január 15-én 2 új tisztségviselőt választott
jan. 23
7:21
A britek átlépték "a Brexit célvonalát" (Portfolio)
Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság átlépte "a Brexit célvonalát", miután a parlament elfogadta a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénytervezetét. A Brexit-megállapodás törvénybe iktatását célzó tervezet parlamenti tárgyalása szerda este lezárult
jan. 23
7:42
Már telítődnek a fővárosi hotelek (AQUA)
Már csak a decemberi adatok hiányoznak a 2019-es eredményhez, amely a várakozások szerint Budapesten minden korábbit felülmúló rekordévet igazol majd.
jan. 23
7:45
Újabb ponton kötik össze a "kettévágott" Tatabányát (Portfolio)
Megkezdődhet egy új vasúti aluljáró építése és az ahhoz kapcsolódó útfejlesztés Tatabányán, a Budapest-Bécs vonalon, miután aláírta a 6,7 milliárd forintos létesítmény kivitelezési szerződését az önkormányzat, a kivitelező A-Híd Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - közölte a város polgármestere az MTI-vel.
jan. 23
7:48
Újabb ponton kötik össze a "kettévágott" Tatabányát (Hírstart)
Megkezdődhet egy új vasúti aluljáró építése és az ahhoz kapcsolódó útfejlesztés Tatabányán, a Budapest-Bécs vonalon, miután aláírta a 6,7 milliárd forintos létesítmény kivitelezési szerződését az önkormányzat, a kivitelező A-Híd Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. - közölte a város polgármestere az MTI-vel.
jan. 23
7:51
Közeleg a műanyag eszközök betiltása: mihez kezdenek a vendéglősök? (Piac és Profit)
Hamarosan itt van az egyszer használatos műanyagok részleges betiltásának határideje: a cégeknek egy év áll rendelkezésükre, hogy megoldást találjanak több eldobható műanyag eszközük kiváltására.
jan. 23
7:54
Sikeres volt a Btc opciós kereskedelem indulása a Cme-n (Hírstart)
Túl vagyunk az első kereskedési héten a chicagói árutőzsde új termékénél. A bitcoin opciók kereskedelme a múlt hét első napján indult és hét kereskedési nap múlva a volumene máris megduplázódott. Tegnap 177 szerződést cseréltek, ami összesen 610 bitcoint ért (kb.…
jan. 23
7:57
Három napig az lesz a téma, miért kell mennie Trumpnak (Privátbankár)
Megkezdődött az impeachment érdemi része, a demokraták szerint Trump visszaélt a hatalmával és a nemzetbiztonságot kockáztatta.
jan. 23
7:57
Mi lehetne szebb mint egy teljes hét a budapesti dugóban rekedve? (NRGreport)
Az Euronews - cikke szerint egy átlagos budapesti közlekedő 2018-ban 162 órát, vagyis 4 óra híján egy teljes hetet töltött forgalmi dugóban. Ezzel a magyar főváros a harmincadik helyen áll a 38 ország, több mint 200 világvárosát tartalmazó listán - derül ki a Inrix kutatóintézet jelentéséből.
jan. 23
8:00
Elindult a Trump elleni vádeljárás érdemi része (Hírstart)
A demokraták szerint az elnök nem csak visszaélt a hatalmával, de az USA biztonságát is kockára tette.
jan. 23
8:03
Elképesztő összeget szórunk el mobilos appokra (Infostart)
Tavaly globálisan 120 milliárd dollárt költöttek el fizetős mobilalkalmazásokra az emberek - írta a Világgazdaság a mobilos statisztikákkal foglalkozó App Annie legújabb jelentésére hivatkozva.
jan. 23
8:03
A kkv-k adóemelésre készülnek 2020-ban (ProfitLine)
A hazai kkv-k várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index számottevően, 8 pontot csökkent, így jelenleg 7 ponton áll. Bár az index továbbra is a pozitív tartományban van, és összességében bizakodva tekintenek a cégek 2020-ra, a mostani hangulatromlás mögött az áll, hogy a kkv-k növekvő közterhekre számítanak idén.
jan. 23
8:09
Nyugdíjügyi csodafegyverrel készül a magyar állam (Napi)
Már 3300 milliárd forint felett jár az értékesítés a szuperkötvényből, de további nagy dobásokkal készül az Államadósságkezelő Központ (ÁKK). Még ebben a félévben a nyugdíjkötvény és a zöld devizakötvények is debütálhatnak - mondta el a Privátbankár.hu-nak és az Mfor.hu-nak adott interjúban Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója.
jan. 23
8:09
Syngenta innovációk a fenntartható, sikeres gazdálkodásért (Agrofórum)
Az elmúlt tíz év hőmérsékleti anomáliák, szélsőségessé váló csapadékviszonyok, valamint új kórokozók, kártevők évtizede, és az előttünk álló is hasonló problémákat hordoz magában. Ezek ellen közös gondolkodással, stressznek ellenálló - bő termőképességű - fajtákkal és innovatív termékekkel léphetünk fel. A Syngenta folyamatosan kutatja azokat a meg
jan. 23
8:12
A 20 éves után jöhetnek a nyugdíj- és a zöldkötvények – interjú az ÁKK vezérigazgatójával (Hírstart)
A piaci viszonyok függvényében a tervezett 120 milliárd forintnál akár nagyobb értékben is értékesíthet az idén az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az új, 20 éves kötvényből – közölte a Privátbankár.hu-nak és az Mfor.hu-nak adott interjúban Kurali Zoltán, az ÁKK vezérigazgatója, aki szerint korai még 30, 50, 100 éves papírokban gondolkodni. Kijele
jan. 23
8:15
Több mint 4 millió forint gyűlt össze az Omv töltőállomásokon a Máltai játszóbuszok üzemeltetésére (Márkamonitor)
Összesen 2,04 millió forint adomány jött össze az OMV töltőállomásain az év utolsó két hónapjában, amelyet a vállalat ugyanekkora összeggel egészít ki, így a társaság végül 4,08 millió forintot utal át a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak. A cég novemberben és decemberben tartotta karitatív kampányát, amely keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgál
jan. 23
8:18
Nem hibátlan az EU kkv-programja (Hírstart)
A kkv-k támogatását szolgáló uniós program eredményes és innovatív, de vannak problémái - olvasható az Európai Számvevőszék a kis és középvállalkozások támogatását célzó eszközről szóló szerdán közzétett különjelentésében.

Keresés