2020. január 13. hétfő

jan. 13
0:00
Rekordösszeget költöttünk tavaly az év végi ünnepek alatt (Hírstart)
Decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépte az 1200 milliárd forintot.
jan. 13
0:06
Újra vészesen gyengülni kezdett a forint (168 Óra Online)
Bár csütörtök reggel még 330,1-330,4 forintot kértek egy euróért, amint kinyitottak Európa tőzsdéi, esni kezdett a az árfolyam, délután pedig, közvetlenül piaci zárás előtt már 333,22-nál tartott az árfolyam – hívja fel a figyelmet a hvg.hu.
jan. 13
0:10
Veszélyben Rogán és Habony grúz ismerőseinek magyarországi hitelező cége (168 Óra Online)
2020. március 31-ig adott időt a Magyar Nemzeti Bank a kis összegű gyorskölcsönökben utazó MikroCredit Zrt.-nek, hogy teljesítse  saját tőke mértékére vonatkozó jogszabályi előírásokat. Ha ez nem történik meg, a jegybank  további intézkedésként akár a tevékenységi engedély visszavonása mellett is dönthet – derül ki a napi.hu cikkéből.
jan. 13
0:14
2020 aranyév lesz? – Németországot meglepte a magyar fegyvervásárlás, stabilitásunk a külföldtől függ (168 Óra Online)
Előre kell bocsátanunk: nem a gazdaság kilátásait illető felesleges optimizmus mondatja ezt velünk, mindössze arról van szó, hogy a szakértők egybehangzó állítása szerint az arany ára idén – az előrejelzések szerint – mintegy kilenc százalékkal emelkedni fog, márciusig elérheti az unciánkénti 1600 amerikai dollárt is. Ennek csak áttételesen lehet k
jan. 13
0:18
Nemzeti színű zászlócskákat kell kitűzni ezután a sertéshúsok mellé a nagy magyarországi üzletekben (168 Óra Online)
Január 15-től az üzleteknek jól látható felirattal kel jelezni a pultban lévő csomagolatlan sertéshúsok származását, a nagy üzletekeben pedig még nemzeti színű zászlócskákat is ki kell tenni a skísérőszöveg mellé. Az intézkedés csak a sertéshúsra vonatkozik, a baromfi-, a marha- és másfajta húsra nem – derül ki a G7 cikkéből.
jan. 13
1:03
Brexit: Az EU nem hagyja magát siettetni a kereskedelmi megállapodással (ProfitLine)
Az Európai Unió nem hagyja magát siettetni a Nagy-Britanniával tervezett szabadkereskedelmi megállapodással - mondta vasárnap az ír miniszterelnök-helyettes.
jan. 13
2:03
Így alakul a magyar-lett kereskedelmi forgalom (ProfitLine)
A magyar-lett kereskedelmi forgalom alakulása (2001-2018); behozatal; kivitel; milliárd forint
jan. 13
3:03
Ez a film győzte le a Star Warst az észak-amerikai mozikban (ProfitLine)
Sam Mendes Golden Globe-díjas filmje, az 1917 mintegy 36,5 millió dolláros (11 milliárd forint) jegyárbevétellel nyerte meg az észak-amerikai hétvégét - írta a Variety filmes szaklap iparági becslésekre hagyatkozva.
jan. 13
3:42
Bánó Mátyás és a Kiszsidányi Rhododendron Kert (Agrofórum)
Bánó István erdőmérnök, a Kámoni Arborétum egykori igazgatója saját rododendron gyűjteményét az 1980-as évek elején kezdte el kialakítani a Kőszegi-hegység lábánál fekvő kiszsidányi hétvégi házának kertjében. Ezt az örökséget támasztotta fel unokája, Bánó Mátyás tájépítész mérnök.
jan. 13
4:03
Nyugdíj előtt állóknak érdemes tudni, hogy mi az amit nem vesznek figyelembe szolgálati időként (ProfitLine)
Mivel a hazai jogszabály úgy rendelkezik, hogy az öregségi nyugdíj összege az elismert szolgálati időtől és az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset összegétől függ, ezért érdemes minden nyugdíj előtt állónak tisztában lennie azzal, hogy mik azok az időszakok, amelyet a törvény NEM Vesz figyelembe szolgálati időként, azaz nem számítanak
jan. 13
4:12
Az iráni helyzet a magyar tőzsdét is lehúzta (Familyversum)
Budapesti börze
jan. 13
4:16
Forintosítható az Irinyi-terv hatékonyságnövelése (Familyversum)
Versenyképes termékek támogatása
jan. 13
4:24
Holland paradicsom, a jegesmedvék és a jó szén-dioxid (Familyversum)
Héjjas István: „Most is nagyrészt ugyanazok ijesztgetik az embereket klímakatasztrófával, akik annak idején a vízlépcső ellen kampányoltak”
jan. 13
4:30
Erősítette az építőipar a gazdaságot (Familyversum)
Hétindító. Előrelépés lehet a kereskedelmi konfliktus rendezésében, az Egyesült Államoknak az unióval lehetnek vitái
jan. 13
4:34
Vidékfeljesztésről, generációváltásról szólhat 2020 (Familyversum)
Szakprogram ösztönözheti a nemzedékek közti hatékonyabb együttműködést az agráriumban, a korszerűsítéseket pedig az erre a célra fordítható kölcsönök segítik
jan. 13
4:42
A Ras az Adaptive Mediával szerződött (Márkamonitor)
Online hirdetési felületeinek értékesítésével az Adaptive Media sales house-t bízza meg a Ringier Axel Springer Magyarország. A kiadóvállalat és a médiaértékesítő cég stratégiai együttműködése elsősorban az ügynökségi piac kiszolgálására, valamint a programozott hirdetési felületek értékesítésére vonatkozik.   A napokban indult a Ringier Axel Sprin
jan. 13
5:03
Hová költözz, hogy magas legyen a nyugdíjad? Mutatjuk térképen (ProfitLine)
A cikkünk címében feltett kérdés persze humoros némiképp, hiszen jól tudjuk, hogy pusztán költözéssel, azaz a lakóhelyünk megváltoztatásával nem tudjuk befolyásolni a nyugdíjunk nagyságát. De a kérdés valahol mégis jogos, és érdemes arra, hogy körüljárjuk?
jan. 13
5:42
Rengeteg átképzett informatikus maradhat hoppon: ők lesznek az első áldozatok (Pénzcentrum)
"Az informatika a jövő, csak ez egy nagyon széles fogalom..." - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Karának dékánja. A tanszékvezető egyetemi tanárral beszélgettünk többek között az egyetemi...
jan. 13
5:42
Jól jár a hacker, aki feltöri a Teslát (FinTechRadar)
Idén is részt vesznek a Pwn2Own nevű rendezvényen, ahol etikus hackerek versengenek.
jan. 13
5:42
Az Lg a Microsofttal közösen fejleszti üzleti megoldásait (Márkamonitor)
Az LG Electronics (LG) immár a Microsofttal közösen dolgozik saját autós infotainment- és épületmenedzsment-rendszerein, valamint egyéb üzleti megoldásain. Az LG a 2020-as CES-en jelentette be, hogy a Microsoft Azure felhő- és mesterségesintelligencia-technológiáinak segítségével gyorsítja fel B2B divíziójának digitális transzformációját, ezzel ped
jan. 13
5:45
Tiborcz István helyett Szíjj László fejezi be a visegrádi üveghegy-hotelt (Menedzsment Fórum)
Harmadjára, harmadik tulajdonossal futnak neki a projektnek.
jan. 13
5:54
Folytatódik a kastélyok és várak felújítása (AQUA)
A megújuló műemlékek nemcsak régi szépségüket nyerik vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodnak, hogy – adottságaikhoz igazodó módon – megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek.
jan. 13
6:03
MOK-elnök: már idén is megoldható a kórházak adósságproblémája (Infostart)
Csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: megtiltják a kórházaknak az adósság felhalmozását, mert ez fedezet nélküli kötelezettségvállalás.
jan. 13
6:03
Hány forintba kerül 1 kwh elektromos áram 2020-ban? (ProfitLine)
Nappali- és éjszakai villamos energia árak 2020-ben. A SzámoldKi.hu kalkulátorportál által készített 'villamos energia árak 2020' kalkulátor segítségével most megtudhatod és kiszámolhatod a várható költségeket és megtudhatod, hogy mekkora különbség vagy az egyes szolgáltatók ára között. Mennyibe kerül az áram 2020-ban az ELMŰ-Émász, E.ON és az NKM
jan. 13
6:06
A gazdagok ajándéka lesz a háromgyerekes anyák szja-mentessége (Portfolio)
Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány tervei szerint a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességét kiterjesztik a háromgyerekesekre is. Ez élethelyzettől függően rendkívül eltérően érintheti a családokat, de a számításainkból egyértelműen látszik, hogy a gazdagabb családoknak jelent igazi előrelépést.
jan. 13
6:36
Edzéssel kezdik az idei évet a NAV munkatársai (AQUA)
Budapesten február köze­péig tart az adóellenőrzés, amelynek során a hivatalnokok sport-, szórakoztató- és szabadidős szolgáltatókat keresnek fel.
jan. 13
6:42
Megduplázná az 1 millió könyv letöltést a Bookr Kids 2020-ban (Márkamonitor)
Azon túl, hogy 30%-kal növelte árbevételét, a BOOKR Kids 2019. évi sikerét bizonyítja a könyvtár- alkalmazásaikban megvalósult 1 millió könyv letöltés és olvasással töltött közel 5 évnyi idő is. Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures portfólió cégének tavalyi eredménye az is, hogy magyar általános iskolák is megismerkedhettek a BOOKR formátummal: 100
jan. 13
7:00
Pm: Program indul kisgyermekesek képzésére, elhelyezkedésük támogatására (Hírstart)
A program célja a magyar munkaerő-tartalék aktiválásának érdekében a kisgyermeket nevelő szülők képzésekben való részvételének elősegítése.
jan. 13
7:00
Orbán Viktor megpróbálta megindokolni, miért vesszük meg Mészárosék erőművét, de nem sikerült (G7)
Orbán több részből álló magyarázata, ha szigorúak vagyunk vele, akkor szakmai szempontból szinte teljes egészében értelmetlen volt.
jan. 13
7:12
Új feladatmegosztás a hazai bormarketingben (Márkamonitor)
Ez év elejétől a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a magyar borral kapcsolatos egységes állami kommunikációért és a borturizmusért felel, míg az Agrárminisztérium (AM) irányítása alatt működő Agrármarketing Centrum (AMC) a közösségi bormarketing állami feladatait látja el.   A közösségi bormarketing állami feladatainak hatékony ellátása érdekében
jan. 13
7:18
Munkába állásra ösztönözné a kormány a kisgyerekeseket (Portfolio)
Megjelent 3 milliárd forintos keretösszeggel a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása" című kiemelt pályázati felhívás - mondta el Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár az MTI-nek.
jan. 13
7:30
Visszanyesett béremelések: behúzták a féket a cégek 2020-ra (Üzlet és Utazás)
A korábbinál jóval alacsonyabb ajánlatokkal rukkoltak elő idén a cégek, a szakszervezetek küzdelmes időszak elé néznek. A dolgozók a százalékok helyett inkább fix emelést kérnek.
jan. 13
7:42
Túlzott a globális eladósodás (AQUA)
Magyarországon a Gdp-hez viszonyított 80 százalék fölötti szintről hetven százalékra csökkent az államadósság aránya 2018-ig, a tavaly év végi adat pedig 68 százalék körül lehet.
jan. 13
7:42
Ezek 2020 legütősebb szépségtrendjei a Foreo szerint (Márkamonitor)
A FOREO svéd beauty-tech vállalat publikálta éves trend riportját; ezek szerint 2020 a szépségipar egyik legemlékezetesebb és legizgalmasabb éve lesz! Technológiai újítások, hiper-perszonalizált termékek és sokkoló megoldások várhatók a piacon a stockholmi intézet szerint: ASMR-alapú bőrápolás, kannabisszal dúsított termékek, skandináv ihletésű arc
jan. 13
7:48
Folytatódik a kastélyok és várak felújítása (Hírstart)
A megújuló műemlékek nemcsak régi szépségüket nyerik vissza, hanem új funkciókkal is gazdagodnak, hogy – adottságaikhoz igazodó módon – megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek.
jan. 13
7:48
Növekszik a céges kártyapiac (AQUA)
A múlt év harmadik negyedében már majdnem 700 ezer üzleti bankkártya volt forgalomban Magyarországon. A növekvő szám nem meglepő, a vállalkozásoknak egyre inkább kifizetődő bankkártyát is fenntartaniuk a számláik mellett – írja hétfői számában a Világgazdaság.
jan. 13
7:51
Kolumbiában is megveti a lábát a világ legnagyobb lakástextil vására (Piac és Profit)
Németország, Oroszország, Kína, az Egyesült Államok és Japán után jövőre már egy kolumbiai helyszínen, Medellin városában is tartanak nemzetközi lakástextil vásárt, ezzel a Frankfurti székhelyű Heimtextil Dél-Amerikában is megveti a lábát.
jan. 13
7:54
Növekszik a céges kártyapiac (Hírstart)
A múlt év harmadik negyedében már majdnem 700 ezer üzleti bankkártya volt forgalomban Magyarországon. A növekvő szám nem meglepő, a vállalkozásoknak egyre inkább kifizetődő bankkártyát is fenntartaniuk a számláik mellett – írja hétfői számában a Világgazdaság.
jan. 13
8:00
A gazdagok ajándéka lesz a háromgyerekes anyák szja-mentessége (Hírstart)
Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány tervei szerint a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességét kiterjesztik a háromgyerekesekre is. Ez élethelyzettől függően rendkívül eltérően érintheti a családokat, de a számításainkból egyértelműen látszik, hogy a gazdagabb családoknak jelent igazi előrelépést.
jan. 13
8:02
Munkába állásra ösztönözné a kormány a kisgyerekeseket (Hírstart)
Megjelent 3 milliárd forintos keretösszeggel a "Kisgyermeket nevelő szülők képzésének elősegítése, ösztöndíja és elhelyezkedésük támogatása" című kiemelt pályázati felhívás - mondta el Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár az MTI-nek.
jan. 13
8:03
Habzsolja rajongóit az üzleti bankkártya - de mi ez? (Infostart)
Már 700 ezer van belőle, a népszerűsége mögött több ok is van.
jan. 13
8:03
Vitákkal teli időszak jön az európai politikában (ProfitLine)
Vitákkal teli időszakra számít a kormány az európai politikában, mert még mindig fennállnak az identitásválság okai, amelyeket az újra erősödő migráció hoz felszínre - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
jan. 13
8:06
Színészeket kommendálnak (KKV Magazin)
A recept hibátlan: a színészlét minden ügyes-bajos dolgát jól ismerő, népszerű művész és a reklámszakmában évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember ült egy asztalhoz, hogy felderítsék, hogyan lehet egy régóta mozdulatlan metódust – a szereplőválogatás folyamatát felrázni. Ebből a páratlan együttállásból született a Szabadszínész, az egyik legi
jan. 13
8:09
Zöldre vár Európa (Napi)
Csekély mértékű indexemelkedés várható az európai értékpapírpiacokon a hétfői kereskedés kezdetén.
jan. 13
8:09
3 milliárdból indul program kisgyermekesek képzésére és elhelyezkedésük támogatására (Menedzsment Fórum)
Célcsoport: azok a szülők, akik a támogatási kérelem benyújtásakor csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban, vagy gyermeknevelési támogatásban részesülnek.
jan. 13
8:12
Vitákkal teli időszak jön az európai politikában (Hírstart)
Vitákkal teli időszakra számít a kormány az európai politikában, mert még mindig fennállnak az identitásválság okai, amelyeket az újra erősödő migráció hoz felszínre - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
jan. 13
8:12
A Lavazza a RokiT Williams Racing csapatának új szponzora (Márkamonitor)
A Lavazza együttműködési megállapodást kötött a 2020 FIA Formula One World Championship bajnokságban induló ROKiT Williams Racing csapatával. A csapat hivatalos partnereként (Official Team Partner) a szezonnyitó ausztrál nagydíjon debütál az új szponzor. A Lavazza olasz kávémárka logója a FW43-as versenyautón, valamint a ROKiT Williams Racing boxba
jan. 13
8:12
A minisztériumi jelentés hatására emelkedett a három fő agrártermék ára (Agrofórum)
A kukorica 1, a búza 0,4 a szójabab 0,2 százalékkal drágult azt követően, hogy az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (Usda) közzétette kereslet kínálati adatsorait.
jan. 13
8:14
A minisztériumi jelentés hatására emelkedett a három fő agrártermék ára (Hírstart)
A kukorica 1, a búza 0,4 a szójabab 0,2 százalékkal drágult azt követően, hogy az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (Usda) közzétette kereslet kínálati adatsorait.
jan. 13
8:18
Megnyílt a minőségrendszerekhez való csatlakozást támogató pályázat (Hírstart)
2019. december 20-án jelent meg az Agrárminisztérium VP3-3.1.1-19 Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozásának támogatása című pályázati felhívása.

Keresés