2020. január 3. péntek

jan. 3
1:36
Béremeléssel és ösztöndíjakkal segítik az ápolói létszám növekedését (ProfitLine)
A kormány béremeléssel, ösztöndíjakkal segíti az ápolói létszám növekedését - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.
jan. 3
2:06
Pontosabb a mesterséges intelligencia az orvosoknál? (ProfitLine)
Pontosabb a mesterséges intelligencia (AI) az orvosoknál a mellrák mammográfiai diagnosztizálásában a Nature című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint.
jan. 3
2:36
Balul sült el a horvát elnökjelöltek televíziós vitája (ProfitLine)
Éles személyes támadásokba torkollott csütörtök este Zoran Milanovic volt horvát kormányfő, ellenzéki politikus, a Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje és Kolinda Grabar-Kitarovic hivatalban lévő államfő, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) jelöltje két órán át tartó televíziós vitája. A vitát követő felmérések szerint a horvát nézők úgy
jan. 3
3:06
Ábrán mutatjuk, melyik uniós országban vásárolnak a legtöbben online (ProfitLine)
A 12 hónapon belül interneten vásárlók körében, százalék
jan. 3
3:36
Idén a megszűnő és az induló cégek száma megközelítheti egymást (ProfitLine)
Idén várhatóan a megszűnő és az induló cégek száma megközelíti egymást, és mind a két érték évi 30-32 ezer körül zárhat majd - derült ki az Opten csütörtöki közleményéből.
jan. 3
3:45
A jelentős vámcsökkentésből profitálnak a farmerek (Agrofórum)
Az ausztrál kereskedelmi minisztérium sajtóközleményt adott ki, melyben arra hívja fel a farmerek és exportőrök figyelmét, hogy számos exportpiacon jelentősen csökkentek a vámok január 1-től.
jan. 3
4:06
Ausztria autópálya matrica árak 2020 - osztrák matrica mennyibe kerül 2020-ban? (ProfitLine)
Hány euró az ára az autópálya matricának Ausztriában 2020-ban? Milyen autópályamatricák vannak Ausztriában? Mennyit kell fizetni 2020-ban az autópályák használatáért Ausztriában személygépkocsi és motorkerékpár esetén? A 3,5 tonna alatti legnagyobb megengedett össztömegű gépjárművek esetében az osztrák autópályák és gyorsforgalmi utak használata ki
jan. 3
4:06
Minden, amit a volt Nissan vezér szédületes szökéséről tudni akart (Hírstart)
A Libanonba szökött Carlos Ghosnt egykor a Nissan megmentőjeként ünnepelték. A japán üzleti kultúra azonban nagyon nehezen viseli el a külföldi felsővezetőket. Könnyen lehet, hogy Ghosn is ennek az áldozata lett. Az igazság valószínűleg soha nem fog kiderülni - köszönhetően az átláthatatlan és jogilag kevéssé szabályozott japán vállalati viszonyokn
jan. 3
5:06
Intrum Justitia behajtócég - telefonos zaklatás, teljesen értelmetlenül (ProfitLine)
A ProfitLine.hu szerkesztőségébe immár a sokadik levelet kapjuk olvasóinktól az Inrum Justitia Zrt. működésével kapcsolatban. Jelen olvasói levelet most változtatás nélkül közöljük mindenki okulására és abban bízva, hogy a mamut-pénzbehajtó hátha változtat valamit működési rendszerében.
jan. 3
5:09
Telenor: több tarifában növekszik a roaming adatkeret (Márkamonitor)
Januártól több népszerű Telenor tarifa esetén növekszik az EU-ban és 1-es díjzónában felhasználható mobilinternetes adatkeret, a szolgáltató több mint félmillió ügyfele örülhet a jó hírnek. A magasabb adatkeret eléréshez az előfizetőknek semmi teendőjük nincs, a megnövelt adatkeret automatikusan elérhetővé válik. Az Európai Unión belül és az 1-es z
jan. 3
5:15
Vegyes adatokkal indul a 2020-as esztendő (vg.hu)
Lanyhult a kínai feldolgozóipari aktivitás, az eurózóna állapota ugyanakkor nem rosszabbodott sokat 2019 végén. A nagy jegybankok közül az üdvlövést Peking adta le: már az év első napján bejelentették a bankok kötelező tartalékrátájának csökkentését.
jan. 3
5:17
Változik a termőföldvédelem (vg.hu)
.
jan. 3
5:19
Bővül a BIF portfóliója (vg.hu)
.
jan. 3
5:21
Új csúcson kezdte az évet a BUX (vg.hu)
.
jan. 3
5:23
Izgalmas lehet a Kulcs-Soft-sztori (vg.hu)
Látványos mozgásokat produkált a piacon tavaly a Kulcs-Soft részvénye. A cég 2020-ra vonatkozó céljairól és az elért eredményekről Kulcsár Tibort, a társaság alapítóját és igazgatóságának elnökét kérdeztük.
jan. 3
5:25
Elkanyarodott a lakáspiac 2019-ben (vg.hu)
.
jan. 3
5:27
A tavalyi volt a legmelegebb év Ausztráliában, megdőlt a 2013-as rekord (vg.hu)
.
jan. 3
5:29
Mégis leszerződött egymással a Digi és AMC (vg.hu)
.
jan. 3
5:31
Bevásárlás | Olasz márkával erősít az amerikai vállalat (vg.hu)
A Capri Holdings szemet vetett az olasz luxuscipőcégre, az Alberto Gozzira. Az adásvétel várhatóan az év végén zárul le, tovább erősítve a vállalat luxuslábbelik piacán betöltött szerepét, amelyet két éve a Jimmy Choo megvásárlásával kezdett felépíteni.
jan. 3
5:33
Csúcson a német foglalkoztatottság (vg.hu)
.
jan. 3
5:36
M3-as metrókocsik: a rozsdásodásnál is nagyobb a baj (Menedzsment Fórum)
Kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját. A padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda. A 69 milliárdért beszerzett új szerelvényekkel nagyobb a baj, mint gondolták.
jan. 3
5:48
Megtudtuk a tutit: ide tedd a pénzed 2020-ban, ha nagyot akarsz kaszálni (Pénzcentrum)
Nehéz, vagy talán egyenesen lehetetlen lesz túlszárnyalni a tavalyi évet a tőzsdén, de egyáltalán nem mindegy, hogy mibe fektet az, aki nagyobb kockázat mellett nagyobb hozamot szeretne elérni, mint amit az állampapír biztosít. Megkértünk...
jan. 3
5:48
Megtudtuk a tutit: ide tedd a pénzed 2020-ban, ha nagyot akarsz kaszálni (Hírstart)
Nehéz, vagy talán egyenesen lehetetlen lesz túlszárnyalni a tavalyi évet a tőzsdén, de egyáltalán nem mindegy, hogy mibe fektet az, aki nagyobb kockázat mellett nagyobb hozamot szeretne elérni, mint amit az állampapír biztosít. Megkértünk...
jan. 3
5:54
Eltérítik a Dunántúlon a kamionokat (AQUA)
Könnyebben haladhatnak át az országon a kamionok az osztrák és a román határ között, ha elkészül a Zalaegerszeg és Körmend közötti 28 kilométeres gyorsforgalmi út.
jan. 3
6:00
Olyan választás jön 2020-ban, amibe az egész világ beleremeghet (Portfolio)
Elsősorban az amerikai elnökválasztásról szól majd a 2020-as év, ez ugyanis hosszabb távon is meghatározhatja a világgazdaság helyzetét és a piaci hangulatot. Egyelőre azt sem tudjuk, ki lehet Donald Trump ellenfele, így az esélyeket is nehéz megjósolni, éppen ezért „szólhat nagyot” az eredmény. Közben Kelet-Közép-Európa több országában is fontos v
jan. 3
6:00
A fiatalok lesznek a jövő nyertesei (AQUA)
Az oktatás munkaerőpiachoz közelítése volt az elsődleges célja a szakképzés megerősítésének, amelynek részleteivel a kezdeti fenntartások után már az oktatók is egyetértenek – erről Schanda Tamás beszélt a Magyar Nemzetnek.
jan. 3
6:06
Megreformálná a parkolási szabályokat a német autóipari cégek érdekképviselete (ProfitLine)
A városi parkolási szabályok átalakítását sürgeti a német autóipari vállalkozások országos érdekképviselete (VDA) az életminőség javítása és a klímaváltozás elleni küzdelem sikere érdekében - írták csütörtökön német hírportálok.
jan. 3
6:09
Futurisztikus takarítóeszközöket mutat be az Lg a Ces-en (Márkamonitor)
Az LG Electronics (LG) új vezeték nélküli, felmosási funkciókat is kínáló takarítókészülékeket mutat be a 2020-as CES kiállításon. Míg az LG CordZeroThinQ A9 rúdporszívó hatékonyan szedi össze és törli fel a padlón levő szennyeződéseket, a CordZeroThinQ robotfelmosó az LG robotika és háztartási berendezések terén szerzett tudását egyesíti egy termé
jan. 3
6:21
Ingyenpénzt kap Mészáros és Orbán páholytársa (24.hu)
Kis és közepes vállalkozásoknak szánt ingyenpénz segíti a felcsúti birodalmat, a stadionépítőt, Bánki Erik volt üzlettársának cégét és a Tiborcz-érdekkörben mozgó vállalkozásokat is.
jan. 3
6:23
Vancsura örökháborúja az adóhatósággal (24.hu)
Vancsura Istvánt hol kirúgják, hol kártalanítják, hol ellehetetlenítik. A NAV kénytelen volt 35 millió forintot kifizetni neki afféle kártérítésként, most viszont hivatása gyakorlásában korlátozzák, így okozva neki veszteséget. A volt adóhatósági alkalmazott időközben a politikára adta a fejét.
jan. 3
6:30
A magyarok fele használta már az e-közigazgatást (Hírstart)
Az uniós átlag felett használjuk az internetet hivatali ügyekhez.
jan. 3
6:36
Elindult a nevezés a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyére (ProfitLine)
Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 elnevezésű sörversenyre, amelyet jövő nyár elején a gyulai Kézműves Sörfesztivál keretében rendeznek meg. A szervezők keresik Magyarország legjobb kisüzemi sörét és a legeredményesebb kisüzemi főzdéjét.
jan. 3
6:48
Decemberben nőtt a Beszerzési Menedzser Index (Hírstart)
.
jan. 3
7:06
Tovább romlott az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye (ProfitLine)
Decemberben gyorsult a feldolgozóipar havi teljesítménycsökkenése az euróövezetben.
jan. 3
7:09
A Cisco előrejelzése: technológiai trendek a 2020-as évekre (Márkamonitor)
„Az elmúlt évtized az okostelefonok globális elterjedéséről, a mesterséges intelligencia fejlődéséről, valamint a felhő, az alkalmazások és a közösségi média térnyeréséről szólt” –  mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. De vajon mi jön ezután? Digitális reflex, kiberbűnözés, Threat Hunting, Zero Trust, a jövő internete és a
jan. 3
7:09
Belenéztünk a 135 milliárdos közpénzes fekete lyukba (G7)
A tao-támogatás ötöde a sportszövetségekhez megy, de nem utánpótlás-nevelésre költik a legtöbbet.
jan. 3
7:21
Vége a csodakorszaknak – mi lesz a tigrisekkel ezután? (Piac és Profit)
Ázsiai tigriseinek életében egy közel fél évszázados sikersztori után eljött az a pillanat, mikor újra kell gondolni az irányt, és a növekedésmániás fejlődő országokból ugyanúgy növekedésbarát, de lényegi szociális hálóval rendelkező államokká kell válni.
jan. 3
7:24
Csökkentett áfa a szállásadásban (AQUA)
.
jan. 3
7:27
Drágulást hoz az áfaváltozás (Üzlet és Utazás)
Az új évtől ismét 27 százalék az újépítésű lakások forgalmi adója, de kevesen mernek jósolni, hogyan hat mindez az árakra.
jan. 3
7:27
Egyharmaddal többet posztol a magyar az uniós átlagnál (vg.hu)
A hazai vállalkozások kétharmadának volt honlapja, ugyanakkor az egyes nemzetgazdasági ágak között jelentős az eltérés.
jan. 3
7:27
Magyar munkahelyek kerülhetnek veszélybe az uniós műanyagtiltás miatt (NRGreport)
Az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó európai uniós irányelv és a műanyag újrahasznosítás egyre szigorúbb szabályozása miatt fontos változások előtt áll a magyar műanyagipar, amelynek jelentőségét mutatja, hogy ez az ágazat adja a GDP 2,7 százalékát - közölte az Euler Hermes Hitelbiztosító kedden az MTI-vel.
jan. 3
7:29
Az első ország, ahol betiltották a naptejeket (NRGreport)
Szigorú intézkedéssel nyitotta az évet a csendes-óceáni Palau: január 1-től tilos naptejeket használni.
jan. 3
7:33
Radikális lépés a Google-tól, az egész világ megérezheti (Infostart)
Anyagilag az USA lesz a nyertes, de hosszú távon más óriáscégek és élhetnek a példájával.
jan. 3
7:39
Trump rakétatámadást indított, meghalt két iráni katonai vezető (Privátbankár)
Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az amerikai média meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.
jan. 3
7:42
Év elején is pörögnek a londinerek (AQUA)
Óriási tömegeket vonzottak a budapesti óévbúcsúztató programok, ami jókora leterheltséggel járt, ám örömteli eredményt hozott a szolgáltatóknak.
jan. 3
7:54
Drágulást hoz az áfaváltozás (Hírstart)
Január első napjától ismét 27 százalék az újépítésű lakások forgalmi adója, ez pedig tovább emelheti az árakat - számolt be a Népszava.
jan. 3
7:54
Újítanak idén a pénzintézetek (AQUA)
.
jan. 3
7:57
Drágulást hoz az áfaváltozás (Napi)
Január első napjától ismét 27 százalék az újépítésű lakások forgalmi adója, ez pedig tovább emelheti az árakat - számolt be a Népszava.
jan. 3
8:00
Iráni katonai vezetőket öletett meg Trump parancsára az amerikai hadsereg (vg.hu)
A támadásban életét vesztett az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka.
jan. 3
8:02
Keddig érvényesek a decemberre szóló bérletek (vg.hu)
A határidő meghosszabbításától a pénztári várakozási idő csökkentését remélik.

Keresés