2020. január 3. péntek

jan. 3
1:36
Béremeléssel és ösztöndíjakkal segítik az ápolói létszám növekedését (ProfitLine)
A kormány béremeléssel, ösztöndíjakkal segíti az ápolói létszám növekedését - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.
jan. 3
2:06
Pontosabb a mesterséges intelligencia az orvosoknál? (ProfitLine)
Pontosabb a mesterséges intelligencia (AI) az orvosoknál a mellrák mammográfiai diagnosztizálásában a Nature című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint.
jan. 3
2:36
Balul sült el a horvát elnökjelöltek televíziós vitája (ProfitLine)
Éles személyes támadásokba torkollott csütörtök este Zoran Milanovic volt horvát kormányfő, ellenzéki politikus, a Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje és Kolinda Grabar-Kitarovic hivatalban lévő államfő, a jobbközép Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) jelöltje két órán át tartó televíziós vitája. A vitát követő felmérések szerint a horvát nézők úgy
jan. 3
3:06
Ábrán mutatjuk, melyik uniós országban vásárolnak a legtöbben online (ProfitLine)
A 12 hónapon belül interneten vásárlók körében, százalék
jan. 3
3:36
Idén a megszűnő és az induló cégek száma megközelítheti egymást (ProfitLine)
Idén várhatóan a megszűnő és az induló cégek száma megközelíti egymást, és mind a két érték évi 30-32 ezer körül zárhat majd - derült ki az Opten csütörtöki közleményéből.
jan. 3
3:45
A jelentős vámcsökkentésből profitálnak a farmerek (Agrofórum)
Az ausztrál kereskedelmi minisztérium sajtóközleményt adott ki, melyben arra hívja fel a farmerek és exportőrök figyelmét, hogy számos exportpiacon jelentősen csökkentek a vámok január 1-től.
jan. 3
4:06
Ausztria autópálya matrica árak 2020 - osztrák matrica mennyibe kerül 2020-ban? (ProfitLine)
Hány euró az ára az autópálya matricának Ausztriában 2020-ban? Milyen autópályamatricák vannak Ausztriában? Mennyit kell fizetni 2020-ban az autópályák használatáért Ausztriában személygépkocsi és motorkerékpár esetén? A 3,5 tonna alatti legnagyobb megengedett össztömegű gépjárművek esetében az osztrák autópályák és gyorsforgalmi utak használata ki
jan. 3
4:06
Minden, amit a volt Nissan vezér szédületes szökéséről tudni akart (Hírstart)
A Libanonba szökött Carlos Ghosnt egykor a Nissan megmentőjeként ünnepelték. A japán üzleti kultúra azonban nagyon nehezen viseli el a külföldi felsővezetőket. Könnyen lehet, hogy Ghosn is ennek az áldozata lett. Az igazság valószínűleg soha nem fog kiderülni - köszönhetően az átláthatatlan és jogilag kevéssé szabályozott japán vállalati viszonyokn
jan. 3
5:06
Intrum Justitia behajtócég - telefonos zaklatás, teljesen értelmetlenül (ProfitLine)
A ProfitLine.hu szerkesztőségébe immár a sokadik levelet kapjuk olvasóinktól az Inrum Justitia Zrt. működésével kapcsolatban. Jelen olvasói levelet most változtatás nélkül közöljük mindenki okulására és abban bízva, hogy a mamut-pénzbehajtó hátha változtat valamit működési rendszerében.
jan. 3
5:09
Telenor: több tarifában növekszik a roaming adatkeret (Márkamonitor)
Januártól több népszerű Telenor tarifa esetén növekszik az EU-ban és 1-es díjzónában felhasználható mobilinternetes adatkeret, a szolgáltató több mint félmillió ügyfele örülhet a jó hírnek. A magasabb adatkeret eléréshez az előfizetőknek semmi teendőjük nincs, a megnövelt adatkeret automatikusan elérhetővé válik. Az Európai Unión belül és az 1-es z
jan. 3
5:36
M3-as metrókocsik: a rozsdásodásnál is nagyobb a baj (Menedzsment Fórum)
Kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját. A padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda. A 69 milliárdért beszerzett új szerelvényekkel nagyobb a baj, mint gondolták.
jan. 3
5:48
Megtudtuk a tutit: ide tedd a pénzed 2020-ban, ha nagyot akarsz kaszálni (Pénzcentrum)
Nehéz, vagy talán egyenesen lehetetlen lesz túlszárnyalni a tavalyi évet a tőzsdén, de egyáltalán nem mindegy, hogy mibe fektet az, aki nagyobb kockázat mellett nagyobb hozamot szeretne elérni, mint amit az állampapír biztosít. Megkértünk...
jan. 3
5:48
Megtudtuk a tutit: ide tedd a pénzed 2020-ban, ha nagyot akarsz kaszálni (Hírstart)
Nehéz, vagy talán egyenesen lehetetlen lesz túlszárnyalni a tavalyi évet a tőzsdén, de egyáltalán nem mindegy, hogy mibe fektet az, aki nagyobb kockázat mellett nagyobb hozamot szeretne elérni, mint amit az állampapír biztosít. Megkértünk...
jan. 3
5:54
Eltérítik a Dunántúlon a kamionokat (AQUA)
Könnyebben haladhatnak át az országon a kamionok az osztrák és a román határ között, ha elkészül a Zalaegerszeg és Körmend közötti 28 kilométeres gyorsforgalmi út.
jan. 3
6:00
Olyan választás jön 2020-ban, amibe az egész világ beleremeghet (Portfolio)
Elsősorban az amerikai elnökválasztásról szól majd a 2020-as év, ez ugyanis hosszabb távon is meghatározhatja a világgazdaság helyzetét és a piaci hangulatot. Egyelőre azt sem tudjuk, ki lehet Donald Trump ellenfele, így az esélyeket is nehéz megjósolni, éppen ezért „szólhat nagyot” az eredmény. Közben Kelet-Közép-Európa több országában is fontos v
jan. 3
6:00
A fiatalok lesznek a jövő nyertesei (AQUA)
Az oktatás munkaerőpiachoz közelítése volt az elsődleges célja a szakképzés megerősítésének, amelynek részleteivel a kezdeti fenntartások után már az oktatók is egyetértenek – erről Schanda Tamás beszélt a Magyar Nemzetnek.
jan. 3
6:06
Megreformálná a parkolási szabályokat a német autóipari cégek érdekképviselete (ProfitLine)
A városi parkolási szabályok átalakítását sürgeti a német autóipari vállalkozások országos érdekképviselete (VDA) az életminőség javítása és a klímaváltozás elleni küzdelem sikere érdekében - írták csütörtökön német hírportálok.
jan. 3
6:09
Futurisztikus takarítóeszközöket mutat be az Lg a Ces-en (Márkamonitor)
Az LG Electronics (LG) új vezeték nélküli, felmosási funkciókat is kínáló takarítókészülékeket mutat be a 2020-as CES kiállításon. Míg az LG CordZeroThinQ A9 rúdporszívó hatékonyan szedi össze és törli fel a padlón levő szennyeződéseket, a CordZeroThinQ robotfelmosó az LG robotika és háztartási berendezések terén szerzett tudását egyesíti egy termé
jan. 3
6:21
Ingyenpénzt kap Mészáros és Orbán páholytársa (24.hu)
Kis és közepes vállalkozásoknak szánt ingyenpénz segíti a felcsúti birodalmat, a stadionépítőt, Bánki Erik volt üzlettársának cégét és a Tiborcz-érdekkörben mozgó vállalkozásokat is.
jan. 3
6:23
Vancsura örökháborúja az adóhatósággal (24.hu)
Vancsura Istvánt hol kirúgják, hol kártalanítják, hol ellehetetlenítik. A NAV kénytelen volt 35 millió forintot kifizetni neki afféle kártérítésként, most viszont hivatása gyakorlásában korlátozzák, így okozva neki veszteséget. A volt adóhatósági alkalmazott időközben a politikára adta a fejét.
jan. 3
6:30
A magyarok fele használta már az e-közigazgatást (Hírstart)
Az uniós átlag felett használjuk az internetet hivatali ügyekhez.
jan. 3
6:36
Elindult a nevezés a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyére (ProfitLine)
Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 elnevezésű sörversenyre, amelyet jövő nyár elején a gyulai Kézműves Sörfesztivál keretében rendeznek meg. A szervezők keresik Magyarország legjobb kisüzemi sörét és a legeredményesebb kisüzemi főzdéjét.
jan. 3
6:48
Decemberben nőtt a Beszerzési Menedzser Index (Hírstart)
.
jan. 3
7:06
Tovább romlott az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye (ProfitLine)
Decemberben gyorsult a feldolgozóipar havi teljesítménycsökkenése az euróövezetben.
jan. 3
7:09
A Cisco előrejelzése: technológiai trendek a 2020-as évekre (Márkamonitor)
„Az elmúlt évtized az okostelefonok globális elterjedéséről, a mesterséges intelligencia fejlődéséről, valamint a felhő, az alkalmazások és a közösségi média térnyeréséről szólt” –  mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. De vajon mi jön ezután? Digitális reflex, kiberbűnözés, Threat Hunting, Zero Trust, a jövő internete és a
jan. 3
7:09
Belenéztünk a 135 milliárdos közpénzes fekete lyukba (G7)
A tao-támogatás ötöde a sportszövetségekhez megy, de nem utánpótlás-nevelésre költik a legtöbbet.
jan. 3
7:21
Vége a csodakorszaknak – mi lesz a tigrisekkel ezután? (Piac és Profit)
Ázsiai tigriseinek életében egy közel fél évszázados sikersztori után eljött az a pillanat, mikor újra kell gondolni az irányt, és a növekedésmániás fejlődő országokból ugyanúgy növekedésbarát, de lényegi szociális hálóval rendelkező államokká kell válni.
jan. 3
7:24
Csökkentett áfa a szállásadásban (AQUA)
.
jan. 3
7:27
Drágulást hoz az áfaváltozás (Üzlet és Utazás)
Az új évtől ismét 27 százalék az újépítésű lakások forgalmi adója, de kevesen mernek jósolni, hogyan hat mindez az árakra.
jan. 3
7:27
Magyar munkahelyek kerülhetnek veszélybe az uniós műanyagtiltás miatt (NRGreport)
Az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó európai uniós irányelv és a műanyag újrahasznosítás egyre szigorúbb szabályozása miatt fontos változások előtt áll a magyar műanyagipar, amelynek jelentőségét mutatja, hogy ez az ágazat adja a GDP 2,7 százalékát - közölte az Euler Hermes Hitelbiztosító kedden az MTI-vel.
jan. 3
7:29
Az első ország, ahol betiltották a naptejeket (NRGreport)
Szigorú intézkedéssel nyitotta az évet a csendes-óceáni Palau: január 1-től tilos naptejeket használni.
jan. 3
7:33
Radikális lépés a Google-tól, az egész világ megérezheti (Infostart)
Anyagilag az USA lesz a nyertes, de hosszú távon más óriáscégek és élhetnek a példájával.
jan. 3
7:39
Trump rakétatámadást indított, meghalt két iráni katonai vezető (Privátbankár)
Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az amerikai média meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.
jan. 3
7:42
Év elején is pörögnek a londinerek (AQUA)
Óriási tömegeket vonzottak a budapesti óévbúcsúztató programok, ami jókora leterheltséggel járt, ám örömteli eredményt hozott a szolgáltatóknak.
jan. 3
7:54
Drágulást hoz az áfaváltozás (Hírstart)
Január első napjától ismét 27 százalék az újépítésű lakások forgalmi adója, ez pedig tovább emelheti az árakat - számolt be a Népszava.
jan. 3
7:54
Újítanak idén a pénzintézetek (AQUA)
.
jan. 3
7:57
Drágulást hoz az áfaváltozás (Napi)
Január első napjától ismét 27 százalék az újépítésű lakások forgalmi adója, ez pedig tovább emelheti az árakat - számolt be a Népszava.
jan. 3
8:06
Keddig érvényesek a decemberre szóló bérletek (Hírstart)
A határidő meghosszabbításától a pénztári várakozási idő csökkentését remélik.
jan. 3
8:08
Mit tehet, ha mérethibás ruha vagy öt teafőző várta a fa alatt? (Hírstart)
Bár a karácsonynak nem az ajándékozásról kellene szólnia, azért valljuk be, vizet prédikál az, aki nem igyekszik örömet okozni szeretteinek valamilyen személyre szabott ajándékkal.
jan. 3
8:09
Eljött az idő, amikor "bankmigráns" lehet a magyarokból (Infostart)
Új szabály érkezett: ezentúl a banki ügyfelek minden év elején részletes éves kimutatást kapnak a szolgáltatásokról.
jan. 3
8:09
Az Rtl Magyarország 2019-es éve számokban (Márkamonitor)
Piacvezetőként kezdte és zárta is a 2019-es esztendőt az RTL Magyarország. A tavalyi év összesített eredményei megkérdőjelezhetetlenek, csatorna és csoportszinten is – olvasható a csatorna közleményében.    A kereskedelmileg kiemelt célcsoportban – újabb lineáris csatornák indítása nélkül – főműsoridőben az RTL Magyarország 8 csatornája a piacvezet
jan. 3
8:12
Trump légicsapást rendelt el Iránhoz köthető célpontok ellen (Portfolio)
Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az amerikai média meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.
jan. 3
8:12
Eljött az idő, amikor "bankmigráns" lehet a magyarokból (Hírstart)
Új szabály érkezett: ezentúl a banki ügyfelek minden év elején részletes éves kimutatást kapnak a szolgáltatásokról.
jan. 3
8:18
Hogy mi? A kenderrel oldanák meg a munkanélküliséget Békésben (Pénzcentrum)
A kender szó hallatán sokan az illegális pszichoaktív szerre, a marihuánára asszociálnak, holott a növényből közel 25 ezer terméket lehet előállítani. A rendszerváltás előtti időkben a harmadik legnagyobb területen termesztett ipari...
jan. 3
8:18
Összecsapnak a kisüzemi főzdék sörei (Hírstart)
Már lehet nevezni a Kézműves Sörfesztivál sörversenyére.
jan. 3
8:18
Népszerű az e-közigazgatás (AQUA)
A magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal ügyeinek intézése során, ez a szám meghaladja az uniós átlagot – írta a Világgazdaság.
jan. 3
8:21
Újra gyengült a forint (Napi)
Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákhoz mérve péntek reggelig a csütörtök esti szinthez képest a nemzetközi bankközi piacon.
jan. 3
8:21
Aláírták az izraeli gáz Európába szállításáról szóló EastMed egyezményt (NRGreport)
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnök, és Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök aláírta az Izrael partjainál kitermelt földgázt Európába szállító EastMed tengeralatti gázvezeték megépítéséről szóló megállapodást csütörtök este Athénban - jelentette az izraeli média alapján az MTI.
jan. 3
8:24
Hogy mi? A kenderrel oldanák meg a munkanélküliséget Békésben (Hírstart)
A kender szó hallatán sokan az illegális pszichoaktív szerre, a marihuánára asszociálnak, holott a növényből közel 25 ezer terméket lehet előállítani. A rendszerváltás előtti időkben a harmadik legnagyobb területen termesztett ipari...
jan. 3
8:27
A süllő az év hala (Agrofórum)
A Magyar Haltani Társaság honlapján szervezett közönségszavazáson 14642 szavazat alapján dőlt el, hogy a választható három őshonos jelölt közül melyik viselheti az Év hala címet. A voksok legnagyobb részét a süllő kapta (44%), második helyen a csuka végzett (38%), a fokozott védelmet élvező német bucó pedig harmadik lett (18%).

Keresés