2020. január 12. vasárnap

jan. 12
1:03
Gyorsult a fogyasztói árak növekedése az OECD-országokban (ProfitLine)
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Oecd) tagállamaiban novemberben 1,8 százalékra gyorsult a fogyasztói árak éves növekedési üteme az októberi 1,6 százalékról, utóbbi 2016 novembere óta legkisebb ütem volt.
jan. 12
1:42
Az Ötöslottó nyerőszámai az 2. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 2. heti nyerőszámait, a sorsolást ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a várható főnyeremény 3,8 milliárd forint lesz a 3. héten. Az Ötöslottó...
jan. 12
3:42
Tájépítész szemmel Mexikóban – Tájalakítás Mexikóváros térségében 2. rész (Agrofórum)
Az intenzív és hihetetlenül nagymértékű tájalakítási, lecsapolási munkálatoknak köszönhetően milyen komoly problémákkal kell a mexikói fővárosnak ma szembenéznie?
jan. 12
4:03
Újévi fogyókúra - Mennyi kalóriát égetünk el sétálással? (ProfitLine)
Szeretnéd kiszámítani, hogy mennyire fogyaszt a sétálás? Tudni akarod, hogy 'x' perc gyaloglással mennyi kalóriát (kcal) éget el a szervezeted? Mitől függ, hogy mennyi kalóriát fogyasztasz el ha sétálsz egy nagyot?
jan. 12
5:03
Így alakul az EU és Afrika kereskedelme (ProfitLine)
Export; Import; egyenleg
jan. 12
5:42
Gond lehet a kereskedelmi megállapodás aláírásával (Agrofórum)
Egyes hírek szerint mégsem 15-én írják alá a kereskedelmi megállapodást. Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban homályosan fogalmazott a kereskedelmi megállapodás aláírásának időpontjával kapcsolatban.
jan. 12
5:54
Nagyon tudna fájni, ha tartós maradna a feszültség a Közel-Keleten (Menedzsment Fórum)
A mostani, 70 dollár körüli szintről akár 100 dollárig is drágulhat az olaj ára, ha fokozódik a feszültség az Egyesült Államok és Irán között. Már csak azért is, mert a szakértők szerint Teherán képes lehet bizonyos ideig arra, hogy blokkolja az olaj szállítását. Ez pedig nagyon komoly áremelkedéssel járna a hazai benzinkutakon, de nem csak emiatt
jan. 12
6:03
Az Mszp szerint az új tb-törvény növelheti a halálesetek számát (ProfitLine)
Az Mszp szerint a társadalombiztosítási törvény közelmúltban végrehajtott módosítása miatt nagyságrendekkel emelkedhet azoknak a száma, akik az egészségügyi ellátás hiánya miatt vesztik el életüket - mondta az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szombaton Budapesten.
jan. 12
6:06
Hogyan válhat Harry és Meghan Markle pénzügyileg függetlenné? (Hírstart)
Prince Harry és Meghan Markle, Sussex hercege és hercegnője sokaknak okozott meglepetést, olvasható az euronews.com hírportálon. Bejelentésük, amely szerint „dolgozni fognak, hogy pénzügyileg függetlenné váljanak”, mindenkit váratlanul ért, beleértve a királyi család többi tagját is. Nem világos azonban, mit jelenthet ez egy olyan pár számára, akik
jan. 12
6:09
Különös jelenség – a magyar fürdők a legdrágábbak a fizetésekhez képest (Privátbankár)
A közbeszerzések kapcsán a fővárosi fürdők is reflektorfénybe kerültek. Ehhez találtunk egy érdekes adalékot, mely szerint a bérekhez képest az egyik legdrágábbak a budapesti fürdők. Még a hazai kedvezménykártyával is csak középmezőnyben vagyunk. A turisták verik fel az árakat? Vagy a bérek túl alacsonyak?
jan. 12
6:12
Újabb figyelmeztetés érkezett: időzített adósságbombán ül a világ (Portfolio)
2010 óta az utóbbi ötven év negyedik eladósodási hulláma megy végbe a világban, ráadásul ezzel párhuzamosan a kibocsátók elmozdultak a nem hagyományos hitelezők felé – figyelmeztet a Világbank legújabb jelentésében. A szervezet kiemeli, hogy az újabb, az eddigieknél mérgezőbb adóssághullám további sérülékenységet okoz a világgazdaságban, a hasonló
jan. 12
6:54
Közlekedésre az élelemnél is több pénzt költ az Európai Unió lakossága (AQUA)
Évente minden uniós lakos átlagosan 2200 eurót, átszámítva havonta nagyjából 60 ezer forintnak megfelelő összeget költ az egyéni és a közösségi közlekedésre.
jan. 12
7:06
Ragályos kór támadja a magyarokat: van természetes védelem, de méregdrága (Pénzcentrum)
Folyamatosan fertőz az influenza, és aki nem oltatta még be magát, joggal tart a fertőzéstől: a gyógyulási idő gyakran több mint egy hét, és a tünetek súlyosabbak, mint egy náthánál. Az immunrendszerünk megerősítése érdekében...
jan. 12
7:30
Szívgyógyszer sem lenne nélkülük – a gyógynövények reneszánsza (Agrofórum)
Tévét nézve, rádiót hallgatva, vagy a netet böngészve egyre gyakrabban találkozunk a gyógynövényeket, illetve a belőlük készült készítményeket, teákat népszerűsítő reklámokkal. Van olyan, amely „csupán” a megfázás tüneteit enyhíti, de van, amely - a hirdetés szövege szerint - pillanatok alatt lefaragja a túlsúlyt, vagy elűzi az álmatlanságot. Bárho
jan. 12
7:36
19 milliárd forintot kap a bukott vezérigazgató (Hírstart)
A Boeing távozó vezérigazgatója, Dennis Muilenburg 62 millió dolláros (19 milliárd forint), nyugdíjhozzájárulását is tartalmazó juttatáscsomaggal hagyja el a repülőgépgyártó vállalatot, de végkielégítést nem kap - olvasható a yahoo.com hírportálon. A vezetőnek a 737 MAX géppel kapcsolatos válság miatt kellett mennie.
jan. 12
7:51
Digitális biztonsági trendek idén: erre készítsd fel a cégedet (Piac és Profit)
A digitális biztonság területén számos jelentős változás ment végbe 2019-ben. A védelmi oldalon állók számára fontos megérteni ezeket a trendeket ahhoz, hogy számítani tudjanak a jövőben felbukkanó fenyegetésekre és hogy a legjobban felkészüljenek rájuk. A Sophos most bemutat néhány jelentősebb változást az elmúlt évből, mely a digitális biztonság
jan. 12
7:54
Kötelező lesz nemzeti színű zászlót tűzni a sertéshúsba a boltok húspultjain (G7)
Ezzel megint a magyar disznóhúst szeretné megtolni a kormány, de a lépésnek valószínűleg zéró közeli hatással lesz a piaci folyamatokra.
jan. 12
8:03
Silviu Purcarete fotográfiáiból nyílik kiállítás Szegeden (ProfitLine)
Silviu Purcarete világhírű rendező fotográfiáiból nyíló kiállítással, a művész Valahol Palilulában című filmjének vetítésével és az ahhoz kapcsolódó beszélgetéssel köszöntik a román kultúra napját január 15-én Szegeden - tájékoztatta a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezete az MTI-t.
jan. 12
8:06
Londonba repülnek a legtöbben a budapesti reptérről (Hírstart)
2019 új rekordot hozott a Budapest Airportnak: tavaly, a repülőtér történetében először több mint 16 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az év során 33 új járatot köszöntött a Budapest Airport, a fel-és leszállások száma pedig meghaladta a 122 ezret. A repülőtéren 135 ezer tonna légi teheráru fordult meg, a legnépszerűbb
jan. 12
8:08
Silviu Purcarete fotográfiáiból nyílik kiállítás Szegeden (Hírstart)
Silviu Purcarete világhírű rendező fotográfiáiból nyíló kiállítással, a művész Valahol Palilulában című filmjének vetítésével és az ahhoz kapcsolódó beszélgetéssel köszöntik a román kultúra napját január 15-én Szegeden - tájékoztatta a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezete az MTI-t.
jan. 12
8:09
Valós volt a veszély, ám kormányzati hajrával végül csak megúszta az ország (Infostart)
Gazdaságtörténeti szempontból is lényeges fejlemény, hogy Magyarország szinte a teljes hétéves uniós fejlesztési keretét le tudta hívni.
jan. 12
8:15
Az iráni konfliktus tett be Budapestnek is (Napi)
Növekvő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 45 364,14 ponton zárt pénteken, 777,08 ponttal, 1,68 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél. A hét elején az amerikai-iráni konfliktus okozta az esést, amit a deeszkaláció csak részben korrigálta.
jan. 12
8:42
Itt vannak a legmenőbb tech kütyük, amiket a héten mutattak be (Portfolio)
A héten tartották a világ legnagyobb technológiai show-ját, a Las Vegas-i CES-t, ahol idén is sok izgalmas kütyüt mutattak be, ezekből válogattuk ki a néhány legmenőbbet.
jan. 12
8:42
Itt vannak a legmenőbb tech kütyük, amiket a héten mutattak be (Hírstart)
A héten tartották a világ legnagyobb technológiai show-ját, a Las Vegas-i CES-t, ahol idén is sok izgalmas kütyüt mutattak be, ezekből válogattuk ki a néhány legmenőbbet.
jan. 12
8:42
Rekordokat döntögetett tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (AQUA)
A Budapest Airport Zrt. közleménye szerint 2019-ben 8,8 százalékkal nőtt a reptér utasforgalma, az előző évvel összehasonlítva.
jan. 12
9:03
KKM államtitkár: növekvő export, növekvő bérek, erősödő gazdaság (ProfitLine)
Minél több árut adunk el külföldön, annál több pénz jön be az országba. A magyarországi vállalkozások pedig ebből a pénzből növelni tudják a fizetéseket, új munkahelyeket hozhatnak létre és fejlesztéseket is végrehajthatnak - fejtette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára a Facebook-oldalán pénteken közzétett vid
jan. 12
9:06
Itt áll feketén-fehéren: soha nem dolgoztak még ennyien az EU-ban (Pénzcentrum)
Tizenegy éves mélyponton stagnált novemberben az euróövezeti munkanélküliségi ráta az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált kimutatása szerint. Az Európai Unióban a statisztikák kezdete óta a legalacsonyabb...
jan. 12
9:06
Itt a lista, mennyit kaszálhatsz Orbán Viktor új tervével (Portfolio)
Ha megvalósul Orbán Viktor csütörtökön bejelentett terve, és a háromgyerekes anyák szja-mentességet kapnak életük végéig, az azt jelenti, hogy bármit is dolgoznak, többmilliós adómegtakarítást élvezhetnek. De nagyon nem mindegy, hogy mekkora keresettel rendelkezik, melyik szektorban dolgozik az anya: egy teljes munkaidős közmunkás anyánál például a
jan. 12
9:24
Több mint egymilliárd forinttal növelte a kormány a tokiói olimpiára készülők támogatását (Portfolio)
A kormány több mint egymilliárd forint többlettámogatást biztosít a tokiói olimpiára való felkészülésre, és több mint 100 millió forinttal emelte meg a doppingellenes feladatokra fordítható összeget - közölte a sportért felelős államtitkár.
jan. 12
9:30
Kötelező lesz nemzeti zászlót tűzni a disznóhúsba a szuper- és hipermarketekben (444.hu)
A csirkénél és marhánál nem érdekes a származás. A bizarr szabályozás miatt lesz olyan hús, amibe két kis zászlót is bele kell tűzni.
jan. 12
9:36
Ebből élhet meg Harry herceg és felesége: sikerülhet nekik (Pénzcentrum)
A lakhatási költségeket csak-csak ki fogja tudni gazdálkodni Meghan Markle és Harry herceg az után is, hogy eltávolodik az angol királyi családtól, de pontosan miből? Van néhány tippünk. Meghan Markle és férje, Harry herceg bejelentették...
jan. 12
9:39
Komoly nyereséggel zárta a tavalyi évet a jegybank, de a két évvel ezelőtti rekord elmaradt Svájcban (Infostart)
A svájci központi bank 49 milliárd frank pluszban zárta a tavalyi évet.
jan. 12
9:42
Meghódíthatja ez a modell Indiát? (Hírstart)
Még az olcsó technikán is spórol a Škoda.
jan. 12
9:48
Heti tőzsdei összefoglaló – Növekvő forgalomban esett a BUX a héten (GazdaságPortál)
Növekvő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 45 364,14 ponton zárt pénteken, 777,08 ponttal, 1,68 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél. A részvénypiac heti forgalma 50,88 milliárd forint volt a múlt heti 25,73 milliárd forint után, de az előző héten csak három napos volt a tőzsdei keres
jan. 12
9:54
Heti tőzsdei összefoglaló – Növekvő forgalomban esett a BUX a héten (GazdaságPortál)
Növekvő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 45 364,14 ponton zárt pénteken, 777,08 ponttal, 1,68 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél. A részvénypiac heti forgalma 50,88 milliárd forint volt a múlt heti 25,73 milliárd forint után, de az előző héten csak három napos volt a tőzsdei keres
jan. 12
10:00
Heti tőzsdei összefoglaló – Növekvő forgalomban esett a BUX a héten (Hírstart)
Növekvő forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 45 364,14 ponton zárt pénteken, 777,08 ponttal, 1,68 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél. A részvénypiac heti forgalma 50,88 milliárd forint volt a múlt heti 25,73 milliárd forint után, de az előző héten csak három napos volt a tőzsdei keres
jan. 12
10:03
Egy kínai cég bevásárolná magát a legendás európai autógyárba (Infostart)
Kína tízedik legnagyobb autógyártója, a Geely tárgyalásokat folytat részesedés vásárlásáról az Aston Martin brit sportautógyártóban - közölte név nélkül nyilatkozó, de a megbeszélésekre rálátó forrásra hivatkozva a Financial Times című lap.
jan. 12
10:06
Valami történt az ingatlanpiacon: örülhetnek a vevők? (Pénzcentrum)
Magyarországon a lakóingatlan-piacot mérsékelt kereslet jellemezte az utolsó negyedévben - áll a DunaHouse elemzésében. Hozzátették, a júliusban elindult 5 százalékos éves hozamot biztosító új lakossági államkötvény (MÁP+)...
jan. 12
10:06
Egy kínai cég bevásárolná magát a legendás európai autógyárba (Hírstart)
Kína tízedik legnagyobb autógyártója, a Geely tárgyalásokat folytat részesedés vásárlásáról az Aston Martin brit sportautógyártóban - közölte név nélkül nyilatkozó, de a megbeszélésekre rálátó forrásra hivatkozva a Financial Times című lap.
jan. 12
10:12
Orbán a versenyképességről is hazudott – itt a lista (Hírstart)
„A magyar gazdaság az egyik legversenyképesebb gazdaság Európában” – mondta Orbán Viktor a héten tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Mondott ő ennél meredekebbeket is, nem véletlen, hogy elsikkadni látszik ez a kijelentése. Pedig érdemes megvizsgálni a valóságtartalmát. A nemzetgazdaságok legnagyobb presztízsű versenyképességi rangsora a Davosi
jan. 12
10:18
Jó hirt kaptak a nyugdíjasok a munkaügyi minisztertől (Hírstart)
Szombat este közölte Facebook-oldalán Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.
jan. 12
10:24
18 milliárd forintot érő csomaggal távozik a Boeing bukott vezére (Portfolio)
Bár végkielégítést nem kap a Boeing decemberben elbocsátott vezérigazgatója, így is mintegy 62 millió dollárral távozik a cégtől - derül ki a repülőgépgyártó közleményéből.
jan. 12
10:27
Ezért nem sürgős a magyar euróbevezetés (Infostart)
Jelenleg semmi nem sürgeti a magyar eurócsatlakozást, a monetáris politika pedig 26 éve nem látott módon támogatja a gazdaságpolitikát.
jan. 12
10:36
Szívhatják fogukat a magyar nyugdíjasok: valahol kaphatnának 13-14. havi nyugdíjat (Pénzcentrum)
Lengyelországban hamarosan lesz 13. havi nyugdíj és a 14. havira sem kell a végtelenségig várni - írja a Napi.hu A lengyel családügyi miniszter, Marlena Malag bejelentette, hogy a tervezett úgynevezett 14. havi nyugdíjat 2021. novemberében...
jan. 12
10:36
Szívhatják fogukat a magyar nyugdíjasok: valahol kaphatnának 13-14. havi nyugdíjat (Hírstart)
Lengyelországban hamarosan lesz 13. havi nyugdíj és a 14. havira sem kell a végtelenségig várni - írja a Napi.hu A lengyel családügyi miniszter, Marlena Malag bejelentette, hogy a tervezett úgynevezett 14. havi nyugdíjat 2021. novemberében...
jan. 12
10:36
Dömötör Csaba: 2022-től csak elektromos buszokat vásárolhat Budapest (expresszkolcson.hu)
Magyarország úgy növelte a gazdasági teljesítményét, hogy nem fokozta a szén-dioxid-kibocsátását az államtitkár szerint.
jan. 12
10:42
Zöld tervgazdaság az Európai Központi Banktól (AQUA)
Christine Lagarde, az intézmény ősszel kinevezett elnöke a jelek szerint ellenállásra számíthat az igazgatótanács új tagja, Isabel Schnabel részéről.
jan. 12
10:51
A vállalatvezetést is átalakítja a mesterséges intelligencia (Piac és Profit)
A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. A DXC Technology szerint az AI és a gépi tanulás széleskörű üzleti alkalmazása, valamint a csapatok közötti együttműködés a technológiailag magasan képzett üzleti vezetők irányításával je
jan. 12
10:54
Heti makronaptár – Inflációs és ipari termelési adatok is várhatók a jövő héten (GazdaságPortál)
Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, a legfontosabbak közé tartozik a tavalyi inflációs adat és a tavaly novemberi ipari termelésről szóló részletes tájékoztató. Kedden közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a fogyasztói árak 2019. évi és tavaly decemberi alakulásáról szóló statisztikát. Tavaly novemberben a fogyasztói árak
jan. 12
10:54
Inflációs és ipari termelési adatok is várhatók a jövő héten (Hírstart)
Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, a legfontosabbak közé tartozik a tavalyi inflációs adat és a tavaly novemberi ipari termelésről szóló részletes tájékoztató.

Keresés