2020. július 1. szerda

júl. 1
0:03
Alaptőkét emel a Cig Pannónia Életbiztosító (Biztosító Magazin)
A Cig Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlési felhatalmazás alapján 6 milliárd 326 millió 693 ezer 420 forinttal emeli alaptőkéjét, aminek eredményeképpen a társaság alaptőkéje 9 milliárd 442 millió 826 ezer forintra növekszik - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
júl. 1
0:06
Milliárdos tervekkel állt elő a brit kormányfő (Infostart)
Nagy-Britannia nem megszorító intézkedésekkel, hanem milliárdos építkezési és infrastrukturális beruházásokkal lesz úrrá a koronavírus-járvány okozta gazdasági sokkon - mondta Boris Johnson.
júl. 1
0:07
Koronavírus: Tízzel nőtt az igazolt fertőzöttek száma Magyarországon (Biztosító Magazin)
Tízzel, 4155-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, és az elmúlt 24 órában senki nem halt bele a fertőzésbe - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.
júl. 1
0:10
Újabb nagy lépést Paks II. felé (Infostart)
A Paks II. Zrt. benyújtotta a két új blokkra vonatkozó létesítésiengedély-kérelmet a nukleáris hatóságnak. Az engedélyezési dokumentáció ellenőrzésére a hatóságnak 12 hónap áll rendelkezésére, amelyet 3 hónappal meghosszabbíthat.
júl. 1
0:11
Olaszroszágban nőtt a halottak száma, az új fertőzöttek felét továbbra is Lombardiában szűrték (Biztosító Magazin)
Huszonháromra emelkedett a halottak napi száma Olaszországban, így elérte a 34 767-t az olasz egészségügyi tárca kedd esti adatai szerint. A bergamói ügyészség vizsgálata rámutatott, hogy Lombardiában az első megbetegedések már novemberben megtörténtek.
júl. 1
0:12
Bezöldült Ázsia a hétvégére (Napi)
Emelkedéssel fejezték be a kereskedést Ázsia és a csendes-óceáni térség irányadó tőzsdemutatói pénteken, de csak enyhe nyereséggel tudták zárni a hetet, mivel a koronavírusos fertőzöttek számának megugrása beárnyékolta a kedvező gazdasági adatokat és elnyomta a világgazdaság gyors talpra állásába vetett reményeket - foglalta össze az MTI.
júl. 1
0:14
Egy lépéssel közelebb a pénzükhöz a pórul járt Malév-utasok (Infostart)
A magyar légi társaságot már felszámolták, de az utasok pénze, mintegy ötmilliárd forint a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetségnél ragadt. Nyolc év után született megállapodás.
júl. 1
0:15
Generali kutatás: Az internetes zaklatások ötöde a közösségi médiában történik (Biztosító Magazin)
A cyberbullying, azaz az internetes zaklatás az egyik legalattomosabb civilizációs jelenség: míg a támadók arctalanságba burkolózva okozhatnak életre szóló lelki sérüléseket, a fiatalkorú áldozatok mindössze tizede mer beszélni az őt ért sérelmekről.
júl. 1
0:16
Belobbant az ingatlanpiac (Napi)
Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek - írta közleményében az Otthontérkép.
júl. 1
0:18
Pánikvásárlásban is az európai élbolyban végzett Magyarország (Infostart)
A meglehetősen döcögős kiskereskedelmi évkezdetet erősen felpörgette a koronavírus-járvány miatti felvásárlási láz: Európában közel 10 százalékos növekedést mért az első negyedéves adatokban a Nielsen.
júl. 1
0:20
Sáfrány Tamás Magyarország új szervezetfejlesztő zsenije, vagy valami más feladata van? (Napi)
A fenti címmel nyújtott be képviselői kérdést Vadai Ágnes Gulyás Gergely kancelláriaminiszterhez. Ebben azt tudakolta, hogy Sáfrány Tamás újonnan alapított cége, amely három hotel fejlesztésére 8 milliárd forint állami támogatást nyert el, rendelkezett-e a pályázati feltételként szereplő, a beruházásokhoz szükséges önrésszel, figyelembe véve azt, h
júl. 1
0:22
A koronavírus megfertőzte a bolti eladók bérét is (Infostart)
A járvány megtépte az áprilisi boltos bérjegyzéket és a létszámot is. 17 ezerrel csökkent a nagyobb boltokban az eladók létszáma. Zuhantak a bérek is, több tízezer forinttal.
júl. 1
0:24
Rosszul sikerült a hét zárása (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 641,50 pontos, 1,73 százalékos csökkenéssel, 36 360,44 ponton zárt pénteken.
júl. 1
0:26
Munkakeresés járvány után, több szektor gondban lehet (Infostart)
Megbosszulja magát a járvány alatti embertelen munkáltatói magatartás: a dolgozók egy része már aktívan állást keres, 30-40 százalék pedig fontolgatja ezt, gyakorlatilag vállalati méretkategóriától függetlenül.
júl. 1
0:27
Ausztriában szigoríthatnak az óvintézkedéseken (ProfitLine)
Ha súlyosbodna a koronavírus-helyzet, szigorítani kell az óvintézkedéseket - mondta az osztrák kancellár kedden. Sebastian Kurz hangsúlyozta, hogy meg kell akadályozni a járvány ismételt nagyobb mértékű növekedését.
júl. 1
0:28
Gyengült pénteken a forint (Napi)
Gyengült a forint pénteken a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon és a hetet is veszteséggel fejezte be.
júl. 1
0:30
Bódis József: minden díjazott innováció hozzátesz az orvostudomány fejlődéséhez (Infostart)
Idén 28-ik alkalommal adták át a Magyar Innovációs Nagydíjat. A díjazottak már most sikeres vállalkozók, akik motiválhatják azokat, akik még csak az ötletnél tartanak - mondta el az InfoRádiónak Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár.
júl. 1
0:32
Ebben majdnem utolérte Budapest Bécset (Napi)
Bár Budapesten egész Európában az egyik legnagyobb mértékben nőttek az ingatlanok bérleti díjai tavaly, a magyar fővárosban, nemzetközi összehasonlításban, még mindig viszonylag alacsonyak a díjak; a jó állapotú, jól felszerelt lakásokat tekintve Budapest közvetlenül Bécs mögött szerepel az európai nagyvárosokat nézve.
júl. 1
0:34
Leverték a webáruházak forradalmát (Infostart)
A boltnyitás nyomán már megkezdődött a visszarendeződés a webáruházak és a hagyományos boltok piacai között. A pénzünk nagyobb részét, 85-90 százalékát a hagyományos boltban költjük – írja a blokkk.com.
júl. 1
0:36
Esésben kezdhet Európa (Napi)
Indexcsökkenésre lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető indexek, a londoni, frankfurti és párizsi 0,2 százalék csökkenéssel kezdhetik a kereskedést - írja az MTI.
júl. 1
0:38
A magyar utazóközönség kerülhet a célkeresztbe (Infostart)
A teljes lenullázódás után lassan visszatér a forgalom a magyarországi magyarok által is szívesen látogatott délvidéki, felvidéki és kárpátaljai területekre. A turisztikai célpontok fejlesztéséhez anyaországi források is rendelkezésre állnak – hangzott el Ópusztaszeren, a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület rendezvényén.
júl. 1
0:40
Messzebb lépett a vörös zónától a forint (Napi)
Erősödött kissé a forint pénteki árfolyamához képest a főbb devizákkal szemben hétfő reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.
júl. 1
0:42
Bezárják a tőzsdét, betiltják a mobilfizetést - egy kormány így döntött (Infostart)
Zimbabwe kormánya elrendelte az ország mobilfizetési szolgáltatásainak felfüggesztését, miután a hatalom szerint azok szabotálják a gazdaságot.
júl. 1
0:44
Folytatódhat a rossz ciklus Budapesten (Napi)
Folytatódhat a negatív korrekció a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a hétfői kereskedésben Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
júl. 1
0:48
Budapest felfelé korrigált, Európa lefelé fordult (Napi)
Indexcsökkenéssel kezdte a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok többsége. A BUX minimálisan, de pluszban kezdett.
júl. 1
0:52
Pokoli nagyot lehet most ezen nyerni (Napi)
Akik az év elején vásároltak 1 uncia (31,1 gramm) aranyat 1518 dollárért, júniusra akár 228 dollár nyereséget is realizálhattak. Ennek itthon is érződött a hatása: Magyarországon a március 11-i veszélyhelyzet kihirdetésével szó szerint megrohamozták az üzleteket a befektetési aranytömbökért. A BÁV nyolcszoros forgalmat bonyolított.
júl. 1
0:56
Nőtt a folyamatban lévő lakásértékesítések száma az USA-ban (Napi)
Jelentősen, a vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt a folyamatban lévő használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban májusban havi összevetésben - írja az MTI.
júl. 1
1:00
Emelkedéssel zárt New York (Napi)
Emelkedéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.
júl. 1
1:04
Kína bezöldítheti a tőzsdéket (Napi)
Az erősödő kínai gazdasági aktivitás láttán emelkedő kezdéssel tetézhetik kedden az előző napi jelentős nyereségeiket a főbb európai tőzsdeindexek - írja az MTI.
júl. 1
1:08
Tőkeemelésről döntött a CIG Pannónia (Napi)
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlési felhatalmazás alapján 6 milliárd 326 millió 693 ezer 420 forinttal emeli alaptőkéjét, aminek eredményeképpen a társaság alaptőkéje 9 milliárd 442 millió 826 ezer forintra növekszik - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
júl. 1
1:09
A Paks II. Zrt. benyújtotta a két új blokkra vonatkozó létesítésiengedély-kérelmet (ProfitLine)
A Paks II. Zrt. benyújtotta a két új blokkra vonatkozó létesítésiengedély-kérelmet a nukleáris hatóságnak - jelentette be Süli János tárca nélküli miniszter kedden Pakson, ahol elsőként a térség polgármestereinek tartott fórumon számolt be a lépésről.
júl. 1
1:12
Nem heverte ki a forint a nagy pofont, folytatódik a gyengülés (Napi)
Gyengült a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben - írja az MTI.
júl. 1
1:16
Pozitív napkezdés jöhet Budapesten (Napi)
Emelkedéssel nyithat kedden a Budapesti Értéktőzsde Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
júl. 1
1:20
Jelentősen csökkent a dkj átlaghozama (Napi)
Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama.
júl. 1
1:24
Közel 8 milliárd forint osztalékot fizet a Magyar Telekom észak-macedón leánya (Napi)
A Magyar Telekom Nyrt. észak-macedón leányvállalata, a Makedonski Telekom AD – Skopje (MakTel) a keddi közgyűlésén a 2019. üzleti év után 1,33 milliárd macedón dénár (mintegy 7,60 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott - közölte a távközlési szolgáltató a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az MTI szerint.
júl. 1
1:28
Az Appeninntől vásárolt ingatlant az AutoWallis (Napi)
Megvásárolt egy budapesti ingatlant az AutoWallis Nyrt. az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-től - jelentették be a tranzakció résztvevői kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A vételárat nem közölték.
júl. 1
1:32
Frankfurt erősödött, London és Párizs gyengült a nap végére (Napi)
Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
júl. 1
1:33
8 milliárd forint osztalékot fizet a Magyar Telekom észak-macedón leánya (ProfitLine)
A Magyar Telekom Nyrt. észak-macedón leányvállalata, a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) a keddi közgyűlésén a 2019. üzleti év után 1,33 milliárd macedón dénár (mintegy 7,60 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott - közölte a távközlési szolgáltató a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
júl. 1
1:36
Estére erősödött a forint (Napi)
A forint erősödött a vezető devizákkal szemben kedd késő délutánra a reggeli szintekhez képest a nemzetközi kereskedelemben.
júl. 1
1:36
8 milliárd forint osztalékot fizet a Magyar Telekom észak-macedón leánya (Hírstart)
A Magyar Telekom Nyrt. észak-macedón leányvállalata, a Makedonski Telekom AD - Skopje (MakTel) a keddi közgyűlésén a 2019. üzleti év után 1,33 milliárd macedón dénár (mintegy 7,60 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott - közölte a távközlési szolgáltató a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
júl. 1
1:40
Eséssel zárt Budapest (Napi)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 699,29 pontos, 1,91 százalékos csökkenéssel, 35 817,88 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 19,7 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.
júl. 1
1:44
Tömegével húzták le a rolót az építőipari cégek májusban (Napi)
Enyhén csökkenő termelés, átlag alatti cégalapítás és átlag feletti cégtörlés volt jellemző a tavaszi építőipari adatokban az Opten adatai szerint.
júl. 1
2:24
Egy év alatt a magyarok kedvencévé vált a babaváró hitel (Hírstart)
Egy éve igényelhetik a fiatal házaspárok a babaváró hitelt, mely a Családvédelmi akcióterv részeként indult el tavaly júliusban. Az évforduló alkalmából a Bank360.hu sorra vette a legfontosabb eredményeket és tapasztalatokat. Kiderül többek között, hogy érezhető-e már a babaváró hitel hatása, illetve hogy az igénylők hány százaléka élt a szünetelte
júl. 1
2:33
Ismét tüntettek a kórházi dolgozók Franciaországban (ProfitLine)
Több ezer francia kórházi dolgozó vonult ismét utcára kedden a nagyvárosokban, miután keveslik a kormány által a közegészségügyi dolgozók fizetésének emelésére javasolt 6,3 milliárd eurót. A tüntetés célja, hogy a szakszervezetek nagyobb nyomást tudjanak gyakorolni a kormányra a néhány nap múlva záruló egyeztetéseken.
júl. 1
3:03
20 millió forint eljárási bírságot szabott ki az RTL-re a Gazdasági Versenyhivatal (ProfitLine)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a Magyar RTL Televízió Zrt.-vel (M-RTL) szemben, mert a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel kapott határidő-hosszabbítás ellenére is akadályozta a tényállás feltárását és ezzel elhúzta az eljárást.
júl. 1
3:33
Mikor nyitnak a budapesti fürdők? (ProfitLine)
A budapesti fürdőket üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (Bgyh) Zrt. ütemezetten nyitja a fürdőket július közepéig; július elseje szerdától a Széchenyi és a Rudas fürdők újra várják a vendégeket kedvezményes belépővel - közölte a Bgyh Zrt. az MTI-vel kedden. Július elsejétől a támogatott gyógyszolgáltatások újra igénybe vehetők előzetes időp
júl. 1
3:36
„Több év lesz, mire a légiközlekedés helyreáll" - Interjú a KLM régiós vezetőjével (Növekedés)
Példátlan hatással volt a légiforgalomra a koronavírus, több évig is eltarthat, mire a repülés visszaáll a korábbi évek szintjére - mondta a növekedés.hu-nak Kiss Ildikó, az Air France – KLM délkelet-európai régióért is felelős magyarországi képviseletének vezetője. A légitársaság fokozatosan indítja újra járatait, júliusban a desztinációk 70-80 sz
júl. 1
4:03
Családi pótlék - Mikor érkezik a júliusi családi pótlék, mikor utalják? (ProfitLine)
Mikor fogja átutalni a MÁK (a Magyar Államkincstár) az idei évi július havi családi pótlékot? Július hónap elején valójában a június havi (az a június hónapra járó) családi pótlék fog megérkezni minden arra jogosult ember számára. Mutatjuk a pontos határidőt, és azt is megtudhatod cikkünkből, hogy az év hátralévő részében, az egyes hónapokban mikor
júl. 1
4:12
Hiába a válság, a magyar cégek majdnem negyede pozitívan látja a jövőt (Növekedés)
Itthon a cégek túlnyomó része úgy érzi, hogy a kijárási korlátozások időszaka alatt nőtt a munkatársak elkötelezettsége – derül ki a DEVELOR friss kutatásából, mely 201 döntéshozó megkérdezésével készült.
júl. 1
4:33
A koronavírus sem tántorította el az ügyfeleket az ingatlanvásárlástól (ProfitLine)
Inkább a kivárást, a halasztást választotta, de nem mondott le ingatlanvásárlási, felújítási, bővítési tervei megvalósításáról a járvány miatt az ügyfelek többsége az OTP Bank friss kutatása szerint. A felmérésből az is kiderült, hogy az év végéig meghirdetett törlesztési moratórium lehetőségével az adósok kevesebb mint a fele élt, és a többség tov

Keresés