2020. június 30. kedd

jún. 30
0:06
Újabb helyeken turbósítják az internetet (Infostart)
A Vodafone Magyarország Budapest belvárosa és Zalaegerszeg után további vidéki nagyvárosokban és a Balaton körül folytatja az 5G-s bázisállomások fejlesztését. Ezzel a Vodafone 5G állomásainak száma országosan közel 300-ra nő.
jún. 30
0:06
Új mobilfizetési fejlesztést vezetett be az Otp Mobil és az Otp Bank (Biztosító Magazin)
Az azonnali fizetésre épülő új mobilfizetési fejlesztést vezetett be az Otp Mobil és az Otp Bank: az internetbankon keresztül is használható lesz az azonnali fizetés Qr-kód olvasása, vagyis a Qr-kód lefotózásával is lehet fizetni - jelentette be Csányi Péter, az Otp Bank ügyvezető igazgatója a pénzintézet online háttérbeszélgetésén hétfőn Budapeste
jún. 30
0:06
Megalakult a Magyar Bankholding Zrt. (Demokrata)
A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának cégnyilvántartási bejegyezésével létrejött a Magyar Bankholding Zrt.
jún. 30
0:10
Nagy lépés a balesetek miatt a forgalomból kivont Boeingok ügyében (Infostart)
A tesztrepülések azonnal megkezdődhetnek, de az átalakított gépekkel kapcsolatos tananyagot még össze kell állítani, azt meg kell tanulniuk a pilótáknak.
jún. 30
0:10
Moszkva: Nem észleltek mellékhatásokat az orosz vakcinateszt önkéntesein (Biztosító Magazin)
Nem észleltek nem kívánt mellékhatásokat az orvosok azokon az önkéntes katonákon, akik részt vesznek az első orosz Covid-19-vakcina tesztelésén - közölte hétfőn a Krasznaja Zvezda, az orosz védelmi minisztérium hivatalos napilapja.
jún. 30
0:14
Megalakult a Magyar Bankholding Zrt. (Infostart)
A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának cégnyilvántartási bejegyezésével létrejött a Magyar Bankholding Zrt. - közölték a társaságot létrehozó pénzintézetek.
jún. 30
0:14
Takarékbank: Az agráriumot kissé javuló várakozások, de jelentős bizonytalanság jellemzi (Biztosító Magazin)
Kissé javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a második negyedév végére az első negyedévhez képest, de továbbra bizonytalanság jellemzi az ágazatot, főként a koronavírus-járvány miatt beszűkült exportlehetőségek, és a tavaszi aszály miatt
jún. 30
0:18
Takarékbank: továbbra is bizonytalanság jellemzi az agráriumot (Infostart)
Ugyanakkor kissé javultak az agrárium szereplőinek várakozásai a második negyedév végére az első negyedévhez képest.
jún. 30
0:18
Mnb: Nem rendítette meg a tőkepiaci szereplőket a koronavírus-járvány (Biztosító Magazin)
Növekedés és jövedelmezőség jellemezte a biztosítók, tőkepiaci szereplők, pénzügyi vállalkozások piacait tavaly, és a koronavírus-járvány sem rendítette meg a szektort - áll az Mnb friss biztosítási, pénztári és tőkepiaci kockázati jelentésében.
jún. 30
0:27
Törökországban stagnál az új fertőzöttek száma (ProfitLine)
Törökországban az előző napi 1356 után hétfőn 1374-gyel emelkedett a koronavírus-járvány igazolt fertőzöttjeinek a száma, így a mutató immár negyedik napja 1400 közelében alakul - derült a Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján közzétett táblázatból. A mostani adattal a regisztrált esetek száma 198 613-ra nőtt.
jún. 30
0:30
Megalakult a Magyar Bankholding Zrt. (Hírstart)
A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának cégnyilvántartási bejegyezésével létrejött a Magyar Bankholding Zrt. - közölték a társaságot létrehozó pénzintézetek hétfőn.
jún. 30
1:33
A román szakemberek halasztanák a lazításokat (ProfitLine)
Romániában növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a járványügyi szakemberek a július elsejére tervezett újabb lazítások elhalasztását javasolják - közölte hétfőn Nelu Tataru egészségügyi miniszter.
jún. 30
1:36
Romániában a járványügyi szakemberek a további lazítások elhalasztását javasolják (Hírstart)
Romániában növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a járványügyi szakemberek a július elsejére tervezett újabb lazítások elhalasztását javasolják – közölte hétfőn Nelu Tataru egészségügyi miniszter. A Digi 24 televízió által megszólaltatott tárcavezető elmondta: Romániában nem a járvány második hulláma kezdődött el, hanem az első nem fejez
jún. 30
1:42
A román szakemberek halasztanák a lazításokat (Hírstart)
Romániában növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért a járványügyi szakemberek a július elsejére tervezett újabb lazítások elhalasztását javasolják - közölte hétfőn Nelu Tataru egészségügyi miniszter.
jún. 30
2:03
Aggasztó a járványhelyzet alakulása Ausztriában (ProfitLine)
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
jún. 30
2:06
Aggasztó fordulatot vett a járványhelyzet alakulása Ausztriában (Hírstart)
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint. A tájékoztatás szerint az elmúlt 24 órában 69-cel nőtt a fertőzöttek száma. Ausztriában összesen 17 723 ember koronavírustesztje lett eddig pozitív, egy héttel ezelőtt ez a szám 17
jún. 30
3:03
Gyorsult az áramelkedés Németországban (ProfitLine)
A várt lassulás helyett gyorsult a fogyasztói árak emelkedésének éves üteme júniusban Németországban, de még így is messze elmaradt az Európai Központi Bank (EKB) célszámától.
jún. 30
3:33
Nőtt az átrepülő forgalom Magyarország felett (ProfitLine)
Jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban a Magyarország fölött átrepülő gépek száma - közölte hétfőn a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. az MTI-vel.
jún. 30
3:36
Merkely: novemberre itt lehet a következő járvány (Növekedés)
Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország a Covid-19 járvány szempontjából, ám mivel a környező országok közül többen jelenleg is nagyon sok az új eset, a vírus ismételt behurcolásával novemberre ismét kialakulhat itt egy járvány – közölte Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság online konferenciáján.
jún. 30
4:09
Nagy melegben is fennáll a szén-monoxid veszély - mutatjuk miért! (ProfitLine)
A nagy melegben csökken a kémények huzathatása, így nő a szén-monoxid visszaáramlásának veszélye - figyelmeztetett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn.
jún. 30
4:12
Mire figyel egy profi tőzsdéző? (Növekedés)
Jegybanki kötvényvásárlások, kamatkörnyezet, pozícionáltság, árazottság, vállalati gyorsjelentések és saját részvényvásárlási programok. Néhány tényező, amit a profi részvénybefektetők szoros figyelemmel követnek.
jún. 30
4:33
Megalakult a Magyar Bankholding Zrt. (ProfitLine)
A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának cégnyilvántartási bejegyezésével létrejött a Magyar Bankholding Zrt. - közölték a társaságot létrehozó pénzintézetek hétfőn.
jún. 30
4:42
„A magyar borászat legnagyobb gondja a fekete eladás” (Növekedés)
A borászatban elindult a koncentráció. Nem lesz szükség 7000 bortermelőre Magyarországon, Ausztriában is csak 1500 van, nálunk elég lenne 500-100 - mondta a növekedés.hu-nak a Varga Pincészet alapító tulajdonosa, Varga Péter. Szerinte a magyar borok mindig is túlárazottak voltak, még mindig nagyon jelentős a fekete eladás. A legnagyobb hazai borás
jún. 30
5:12
EU-pénzek: Váratlanul jó helyzetbe került a magyar gazdaság (Növekedés)
Örömhír, hogy előreláthatóan a 2021-2027-es ciklusban több uniós forrás jut Magyarországnak, mint a most záruló, 2014-2020-as időszakban. Adja magát a kérdés: hogy lehetséges ez, miközben a Brexit óta arról szólnak a hírek, hogy akár 15-20 százalékkal apadhat a támogatások összege?
jún. 30
5:18
Most működik igazán a kamatzúzó hiteltrükk: legális, százezreket is spórolhatsz (Pénzcentrum)
A munkaerőpiaci bizonytalanságokkal szembesülve egyre többen növelik a likvid eszközökben tartott elővigyázatossági megtakarításaikat. A nadrágszíj megszorítása, és így a biztonsági tartalékok bővítése valóban megfelelő lépés
jún. 30
5:33
Előre megjósolható a járvány második hulláma (ProfitLine)
Egy-két héttel előre meg lehet jósolni a koronavírus-járvány esetleges második hullámát a szennyvíztisztítókból vett minták alapján - mondta Vargha Márta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vízhigiénés vezető szakértője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
jún. 30
5:36
A topológia-optimalizálás és a fémnyomtatás közös sikere a GE repülőgép-konzol pályázatán (New Technology)
A Frustum Inc. és a 3D Systems fémnyomtatási (Dmp) szakértelmének közös eredményeként a repülőgépmotor konzol 70%-kal lett könnyebb úgy, hogy a terhelési elvárásoknak változatlanul megfelel. A konvencionális gyártástechnológiák számára korlátozottan lehetséges komplex geometriai alakzatok vagy organikus formájú komponensek költséghatékony legyártás
jún. 30
5:42
Büntetéssel zárul a Telegram tokenes kísérlete (FinTechRadar)
A szabályozó szerint nem ártott volna, ha a Telegram bejelenti, hogy értékpapírokat szeretne kibocsátani. A Telegram úgy látja, ők a szabadságharcosok.
jún. 30
5:42
Amerika lángol az elnöksége alatt, Trumpot mégis újraválaszthatják (Növekedés)
Az amerikai elnök most abban reménykedhet, hogy a kihívója, Joe Biden bele fog bukni a tévés vitákba.
jún. 30
5:51
Ősszel új adócsomaggal jelentkezik a Pénzügyminisztérium (Menedzsment Fórum)
Alapvetően az uniós kötelezettségek teljesítése miatt, de megfelelő alkalom lesz az aktuális adózási ügyek véglegesítésére is.
jún. 30
5:57
Horvátországi nyaralás ilyenkor? - Mondunk egy tuti tippet! (Portfolio)
A koronavírus-járvány csendesedésével, a jó idő beköszöntével és az emberek karantén időszak utáni kiszabadulási szándékaival párhuzamosan egyre több magyar indul olyan népszerű külföldi nyaralóhelyekre, mint a horvát tengerpart. Ezért cikkünkben bemutatjuk, hogy mit érdemes tudni ebben a járvány miatt eleve érdekes helyzetben.
jún. 30
6:12
Két és fél hónapig várt az álláskeresési járadékra (24.hu)
Lassan jutnak pénzhez azok, akik elveszítették az állásukat a járvány okozta válság miatt.
jún. 30
6:12
A Xerox új „Team Availability” applikációja támogatja a rugalmas munkahelyi környezet kialakítását (Hírstart)
A Xerox nemrégiben készült „Future of Work” felméréséből kiderült, hogy a szervezetek 58%-a tervezi megváltoztatni a távoli munkavégzésre vonatkozó irányelvét   A Xerox bejelentette a Team Availability App elindulását. A gyorsan telepíthető applikáció valós idejű megoldást kínál azon szervezetek számára, amelyeknek lényeges a munkavállalók elérhető
jún. 30
6:12
Nem hogy nem ártott, még kedvezően is hathatott a koronavírus a magyar áramtőzsdére (NRGreport)
Érdekes módon a magyar áramtőzsdére összességében talán még kedvezően is hatott a pandémia okozta szituáció, miután a megjelent új kereslet teljes mértékben pótolta a fizikai fogyasztás csökkenése miatt kiesett keresletet. Az európai piacintegrációs projektek ütemtervét viszont nagyrészt a járvány miatt várhatóan újra kell tervezni – mondta el az N
jún. 30
6:18
Nem kell zavarba jönni, ha önnek szegezik ezt a kérdést a postán (Infostart)
Az áfatörvény július 1-i változását követően már minden belföldi adóalany részére kiállított számláról (áfa tartalomtól függetlenül) adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára – emlékeztetnek.
jún. 30
6:18
Milyen eredménnyel vizsgázott a digitális oktatás? Görbül legalább a jegy? (Privátbankár)
Mindenhol jó, de legjobb otthon - most először kérdőjeleződik meg ez az állítás. Ritkaságszámba ment eddig azt hallani diákoktól, hogy már nagyon várják, hogy elkezdődjön a tantermi oktatás. Még az ovisok is unatkoztak otthon - a szülők meg fogták a fejüket, mert dolgozniuk kellett volna. Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor hogyan vizsg
jún. 30
6:42
A gyepek titkai – Fotópályázat (Agrofórum)
A Grassland-Hu Life integrált projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a projekt partnerei fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növényfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, megőrzésük fontosságára.
jún. 30
6:45
Csütörtök: 35 fok, aztán óriási vihar (24.hu)
Csütörtökön 35 fok, aztán jönnek a zivatarok.
jún. 30
6:51
Kiszivárgott: nemzetközi tanácsadócég segíthet a magyar kormánynak az egészségügy átalakításában (Portfolio)
A régiós egészségügy átalakításában a közelmúltban már tapasztalatokat szerzett BCG-vel szerződött le a Belügyminisztérium a koronavírus-járvány idején. Bemutatjuk, hogy mire készülhet az ágazatban a kormány.
jún. 30
6:54
Megvan, meddig tart még a hiteltörlesztési moratórium (Infostart)
Ráadásul a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet feloldásától függetlenül is ki-, illetve be lehet lépni a rendszerbe - írta keddi számában a Magyar Nemzet, hozzátéve, nem biztos, hogy az adósoknak most is ugyanúgy érdemes mérlegelniük a helyzetet, mint két-három hónappal ezelőtt.
jún. 30
6:54
A járvány után: mire lehet számítani a mezőgazdaságban? (Piac és Profit)
Alapvetően a koronavírus-világjárvány miatt beszűkült exportlehetőségek és a tavaszi aszály miatt – derült ki a Takarékbank mindenekelőtt az agrár- és élelmiszeripari ügyfeleik várakozásait tükröző bizalmi indexéből. Az ágazatok véleménye ugyanakkor eltérő, vannak optimisták és pesszimisták is.
jún. 30
6:57
Vége a veszélyhelyzetnek – meddig tart ki a hiteltörlesztési moratórium? (Menedzsment Fórum)
Még fél évig él a hiteltörlesztési moratórium, és a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet feloldásától függetlenül is ki-, illetve be lehet lépni a rendszerbe.
jún. 30
7:00
Őrjöng az elnök: haza zavarnak egy EU-s nagykövetet (Privátbankár)
Nicolás Maduro venezuelai államfő hétfőn kiutasította országából az Európai Unió nagykövetét, miután a közösség szankciókat rendelt el több venezuelai tisztségviselő ellen, amiért ellehetetlenítették az ellenzéki többségű parlament munkáját.
jún. 30
7:00
Megvan, meddig tart még a hiteltörlesztési moratórium (Hírstart)
Ráadásul a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet feloldásától függetlenül is ki-, illetve be lehet lépni a rendszerbe - írta keddi számában a Magyar Nemzet, hozzátéve, nem biztos, hogy az adósoknak most is ugyanúgy érdemes mérlegelniük a helyzetet, mint két-három hónappal ezelőtt.
jún. 30
7:00
A fideszes településeknek is fájhat az önkormányzati megszorítás (G7)
Főleg a települések adottságaitól függ, hogy mennyire sújtják a kormányzati elvonások, amelyek várható mértékét az összes város és falu esetében térképre vittük.
jún. 30
7:02
Őrjöng az elnök: haza zavarnak egy EU-s nagykövetet (Hírstart)
Nicolás Maduro venezuelai államfő hétfőn kiutasította országából az Európai Unió nagykövetét, miután a közösség szankciókat rendelt el több venezuelai tisztségviselő ellen, amiért ellehetetlenítették az ellenzéki többségű parlament munkáját.
jún. 30
7:03
Javult a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban (ProfitLine)
Júniusban az előző havinál lendületesebb ütemben folytatódott a gazdasági hangulat javulása az euróövezetben és az EU-ban, a mutató így már mindkét térségben visszaszerezte a március-áprilisi vesztesége mintegy 30 százalékát - derül ki az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG EcFin) hétfői jelentéséből. A foglalkoztatási várako
jún. 30
7:06
Aggasztó a járványhelyzet alakulása Ausztriában (Hírstart)
Aggasztó tendenciát mutat a koronavírus-járvány alakulása Ausztriában, az utóbbi héten 343 ember fertőződött meg az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint.
jún. 30
7:15
Rossz napja volt Donald Trumpnak (Menedzsment Fórum)
A Reddit internetes közösségi portál gyűlöletkeltő tartalmakra hivatkozva hétfőn törölte Donald Trump egyik támogatói csoportjának oldalát, az online videóközvetítéssel foglalkozó Twitch pedig hasonló okból felfüggesztette az amerikai elnök hivatalos csatornáját.
jún. 30
7:18
Grandiózus gátépítés lehet a Hajógyári szigetnél (24.hu)
Ezer fát is kivághatnak, így védhetik meg az áradástól a szigetet.

Keresés