2020. június 27. szombat

jún. 27
0:09
A németek többsége idén nem megy nyaralni (ProfitLine)
A németek többsége nem tervez nyaralást az idén, a koronavírus-járvány ellenére mégis utazni vágyók pedig többnyire hazai üdülőhelyeket keresnek fel egy pénteken ismertetett felmérés szerint.
jún. 27
2:03
Júliusban újranyit a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (ProfitLine)
Július 1-jétől a Központi Könyvtár és a nagyobb könyvtárak, július 22-től pedig az intézmény valamennyi tagkönyvtára látogatható lesz - közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár pénteken az MTI-vel.
jún. 27
3:36
Az olasz családok 500 eurót kapnak nyaralásra (Növekedés)
Minden olasz család 500 eurót kap arra, hogy idén Olaszországban nyaraljon, így próbálja a kormány fellendíteni a belföldi turizmust. A támogatást a közepes és alacsony jövedelmű családok számára biztosítják.
jún. 27
4:03
Változások a Tigáz gázóra leolvasásban (ProfitLine)
A világjárvány miatti korlátozások kormányzati enyhítésével összhangban a Tigáz is visszaáll a korábbi üzemmenetre. Ennek megfelelően a héten megkezdődött a fogyasztásmérő berendezések helyszíni leolvasása, folytatódik az ügyfelek ingatlanán belüli munkák elvégzése, illetve minden munkatárs visszatér az átmeneti home office munkarendből az irodákba
jún. 27
4:27
Egerszalók és Demjén is elérhető Egeren keresztül kerékpárúton (Hírstart)
A beruházás hazai forrásból bruttó 432 millió forintból valósult meg.
jún. 27
4:33
Június 30-án nyújtják be az új atomerőmű engedélykérelmét (Hírstart)
Az EB hozzájárult ahhoz, hogy a földmunkákat már a főépület engedélyének megérkezése előtt elkezdjék.
jún. 27
4:42
Gyors lezárás, áruzsilipelés: fertőzés nélkül jutott túl a járványon a Normafa Idősek Otthona (Növekedés)
A Normafa Idősek Otthonában egyetlen fertőzött sem volt. A járvány kezdetekor azonnal megemelték az ott dolgozók jövedelmét, és megoldották, hogy személygépkocsival járjanak dolgozni. Az országosnál hamarabb elrendelt lezárással, látogatási tilalommal, áruzsilipeléssel és a védőeszközök beszerzésével azonnal reagáltak a helyzetre - nyilatkozta lap
jún. 27
4:48
Ön szerint milyen nemzetiségűek Európa legrégebbi vállalkozásai? (Növekedés)
Itt az öreg kontinensen több olyan társaság is akad, amely több mint ezer éves múltra tekint vissza. Összegyűjtöttük a legrégibb európai vállalkozásokat, amelyek mind a mai napig működnek.
jún. 27
5:03
A Fitch szerint az év második felében jön a fellendülés a közép- és kelet-európai gazdaságokban (ProfitLine)
A tágabb értelemben vett közép- és kelet-európai térség gazdaságait is komolyan megterheli az idén a koronavírus-járvány, a régióban azonban az év második felétől már fellendülés, jövőre lendületes növekedés várható - áll a Fitch Ratings pénteken Londonban ismertetett átfogó előrejelzésében.
jún. 27
5:21
Készül a hivatali kérelem (Hírstart)
Az Európai Bizottság áprilisban hozzájárult ahhoz, hogy Paks II. esetében a földmunkákat már a főépület engedélyének megérkezése előtt, jövő év elején elkezdjék.
jún. 27
5:36
Online vásárol? Kétszer is gondolja meg, hogyan fizet (Növekedés)
A fogyasztók csak ebben az évben közel 60 millió dollárt (több, mint 18 milliárd forintot) veszítettek el a különböző csalások következtében. Ennek az összegnek az online vásárlások tették ki a legnagyobb részét, 13 százalékot. A CNN Business összeszedett pár tanácsot, amit érdemes észben tartania annak, aki az interneten vásárol.
jún. 27
5:42
Erre kell figyelniük a vállalkozásoknak (KKV Magazin)
Pár napjuk maradt a cégeknek és egyéni vállalkozóknak, hogy felkészüljenek a NAV felé július 1-jétől kötelező online adatszolgáltatási kötelezettségre. Akik már most NAV-álló online számlázóprogramot használnak, csupán össze kell kötniük a számlázórendszerüket a NAV Online Számla rendszerrel. Akik nem rendelkeznek ilyennel, a Számlázz.hu rendszerén
jún. 27
6:03
Ennyi bort iszik a magyar - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
Egy főre jutó évi bor- és mustfogyasztás, liter
jún. 27
6:09
Újra elkezdtek bezárkózni az országok - ez már a koronavírus második hulláma? (Portfolio)
Sosem látott intenzitású a koronavírus terjedése a világban, még olyan országokban is felütötte a fejét ismét a járvány,  melyek sikeresen kezelték az első hullámot. Miközben a legtöbb ország vezetése nem hajlandó ismét bezárkózni a gazdasági károk elkerülésének érdekében, több újrafertőzödött terület önkormányzata döntött úgy, hogy ismét korlátozz
jún. 27
6:09
Itt áll feketén-fehéren: egyre kevesebb bort isznak a magyarok (Hírstart)
2010 óta szinte folyamatosan csökken az egy főre jutó borfogyasztás Magyarországon, olyannyira, hogy mostanra mindössze közel 5 liter bort, illetve mustot iszik meg egy fő egy évben. A csökkenés egyik oka valószínűleg az lehet, hogy 1993 óta egy-két kiugró évet leszámítva, hol stagnál, hol pedig látványosan lecsökken a bortermelés hazánkban.
jún. 27
6:12
Gazdaság talpra állítása: 3119 milliárddal járulnak hozzá a legnagyobb cégek (Privátbankár)
Elképesztő az az összeg, amit nagy nemzetközi termelőcégek magyarországi beruházásra terveznek elkölteni az elkövetkezendő két évben.
jún. 27
6:12
Az MBFZ toolcraft GmbH a Zeiss 3D ManuFACT megoldásával végzi additív gyártási folyamatainak átfogó minőség-ellenőrzését (okosipar.hu)
Az additív gyártás számos vállalatnál ismeretlen terep, de nem így az MBFZ toolcraft GmbH esetében. A dél-németországi Georgensgmündben található vállalat csúcstechnológiás, precíziós alkatrészeket gyárt, egyebek mellett, a repülőgép-, autó-, orvos technológiai és félvezető ipar számára, 2011 óta pedig 3D nyomtatással is készít alkatrészeket. Ez a
jún. 27
6:21
Velünk maradnak a magas élelmiszerárak (Népszava)
A Covid-19 leszorította a hivatalos inflációs indexet, ám az élelmiszerek piacán bőven éri meglepetés a vásárlókat.
jún. 27
6:24
Veszélyhelyzet után: mi változik a munkában? (Piac és Profit)
Az országgyűlés elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, amely június 18-án lépett hatályba. A korábban bevezetett különleges munkajogi szabályok megszűnnek, de egy részük még július 1-ig alkalmazható. A jogszabályváltozásokat Dr. Óváry-Papp Nóra és dr. Lieszkovszky Helga, a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda jogászai foglal
jún. 27
6:24
Ezt tudnia kell, mielőtt elkezdi a jövő hetet (Növekedés)
Hazai munkaerőpiaci és kereseti adatokat ismerhetünk meg a jövő héten.
jún. 27
6:30
Mutatunk egy képet, amitől hátast fog dobni! (Menedzsment Fórum)
Nem alaptalanul erősödtek fel a nyugdíjasszervezetek hangjai az elmúlt időszakban.
jún. 27
6:30
A jövő hónapban enyhülnek a brit karanténszabályok (Növekedés)
A brit kormány péntek esti jelzése alapján a jövő hónapban várhatóan enyhülnek vagy megszűnnek számos európai ország esetében a brit beutazási karanténelőírások.
jún. 27
6:39
A jövő hónapban enyhülnek a brit karanténszabályok (Hírstart)
A brit kormány péntek esti jelzése alapján a jövő hónapban várhatóan enyhülnek vagy megszűnnek számos európai ország esetében a brit beutazási karanténelőírások.
jún. 27
6:42
Washington vízumkorlátozásokat vezet be kínai tisztségviselőkkel szemben Hongkong miatt (Növekedés)
Washington vízumkorlátozásokat vezet be kínai tisztségviselőkkel szemben Hongkong miatt - jelentette be pénteki közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.
jún. 27
6:48
Veszélyes hiba a Teslákban (Startlap)
Amerikai bejelentések szerint bizonyos évjáratú Model S-ek médiavezérlő egységeinek meghibásodása akár biztonsági figyelmeztetések elmaradásához is vezethet.
jún. 27
6:51
Washington vízumkorlátozásokat vezet be kínai tisztségviselőkkel szemben Hongkong miatt (Hírstart)
Washington vízumkorlátozásokat vezet be kínai tisztségviselőkkel szemben Hongkong miatt - jelentette be pénteki közleményében Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.
jún. 27
6:57
A jövő hónaptól enyhülhetnek a szigorú brit karanténszabályok (Portfolio)
A brit kormány péntek esti jelzése alapján a jövő hónapban várhatóan enyhülnek vagy megszűnnek számos európai ország esetében a brit beutazási karanténelőírások.
jún. 27
7:00
Nagyot nőtt a leharcolt autók eladása (Startlap)
A koronavírus-járvány megdobta a félmillió forintnál olcsóbb használt autók iránti keresletet.
jún. 27
7:03
3,2 millió tonna volt az energetikai célú biomassza-felhasználás 2019-ben (ProfitLine)
Tavaly 3,2 millió tonnát tett ki a hazai energetikai célú biomassza-felhasználás, amelyből az import 123,4 ezer tonna volt - derült ki a Naik Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.
jún. 27
7:03
Argentína még nem enyhít: bezárkózásra kérik a fővárosiakat (Portfolio)
A koronavírus-járvány miatt eddig érvényben lévő korlátozások július 17-ig szóló fenntartását jelentette be pénteken Alberto Fernández argentin elnök, aki jelezte azt is, hogy Buenos Airesben és környékén a mostaninál is szigorúbb intézkedésekre lehet számítani a fertőzések számának utóbbi hetekben tapasztalt, rendkívül gyors növekedése miatt.
jún. 27
7:06
Mintha nem is lett volna járvány: így éled fel a lakáspiac (Startlap)
Budapesten és vidéken sem csökkent az érdeklődés, a márciusi-áprilisi visszaesés májusra egyértelműen megfordult.
jún. 27
7:09
Új tagállama lehet az Amerikai Egyesült Államoknak (Portfolio)
Az amerikai képviselőház pénteken délután 232:180 arányban törvényjavaslatot szavazott meg arról, hogy a szövetségi főváros, Washington DC az Egyesült Államok 51-ik tagállama legyen. A javaslatot egyetlen republikánus törvényhozó sem támogatta.
jún. 27
7:09
Munkaerőpiaci fordulatot hoz a bértámogatási program (Hírstart)
Megállt a regisztrált álláskeresők számának emelkedése, és hamarosan az érdemi csökkenés is megindulhat.
jún. 27
7:11
Úgy tűnik, nagyon gyorsan magához tért az ingatlanpiac (Hírstart)
A lakóingatlanok iránt sem Budapesten, sem vidéken nem csökkent az érdeklődés.
jún. 27
7:15
Több tízmilliárd folyhat be az átalakított katából (24.hu)
Bár nemcsak ez a cél, hanem az igazságossá tétele is – az államtitkár szerint.
jún. 27
7:18
Célegyenesben az egyedülálló MBA képzés hallgatói (Növekedés)
Záró szemeszterüket kezdik meg a kínai Fudan és a Budapesti Corvinus Egyetem MBA közös képzésében részt vevő első hallgatók. A hazai intézmény és a kínai elitegyetem közös kettős diplomát adó képzése hiánypótló, és a hasonló programokhoz képest lényeges előnyökkel járó, Ázsia-fókuszú vezetőképzés. A program ismertségének növekedése már a jelentkező
jún. 27
7:21
Varga Péter Pál a járvány jövőjéről: a fegyelmezettségen sok múlik (Portfolio)
A lakosság és az egészségügyi ellátórendszer dolgozóinak fegyelmezettsége kulcstényező a járvány lefutása szempontjából - vélekedett a Portfolio-nak nyilatkozva Varga Péter Pál. A Budai Egészségközpont alapító-ügyvezetője azt is előrevetítette, hogy a jövőben az egész országban átalakul az intézményi ellátási rend. Emellett arról is beszélt, hogy m
jún. 27
7:21
Új tagállama lehet az Amerikai Egyesült Államoknak (Hírstart)
Az amerikai képviselőház pénteken délután 232:180 arányban törvényjavaslatot szavazott meg arról, hogy a szövetségi főváros, Washington DC az Egyesült Államok 51-ik tagállama legyen. A javaslatot egyetlen republikánus törvényhozó sem támogatta.
jún. 27
7:30
Új csendrendeletet szavazott meg Erzsébetváros, két fronton csaptak le a vendéglátósokra (444)
Még a visszafogott helytulajdonosok sem értik, hogy a kerület miért nincs egyáltalán tekintettel a járvány hatásaira és miért küldte rájuk, egyesek szerint zaklató jelleggel, az új közterületeseket..
jún. 27
7:33
Több tíz milliárd forint is származhat jövőre a kata átalakításából (Portfolio)
A kormány igazságossá teszi a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) szabályait - hangoztatta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek. Izer Norbert hozzátette, hogy több tíz milliárd forint is származhat jövőre az átalakításból.
jún. 27
7:36
Együttműködés külföldi pénzügyi felügyeletekkel a magyar bankrendszer biztonságáért (Növekedés)
Újabb együttműködési megállapodást köt az MNB, ezúttal a moldáviai jegybankkal, külföldi felügyelési tevékenységének erősítése érdekében. A hazai bankok, pénzügyi intézmények egyre több leányvállalattal, fiókteleppel rendelkeznek külföldön. Ezek hatékony külhoni ellenőrzése, tevékenységük áttekintése a hazai pénzügyi stabilitás fenntartása szempont
jún. 27
7:45
Negyven útvonalon indítja újra budapesti légi járatait a Ryanair (Hírstart)
Negyven útvonalon indítja újra július 1-jén budapesti járatait a Ryanair diszkont légitársaság. A cég Mti-hez eljuttatott közleményében azt írta, az újraindítást a magyar kötelező karantén
jún. 27
7:48
És tényleg „Áts Karcsi a király" (24.hu)
Az viszont rossz hír, hogy a koronavírus-járvány miatt visszaesett a hazai borfogyasztás.
jún. 27
7:50
Fellázadtak a könyvelők a kata átalakítása miatt (24.hu)
Országos egyesületük szerint „a brutális adójogi szankcionálás, a fűnyíró elven működő büntetőadó” súlyos hiba.
jún. 27
7:51
Újabb saját részvényeket vett pénteken a Masterplast (Portfolio)
Újabb saját részvényeket vásárolt pénteken a Masterplast a munkavállói résztulajdonosi programjához.
jún. 27
7:54
Egy társadalomtudós 2010-ben előrejelezte, hogy 2020-ban a feje tetejére áll a nyugati világ (G7)
Peter Turchin 2010-ben a Nature felkérésére arról írt, hogy 2020 körül komoly felfordulásra lehet számítani a világban. A tudós szerint nehéz évek várnak ránk.
jún. 27
7:57
Koronavírus: közel 10 millió fertőzött és félmillió áldozat a világban (Portfolio)
Meghaladta a 9,8 millió főt a koronavírus-fertőzöttek száma a világban, a járvány áldozatainak száma pedig megközelítette a félmilliót ma reggelre – derül ki a Johns Hopkins Egyetem friss adataiból. Nagy-Britannia hamarosan enyhíthet a szigorú karanténszabályokon, közben Argentínában további szigorítások jöhetnek, bezárkózásra kérik a lakosságot a
jún. 27
8:03
Már tavaly márciusban megjelenhetett a koronavírus Barcelonában? (ProfitLine)
Spanyol kutatók 2019. március 12-én gyűjtött barcelonai szennyvízmintákban is kimutatták az új koronavírus jelenlétét - jelentette be pénteken a Barcelonai Egyetem.
jún. 27
8:03
Világszerte csaknem ötszázezer a halálos áldozatok száma a koronavírus-járványban (GazdaságPortál)
Világszerte 9 778 674 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 493 674, a gyógyultaké pedig 4 932 392 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban a fertőzöttek száma még 9 588 717 volt, a halálos áldozatoké 488 842, a gyógyultaké pedig 4 822 067. Szakértők szerint
jún. 27
8:03
Tovább nőtt a koronavírusosok száma a világban, 488 ezernél is több a halálos áldozat (Hírstart)
Világszerte 9 588 717 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 488 842, a gyógyultaké pedig 4 822 067 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint. Egy nappal korábban

Keresés