2020. október 1. csütörtök

okt. 1
0:00
Kötelező idősáv nélkül is léptek az idősek (Infostart)
Megosztotta a közvéleményt tavasszal a 65 év felettieket védő délelőtti vásárlási idősáv. Most, hogy a kormány nem változtat a megszokott körülményeken, egyre többen önként alkalmazzák a korábbi módszereket.
okt. 1
0:00
Mutatjuk a befektetést, aminek a koronavírus sem árt, és Matolcsy György is támogatja (Napi)
A klímaváltozás ugyan a közbeszédben háttérbe szorult, de kiváló befektetés maradt. A nemzetközi részvénypiacon száguldanak az ebből profitáló cégek, Matolcsy György zöld hitelein pedig magyar vállalatok is nyerhetnek majd.
okt. 1
0:00
Nagyon jól járt Orbán kötélbarátja: minden rekord megdőlt Andy Vajna volt kaszinóiban (168 Óra Online)
Minden eddigi rekord megdőlt Andy Vajna volt fővárosi kaszinóiban: 32,8 milliárd forint volt a forgalom, ami 4 milliárddal több az egy évvel korábbinál. Az adózott eredmény 2 milliárddal nőtt, meghaladta a 11,7 milliárdot – írja a 24.hu.
okt. 1
0:00
Hozzávágtak egy több mint ötmilliárdos állami támogatást a Külügyminisztérium egyik cégéhez és alapítványához (444.hu)
A határon túli gazdaságfejlesztési és nemzetpolitikai célok megvalósítására jár a pénz.
okt. 1
0:00
Nn Biztosító: A koronavírus-helyzet fellendítheti az öngondoskodást (Biztosító Magazin)
A koronavírus fellendítheti az öngondoskodást, a hosszú távú pénzügyi tervezést, a kockázatvédelmet - mondta az 58. Közgazdász vándorgyűlés pénteki ülésén az Nn Biztosító Zrt. vezérigazgatója. The post Nn Biztosító: A koronavírus-helyzet fellendítheti az öngondoskodást first appeared on Biztosító Magazin | Csok, nyugdíj, kgfb, casco, utasbiztosítás
okt. 1
0:04
A rezsicsökkentésről döntött az Európai Bíróság (Infostart)
A családok rezsiterheit a már megtett intézkedéseken túl újabb eszközökkel is mérsékelni kívánja a kormány - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
okt. 1
0:04
A kormány rendeletbe foglalta: beépíthető a Városliget (Napi)
Szerdán ül össze a Fővárosi Közgyűlés, hogy a Városliget építési szabályzatát átírja, így megakadályozza egyes épületek felépítését a Városligetben, a kormány kedd este azonban kiadott egy rendeletet arról, hogy a közgyűlés döntése eleve érvénytelen - adta hírül a hvg.hu. Az éjjel megjelent kormányrendelet szerint a miniszterelnök kimondott szava s
okt. 1
0:04
Holland cég beruházását állja félig az állam Debrecenben (168 Óra Online)
Szijjártó Péter beruházástámogató szerződést adott át a debreceni Bumet Hungary Kft.-nek, írja az MTI.
okt. 1
0:04
Hvg.hu: A Külügyminisztérium 280 millióért vett gyorsteszteket, amiket aztán a megváltozott rendelői igények miatt át se vett (444.hu)
A 280 millió forint a lemondás ára volt.
okt. 1
0:08
Átrendezték a banki piacot a támogatott hitelek (Infostart)
Három hónapja elérhető a vállalkozások számára a Széchenyi Kártya Plusz konstrukció. Az államilag támogatott hitelek átrendezték a piacot, változott a kölcsönigénylők köre és a hitelfelvételi szándék is.
okt. 1
0:08
Újabb tőzsdeképes cégeket azonosított a BÉT (Napi)
Ötödik alkalommal publikálta a Budapesti Értéktőzsde a BÉT50 – ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadványát. Az évente 50 sikeres hazai középvállalatot bemutató publikáció legfőbb célja, hogy minél több kkv lépjen a nyilvános kereskedésbe.
okt. 1
0:08
Mindegy, hogy dönt a fővárosi közgyűlés, a kormány rendeletben intézte el, hogy beépüljön a Városliget (444.hu)
A kormányrendelet szerint megépülhet az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Fővárosi Városliget Színház.
okt. 1
0:12
Itt a vége, holnaptól lecsap a NAV arra a cégre, amelyik nem lépett időben (Infostart)
Lejár a július eleje óta tartó türelmi idő, csütörtöktől számlánként hat számjegyű büntetést is kaphatnak az online jelentést elmulasztó cégek.
okt. 1
0:12
Nagyon sok pénzt lehetett keresni lélegeztetőgépeken (Napi)
Közel 7 milliárd forintos árbevétellel zárta az első félévet az Ott-One Nyrt.
okt. 1
0:12
Ha beüt a válság, újra szükségünk lehet majd a pásztorok tudására (444.hu)
Az ökológiai válság kezeléséhez a természettudományok mellett szükség lesz a régi, lokális tudások újrafelfedezésére is. Interjú Molnár Zsolttal, a Hagyományos ökológiai tudás kutatócsoport vezetőjével.
okt. 1
0:16
A koronavírus elgázolta a hazai autógyártást is (Infostart)
A koronavírus-járvány miatti leállások és a termelés vártnál lassabb felfuttatása miatt durván 3,6 millió autóval kevesebb készült el az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban az év első hat hónapjában.
okt. 1
0:16
Növelte bevételét a Duna House Holding az első fél évben (Napi)
A Duna House Holding az első fél évben 4,41 milliárd forint bevételt ért el a tavaly első fél évi 3,9 milliárd forint után.
okt. 1
0:16
Bezáratott a Nébih egy hamburgerezőt, mert tiszta mocsok volt, és a zöldésegeket is mosatlanul rakták a szendvicsekbe (444.hu)
Az ételeket letakarás nélkül a koszos edények és a rovarirtószer mellett tartották.
okt. 1
0:20
A kormányközeli cégek válságállók (Napi)
Az Opus Global jelentős eredményjavulást ért el az első fél évben.
okt. 1
0:20
Úgy alakítják a makói építési szabályzatot, hogy Mészáros Lőrinc megépíthesse az újabb szállodáját (444.hu)
A város jelenlegi szabáyzata szerint csak 15 méteres szállodát lehetne építeni, de Mészáros Lőrinc 20 métereset akar.
okt. 1
0:24
Új vezetők az Appeninn Nyrt. élén (Napi)
Megtartotta rendkívüli közgyűlését az Appeninn Nyrt., amelynek keretében szinte teljes mértékben átalakult a társaság igazgatótanácsának és auditbizottságának összetétele.
okt. 1
0:24
RTL: Hónapokat várnak a járadékra a munkanélküliek (444.hu)
80 ezer fővel volt több álláskereső szeptemberben, mint tavaly ilyenkor.
okt. 1
1:06
Szlovéniában rekordot döntött, Horvátországban tovább nőtt a fertőzöttek száma (ProfitLine)
Szlovéniában újabb napi rekordot döntött, de Horvátországban is nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok szerdai jelentéséből.
okt. 1
2:06
Évente 60 millió tonnával csökkentheti a felhőre való átállás a szén-dioxid-kibocsátást (ProfitLine)
Az Accenture kutatása szerint a nyilvános felhőbe való áttérés jelentős szén-dioxid-kibocsátáscsökkenést eredményezne. Ennek mértéke globális szinten közel 60 millió tonna évente, az összes informatikával kapcsolatos kibocsátás 5,9%-a, amely egyenértékű azzal, mintha 22 millióval kevesebb autó lenne forgalomban.
okt. 1
2:12
Évente 60 millió tonnával csökkentheti a felhőre való átállás a szén-dioxid-kibocsátást (Hírstart)
Az Accenture kutatása szerint a nyilvános felhőbe való áttérés jelentős szén-dioxid-kibocsátáscsökkenést eredményezne. Ennek mértéke globális szinten közel 60 millió tonna évente, az összes informatikával kapcsolatos kibocsátás 5,9%-a, amely egyenértékű azzal, mintha 22 millióval kevesebb autó lenne forgalomban.
okt. 1
2:36
Sok az új fertőzött, megint korlátozások lesznek Franciaországban (Hírstart)
Franciaországban az elmúlt 24 órában ismét csaknem 13 ezer új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, az előző napi 8 ezer és a hétfői 4 ezer után – közölte szerda este az egészségügyi minisztérium, miközben Marseille és Aix-en-Provence után Párizs, Lyon és Lille is elérte a maximális riasztási szintet. Jóllehet a napi esetszám szerdán nem érte e
okt. 1
3:06
Rekordmértékben csökkent az amerikai gazdaság teljesítménye (ProfitLine)
Az első két becslésnél és a piaci várakozásoknál kevésbé, de így is rekordmértékben csökkent az amerikai gazdaság teljesítménye a második negyedévben az országot gyakorlatilag megbénító koronavírus-járvány következtében.
okt. 1
3:30
Nyakunkon az utolsó óraátállítás (Növekedés)
A téli és a nyári időszámítás 2021-től szűnhet meg.
okt. 1
3:36
Mennyit költ a magyar ember egészségügyi termékekre? (ProfitLine)
Magyarországon havonta átlagosan 15 ezer forintot költöttek az emberek az egészséggel kapcsolatos termékek vásárlására, legnagyobbrészt gyógyszerekre - derül ki az augusztusi Cofidis Hitel Monitorból.
okt. 1
3:36
30-50 százalékkal kevesebben járnak be dolgozni - Mi lesz a kiürült irodákkal? (Növekedés)
A legtöbb nagyvállalatnál fázisszerűen rendeződött vissza az irodai élet, és a fázistól függően átlagosan 70 százalék jár be dolgozni, a többiek távmunkában vannak - mondta a növekedés.hu-nak Kalmár Zoltán, az Év Irodája Díj alapítóját a járvány irodapiacra gyakorolt hatásáról beszéltünk.
okt. 1
4:30
Továbbra is dolgozhatunk Európa egyik leggazdagabb országában (Növekedés)
A Nagy-Britanniánál gazdagabb ország, Svájc népe úgy döntött, hogy továbbra is szabadon munkát vállalhatnak az országban az EU-polgárok.
okt. 1
4:36
10%-kal nőttek az átlagbérek Magyarországon (ProfitLine)
Bár az idén 10 százalékkal nőttek az átlagbérek, jövőre visszafogottabb növekedésre lehet számítani.
okt. 1
4:36
770 ok az izgalomra (New Technology)
Nemcsak rekordszintű teljesítményt kínálnak a Scania új V8-as motorjai, hanem jelentősen javított üzemanyag-hatékonyságot is. A teljes megtakarítás elérheti a hat százalékot – vagy még többet – megfelelő körülmények között, ha a hajtáslánc az új G33-as sebességváltót tartalmazza. Az ilyen mértékű üzemanyag-megtakarítás természetesen hatalmas különb
okt. 1
5:06
Digitális bemutatóterem a DMG MORI-tól! (okosipar.hu)
Virtuális élő közvetítéssel és kivételes digitális bemutatóteremmel ünnepli az ipari trendeket, új fejlesztéseket, illetve az innovatív termékeket és megoldásokat a DMG MORI. Négy nap alatt több mint 20 élő esemény, 4 nyelven, a világ minden táján – 2020. október 6. és 9. között digitális színpadra lép a DMG MORI. A DMG MORI DIGITAL EVENT premierév
okt. 1
5:12
Nyerő páros: Könnyek közt zajlott a Miss Pusztazámor verseny (Márkamonitor)
A lányok többsége könnyek záporán át olvasta fel párja sorait, amiben a fiúk azt ecsetelték, hogy miért a kedvesük a legszebb. Persze, nem mindenki levele sikerült igazán meghatóra.     Szexi: a lányok fürdőruhában is megmutatták bájaikat. Elindult a küzdelem a Pusztazámor Szépe címért, ahol a csajok igazi szépségkirálynőkként vonultak végig a kifu
okt. 1
5:24
Az egészségügyiek iránti szolidaritást is kikezdi az elhúzódó járvány (Növekedés)
Egyre több az agresszió, a méltatlan számonkérés az egészségügyben, miközben tavasszal óriási szeretethullám és hála áramlott az egészségügyi dolgozók felé. A jelenségről kérdeztük az ágazat néhány képviselőjét
okt. 1
5:36
Új logisztikai központot épít a Marso Kft. Dunaharasztiban (New Technology)
Új logisztikai központot épít a gumiabroncs nagykereskedelmi Marso Kft. Dunaharasztiban, a magyar tulajdonban lévő cég 4,6 milliárd forintos beruházása 50 új munkahelyet teremt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. Hozzátette: a beruházáshoz a kormány 693 millió forintos vissza nem tér
okt. 1
5:36
Szántani így is lehet: nagy erőgép, plusz függesztett eke! (Agrárágazat)
A Juwel ekecsalád, számos változatával széles körben kínál megoldást a gazdáknak.
okt. 1
5:36
A lehetőségeinkből kihoztuk a maximumot (Mezőhír)
Még gyorsabb és közvetlenebb kiszolgálás az Odisysnél.
okt. 1
5:36
Az európai traktorpiac is visszaesést szenvedett el az első félévben (GépMax)
A legkevésbé a német traktorpiac érezte meg az év első felében, a járvány okozta visszaesést, a legjobban pedig a spanyol.
okt. 1
5:36
Jövőbe mutató stratégia a körforgásos gazdaságért (Transpack)
A Ds Smith ambiciózus, kétlépcsős fenntarthatósági stratégiával erősíti a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségét.
okt. 1
5:42
Milyenek most a magyar gazdaság és államháztartás kilátásai? (Növekedés)
Az állami és jegybanki szereplők gazdasági víziójukat osztották meg a koronavírus árnyékában a Közgazdász Vándorgyűlés Államháztartási Szakosztályának kerekasztal-beszélgetésén.
okt. 1
5:51
Óriási összeget érhet a Vatera korábbi tulajdonosa (Menedzsment Fórum)
A legnagyobb lengyel e-kereskedelmi vállalat, az Allegro részvénykibocsátásra készül, amely révén a piac képet kaphat a társaság értékéről. A céget néhány éve megszerző befektetési alapok óriási nyereséget realizálhatnak.
okt. 1
6:06
Itt a mérföldkő az adózásban, még nagyobbra nyitotta a szemét az adóhivatal (Infostart)
Mostantól, vagyis október 1-jétől mintegy egymillió vállalkozás valamennyi egymás közötti ügyletének számlaadatait látni fogja az adóhivatal, mert lejár az a szankciómentes időszak, amelyet a koronavírus járvány miatt biztosított a NAV.
okt. 1
6:06
25 százalékkal kevesebb új lakás projekt indult el a megyei jogú városokban (ProfitLine)
A megyei jogú városokban a harmadik negyedévben 31 újépítésű lakás projekt indult el, 25 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest, amikor 41 új projekt indult, a visszaesés a koronavírus megjelenésével és a kedvezményes, 5 százalékos áfa kivezetésével magyarázható - közölte az Otthon Centrum szerdán az MTI-vel.
okt. 1
6:06
Ijesztő, mennyi műanyag van a gyerekek szervezetében (NRGreport)
Egy német kutatás arra mutatott rá, mennyire silány munkát végzünk, ha arról van szó, hogy a gyerekeket távol tartsuk a műanyagszennyezéstől.
okt. 1
6:06
Mégsem lesz rekord a kukoricatermés, tartják magukat a gabonaárak (Mezőhír)
Úgy tűnik, a koronavírusnak hosszan tartó hatása van a piaci magatartásra.
okt. 1
6:12
Hiányzik egy pont a jegybank újabb válságkezelő csomagjából (Privátbankár)
Gázárcsökkentés, adókedvezmények vannak a pakkban, de mi lesz a forinttal? És arról hallott, hogy az itteni nagykövetségeken sem értik, mi van a magyar árakkal?
okt. 1
6:12
Koronavírus: óriási mentőcsomaggal segítené a Világbank a szegényebb országok vakcinához jutását (Hírstart)
12 milliárd dolláros hitelcsomaggal segítené a Világbank a szegényebb országok koronavírus-vakcinához való hozzájutását – számol be a hírről a Reuters.
okt. 1
6:12
A koraszülés traumájáról tanulhatnak a felsőoktatásban (Márkamonitor)
Leendő egészségügyi dolgozóknak és koraszülésben érintett családokkal kapcsolatba kerülő jövőbeli szakembereknek tart előadásokat felsőoktatási, továbbképzési intézményekben a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) elnöke a 2020/2021-es szemeszterben az ország több pontján, fél éven keresztül. A NaturAqua által támogatott kezdeményezés célja a

Keresés