2020. október 1. csütörtök

okt. 1
0:00
Hogy történhet meg ilyesmi? Órákon át feküdt egy nő a kórház padlóján (Blikk)
Órákon át feküdt egy idős nő az oroszországi Ufa városában található 18-as számú klinika egyik kórtermének padlóján.
okt. 1
0:00
Magyarics Tamás: nagyon eldurvult az amerikai kampány (Infostart)
A korábban betartott konvenciókat már egyik fél sem veszi figyelembe - mondta az InfoRádióban Donald Trump és Joe Biden elnökjelölti vitája után Magyarics Tamás, külpolitikai szakértő, az ELTE tanára.
okt. 1
0:00
Élénkül a magyar-kínai vasúti konténerforgalom (Napi)
Élénkül a magyar-kínai vasúti konténerforgalom, a Rail Cargo Terminal-BILK-re indított intermodális forgalom mintegy 13 százalékkal nőtt a transzkontinentális, valamint tengeri útvonalon, a görög és adriai kikötőkből április és augusztus között - írja az MTI Rail Cargo Hungaria közlése nyomán.
okt. 1
0:00
Merkel: az átláthatóan működő társadalmak birkóznak meg legjobban a járvánnyal (Kitekintő)
A nyitott és átláthatóan működő társadalmaknak van a legtöbb esélyük arra, hogy sikerrel megbirkózzanak a koronavírus-világjárvánnyal - jelentette ki Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a szövetségi parlamentben (Bundestag).
okt. 1
0:00
Az azeri-örmény harcok beszüntetésére szólított fel az Emberi Jogok Európai Bírósága (168 Óra Online)
.
okt. 1
0:00
Trump folyamatosan közbeszólt, Biden bohócnak nevezte az elnököt (444.hu)
Kaotikusra sikerült az elnökjelöltek első vitája, de legalább volt.
okt. 1
0:04
Koronavírus: Johnson szerint ekkora várható a napi félmillió szűrés (Blikk)
Nagy-Britannia jó úton halad annak a célnak a teljesítése felé, hogy október végéig 500 ezerre emelkedjen a naponta elvégezhető koronavírustesztek száma - mondta szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.
okt. 1
0:04
Itt a szlovák bejelentés a vészhelyzetről (Infostart)
Szlovákiában október elsejétől 45 napos időtartamra vészhelyzetet léptet érvénybe a kormány, az intézkedésről szerdai ülésén döntött a kabinet a koronavírus fertőzöttek számának emelkedése miatt.
okt. 1
0:04
Enyhén lassult a kínai feldolgozóipar növekedése szeptemberben (Napi)
Enyhén lassult a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése szeptemberben a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérése szerint - írja az MTI.
okt. 1
0:04
Vészhelyzetet hirdettek Szlovákiában (Kitekintő)
A szlovák kormány október elsejétől 45 napos időtartamra vészhelyzetet léptet érvénybe az országban a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedése miatt; a kabinet a szerdai ülésén döntött az intézkedésről.
okt. 1
0:04
Nepál október közepétől újra beengedi a külföldi hegymászókat az országba (168 Óra Online)
.
okt. 1
0:04
Svájcban nem lehet megúszni a karantént negatív teszttel, mert szerintük nem zárja ki a fertőzést (444.hu)
A külföldről érkezőknek mindenképpen tíznapos karanténnal kell számolniuk.
okt. 1
0:08
„Nemzeti szégyen”: az amerikai média egy emberként ítélte el Trump és Biden vitáját (Blikk)
Az amerikai média szerdán egyöntetűen negatívan ítélte meg Donald Trump elnök és Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje kedden az ohiói Clevelandben tartott első elnökjelölti vitáját.
okt. 1
0:08
Hátborzongatók az ukrajnai adatok (Infostart)
Gyorsuló ütemben terjed a fertőzés, megint rekordot döntött az új betegek száma.
okt. 1
0:08
A magyaroknak inkább kell az EU, mint saját kormányuk (Napi)
Kiugróan rossz a magyar és a lengyel kormány megítélése saját lakosságuk körében, derült ki egy felmérésből, amely szerint a koronavírus-járvány az EU népszerűségének erősödését hozta.
okt. 1
0:08
Pompeo óva intette Olaszországot Kínával kapcsolatban (Kitekintő)
A Kína által kínált partnerségi kapcsolat nem őszinte, az ázsiai ország saját stratégiai céljait akarja megvalósítani Európában - hangsúlyozta az amerikai külügyminiszter szerdán Rómában, európai útja második állomásán.
okt. 1
0:08
Izraelben betiltották a tüntetéseket (168 Óra Online)
.
okt. 1
0:08
Belgiumban 16 hónap után tudtak új kormány alakítani (444.hu)
Hét pártnak kellett megegyeznie.
okt. 1
0:12
Mémkirályok: észbontó bakival váltak egy csapásra sztárrá a magyar származású ikrek, most az egész világ rajtuk röhög (Blikk)
Hihetetlen népszerűségre tettek szert egy mindössze hat másodperces videóval az interneten a kanadai magyar ikrek, Vörös Patrik és Krisztián, akik életük első magyar interjúját adták.
okt. 1
0:12
Jaroslaw Kaczynski tagja lesz az átalakított lengyel kormánynak (Infostart)
A Jog és Igazságosság (PiS) elnöke a nemzetvédelmi, a bel- és az igazságügyi tárcát felügyelő kormányfőhelyettesként lesz tagja az új lengyel kabinetnek.
okt. 1
0:12
Nagyon optimista a török kormány: nem lesz recesszió (Napi)
A török pénzügyminisztérium azzal számol, hogy sikerül elkerülni az idén a gazdasági visszaesést, a GDP minimálisan nő, jövőre pedig már jelentős bővülés lehet - írja az MTI.
okt. 1
0:12
Az olasz hatóságok szerint a maffia segíti a járvány miatt bajba jutott családokat (168 Óra Online)
Az olasz hatóságok szerint a maffia segíti a koronavírus-járvány miatt bajba jutott családokat. Az uzsoraellenes rendkívüli kormánybiztos szerdai tudósítások szerint a járványnál is veszélyesebbnek nevezte a szervezett bűnözés terjeszkedését.
okt. 1
0:12
Az indiai hatóságok a család tiltakozása ellenére hamvasztották el egy megerőszakolt nő testét (444.hu)
Az eset rendőrellenes megmozdulásokat váltott ki a dalitok között.
okt. 1
0:16
A koronavírus-vakcinával kapcsolatban kér pénzt az országoktól az ENSZ (Infostart)
Időközben Bill Gates és felesége alapítványa megállapodást írt alá 16 gyógyszeripari vállalattal.
okt. 1
0:16
Földbe állt a brit gazdaság (Napi)
A korábbi becslésnél valamivel kisebb mértékben, de így is csaknem 20 százalékkal - hat és fél évtizede nem mért ütemben - zuhant a brit gazdaság teljesítménye az idei második negyedévben a koronavírus-járvány súlyos negatív hatásai miatt - írja az MTI.
okt. 1
0:16
Öt év alatt több mint 133 ezer fegyverest likvidáltak az oroszok Szíriában (168 Óra Online)
Öt év alatt több mint 133 ezer fegyverest, köztük 865 "bandavezért", valamint négy és fél ezer, Oroszországból és a FÁK-államokból érkezett fegyverest semmisítettek meg Szíriában az orosz hadműveletben - írta a Krasznaja Zvezda katonai lapban szerdán megjelent cikkében Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
okt. 1
0:16
Magyarországról főleg rossz példák kerültek bele az EU jogállamisági jelentésébe (444.hu)
A bíróságok irányítása átpolitizált, túl sok pénzt költ a kormány a baráti sajtóra és a legfelső köröket érintő nyomozások korrupciós ügyekben rendkívül visszafogottak.
okt. 1
0:20
A szenátusig juthat a közösségi oldalak szólásszabadság-ügye (Infostart)
Az amerikai szenátus elé idézhetik három nagy közösségi médiacég vezetőit. A republikánus többség szerint a platformok megsértik a szólásszabadságot azzal, hogy tényellenőrzés indokával cenzúrázzák a jobboldali megnyilvánulásokat, köztük Donald Trump elnök tweetjeit.
okt. 1
0:20
Új miniszterelnök lesz Belgiumban (Napi)
Hétpárti megállapodás született Belgiumban a kormányalakításról szerda reggel, csaknem ötszáz nappal a parlamenti választások után. Az országnak a flamand Alexander de Croo lesz a miniszterelnöke - írja az MTI a helyi sajtó alapján.
okt. 1
0:20
Árnyékkormányt alakít Cihanouszkaja (168 Óra Online)
Árnyékkormányt alakít Szvjatlana Cihanouszkaja volt fehérorosz elnökjelölt, ellenzéki vezető. Cihanouszkaja szerdán a Telegram üzenetküldő szolgálat csatornáján jelentette be ezt, írja az MTI.
okt. 1
0:20
Szvjatlana Cihanouszkaja árnyékkormányt alakít (444.hu)
Macron elnök pedig meghívta a belarusz ellenzéki vezetőt, hogy tartson beszédet a francia parlamentben.
okt. 1
0:24
Újraszabályozzák a későbbi amerikai elnökjelölti vitákat (Infostart)
Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját. Időközben az elnökjelölti vitákat szervező bizottság szerdán bejelentette változtatások jönnek.
okt. 1
0:24
Átment az alsóházon a britek éles bírálatokat kiváltó törvényjavaslata (Napi)
Megszavazta a londoni parlament alsóháza az úgynevezett belsőpiaci törvényjavaslatot, amely több ponton is átírná az Egyesült Királyság és az Európai Unió között tavaly létrejött kilépési megállapodást - írja a Euronews.
okt. 1
0:24
Vészhelyzetet hirdetnek Szlovákiában (168 Óra Online)
Szlovákiában október elsejétől 45 napos időtartamra vészhelyzetet léptet érvénybe a kormány, az intézkedésről szerdai ülésén döntött a kabinet a koronavírus fertőzöttek számának emelkedése miatt.
okt. 1
0:24
A járványra hivatkozva töri meg az ellene szerveződött tüntetéshullámot Izraelben Netanjahu kormánya (444.hu)
Tilos lesz otthontól egy kilométernél messzebb, és húsz főnél nagyobb tömegben demonstrálni.
okt. 1
0:28
EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország (Infostart)
Az európai uniós (EU) pénzügyi támogatások hatékony eszközt jelentenek a jogállami elvek tiszteletének biztosítására, ezért "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország - mondta az Európai Parlament egyik alelnöke szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak.
okt. 1
0:28
Ilyet még az amerikaiak sem láttak! (Napi)
Az amerikai elnökválasztások történetében még nem zajlott le olyan vita, mint amilyen Donald Trump és Joe Biden szócsatája volt öt héttel 2020-as elnökválasztás előtt. Van olyan megfigyelő, aki szerint Bidennek le kellene mondania kettejük további két vitáját, mert Trump egyszerűen nem tarja magát a normális párbeszéd szabályaihoz. Mások szerint ép
okt. 1
0:28
Egymás szavába vágó, kaotikus és csapongó vita zajlott Trump és Biden között (168 Óra Online)
Egy egymás szavába vágós, kissé kaotikus vita zajlott le tegnap a két amerikai elnökjelölt között, ami véglegesen leleplezte, hogy a két jelölt ugyanolyan ember, mint bárki más - értékelte Donald Trump és Joe Biden vitáját a Neokohn.hu. Mint a portál írja, ilyenkor a választók jelentős része már pontosan tudja, kire fog szavazni, így ritkán van val
okt. 1
0:28
Szlovákiában vészhelyzetet hirdetnek a járvány miatt (444.hu)
Október elsejétől, 45 napra. Szigorodnak a járványügyi intézkedések is.
okt. 1
0:32
Az ellenség "masszív veszteségeit" sorolják az azeriek és örmények (Infostart)
Szerdán negyedik napja folyt a szovjet időkben konzervált, azóta időnként fellángoló azeri-örmény etnikai konfliktus. A karabahi hegyvidék és az örmények által megszállt azeri területek miatt kirobbant újabb háborúban a felek már több ezer halottról beszélnek.
okt. 1
0:32
Mindenki békét akar, de nagy háború lehet a régi gyűlölködésből (Napi)
Nem a szokásos kétnapos csetepaté robbant ki Örményország és Azerbajdzsán között szeptember utolsó hétvégéjén az Azerbajdzsánban lévő, ám örmény irányítás alatt álló Nagorno-Karabakh (Hegyi-Karabah Köztársaság) enklávé terület körül - állítják szakértők, ami azt jelenti, hogy a konfliktus több szereplős nemzetközi összecsapássá szélesedhet.
okt. 1
0:32
Azeri találat ért egy hegyi-karabahi épületet, hárman meghaltak (168 Óra Online)
Elkeserítő hírről számol be az örmény Külügyminisztérium: azeri légicsapás ért egy épületet Martakert városában, Észak-Hegyi-Karabahban. A becsapódás következtében három civil, két férfi és egy nő életét vesztette, és egy személy megsemmisült.
okt. 1
0:32
Havi 1,4 millió forintos minimálbért vezetnek be Genfben (444.hu)
Ez a legmagasabb a világon. Igaz, az egyik legdrágább város is a Földön.
okt. 1
0:36
Boris Johnson: október végére elérhető a napi félmillió szűrés (Infostart)
Nagy-Britannia jó úton halad annak a célnak a teljesítése felé, hogy október végéig 500 ezerre emelkedjen a naponta elvégezhető koronavírustesztek száma - mondta szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.
okt. 1
0:36
Napvilágra került az EU sötét oldala (Napi)
Noha sok európai uniós tagállamban szigorú jogi szabályozás védi a jogállamiságot, a média és az igazságszolgáltatás szabadsága előtt álló kihívások több országban súlyos veszélyt jelentenek a demokratikus normák betartására - közölte az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke szerdán Brüsszelben a testület első jogállamisá
okt. 1
0:36
Ki kell éheztetni pénzügyileg Magyarországot és Lengyelországot - mondta az EP-alelnök (168 Óra Online)
Az európai uniós (EU) pénzügyi támogatások hatékony eszközt jelentenek a jogállami elvek tiszteletének biztosítására, ezért "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország  - mondta az Európai Parlament egyik alelnöke szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak.
okt. 1
0:36
Ha a legfelső körökre vetül a korrupció gyanúja, akkor nem lépnek a magyar hatóságok (444.hu)
Ez az egyik legsúlyosabb megállapítása az Európai Bizottság Magyarországról szóló jelentésének.
okt. 1
0:40
Sokkal többen halhattak meg koronavírusban a bevallottnál (Napi)
A hivatalos statisztikákban szereplőknek akár a másfélszerese is lehet a koronavírus áldozatainak száma, s már több, mint félmilliárd ember is áteshetett a fertőzésen a The Economistban megjelent számítások szerint. Az első hullám durvább lehetett a véltnél, a második hullámban néhány helyen tapasztalt alacsony halálozási arány pedig meg is változh
okt. 1
0:40
Választási tévévitán ismerte el Jacinda Ardern, hogy fogyasztott már kannabiszt (444.hu)
Az új-zélandi miniszterelnök egyből rávágta a választ.
okt. 1
0:44
Egymásnak estek az uniós tagállamok - késve nyílhat meg a pénzcsap (Napi)
Heves viták közepette tárgyalták szerdán Brüsszelben a német soros elnökség javaslatát az uniós kifizetések jogállami feltételekhez kötéséről. A magyar és a lengyel kormány természetesen leszavazta a javaslatot, de ez nem volt elég a javaslat elbuktatásához.

Keresés