2020. április 1. szerda

ápr. 1
0:06
Koronavírus: újabb sporteseményeket halasztanak el (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt továbbra is folyamatosak a halasztások a nemzetközi sportéletben.
ápr. 1
0:06
Koronavírus-helyzetjelentés a nagyvilágból (Kitekintő)
Miközben az Egyesült Államokban egyre súlyosabb a helyzet, Olaszországban - bár az elhunytak napi száma még mindig elég magas - mérséklődni látszik a fertőzés üteme. Több helyütt szigorítottak az intézkedéseken, hogy megfékezzék a járvány további terjedését.
ápr. 1
0:06
Halottakkal és fertőzöttekkel a fedélzetén várja az engedélyt a kikötésre Floridánál egy üdülőhajó, de a kormányzó ódzkodik (168 Óra Online)
Egyelőre nem engedélyezik annak a holland üdülőhajónak a kikötését Floridában, amelyen halottak és az új típusú koronavírus okozta Covid-19 fertőzésben szenvedő betegek is vannak – jelentette be Ron DeSantis, floridai kormányzó hétfőn este.
ápr. 1
0:09
Koronavírus: Már minden nyugat-balkáni országban kijárási tilalom van (Propeller)
A többi nyugat-balkáni ország után Montenegró is kijárási tilalmat vezetett be keddtől. Hétköznapokon este 19 és hajnali 5 óra között, hétvégenként pedig 13 és 5 óra között lesz tilos az utcán tartózkodni Montenegróban. A 620 ezres Adria-parti államban keddre 91-ről 105-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma. A kormány korábban lezárta a szárazföld
ápr. 1
0:10
Nem kell aggódniuk a diákoknak: minden tanuló befejezheti az idei tanévet Ausztriában – Nemsokára az is kiderül, mikor térhetnek vissza az iskolapadba (Blikk)
„Minden diák lezárhatja a tanévet, megfelelő feltételekkel, és egyiküknek sem lesz hátránya a koronavírus miatt kialakult helyzetből” – jelentette ki Heinz Faßmann oktatási miniszter kedden egy bécsi sajtótájékoztatón.
ápr. 1
0:10
Online folytatódnak a Brexit-tárgyalások (Kitekintő)
Az Európai Unió és Nagy-Britannia Brexit-ügyi tárgyalói hétfőn, videókonferencia keretében folytatott megbeszélésükön abban állapodtak meg, hogy London, miután januárban kilépett az unióból, az elkövetkező hónapokban megfogalmazza a határellenőrzés problémáját rendező, az Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyv végrehajtására vonatkozó t
ápr. 1
0:10
Az ember adakozó énje – Magyar beszámoló a koronavírus-járvány sújtotta, észak-olaszországi Padovából (168 Óra Online)
.
ápr. 1
0:13
Ígéretesnek bizonyultak az őssejtkezelések a Covid-19-tüdőgyulladás kezelésében (Propeller)
Ígéretesnek bizonyultak az első kínai őssejtkezelések a Covid-19-betegek kezelésében a koronavírus-járvány idején Pekingben – közölték kínai kutatók. "Tanulmányunk megmutatta, hogy emberi mesenchymális őssejt intravénás infúziója biztonságos és hatékony megközelítés a Covid-19-tüdőgyulladás kezelésében, köztük olyan idős betegek esetében, akiknél s
ápr. 1
0:14
Megszólalt az Angliában élő Ildikó: így élik meg a britek a koronavírust (Blikk)
Buck Ildikó (70) évtizedekkel ezelőtt költözött Magyarországról Angliába, sok mindent megélt ott, de olyan kollektív félelmet, sőt pánikot, amit a koronavírus-járvány okozott, még soha. Férje, Allain, aki angolként a hidegvérű viselkedés nagy híve, most maszkban jár otthon is.
ápr. 1
0:14
Montenegróban is bevezették a kijárási tilalmat (Kitekintő)
A többi nyugat-balkáni ország után Montenegró is kijárási tilalmat vezetett be keddtől, így már a régió minden országában érvénybe lépett a kijárási tilalom.
ápr. 1
0:14
Csíkszeredán önkéntes karanténba vonult a rettegő lakosok jó része, másutt viszont vicces trükökkel játszák ki a kijárási tilalmat (168 Óra Online)
Meghaladta a kétezret Romániában a koronavírusos esetek száma, ezzel életbe lépett a negyedik forgatókönyv – írja az Agerpres hírügynökség. Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője hétfőn este közölte, hogy
ápr. 1
0:15
Osztrák oktatási miniszter: Minden diák lezárhatja a tanévet (Hírstart)
"Minden diák lezárhatja a tanévet és egyiküknek sem lesz hátránya a koronavírus miatt kialakult helyzetből" - jelentette ki Heinz Faßmann.
ápr. 1
0:17
Megvizsgálja az Európai Bizottság a magyar koronavírus-törvényt (Propeller)
Az Európai Bizottság megvizsgálja a magyar parlamentben által hétfőn elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt és annak kormányzati végrehajtását – közölte Eric Mamer, az uniós bizottság vezető szóvivője a testület online tartott sajtótájékoztatóján kedden. A szóvivő újságírói kérdésre adott válaszában aláhúzta, az uniós bizottsá
ápr. 1
0:18
A kijárási tilalom ellenére buliztak: a rendőrség oszlatta szét a tömeget (Blikk)
Rendőröknek kellett feloszlatniuk azt a 40 főből álló társaságot, amely a koronavírus-járvány miatti kijárási tilalom ellenére összegyűlt egy szülinapi partira Los Angelesben – írja a Daily Mail.
ápr. 1
0:18
A járvány még nagyobb hatalmat ad a közel-keleti kormányok kezébe (Kitekintő)
Hogyan reagálnak a közel-keleti kormányok és az itt élő emberek a koronavírus-járványra?
ápr. 1
0:18
Felrobbantottak az éjjel egy bankautomatát Pozsonyban, szanaszét repültek a bankjegyek az utcán (168 Óra Online)
Ismeretlen elkövetők hétfőről keddre virradóra felrobbanottak egy bankautomatát Pozsonyban – írja a Parameter.
ápr. 1
0:21
Betiltották a koronavírus szót Türkmenisztánban (Hírstart)
A médiában nem lehet leírni, az iskolákból és kórházakból eltüntették a járványról szóló felhívásokat, sőt még az utcán sem beszélhetnek róla az emberek.
ápr. 1
0:21
Ki lett volna téve a koronavírusnak Putyin? Nagyon úgy tűnik (Propeller)
Nagyon közel volt Putyin egy bizonyítottan koronavírusos férfihez, kezet is fogtak. Oroszországban a hivatalos adatok szerint keddre félezer fővel, 2337-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Kimutatták a SARS-CoV-2 koronavírust az új-moszkvai Kommunarka 40. klinikai kórházának főorvosánál, Gyenyisz Procenkónál is, aki múlt héten védőöltözetben vég
ápr. 1
0:22
Kómában van a koronavírussal kezelt Grammy-díjas zenész (Blikk)
A Fountains Of Wayne nevű amerikai rockzenekar basszusgitárosát, Adam Schlesingernt két hete kezelik koronavírus-fertőzéssel. Most kiderült, a zenész állapota olyannyira leromlott, hogy orvosai mesterséges kómába helyezték – írja a Kerrang! magazin.
ápr. 1
0:22
A koronavírus foglalkoztatási hatása az európai autóiparban (Kitekintő)
Európa-szerte egymás után állítják le termelésüket az autógyártók a koronavírus-járvány terjedésének növekvő kockázata miatt. A gond csak az, hogy ez az autóipari munkavállalókat érinti a legérzékenyebben.
ápr. 1
0:22
Egy 12 éves belgiumi lány a koronavírus legfiatalabb áldozata Európában (168 Óra Online)
Egy 12 éves belgiumi lány a koronavírus legfiatalabb áldozata Európában, írja az Independent nyomán a 24.hu.
ápr. 1
0:25
Akkor most viseljünk maszkot, vagy ne? – ezt javasolja az Egészségügyi Világszervezet (Propeller)
A szervezet szerint aki nem beteg, ne viseljen maszkot. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) továbbra sem javasolja a maszk viselését azoknak, akik nem betegek, illetve nem gondoskodnak beteg emberekről – írta a CNN amerikai hírtelevízió honlapján kedden a WHO illetékeseire hivatkozva. "Nem bizonyított, hogy a tömeges maszkviselés potenciális elő
ápr. 1
0:26
Már újra metróznának: kreatív módon nosztalgiáznak ezek a londoni fiatalok a koronavírus idején (Blikk)
A koronavírus-járvány miatti önkéntes karantén egyik következménye, hogy már akadnak olyanok is, akik hiányolni kezdték a reggeli tömegközlekedést és a tömött metrókat.
ápr. 1
0:26
A járvány újabb katasztrófával fenyeget Szíriában (Kitekintő)
Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyekért felelős főtitkár-helyettese hétfőn azt mondta a New York-i székhelyű Biztonsági Tanácsban, hogy a fertőzöttség tíz megerősített szíriai esete és az egy ottani halálos áldozat csak a jéghegy csúcsa, és más országok helyzetéből következtetve a járványnak várhatóan katasztrofális következménye lesz a háború
ápr. 1
0:26
Vizsgálja a magyar felhatalmazási törvényt az Európai Bizottság (168 Óra Online)
Az Európai Bizottság megvizsgálja a magyar felhatalmazási törvényt és annak kormányzati végrehajtását – közölte Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője. Mint mondta, vizsgálatuk során
ápr. 1
0:29
Néhány lelkipásztor úgy gondolja, hogy az üvöltözéssel el lehet űzni a koronavírust (Propeller)
Amerikai prédikátorok, megpróbálták kiátkozni hangos kiabálással a koronavírust az országból. Valószínűleg nem túl sok sikerrel. Kenneth Copeland amerikai evangéliumi lelkész a segédjével – a Trump elnök ideológiaideálját megtestesítő pankrációhoz hű stílusban – ítéletet mondott az új koronavírusra, kiűzve a nemzet testéből: „Jézus nevében… ítéle
ápr. 1
0:30
Törökország kiengedne 90 ezer rabot a börtönökből a koronavírus miatt (Blikk)
Törökország 90 ezer rabot szándékozik kiengedni a börtönökből az új típusú koronavírus-járvány miatt egy, a parlament elé kedden benyújtott törvénytervezet értelmében.
ápr. 1
0:30
Durván büntetik a karanténszabályok megsértését Oroszországban (Kitekintő)
Az orosz parlament alsóháza által kedden megszavazott törvénytervezet értelmében azok, akik a járványügyi karantén megsértésével gondatlanságból több ember halálát okozzák, hét évig terjedő szabadságvesztéssel és kétmillió rubeles bírsággal büntethetők. Egy másik tervezet értelmében - ha a járványhelyzet úgy diktálja - a kormány rendkívüli állapoto
ápr. 1
0:30
Felmondási hullám indult az egészségügyben Romániában, mert védőfelszerelés nélkül rettegnek a fertőzéstől (168 Óra Online)
Romániában a biztonságos védőfelszerelés hiánya, a fertőzéstől való félelem miatt felmondási hullám indult el az egészségügyi dolgozók között. Ezt szigorú ellenintézkedésekkel állítanák meg a hatóságok, Temesváron, Szászvárosban és Brassóban mégis teljes kórházi részlegek maradtak személyzet nélkül, írja a Maszol.ro.
ápr. 1
0:33
Születésnapi bulit csaptak a tilalom ellenére, a rendőrség oszlatta fel a partyt (Propeller)
Nem úgy sikerült a party, mint ahogy azt tervezték. Rendőröknek kellett feloszlatniuk azt a 40 főből álló társaságot, amely a koronavírus-járvány miatti kijárási tilalom ellenére összegyűlt egy szülinapi partira Los Angelesben. Botrányba fulladt egy születésnapi ünnepség Los Angelesben szombaton, miután rendőri erőket kellett bevetni annak érdekéb
ápr. 1
0:34
Így segíti ember alakú robot az eladók munkáját Németországban (Blikk)
Ember alakú robottal találkozhatnak a vásárlók Németországban.
ápr. 1
0:34
Már most közel félmillió német cég kér állami segítséget (Kitekintő)
Kedden ismertetett kormányzati adatok szerint alig egy hónap alatt csaknem félmillió vállalkozás jelentkezett Németországban állami bértámogatásért a koronavírus-járvány miatt.
ápr. 1
0:34
300 ezer nyugdíjas kap ingyen taxiutalványt Bécsben a járvány miatt (168 Óra Online)
Háromszázezer 65 év feletti lakost értesített levelében Michael Ludwig bécsi polgármester arról, hogy 50 euró értékű taxiutalványt kapnak a legszükségesebb teendők elvégzésére – tájékoztatta az Indexet Bécs Város Külképviseleti Irodája.
ápr. 1
0:37
Kemény: egy egész országban betiltották azt, hogy az emberek kimondják a "koronavírus" szót (Propeller)
Türkmenisztán nem hajlandó elismerni, hogy létezik a járvány. Türkmenisztán eddig sem ismerte el hivatalosan, hogy lenne az országban SARS-CoV-2-fertőzött, ennek megfelelően pedig semmilyen korlátozó intézkedést sem vezetett be, most végleg megoldotta a járvány okozta problémát. A Riporterek Határok Nélkül szervezete szerint a kormány egyszerűen b
ápr. 1
0:38
Tragédia: elhunyt egy 13 éves koronavírusos gyerek (Blikk)
Ismail Mohamed Abdulwahab mindössze 13 évesen koronavírus-fertőzés következtében veszítette életét hétfőn az észak-londoni Kings College kórházban. Ezzel ő lett az eddigi legfiatalabb áldozat Nagy-Britanniában – írja a Mirror.
ápr. 1
0:38
Szerbiában is gazdasági mentőcsomagot jelentettek be (Kitekintő)
A szerb kormány több mint ötmilliárd eurós gazdasági mentőcsomagot jelentett be kedden az új típusú koronavírus-járvány okozta veszteségek kezelésére.
ápr. 1
0:38
Törökország 90 ezer rabot szándékozik kiengedni a börtönökből az új típusú koronavírus-járvány miatt (168 Óra Online)
Az erről szóló törvénytervezetről ankarai sajtótájékoztatóján Cahit Özkan, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióvezető-helyettese. számolt be.
ápr. 1
0:41
Döbbenetes: meghalt egy 13 éves gyerek koronavírusban (Propeller)
Ő a legfiatalabb brit áldozat. Ismail Mohamed Abdulwahab mindössze 13 évesen koronavírus-fertőzés következtében veszítette életét hétfőn az észak-londoni Kings College kórházban. Ezzel ő lett az eddigi legfiatalabb áldozat Nagy-Britanniában. A 13 éves fiúnak azt követően lett pozitív a koronavírustesztje, hogy néhány napja a fertőzés tüneteit kezd
ápr. 1
0:42
Koronavírus: Putyin orvosi felszereléseket küld az Egyesült Államokba (Blikk)
Még kedden egészségügyi berendezéseket és védőfelszereléseket szállító orosz katonai repülőgép indulhat útnak az Egyesült Államokba – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ hírügynökség jelentése szerint.
ápr. 1
0:42
A koronavírus a festménytolvajoknak is kedvez: meglovasítottak egy Van Gogh-festményt (168 Óra Online)
A koronavírus a bűnözésben is más perspektívákat nyit:
ápr. 1
0:45
90 ezer rabot engednek szabadon a járvány miatt (Propeller)
Törökország drasztikus lépéseket tesz. Törökország 90 ezer rabot szándékozik kiengedni a börtönökből az új típusú koronavírus-járvány miatt egy, a parlament elé kedden benyújtott törvénytervezet értelmében – közölte ankarai sajtótájékoztatóján Cahit Özkan, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióvezető-helyettese. Özkan elmo
ápr. 1
4:09
Több rabot is kiengedtek, mert lázadástól tartanak Berlinben (Ripost)
A koronavírus miatt hozott szigorú szabályozások begyűrűztek a német főváros börtöneibe is. A zöld színekben politizáló igazságügyi szenátor a lázadásoktól tartva úgy döntött, hogy szabadon engednek 271 fogvatartottat.
ápr. 1
5:39
„Azt látják a gyerekek, hogy rángat a hajamnál fogva” – a koronavírus rejtett áldozatai: a családon belüli erőszak elszenvedői (Hírstart)
Két nő - egy amerikai és egy indiai - mesélt arról, hogy a családon belüli erőszak áldozatainak még nagyobb szenvedéssel jár a koronavírus-járvány.
ápr. 1
5:45
Bulgária visszavonta a szájmaszkok kötelező köztéri viseléséről szóló rendeletet (Hírstart)
Alig egy napra rá, hogy bevezette, Kiril Ananiev bolgár egészségügyi miniszter kedden vissza is vonta a rendeletet.
ápr. 1
5:45
Trump: A következő napokban a járvány visszaszorítására tett lépések kritikusak lehetnek (ATV)
Több mint 160 ezer fertőzöttje van az új típusú koronavírus járványnak az Egyesült Államokban. A vírushoz köthető halálesetek száma meghaladja a háromezret. Oroszországban több mint 2300-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma.
ápr. 1
6:09
Nem várt "vendégek" jelentek meg egy koronavírus miatt elhagyatott walesi üdülőhelyen (Hírstart)
Kasmírkecskék szálltak meg egy walesi tengerparti nyaralóhelyet, miután a várost a koronavírus-járvány miatt lezárták és az utcái elnéptelenedtek. A kecskék a közeli fennsíkon szoktak legelészni, ám most bemerészkedtek Llandudnóba, és az elmúlt napokat a kertekben és a virágágyások között ugrándozva töltötték.
ápr. 1
6:21
Egy 13 éves fiú a koronavírus legfiatalabb brit áldozata (888.hu)
Egy 13 éves fiú is belehalt a koronavírus-járványba Nagy-Britanniában, ezzel valószínűleg ő eddig a ragály legfiatalabb brit áldozata – adta hírül az AP amerikai hírügynökség.
ápr. 1
6:24
Trump: "ez a vírus gonoszabbnak bizonyult, mint az influenza" (Infostart)
"Nagyon fájdalmas két hét" vár az amerikaiakra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.
ápr. 1
6:27
Humanitárius katasztrófa veszélye kíséri a koronavírusos lezárásokat Indiában (444.hu)
A járvány miatt rendkívül szigorú korlátozásokat vezettek be a világ egyik legnépesebb országában. Rengetegen maradtak munka és élelem nélkül, hatalmas kihívás elé állítva az államot.
ápr. 1
6:30
Egy 13 éves fiú is belehalt a fertőzésbe (Infostart)
Ezzel valószínűleg ő az eddigi legfiatalabb brit áldozat a koronavírus-járványnak.

Keresés