2020. április 9. csütörtök

ápr. 9
0:03
Fel kell függesztenie a lengyel kormánynak a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának működését (Napi)
Az Európai Unió Bírósága szerdán ismertetett végzésében felszólította Lengyelországot, hogy haladéktalanul függessze fel "a legfelsőbb bíróság fegyelmi kamarájának hatásköreire vonatkozó nemzeti rendelkezések alkalmazását" a bírókkal kapcsolatos fegyelmi ügyekben, a végső uniós bírósági döntésig. Erre reagálva Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő k
ápr. 9
0:03
Ukrajna megtiltaná az állampolgárainak, hogy elhagyják az országot (Blikk)
Az ukrán kormány törvényjavaslatot hagyott jóvá szerdai ülésén, amelyben indítványozza, hogy a koronavírus-világjárvány miatt átmenetileg tiltsák meg az ukrán állampolgároknak az ország elhagyását, továbbá újabb szigorításokat vezetnének be a külföldieknek Ukrajnába történő beutazására vonatkozóan.
ápr. 9
0:03
Most a járvány miatt zártak be az olasz kikötők (Kitekintő)
Az olaszországi kikötők nem biztosítanak megfelelő egészségbiztonsági körülményeket a migránsokkal érkező civilhajók fogadására az olasz kormány szerdán közzétett új rendelete szerint, amely az új koronavírus-járvány miatt véget vetett a korábban követett nyitott kikötők politikának.
ápr. 9
0:03
Lengyelországnak fel kell függesztenie a bírók fegyelmezésére létrehozott kamarát (444.hu)
Az Európai Unió Bírósága szerin a testület nem független.
ápr. 9
0:03
Újabb hírek érkeztek Boris Johnson állapotáról – a briteknél még tombol a járvány (Propeller)
Javul az új koronavírus okozta betegség miatt intenzív osztályon kezelt Boris Johnson brit miniszterelnök állapota – közölte az új koronavírus okozta járványról tartott szerda esti kormányzati sajtótájékoztatón Rishi Sunak pénzügyminiszter. Fotó: Youtube/Sky News Sunak ugyanakkor elmondta azt is, hogy az elmúlt 24 órában több mint 900-zal hétezer
ápr. 9
0:06
Meglátták Jézust egy fán Kolumbiában, és fittyet hányva a kijárási korlátozásra, tömegbe verődött a lakosság (168 Óra Online)
Egyelőre (vatikáni szempontból) nem hivatalos, de a lakosok szerint csoda történt múlt héten egy Magangue nevű kolumbiai faluban. Néhány nappal az után, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt kijárási tilalmat vezettek be az országban, a település egyik fáján feltűnt a keresztre feszített Jézus – írja a Coast to Coast amerikai rádió hírportálja
ápr. 9
0:07
Újabb fordulat az amerikai előválasztási kampányban (Napi)
Felfüggesztette a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott kampányát Bernie Sanders. A vermonti szenátor döntését szerdán jelentette be a kampánya munkatársai számára tartott telekonferencián.
ápr. 9
0:07
Döbbenet: egy nap alatt 779-en haltak meg a koronavírusban New Yorkban (Blikk)
New York államban kedden 779 beteg halt meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegségben - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.
ápr. 9
0:07
Dániában a jövő héten újranyitják az óvodákat és az általános iskolák alsós osztályait (444.hu)
Európában elsőként a dánoknál indulnának újra az iskolák. A szülők egy része aggódik, hogy túl korai a lépés.
ápr. 9
0:07
Törökországban újabb rekordot döntött az új koronavírus-fertőzöttek száma (Propeller)
Törökországban szerdán is rekordmértékben, egy nap alatt 4117-tel nőtt az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma, amely így összesen 38 226-ra emelkedett – derült ki a török egészségügyi miniszter Twitter-fiókján közölt adatokból. Fotó: Twitter/Fahrettin Koca Fahrettin Koca azt is tudatta, hogy az elmúlt 24 órában a fertőzés okozta napi h
ápr. 9
0:10
Ennyi volt: Bernie Sanders kiszáll a Demokrata Párt elnökjelöltségi küzdelmeiből az USA-ban, zöld utat kapott Joe Biden (168 Óra Online)
Visszalép a Demokrata Párt küzdelmeiből Bernie Sanders
ápr. 9
0:11
Putyin üzent az oroszoknak (Napi)
Az elkövetkező két-három hét döntő jelentőségű lesz a koronavírus terjedése elleni küzdelemben - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a kormány tagjaival és a régiók vezetőivel tartott szerdai videokonferencián, amelyen újabb szociális, és gazdaságélénkítő intézkedéseket jelenttett be a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére.
ápr. 9
0:11
Rendhagyó diplomaosztót tartottak Japánban: így helyettesítették robotokkal a diákokat (Blikk)
A Japán Egyetem március 28-án megszervezte a világ első online diplomaosztóját robotok segítségével, így kiküszöbölve a diákok egymás közötti érintkezését.
ápr. 9
0:11
Hollandiában az érettségi közepén robbant a járvány, pár nap után már Skypon mentek a vizsgák (444.hu)
A gyerekeknek és szülőknek kérdőíven kell elmondaniuk, hogy elégedettek-e a digitális átállással. Mohácsi Dóra egy holland szakközépiskolában tanít, elmesélte, mi történt náluk az elmúlt hetekben.
ápr. 9
0:14
Több, mint két hétig volt lélegeztetőgépen egy alapbetegség nélküli, 36 éves magyar férfi Németországban a koronavírus miatt (168 Óra Online)
16 napig volt lélegeztetőgépen egy 36 éves magyar férfi Németországban a koronavírus miatt. Nővére ma nyilatkozott az RTL Híradónak, azt mondta, az öccse korábban teljesen egészséges volt.
ápr. 9
0:15
Az EU 15,6 milliárd euróval segíti partnerországait a járvánnyal szembeni védekezésben (Napi)
Az Európai Unió 15,6 milliárd euró (mintegy 5570 milliárd forint) összegben nyújt célzott pénzügyi segítséget partnerországainak a koronavírus-világjárvánnyal szembeni védekezéshez - jelentette be az Európai Bizottság szerdán az MTI szerint.
ápr. 9
0:15
Fény az alagút végén? Jó hírek érkeztek Franciaországból, jelentősen csökkent a koronavírus-áldozatok száma (Blikk)
Franciaországban újra csökkeni kezdett a koronavírus-fertőzés kórházi áldozatainak száma – 541 elhalálozás történt az elmúlt 24 órában –, illetve folytatódott az intenzív osztályokra kerülő új betegek számának csökkenése is – jelezte szerda esti sajtótájékoztatóján Jérome Salomon, az egészségügyi tárva járványügyi igazgatója.
ápr. 9
0:15
Bernie Sanders kiszáll az elnökjelöltségért folyó harcból (444.hu)
Azt mondja, mindenképp támogatni fogja a Trump ellen kiálló demokrata jelöltet.
ápr. 9
0:19
Akkora depresszió jöhet, amire az elmúlt 50 évben nem volt példa (Napi)
Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint példátlan ütemben romlottak az év eleje óta a világgazdaság növekedési kilátásai az új koronavírus okozta világjárvány megfékezését célzó korlátozások miatt - írja az MTI.
ápr. 9
0:19
A bolgár képviselők felajánlották a fizetésük egy részét a koronavírus elleni küzdelemre (444.hu)
A parlamenti határozat ugyanerre kötelezi a kormánytagokat is.
ápr. 9
0:23
Koronavírus: további utazási szigorításon töri a fejét az ukrán kormány (Napi)
Az ukrán kormány törvényjavaslatot hagyott jóvá szerdai ülésén, amelyben indítványozza, hogy a koronavírus-világjárvány miatt átmenetileg tiltsák meg az ukrán állampolgároknak az ország elhagyását, továbbá újabb szigorításokat vezetnének be a külföldieknek Ukrajnába történő beutazására vonatkozóan - írja az MTI.
ápr. 9
0:23
Litvániában útakadályokkal fékezik meg a húsvéti utazgatást (444.hu)
A járvány miatt csak akkor engedélyezik a családlátogatást, ha haláleset történt.
ápr. 9
0:27
A finn kormány tesztjei szerint nem használhatóak a Kínából rendelt orvosi maszkjaik (444.hu)
„Természetesen elég nagy csalódás ez nekünk” - mondta az egészségügyi minisztérium államtitkára.
ápr. 9
1:12
Osztrák külügyminiszter: A kellős közepén vagyunk (Hírstart)
Azt mondja, senkit nem hagynak cserben.
ápr. 9
2:06
Valami működik Dániában (Képmás)
Skandinávia messze nem egylényegű országok halmaza: a koronavírustól a migrációig jelentősen eltér a szigorú dán és a liberális svéd modell. Összeállításunk az északi országok nagyon is különböző irányú útkereséséről.
ápr. 9
2:12
Karantén alá helyeztek Görögországban két menekülttábort (Hírstart)
A létesítmények 28 lakójának szervezetében kimutatták az új típusú koronavírust.
ápr. 9
3:06
Negyven fertőzött is lehet a Charles De Gaulle repülőgép-hordozón (Hírstart)
A tervezettnél előbb hazatér Franciaországba a Charles De Gaulle nevű francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó az Atlanti-óceánról, miután a fedélzetén mintegy negyven tengerész a koronavírus enyhébb tüneteit mutatja – közölte szerdán a francia hadügyminisztérium, egy héttel azután, hogy a Theodore Roosevelt amerikai repülőgéphordozó-hajón tö
ápr. 9
3:27
Ez volt életük legveszélyesebb kalandja: így szökött haza a koronavírus-járvány kirobbanása előtti utolsó pillanatban két barát a Kanári-szigetekről (Blikk)
Zsuzsi és Géza életük legveszélyesebb kalandján vannak túl: a két barát gyakorlatilag az utolsó pillanatban indult el a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetekről egy lakóautóval Magyarországra.
ápr. 9
4:24
Oroszországban egy nap alatt majdnem 1200-zal nőtt a fertőzöttek száma (Hírstart)
Oroszországban egy nap alatt 1175-tel, 8672-re nőtt az igazolt koronavírus-fertőzések száma a hivatalos adatok szerint.
ápr. 9
4:54
Megszületett az olasz egyes számú beteg gyereke (Hírstart)
Az első Covid-19-es betegként regisztrált olasz férfi és várandós neje már felgyógyult, és egészséges babájuk született.
ápr. 9
5:00
Bernie Sanders kiszáll az elnökválasztási kampányból (Hírstart)
Így minden bizonnyal az Obama-kormányzat egykori alelnöke, Joe Biden lesz Donald Trump vetélytársa a novemberi elnökválasztáson.
ápr. 9
5:30
Újra csökkenőben a halálozások száma a francia kórházakban (Hírstart)
Folytatódott az intenzív osztályokra kerülő új betegek számának csökkenése is.
ápr. 9
5:36
Most a járvány miatt zártak be az olasz kikötők (Hírstart)
Az olaszországi kikötők nem biztosítanak megfelelő egészségbiztonsági körülményeket a migránsokkal érkező civilhajók fogadására az olasz kormány szerdán közzétett új rendelete szerint, amely az új koronavírus-járvány miatt véget vetett a korábban követett nyitott kikötők politikának.
ápr. 9
5:48
Óva int a korlátozások gyors enyhítésétől a WHO (Hírstart)
Az európai országokat szólította meg a WHO.
ápr. 9
5:50
A fertőzöttek számának eddigi legnagyobb napi növekedését regisztrálták Japánban (Hírstart)
A fertőzöttek számának eddigi legnagyobb napi növekedését regisztrálták Japánban szerdán az új típusú koronavírus-járvány kitörése óta.
ápr. 9
5:57
500 milliárd eurós gazdasági mentőcsomagról tárgyalnak az uniós pénzügyminiszterek (ATV)
500-milliárd eurós gazdasági mentőcsomagról tárgyalnak az uniós pénzügyminiszterek a járvány miatt. Továbbra is szigorú kijárási korlátozások vannak érvényben Európa-szerte. Franciaországban a rendőrök már a gyalogosokat is ellenőrzik.
ápr. 9
6:03
Szinte felfoghatatlan a koronavírus-helyzet az Egyesült Államokban (Infostart)
Egy nap alatt 25.000 új esetet regisztráltak. Egyedül New York államban kedden 779-en haltak meg.
ápr. 9
6:09
Koronavírus: a román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küld közalkalmazottakat (Blikk)
A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küldi azokat a közalkalmazottakat, akik munkájuk természeténél fogva nincsenek abban a helyzetben, hogy az első vonalban vegyenek részt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben – jelentette be Ludovic Orban román miniszterelnök szerdán este.
ápr. 9
6:12
A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küld közalkalmazottakat (Hírstart)
Azokban a közintézményekben, amelyeknek tevékenysége nélkülözhetetlen a járvány elleni küzdelemben, tovább dolgoznak az alkalmazottak.
ápr. 9
6:12
Fauci: a társadalmi távolságtartás eredményes, látszanak a remény első sugarai (Propeller)
A társadalmi távolságtartás gyakorlata eredményes, látszanak a remény első sugarai – jelentette ki Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója, a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport tagja szerdán a Fox televíziónak adott interjújában. Fauci ugyanakkor elmon
ápr. 9
6:14
A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küld közalkalmazottakat (Propeller)
A román kormány fél hónapos kényszerszabadságra küldi azokat a közalkalmazottakat, akik munkájuk természeténél fogva nincsenek abban a helyzetben, hogy az első vonalban vegyenek részt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben – jelentette be Ludovic Orban román miniszterelnök szerdán este. A politikus a B1 kereskedelmi hírtelevíziónak adott interjú
ápr. 9
6:18
A távolságtartás eredményes, látszanak a remény első sugarai Amerikában (888.hu)
A társadalmi távolságtartás gyakorlata eredményes, látszanak a remény első sugarai – jelentette ki Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója, a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport tagja szerdán a Fox televíziónak adott interjújában.
ápr. 9
6:18
Javarészt Európából érkezhetett New Yorkba a koronavírus (444.hu)
Genetikai vizsgálatok szerint a járvány február közepén, egy hónappal az első igazolt esetek előtt érkezhetett meg a városba.
ápr. 9
6:31
„Élj úgy, mintha már másodszor élnél” – Viktor Frankl tanácsai karantén idejére (UniLife)
A világhírű filozófus-pszichiáter meglátásai segíthetnek átvészelni a válságos időszakokat. Pelle János írása.
ápr. 9
6:36
Fél hónapos kényszerszabadságra küldik a közalkalmazottakat Romániában (Kripto Akadémia)
Nem esnek a rendelet hatálya alá azok a közintézmények, amelyeknek tevékenysége nélkülözhetetlen a járvány elleni küzdelemben.
ápr. 9
6:38
Szigorítaná a vesztegzár előírásait az argentin államfő (Kripto Akadémia)
Alberto Fernández úgy véli, továbbra is meg kell tartani a karantént, mert eddig csupán azt érték el, hogy sikerült ellaposítani a fertőzések mértékét jelző görbét.
ápr. 9
6:39
Feloldották a vuhani vesztegzárat! (Hírstart)
Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.
ápr. 9
6:39
Putyin: "Ha valaki elveszíti a munkahelyét, őket közvetlenül fogjuk segíteni" (ATV)
Meghaladta a 400 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban. A járvány gócpontja New York, ahol több mint 4-ezer ember vesztette életét. Oroszországban továbbra is érvényben van a kijárási tilalom. Az orosz elnök újabb szociális, és gazdaságélénkítő intézkedéseket jelentett be.
ápr. 9
6:41
Ukrajna megtiltaná, hogy állampolgárai elhagyják az országot (Hírstart)
Se ki, se be.
ápr. 9
6:45
Az ENSZ 90 tonnányi segélyszállítmányt küldött Venezuelának (Infostart)
Nicolas Maduro államfő szerint a latin-amerikai országban 167 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, míg sajtójelentések szerint 9-en haltak meg a kórban.

Keresés