2020. április 17. péntek

ápr. 17
0:03
Vesztegzár alá került hajón rekedt több magyar (Hírstart)
Nem engedték leszállni őket Florida partjainál, mert koronavírus-gyanús esetet találtak a hajón.
ápr. 17
0:03
Egy szerb településen a fogyatékkal élők otthonában minden lakó és minden gondozó koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott (444.hu)
Ez összesen 109 fertőzöttet jelent. A dél-szerbiai járásban április 8. óta összesen 145 tesztet végeztek, az összes pozitív lett.
ápr. 17
0:06
Ismét komoly kritikát kapott az Orbán-kormány (Napi)
Váratlan probléma elé állítja az autokratákat a járvány, mert az emberek egyszer csak másként tekintenek a politikára. A járvány leküzdéséhez alapvetően három dolog kell: hozzáértés, szolidaritás és bizalom, így a verseny ezekért zajlik, ami viszont szembemegy a diktatúra és a demokrácia közti konfrontáció sémájával - írja a Die Zeit.
ápr. 17
0:06
Legalább 3 hétre meghosszabbította a brit kormány a járvány miatti korlátozásokat (Blikk)
A brit kormány csütörtökön közölte, a következő három hétben még nem enyhíti az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó korlátozásokat.
ápr. 17
0:07
Romániában begyorsult a koronavírus (444.hu)
Igaz, a napi tesztek számát is megemelték.
ápr. 17
0:09
Megérkezett Kukkoniába az Orbán-kormány segélycsomagja (Hírklikk)
Nagyszombaton megérkezett Dunaszerdahelyre a „kínai-magyar légihídon" keresztül az Orbán-kormány által a magyarországi adófizetők pénzéből vásárolt járványügyi segélycsomag, amelyet a Kukkonia Polgári Társulás fog szétosztani a kiválasztott dél-szlovákiai kórházak és szociális intézmények között – írja a Bumm.sk.
ápr. 17
0:09
Kemény: minden egyes lakó és dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett egy fogyatékkal élők otthonában (Propeller)
Mind a 145 ott élő és dolgozó ember megfertőződött. Dél-Szerbiában, a Blace város mellett lévő Trbunje településen a fogyatékkal élők otthonának összes lakójánál és munkatársánál kimutatták a SARS-CoV-2 koronavírust. Ez összesen 109 fertőzöttet jelent, miközben Blace járásban április 8. óta összesen 145 tesztet végeztek, ebből 109-et az otthonban.
ápr. 17
0:10
Koronavírus: nagy lépésekre készül Svájc (Napi)
A svájci kormány várhatóan ma bejelenti, hogyan lazítják majd fokozatosan a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat az országban.
ápr. 17
0:10
Vizsgálják, honnan jött a fertőzés – Egy laborból szabadult volna ki a vírus? (Blikk)
Mégsem a természet hozta volna létre a koronavírust, hanem az egy kínai laborból szabadult ki? Eddig csak összeesküvés-elméletekkel foglalkozó oldalakon olvashattunk erről, illetve Donald Trump (73) amerikai elnök vetette fel korábban, de kevesen vették komolyan.
ápr. 17
0:11
Az új számítási módszer 42 százalékkal emelte a koronavírusos halottak számát Spanyolországban (444.hu)
Azokat is beleszámolják már a statisztikába, akik idősotthonokban tüneteket mutattak, de nem tesztelték őket a haláluk előtt.
ápr. 17
0:13
Gyász: meghalt a világhírű színész, a Rambo sztárja (Propeller)
Sajtóhírek szerint nem játszott szerepet a koronavírus az idős színész halálában. A színész természetes halált halt, szerdán hunyt el Connecticutban. Brian Dennehy a '70-es években kezdte meg tévés szerepléseit, és olyan népszerű sorozatokban tűnt fel, mint a Kojak, a M*A*S*H, a Lou Grant és a Dallas. Első filmje az 1977-es Nappalok és éjszakák vo
ápr. 17
0:14
Bocsánatot kért az olaszoktól Ursula von der Leyen (Napi)
Szívből bocsánatot kért az olaszoktól az Európai Bizottság elnöke Ursula von der Leyen, amiért nem segítettek akkor, amikor Olaszországban elharapódzott a járvány - írja a 444.
ápr. 17
0:14
Koronavírus: garázsban gyűjtik a halottakat Spanyolországban (Blikk)
Lassan, de javul a helyzet Spanyolországban, ahol 180 ezer fertőzöttet tartanak számon, illetve ahol 19 ezer embert veszítettek el a koronavírus miatt. Még az elmúlt napon is 5183 új beteget találtak, és mintegy ötszáz halottjuk van.
ápr. 17
0:15
Vezető halálokká válhatott a Covid-19 betegség az Egyesült Államokban (444.hu)
Több mint ötször annyi amerikait vitt el, mint Pearl Harbor.
ápr. 17
0:17
Brutális: van, ahol már garázsban gyűjtik a koronavírus halottait (Propeller)
Spanyolországban már javul a helyzet, de még mindig érkeznek döbbenetes hírek. Lassan, de javul a helyzet Spanyolországban, ahol 180 ezer fertőzöttet tartanak számon, illetve ahol 19 ezer embert veszítettek el a koronavírus miatt. Még az elmúlt napon is 5183 új beteget találtak, és mintegy ötszáz halottjuk van. A pokoli helyzetben a spanyolok prób
ápr. 17
0:18
Ez vár Ázsiára - friss elemzés érkezett (Napi)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint idén, hat évtizede először, megáll a gazdasági növekedés az ázsiai országokban, mivel a koronavírus-járvány példátlan méretű csapást mért a régió szolgáltató szektorára és nagy exportpiacaira - írta az MTI.
ápr. 17
0:18
Lengyelország hétfőtől enyhíti a járvány miatt hozott korlátozásokat (Blikk)
Lengyelországban április 20-tól enyhítenek a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseken, az egészségügyi szabályok betartása mellett egyszerre többen tartózkodhatnak majd a boltokban és templomokban, újból megnyitják az erdőket, parkokat - jelentette be Mateusz Morawiecki kormányfő csütörtöki sajtóértekezletén.
ápr. 17
0:19
Bolsonaro kirúgta népszerű egészségügyi miniszterét a koronavírussal kapcsolatos vitáik miatt (444.hu)
Luiz Mandetta komolyan vette a fenyegetést, és felszólalt a távolságtartás érdekében.
ápr. 17
0:22
Moszkvában szeretne maradni Snowden (Napi)
Lakhatási engedélyének hároméves meghosszabbítását kérte az orosz hatóságoktól Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus.
ápr. 17
0:26
Több száz módszert írtak le a koronavírus terjedésének megakadályozására (Napi)
A koronavírus terjedésének csökkentését segítő 275 módot azonosítottak a Cambridge-i Egyetem kutatói új tanulmányukban.
ápr. 17
0:30
A rászoruló portugál gyerekek ingyen laptopot és mobilnetet kapnak a távoktatáshoz (Napi)
Ingyen laptopot, mobilnetet és jogtiszta programokat kapnak a portugál államtól a gyerekek, hogy gond nélkül vehessenek részt a távoktatásban. Problémáikat diszkréten kezelik, a tanárnál jelzik a hiányt, a protán pedig felvehetik az eszközöket - írja helyi beszámolókra hivatkozva a 444.hu.
ápr. 17
0:34
Az uniós pénzügyminiszterek támogatják a banki hitelezési szabályok fellazítását (Napi)
Az Európai Unió tagállamainak pénzügyminiszterei továbbra is támogatják a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozására hozott banki hitelezési szabályok lazítását - derül ki a miniszterek csütörtöki videótanácskozását követő közös sajtónyilatkozatából.
ápr. 17
0:38
Nyomkövető mobilappok segíthetik a korlátozások feloldását (Napi)
A fertőzöttekkel való érintkezés nyomon követésére szolgáló mobilalkalmazások kulcsszerepet játszhatnak a válságkezelésben, segíthetik a fizikai távolságtartást előíró intézkedések fokozatos megszüntetését, azonban teljes mértékben meg kell felelniük az uniós adatvédelmi szabályoknak - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.
ápr. 17
1:15
Koronavírus: Olaszországban napok óta egyre kevesebb áldozatot jelentettek (Hírstart)
Eddig már több mint 22 ezren haltak meg a járvány miatt az országban. A gyógyultak száma pedig meghaladta a 40 ezret.
ápr. 17
1:19
WHO: a következő pár hét meghatározó lesz Európa számára (Hírstart)
.
ápr. 17
1:57
Ensz: Gyerekek százezrei halhatnak meg a globális gazdasági visszaesés miatt (Hírstart)
Az Ensz csütörtöki figyelmeztetése szerint gyerekek százezrei halhatnak meg még az idei évben a koronavírus-járvány okozta globális gazdasági visszaesés következtében.
ápr. 17
2:39
Gorbacsov: Újra kell értelmezni a globális biztonság fogalmát (Hírstart)
Gorbacsov arra is felhívta a figyelmet, hogy nem lehet a koronavírus terjedése ellen csak nemzeti szinten harcolni.
ápr. 17
3:39
Putyin elrendelte a május 9-i győzelmi díszszemle elhalasztását (Hírstart)
Szerdán orosz veteránszövetségek kérték arra az elnököt, hogy halasszák el a megemlékezést.
ápr. 17
6:03
1992 óta először csökkent a kínai gazdaság teljesítménye (444.hu)
A vártnál nagyobb, 6,8 százalékos mínuszt hozott a koronavírusos első negyedév.
ápr. 17
6:21
Trump szerint nyerésre áll a koronavírussal szemben, bár a meccsnek nincs vége, és szakaszosan újraindítják Amerikát (ATV)
Szakaszosan javasolja újraindítani a mindennapi életet az amerikai szövetségi kormány - jelentette be Donald Trump amerikai elnök csütörtökön este a Fehér Házban a járványra vonatkozó intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.
ápr. 17
6:24
Ennyi volt: a brazil elnök leváltotta egészségügyi miniszterét, aki szigorúbb korlátozásokat javasolt a járvány miatt (168 Óra Online)
Jair Bolsonaro brazil elnök csütörtökön menesztette a koronavírus-járvány miatt általános karantént szorgalmazó Luiz Henrique Mandetta egészségügyi minisztert.
ápr. 17
6:27
Az Egyesült Államok szerint Kína a felelős a világjárványért (ATV)
Diplomáciai vita alakult ki Kína és az Egyesült Államok között a koronavírus-járvány kapcsán: Washington nehezményezi, hogy Peking titkolózott a fertőzés kirobbanásakor, és nem adott át minden adatot.
ápr. 17
6:30
Koronavírus: Vécépapír meglepő helyről - tőlük félhet a Tesco és a többi boltlánc (Napi)
Éttermek és kocsmák alakultak boltokká Amerikában és Nagy-Britanniában: az ebéd házhoz szállítása helyett alapvető termékeket, így zöldségeket, gyümölcsöket, friss tésztákat és vécépapírt árulnak.
ápr. 17
6:33
Putyin elrendelte, hogy halasszák a Németország feletti győzelem emlékére rendezett díszszemlét (24.hu)
Mert addig nem lesz vége a járványnak.
ápr. 17
6:35
ENSZ: Gyerekek százezrei halhatnak meg a gazdasági visszaesés miatt (24.hu)
És akár 66 milliónyi gyerekkel több éhezhet miatta.
ápr. 17
6:36
Vírus és összeomlás: mit tanulhatunk az 1929-es válságból? (UniLife)
A kormányzati akciótervek sajnos visszaidézik azt a piackorlátozó politikát, ami a történelem legnagyobb összeomlását eredményezte. Gyenge Dániel írása.
ápr. 17
6:39
Trump szerint nyerésre állnak a koronavírussal szemben: így indítaná újra a mindennapi életet az elnök (Blikk)
Szakaszosan javasolja újraindítani a mindennapi életet az amerikai szövetségi kormány - jelentette be Donald Trump amerikai elnök csütörtökön este a Fehér Házban a járványra vonatkozó intézkedéseket összehangoló kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján.
ápr. 17
6:39
A vártnál rosszabbul teljesített Kína (ATV)
A vártnál nagyobb mértékben, 6,8 százalékkal csökkent a kínai gazdaság az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest az új koronavírus-járvány megfékezését célzó, széleskörű korlátozások következtében - jelentette be pénteken Pekingben a kínai statisztikai hivatal.
ápr. 17
6:45
A republikánusok a Who-elnök lemondásához kötnék a támogatás további folyósítását (Blikk)
Amerikai republikánus képviselők Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elnöke távozásához kötnék a szervezetnek nyújtott hozzájárulás további folyósítását – derült ki abból a levélből, amelyet 17 törvényhozó intézett csütörtökön Donald Trump amerikai elnökhöz.
ápr. 17
6:45
A Facebook figyelmeztetni fogja azokat, akik álhíreket lájkolnak (HírTV)
Márciusban több száz ezer ártalmasnak ítélt, hamis információkat tartalmazó bejegyzést távolítottak el, és további mintegy 40 millió posztot jelöltek meg gyanús tartalomként.
ápr. 17
6:48
Itt az újabb korlátozás: leállhat az ukrán gabonaexport is (Napi)
Oroszország és Kazahsztán után a világ egyik további nagy gabonaexportőre, Ukrajna is korlátozhatja búzakivitelét a nyári aratási szezon kezdete előtt.
ápr. 17
6:51
Donald Trump szakaszosan javasolja újraindítani a mindennapi életet (HírTV)
Az amerikai elnök bejelentette: május elsejétől az államok kormányzóira bízza a döntést, mikor és milyen mértékben lazítanak a korlátozásokon.
ápr. 17
6:51
Amerikában elkezdik egyesével végighívni a koronavírus-fertőzöttek kontaktjait (444.hu)
Massachusetts államban ezer embert vesznek fel erre, és országos szinten is hasonlóra készülnek. Muszáj, hogy újra lehessen indítani a gazadságot.
ápr. 17
7:00
Majdnem hét százalékkal csökkent a kínai gazdaság az első negyedévben (Képmás)
A kínai bruttó hazai termék az idei év első három hónapjában első alkalommal zsugorodott azóta, hogy 1992 első negyedévében elkezdték jelenteni Kínában a hivatalos negyedéves Gdp-adatokat.
ápr. 17
7:03
Bankautomatában talált milliókat egy német nő, a pénzt leadta a hatóságnak (Blikk)
Több mint 20 ezer euró (mintegy 7 millió forint) készpénzt talált egy hatvanéves nő Németországban, Mülheim an der Ruhr városában, a pénzt pedig haladéktalanul átadta a hatóságoknak – írja az Index az MTI-re hivatkozva.
ápr. 17
7:06
29 napos csecsemő az egyik legfiatalabb áldozat (24.hu)
Az egy hónapos sem érte meg a gyermek.
ápr. 17
7:06
Cél az „új normalitás” – három szakaszban indítaná újra Amerikát Donald Trump (Szeretlek Magyarország)
A gazdaság újraindításának terve ajánlat, rugalmasan kezelhető, és minden egyes állam kormányzója a helyi állapotoknak és érdekeknek megfelelően alkalmazhatja.
ápr. 17
7:09
Amerikai republikánusok kirúgnák a WHO elnökét a támogatás újbóli folyósításához (888.hu)
Amerikai republikánus képviselők Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elnöke távozásához kötnék a szervezetnek nyújtott hozzájárulás további folyósítását – derült ki abból a levélből, amelyet 17 törvényhozó intézett csütörtökön Donald Trump amerikai elnökhöz.
ápr. 17
7:09
Több embert ölt meg a rendőrség Nigériában a járvány ürügyén, mint maga a betegség (Hírstart)
.
ápr. 17
7:21
Who: A következő pár hét meghatározó lesz Európa számára (Hírstart)
Már pozitív jelek mutatkoznak a legsúlyosabban érintett országokban.

Keresés