2020. április 14. kedd

ápr. 14
0:03
Jean-Claude Juncker határozottabb fellépést várt volna Orbán felhatalmazási törvénye ellen az Európai Bizottságtól (168 Óra Online)
A magyar felhatalmazási törvény ellen határozottabb fellépést várt volna az Európai Bizottságtól a testület előző elnöke - írta a hvg.hu. Jean-Claude Juncker a Politiconak azt mondta, nem csak "általánosságban kellett volna aggódni a törvény miatt", néven kellett volna nevezni Magyarországot. Bár azt elismeri, hogy helyzet akkor sem változik érdemb
ápr. 14
0:06
Koronavírus-járvány: Putyin szerint nincs kizárva a katonaorvosok bevetése (Blikk)
Nem zárta ki a katonaorvosok bevetését az új típusú koronavírus fertőzés terjedése elleni küzdelemben Vlagyimir Putyin orosz elnök az oroszországi egészségügyi és járványhelyzetről tartott hétfői videokonferencián.
ápr. 14
0:06
Keményen adóztatnának a lengyelek is (Napi)
A lengyel kormány a magyarhoz hasonlóan részben a költségvetési bevételek növelésével akarja ellensúlyozni a koronavírus-járvány nyomán megnövekedett kiadásait.
ápr. 14
0:06
Húshiánytól tartanak Észak-Amerikában (444.hu)
Sorra állnak le a nagy húsfeldolgozók az USA-ban és Kanadában a járvány miatt.
ápr. 14
0:06
Nyugtalanító hírek érkeznek Kínából (Hírklikk)
Több mint öt hete nem látott szintre emelkedett az új fertőzöttek napi száma Kínában, ahol szigorú korlátozásokkal és óvintézkedésekkel igyekeznek kivédeni a koronavírus-járvány második hullámának kialakulását.
ápr. 14
0:06
Tovább csökkent az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában (Propeller)
Folytatódott az igazolt koronavírus-fertőzöttek számának csökkenése Ausztriában: 239 fővel, vagyis 3,6 százalékkal vannak kevesebben az előző napihoz képest, így jelenleg 6369 fertőzöttet tartanak nyilván az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint. Fotó: MTI Ausztriában húsvét hétfőig 14 080 ember koronavírustesztje lett pozitív; közülük
ápr. 14
0:07
Európa-szerte lazítani kezdték, illetve határidőt jelöltek ki egyes országok a kijárási korlátozásoknak (168 Óra Online)
Európa-szerte több országban, így Ausztriában, Dániában, Csehországban, Litvániában, Norvégiában, Spanyolországban, és Olaszországban is lazítanak a járványügyi intézkedéseken.
ápr. 14
0:10
Koronavírus – Londoni elemzők: brutális árzuhanás várható az ingatlanpiacon (Blikk)
London, 2020. április 13., hétfő (MTI) - Londoni pénzügyi elemzők szerint meredek árzuhanásra kell felkészülni a brit ingatlanpiacon az új koronavírus okozta gazdasági válság miatt.
ápr. 14
0:10
Életre kel a kínai gépipar (Napi)
Kezd lendületbe jönni a kínai gépipari termelés, bár a szállítási korlátozások még komoly akadályokat támasztanak a helyzet normalizálódása elé - közölte a német gépipari és gyárépítő ágazat szakmai képviseleti szervezete (VDMA) a Kínában tevékenykedő német vállalatok körében végzett felmérése alapján hétfőn az MTI szerint.
ápr. 14
0:10
Tornádók pusztítottak az USA déli államaiban, legalább 18-an meghaltak (444.hu)
Az amerikai meteorológia előrejelzése szerint hétfőn is pusztító viharokra kell számítani.
ápr. 14
0:10
A következő hétvégén is kijárási tilalom lesz Törökországban (Propeller)
Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn közölte, hogy a jövő hét végén is hétvégén is kijárási tilalmat léptetnek életbe és ha szükségét látják, a rendelkezést a következő hétvégéken is fenntartják a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására. Fotó: Youtube A kis-ázsiai országban péntek éjféltől vasárnap éjfélig kétnapos kijárási tilalom vo
ápr. 14
0:14
Koronavírus: a brit kormány szerint még tart a tetőzés, várni kell a korlátozások enyhítésével (Blikk)
A brit kormány szerint még a tetőzés szakaszában jár az új koronavírus okozta nagy-britanniai járvány, ezért egyelőre várni kell a vírus terjedésének megfékezését célzó korlátozások enyhítésével.
ápr. 14
0:14
Koronavírus: ezt lépnék a szomszédban (Napi)
A szlovén kormány már keddtől enyhítene az új koronavírus terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon, Horvátországban a húsvéti ünnepek után visszaáll az azt megelőző rend az MTI szerint.
ápr. 14
0:14
Több európai országban is lazítanak a korlátozásokon (444.hu)
Észak-Európában már az óvodák és iskolák újranyitását tervezik, Olaszországban az még szóba se jöhet, de a könyvesboltok már kedden kinyithatnak.
ápr. 14
0:18
Koronavírus: Törökországban a jövő héttől bevezethetik a kijárási tilalmat (Blikk)
(MTI) - Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn közölte, hogy a jövő hét végén is hétvégén is kijárási tilalmat léptetnek életbe és ha szükségét látják, a rendelkezést a következő hétvégéken is fenntartják a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására.
ápr. 14
0:18
Kelet-európaiak csatája a német munkahelyekért (Napi)
Romániai vendégmunkások vehetik át a lengyelek helyét a németországi mezőgazdaságban, miután a lengyel kormány az ingázókat is kéthetes karanténba zárja, ha be akarnak lépni az országba a koronavírus-járvány idején.
ápr. 14
0:18
Letartóztatták egy nisi idősotthon igazgatóját (444.hu)
A legalapvetőbb óvintézkedéseket se tette meg az intézményben, ahol 256 bentlakóból 140-en már igazoltan fertőzöttek.
ápr. 14
0:22
Koronavírus: durva számok érkeztek Belgiumból (Napi)
Újabb 942 igazolt koronavírus-fertőzést jelentettek hétfőn Belgiumban, ezzel átlépte a harmincezret a fertőzöttek száma. A járványgörbe töretlenül emelkedik Hollandiában is, ahol újabb 1174 ember esetében lett pozitív a teszt. Luxemburgban azonban további csökkenést mutatva 11 új fertőzöttről számoltak be hétfőn az MTI szerint.
ápr. 14
0:22
Amerikában egy gyógyszeripari cég legfelsőbb vezetői is nagyban hozzájárultak a járvány elterjedéséhez (444.hu)
Ha valakinek, hát nekik észnél kellett volna lenniük. De februárban csak megtartották éves vezetői csúcstalálkozójukat, rajta az akkor már járvány sújtotta Európából érkező fejesekkel.
ápr. 14
0:26
Lázadnak a lengyel postások a levélszavazás ellen (Napi)
A lengyel postások fontolgatják, hogy sztrájkba lépnek, miután a kormány és a parlament a szavazással járó kockázat miatt postai levélszavazással akarja lebonyolítani a májusi elnökválasztást, mit sem törődve az ezzel járó terhekkel és veszélyekkel.
ápr. 14
0:26
Életét vesztette a Theodore Roosevelt repülőhordozó egy megfertőződött tengerésze (444.hu)
Ez az az repülőhordozó, aminek a kapitányát azért váltották le, mert kiszivárgott a levele, amiben azt kérte, hadd tehesse partra tengerészeit a járvány sújtotta hajóról
ápr. 14
0:30
Mi lenne a legfontosabb hír, ha nem a koronavírus vinne mindent? (Napi)
Ha a koronavírus-járvány és az annak nyomán kialakult gazdasági válság nem takarított volna le minden egyéb hírt a címlapokról és a képernyőkről, akkor az amerikai elnökválasztás ott lehetne a vezető hírek között. Szenzációnak számítana, hogy Bernie Sanders szenátor is visszalépett a versenyből. Vajon miért vallott kudarcot?
ápr. 14
0:30
Idősotthonokban hal meg a koronavírusjárvány európai áldozatainak fele (444.hu)
Legalábbis erre utalnak azoknak az európai országoknak az adatai, ahol ezt valóban vizsgálták.
ápr. 14
0:34
Így indulhat újra az élet - a német tudományos akadémia javaslatai (Napi)
A koronavírus-járvány lassítására bevezetett németországi korlátozások fokozatos lazítását és a vírus jelenlétének minél szélesebb körű, folyamatos megfigyelését javasolja hétfőn közölt állásfoglalásában a német nemzeti tudományos akadémia szerepét betöltő Leopoldina (Leopoldina - Nationale Akademie der Wissenschaften) az MTI szerint.
ápr. 14
0:34
A német tudományos akadémia is a korlátozások fokozatos lazítását javasolja (444.hu)
Két kulcsa van ennek: hogy a lehető legtöbben viseljenek mindenhol maszkot, illetve hogy reprezentatív mintavételezéssel is valós időben kövessék nyomon a járvány alakulását.
ápr. 14
0:38
Koronavírus: fordult a trend Nagy-Britanniában (Napi)
A brit kormány szerint még a tetőzés szakaszában jár az új koronavírus okozta nagy-britanniai járvány, ezért egyelőre várni kell a vírus terjedésének megfékezését célzó korlátozások enyhítésével.
ápr. 14
0:38
Csoportos pert kezdeményeztek a McDonald's ellen Floridában a szexuális zaklatások miatt (444.hu)
A kereset szerint az étteremlánc saját tulajdonú floridai egységeiben széleskörű volt a nők zaklatása.
ápr. 14
0:42
Macron nem lazít, Franciaország május 11-ig karanténban marad (444.hu)
És azután is csak akkor enyhítene a korlátozásokon, ha "továbbra is felelősek maradunk, tiszteletben tartjuk a szabályokat, és a ha vírus terjedése addig tovább lassul".
ápr. 14
1:12
Újabb tömegsírt találtak Szíria északi részén (Hírstart)
A tömegsírban olyan civilek és harcosok vannak elföldelve, akiket az Iszlám Állam rémuralma alatt ölhettek meg.
ápr. 14
2:42
Jean-Claude Juncker határozottabb fellépést várt volna Orbán felhatalmazási törvénye ellen az Európai Bizottságtól (Hírstart)
A magyar felhatalmazási törvény ellen határozottabb fellépést várt volna az Európai Bizottságtól a testület előző elnöke - írta a hvg.hu. Jean-Claude Juncker a Politiconak azt mondta, nem csak "általánosságban kellett volna aggódni a törvény miatt", néven kellett volna nevezni Magyarországot. Bár azt elismeri, hogy helyzet akkor sem változik érdemb
ápr. 14
2:48
Szokatlan módszerrel büntetik a kijárási tilalmat megsértőket Indiában (Hírstart)
Móresre tanítja a rendőrség a szabálytalankodókat.
ápr. 14
2:52
Who: Megfontoltan kell feloldani a korlátozásokat (Hírstart)
A korlátozó intézkedéseket lassan kell feloldani a szakértők szerint, miután a megfelelő közegészségügyi intézkedéseket meghozták.
ápr. 14
2:54
Szokatlan! 2500 méter magasba kóborolt a tigris (Hírstart)
Egyszerre váltott ki izgalmat és aggodalmat Nepálban, hogy szokatlan, 2500 méteres tengerszint fölötti magasságban láttak tigrist.
ápr. 14
3:18
A korlátozások fokozatos lazítását javasolja a német tudományos akadémia: lehetne ismét utazni vagy koncertre járni, de feltételekkel (Hírstart)
Az államnak az élet és az egészség védelme mellett arról is gondoskodnia kell, hogy helyreálljon az állampolgárok társadalmi, gazdasági, politikai és kulturális cselekvőképessége - írják.
ápr. 14
3:48
Putyin nem zárja ki katonaorvosok bevetését (Hírstart)
Bevetné őket, ha szükséges a járvány miatt.
ápr. 14
4:18
Elfogadta a költségvetés módosítását az ukrán parlament (Hírstart)
Elfogadta hétfői rendkívüli ülésén az ukrán parlament az idei állami költségvetés módosítását.
ápr. 14
5:12
Macron: Franciaország nem volt eléggé felkészülve a járványra (Hírstart)
Franciaországban tizenötezren haltak meg eddig a koronavírus miatt.
ápr. 14
5:42
A briteknél tetőzik a vírus, még várnak a korlátozások enyhítésével (Hírstart)
A brit kormány számolt be a helyzetről.
ápr. 14
5:51
Síró kisbabája mellett találtak rá az erdőben megtámadott nőre (Ripost)
Német sajtóértesülések szerint a volt barátja ölhette meg azt a 37 éves német nőt, aki a kisbabájával sétálgatott egy Lipcse közeli erdőben. Az Afganisztánban született bevándorló állítólag hónapok óta zaklatta exét, akit végül húsvétkor meg is ölt.
ápr. 14
6:00
WHO: Ez a vírus tízszer halálosabb, mint a H1N1 volt 2009-ben (888.hu)
Csak lassan szabad enyhíteni a korlátozásokon.
ápr. 14
6:06
Izraelben legfeljebb 100 méteres körzetben lehet eltávolodni a lakástól keddtől csütörtökig (888.hu)
.
ápr. 14
6:18
Varga Judit helyretette Junckert: „elnök úrnak további boldog nyugdíjas éveket kívánunk, jó egészségben” (888.hu)
Közösségi oldalán tette helyre a luxemburgit.
ápr. 14
6:18
Trump: sikeresek a járvány terjedését lassító intézkedések (ATV)
A járvány terjedésének lassítását célzó intézkedések sikeresek - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján a Fehér Házban hétfőn este.
ápr. 14
6:18
A világ legidősebb zsidója is a koronavírus áldozata lett (UniLife)
A 106 éves Chaim Goldberg az egyik legidősebb második világháborús veterán is volt.
ápr. 14
6:24
Öt hete nem volt ilyen magas az egy nap alatt koronavírussal diagnosztizáltak száma Kínában (Hírstart)
A kínai egészségügyi hatóságok közlése szerint vasárnap 108 új koronavírusos esetet rögzítettek, ami egy napon belül öt hete a legmagasabb szám. A 108 új esetből 98 import, vagyis külföldről érkezett embernél regisztrálták, de 10 fertőzés az országon belül történt – hét az ország legészakkeletibb tartományában, Hejlungcsiang, három pedig a dél-kele
ápr. 14
6:30
A koronavírus miatt idén elmarad az Avignoni Fesztivál (Blikk)
Elmarad júliusban az Avignoni Fesztivál - jelentették be hétfő este a világ leghíresebb színházi találkozójának szervezői, néhány órával azután, hogy Emmanuel Macron francia államfő május 11-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat, valamint jelezte, hogy fesztiválokat és egyéb tömegrendezvéyeket legalább július köz
ápr. 14
6:30
Koronavírus: Putyin elárulta, mire készül (Napi)
Nem zárta ki a katonaorvosok bevetését az új típusú koronavírus fertőzés terjedése elleni küzdelemben Vlagyimir Putyin orosz elnök az oroszországi egészségügyi és járványhelyzetről tartott hétfői videokonferencián az MTI szerint.
ápr. 14
6:30
Tornádó pusztít az Egyesült Államok déli részén, harmincan meghaltak (444.hu)
Hozzászoktak a tornádókhoz, de ilyen viharokat még nem láttak, mondta Mississippi kormányzója. Van, ahol szükségállapotot hirdettek, máshol felfüggesztették az elkülönítési szabályokat.
ápr. 14
6:30
Közel a megállapodás: az izraeli elnök 48 órával meghosszabbította a kormányalakítási megbízását (ATV)
Reuven Rivlin izraeli elnök kedd hajnalban 48 órával meghosszabbította a Beni Ganznak adott kormányalakítási megbízását, mert mind ő - a centrista Kék-fehér párt elnöke -, mind Benjámin Netanjahu, az átmeneti kormány miniszterelnöke, a Likud vezetője azt álltja, hogy közel állnak egy nemzeti egységkormány megalakításáról szóló megállapodáshoz.
ápr. 14
6:30
Még mindig ég az erdő a csernobili erőmű környékén (Szeretlek Magyarország)
Környezetvédők szerint veszélyesen közel jár az atomerőműhöz, az ukrán hatóságok szerint nem veszélyezteti.

Keresés